Revoluties op het vlak van internet!

download Revoluties op het vlak van internet!

of 57

 • date post

  22-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Dit is de flipboek over revoluties op het vlak van internet door Pannenkoekvr. Dit is gemaakt voor een schoolproject.

Transcript of Revoluties op het vlak van internet!

 • Revoluties op het vlak van internet!

  door Pannenkoekvr

 • Inhoud

  1. Huisstijl2. Nieuwe ontwikkelingen op internet3. Blog4. Website5. Prezi6. Delicious7. RSS Reader8. Monitoring-Tools9. Twitter10. Instagram11. Pinterest

 • Huisstijl

  Pannenkoekvr Projectnaam Verwijzing naar een Belgisch gerecht. Mysterieus Vreemd, dus blijft hangen.

  Probeersels logo/banner:

 • Huisstijl

  Evolutie logo

  Evolutie banner

 • Huisstijl Naam

  Pannenkoekvr Verwijzing naar een Belgisch gerecht vr = Vuye Renze Bewaring anonimiteit

  Logo 1 PVR = initialen Pannenkoekvr

  lettertype: Fixedsys Regular Opvallend binnen dunne diamant Pittig binnen de brave lijnen

  Diamant Design Afwerking Vormgeving Finesse

 • Huisstijl

  Kleur Rood Kleur Zwart Passie Spanning Emotie Ernst Energie Vormgevend

  Logo 2 Naam behouden

  nieuw lettertype: Berlin Sans FB Overeenstemmend met diamant Futuristisch

  Diamant behouden Maar compacter en robuuster

 • Huisstijl

  Nieuwe kleur Licht Violet Zwart

  Kleur van ondergaande zon Kleur van de bergen Gelijklopend met achtergrond logo Herkenbaarheid vorig logo

  Vredelievend Spanning Sfeer Ernst Intutief Vormgevend

 • Huisstijl

  Ontwikkeling logo 1

 • Huisstijl

  Ontwikkeling logo 1 Photoshop Rechthoek met kromme hoeken in rood Diamant handmatig getekend met line tool

  Lijnen verdikken via effecten lijn (4px)

  10 lijnen, elk op een verschillende laag Invoegen tekstvlak: PVR

  Fixedsys Regular

  Bijwerken logo met brush

 • Huisstijl

  Ontwikkeling logo 2

 • Huisstijl

  Ontwikkeling logo 2 Achtergrond invoegen Diamant opnieuw maken met line tool

  Lijnen verdikken met line tool (7px)

  15 lijnen elk op een aparte laag Invoegen tekstvlak: PVR

  Berlin Sans FB

  Optimaliseren beeld

 • Huisstijl

  Ontwikkeling banner 2

 • Huisstijl

  Ontwikkeling logo 2 Invoegen afbeelding

  Optimaliseren afbeelding

  Toepassen verloopbedekking Invoegen tekstvlak: Pannenkoekvr

  Berlin Sans FB Slagschaduw Schuine kant en relif

 • Nieuwe ontwikkelingen op internet

  Bobler OVAL

  DuckDuckGo

  Afrika en internet

  Product Hunt

  Zite

 • Nieuwe ontwikkelingen op internet

  BoblerBobler is een applicatie die je stem gebruikt als communicatiemiddel. We hadden al tekst om mee te communiceren, zoals SMS, chatten, Nu is ook snapchat zeer populair, snapchatlaat je communiceren via beelden. Een foto, een filmpje vergezeld van een leuk tekstje of een mooie tekening die je zelf kan maken op het beeld. Het lijkt me dan niet onlogisch dat de volgende revolutie in de stem zit. Op deze manier kunnen we online communiceren veel intenser maken. Want de meest essentile manier van communiceren is via verbale communicatie. Volgens mij staat Bobler klaar om ons een nieuwe en meer intensere vorm van communiceren aan te bieden. Nu nog wachten tot de wereld er klaar voor is.

  Site

  Bron 1

  Bron 2

 • Nieuwe ontwikkelingen op internet OVALOVAL wil jou helpen om je persoonlijke bezittingen te controleren en te beheren. Een kleine sensor, ongeveer zo groot als een muntstuk van twee euro, stuurt jou signalen via het internet als zijn sensoren worden verstoord. Die signalen kan je simpelweg laten aankomen op je smartphone, tablet of computer. OVAL stuurt je dan een SMS, E-mail of belt je op om je te vertellen welke sensor verstoord werd. Je kan de sensoren gemakkelijk bevestigen op dingen die je wil beschermen zoals gevaarlijke producten. Of dingen die je snel wilt terugvinden, zoals sleutels, een portefeuille,... want OVAL signaleert ook veranderingen in nabijheid, temperatuur en vochtigheid. Welke meldingen je wilt ontvangen en welke sensoren je wilt controleren kan je simpelweg aanpassen via de OVAL website of via de app. De sensoren gaan tien jaar mee, zijn water en warmtebestendig en betaalbaar. Het concept leunt vrij dicht aan bij The Internet of Things. Maar hier communiceren de sensoren niet met elkaar, maar alleen met jou. Je kan de via de sensoren ook niets besturen, wat mij een veiliger gevoel geeft ten opzichte van hackers.

  Site

  Bron 1

  Bron 2

 • Nieuwe ontwikkelingen op internet DuckDuckGoWe weten allemaal dat Google al onze zoekopdrachten verzameld. We maken een Google-account aan en delen al onze persoonlijke gegevens met deze zoekmachine. In ruil krijgen we gepersonaliseerde zoekresultaten. Maar is dat het allemaal wel waard? We weten heel goed wat Google met onze persoonlijke gegevens doet! Ze verkoopt onze persoonlijke gegevens aan marketeers. Het resultaat zijn gepersonaliseerde advertenties op onze Facebook pagina,... Op deze manier maakt het Amerikaanse bedrijf miljarden aan winst en verkrijgt ze stilaan een monopolie. Een fenomeen waar we ons tegen moeten verzetten, indien we in de toekomst nog iets aan het internet willen hebben! DuckDuckGo heeft als slogan: The search engine that doesn't track you! DuckDuckGo verzameld geen persoonlijke gegevens tijdens je zoekopdrachten. Op die manier heeft het dus ook geen gegevens om te verkopen aan marketeers, dus je krijgt ook geen persoonlijke advertenties op je zoekscherm. Toch zijn de zoekresultaten van deze minder bekende zoekmachine meer dan degelijk! DuckDuckGo verzameld de beste zoekresultaten van verschillende zoekmachines en combineert deze om op die manier zeer degelijke zoekresultaten te genereren! Helaas kan je DuckDuckGo niet voor alles gebruiken. Voor afbeeldingen zijn de resultaten vaak vrij beperkt. Ook voor navigatie grijp je toch beter naar Google. DuckDuckGo is ook verkrijgbaar op applicatie voor Android en IOS. Als je er even bij stilstaat is het een ziekelijke gedachte dat alle wat je op het internet zoekt of doet ergens bijgehouden wordt, kortomspionage! DuckDuckGo brengt mij een gevoel van veiligheid. Het doet deugd te weten dat je anoniem kan blijven op het internet. Later zal je er waarschijnlijk dankbaar voor zijn.

  Site

  Bron 1

  Bron 2

 • Nieuwe ontwikkelingen op internet

  Afrika en internetEriccson is een Zweedse fabrikant van telecommunicatieapparatuur. Het bedrijf concentreert zich nu ook op het verbeteren van mobiele technologie. Zij merkten tussen 2013 en 2015 een verdubbeling op van mobiele gegevens. Volgens hen zit er in Sub-Sahara Afrika dus een revolutie aan te komen op het vlak van mobiel internet. Een kans die dit bedrijf zeker niet zal laten liggen. Volgens hen kan de revolutie geholpen worden door de verkoop van goedkope smartphones in de regio. Via die smartphones zullen deze mensen toegang krijgen tot e-mail, internetbankieren, scholing, gezondheidszorg, ... Natuurlijk krijgen ze dan ook toegang tot sociale media. Ik stel me toch enkele vragen bij deze vooruitzichten. Hebben de mensen in die regio wel behoefte aan zo een smartphone? Zijn hun basisbehoeften voldoende vervuld? Volgens mij moeten we eerst zorgen voor een betere economische situatie in die regio. De welvaart van de bevolking zal eerst nog een heel pak moeten toenemen voordat deze mensen nood zullen hebben aan internet. Heel veel gebieden in Afrika hebben geen stromend water, elektriciteit of een riolering. Zolang deze mensen niet over deze middelen beschikken, geen uitgewerkt schoolsysteem hebben en dominante landbouwcultuur kennen zal internet overbodig zijn. Er zal dus eerst heel wat genvesteerd moeten worden voor men in Afrika kan beginnen met een mobiele revolutie. Op dit moment is slechts een heel beperkt deel van de Afrikaanse bevolking ontvankelijk voor internet. Zij gaan nar cybercaf 's en zijn vaak hoogopgeleid. Maar om de modale afrikaan online te krijgen zullen heel wat inspanningen geleverd moeten worden. Afrika zal zeker een mobiele revolutie gaan kennen. En dat zal zeker gebeuren voor 2025. Maar we moeten voorzichtig zijn met onze vooruitzichten.

  Site

  Bron 1

  Bron 2

 • Nieuwe ontwikkelingen op internet

  Product HuntProduct Hunt is een applicatie specifiek voor IOS systemen. Mensen met een Android, Windows of BlackBerry besturingssysteem komen dus helaas niet in aanmerking. Een spijtige zaak. Via Product Hunter kom je terecht in een online community waar de nieuwste apps, websites, technologien, ... gedeeld worden. Je kan zelf een kijkje gaan nemen welke nieuwe producten en trends jou aanspreken. Je kan stemmen voor jouw favoriete producten en kijken waar andere mensen naar hunten. Het is een ideale manier om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden in de grote wereld van het internet. Op die manier kan je steeds bij je vrienden bluffen over nieuwe trends.

  Site

  Bron 1

  Bron 2

 • Nieuwe ontwikkelingen op internet

  ZiteZite is een applicatie voor een IOS besturingssysteem. Mensen met een Android, Windows of BlackBerry -besturingssysteem vallen dus uit de boot. Zite is een magazine dat zichzelf samenstelt op basis van wat jou interesseert. Hoe meer je Zite gebruikt hoe meer het te weten komt over jouw interesses. Op deze manier stelt het zichzelf op aan de hand van de beste artikels uit jouw interessegebied. Het maakt een samenstelling van zowel magazines, kranten, websites, applicaties, blogs,... Zite helpt je ook om dingen te ontdekken! Je kan kiezen uit maar liefst 40 000 topics om iets bij te leren. Zite gaat voor jou op zoek naar artikels, teksten, documenten die een andere kijk bieden op jouw topic dan je gewend bent. De ideale manier dus om op de hoogte te blijven van de dingen die jou interesseren!

  Site

  Bron 1

  Bron 2

 • Blog

  Pannenkoekvr op Tumblr

  Op mijn blog vind je ook mijn zelfgemaakt beelden. En uiteraard bevinden zich ook de blog-posts over de verschillende onderwerpen op mijn Tumblr pagina.