Reisbrochure 2014 2015

52
Botswana Cambodja Chili China Ecuador IndiëIndonesië Kenia Laos Malediven Myanmar Nieuw-Zeeland Peru Sri Lanka Tanzania Thailand Vietnam De meest selecte Wereldreizen 2014-2015

description

De meest selecte wereldreizen beleef je met Horizon Select.

Transcript of Reisbrochure 2014 2015

Page 1: Reisbrochure 2014 2015

Dag 1: Internationale vlucht naar Colombo.

Dag 2: ColomboBij aankomst in Colombo wordt u opgewacht door uw chauf-feur/gids. Check in in hotel en vrije tijd om even te rusten. In de namiddag bezoekt u de hoogtepunten van de stad Colombo.

Dag 3: Colombo - Mihintale - AnuradhapuraVia het Hollands Kanaal rijdt u naar Negombo, waar u de kleur-rijke catamarans ziet binnenvaren die er ’s morgens hun vangst aan wal brengen en waar u een wandeling kan maken doorheen de vissersmarkt. Daarna verder noordwaarts naar Anuradhapu-ra. Onderweg bezoekt u nog Mihintale, de bakermat van het Boeddhisme. De rest van de namiddag vrij in hotel.

Dag 4: AnuradhapuraBezoek aan Anuradhapura, de eerste hoofdstad van Sri Lanka. Hier bevindt zich de oudste geregistreerde boom ter wereld, een stek van de heilige boom waaronder Boeddha mediteerde en de verlichting bereikte. In de namiddag safari in het Wilpattu Natio-nal Park met een prachtige fauna en flora.

Dag 5: Anuradhapura - DambullaVandaag bezoekt u de rotstempels van Dambulla. Binnenin ziet u prachtige rotsschilderingen die de verschillende taferelen uit het leven van Boeddha voorstellen. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 6: Dambulla - Pollonaruwa - Minneriya - DambullaBezoek aan Pollonaruwa, 2de hoofdstad van Sri Lanka, en toen al voorzien van een perfect irrigatiesysteem. De uit rotsen gehou-wen imposante Boeddhabeelden van Gal Vihare stralen een rust uit in een perfect serene omgeving. Hier ziet u de mooiste maan-stenen van het eiland. Daarna volgt een bezoek aan een atelier van houtsnijwerk. In de namiddag bezoek aan een batikatelier gevolgd door een safari in het Minneriya National Park, gekend voor zijn grote kuddes wilde olifanten.

Dag 7: Dambulla - Sigiriya - Habarana - Dambulla’s Morgensvroeg, terwijl de rots in de schaduw ligt, bezoek aan Sigiriya en de Leeuwenrots die met zijn 180 meter de omlig-gende vlakte domineert. Een klim naar boven wordt dubbel beloond: allereerst geniet men van een prachtig uitzicht over de jungle en daarnaast ziet men één van de grootste antieke kunstschatten van Sri Lanka: de eeuwenoude fresco’s van de 21 wolkenmeisjes, halfnaakte godinnen en hofcourtisanes. Daarna maakt u een rit op de rug van een olifant doorheen de prachtige jungle van Habarana.

Dag 8: Dambulla - KandyOnderweg bezoekt u de kruidentuin van Matale, waar u de teelt en het gebruik van de specerijen ziet en kan genieten van een weldoende nekmassage. In de namiddag bezoekt u het ‘Gem Center’ waar u ziet hoe de edelstenen gewonnen en bewerkt worden. In de vooravond bezoekt u de Tempel van de Heilige Tand met aansluitend een voorstelling van de culturele dansers van Kandy. Avondmaal en overnachting in hotel.

Dag 9: Kandy - Pinnawela - KandyNa het ontbijt vertrek naar het olifantenweeshuis van Pinna-wela waar u de kudde olifanten kan zien baden. U kunt ook het voederen van de jonge en zwakkere dieren meemaken. Op de terugweg naar Kandy maakt u een wandeling in de botanische tuinen van Peradiniya, gekend voor de grote verscheidenheid aan orchideeën en waar een boom staat, geschonken door Ko-ning Albert I van België.

Dag 10: Kandy - Nuwara EliyaVia een prachtig landschap doorheen de theeplantages rijdt u richting Nuwara Eliya, een stukje Engeland in Zuid-Oost Azië. U bezoekt de theeplantages en een theefabriek. In de namiddag bezoekt u het dorp van Nuwara Eliya. Avondmaal en overnach-ting in het hotel.

Sri LankaEen rondreis doorheen het paradijs15-daags totaalprogramma met een mooi evenwicht tussen cultuur en natuur. naast de cul-turele driehoek bevat deze rondreis 3 prachtige safari’s en een wandeling door de horton plains naar world’s end.

Botswana • Cambodja • Chili • China • Ecuador • Indië• Indonesië • Kenia • Laos Malediven • Myanmar • Nieuw-Zeeland • Peru • Sri Lanka • Tanzania • Thailand • Vietnam

De meest selecte

Wereldreizen

2014-2015

Page 2: Reisbrochure 2014 2015

2

Sri LankaInhoudstafel

l ecuador & galapagos …………………………………………………………………………………… 03

l peru ……………………………………………………………………………………………………………………………… 06

l chili ……………………………………………………………………………………………………………………………… 08

l costa rica ……………………………………………………………………………………………………………… 10

l madagascar …………………………………………………………………………………………………………… 12

l kenia & tanzania ……………………………………………………………………………………………… 16

l botswana ………………………………………………………………………………………………………………… 20

l sri lanka ………………………………………………………………………………………………………………… 22

l malediven ……………………………………………………………………………………………………………… 32

l indië …………………………………………………………………………………………………………………………… 34

l myanmar ………………………………………………………………………………………………………………… 40

l thailand & laos ………………………………………………………………………………………………… 42

l vietnam & cambodja …………………………………………………………………………………… 44

l china ………………………………………………………………………………………………………………………… 46

l indonesië ……………………………………………………………………………………………………………… 48

l nieuw-zeeland ………………………………………………………………………………………………… 50

www.horizonselect.be

horizon select is ontstaan uit onze passie voor reizen … en die willen wij graag met u delen.

een goed reisprogramma is heel belangrijk en geen enkele reis is als een andere. in ons reisboek bieden wij voor elke bestemming één of meerdere programma(‘s) aan, bestaande uit een aangename mix van cultuur, na-tuur, contact met de bevolking, hun tradities en hun cu-linaire specialiteiten. reizen is niet enkel een land zien, maar ook ruiken, proeven en beleven.omdat uw reiswensen zo persoonlijk zijn, geven wij u de volledige vrijheid om uw reisprogramma zelf samen te stellen met wat ù belangrijk vindt. geef uw verwachtin-gen aan ons door; hoe beter wij die kennen, des te beter wordt uw vakantiebeleving!

geniet alvast van uw reis door onze brochure en behoor binnenkort tot onze tevreden reisvrienden.

greta & peter

Wat u moet weten over Horizon Select:•voor elke bestemming werken wij graag een individu-

eel reisvoorstel voor u uit•u kiest zelf uw comfort, van eco tot super de luxe•alle excursies zijn inbegrepen (tenzij anders vermeld in

het programma)•enkel betrouwbare luchtvaartmaatschappijen en de

beste reisroute•gepersonaliseerd reisboek bij elke reis•de beste gidsen ter plaatse•jarenlange samenwerking met betrouwbare lokale

agenten

Page 3: Reisbrochure 2014 2015

3

Dag 1: internationale vlucht.

Dag 2: Quitoaankomst in Quito en transfer naar het hotel. de rest van de dag vrij.

Dag 3: Quitovolledige dag om Quito te ontdekken. de wandeling brengt u doorheen de geschiedenis: de oude pre-columbiaanse oor-sprong, de stichting, de koloniale en republikeinse periodes.u rijdt verder naar een observatiepunt waar u een panoramisch zicht over de stad heeft. daarna loopt u verder naar de beneden-stad. bezoek aan de bijzonderste pleintjes, kerken en gebouwen en aan het romantische ‘la ronda’, straat geplaveid met kinder-kopjes.

Dag 4: Quito - Amazon Rainforesteen korte vlucht over de andes brengt u naar de amazoneregio. in coca wordt u opgewacht voor een gemotoriseerde kanotocht op de napo. tijdens deze ± 2 uur durende trip kunt u verschillen-de vogels spotten.

Dag 5 en 6: Amazon Rainforester worden u verschillende excursies aangeboden: een canopy-walk boven de toppen van de bomen, wandelingen doorheen het regenwoud, kanotochten tussen de mangroven, wandeling naar een boomhut om er de vogels en dieren te spotten, nachte-lijke kanotocht om de nachtdieren waar te nemen, …

Dag 7: Amazon Rainforest - Quitotransfer naar de luchthaven van coca voor uw vlucht naar Quito. aansluitend transfer naar hotel en de rest van de dag vrij.

Dag 8: Quito - Otavalovandaag krijt u een algemeen zicht op het andeslandschap. u vertrekt vroeg zodat u de activiteiten op de markt van otavalo kan meemaken. daarna gaat u naar peguche, een indiaans dorp vooral bekend om de thuiswevers.

Dag 9: Quito - Patatevandaag start een reis doorheen de geschiedenis, spiritualiteit, geuren en kleuren van de andes. voor u Quito verlaat, bezoekt u een Yanapi hat shop waar u ziet hoe de handgemaakte vilten hoeden uit wol of pels vervaardigd worden. verder naar cotopaxi national park, gelegen rond de cotopaxi vulkaan. hier ziet u een unieke fauna en flora. rond de lampiopungo lagune ziet u ver-schillende hoogvliegende vogels en soms ook wilde paarden. op heldere dagen heeft u van hieruit een prachtig zicht op de met sneeuw bedekte toppen van de cotopaxi vulkaan.

Dag 10: Patate - Riobambavandaag volgt u een spectaculaire route langs de pastaza rivier naar het stadje baños, aan de voet van de tungurahua vulkaan, waar de thermale bronnen zijn die hun naam gaven aan het stadje. u rijdt langs de ‘route van de watervallen’ naar ‘el pailón del diablo’ (de ketel van de duivel). avonturiers kunnen afdalen om de indrukwekkende waterval omgeven door subtropische planten en wilde orchideeën van dichtbij te zien. de kracht en het geluid van het water kan u ook beleven vanop een uitzicht-punt zonder dat u de afdaling moet maken. verder naar riobam-ba.

De wonderen der evolutie

ECUADOR & GALAPAGOS

Page 4: Reisbrochure 2014 2015

4

Dag 11: Riobamba - Cuencana een vroeg ontbijt vertrekt u over de flanken van de andes naar alausì, het kloppende hart van de ‘ecuadoraanse railway company’. u ziet hier welke inspanningen geleverd zijn om de treinen en stations te vernieuwen. het hoogtepunt is de span-nende 800 meter afdaling op het zigzagspoor langs de ‘devil noise’. terug naar alausì en van daaruit verder naar cuenca. on-derweg bezoekt u de incavesting van ingapirca.

Dag 12: Cuenca - Guayaquilstadsbezoek van cuenca, bekend om de daken met rode dak-pannen, kasseien straten en prachtig bebloemde plaatsen. u maakt een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardighe-den. in de namiddag brengt u een kort bezoek aan een kera-miekatelier en een atelier waar men de panamahoeden maakt. daarna neemt u de vlucht naar guayaquil. bij aankomst transfer naar het hotel.

Dag 13: Guayaquiltransfer naar de luchthaven voor uw internationale vlucht.

Dag 14: aankomst in belgië.

Extentie Galápagoseilanden

Dag 13: Guayaquil - Galápagostransfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar de galápagos. bij aankomst op san cristobal island transfer naar het yacht la pinta waar uw kajuit wordt toegewezen en een korte briefing gehouden. na de lunch vaart u met een rubberboot langs de kusten van tufsteenlagen naar cerro brujo’s witte koraalstran-den (natte landing). het gebied is ideaal voor het waarnemen van zeevogels zoals reigers en fregatvogels.

Dag 14: Galápagosin de vroege morgen gaat u aan wal (natte landing) op san cristóbal island in het natural galapaguera. hier maakt u een wandeling langs de hellingen van de uitgedoofde vulkaan om er te zoeken naar de reuzenschildpadden, de darwinvinken en andere speciale diersoorten.in de namiddag gaat het naar punta pitt op san cristóbal island. mogelijkheid om te zwemmen in de baai.

Dag 15: Galápagos’s morgens gaat u naar punta suarez (droge landing) op españo-la hood island voor een wandeling op het lava/keiterrein. het is een unieke plaats om niet alleen vele soorten zeevogels en landvogels te zien, maar ook de leguanen en de zeeleeuwen. in de namiddag naar gardner bay (natte landing) op española island. tijdens de wandeling kan men er terug verschillende die-ren waarnemen. hier kan men snorkelen (gratis) of een excursie (facultatief ) maken met een glasbodemboot, of kajakken of ge-woon genieten van het strand.

Page 5: Reisbrochure 2014 2015

5

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na retour

Inentingen: geen inentingen vereist - info bij uw huisarts of op www.vacciweb.be

voor regenwoud: gele koorts en malaria tabletten bij langer verblijf

Munt: usd wordt overal gebruikt, kredietkaarten worden aanvaard

Tijdverschil: ecuador: zomer - 7 u., winter - 6 u. - galágos: zomer - 8 u., winter - 7 u.

Stroom: 110/120 v, adapter nodig

GSM: info bij provider - 4 band nodig - niet mogelijk in regenwoud en tijdens cruise op galápagos

Taal: spaans - in toeristische centra kan men meestal engels

Klimaat: Quito J F M A M J J A S O N D

°c 14 14 14 15 14 14 14 14 14 14 14 14

mm regen 114 130 152 175 125 48 20 25 79 127 109 104

Galápagos

°c 25 26 28 28 25 23 22 21 21 22 23 23

mm regen 69 91 94 71 33 23 15 5 5 5 8 31

Dag 16: Galápagos - Guayaquilin de voormiddag bezoek aan het charles darwin research sta-tion met het speciale programma voor het redden van de reu-zenschildpadden. daarna met de ferry naar baltra en transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar guayaquil.

Dag 17: Guayaquilvrije tijd in guayaquil tot transfernaar de luchthaven voor uw vlucht.

Dag 18: aankomst in belgië.

Galapagos

Quito

Guayaqui

Page 6: Reisbrochure 2014 2015

6

Dag 1: internationale vlucht.bij aankomst transfer naar het hotel voor avondmaal en over-nachting.

Dag 2: Lima (O)vandaag maakt u een citytour doorheen lima. u ziet de belang-rijkste gebouwen in de plaza mayor: de ‘government palace’, de prachtige kathedraal en de verschillende kleine paleizen. u maakt een rit doorheen het moderne lima en bezoekt het in-drukwekkende museo larco herrera.

Dag 3: Lima - Trujillo (O - L)transfer naar de luchthaven om de vlucht te nemen naar trujil-lo. in trujillo bezoekt u onder andere het archeoligisch museum van de nationale universiteit en de regenboogtempel huaca del dragon. u rijdt verder naar huanchaco, een gezellig kust-plaatsje en thuisbasis voor de grootste vloten van traditionele rieten vissersboten. daarna verder naar de site van chan chan.

Dag 4: Trujillo - Chiclayo (O - L)vandaag rijdt u naar chiclayo. onderweg bezoek aan de ‘huacas del sol y de la luna’ en aan het el brujo complex, één van de oudste en belangrijkste sites in het noorden. het is een grote tempelpyramide met kleurrijke muurreliëfen waar de mummie van la señora de cao bewaard wordt.

Dag 5: Chiclayo - Lima (O - L)vandaag bezoekt u het grote adobe platform huaca rajada, waar de stoffelijke resten gevonden werden van de lord of si-pan. u rijdt verder naar de pyramiden van tucume en naar het royal tombs museum. daarna vliegt u door naar lima.

Dag 6: Lima - Arequipa (O - D)vlucht naar arequipa. bij aankomst in ‘de witte stad’, transfer naar hotel. vanop het uitzichtpunt carmen alto in cayma heeft u een spectaculair zicht op de 3 vulkanen die rondom de stad liggen. verder naar de streek rond arequipa met de inca terras-sen. verder houdt u nog een stop aan het uitzichtpunt Yanahua-ra vanwaar u een prachtig zicht heeft op de misti. u bezoekt de plaza de armas met de kerk compagñia de Jesus, het santa ca-talina klooster.

Dag 7: Arequipa - Colca (O - L)na het ontbijt vertrekt u naar de colca valley. u rijdt door Yura, pampa arrieros en het aguada blanca & salinas national reser-ve. hier ziet u verschillende soorten vogels en ook de zuid-ame-rikaanse kameel-achtigen. verder door torja met de prachtige lagunes en vanwaar u de vulkaan van de chira mountain ranges kan zien.

Dag 8: Colca - Puno (O - L)vandaag een vroeg vertrek naar de ‘condor crossing’. onder-weg enkele fotostops aan uitzichtpunten, alsook korte stops in de stadjes pinchillo en maca. verder door de indrukwekkende bergen van de andes naar puno. onderweg wordt nog halt ge-houden in lagunillas om verschillende vogels en flamingo’s te observeren.

Dag 9: Puno (O - L)‘s morgens maakt u een onvergetelijke boottocht op het titicaca-meer naar de “drijvende eilanden” van de uros en naar taquile is-land. u maakt een wandeling doorheen de archeologische sites.

Dag 10: Puno - Cusco (O - L)na een vroeg ontbijt vangt de rit aan naar cusco, de archeolo-gische hoofdstad van amerika met onderweg bezoek aan pu-cara, belangrijk centrum voor landbouw en weeftechniek, en de tempel van kalasasaya. verder over de pas la raya naar rachi waar het incaheiligdom ter ere van de god wiracocha gebouwd werd. daarna bezoekt u de koloniale stad andahuaylillas met de beroemde kerk san pedro.

Dag 11: Cusco (O)citytour in cusco met bezoek aan de belangrijkste historische monumenten zoals de kathedraal, de koricancha temple, en de 4 nabijgelegen ruïnes: sacsayhuaman, Qenqo, pucapucara en tombamachay. tijdens het avondmaal geniet u van een folklo-reshow.

Dag 12: Cusco - Sacred Valley - Cusco (O - L)vandaag start u in de stad chincheros, een authentiek andisch dorp waar u de kerk bezoekt. verder langs de zoutvelden van maras en de oneindige terrassen waar de voorraad zout opge-

In het spoor van de Inca’stiJdens deze rondreis volgen de hoogtepunten elkaar op. in het noorden de site van chan chan, van el bruJo, het archeologisch compleX tùcume en de heer van spidàn. een boottocht op het titicacameer en het bezoek aan machu picchu maken deze reis compleet.

PERU

Page 7: Reisbrochure 2014 2015

7

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na retourInentingen: geen inentingen vereist - info bij uw huisarts of op www.vacciweb.beMunt: peruviaanse nueco sol 1 € = 3,67 pen (15/09/13)kredietkaarten worden aanvaard - usd en euro kan men wisselenTijdverschil: zomer - 7 u., winter - 6 u.Stroom: 220 v, adapter nodigGSM: info bij provider - 3 band nodigTaal: spaans. in toeristische centra kan men meestal engelsKlimaat: Lima J F M A M J J A S O N D °c 26 27 26 24 22 20 19 18 19 20 22 24 mm regen 0,9 0,3 5 0 0,1 0,3 0,3 0,3 5 0,2 0 0,3 Cusco °c 19 19 19 20 20 20 19 20 20 21 21 19 mm regen 18 13 11 8 3 2 2 2 7 6 7 5

slagen ligt, een indrukwekkend kleurenpallet. daarna bezoek aan een inca vesting en de citadel van ollantaytambo, gebouwd om de ingang naar de vallei te bewaken en te verdedigen tegen aanvallen van stammen uit de laaglanden in de jungle.

Dag 13: Cusco - Machu Picchu - Cuscomet een vroege trein vertrekt u naar aguas calientes. onderweg kan u genieten van het zeer wisselende landschap. daarna gaat de tocht verder met een bus naar de citadel van machu picchu. u wandelt door verschillende delen van de stad: de landbouwzo-ne, de met tempels en woningen bebouwde zone, de intihuata-na of zonnewijzer, … na het bezoek keert u terug naar het hotel in cusco.

Dag 14: Cusco - Limavrije tijd tot transfer naar de luchthaven om de vlucht te nemen naar lima en aansluitend de vlucht naar europa.

Dag 15: aankomst in belgië.

Puno

Chiclayo

Arequipa

Cusco

Trujillo

Lima

Page 8: Reisbrochure 2014 2015

8

Dag 1: internationale vlucht.

Dag 2: Santiago (O)aankomst in santiago en transfer naar het hotel.

Dag 3: Santiagoin de voormiddag maakt een citytour in santiago: de san fran-cisco kerk, het palacio de la moneda, de plaza de armas, u steekt de mapocho rivier over naar de residentiële districten santa marià de manquehue, vitacura en las condes. op de terugweg passeert u door providencia. verder naar san cristobal hill waar u een prachtig zicht heeft over de stad en het andesgebergte.

Dag 4: Santiago - Calama -San Pedro de Atacama - Moon Valley (O)transfer naar de luchthaven en vlucht naar calama wordt u op-gewacht en naar het hotel van uw keuze gebracht. in de late na-middag vertrekt u naar valle de la luna voor een wandeling met prachtige zichten van eigenaardige geologische rotsformaties. de zonsondergang biedt u een onvergetelijk spektakel.

Dag 5: San Pedro de Atacama - Altiplanic Lagoons (O - L)vertrek naar salar de atacama en de chaxa lagune, bevolkt door duizenden flamingo’s. daarna passeert u de steenboks-keerkring naar socaire. aankomst bij de meren van miscanti en minique. verder naar toconao met de vele gebouwen in liparit.

Dag 6: San Pedro de Atacama - Tatio Geisers - Calamazeer vroeg vertrek naar de tatio geysers om er te kijken naar de prachtige vulkanische activiteit. ontbijt in open lucht aan de geisers terwijl u geniet van een onvergetelijke zonsopgang. ver-trek naar het typische dorpje machuca. aan het moeras komen de flamingo’s, eenden een zeemeeuwen broeden.

Dag 7: San Pedro de Atacama - Calama - Santiagotransfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar santiago. bij aankomst onthaal en transfer naar het hotel.

Dag 8: Santiago - Valparaiso & Vino del mar (O - L)vandaag rijdt u door de diverse landschappen via de curacavi en de casablanca valley naar valparaiso. bezoek aan stad waar u versteld zal staan van de verscheidenheid aan huizen, archi-tectuur en kleuren. de nadruk ligt op de smalle steegjes en ka-belsporen. u maakt een rit door de rijkere zusterstad vina del mar met de prachtige stranden. na de lunch in een lokaal visres-taurant bezoekt u la sebastiana, het huis van de dichter pablo neruda.

Dag 9: Santiago - Punto Arenas - Puerto Natales (O)vlucht naar punta arenas met aansluitend bustransfer naar pu-erto natales. onderweg ziet u de typische pampa-steppes. aan het busstation wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht.

Dag 10: Puerto Natales (O - L)volledige dagexcursie naar torres del paine national park. park waar u de amarga lagoon en lake pehoé zal bezoeken. tijdens de rit kan u de unieke fauna observeren met o.a. kuddes gu-anacos, nandu, vossen, chingeus, ganzen, zwanen, flamingo’s, condors en arenden. u ontdekt de landschappen van het unieke nationale park met de grey lake ijsbergen. op de terugweg be-zoekt u milodon cave.

Dag 11: Puerto Natales (O - BL)in de vroege morgen vertrekt u per boot langs de baai van ul-tima esperanza naar de gletsers van balmaceda en serrano. tij-dens deze trip kunt u aalscholvers en zeewolven waarnemen. bij aankomst maakt u een wandeling in de omgeving van de serra-no gletser. na de picknicklunch terug naar puerto natales.

Dag 12: Puerto Natales - Punto Arenas (O)transfer en busrit terug tot punta arenas. bij aankomst transfer naar het hotel en verder vrije tijd.

Dag 13: Punto Arenas - Santiago (O)transfer en vlucht naar santiago. bij aankomst transfer naar het hotel en verder vrije tijd.

Dag 14: internationale vlucht.

Extentie Paaseiland

Dag 14: aankomst paaseiland.bij aankomst in de luchthaven wordt u opgewacht door uw pri-vé chauffeur die u naar het hotel brengt.

Dag 15: Paaseilandin de voormiddag rijdt u naar de rano kao vulkaan, waar in de diepe krater een weelderige plantengroei is en een groot zoet-watermeer bedekt met totora. verder naar orongo waar ieder jaar de ceremonie van de ‘bird man’ of ‘tangata manu’ plaats heeft. verder naar de grot ana kai tangata. bezoek aan ahu vi-napu, een interessante architecturale stijl die ons doet denken aan het handwerk van de inca’s. in de namiddag gaat u naar ahu

Natuur en mysterietotaalprogramma chili waarbiJ u niet alleen de regio rond santiago aandoet, maar ook de noordeliJke atacama woestiJn en het zuideliJke patagonië.

CHILI

Page 9: Reisbrochure 2014 2015

9

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na retourInentingen: geen inentingen vereist - info bij uw huisarts of op www.vacciweb.beMunt: chileense peso 1 € = 676 clp (15/10/2013)men kan euro of usd wisselen - kredietkaarten worden aanvaardTijdverschil: chili: onze zomertijd - 6 u., onze wintertijd - 4 u.paaseiland: onze zomertijd - 8 u., onze wintertijd - 6 u.Stroom: 220 v, adapter nodigGSM: mogelijk met proximus, mobistar, baseTaal: spaans, in toeristische centra kan men meestal engelsKlimaat: Santiago J F M A M J J A S O N D °c 21 20 18 15 12 9 8 10 12 14 17 19 mm regen 0 3 5 13 59 79 76 53 28 13 5 5 Puento Arenas °c 11 11 9 7 4 2 2 3 5 7 8 10 mm regen 36 28 41 41 43 33 33 33 28 23 28 31

akivi, het grote platform waar de 7 moais staan. verder bezoek aan de ana tepahu grotten, de steengroeve van puna pau en de site van tahai.

Dag 16: Paaseilandganse dag uitstap langs de moai route, met bezoek aan vaihu, een plaats die omgeven is door enorme beelden, allen omgeval-len of omgegooid met het gezicht naar de grond. verder naar de ruïnes van akahanga, die in hun natuurlijke stijl gebleven zijn en waar de eerste koning van het eiland werd begraven. u ziet ook de rano raraku, één van de meest spectaculaire kraters van het

gebied waar de vroegere eilandbewoners de beelden uitkapten. verder naar de mooie stranden van ana-

kena, waar u de ahu tongariki ziet, de grootste van de 15 moais van het eiland.

Extentie Santa Cruz

Dag 14 of 17: Santiago - Santa Cruz (O - A)bij aankomst in santiago, transfer naar santa cruz. u rijdt door de colchagua vallei, het hart van de wijnproductie in chili.

Dag 15 of 18: Santa Cruz (O - L - A)vandaag bezoekt u 2 wijndomeinen van topkwaliteit. lunch in het restaurant van een wijngaard. in de namiddag bezoekt u het domein vina santa cruz met het planetarium en het museum. bezoek met degustatie aan het ‘casa de los espiritus’ waar op ar-tisanale wijze likeuren geproduceerd worden.

Dag 16 of 19: Santa Cruz (O - L)vrije dag tot transfer naar de luchthaven van santiago voor de vlucht naar belgië.

Dag 20: aankomst brusselSan Pedro de Atacama

Calama

Punta Arenas

Puerto Natales

Paaseiland

ValparaisoSantiago

Santa Cruz

Page 10: Reisbrochure 2014 2015

10

Dag 1: Vlucht naar San Josébij aankomst in de luchthaven wordt u opgewacht door de gids en transfer naar het hotel.

Dag 2: San José - Tortuguero (O, L, A)transfer naar de caño blanco pier waar u aan boord gaat van kleine bootjes. tijdens de boottransfer op detortuguero kanaal-tjes, kan u genieten van dit betoverende paradijs. in de nammi-dag bezoek aan het typische stadje met het sea turtle conser-vancy museum en de mooie stranden.

Dag 3: Tortuguero (O, L, A)in de voormiddag maakt u een geleide wandeling. na de lunch volgt de excursie per boot naar tortuguero np. u vaart langs de verschillende kanaaltjes tot diep in het np om zo dicht mogelijk bij de fauna en flora te komen.

Dag 4: Tortuguero - Arenal (O, L)boottransfer terug naar de caño blanco pier. daarna volgt de transfer naar siquirres en verder naar arenal.

Dag 5: Arenal (O, A)geniet van het sky adventure park, terwijl de gondels van de sky tram traag voortbewegen en u laten genieten van prachtige zichten over het regenwoud, de arenal vulkaan en het meer. daarna volgt de sky walk plus, een perfecte combinatie tussen een wandeling in het groene regenwoud en het avontuur van lopen over de hangbruggen, waardoor u loopt over het blader-dak van het regenwoud. onderweg ziet u drie watervallen van elk 30 meter, een prachtige plaats om even uit te rusten.

Dag 6: Arenal (O)vrije dag om verder de regio te verkennen. Optioneel kan u deelnemen aan verschillende excursies.

Dag 7: Arenal - Monteverde (O)transfer naar monteverde over arenal lake. monteverde ligt aan de zuidelijke punt van de nevelwouden en werd gesticht ronde jaren 1950 door een groep Quakers van de usa.

Dag 8: Monteverde (O)in de voormiddag bezoekt u het monteverde cloud forest re-serve. bij deze wandeling heeft u keuze tussen verschillende opties, waaronder een wandeling naar ‘la ventana’ of ‘venster’ vanwaar men een prachtig zicht heeft over het ‘continental divi-de’ dat het gebergte op costa rica in twee snijdt. vrije namiddag met de mogelijkheid om nog optionele excursies te maken.

Dag 9: Monteverde - Manuel Antonio (O)transfer naar manuel antonio, een regio met mooie stranden. achter de stranden liggen de groene heuvels met een gevari-eerde fauna en flora. het np is het toevluchtsoord voor de dood-shoofdaapjes, mantelbrulaap, luiaards en nog vele soorten vo-gels en reptielen.

Dag 10: Manuel Antonioin de voormiddag begeleide wandeling door het manuel anto-nio np. deze ontspannen wandeling neemt u mee doorheen het tropisch regenwoud. het tempo van dit avontuur wordt bepaald door uw eigen interesses. u ziet er luiaards en aapjes bewegen in het bladerdak, miereneters, iguanen en met een beetje geluk ook nog een mono titi of eekhoornaap, een zeer bedreigde die-rensoort. de gids leert u ook de geschiedenis van de Quepoa indianen en costa rica’s verleden met betrekking tot deze ver-bluffend mooie omgeving van manuel antonio. na de tour kunt u een duik nemen in het warme water.

Dag 11: Manuel Antoniovrije dag. u kunt nog deelnemen aan diverse excursies.

Dag 12: Manuel Antoniovrije dag. u kunt nog deelnemen aan diverse excursies.

Dag 13: Manuel Antonio - San Joséna het ontbijt nog wat vrije tijd en daarna transfer naar de lucht-haven voor uw terugvlucht.

Dag 14: aankomst in belgië.

COSTA RICA

Page 11: Reisbrochure 2014 2015

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 3 maanden na vertrek

Inentingen: geen, malariatabletten worden aangeraden

Munt: de costaricaanse colon € 1 = 652.657 crc (15/10/13)

Tijdverschil: zomer -8 u., winter -7 u.

Stroom: 110 v, verloopstekker

GSM: mogelijk met proximus, mobistar, base

Klimaat: San José J F M A M J J A S O N D

°c 22 22 23 23 22 22 22 22 21 21 22 22

mm regen 8 10 13 81 229 241 183 241 305 300 135 33

Costa Rica Deluxe

Dag 9: Monteverde - Guancastetransfer naar guanacaste. de regio is gekend als ‘de gouden kust van costa rica’.

Dag 10: Guancastevanmorgen krijgt u een kookles van chef leanneth. u leert alle geheimen van de costa ricaanse keuken, met de traditionele gerechten zoals de gezonde citroen ceviche, de veelzijdige pi-cadillo of het delicieuze zoete dessert ‘tres leches’, een cake ge-maakt van drie soorten melk.

Dag 11: Guancastevrije dag.

Dag 12: Guancastevrije dag.

Dag 13: Guancaste - San Joséna het ontbijt nog wat vrije tijd en daarna transfer naar de lucht-haven voor uw terugvlucht.

Dag 14: aankomst in belgië.

Verlenging mogelijk in tal van strandhotels - prijzen op aanvraag.

11

Guanacaste Arenal Tortuguero

San Jose

Manuel Antonio

Monteverde

Page 12: Reisbrochure 2014 2015

12

Dag 1: internationale vlucht.

Dag 2: Antananarivobij aankomst transfer naar het hotel. in de namiddag stadsbe-zoek. op het hoogste punt van de stad kunt u genietenvan een indrukwekkend uitzicht. in de namiddag bezoekt u het konink-lijk paleis van ambohimanga, werelderfgoed van de unesco.

Dag 3: Antananarivo - Andasibedit traject brengt u naar het tropische regenwoud van anda-sibe, één der populairste natuurreservaten van madagascar. u bezoekt het reservaat madagascar exotic in de vallei mandraka.hier ziet u een groot aantal kameleons, vlinders, kikkers en in-secten. in de namiddag bezoekt u het vakona dierenreservaat. na een korte kano-oversteek verwelkomen de maki’s u op het lemureneiland. tijdens een avondwandeling krijgt u de kans om de fascinerende nachtdieren te ontdekken.

Dag 4: Andasibe Nationaal Parkhet andasibe np is de beste plaats om de indri indri-lemuur te observeren. hier maakt u ook een goede kans andere lemuur-soorten te zien. de goudkleurige sifaka’s, de kleinere bamboe-lemuurtjes of de talrijke bruine lemuren. naast de 11 lemuur-soorten telt het park 119 vogelsoorten en 39 reptielsoorten, waaronder 6 kameleonsoorten.

Dag 5: Andasibe - Antsirabede eerste etappe van de route nationale 7 (rn7) loopt groten-deels langs het ankaratra gebergte en brengt u naar de mooiste stad van madagascar, antsirabe. de rode, laterietkleurige huisjescontrasteren met de groene tinten van de rijstterrassen. langs de weg ziet u eveneens de indrukwekkende merina-familiegra-ven.

Dag 6: Antsirabe en de Vakinankaratra streekvoor deze uitstap verlaat u de asfaltbaan om via een aardepis-te het platteland in te rijden naar het prachtige kratermeer van tritriva. hierna keert u terug naar de koloniale stad antsirabe voor de middaglunch. u brengt dan een bezoek aan confise-rie artisanale marcel, beter bekent als “bonbons marcel” en mr mamy, uitvinder van de miniatuurfietsjes en pousse-pousses. uiteindelijk rijdt u naar wat ooit het mooiste gebouw van mada-gascar was, het “hotel des thermes” dat uit 1897 dateert.

Dag 7: Antsirabe - Sahambavytijdens deze rit verlaat u de provincie antananarivo en haar me-rina- bevolking voor de provincie fianarantsoa. hier leven de rijstspecialisten, de betsileo. hun indrukwekkende terrassengetuigen van hun landbouwvaardigheden. bij aankomst in de artisanale stad ambositra, brengt u een bezoek aan een atelier van houtsnijwerk. hier kunt u zien hoe de bekende zafima-niry-beeldhouwers palissander- en ebbenhout bewerken. ver-volgens bezoekt u de kleurrijke markt van ambositra.

Dag 8: Sahambavy - Ranomafanahet nationaal park van ranomafana werd in 1991 opgericht dankzij de herontdekking van de gouden bamboelemuur. het park telt 12 lemuursoorten, 115 vogelsoorten, 90 vlindersoor-ten, 98 amfibiesoorten en 62 reptielsoorten. hier is het echte junglegevoel gegarandeerd. het nationaal park van ranomafa-na telt duizenden endemische plantensoorten waaronder een groot aantal varens, medicinale planten en orchideeën.

Dag 9: Sahambavy - Isolavandaag rijdt u naar het hartje van de betsileo-stam, fianarant-soa. het is de op één na grootste stad van madagascar. na een bezoekje aan de bekende fotograaf pierrot men, rijdt u naar ambalavao. bezoek aan het ecologisch dorpsproject anja, het reservaat vande ringstaartmaki’s. u bezoekt ook een atelier waar men het eeuwenoude antaimoropapier maakt. vanuit ambalavao rijdt u door “la porte du sud”, waar het klimaat en de vegetatie stilletjes aan begint te veranderen. het wordt steeds warmer en droger. de weg klimt naar het uiterst vlakke plateau de l’horombe en iets later komt u aan in het colorado van madagascar, “het mas-sief van isalo”.

Dag 10: Isola Nationaal Parkhet nationaal park van isalo is een geërodeerd zandsteenmas-sief uit het Jurassic tijdperk. in dit park leven 7 endemische lemuursoorten en 86 vogelsoorten, waaronder de bensoni rotsmerel, die nergens anders ter wereld te zien is. meer dan 400 verschillende plantensoorten groeien eveneens in dit park. uiteraard krijgt u de bekende olifantsvoeten, de kalanchoë’s en verschillende aloë’s te zien. picknicklunch tijdens de wandeling. op het einde van de namid-dag vertrekt u naar “la fenêtre de l’isola”, waar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.

MadagascarAndasibe en de zuidelijke routetiJdens deze rondreis worden 4 heel diverse nationale parken bezocht. de route brengt u door regenwouden, pittoreske dorpJes, riJstterrassen, hoogplateau’s en canYonlandschap-pen. het traJect doorkruist 4 van de 6 provincies van madagascar waardoor u verschillende bevolkingsgroepen zult ontmoeten en diverse culturen ontdekken.

Page 13: Reisbrochure 2014 2015

13

Dag 11: Saffiermijnen van Ilakaka enhet Zombitse Vohibasia Nationaal Parkmadagascar staat bekend om haar rijkdom aan edelstenen en halfedelstenen. samen met uw lokale gids maakt u een wande-ling naar de saffiermijnen, waar u kunt zien hoe de lokale bevol-king te werk gaat. na het bezoek aan de saffiermijnen, rijdt u verder naar het nationaal park van zombitse vohibasia. dit park is een geïsoleerd woud met een typische fauna en flora met o.a. baobabs. het park telt ook 8 verschillende lemuursoorten.

Dag 12: Isola - Ifatyhet laatste deel van de rn7 is alweer heel anders. de landschap-pen variëren van kale, uitgestrekte vlaktes tot compact stekel-woud naarmate men de havenstad tuléar nadert. in tuléar ein-digt de rn7, wat betekent dat u het asfalt verlaat om het “ruige” madagascar binnen te rijden. de ruwe zandpiste die tuléar met ifaty verbindt is slechts een 30-tal km lang. toch neemt deze rit vaak meer dan 1 uur in beslag.

Dag 13: Ifatyvandaag vertrekt u per motorboot naar één van de mooiste vissersdorpjes van de zuidwestkust van madagascar. u bezoekt het kleurrijk dorp en ziet er hoe de vezo-bevolking van deze streek hun prachtige vissersprauwen maken. iets later komen tientallen prauwen aan het strand met de vangst van de dag. deze ‘couleur locale’ uitstap geeft u de kans de vriendelijke ve-zo-bevolking uit de streek te ontmoeten. na het bezoek aan dit charmant dorpje vaart u terug naar een visrestaurant in ifaty. na de lunch keert u terug naar het hotel via de lagune van ranobe in een traditionele vezo vissersprauw.

Dag 14: Ifaty - Tuléar - Antananarivou maakt een wandeling in de botanische en ornithologische tuin van reniala. uw gids leert u alles over de baobabs, euphor-bia’s, aloë’s en andere medicinale planten die de vezostam ge-bruiken. dit privépark staat ook bekend voor zijn talrijke vogel-soorten. met een beetje geluk ziet u de afrikaanse hop, enkele vangasoorten of de zwarte papegaaien van madagascar. na de lunch in een restaurant aan het strand, vertrekt u richting tuléar voor de vlucht naar antananarivo enverder huiswaarts.

Dag 15: aankomst belgië.

Extentie Sainte Marie

Dag 15: walvisexpeditiedeze expeditie gaat enkel door van juli tot en met september en is afhankelijk van de weersomstandigheden. u vertrekt per motorboot aan het strand van het hotel. in sainte marie komen de bultrugwalvissen heel dicht bij de kust. elk jaar komen deze indrukwekkende zoogdieren hun jongeren baren tijdens de wintermaanden. samen met uw kapitein en skipper gaat u op zoek naar deze fascinerende dieren.

Dag 16: prauwtocht rond het paradijselijke eilandjeîle aux Natteshet paradijselijke eilandje Île aux nattes ligt ten zuiden van sain-te marie. de lokale vissersprauw is de beste en meest ontspan-nen manier om deze plaats te ontdekken. dit is een prachtig tochtje met adembenemende landschappen. rond de middag gaat u naar een heerlijke restaurantje voor de lunch. daarna is er nog even de tijd om te wandelen op dit bounty-eilandje, vooral-eer terug te varen naar sainte marie.

Dag 17: Sainte Marie - Antananarivovandaag vliegt u terug naar de hoofdstad antananarivo. ont-haal in de luchthaven en transfer naar uw hotel voor een dagka-mer. tegen de avond transfer naar de luchthaven voor uw vlucht richting parijs.

Dag 18: aankomst parijs.

Extentie Westen

Dag 15: Morondava - Bekopakau vertrekt vroeg, want het prachtige traject morondava – be-kopaka is een volledige dag rijden, off-road en per 4x4. uiter-aard worden fotostops ingelast. lunch in een restaurantje in be-lo-sur-tsiribihina, na het oversteken van de tsiribihinarivier per veerboot. u rijdt dan verder naar bekopaka. net vóór aankomst in bekopaka moet u nog een veerboot nemen om de manambo-lorivier over te steken.

Page 14: Reisbrochure 2014 2015

14

Dag 16: Het Nationaal Park van de Tsingy van Bemarahana het ontbijt vertrekt u per wagen naar de ingang van het na-tionaal park van de tsingy van bemaraha, waar u uw gespeciali-seerde natuurgids ontmoet. het eerste deel van de wandeling gaat door een woud vooraleer de grote tsingy te bereiken. 86% van de 650 geregistreerde planten- en boomsoorten zijn ende-misch aan het park, wat betekent dat u ze nergens anders ter wereld kunt zien. in het nationaal park van de tsingy van bema-raha leven 11 lemuursoorten, 103 vogelsoorten en talrijke rep-tielsoorten.

Dag 17: Bekopaka - Morondavavandaag rijdt u terug naar morondava via dezelfde prachtige weg. een ruige aardebaan brengt u naar de wereldberoemde baobablaan. eerst bezoekt u de “verliefde baobabs”. enkele mi-nuten later begint een subliem spektakel dat u nooit zult verge-ten. de zonsondergang aan de baobablaan is een unieke bele-venis voor fotoamateurs.

Dag 18: retourvlucht naar Antananarivovandaag vliegt u terug naar de hoofdstad antananarivo. transfer naar uw hotel in de hoofdstad waar u geniet van een dagkamer. tegen de avond transfer naar de luchthaven voor uw vlucht rich-ting parijs.

Dag 19: aankomst parijs.

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na retour -

visum verplicht - vooraf aanvragen bij ambassade

Inentingen: geen inentingen verplicht - inenting gele koorts verplicht

als men komt uit besmet gebied - info bij uw huisarts of op www.vacciweb.be

Munt: malagasy ariary - 1€ = 3010 mga (15/10/13)

Tijdverschil: zomer + 1 u., winter + 2 u.

Stroom: 220 v, soms adapter nodig

GSM: mogelijk maar soms beperkte bereikbaarheid

Taal: officiële talen zijn malagassisch en frans-engels in toeristische centra

Klimaat: Antananrivo J F M A M J J A S O N D

°c 28 26 25 25 23 21 20 21 23 25 26 26

mm regen 270 257 183 51 20 7 11 15 10 67 171 304

Tulear J F M A M J J A S O N D

°c 32 32 32 31 29 27 27 28 29 29 30 31

mm regen 95 89 36 18 16 15 6 6 8 12 22 97

TuléarRanohiraItafy

Fianarantsoa

Antsirabe

AntananarivoAndasibe

Sainte Marie

Morondava

Bekopaka

Page 15: Reisbrochure 2014 2015
Page 16: Reisbrochure 2014 2015

16

Dag 1: internationale vlucht.typisch onthaal bij aankomst in nairobi en transfer naar het ho-tel.

Dag 2: Nairobi - Lake Nakuruvertrek naar lake nakuru door ‘the great rift valley’. in de na-middag maakt u een safari waar u miljoenen flamingo’s en an-dere watervogels kunt waarnemen aan de oevers van het meer. het park is ook de habitat van de witte neushoorn en een grote populatie luipaarden.

Dag 3: Lake Nakuru - Masai Mara NPvertrek naar het masai mara np met onderweg bezoek aan een massay manyatta waar u ziet hoe de masai leven. in de namid-dag maakt u nog een safari.

Dag 4: Masai Mara NPin de voor- en namiddag maakt u een safari in het masai mara np. het masai mara np vormt één geheel met de serengeti die in tanzania gelegen is. dit nationale park is vooral gekend voor ‘de grote trek’, de periode waarin duizenden gnoes en zebra’s, ge-volgd door de roofdieren zoals leeuwen en jachtluipaarden, zich verplaatsen van noord naar zuid en terug, de regen achterna.Facultatief: ballon Safari over de Maravlakte, gevolgd door een ont-bijt met champagne.

Dag 5: Masai Mara NP - Serengeti NPvroeg vertrek naar isebania en sirari, de grenssteden tussen ke-nia en tanzania. hier steekt u de mara rivier over.

Dag 6: Serengeti NPvolledige dag in het serengeti np met in de voor- en namid-dag een safari. hier kan u de migratie van de dieren volgen. een

topattractie zijn de leeuwen die slapen op de kopjes (kale, door erosie afgeronde rotsblokken).Facultatief: ballon Safari over de Serengeti, gevolgd door een ont-bijt met champagne.

Dag 7: Serengeti NP - Ngorongororit naar de ngorongogokrater met onderweg een stop aan de olduvaikloof, de bakermat van de eerste homo sapiens. terwijl u geniet van het prachtig uitzicht, krijgt u uitleg over de kloof door een plaatselijke gids.

Dag 8: Ngorongorokrater’s morgens daalt u de 600 meter diepe krater in die de thuisha-ven is voor ontelbare dieren. in de namiddag keert u terug naar de lodge.

Dag 9: Ngorongoro - Tarangirevertrek naar tarangire np, gelegen langs de gelijknamige rivier. het park is gekend voor de baobab bomen. hier leven ook de oryx, de generoek, maar ook een grote populatie olifanten. in de namiddag maakt u er een game-drive.

Dag 10: Tarangire - Arusha/Nairobina het ontbijt rijdt u naar arusha. ofwel vliegt u van hier terug ofwel gaat u over land terug naar nairobi om van daaruit uw vlucht te nemen.

Dag 11: aankomst in belgië.

De unieke combinatietiJdens onze safari hoeft u niet nodeloos kilometers af te leggen want u steekt de grens over in het national park van de serengeti naar de masai mara. hierdoor bent u biJna zeker dat u de ‘grote trek’ ziet.

KENIA & TANZANIA

Page 17: Reisbrochure 2014 2015

17

Verborgen schatten van het zuidenideaal safari programma voor wie het avontuur wil combineren met een strandverbliJf in mombasa.

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na retourVisum: voor kenia en tanzania is visum altijd verplicht, kan gekocht worden aan de grensInentingen: geen inentingen vereist voor kenia - inenting gele koorts verplicht voor tanzaniamalaria pillen aangeraden - info bij uw huisarts of op www.vacciweb.beMunt: keniaanse shilling; 1 € = 113 kes (15/10/13)tanzaniaanse shilling 1 € = 2.133 tzs–(15/09/13) men kan euro of usd wisselenkredietkaarten worden aanvaardTijdverschil: zomer + 1 u., winter + 2 u.Stroom: 220 v, adapter nodigGSM: mogelijk maar beperkte bereikbaarheid in parkenTaal: swahili - in toeristische centra kan men meestal engelsKlimaat: Nairobi J F M A M J J A S O N D °c 25 26 25 22 21 21 22 24 24 23 23 23 mm regen 38 64 125 211 158 46 15 23 31 53 109 86 Arusha °c 28 28 27 25 22 21 20 22 24 25 27 27 mm regen 58 82 177 368 211 33 14 19 20 35 111 101

Dag 1: internationale vluchtbij aankomst in nairobi wordt u op de typisch keniaanse wijze verwelkomt met daarna transfer naar het hotel.

Dag 2: Nairobi - Masai Mara NPvertrek naar het masai mara np. in de late namiddag een ‘game drive’ in het masai mara np.

Dag 3: Masai Mara NPgame drive in de vroege morgen en in de late namiddag.

Dag 4: Masai Mara NP - Lake Nakuru NPvertrek naar lake nakuru np. in de namiddag een game drive in het lake nakuru np.

Dag 5: Lake Nakuru NP - Amboseli NPvertrek naar amboseli np. in de namiddag een game drive in het np, gelegen aan de voet van de kilimanjaro. amboseli is het bes-te gebied voor het waarnemen van olifanten.

Dag 6: Amboseli NPin de ochtend en de late namiddag ‘game drive’. naast vele vo-gels treffen we hier ook praktisch alle zoogdieren aan. bij helder weer krijgen we een fantastisch zicht op afrika’s grootste berg.

Dag 7: Amboseli NP - Tsavo West NPvertrek naar tsavo. in de namiddag een game drive in het np.

Dag 8: Tsavo West NP - Mombasadoorheen het nationaal park rijdt u richting mombasa, naar het strandhotel van uw keuze.

Verlenging mogelijk in tal van strandhotels - prijzen op aanvraag.

LakeNakuru

MasaiMara

Serengeti

Ngorongoro

Lake Manyara

Arusha

Nairobi

Amboseli

Kenia

Tanzania

Page 18: Reisbrochure 2014 2015

18

Dag 1: internationale vlucht.typische welkomstceremonie bij aankomst in nairobi en trans-fer naar het hotel.

Dag 2: Nairobi - Samburu NPvertrek naar samburu, door de vruchtbare streek van ‘the great rift valley’. in de namiddag safari in samburu np, waar men de generoek, de gévry zebra en de rotchild giraf kan waarnemen.

Dag 3: Samburu NPin de ochtend en de late namiddag ‘game drive’ op zoek naar de bijzonderste dieren in het samburu np.

Dag 4: Samburu NP - Lake Nakuru NPdoor ‘the great rift valley’ naar lake nakuru np. in de namiddag game drive in het nationale park. lake nakuru np is vooral ge-kend voor de miljoenen flamingo’s die zich daar komen voeden. ook de witte en zwarte neushoorn en een redelijke grote popu-latie luipaarden hebben hier hun habitat.

Dag 5: Lake Nakuru NP - Masai Mara NPvertrek naar het masai mara np. in de namiddag ‘game drive’ in het masai mara np. dit is het bekendste park van kenia. hier maakt u het meeste kans om ‘the big five’ te kunnen waarne-men, alsook grote aantallen antilopen, hyena’s en ander wild. het is ook de plaats van ‘de grote trek’, wanneer miljoenen gnoes en zebra’s met de regens mee trekken van zuid naar noord en terug.

Dag 6 en 7: Masai Mara NP’s morgens en in de late namiddag ‘game drive’ in het masai mara np.

Dag 8: Masai Mara NP - Nairobivertrek naar nairobi. er wordt u een dagkamer ter beschikking gesteld zodat u zich even kan opfrissen. ’s avonds kunt u nog genieten van een uitstekende barbecue. transfer naar de lucht-haven voor uw vlucht.

Dag 9: aankomst in belgië.

Sleeping with the elephants

Page 19: Reisbrochure 2014 2015
Page 20: Reisbrochure 2014 2015

20

Dag 1: vlucht naar vic falls airport.

Dag 2: Vic Fallsaankomst in vic falls airport. onthaal en transfer naar ilala lodge waar u 2 nachten verblijft in maer en ontbijt. de klein-schalige lodge is zo dichtbij de victoria falls (zimbabwe), dat u de verstuiving van de watervallen voelt tot in de tuinen van de lodge. u kan van hieruit een bezoek brengen aan het np van de victoria falls.

Dag 3: Vic Fallsvrije dag in de lodge. hier kan u talrijke facultatieve excursies maken, zoals inschrijven voor een vluchtje over de watervallen, rafting en kayak op de zambezi river, bungee springen van de brug over de watervallen, ritje op olifant, zwemmen in ‘devils pool’, de kleine natuurlijke poel, enz.

Dag 4: Vic Falls - Chobetransfer naar chobe. hier verblijft u 3 nachten in chobe elep-hant camp op basis van ‘fully all inclusive”, wat betekent dat niet alleen alle maaltijden en dranken inbegrepen zijn, maar ook 2 activiteiten per dag, georganiseerd door de lodge. er worden safari’s georganiseerd in open safari wagens in het chobe np, boottochten op de chobe river, begeleide wandelingen in de omgeving, enz. de grote attractie in dit gebied zijn de olifanten die in de namiddag soms in groepen van meer dan honderd dieren naar de rivier komen om er te drinken. tevens ziet men hier steeds veel leeuwen en ontelbare watervogels.

Dag 5 en dag 6: Chobevrij verblijf in chobe elephant camp met fully all inclusive.

Dag 7: Chobe - Moremilokaal vluchtje naar de khwai airstrip, in moremi game reserve. bij aankomst transfer naar sango safari camp waar u 3 nachten logeert, terug op basis van ‘fully all inclusive”, met alle maaltijden en dranken inbegrepen, en ook 2 activiteiten per dag, georgani-seerd door de lodge. omdat de khwai river de natuurlijke grens vormt tussen de moremi game reserve en de khwai concessi-on, kunnen de dieren vrij rondtrekken tussen beide reservaten. vanuit de lodge, gelegen aan de rivier, heeft men een prachtig uitzicht over de omgeving waar de dieren rondtrekken. er wor-den safari’s georganiseerd in open safariwagens in het moremi en khwai np, zowel overdag als ’s nachts, en ook begeleide wan-delingen.

Dag 8 en dag 9: Moremivrij verblijf in het sango safari camp op basis van fully all inclu-sive.

Dag 10: vlucht naar maun om vanuit maun verder te vliegen naar europa (via Johannesburg).

Superior programma

Dag 1: vlucht naar vic falls airport.

Dag 2: Vic Fallsaankomst in vic falls airport. onthaal en transfer naar the elep-hant camp. in uw verblijf van 2 nachten zijn alle maaltijden en dranken inbegrepen, alsook 2 shuttles per dag naar de stad en een ontmoeting met de olifanten.

BOTSWANA

Page 21: Reisbrochure 2014 2015

Dag 3: Vic Falls - Chobetransfer naar chobe. hier verblijft u 3 nachten in chobe game lodge op basis van ‘fully all inclusive”, wat betekent dat niet al-leen alle maaltijden en dranken inbegrepen zijn, maar ook 2 acti-viteiten per dag, georganiseerd door de lodge. er worden safari’s georganiseerd in open safari wagens in het chobe np, boottoch-ten op de chobe river, begeleide wandelingen in de omgeving, enz. de grote attractie in dit gebied zijn de olifanten die in de namiddag soms in groepen van meer dan honderd dieren naar de rivier komen om er te drinken. tevens ziet men hier steeds veel leeuwen en ontelbare watervogels.

Dag 5 en dag 6: Chobevrij verblijf in chobe game lodge met fully all inclusive.

Dag 7: Chobe - Moremilokaal vluchtje naar de khwai airstrip, in moremi game reserve. bij aankomst transfer naar machaba camp waar u 3 nachten lo-geert, terug op basis van ‘fully all inclusive”, met alle maaltijden en dranken inbegrepen, en ook 2 activiteiten per dag, georga-niseerd door de lodge. machaba camp is gelegen in de khwai area, een gebied dat rijk is aan wild. het ligt aan de oostelijke

landtong van de okavango delta, met uitzicht op de moremi game reserve. er worden safari’s georganiseerd in open safari-wagens in het moremi en khwai np, zowel overdag als ’s nachts, en ook begeleide wandelingen.

Dag 8 en dag 9: Moremivrij verblijf in het machaba camp op basis van fully all inclusive.

Dag 10: vlucht naar maun om vanuit maun verder te vliegen naar europa.

Ook combinaties mogelijk met andere parken in Botswana, Zambia of Zimbabwe.

PraktischReisdocumenten: paspoort 6 maanden geldig na retourdatumVisum: voor zambia en zimbabwe kan men visum kopen aan de grensInentingen: inentingen gele koorts: alleen verplicht na verblijf in zambiaen stop over in zuid-afrikaMunt: usd overal gebruikt (1$ - 1,35 € - 10.2013)botswana: de pula (1 € = 11 bwp - 15/10/13)Tijdverschil: zomer geen tijdsverschil, winter - 1 u.Stroom: 220 v, verloopstekker nodigGSM: proximus en mobistarTaal: engelsKlimaat: Maun J F M A M J J A S O N D °c dag 32 32 31 31 28 25 25 28 33 35 34 33 °c nacht 19 19 17 14 9 6 6 8 13 18 19 19 mm regen 109 97 89 28 5 1 0 0 1 13 18 71

21

ChobeNational Park

Vic Falls

Moremi Wildlife Reserve

Maun

Page 22: Reisbrochure 2014 2015

22

Dag 1: internationale vlucht naar colombo.

Dag 2: Colombobij aankomst in colombo wordt u opgewacht door uw chauf-feur/gids. check in en vrije tijd om even te rusten. in de namid-dag bezoekt u de hoogtepunten van de stad colombo.

Dag 3: Colombo - Mihintale - Anuradhapuravia het hollands kanaal rijdt u naar negombo, waar u de kleur-rijke catamarans ziet binnenvaren die er ’s morgens hun vangst aan wal brengen. u kan een wandeling maken doorheen de vissersmarkt. daarna verder naar anuradhapura. onderweg be-zoekt u mihintale, de bakermat van het boeddhisme.

Dag 4: Anuradhapurabezoek aan anuradhapura, de eerste hoofdstad van sri lanka. hier bevindt zich de oudste geregistreerde boom ter wereld, een stek van de heilige boom waaronder boeddha mediteerde en de verlichting bereikte. in de namiddag safari in het wilpattu natio-nal park met een prachtige fauna en flora.

Dag 5: Anuradhapura - Dambullavandaag bezoekt u de rotstempels van dambulla. binnenin ziet u prachtige schilderingen die de verschillende taferelen uit het leven van boeddha voorstellen.

Dag 6: Dambulla - Pollonaruwa - Minneriya - Dambullabezoek aan pollonaruwa, 2de hoofdstad van sri lanka, en toen al voorzien van een perfect irrigatiesysteem. de uit rotsen ge-houwen imposante boeddhabeelden van gal vihare stralen een rust uit in een perfect serene omgeving. hier ziet u de mooiste maanstenen van het eiland. daarna volgt een bezoek aan een atelier van houtsnijwerk. in de namiddag krijgt u te zien hoe de prachtige batik gemaakt wordt. daarna maakt u een safari in het minneriya national park, gekend voor zijn grote kuddes wilde olifanten.

Dag 7: Dambulla - Sigiriya - Habarana - Dambulla’s morgensvroeg bezoekt u de leeuwenrots van sigiriya. een klim naar boven wordt dubbel beloond: allereerst geniet u van een prachtig uitzicht over de jungle en daarnaast ziet u één van

de grootste antieke kunstschatten van sri lanka: de eeuwenou-de fresco’s van de 21 wolkenmeisjes, halfnaakte godinnen en hofcourtisanes. daarna maakt u een rit op de rug van een olifant doorheen de prachtige jungle van habarana.

Dag 8: Dambulla - Kandyonderweg bezoekt u de kruidentuin van matale, waar u de teelt en het gebruik van de specerijen ziet en kan genieten van een weldoende nekmassage. in de namiddag bezoekt u het ‘gem center’ waar u ziet hoe de edelstenen gewonnen en bewerkt worden. in de vooravond bezoekt u de tempel van de heilige tand met aansluitend een voorstelling van de culturele dansers van kandy.

Dag 9: Kandy - Pinnawela - Kandyna het ontbijt vertrek naar het olifantenweeshuis van pinna-wela waar u de kudde olifanten kan zien baden. u kunt ook het voederen van de jonge en zwakkere dieren meemaken. op de terugweg naar kandy maakt u een wandeling in de botanische tuinen van peradiniya, gekend voor de grote verscheidenheid aan orchideeën. hier staat een boom die nog geschonken werd door koning albert i van belgië.

Dag 10: Kandy - Nuwara Eliyavia een prachtig landschap doorheen de theeplantages rijdt u richting nuwara eliya, een stukje engeland in zuid-oost azië. u bezoekt de theeplantages en een theefabriek. in de namiddag bezoekt u het dorp van nuwara eliya. avondmaal en overnach-ting in het hotel.

Dag 11: Nuwara Eliya - Yalain de vroege morgen vertrek naar de horton plains voor een prachtige wandeling naar worlds end en voor wie dat wil een grotere wandeling naar de thomson falls. onderweg naar Yala maakt u een stop aan de watervallen van ella.

Dag 12: Yala of Uda Walawevrije voormiddag. in de namiddag safari in het Yala national park, het oudste en grootste np van sri lanka. de periode waar-in het Yala np gesloten is, wordt er een safari gemaakt in het uda walawe np.

Een rondreis doorheen het paradijs15-daags totaalprogramma met een mooi evenwicht tussen cultuur en natuur. naast de cul-turele driehoek bevat deze rondreis 3 prachtige safari’s en een wandeling door de horton plains naar world’s end.

Sri Lanka

Page 23: Reisbrochure 2014 2015

Dag 13: Yala - Galle -Mount Lavina of Negombou rijdt langs de kust met een eerste stop in galle, een oude hol-landse nederzetting. verder langs de kustweg naar het hotel.

Dag 14: Mount Lavinia of Negombovrije tijd tot het vertrek naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar belgië.

Dag 15: aankomst in belgië

Opmerking: de meeste vluchten naar Europa vertrekken tussen 02.00 uur en 04.00 uur ’s morgens. In dit geval kan u beschikken over uw kamer tot na het avondmaal (mits toeslag). U vertrekt dan na het avondmaal naar de luchthaven.

23

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na retourVisum: verplicht vooraf elektronisch aan te vragen (20 usd)Inentingen: geen inentingen vereist - info bij uw huisarts of op www.vacciweb.beMunt: sri lankan rupee 1€ = 177 lkr (15/10/13)Tijdverschil: zomer + 3.30 u., winter + 4.30 u.Stroom: 220 v, driepolige stekker, adapter nodigGSM: mogelijk met proximus, mobistar, baseTaal: singalees en tamil, engels wordt algemeen gesprokenKlimaat: Colombo J F M A M J J A S O N D °c 30 31 31 31 31 29 29 29 29 29 29 29 mm regen 89 69 147 231 371 224 135 109 160 348 315 147

Yala

Hambantota

Galle

Kosgoda

Colombo

Buduruwagala

Nuwara Eliya

KandyNegombo

Anuradhapura

Dambulla

PolonnaruwaSigiriya

Page 24: Reisbrochure 2014 2015

24

Dag 1: internationale vlucht naar colombo.

Dag 2: Colombo - Anuradhapurabij aankomst in colombo wordt u opgewacht door uw chauf-feur/gids en begint de rit naar anuradhapura. in de namiddag check in in hotel.

Dag 3: Anuradhapura - Wilpattu - Anuradhapura’s morgens bezoek aan anuradhapura, de oudste stad van sri lanka. hier bevindt zich de oudste geregistreerde boom ter we-reld, een stek van de heilige boom waaronder boeddha medi-teerde en de verlichting bereikte. in de namiddag maakt u een safari in het wilpattu national park. dit np is gedurende tiental-len jaren ontoegankelijk geweest en heeft hierdoor een eigen fauna en flora ontwikkeld.

Dag 4: Anuradhapura - Trincomaleevandaag rijdt u naar trincomalee en nilaweli, met onderweg een bezoek aan mihintale, de bakermat van het boeddhisme in sri lanka. u bezoekt tevens enkele belangrijke en indrukwekkende hindutempels, waaronder de thirukoenshwaram tempel. van hier heeft u een mooi uitzicht op de natuurlijke haven van trin-comalee. verder bezoekt u de warmwaterbronnen van kanniya.

Dag 5: Trincomaleevrije dag aan het strand van nilaweli. dit is het mooiste en meest ongerepte strand van sri lanka.

Dag 6: Trincomalee - Sigiriya - Giritalevandaag bezoekt u de indrukwekkende leeuwenrots van sigi-riya, beroemd om de eeuwenoude fresco’s van de wolkenmeis-jes. onderweg bezoekt u een batikatelier met demonstratie hoe zo een schilderij tot stand komt. verder naar giritale.

Dag 7: Giritale - Pollonaruwa - Minneriya - Giritalebezoek aan pollonaruwa, de 2de hoofdstad van sri lanka. hier vindt men o.a. de mooiste maansteen van het eiland. de uit de rotsen gehouwen imposante boeddhabeelden van gal vihare stralen een mysterieuze rust uit. in de namiddag maakt u een safari in het minneriya national park, gekend voor de grote kud-des wilde olifanten.

Dag 8: Giritale - Dambulla - Kandyeerst bezoekt u de grottempels van dambulla, geplaatst op de werelderfgoedlijst van de unesco en beroemd om de hon-derden boeddhabeelden en de prachtige rotsschilderingen. onderweg naar kandy bezoekt u een kruidentuin, waar men u de geneeskundige mogelijkheden van de verschillende kruiden uitlegt. u kunt er genieten van een heerlijke massage met ge-neeskrachtige kruidenolie. daarna maakt u een citytour in kan-dy, gevolgd door een bezoek aan de tempel van de heilige tand met de avondceremonie. ’s avonds woont u een voorstelling van de kandy dansers bij.

Sri LankaHet ongerepte Noordendeze rondreis combineert de culturele hoogtepunten met een safari in het ongereptewilpattu national park en een rustpauze aan de mooiste stranden van sri lanka.

Page 25: Reisbrochure 2014 2015

Dag 9: Kandy - Pinnawela - Kandyvandaag maakt u een excursie naar het olifantenweeshuis van pinnawela. u kan de dieren zien baden in de rivier en het voede-ren van de jonge en zwakkere dieren meemaken. bij de terug-keer naar kandy volgt een bezoek aan de botanische tuinen van peradiniya met de orchideeëntuin.

Dag 10: Kandy - Nuwara Eliyavertrek naar nuwara eliya, door een prachtig landschap met theeplantages. bezoek aan een theefabriek. in de namiddag be-zoek aan nuwara eliya, een stukje engeland in zuid-oost azië.

Dag 11: Nuwara Eliya - Colombovia kitulgala rijdt u naar colombo. citytour in colombo, waar u de koloniale invloeden op de gebouwen ziet, vermengd met de elementen van de eigen cultuur. u rijdt langs de pettah ba-zar, het parlementsgebouw, de kleurrijke Jami-ul-alfar moskee, enz… check in in hotel. vrije tijd tot het vertrek naar de luchtha-ven voor uw terugvlucht naar belgië.

Dag 12: aankomst in belgië.

25

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na retourVisum: verplicht vooraf elektronisch aan te vragen (20 usd)Inentingen: geen inentingen vereist - info bij uw huisarts of op www.vacciweb.beMunt: sri lankan rupee 1€ = 177 lkr (15/10/13)Tijdverschil: zomer + 3.30 u., winter + 4.30 u.Stroom: 220 v, driepolige stekker, adapter nodigGSM: mogelijk met proximus, mobistar, baseTaal: singalees en tamil, engels wordt algemeen gesprokenKlimaat: Colombo J F M A M J J A S O N D °c 30 31 31 31 31 29 29 29 29 29 29 29 mm regen 89 69 147 231 371 224 135 109 160 348 315 147

ColomboNuwara Eliya

Kandy

Dambulla

Anuradhapura

PolonnaruwaHabarana

Trincomalee

Page 26: Reisbrochure 2014 2015

26

Sri Lanka

Dag 1: internationale vlucht naar colombo.

Dag 2: Colombo - Negombobij aankomst in colombo wordt u opgewacht door uw chauf-feur/gids. via het hollands kanaal rijdt u naar negombo, waar u de kleurrijke catamarans ziet binnenvaren die er ’s morgens hun vangst aan wal brengen en waar u een wandeling kan maken doorheen de vissersmarkt. nadien rijdt u verder naar het hotel. in de namiddag maakt u een boottocht naar de lagune met de mangroves.

Dag 3: Negombo - Anuradhapurana het ontbijt vertrek richting anuradhapura met onderweg een bezoek aan de site van Yapahuwa. de rest van de dag vrij.

Dag 4: Anuradhapura - Wilpattu - Anuradhapuracitytour per fiets door de site van anuradhapura, de eerste hoofdstad van sri lanka. hier bevindt zich ook de oudste gere-gistreerde boom ter wereld, een stek van de heilige boom waar-onder boeddha mediteerde en zo de verlichting bereikte. u ziet hier ook de issurumunia tempel. in de namiddag maakt u een safari in het wilpattu national park. u vindt hier een speciale fau-na en flora doordat het park tientallen jaren afgesloten geweest is voor het publiek.

Dag 5: Anuradhapura - Trincomaleevandaag gaat de reis verder richting trincomalee. onderweg be-zoekt u mihintale en de warmwaterbronnen van kanniya.

Dag 6: Trincomaleebezoek aan enkele belangrijke en indrukwekkende hindutem-pels, waaronder de thirukoneshwaram tempel. de tempel is gebouwd op de top van de swami-rots met uitzicht op de na-tuurlijke haven van trincomalee. in de namiddag vrije tijd in het hotel om te genieten van het prachtige strand van trincomalee. van hieruit kan u eventueel gaan snorkelen aan het rif van pige-on island.

Dag 7: Trincomalee - Pollonaruwa - Minneriya - Giritaleonderweg bezoekt u de archeologische site van ritigala, gele-gen op de hoogste berg in het noorden en de site van aukana, het best bewaarde boeddha standbeeld. in de namiddag maakt u een safari in het minneriya national park, gekend voor de grote kuddes wilde olifanten.

Dag 8: Giritale - Sigiriya - Giritalein de voormiddag beklimt u sigiriya, de leeuwenrots die met zijn 180 meter de omliggende vlakte domineert. u geniet hier van het prachtige uitzicht over de jungle en van de grootste antieke kunstschatten van sri lanka, de eeuwenoude fresco’s van de 21 wolkenmeisjes. pollonaruwa, de 2de hoofdstad van sri lanka. in de namiddag bezoekt u per fiets de uit de rotsen gehouwen imposante boeddhabeelden van gal vihare stralen een mysterieuze rust uit. hier ziet u ook de mooiste maansteen van het eiland. op de terugweg maakt u een tocht op een olifant door de prachtige jungle van habarana.

Dag 9: Giritale - Dambulla - Kandyonderweg naar kandy bezoekt u de rotstempels van dambul-la. binnenin vindt u prachtige rotschilderingen, alsook de hin-dubeelden van vishnu en saman. in de kruidentuin van matala toont men u hoe de kruiden die men dagelijks gebruikt, groeien in de natuur. men toont u ook de geneeskrachtige mogelijkhe-den en u kunt genieten van een weldoende massage. bij aan-komst in kandy maakt u een cityour. in de vooravond bezoekt u de tempel van de heilige tand en aansluitend volgt een voor-stelling van de culturele dansers.

Dag 10: Kandy - Pinnawela - Nuwara Eliyavandaag brengt u een bezoek aan het olifantenweeshuis van pinnawela. u kan de dieren zien baden in de rivier en het voede-ren van de jonge en zwakkere dieren meemaken. daarna rijdt u via een prachtig landschap doorheen de theeplantages richting nuwara eliya, een stukje engeland in zuid-oost azië. u bezoekt de theeplantages en een theefabriek. in de vooravond bezoekt u het dorp van nuwara eliya.

Sri Lanka actieftotaalprogramma waarin u sri lanka op een actieve manier ontdekt. ideaal voor sportieve mensen en families.

Page 27: Reisbrochure 2014 2015

27

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na retourVisum: verplicht vooraf elektronisch aan te vragen (20 usd)Inentingen: geen inentingen vereist info bij uw huisarts of op www.vacciweb.beMunt: sri lankan rupee 1€ = 177 lkr (15/10/13)Tijdverschil: zomer + 3.30 u., winter + 4.30 u.Stroom: 220 v, driepolige stekker, adapter nodigGSM: mogelijk met proximus, mobistar, baseTaal: singalees en tamil, engels wordt algemeen gesprokenKlimaat: Colombo J F M A M J J A S O N D °c 30 31 31 31 31 29 29 29 29 29 29 29 mm regen 89 69 147 231 371 224 135 109 160 348 315 147

Dag 11: Kitulgala raftingvandaag maakt u een excursie naar kitulgala vanwaar de raf-tingtocht op de kitulgala rivier start. deze was het decor van de film ‘bridge over the river kwai’. na de rafting gaat u terug naar het hotel. de rest van de dag vrij.

Dag 12: Nuwara Eliya - Horton Plains - Yalain de vroege morgen vertrek per 4x4 naar de horton plains waar de wandeling naar worlds end begint. van hieruit heeft u een prachtig zicht over de omgeving en kan je bij helder weer de schittering van de zee zien. de wandeling gaat verder naar de baker falls. rond de middag vertrekt u dan richting zuiden met onderweg nog een stop aan de watervallen van ella.

Dag 13: Yalavolle dag safari in het Yala national park met picnic lunch. hier vindt u de grootste populatie luipaarden van het eiland en ook de lippenbeer is er aanwezig.

Dag 14: Yala - Galle - Negomborit langs de kust met een eerste stop in galle, een oude hol-landse nederzetting. de rit gaat verder langs de kust met nog verschillende stops onderweg, o.a. aan een schildpadden be-schermplaats in kosgoda.

Dag 15: Negombovrij verblijf in het hotel. u kan de kamer behouden tot de trans-fer naar de luchthaven voor uw internationale vlucht.

Dag 16: aankomst in belgië.

ColomboNuwara Eliya

Kandy

Dambulla

Anuradhapura

Polonnaruwa

Negombo

Beruwela

Kitulgala

Giritale

Page 28: Reisbrochure 2014 2015

28

Sri LankaEen pareltje9-daags programma als ideale kennismaking met dit prachtige land. voor wie liever een korte reis maakt of dit graag combineert met enkele dagen strandvakantie in sri lanka of de malediven.

Dag 1: internationale vlucht naar colombo.

Dag 2: Colombobij aankomst in colombo wordt u opgewacht door uw chauf-feur/gids. na kennismaking vertrekt u voor een citytour door de hoofdstad colombo. de rest van de dag vrij.

Dag 3: Colombo - Negombo - Dambullavia het hollands kanaal rijdt u naar negombo, waar u de kleur-rijke catamarans ziet binnenvaren die er ’s morgens hun vangst aan wal brengen en waar u een wandeling kan maken doorheen de vissersmarkt. in de namiddag bezoekt u de rotstempels van dambulla. binnenin ziet u prachtige rotsschilderingen die de verschillende taferelen uit het leven van boeddha voorstellen.

Dag 4: Dambulla - Sigiriya - Habarana - Dambulla’s morgensvroeg bezoek aan de leeuwenrots van sigiriya. een klim naar boven wordt dubbel beloond: allereerst geniet uvan een prachtig uitzicht over de jungle en daarnaast ziet u de eeu-wenoude fresco’s van de 21 wolkenmeisjes, halfnaakte godin-nen en hofcourtisanes. daarna maakt u een rit op de rug van een olifant doorheen de prachtige jungle van habarana. op de terugweg naar het hotel bezoekt u nog een atelier voor hout-snijwerk.

Dag 5: Dambulla - Pollonaruwa - Minneriya - Dambullabezoek aan pollonaruwa, 2de hoofdstad van sri lanka. de uit rotsen gehouwen imposante boeddhabeelden van gal vihare stralen een rust uit in een perfect serene omgeving. hier ziet u de mooiste maanstenen van het eiland. in de namiddag maakt u een safari in het minneriya national park, gekend voor zijn grote kuddes wilde olifanten.

Dag 6: Dambulla - Kandyverder naar kandy met onderweg een bezoek aan een batikate-lier en een kruidentuin. u kan er genieten van een massage met geneeskrachtige kruidenolie. in de namiddag citytour in kandy met een bezoek aan het ‘gem center’ en het edelsteenmuseum. ’s avonds bezoek aan de tempel van de heilige tand voor de avondceremonie, gevolgd door een voorstelling van de culture-le dansers van kandy.

Dag 7: Kandy - Nuwara Eliya - Kandyvia een prachtig landschap doorheen de theeplantages rijdt u richting nuwara eliya, een stukje engeland in zuid-oost azië. u bezoekt de theeplantages en een theefabriek. in de namiddag bezoekt u het dorp van nuwara eliya.

Dag 8: Kandy - Pinnawela - Colombobezoek aan het olifantenweeshuis in pinnawela. u kunt er ook het baden meemaken van de kudde en het voederen van de kalfjes. verder richting colombo voor een overnachting in hotel.

Dag 9: internationale vlucht naar belgië

Indien u uw vakantie wenst te verlengen met een strandverblijf op Sri Lanka, dan rijdt u dag 8 naar het strandhotel van uw keuze. Wenst u uw vakantie te verlengen op de Malediven, dan heeft u op dag 8 een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Male.

Page 29: Reisbrochure 2014 2015

29

Page 30: Reisbrochure 2014 2015

30

JETWING BEACH 5*

het Jetwing beach ligt aan het strand van ethukala, ongeveer 3 km van het centrum van de stad negombo. dit 5-sterrenhotel biedt accommodatie aan het strand met gratis wifi. het beschikt over een groot buitenzwembad en een spa.het hotel bevindt zich 12 km van de inter-nationale luchthaven bandaranaike. het centrum van colombo ligt ongeveer 35 km verderop.de ruime kamers van het Jetwing heb-ben grote ramen en een eigen balkon met uitzicht op het tropische groen. ze beschikken over een flatscreen-tv met sa-tellietkanalen, een dvd-speler en thee- en koffiefaciliteiten.in de spa vindt u een hot tub en stoomba-den. u kunt er ook terecht voor massages, inclusief ayurvedische behandelingen. bij de excursiebalie kunt u uitstapjes boeken. er is tevens een souvenirwinkel beschik-baar. het black coral restaurant serveert verfijn-de gerechten. in the sands en the centre point kunt u de hele dag terecht voor re-gionale en internationale specialiteiten. de terrace bar biedt drankjes en lichte maal-tijden.

JETWING BLUE 5*

het 5-sterrenresort Jetwing blue ligt aan het bronskleurige zandstrand van negom-bo. het beschikt over 2 spectaculaire bui-tenzwembaden, een spa en 2 restaurants. vanuit de kamers heeft u een adembene-mend uitzicht op de oceaan.het Jetwing blue bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het treinstation van negombo en op 12 km van de internatio-nale luchthaven bandaranaike-colombo. het is omringd door lokale eetgelegenhe-den en het ligt 38 km van colombo.alle kamers hebben een eigen balkon, waar u kunt genieten van de warme oce-aanwind. de lichte en frisse kamers zijn voorzien van een zithoek, een flatscreente-levisie en een minibar.de restaurants van het blue Jetwing resort serveren een breed scala aan internationa-le gerechten en er zijn verfrissende drank-jes verkrijgbaar in de centre point bar bij het zwembad.u kunt bij het Jetwing aan uw conditie werken in het compleet uitgeruste fitness-centrum of op de squashbanen van het resort. u kunt ook terecht bij de excursie-balie om een bezoek te organiseren aan de nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals het oude dutch fort gate en little rome.

Sri LankaStrandhotelsAndere hotels op aanvraag te bekomen.

JETWING LAGOON  4*

dit 4-sterrenresort biedt elegante, eco-vriendelijke accommodatie met een eigen balkon en bad. het resort maakt gebruik van zonne-energie en biedt uitstekende faciliteiten, zoals een buitenzwembad, 5 eetgelegenheden, een wijnkelder en een spa.Jetwing lagoon ligt op 7 km van het cen-trum van negombo en biedt uitzicht op de indische oceaan. de internationale lucht-haven van colombo ligt op 16 km afstand.alle kamers bieden uitzicht op het zwem-bad of de oceaan en beschikken over een ruime zithoek en een badkamer die ge-deeltelijk in de openlucht is. de kamers zijn uitgerust met een flatscreen-kabel-tv, een minibar en strijkfaciliteiten. toiletar-tikelen, een haardroger en badjassen zijn ook aanwezig.gasten kunnen genieten van heerlijke maaltijden in de 3 restaurants van het re-sort of een onvergetelijk diner gebruiken in de kelder. de bar bij het zwembad ser-veert verfrissende cocktails en de andere bar serveert naast diverse dranken ook lichte snacks. er is eveneens roomservice beschikbaar.

Page 31: Reisbrochure 2014 2015

31

JETWING SEA 4*

hotel Jetwing sea biedt een rustige accommodatie aan het strand. er is een spa, 2 overloopzwembaden en een fitnesscentrum op het dak. dit hotel bevindt zich op 1 km afstand van het beken-de nederlandse kanaal en biedt ruime kamers met een prachtig zeezicht.de kamers van het Jetwing sea hebben airconditioning, een flats-creen-tv en een dvd-speler. het interieur bestaat uit moderne, donker houten meubels en kunstwerken. voor uw gemak zijn er ook een föhn en koffie- en theefaciliteiten.gasten kunnen een dagtrip maken naar muthurajawela of ne-gombo, georganiseerd door de excursiebalie (inclusief lunchpak-ket). ontspan met een rustgevende massage in de spa op het dak. in uw vrije tijd kunt u ook tafeltennissen of fietsen.in het hoofdrestaurant worden buffetten met internationale ge-rechten en verse tropische vruchten geserveerd. in restaurant lel-lama kunt u terecht voor verse zeevruchten. het is ook mogelijk om op uw kamer van uw maaltijden te genieten.het Jetwing sea bevindt zich aan het strand van negombo, op 3 km afstand van het populaire fisherman’s village. de internationa-le luchthaven bandaranaike bereikt u per auto in 20 minuten en ligt op circa 10 kilometer afstand.

JETWING LIGHTHOUSE 4*

het Jetwing lighthouse ligt op een heuveltop en biedt een prach-tig uitzicht op de indische oceaan. het bevindt zich op 2 kilome-ter van het centrum van galle. dit luxe, minimalistisch en elegant vormgegeven hotel heeft een koloniale stijl en beschikt over 4 eetgelegenheden, 2 buitenzwembaden en een spa.de ruime kamers van het Jetwing hebben een eigen balkon en een kleedkamer. elke kamer is voorzien van een tv, een dvd-speler en koffie- en theefaciliteiten. de eigen badkamers zijn uitgerust met een ligbad en douche.gasten kunnen deelnemen aan een yogalessen, trainen in de sportschool of tennissen. het hotel organiseert boottochten om walvissen te spotten en rondleidingen door de stad. tot de facili-teiten van het hotel behoren een wasserette, autoverhuur en een wisselkantoor. er is gratis wifi beschikbaar in het hele hotel.het cardemom café is 24 uur per dag geopend en serveert lichte maaltijden en drankjes. de anchor bar & grill verzorgt broodjes en gegrilde gerechten. coats of arm bar heeft naast een geweldig uitzicht op de oceaan, een pooltafel en een bibliotheek.het Jetwing lighthouse ligt op 146 kilometer van de nabij colom-bo gelegen internationale luchthaven bandaranaike. het hotel is gemakkelijk bereikbaar vanaf attracties zoals het galle fort, de markten en winkelstraten van galle.

Page 32: Reisbrochure 2014 2015

32

MaledivenStrandhotelsPrijzen voor andere resorts vrijblijvend op aanvraag te bekomen.Bedtax is inbegrepen in onze prijzen!

ADAARAN CLUB RANNALHI,ZUID MALE ATOL

het 4*hotel ligt aan een maagdelijk strand en biedt zeer goede mogelijkheden tot duiken. ook allerhande watersporten wor-den aangeboden: snorkelen, windsurfen, kanovaren, catamaran, gemotoriseerde sporten, vissen, … het hotel beschikt ook over een wellnesscenter. er zijn 96 beach-bungalows, gelegen op het gelijkvloers of de 1ste verdieping en met zicht op de tuin of het strand. de 34 ruime waterbungalows hebben directe toegang tot de oceaan.

CHAAYA ISLAND DHONVELI BEACH & SPA, NOORD MALE ATOL

dhonvelli betekent letterlijk ‘wit zand’ en vanaf dit prachtige strand bent u direct bij één van de beste surfspots van de male-diven. de gardenbungalows bestaan uit 2 verdiepingen en zijn ideaal voor families. de beachbungalows liggen direct aan het strand. de overwatersuites zijn op palen gebouwd en hebben een mooi uitzicht over de zee. ze hebben een aparte zithoek, ruime badkamer met jacuzzi en een veranda met zonnebedden. de waterbungalows beschikken bovendien nog over een sofa in het woonkamergedeelte en een kingsize bed.

HOLIDAY ISLAND RESORT,ALIFU DHAALU ATOL

het holiday island resort ligt aan alifu dhaalu atoll, op het ei-land dhiffushi. er zijn verschillende sportfaciliteiten zoals tennis, squash, tafeltennis, ... het resort biedt ook verschillende water-sporten aan: duiken, snorkelen, kanovaren, windsurfen, catama-ran, parasailing, jetski, ... er zijn 142 strandbungalows die uitge-rust zijn met alle moderne comfort.

LILY BEACH ISLAND RESORT,ZUID ARI ATOL

dit resort heeft een ontspannende sfeer waar de gasten zich direct thuis voelen. de 119 kamers met terras zijn ruim en mo-dern ingericht en voorzien van alle modern comfort en luxe. het resort beschikt over diverse kamertypes: beachvilla (ook beach familie villa), lagoonvilla, deluxe watervilla en sunset watervilla. in het resort is er een spa-, relaxatie- en massagecentrum, zwem-bad, fitnessruimte en discotheek. het all inclusive platinum om-vat niet alleen alle maaltijden en dranken, maar ook verschillen-de sporten zijn inbegrepen zoals zeilen, duiken, kano, windsurf, snorkeluitruisting, ... tijdens uw verblijf mag u 1 keer gaan nacht-vissen en een excursie doen naar een onbewoond eiland met snacks en frisdranken inbegrepen.

Page 33: Reisbrochure 2014 2015

33

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na retourVisum: alleen verplicht bij verblijven langer dan 30 dagenInentingen: geen inentingen vereist - info bij uw huisarts of op www.vacciweb.beMunt: maldive rufiyaa; 1 € = 20.70 mvr (15/10/13) (usd is algemeen gebruikt)Tijdverschil: zomer + 3 u., winter + 4 u.Stroom: 220 v, driepolige stekker, adapter nodigGSM: mogelijk met proximus, mobistar, baseTaal: dhivehi, engels wordt overal gesprokenKlimaat: J F M A M J J A S O N D °c 29 29 30 31 31 30 31 30 30 30 29 29 mm regen 4 4 7 8 12 10 10 10 12 15 12 12

MIRIHI ISLAND RESORT,SOUTH ARI ATOL

dit 5* resort is ideaal voor mensen die zoeken naar rust in alle comfort en luxe. toch zal men zich hier niet vervelen. achter de azuurblauwe lagune ligt een prachtig huisrif van koralen met een prachtige onderwatertuin die u zeker moet ontdekken. ver-der kunt u er kajakken, diepzeevissen en er is een duikschool. er is een gymcenter en een spa voor therapeutische en holistische behandelingen. alle 36 villa’s beschikken over prachtig meubi-lair, houten vloer, privé zonneterras met ligbedden en volledig ingerichte badkamer.

PARADISE ISLAND RESORT & SPA,NOORD MALÉ ATOL

dit 5* resort bestaat uit 260 superior beachvilla’s, allen met zicht op de oceaan. het ligt aan één van de beste surflocaties van de malediven. ter plaatse worden speciale surfexcursies georgani-seerd

Miladhunmadulu Sud

Felidhoo

Kolhumadulu

Hadhdhunmathee

Huvadhoo

Faommulah

Addu

Nilandhoo Sud

Nilandhoo NordMulaku

Ihavandhippolhu

Thiladhunmathee Nord

Thilahunmathee Sud

MaamakunudhooMiladhunmadulu Nord

Maalhosmadulu NordFaadhippolhu

Maalhosmadulu Sud

Goidhoo

RashdooMale Nord

AriMale Sud

Page 34: Reisbrochure 2014 2015

34

Dag 1: internationale vlucht naar delhi. bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door uw chauffeur/gids voor transfer naar hotel.

Dag 2: Delhi - Mandawaonderweg bezoekt u de handbeschilderde muren van de ha-veli’s. deze streek is beroemd om de fresco’s op de muren, aan-gebracht met natuurlijke verfstoffen, verkregen uit planten en groenten. kamelentocht in de zandduinen.

Dag 3: Mandawa - Bikaner’s morgens rijdt u naar bikaner. in de namiddag bezoekt u het Junagarh fort, één van de meest indrukwekkende forten van rajasthan. verder bezoekt u een kamelenboerderij.

Dag 4: Bikaner - Jodhpurvandaag rijdt u naar Jodhpur met onderweg bezoek aan de deshnoke tempel, gekend als de tempel van de ratten. in de namiddag bezoekt u het mehrangarh fort, één van de mooiste van india. verder ook nog bezoek aan Jaswant thada, een wit-marmeren mausoleum en koninklijke crematieplaats. u maakt een wandeling door het drukke oude stadsgedeelte waar het grootste deel van de huizen in het blauw geschilderd zijn.

Dag 5: Jodhpur - Ranakpur - Udaipuronderweg naar udaipur maakt u een bezoek aan de ranakpur Jain tempels. deze marmeren tempels zijn bekend voor de rij-ke architectuur en sculpturen. in de late namiddag maakt u een boottocht op lake pichola om te genieten van de zonsonder-gang met zicht op Jagat niwas (ook gekend als lake palace) en Jag mandir.

Dag 6: Udaipurin de voormiddag brengt u een bezoek aan het ‘city palace’, één van de grootste paleizencomplexen van rajasthan, en sahelion ki bari, de tuin van de eredames aan het hof. vlakbij ligt de shree Jagdish tempel, volledig gedecoreerd met gebeeldhouwde fi-guren van vishnu en laksmi. vrije namiddag.

Dag 7: Udaipur - Deogarhin de voormiddag bezoekt u de eklinji en nagda tempel. na de middag rijdt u verder naar deogarh. daar maakt u een wande-ling op de lokale markt.

Dag 8: Deogarh - Aimer- Jaipurvertrek naar Jaipur met onderweg bezoek aan aimer, met het heilige schrijn gewijd aan het allerheiligste van de moslims. transfer naar het station om de shatabadi express te nemen naar Jaipur. vanavond krijgt u ook een echte bollywoodfilm te zien.

Dag 9: Jaipurin de voormiddag bezoekt u het amber fort op de rug van een olifant. in de namiddag bezoek aan het city palace, Jantar man-tar observatorium en een rit met een rickshaw door de lokale markt. vanavond neemt u deel aan een typische gala-avond met traditioneel welkom, een voorstelling van de rajasthan dansen, gevolgd door een diner.

Dag 10: Jaipur - Ranthambore (*)vandaag rijdt u naar ranthambore.

Dag 11: Ranthambore (*)in de voormiddag en in de namiddag maakt u een ‘game drive’ in het ranthambore nationaal park.

Dag 12: Ranthambore - Bharatpur - Agrarond de middag vertrekt u per trein naar bharatpur. hier be-zoekt u fatehpur sikri, de verlaten hoofdstad van keizer akbar. later rijdt u door naar agra.

Dag 13: Agrain de voormiddag bezoekt u de beroemde taj mahal. in de na-middag bezoekt u het agra fort en maakt u een rit met een ton-ga. de rest van de dag bent u vrij.

Dag 14: Agra - Delhivandaag rijdt u terug naar delhi. in de namiddag maakt u een stadsrondrit doorheen het oude en nieuwe delhi. daarna kunt u zich nog opfrissen in het hotel en genieten van het avondmaal. daarna transfer naar de luchthaven voor uw internationale vlucht.

De luister van de Maharadja’svoel u als een maharadJa tiJdens deze rondreis door noord-indië. u overnacht verschillen-de keren in paleizen waar de maharadJa nog woont en het avondmaal met de gasten neemt. culturele bezoeken aan bikaner, Jodphur, Jaipur, … worden afgewisseld met verschillende ‘game drives’ in het rhantambore national park. hoogtepunt wordt natuurliJk de taJ mahal.

IndIa

Page 35: Reisbrochure 2014 2015

35

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na retourVisum: verplichtInentingen: geen inentingen vereist - info bij uw huisarts of op www.vacciweb.beMunt: rupee (inr) – de euro wordt overal ge-wisseld 1 € = 82.50 inr (15/10/13)Tijdverschil: zomer + 3.30 u., winter + 4.30 u.Stroom: 220 v, meestal gewone stekkerGSM: mogelijk met proximus, mobistar, base - dual band nodigTaal: hindi is de officiële taal, maar wordt niet door iedereen gesproken.veel indiase lokale talen. engels wordt in de hotels gesprokenKlimaat: Chennia J F M A M J J A S O N D °c 28 28 30 32 33 32 29 29 29 32 32 21 mm regen 3 3 2 0 18 485 617 340 264 64 13 3 Delhi J F M A M J J A S O N D °c 21 24 31 36 41 39 36 34 34 34 29 23 mm regen 23 18 8 0 13 74 180 173 117 10 3 10

Dag 15: aankomst in belgië.

(*) Tussen half juni en half september ongeveer is Ranthambore NP gesloten en wordt in de plaats daarvan dan Samode bezocht en overnacht u in het Samode Bagh Camp, een luxueus tentenkamp.

Extentie naar Varanasi

Dag 14: Agra - Delhivandaag rijdt u terug naar delhi. in de namiddag maakt u een stadsrondrit doorheen het oude en nieuwe delhi. avondmaal en overnachting in hotel.

Dag 15: Delhi - Varanasina het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar varanasi. bij aankomst rijdt u naar sarnath, het cen-trum voor boeddhisme in india. het staat bekend om de oude overblijfselen van boeddhistische stoepa’s, kloosters en tempels. het archeologisch museum herbergt een aantal opgegraven beelden, velen nauwelijks beschadigd, samen met een rijke col-lectie van boeddhistische sculpturen, beschouwd als de mooiste uit de boeddhistische kunst.

Dag 16: Varanasibij zonsopgang vertrekt u naar de ghats voor een onvergetelijke boottrip. daarna rijdt u terug naar het hotel voor het ontbijt. de rest van de dag ben je vrij. ’s avonds gaat u per rickshaw terug naar de ghats om de ‘aarti’ te zien, een avondritueel met drijven-de olielampjes op de ganges.

Dag 17: Varanasi - Delhiontbijt in het hotel en vrije voormiddag. na een vroege lunch vliegt u terug naar delhi. in het hotel kunt u zich nog opfrissen en genieten van het avondmaal. daarna transfer naar de lucht-haven voor uw internationale vlucht.

Dag 18: aankomst in belgië.

Agra

Fatehpur Sikri

DelhiMandawa

Bikaner

Jodhpur

Udaipur Deogarh

JaipurVaranasi

Page 36: Reisbrochure 2014 2015

36

Page 37: Reisbrochure 2014 2015

37

Dag 1: Brussel - Delhibij aankomst in delhi wordt u opgewacht door onze afgevaar-digde en transfer naar het hotel.

Dag 2: Delhistadsrondrit door oud en nieuw delhi. in oud delhi beleeft u de sfeer van vroeger met de wirwar van kleine steegjes en het fort. in nieuw delhi vind je brede lanen en nog veel koloniale gebouwen.

Dag 3: Delhi - Nagpur - Penchaankomst in pench in de namiddag en rest van de dag vrij.

Dag 4: Penchsafari in de vroege ochtend en de late namiddag. het park is vooral interessant voor de diversiteit aan dieren, waarvan er verschillende met uitsterven bedreigd zijn. hier leven, naast de tijgers, ook nog luipaarden en hyena’s.

Dag 5 en 6: Pench - Kanharit naar het np kanha waar u 2 dagen blijft en er verschillende safari’s maakt, vooral in de vroege morgen en de late namiddag, als de dieren het actiefst zijn.het kanha np heeft een speciale begroeiing met bamboe en salbossen, maar ook grasvlaktes. een van de zeldzame diersoorten hier is het barasinghahert. door de aanwezigheid van de vele herten heeft men ook roof-dieren, zoals tijgers, luipaarden, wolven, hyena’s en jakhalzen.

Dag 7 en 8: Kanha - Bandhavgarhrit naar bandavgarh, een van de mooiste reservaten van india, waar nog een grote populatie tijgers leeft, maar ook de lippen-beer, wilde honden en aziatische olifanten hebben er hun ver-blijfplaats.game drives in de vroege morgen en late namiddag.

Dag 9: Bandhavgarh - Khajurahona het ontbijt vertrek naar khajuraho, vooral gekend voor zijn tempelcomplex, geplaatst op de unesco werelderfgoedlijst. bezoek aan de prachtige tempel met het verfijnd beeldhouw-werk.

Dag 10: Khajuraho - Varanasiochtendvlucht naar varanasi. onderweg bezoek aan sarnath, een heilige stad voor de boeddhisten en een van de 7 heilige plaatsen in india. het staat bekend om de vele overblijfselen van boeddhistische stoepa’s, kloosters en tempels. bezoek aan vara-nasi.

Dag 11: Varanasiin de vroege morgen een onvergetelijke boottocht op de gan-ges, waar de gelovigen in de ghats hun rituelen uitvoeren. vrije namiddag.

Dag 12: Varanasi - Delhivlucht naar delhi en rest van de dag vrij.

Dag 13: Delhi - Agrana aankomst in agra bezoek aan het agra fort en de taj mahal, één van de bekendste en mooiste gebouwen ter wereld.

Dag 14: Agra - Goavlucht van agra naar goa. onthaal en transfer naar het hotel.

Dag 15 en 16: Goavrij verblijf in goa.

transfer naar de luchthaven voor uw internationale vlucht.

Opmerking: de wildparken zijn gesloten van 1 juni tot 30 september.

Op zoek naar de tijgeruniek safari programma in de mooiste wildparken van india. u ontdekt tevens de hoogtepun-ten van de indische cultuur. een bezoek aan het taJ mahal en het heilige varanasi ontbreken niet! de reis wordt afgesloten met een kort strandverbliJf in goa.

IndIa

Page 38: Reisbrochure 2014 2015

38

Dag 1: internationale vlucht naar chennai.

Dag 2: Chennaibij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door uw chauffeur/gids voor transfer naar hotel. in de namiddag maakt u een stadsrondrit in chennai. u ziet er de koloniale gebouwen en hindoetempels. u bezoekt het fort st. george, de eerste brit-se nederzetting en de st. mary church. u maakt een wandeling langs het marina strand.

Dag 3: Chennai - Kanchipuram - Mahabalipuramvertrek naar kanchipuram, één van de zeven heilige steden van india, ook de ‘gouden stad met duizend tempels’ genoemd. u bezoekt er de tempels kalisanatha en ekambaresh. onderweg naar mahabalipuram bezoekt u het vissersdorp covelong.

Dag 4: Malabalipuram - Pondicherryvandaag bezoekt u de hoogtepunten van mahabalipuram: de vijf rathas, de tempel van de kust en het grootste bas-reliëf ter wereld: arjuna’s boetedoening. na de lunch rijdt u verder naar pondicherry, een oude franse enclave in india. u wandelt op de promenade en in het frans aandoende stadscentrum.

Dag 5: Pondichery - Chidambaram -Gangaikondacholapuram - Darasuram - Tanjorevertrek naar tanjore. onderweg bezoekt u de tempels van chi-dambaram en gangaikondacholapuram. deze tempels zijn ge-wijd aan shiva. in de namiddag bezoekt u de prachtige tempel van darasuram. in tanjore bezoekt u o.a. de bronscollectie in het koninklijk paleis.

Dag 6: Tanjore - Trichy - Maduraibezoek aan de brideshwara tempel of ‘grote tempel van god’, waarschijnlijk de grootste tempel ooit in india gebouwd. verder naar trichy met een bezoek aan de sirangamtempel. in madurai geniet u ’s avonds van een klank- en lichtspel.

Dag 7: Maduraibezoek aan de meenakshi tempel, een voorbeeld van een zuid-indiase tempelstad. in de namiddag is er vrije tijd om te floreren op de marktjes en door de bazaars.

Dag 8: Madurai - Periyarvandaag rijdt u naar periyar. in de namiddag bezoekt u een krui-dentuin en maakt u een boottocht op het meer. het natuurre-servaat is gekend voor zijn grote kuddes wilde olifanten, buffels en herten. u ziet er ook een grote verscheidenheid aan vogels.’s avonds gaat u naar een voorstelling van de kathakali dansen. u ziet hoe de personages gekleed en gemaquilleerd worden en men legt de betekenis van de verschillenden bewegingen uit.

Dag 9: Periyar - Kumarakomvandaag verlaat u de tempelstaat tamil nadu en gaat u naar de prachtige natuur van ‘gods own country’, kerala. onderweg ziet u de theeplantages en bezoekt u een bloemenkwekerij.

Dag 10: Kumarakomvanuit het hotel worden verschillende excursies georganiseerd: een wandeling naar het nabijgelegen dorp, bezoek aan vogelre-servaat, typische ‘afternoon tea’, een boottocht naar de zonson-dergang op het meer, enz. u kunt natuurlijk ook genieten van

IndIaTamil Nadu en Keralaprachtige zuid-indië rondreis door de tempelstaat tamil nadu met prachtig gebeeldhouw-de tempels. u maakt kennis met alle facetten van het hindoeïsme. daarnaast is kerala, gods own countrY, puur genieten met een 2-daagse op een houseboot en enkele dagen rust.

Page 39: Reisbrochure 2014 2015

39

een ayurveda massage in het hotel, zwemmen in het reusach-tige zwembad, deelnemen aan een yogasessie. men kan er een boot huren om te gaan vissen of varen op het meer.

Dag 11: Kumarakom - Houseboatin de late voormiddag vertrekt u met een houseboat verder over de backwaters naar allepey. onderweg kan u genieten van de zalige rust en kennis maken met het plaatselijke leven langs de oevers.

Dag 12: Houseboat - Cochinna het ontbijt ontscheping in allepey en verder naar cochin.

Dag 13: Cochinbezoek aan de historische havenstad: de fransiscuskerk, het hollands paleis, een Joodse synagoge, … het avondmaal neemt u in een plaatselijk seafood restaurant. daarna transfer naar de luchthaven voor uw internationale vlucht.

Dag 14: aankomst in belgië.

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na retourVisum: verplichtInentingen: geen inentingen vereist - info bij uw huisarts of op www.vacciweb.beMunt: rupee (inr) – de euro wordt overal ge-wisseld 1 € = 82,50 inr (15/10/13)Tijdverschil: zomer + 3.30 u., winter + 4.30 u.Stroom: 220 v, meestal gewone stekkerGSM: mogelijk met proximus, mobistar, base - dual band nodigTaal: hindi is de officiële taal, maar wordt niet door iedereen gesproken.veel indiase lokale talen. engels wordt in de hotels gesproken.Klimaat: Chennia J F M A M J J A S O N D °c 28 28 30 32 33 32 29 29 29 32 32 21 mm regen 3 3 2 0 18 485 617 340 264 64 13 3 Delhi °c 21 24 31 36 41 39 36 34 34 34 29 23 mm regen 23 18 8 0 13 74 180 173 117 10 3 10

Cochin

Madurai

Kumarakom

Periyar

TrichyThanjore

Chennai

Pondicherry

Kanchipuram

Chidambaram

Page 40: Reisbrochure 2014 2015

40

Dag 1: internationale vlucht naar Yangon.

Dag 2: Yangonbij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur/gids. stads-rondrit met bezoek aan de shwedagon pagode.

Dag 3: Yangon - Kyaikhtiyovandaag rijdt u van Yangon naar kyaikhtiyo (ca. 5 uur). bij aan-komst in het basiskamp volgt de transfer met een pick-up truck (ca. 1 uur) tot aan het hotel. vanuit het hotel gaat u dan te voet of per draagstoel (ca. 1 uur) naar de gouden rots.

Dag 4: Kyaikhtiyo - Bago - Yangonterugrit naar Yangon. onderweg bezoek aan bago: de shwe-mawdaw pagode, kalyani sima ordination hall, shwethal-yaung en de liggende boeddha, en het oorlogskerkhof vanhtaukkyant.

Dag 5: Yangon - Baganmet de ochtendvlucht naar nyaung oo (bagan). na kennisma-king met uw chauffeur/gids rijdt u naar het hotel. in de namid-dag bezoekt u de hoogtepunten van bagan met be-zoek aan een atelier voor lakwerk, shwezigon pagode, dhammayan-gyi & ananda tempel, … tijdens het diner ziet u een puppet show. ‘s avonds kan u genieten van de zonsondergang vanaf deshwesandaw tempel.

Dag 6: Bagan - Salay - Mount Popa - Baganexcursie per boot naar salay voor een bezoek aan Youqson kyaung, het oudste overgebleven houten klooster in de regio bagan. tevens ziet u thadanayaunggyi kyaung, mogok vipassa-na Yeiktha meditatie center en nan paya, de grootste boeddha in lakwerk in myanmar. verder met de wagen naar mount popa en popa mountain resort voor de lunch. in de namiddag kunt u klimmen naar mount popa, zo’n 1520 m hoog (ca. 30 minu-ten wandelen). daar bezoekt u het heiligdom van de nats en de stoepa’s. op de terugweg naar beneden bezoekt u het mahagiri nat shrine. terug naar bagan met onderweg een stop aan het dorp minnanthu met de palmboomplantages, waar men jagge-ry (palmsuiker) wint.

Dag 7: Baganvolledige dag in bagan met bezoek aan nyaung oo market, ver-schillende tempels, pagodes en kloosters.

Dag 8: Bagan - Mandalaymet de ochtendvlucht naar mandalay. na kennismaking met uw chauffeur/gids transfer naar het hotel. citytour met bezoek aan de kuthodaw pagode (het grootste boek ter wereld), shenandaw klooster (gouden paleis), een atelier waar men de goudblaad-jes maakt, een werkplaats van tapisserie, een atelier voor mar-merbewerking. ’s avonds zonsondergang vanop mandalay hill.

Dag 9: Mandalay - Amarapura - Ava Sagaing - Mandalayexcursie naar amarapura met bezoek aan amarapura’s mah ghandayon klooster en de u bein bridge. in de namiddag be-zoek aan ava en sagaing hills.

Dag 10: Mandalay - Mingun - Mandalaytransfer naar de pier in mandalay met stop onderweg aan buffa-lo point. excursie per boot over de ayeyarwaddy rivier naar het dorp mingun. hier ziet u de 90 ton wegende klok van mingun, de mingun pagode en myatheindan pagode.

Dag 11: Mandalay - Heho - Pindayatransfer naar de luchthaven voor de vlucht naar heho. kennis-making met uw chauffeur/gids en verder naar pindaya. in de namiddag bezoekt u er de grotten en een atelier waar ze de ty-pische aziatische parasols maken.

Dag 12: Pindaya - Inle Lakeeerst wordt u met de wagen naar nyaungshwe gebracht. van-daar transfer per boot naar hotel lake view resort, gelegen op het meer. volledige dagexcursie met privéboot op het meer om er de befaamde één-beenroeiers te zien, de phaung daw oo pa-gode, de nga phe monastery (klooster van de springende kat-ten), de drijvende markten en tuinen (kyunpaw) en het dorps-leven op het meer.

Dag 13: Inle Lakebezoek per boot aan de tempels van in thein en andere hoogte-punten op het inle lake.

MYANMARDe pracht van BirmatiJdens deze 15-daagse rondreis gaat u terug in de tiJd. deze rondreis combineert de pracht en praal van de honderden pagodes met de rust van het inlé meer. ook mogeliJkheid om te verlengen met een strandvakantie.

Page 41: Reisbrochure 2014 2015

41

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na retourVisum: verplichtInentingen: geen inentingen vereist - info bij uw huisarts of op www.vacciweb.beMunt: kyat (mmk) 1 € = 1296 mmk (15/10/13)kredietkaarten worden niet aanvaard - usd wordt best gewisseldTijdverschil: zomer + 4.30 u., winter + 5.30 u.Stroom: 220 v, meestal gewone stekkerGSM: bijna niet mogelijkTaal: birmaans. engels wordt in toeristische plaatsen verstaanKlimaat: Yangon J F M A M J J A S O N D °c 25 27 29 31 30 27 26 27 27 28 27 25 mm regen 4 5 8 51 308 480 580 528 395 180 69 10

Dag 14: Inle Lake - Heho - Yangonin de voormiddag transfer naar de luchthaven van heho voor de vlucht naar Yangon. bij aankomst in Yangon volgt nog een be-zoek aan enkele bezienswaardigheden van de stad. tijdens het avondmaal kunt u genieten van een culturele show.

Dag 15: Yangonvrije tijd in het hotel met mogelijkheid voor shopping in bogyo-ke aung san of de ‘scott’ market tot het ogenblik van de transfer naar de luchthaven van Yangon voor de internationale vlucht.

Dag 16: aankomst in belgië.

Bij strandverlenging wijzigt het programma als volgt:

Dag 15: Yangon - Thandwe - Ngapalitransfer naar de luchthaven voor de vlucht naar thandwe. vrij verblijf in hotel in ngapali.

Dag 16: Ngapaliontbijt in het hotel en vrije dag aan de kust.

Dag 17: Ngapaliontbijt in het hotel en vrije dag aan de kust.

Dag 18: Ngapali - Thandwe / Yangonna het ontbijt terugvlucht naar Yangon en aansluitend uw inter-nationale vlucht naar belgië.

Dag 19: aankomst in belgië.

Mandalay

Yangon

Bagan

Kyakhitiyo

Bago

Inle meer

Heho

Ngapaliit

Page 42: Reisbrochure 2014 2015

42

Dag 1: rechtstreekse vlucht van brussel naar bangkok.

Dag 2: Aankomst in Bangkokin de namiddag uitstap per traditionele boot naar de klongs van de chao praya of koningsrivier met bezoek aan wat arun en een wandeling op de zeer geanimeerde bloemenmarkt.

Dag 3: Bangkok - Ayutthaya - Lopburi - Phitsanulokevertrek naar ayutthaya, oude hoofdstad van siam. bezoek aan wat phra mongkhon bophit waar de grootste bronzen boeddha van het land staat, wat phra si sanphet en aan wat lokaya sutha-ram. verder naar lopburi en de tempel van de heilige apen. in phitsanuloke maakt u een nachtelijke rit met een cyclo-pousse.

Dag 4: Phitsanuloke - Sukhothai - Lampang - Chiang Maivertrek naar het historisch park sukhothai met bezoek aan ma-hathat en wat sra sri. lunch in lampang met degustatie van tom kha kai, een lokale specialiteit van kippensoep met kokos-melk en een vleugje citronella. verder naar chiang mai.

Dag 5: Doi Suthep - Sankhamphaeng - Chiang Maibezoek aan doi suthep, een van de grootste boeddhistische heiligdommen van het land. bezoek aan het dorp sankhamp-haeng, het centrum voor de ambachtslieden van het noorden. avondmaal met specialiteiten uit kantoke, met voorstelling van dansen door de etnische minderheden van het noorden.

Dag 6: Chiang Mai - Olifantenkamp - Chiang Maibezoek aan een olifantenkamp, waar men de dieren opleidt tot werkolifant, gevolgd door een wandeling op de rug van een oli-fant door het bos. wandeling op de kleurrijke en geanimeerde markt van mae malai. bezoek aan een orchideeënkwekerij. ver-der naar chiang rai.

Dag 7: Chiang Mai - Pakbengverder naar chiang khong om er de grens thailand – laos over te steken. hier begint de cruise op de mekong rivier richting luang prabang, langs prachtige karstformaties. tijdens de boot-tocht wordt gestopt op verschillende plaatsen om er kennis te maken met de gewoonten van de bewoners langs de rivier.

Dag 8: Pakbeng - Luang Prabangwandeling op de markt van pakbeng. daarna gaat onze cruise verder. er wordt nog gestopt in een dorp van de etnische min-derheid, de hmong, oorspronkelijk afkomstig uit zuid-china. aankomst in pak ou en bezoek aan de grot van de duizend boeddha’s. bezoek aan een fabriek waar men de traditionele rijstbrandewijn stookt. aankomst in de late namiddag in luang prabang. transfer naar het hotel.

Dag 9: Luang Prabangbezoek aan luang prabang met het oude koninklijk paleis, nu omgebouwd tot nationaal museum en vat mai, vroeger de tempel van de koninklijke familie. bezoek aan vat sene met de gouden gevel en aan vat Xieng thong. in de namiddag bezoek aan vat visoun, aan vat aham en aan vat that. met zonsonder-gang naar mount phousi, van waar men een prachtig zicht heeft over de stad en de mekong. ’s avonds nog een wandeling op de markt van hmong.

Dag 10: Luang Prabang - Kouang Sy - Luang Prabangbij zonsopgang ziet men lange rijen monniken vertrekken uit de pagode, op bedeltocht achter voedsel en offergaven langs de huizen van de gelovigen. daarna gaat de rit naar de water-vallen kouang sy, langs de dorpen van de khamu en de hmong minderheden. picknick lunch bij de watervallen en mogelijk-heid om te zwemmen in een van de natuurlijk gevormde poe-len. terug naar luang prabang met onderweg nog een stop aan het traditionele dorp ban Xom waar de wevers bezig zijn met hun kleurrijke zijden stoffen te weven en in ban hatkoing, waar men rijstpapier vervaardigt. avondmaal met traditionele bacci ceremonie.

Dag 11: Luang Prabang - Ventianena een boottocht van een tiental minuten bereiken we het klei-ne dorpje ban tchan (300 inw.), gekend voor zijn pottenbakkers, fabricatie van keramiek en bakstenen. in de namiddag vrije tijd. transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar ventiane.

Dag 12: Ventiane - Bangkokochtendwandeling op de versmarkt thong khan kham. bezoek aan ho pra kéo, koninklijke tempel en nu omgevormd tot muse-

Thailand - laos

Page 43: Reisbrochure 2014 2015

43

um. bezoek aan wat si muang, oudste en meest vereerde tempel van de stad. in de namiddag bezoek aan that luang, het meest heilige monument van het land, waar een haar van boeddha bewaard wordt. wandeling rond patuxai, kleine triomfboog aan het uiterste noorden van de lane sang straat. transfer naar de luchthaven en vlucht naar bangkok.

Dag 13: Bangkok - Drijvende markten -Koninklijk paleis - Bangkokvertrek naar damnoen saduak. onderweg bezoek aan een werkplaats waar men suiker maakt afkomstig van kokosnoten. met een prauw brengen we een bezoek aan de drijvende mark-ten, doorheen de kanaaltjes naar de paalwoningen. terug naar bangkok en bezoek aan het koninklijk paleis, wat phra keo met

de smaragden boeddha, de meest vereerde voorstelling van boeddha in thailand, en wat po met de gigantische liggende boeddha. avondmaal en degustatie van tom Yam, de meest be-kende thaise soep met een mengeling van garnalen, koriander, citronella en pepers.

Dag 14: Bangkokontbijt in het hotel. vrije dag (geen maaltijden voorzien) tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar brussel.

Dag 15: aankomst brussel.

Praktische info ThailandReisdocumenten: internationaal paspoort 6 maanden geldig na retour datumInentingen: geen inentingen verplichtMunt: thaise bath (thb) – wisselkoers op 15/11/13 = 1 € = 40 bathTijdverschil: zomer + 5 u., winter + 6 u.Stroom: 220 v - soms verloopstekker nodigGSM: base, mobistar, proximusklimaat (bangkok)Taal: singalees en tamil, engels wordt algemeen gesprokenKlimaat: Bangkok J F M A M J J A S O N D °c 32 32 33 34 33 32 32 32 32 31 31 31 mm regen 10 28 31 71 191 152 158 188 320 231 58 10

Praktische info LaosReisdocumenten: internationaal paspoort 6 maanden geldig na retour datum + visumMunt: lao kip (lak) – wisselkoers op 15/11/13 = 1 € = 10.000 kip

de thaise bath wordt overal gebruikt voor betalingenTijdverschil: zomer + 5 u., winter + 6 u.Stroom: 220 v - meesytal stopcontacten zoals belgië -soms verloopstekker nodigGSM: Base, Mobistar, ProximusKlimaat: Laos J F M A M J J A S O N D °c 28 32 34 36 35 34 32 32 33 32 29 27 mm regen 10 20 30 110 170 160 220 300 180 80 30 10

Chiang Mai

Pakbeng Luang Prabang

Bangkok

Ventiane

Phitsanuloke

Page 44: Reisbrochure 2014 2015

44

Dag 1: internationale vlucht.

Dag 2: Hanoibij aankomst in hanoi wordt u opgewacht door uw chauffeur/gids voor transfer naar uw hotel.

Dag 3: Hanoivandaag verkent u de stad met het ho chi minh mausoleum en residentie, de één-pilaar pagode, de tran Quoc pagode, het etnologisch museum, tempel van de literatuur, ... u maakt een tocht met een rickshaw en een wandelinging door de antiek-winkeltjes in et oude stadsgedeelte. in de vooravond ziet u een show met watermarionetten.

Dag 4: Hanoi - Halongtransfer naar halong bay met aankomst rond 12.00 u. inschepen in een jonk voor een onvergetelijke cruise door de halong bay. tijdens de cruise vaart u langs verschillende eilandjes en natuur-lijke grotten. mogelijkheid tot zwemmen in de golf van tonkin.

Dag 5: Halong - Hanoi - Da Nang - Hoi Anaankomst in halong rond 11uur. rit naar hanoi met onderweg een stop aan het pottenbakkersdorp phu lang in bac ninh. transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar da nang. ont-haal op de luchthaven en verder naar hoi an.

Dag 6: Hoi An - Huéstadsbezoek aan hoi an, het belangrijkste handelscentrum in de 17de en 18de eeuw en geplaatst op de werelderfgoedlijst van de unesco. bezoek aan de Japanse brug, de verschillende pa-godes en oude handelshuizen. in de namiddag vertrek naar hué over de hai van pass (wolkenpas).

Dag 7: Hué - Ho Chi Minhvolledige dag in hué, vroegere hoofdstad van vietnam tijdens de nguyen dynasty. boottocht op de parfumrivier, bezoek aan een dorp waar men wierookstokjes maakt en een wandeling op de dong ba market. daarna bezoekt u de thien mu pagode, de keizerlijke citadel en het mausoleum van keizer tu duc. in de late namiddag vliegt u door naar ho chi minh city.

Dag 8: Ho Chi Minh Cityvolledige dag in de bruisende stad saigon: bezoek aan cho lon, binh tay market, tien hau pagoda en giac lam pagoda. bezoek aan atelier van het typische lakwerk. in de namiddag bezoekt u het koloniaal residentieel stadgedeelte.

Dag 9: Ho Chi Minh - Cai Be - Vinh Long - Can Thorit naar cai be in de mekong delta. cruise op de mekong naar vinh long. bezoek aan een oud koloniaal huis, een fabriek van rijst en popcorn en als lunch kan u proeven van verschillende lokale specialiteiten. in de namiddag rijdt u verder naar can tho.

Dag 10: Can Tho - Cai Rang - Chau Docinschepen in een sampanboot en bezoek aan de drijvende markten van cai rang en een fruitboomgaard. daarna rijdt u ver-der naar chau doc, dicht bij de grens met cambodja. in de na-middag cruise tussen de drijvende dorpjes met de viskwekerijen en kennismaking met de chamcultuur. in de vooravond bezoek aan sam mountain, een bedevaartsoord met chinese, cham en khmer tempels.

Dag 11: Chau Doc - Phnom Penhna een vroeg ontbijt vertrekt u per speedboot naar phnom penh. aankomst in phnom penh rond de middag. in de namid-dag bezoekt u het nationaal museum, het koninklijk paleis, de zilveren pagode, wat phnom, …

Dag 12: Phnom Penh - Siem Reapna het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar siem reap. onthaal en transfer naar het hotel. bezoek aan de oude stad angkor thom, met de fameuze bayon tempel.

Dag 13: Siem Reapin de voormiddag bezoekt u angkor wat. in de namiddag be-zoekt u de tweelingtempels thommanon en chau say tevoda, de onafgewerkte tempelberg van ta keo, het waterreservoir srah srang, het klooster bantey kdei en het klooster ta prohm, volledig omgeven door de jungle.

Dag 14: Siem Reap - Kbal Spean - Bantey Sreyrit naar kbal spean voor een wandeling door het bos naar de ‘rivier van de duizend lingas’. in de namiddag rijdt u door het platteland naar de tempel bantey srey, ‘de vrouwencitadel’. op de terugweg naar siem reap bezoekt u nog de tempel bantey samre.

Dag 15: Siem Reapvertrek naar kampong phluk, een dorp waar de bewoners ver-huizen naargelang de waterstand in het meer. op de terugweg maakt u een stop in puook voor een bezoek aan een kweek-plaats van zijderupsen en de zijdefabriek. terug naar siem reap.

De mystiek van Indochinaunieke combinatiereis met cruise door de halongbaY, bezoek aan hoi an en saigon en de in-drukwekkende tempels van angkor.

VIETNAM & CAMBODJA

Page 45: Reisbrochure 2014 2015

45

in de namiddag vrije tijd tot transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Dag 16: aankomst in belgië.

Extensie Sapa

Dag 3: Hanoi - Lao Caiu wordt opgehaald aan het hotel voor de transfer naar het stati-on om er de trein naar lao cai te nemen.

Dag 4: Lao Cai - Sapaaankomst in lao cai in de vroege morgen. rit naar sapa, de woonplaats van verschillende etnische minderheden. in de na-middag bezoek aan de bac watervallen en klim naar de ham rong.

Dag 5: Sapa – Lao Cairit naar lao cai langs de traditionele huizen van de black h’-mong en verder naar het dorp ta van en de etnische minderhe-den giay en red dao.terug naar lao cai om de trein te nemen naar hanoi.

Dag 6: Hanoi - Ha Longaankomst in hanoi en transfer naar halong en vervolg van het programma (dag 4).

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na retourVisum: verplicht - voor vietnam vooraf aan te vragen bij ambassade -voor cambodja kan het aan de grens gekocht wordenInentingen: geen inentingen vereist - info bij uw huisarts of op www.vacciweb.beMunt: vietnam dong (vnd) 1 € = 28,60 vnd (15/10/13)cambodja new riel (khr) 1 € = 5.428 khr (15/10/13) euro wordt overal gewisseld - in cambodja betaalt men met usdTijdverschil: zomer + 5 u., winter + 6 u.Stroom: 220 v, meestal gewone stekkerGSM: mogelijk met proximus, mobistar, base - dual band nodigTaal: vietnamees, oudere generatie spreekt nog frans. engels in de hotels - cambodja: khmer in de hotels wordt engels gesproken.Klimaat: Hanoi J F M A M J J A S O N D °c 17 18 21 25 29 30 30 30 29 26 23 19 mm regen 7 13 15 14 15 14 15 16 15 9 7 7

Danang °c 23 24 26 28 30 31 31 31 29 27 25 23 mm regen 14 7 5 6 9 8 9 4 15 21 21 19

Saigon °c 28 29 30 31 31 30 29 29 29 29 28 27 mm regen 2 1 2 4 16 21 23 21 21 20 11 7

Cambodja °c 31 32 33 33 33 32 31 32 31 30 30 29 mm regen 1 1 3 5 6 10 11 11 12 13 9 3

Hanoi

Hai Phong

Hue

Da Nang

Saigon

Siem Reap

Phnom Penh

Vinh Long

Chau Doc

Page 46: Reisbrochure 2014 2015

46

Dag 1: internationale vlucht.

Dag 2: Beijingbij aankomst in beijing wordt u opgewacht door uw privé chauf-feur en naar het hotel gebracht. in de namiddag bezoekt u het zomerpaleis, de zomerresidentie van de laatste keizers van mantsjoerije. u maakt ook een wandeling door de oude wijken van de hutongs met hun smalle straatjes.

Dag 3: Beijingvandaag bezoekt u de grote muur, een buitengewone verde-digingsweg die zich over meer dan 6000 km uitstrekt van oost naar west. na de middag vertrek naar de vallei van de dertien minggraven, de keizerlijke dodenstad waar 13 van de 16 ming koningen werden begraven. onderweg brengt u een bezoek aan de heilige weg, een lange laan met aan de kant van de weg stenen beelden die de heilige dieren en waardigheidsbekleders van het hof voorstellen. u bezoekt ook het graf ding ling.

Dag 4: Beijing - Xianbezoek aan het tian an men plein, het hart van de stad en het grootste publieke plein ter wereld. bezoek aan de verboden stad, waar 24 keizers van de ming en Qing dynastie elkaar op-volgden gedurende een periode van meer dan 500 jaar. in de namiddag verder naar de heuvel van Jinshan of kolenheuvel voor een prachtig panoramisch zicht op de stad. verder brengt u een bezoek aan aan de tempel van de hemel, het bekendste voorbeeld van de perfectie van de ming architectuur. na het avondmaal vertrek per nachttrein in slaapcouchettes 1ste klas naar Xian.

Dag 5: Xianaankomst in Xian, prachtige stad die twaalf keer hoofdstad was van het keizerrijk en beginpunt van de zijderoute. na het ont-bijt maakt u een excursie naar het terracotta leger van Qin shi huangdi. meer dan 6000 soldaten en paarden, geplaatst in de 4 windstreken van het graf, moesten de keizer een eeuwige be-scherming bieden. na de lunch keert u terug naar de stad voor een bezoek aan het museum woud van stèles in de oude confi-ciustempel. het is een echte bibliotheek uitgehouwen in stenen. ’s avonds ziet u een voorstelling van zang en dans uit de tang dynastie.

Dag 6: Xian - Guilintransfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar guilin. na de lunch bezoek aan de rieten fluit grot.

Dag 7: Guilin‘s morgens gaan we aan boord van een traditionele boot voor een cruise op de rivier li. deze boottocht duurt ongeveer 4 uur en geeft ons de gelegenheid om de bijzondere ‘suikerbrood-bergen’ van dit karstlandschap te bewonderen; deze bijzondere kalksteenformaties inspireren al eeuwen schilders en dichters. na de lunch, ontscheping in Yangshuo, een klein stadje op de oevers van de li. u maakt een wandeling in de kleine straatjes met de traditionele winkeltjes. daarna rijdt u terug naar guilin.

Dag 8: Guilin - Hangzoutransfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar hangzou, de oude hoofdstad tijdens de song dynastie. u maakt een boot-tocht op het westmeer. na de lunch, bezoek aan de theeplanta-ges van long Jin waarvan de kwaliteit wereldberoemd is. verder

De droom van de draakkennismakingsreis met alle hoogtepunten in beiJing, Xian met het terracotta leger, een crui-se op de li-rivier en als afsluiter het bruisende shangai. natuurliJk mag een diner met niet ontbreken.

CHINA

Page 47: Reisbrochure 2014 2015

47

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoortgeldig tot 6 maanden na retourVisum: verplichtInentingen: geen inentingen vereist -info bij uw huisarts of op www.vacciweb.beMunt: chinese Yuian (cnY) euro wordt overal gewisseld1 € = 8,30 cnY (15/10/13)kredietkaarten worden aanvaard in grotere winkels en hotelsTijdverschil: zomer + 6 u., winter + 7 u.Stroom: 220 v, meestal gewone stekkerGSM: mogelijk met proximus, mobistar, baseTaal: chinees, in hotels kan men engelsKlimaat: Bejing J F M A M J J A S O N D °c 1 4 11 21 27 31 31 30 26 20 9 3 mm regen 4 5 8 17 35 78 243 141 58 16 11 3 Guilin °c 6 6 13 17 22 25 28 28 24 18 13 7 mm regen 36 48 21 165 208 196 119 122 66 104 69 33

bezoek aan de boeddhistische grotten van de lingyin tempel, het bekendste tempelcomplex van hangzou.

Dag 9: Hanzou - Shangaideze morgen neemt u de trein naar shanghai. na de middag be-zoekt u een zijdefabriek waar men de zijde weeft die afkomstig is van de zijderupsen. u bezoekt ook het shanghai world finan-cial center in de wijk pudong, het hoogste gebouw van china.’s avonds woont u een acrobatische voorstelling bij.

Dag 10: Shangaivandaag bezoekt u het prachtige kunst en historisch museum met zijn mooie collecties antieken bronzen beelden, porselein en schilderijen uit de grote dynastieën. u maakt een wande-ling op de bund, een brede boulevard met aan de ene kant dehuangpu rivier en aan de andere kant de gevels van de gebou-

wen uit de woelige jaren ’30. na de lunch bezoekt u de tuin van de mandarijn Yu en ontdekt u de oude wijken met hun traditio-nele winkeltjes.

Dag 11: Shangaivrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Dag 12: aankomst in belgië.

YangshuoGuilin

Xian

Peking

Shanghai

Hangzhou

Page 48: Reisbrochure 2014 2015

48

Dag 1: internationale vlucht naar medan (sumatra).

Dag 2: Medanaankomst in medan. na de lunch is er tijd om kennis te maken met medan, de commerciële hub van noord-sumatra. het pa-leis van de sultan herinnert aan de vergane glorie van een tijd waarin feodale heersers over wel en wee van hun onderdanen beschikten. in hetzelfde stadskwartier ligt één van de grootse moskeeën van indonesië.

Dag 3: Medan - Bukit Lawangna een autotocht via uitgestrekte oliepalmplantages en een krokodillenfarm, bereikt u bukit lawang. deze plaats is bekend vanwege één van de oudste oerang-oetan rehabilitatiecentra in het land. we maken een trektocht naar de oerang-oetans. na de lunch bezoekt u het oerang-oetancentrum om het voederen van deze indrukwekkende primaten gade te slaan.

Dag 4: Bukit Lawang - Brastagivandaag rijdt u naar brastagi, dwars door de karo-batak hoog-landen, een bijzonder vruchtbaar vulkanisch plateau. onderweg stopt u in een traditioneel karo-batakdorp. deze unieke stam van batakkers staat bekend om het ceremonieel herbegraven van hun doden. even beroemd zijn de karo-batak longhouses en de watervallen.

Dag 5: Brastagi - Parapat - Samosirvandaag leidt de tocht via parapat naar samosir. onderweg stopt u aan de waterval van sipisopiso, waar het water zo’n 120 m de diepte in stort met het grote eiland samosir op de achter-grond. u bezoekt een dorp van simalungun-bataks, waar er een uitstekend gerestaureerd batakpaleis staat.

Dag 6: Samosir - het meer van Tobavandaag maakt u een cruise op het meer van toba. op verschil-lende locaties vindt u interessante overblijfselen terug van de batakcultuur. in tomok ligt de sarcofaag van raja sidabutar, de leider van de eerste stam batakkers die zich vestigde op het ei-land. ambarita is trots op zijn collectie van merkwaardige stenen stoelen. in simanindo ligt een goed bewaard antiek batakhuis en worden dagelijks traditionele dansen opgevoerd.

Dag 7: Parapat - Medan - Jakarta - Yogyakarta (Java)in de vroege morgen neemt u de ferry naar parapat om dan verder te rijden naar medan. na de lunch vliegt u naar Jakarta en van daaruit naar Yogyakarta. onthaal aan de luchthaven en transfer naar het hotel.

Dag 8: Yogyakarta - Prambanande citytour die u maakt in de voormiddag geeft een goed beeld van de stad Yogyakarta. eerst bezoekt u kota gede, Yogya’s zil-verwijk, waar het geklop en gehamer van zilversmeden het ver-keer overstemt. een ander deel van de stad is de kraton of het statige sultanspaleis. rondom de kraton liggen nauwe steegjes die uitkomen in het taman sari complex, een voormalig feodaal lusthof. in Yogya vindt u ook nog een sigarenfabriek uit de kolo-niale tijd waar men nog de sigaren maakt op traditionele wijze. na de lunch bezoekt u de prambanan. het is een schitterend gerestaureerd mausoleum met meer dan 200 grote en kleine-re tempeltjes, schatkamers en schrijnen. het hele gebied is een echt openluchtmuseum met Javaanse antiquiteiten.

Dag 9: Yogyakarta - Borobudur’s morgens ontdekt u de wereldbekende borobudur tempel, één van de grootste en meest indrukwekkende boeddhistische mo-numenten ooit opgericht door de mens. in de namiddag heeft u de mogelijkheid om op uw eentje nog wat van Yogya te verkennen. ’s avonds ziet u een voorstelling van Javaanse dansen.

Dag 10: Yogyakarta - Denpasar - Candidasa (Bali)na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor de binnenland-se vlucht naar denpasar. bij aankomst in bali wordt u opgewacht door de lokale gids en rijdt u naar het hotel. rest van de dag vrij.

Dag 11: Candidasa - Tenganan - Candidasavandaag verkent u het magische oostelijke deel van bali. een korte rit brengt u tot hoog in de heuvels. van hieruit start een gemakkelijke wandeltocht langs mooie rijstterrassen en eenza-me dorpjes. uiteindelijk bereikt u, hoog in de bergen, tenganan, thuis van de bali-aga, de oorspronkelijke bewoners van bali. na de lunch keert u terug naar uw hotel. rest van de dag vrij.

De gordel van Smaragd

INDONESIË

Page 49: Reisbrochure 2014 2015

49

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na retourVisum: aan te kopen aan de grens (25usd)Inentingen: geen inentingen vereist - info bij uw huisarts of op www.vacciweb.beMunt: indonesische roepia (idr) 1€ = 15.156 idr (15/10/13) - euro kan overal gewisseld worden - kredietkaarten worden aanvaardTijdverschil: sumatra en Java: zomer + 5 u., winter + 6 u. - bali: zomer +6, winter +7Stroom: 220 vGSM: mogelijk met proximus, mobistar, baseTaal: bahasa indfonesa. in toeristische gebieden engels en soms nog nederlandsKlimaat: Jakarta J F M A M J J A S O N D °c 28 29 30 31 32 31 31 31 31 31 30 29 mm regen 300 304 211 147 114 97 64 43 66 144 142 203

Bali °c 30 30 30 30 30 29 28 28 29 30 30 30 mm regen 20 22 13 13 8 9 13 7 4 11 17 17

Dag 12: Candidasa - Lovinau noordwaarts via bebandem. in deze regio ziet u veel salak plantages. u bezoekt pura beskih, toepasselijk genaamd naar de moedertempel. daarna gaat de rit verder via suter naar penelo-kan. voor u lovinia bereikt, brengt u nog een bezoek aan pura beji, één van de belangrijkste subak tempels in noord bali.

Dag 13: Lovina - UbudOptioneel: U kan ter plaatse opteren voor een ‘Dolhpin Tour’. ’s Mor-gens gaan we dolfijnen spotten. Kan niet vooraf geboekt worden.voor de lunch wandeling langs koffie- en kruidnagelplantages in de omgeving van munduk. daarna rijdt u naar de grote meren in centraal bali. u betreedt de heilige gronden van de pura ulun danu tempel. u bezoekt tanah lot, een prachtig gelegen tempel in de branding van de indische oceaan. van hier rijdt u verder naar het culturele centrum van bali, ubud.

Dag 14: Ubud - VW Safari Tour - Ubudmet vw jeeps rijdt u langs vergeten dorpjes, sprookjesachtige tempels, middeleeuwse steengroeven, diepe kloven en groene

rijstvelden. voor de lunch krijgt u een goed gevulde picknick-mand mee met allerlei lekkernijen. een andere stop is aan de rand van het regenwoud, waar uw gids u de zeldzame bosflora in de natuurlijke habitat toont. aan het eind van de namiddag bezoekt u een mysterieuze tempel in het midden van het woud, met honderden apen.

Dag 15: Ubudin de voormiddag is er een olifanten rit voorzien. in het park kan u dan helpen bij het voeden en het baden van de dieren met achteraf de mogelijkheid om een wandeling te maken op de rug van de olifant. de rest van de namiddag vrij.

Dag 16: Ubudin de voormiddag is er vrije tijd tot transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht.

Dag 17: aankomst in belgië.

Medan

Bali

Jakarta

Yogyakarta

Page 50: Reisbrochure 2014 2015

50

Dit is een voorbeeldprogramma! Wij kunnen deze reis volledig aan-passen naar uw wensen. Vraag ons naar een programma op UW maat!

Dag 1: internationale vlucht.

Dag 2: Aucklandaankomst in auckland.

Dag 3: Auckland - Pauanui (O)excursie naar het schiereiland coromandel. bezoek aan de ca-thedral cove en/of hot water beach (afhankelijk van de getij-den), bekend om de warmwaterbronnen op het strand.

Dag 4: Pauanui - Rotorua (O)het kuuroord rotorua is bekend om zijn geothermische activi-teit, zoals spuitende geisers, kokende modderpoelen, warmwa-terbronnen en warmwaterrivieren. kennismaking met de oude maori tradities en cultuur, gaande van houtbewerking en ge-meenschapshuizen tot een hangi dinner en maori dansen.

Dag 5: Rotorua (O - D)bezoek aan rotorua, ‘stad van de zwavel’, centrum van de ther-mal activiteit en van de maori cultuur. bezoek aan te puia (ex whakare-warewa) en aan de thermale vallei: het kiwi house en het maori arts & crafts institute. verder naar rainbow springs. in de namiddag bezoek aan wai-o-tapu, ‘thermaal wonderland’, met de ‘artists palette’ met veelkleurig panorama en de giganti-sche ‘champagne pool’. ’s avonds hangi diner & concert in een lokaal marae.

Dag 6: Rotorua - Napier (O)vertrek naar napier in hawkes bay. onderweg, in het stadje taupo, maakt u een wandeling aan de oevers van het meer. daarna art deco wandeling in napier.

Dag 7: Napier - Wellington (O)onderweg bezoek aan gladstone en greytown. verder naar wellington met bezoek aan mount victoria, aan de historische en moderne parlementsgebouwen en aan het museum te papa tongarewa.

Dag 8: Wellington - Picton - Nelson (O)met de interislanderferry naar het zuidereiland. verder naar nel-son bekend voor de hopteelt.

Dag 9: Abel Tasman National Parkvolledige dag in het spectaculaire abel tasman national park onder de leiding van een natuurgids van het department of conservatio.

Dag 10: Nelson - Punakaiki (O)rit langs de westelijke kust van het zuidereiland, naar punakai-ka, land van de punakaiki pancake rocks en blowholes.

Dag 11: Punakaiki - Franz Josef (O)langs de kust naar de franz Josef gletsjer en verder naar grey-mouth (niet voor individuele afreizen).Optionele activiteiten: helikoptervlucht over de gletsjer met landing op de sneeuwvlakte (inbegrepen in de groepsreis), 5-gangen degus-tatie diner in ‘The Canopy’ restaurant van Te Waonui Forest Retreat.

Dag 12: Franz Josef - Queenstown (O)als de vlucht over de gletsjer niet doorging op dag 11 (wegens weersomstandigheden) dan kan die vandaag gedaan worden. rit naar Queenstown langs de haast pass, de laagste pas over de bijzonderste scheidingslijn van het eiland. voor Queenstown passeert u de gibbston valley, bekend voor de vele wijngaarden.

Dag 13: Queenstown (O)ontdekking van Queenstown en van de omgeving: a.J. hacket bungy bridge en het historische goudmijndorp arrowtown.Optionele excursies: Shotover jetboat excusie OF de stoomboot TSS Earnslaw naar Walter Peak waar u een demonstratie ziet van het echte leven op een schapenboerderij.

Dag 14: Queenstown - Milford Sound - Te Anau (O - L)tocht langs lake wakatipu en naar te anau. verder langs milford road naar milford sound. boottocht van 2,5 uur met real Jour-neys in milford sound. picknicklunch aan boord. verder naar te anau.

Eindeloze schoonheid in fly and driveunieke combinatie van noord & zuid! op het noordereiland beleeft u een miX van koloniale gebouwen, thermische bronnen, adembenemende landschappen, de maori cultuur, wiJnproe-veriJ … op het zuidereiland ontdekt u diverse beschermde nationale parken met een unieke fauna en flora.

NIEUW ZEELAND

Page 51: Reisbrochure 2014 2015

51

PraktischReisdocumenten: internationaal paspoortgeldig tot 6 maanden na retourInentingen: geen inentingen vereist -info bij uw huisarts of op www.vacciweb.beMunt: nieuw zeelandse dollar 1 € = 1,62 nzd (15/10/13)kredietkaarten worden aanvaard.Tijdverschil: zomer + 10 u., winter + 12 u.Stroom: 220 vGSM: mogelijk met proximus, mobistar, baseTaal: engelsKlimaat: Auckland J F M A M J J A S O N D °c 23 23 22 19 17 14 13 14 16 17 19 21 mm regen 79 94 91 97 127 137 145 117 102 102 89 79 Christchurch °c 21 21 19 17 13 11 10 11 14 17 19 21 mm regen 56 43 48 48 66 66 69 48 46 43 48 56

Dag 15: Te Anau - Dunedin (O)rit naar dunedin, ‘het edinburgh van het zuiden’ genoemd en de thuis voor de albatrossen en de pinguinkolonies.

Dag 16: Otago Peninsula (O)verder bezoek aan dunadin: universiteit, station, baldwinstreet en het octagon. daarna naar otago peninsula met bezoek aan het royal albatross centre en de pinguin place conservation.

Dag 17: Dunedin - Christchurch (O - D)rit naar christchurch, de tuinstad. de rit gaat langs de kust met een stop aan de moeraki bolders.

Dag 18: Vertrek uit Christchurchrit naar de luchthaven. inleveren huurwagen en vlucht naar eu-ropa.

Dag 19: aankomst in belgië.

Pauanui

Auckland

Rotorua

Napier

Wellington

Christchurch

Dunedin

Punakaiki

Queenstown

Abel Tasman NP

Nelson

Page 52: Reisbrochure 2014 2015

Vakanties zijn al zeldzaam genoeg. U verspilt ze dus liever niet aan kleine ongemakken die snel kunnen uitgroeien tot iets verontrustends. Daarom biedt Touring u een volledig gamma verzekeringsproducten en bijstandsformules voor alle type vakanties. Zo bent u ook voor het onvoorziene tot in de puntjes voorbereid.

Raadpleeg uw reisagent voor meer informatie.De gewaarborgde prestaties worden gedekt door ATV n.v., waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is in België, te 1040 Brussel, Wetstraat 44, RPR 0441.208.161 Brussel, verzekeringsonderneming toegelaten bij KB van 11/01/1991 en 24/02/1992, erkend door de NBB onder het nummer 1015 om verzekeringsoperaties uit te voeren in de takken 9, 16, 17 en 18. De gewaarborgde prestaties van persoonlijke ongevallen worden gedekt door AIG Europe Limited (Belgium Branch), waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is in België, te 1050 Brussel, Pleinlaan 11, verzekeringsonderneming erkend door de NBB onder het nummer 0976 om de takken BOAR uit te voeren.

U hebt uw vakantie tot in de puntjes voorbereid.Ook de onvoorziene omstandigheden?

02TOU0079-00_Advertentie_A4_Selectair.indd 1 22/11/13 10:20