Reitdiep Wijkkrant

download Reitdiep Wijkkrant

of 28

 • date post

  24-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  236
 • download

  5

Embed Size (px)

description

Wijkkrant van de wijk Reitdiep

Transcript of Reitdiep Wijkkrant

 • 20122012

  |32012

  Wij wensen u fijne feestdagen en veel geluk in 2013

  Fotog raf ie: Janine Smetsers

 • W i j k k r a n t R e i t d i e p W i n t e r 2 0 1 2

  2

  Peuterschool SpeelbootDe peuterschool, een goede start voor de bassischool, dat gun je ieder kind. Kom naar Peuterschool Speelboot in de Rietwierde.Peuterschool Speelboot is speciaal voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Kinderen kunnen twee dagdelen per week komen spelen. Speelboot is een veilige en avontuurlijke plek!

  Op 5 december vierden de peuters het Sinterklaasfeest. Peuters werden omgetoverd tot prachtige zwarte pietjes, er werden pepernoten gemaakt en er werd volop geknutseld. Natuurlijk werd er gezongen en vol verwachting gewacht op een grote bons op de deur. En jahet zingen werd beloond met een grote zak vol cadeautjes.dank u Sinterklaasje!

  Interesse gekregen in Peuterschool Speelboot?We vinden het leuk dat u een kijkje komt nemen samen met u kind.De deur staat open! U kind mag 1 keer gratis meespelen voordat u een beslissing neemt.Wij zijn te bereiken op Slenk 2, ons nummer is 050-3644706, vragen naar Kitty Kanon, met haar kunt u afspreken wanneer u een kijkje kunt komen nemen.

  Speelboot is geopend op maandag en donderdag s morgens van 8.30 uur tot 12.00 uur en s middags van 13.00 uur tot 15.30 uurOp dinsdag, woensdag en vrijdag zijn we s ochtends geopend van 8.30 uur tot 12.00 uur.

  Voor aanmelden of meer informatie: www.cop-groningen.nl

  Informa(e of aanmelden Kids First Centraal kantoor Telefoon 0297 214436 planning@kidsrst.nl

  www.kidsrst.nl

  Adres kinderopvang: Reitdiephaven 153

  Kinderopvang Reitdiephaven & Peuterschool de Speelboot

  wensen u preBge feestdagen en een goed 2013!

  Informa(e of aanmelden COP Groep

  Telefoon 050 3124325 info@cop-groningen.nl

  www.cop-groningen.nl

  Adres peuterschool: Slenk 2

 • W i j k k r a n t R e i t d i e p W i n t e r 2 0 1 2

  3

  Leuke scrabblewoorden

  voor de feestdagen,

  maar soms de harde

  realiteit.

  Let op uw huisdier!

  Voor tips, zie

  tips voor de feestdagen

  op onze website

  Rolladenetjesverstopping

  Chocoladevergiftiging

  Kerstboomversiering

  Voedernetje

  Verloskundigen: Sabrina Douw Gerdien Gunnink

  Kleinschalig, betrokken en persoonlijk.

  Wil je je aanmelden?

  Verloskundige ReitdiepReitdiephaven 430Tel: 06-31623456

  www.verloskundigenpraktijkreitdiep.nlinfo@verloskundigenpraktijkreitdiep.nl

  Voor een aantal gezinnen in de regio Groningen zijn wij op zoek naar professionele gastouders.

  Wij zoeken zowel gastouders die geregistreerd staan in het Landelijke Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP)

  als gastouders die nog niet geregistreerd staan in het LRKP.

  Wilt u vrijblijvend meer informatie of wilt u zich aanmelden als gastouder?

  Bel of mail ons gerust even of kijk op: www.viaviela.nl.

  Voor een aantal gezinnen in de regio Groningen

  Gastouders gezocht

  ViaViela Groningen, Annet Westert06 - 33 03 59 16 groningen@viaviela.nl www.viaviela.nl

 • W i j k k r a n t R e i t d i e p W i n t e r 2 0 1 2

  4

  Van de voorzitter Het is al weer eind 2012 en ik kan terugblikken op het oude jaar 2012 en vooruitblikken op het nieuwe jaar 2013.

  Terugkijkend op het afgelopen jaar mogen we niet ontevreden zijn. In ons tweede lustrumjaar van de bewonersvereniging Reitdiep kunnen we terugkijken op een actief verenigingsjaar. Het begon met de nieuwjaarsborrel in Dorkwerd; vervolgens de schaatstocht in de wijk, de lentekriebels, de algemene ledenvergadering met de inmiddels vertrokken wethouder Frank de Vries , de paasbijeenkomst voor de kinderen, het tienjarig wijkfeest, en ten slotte het bezoek van Sinterklaas aan de wijk. Nog in het verschiet voor dit jaar ligt er een muzikale kerst-sing-in. Ook waren er activiteiten rondom de ingebruikname van de Rietwierde. Een geweldig resultaat: een prachtig gebouw midden in de wijk waarin onder meer de schoolvoorzieningen zijn ondergebracht. Dat gebouw was er niet geweest zonder de inzet van vele medebewoners uit onze wijk.

  Dan wil ik graag de samenwerking met de nieuwe vereniging Sport & Cultuur noemen. Beide besturen zijn bezig deze samenwerking in een convenant vast te leggen. De activiteiten die deze vereniging aanbiedt passen zeer wel in de doelstellingen van de wijkvereniging. Daarom is samenwerking en ondersteuning van deze vereniging in de wijk wenselijk en noodzakelijk.

  De bewonersvereniging Reitdiep is inmiddels ook op Twitter actief en ook op Faceboek is de bewonersvereining Reitdiepwijk inmiddels te vinden. Via deze media kunnen we u als wijkbewoner goed op de hoogte houden van allerlei zaken die onze wijk aangaan. Inmiddels zijn er al vele volgers op Twitter en Faceboek. Uiteraard kunt u ook altijd de website reitdiepwijk.nl raadplegen. Op deze site zijn ook de activiteiten van de Vereniging Sport & Cultuur te vinden.

  Dat er in het nieuwe jaar voor de wijkvereniging Reitdiep weer nieuwe uitdagingen liggen, zal de meesten van u niet zijn ontgaan. Allereerst uitdagingen in verband met de crisis; daar ontkomt ook de bewonersvereniging Reitdiep niet aan. Zo zal de gemeente Groningen in 2013 stoppen met de subsidie voor goed idee. Dit betekent dat de wijkvereniging voor een aantal activiteiten andere financile bronnen moet zoeken of dat we met activiteiten moeten gaan stoppen. Het bestuur heeft besloten om de nieuwjaarsborrel voor de wijk voorlopig te schrappen. Daarnaast zal met name de activiteitencommissie andere bronnen van financiering moeten zoeken, om activiteiten te kunnen blijven realiseren. Mogelijk dat er voor een aantal activiteiten ook een eigen bijdrage van deelnemers wordt gevraagd. Dat niet alles gratis of gesubsidieerd meer kan moge duidelijk zijn. Het lidmaatschap van de bewonersvereniging per huishouden

  kost u immers maar 10,- per jaar. Het bestuur is altijd blij met nieuwe initiatieven van wijkbewoners voor wijkbewoners. Zeer verheugend is het daarom dat er jaarlijks een kerst-sing-in in de wijk komt, waar velen met plezier aan mee kunnen gaan doen. De initiatiefnemers zullen u hierover nader informeren. De wijkvereniging ondersteunt dit initiatief van harte, door een goede tweedehands piano aan te schaffen. Het is wellicht in de bedoeling van de muzikale initiatiefnemers dat het niet bij alleen een kerst-sing-in blijft, maar dat er meer muzikale festiviteiten in de wijk gaan plaatsvinden.

  Verder zijn we erg blij dat we vanaf 2013 een heuse jeugdcommissie hebben. Deze jeugdcommissie richt haar activiteiten vooral op jongeren vanaf twaalf tot achttien jaar. In 2013 gaan jongeren in de wijk zeker meer horen van ideen en plannen van de nieuwe jeugdcommissie.

  Samengevat kunnen we terugkijken op een levendig jaar 2012, met diverse activiteiten voor en door wijkbewoners. Als het aan het bestuur ligt zullen we dit ook in 2013 voortzetten en uitbreiden. Maar dat kan alleen met uw hulp en steun.

  Ik wens u allen namens het hele bestuur een goed en gezond 2013.

  Jan Mulder Voorzitter Bewonersvereniging Reitdiepwijk

 • W i j k k r a n t R e i t d i e p W i n t e r 2 0 1 2

  5

  Maurice Schippers

  Kleiwerd 149746 CV Groningen

  Telefoon: 06-29004550info@mschippers-installatietechniek.nl

  GasWaterZinkwerkC.V. InstallatieRioleringSanitair

  www.mschippers-installatietechniek.nl

  Reitdiephaven 157 | 9746 RC Groningen050-312 07 02 | www.waterborg.nl

  facebook.com/Waterborg | pinterest.com/Waterborg | Twitter: @waterborg

  Backpacking Klimmen WandelschoenenBadkleding Regenkleding WatersportBijboten Reisartikelen WintersportCasual Kleding Schaatsen Wonen aan het waterKamperen Tenten Zeilkleding

  DE SPECIALIST DIRECT OM DE HOEK!

  ! !

  www.personaltouchtravel.nl

 • W i j k k r a n t R e i t d i e p W i n t e r 2 0 1 2

  6

  Sinterklaas in de havenZou het dit jaar goed gaan? Weten jullie het nog, vorig jaar zat de sluis vast en kon Sinterklaas bijna niet met zijn boot in de haven komen. Op het laatste moment draaide de sluis toch en kwam hij door de brug aan. Dit jaar kwam Sinterklaas met de boot van het Noordelijk Scheepvaartmuseum en hoefde niet door de sluis. Geen probleem dus, zou je denken. Maar wat was dat, nu was de grote Zernikebrug stuk! Gelukkig kwam er een monteur en die kon de brug snel maken. En daar kwam Sinterklaas, gewoon om 3 uur door het bruggetje onze haven ingevaren. Wat een prachtig gezicht in de mist! Zagen we het goed? Niet alleen Sinterklaas en de Pieten zaten op de boot! Wat bleek, Luuk en Sophie mochten meevaren want ze hadden zulke prachtige tekeningen ingeleverd! Nadat de boot met veel kabaal aangelegd had, zijn Sinterklaas en zijn Pieten van boord gestapt. Wat veel mensen waren er dit jaar naar de haven gekomen!

  Zoveel had Sinterklaas hier nog niet gezien. Eigenlijk wilde hij graag voor een kopje warme chocolademelk naar Waterborg, maar door zon mensenmassa kwam hij niet heen. Hij vond het geweldig zoveel blije mensen te ontmoeten, wat een feest!Ook dit jaar hebben er weer Pieten aangeklopt bij balletschool La Danse waar ze een super leuk nummer ingestudeerd hebben op 1 Sinterklaas. Maar wat jammer was, deze zaterdagmiddag waren er best veel pieten ziek. Gelukkig werd de oplossing snel gevonden en hebben de pietjes van Cultuur en Sport Reitdiep meegedanst. En dat niet alleen, op verzoek van Sinterklaas hebben ook heel veel papas flink staan swingen. Zo werd het een vrolijke boel! Na afloop is Sinterklaas naar de Jumbo gegaan, veel kinderen gingen met hem mee en konden op de foto. Een succes!

  Tot volgend jaar Sinterklaas en Zwarte Pieten!

  Wist u dat Stadsjachthaven Reitdiep heel

  klantvriendelijk