Real7 Folder 2011

2
Arbeidsverzuim Een onderwerp dat bij een ink aantal organisaties hoog op de agenda staat. Net zoals de toenemende druk op onze medewerkers en onszelf door ongewenste stress. In onze rapportages nemen we verzuimpercentages op als meetpunt of stuurgetal, we trainen onze managers, implementeren beleid, gaan contracten aan met een arbodienst, en ga zo maar door. Allemaal gericht om het verzuimpercentage in de hand te houden, misschien zelfs wel naar beneden te brengen. Daarnaast zetten organisaties vitaliteit op de kaart, ontstressen en allerlei trainingen gericht op werk-privé balans. En gezien de ontwikkelingen in de laatste jaren is het aardig gelukt om het gemiddelde verzuimpercentage rond de 4,5% te houden. Toch bedragen de verzuimkosten in Nederland ruim €12 miljard in 2009! Een enorm bedrag, dat ieder jaar toeneemt. En de druk die mensen ervaren, binnen organisatie en in hun directe omgeving, lijkt alleen maar toe te nemen. Stress verschijnselen, vermoeidheid, burn out en een depressief gevoel zijn inmiddels belangrijke en dringende klachten geworden van medewerkers. Wij, van REAL7, denken dat we deze ontwikkelingen kunnen doorbreken. Door te luisteren naar organisaties, naar de feiten te kijken en vervolgens met een bijzondere, prak- tische en kernachtige oplossing te komen. Een oplossing die uitgaat van de mens, niet van een percentage of een getal. De REAL7 'verzuimstatements'! 1 Verzuim is gedrag en dus beïnvloedbaar. Dit gedrag is het resultaat van een complexe samenloop van omstandigheden. 2 De werkgever is eindverantwoordelijk. De werkgever is de direct leidinggevende! 3 De wet is helder: de werkgever beslist. 4 Begeleiding van verzuim is niets anders dan een reguliere leiderschapstaak. 5 Iedere medewerker draagt verantwoordelijkheid voor de eigen vitaliteit. 6 Organisaties moeten de regie op – en verantwoordelijk- heid voor - verzuim weer in eigen hand nemen. Onze oplossing Natuurlijk kan iemand ziek worden, te ziek om te werken. Maar in veel gevallen is arbeidsverzuim ook een persoon- lijke boodschap. Een boodschap naar de omgeving en de leidinggevende. In die communicatie is het van groot belang dat er een gezonde relatie bestaat tussen leidinggevende en medewerker. Een relatie die een heldere, open communica- tie ondersteunt. Vanuit de relatie met de medewerker moet de leidinggevende zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen voor het voorkomen van arbeidsverzuim, zélf de regie in handen hebben. Met die gezonde relatie als basis en de regie weer in eigen handen, kan een organisatie bewuste keuzes maken om juist te investeren in de vitale en inzetbare medewerkers. En daarnaast een beleid te hanteren, dat uitgaat van verantwoordelijkheid dragen en preventie. Preventie op maat. REAL7 – grip op arbeidsverzuim “Mijn verzuimkosten? Geen idee, dat heb ik toch geregeld met de Arbodienst?!” “Ik heb het recht om ziek te zijn, iedereen heeft toch weleens een minder dagje?!”

Transcript of Real7 Folder 2011

ArbeidsverzuimEen onderwerp dat bij een !ink aantal organisaties hoog op de agenda staat. Net zoals de toenemende druk op onze medewerkers en onszelf door ongewenste stress. In onze rapportages nemen we verzuimpercentages op als meetpunt of stuurgetal, we trainen onze managers, implementeren beleid, gaan contracten aan met een arbodienst, en ga zo maar door. Allemaal gericht om het verzuimpercentage in de hand te houden, misschien zelfs wel naar beneden te brengen. Daarnaast zetten organisaties vitaliteit op de kaart, ontstressen en allerlei trainingen gericht op werk-privé balans.

En gezien de ontwikkelingen in de laatste jaren is het aardig gelukt om het gemiddelde verzuimpercentage rond de 4,5% te houden. Toch bedragen de verzuimkosten in Nederland ruim !12 miljard in 2009! Een enorm bedrag, dat ieder jaar toeneemt. En de druk die mensen ervaren, binnen organisatie en in hun directe omgeving, lijkt alleen maar toe te nemen. Stress verschijnselen, vermoeidheid, burn out en een depressief gevoel zijn inmiddels belangrijke en dringende klachten geworden van medewerkers.

Wij, van REAL7, denken dat we deze ontwikkelingen kunnen doorbreken. Door te luisteren naar organisaties, naar de feiten te kijken en vervolgens met een bijzondere, prak-tische en kernachtige oplossing te komen. Een oplossing die uitgaat van de mens, niet van een percentage of een getal.

De REAL7 'verzuimstatements'!1 Verzuim is gedrag en dus beïnvloedbaar. Dit gedrag is het resultaat van een complexe samenloop van omstandigheden.2 De werkgever is eindverantwoordelijk. De werkgever is de direct leidinggevende!3 De wet is helder: de werkgever beslist.4 Begeleiding van verzuim is niets anders dan een reguliere leiderschapstaak.5 Iedere medewerker draagt verantwoordelijkheid voor de eigen vitaliteit.6 Organisaties moeten de regie op – en verantwoordelijk- heid voor - verzuim weer in eigen hand nemen.

Onze oplossingNatuurlijk kan iemand ziek worden, te ziek om te werken. Maar in veel gevallen is arbeidsverzuim ook een persoon-lijke boodschap. Een boodschap naar de omgeving en de leidinggevende. In die communicatie is het van groot belang dat er een gezonde relatie bestaat tussen leidinggevende en medewerker. Een relatie die een heldere, open communica-tie ondersteunt. Vanuit de relatie met de medewerker moet de leidinggevende zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen voor het voorkomen van arbeidsverzuim, zélf de regie in handen hebben.

Met die gezonde relatie als basis en de regie weer in eigen handen, kan een organisatie bewuste keuzes maken om juist te investeren in de vitale en inzetbare medewerkers. En daarnaast een beleid te hanteren, dat uitgaat van verantwoordelijkheid dragen en preventie. Preventie op maat.

Hoe doen wij dat?REAL7 heeft, uitgaand van het regiemodel, een sterk concept uitgewerkt waarin het versterken van de relatie tussen leiding-gevende en medewerker de kern vormt. Met die relatie als basis, bieden wij een praktische dienstverlening op maat aan. Deze dienstverlening bestaat uit:- In kaart brengen van (voorspelbaar) gedrag en persoonlijke communicatiekracht;- Inzichtelijk (en dus ook hanteerbaar maken!) van ongewenst gedrag onder druk, dus: stress!- Heldere Quick Scan, waarbij we duidelijk de verzuimkosten benoemen evenals de “quick wins”;- Analyse van het verzekeringenpakket, gericht op verbetering en besparing;- Implementatie van het regiemodel, op een manier dat het niet alleen wérkt, maar ook uw organisatie verstérkt;- Randvoorwaarden benoemen en organiseren voor een vitaal en gemotiveerd team van medewerkers; - Gedegen begeleiding en advies, zodat de eigen organisatie verantwoordelijkheid kan dragen en uitdragen. Daadwerkelijk grip krijgen op arbeidsverzuim!

REAL7, een uniek concept!Klinkt goed, maar is dat echt uniek, die dienstverlening? Natuurlijk is het regiemodel al bekend. Gelukkig maar, vinden wij. Want we zijn een enthousiast voorstander van het terugpakken van de regie op zaken, waar je zelf voor verantwoordelijk hoort te zijn. En natuurlijk doen wij een Quick Scan; we geloven in een goede analyse en een duidelijk beeld van de feiten, voordat we beginnen. Bovendien, met de juiste analyse bespaar je vaak meteen al geld en energie.

Waarin zijn we dan uniek? Als enige dienstverlener bieden wij een directe input op de kern van de zaak: de relatie tussen leidinggevende en medewerker, en de boodschappen die daarin heen en weer gaan. Wij geven met ons unieke product – het 7Life Languages Communicatiepro"el – direct inzicht in de unieke communicatie per medewerker. Dus ook van de leidinggevende.

Met dit pro"el krijgt u niet alleen onmiddellijk inzicht in individueel gedrag, maar ook gedrag dat onder druk staat. 7Life Languages is het enige pro"el dat per individu de uitingen van ongezonde stress voorspelbaar en inzichtelijk maakt. U krijgt ook handvatten om distress te voorkomen, één van de grootste oorzaken van arbeidsverzuim. Inzicht, herkennen, handvatten... met de inzichten van 7Life Languages kunt u gerichte actie ondernemen om te voorkomen én te managen. Dat is onge-loo!ijk belangrijke management én persoonlijke informatie!

En natuurlijk bieden wij vervolgens een ijzersterke dienstverlening, waarin wij:- P&O-expertise koppelen aan handige producten (zoals praktische software die uw volledige verzuimbeleid vanuit het regiemodel ondersteunt), - Een scan aanbieden van uw verzuimverzekeringen (en waar u daarin meteen kunt besparen en kunt stroomlijnen), - Een lerende omgeving creëeren voor uw leidinggevenden (die zich kunnen richten op het motiveren van hun medewerkers en verantwoordelijkheid pakken voor het voorkomen van verzuim).- Focussen op het versterken van uw organisatie.

Een verzuimaanpak op maat, dat bij u én bij uw organisatie past Ongeacht uw grootte, focus of ervaring. Wij staan voor een e#ciënte en e$ectieve aanpak die altijd werkt, omdat we samenwerken. Met u. Wij staan ook voor een duidelijke besparing van uw verzuimkosten. Omdat wij gelóven in onze aanpak!

Interesse?Wij presenteren graag onze ideeën, onze dienstverlening en onze inzichten in een persoonlijk gesprek of een korte presentatie. Grip op arbeidsverzuim én het inzichtelijk maken van stress... het ligt binnen handbereik!

drs. Maroesja Brouwer – Van der Pols dhr. Reinhart Brandse

REAL7 – grip op arbeidsverzuim

“Mijn verzuimkosten? Geen idee, dat heb ik toch geregeld met de Arbodienst?!”

“Ik heb het recht om ziek te zijn, iedereen heeft toch weleens een minder dagje?!”

ArbeidsverzuimEen onderwerp dat bij een !ink aantal organisaties hoog op de agenda staat. Net zoals de toenemende druk op onze medewerkers en onszelf door ongewenste stress. In onze rapportages nemen we verzuimpercentages op als meetpunt of stuurgetal, we trainen onze managers, implementeren beleid, gaan contracten aan met een arbodienst, en ga zo maar door. Allemaal gericht om het verzuimpercentage in de hand te houden, misschien zelfs wel naar beneden te brengen. Daarnaast zetten organisaties vitaliteit op de kaart, ontstressen en allerlei trainingen gericht op werk-privé balans.

En gezien de ontwikkelingen in de laatste jaren is het aardig gelukt om het gemiddelde verzuimpercentage rond de 4,5% te houden. Toch bedragen de verzuimkosten in Nederland ruim !12 miljard in 2009! Een enorm bedrag, dat ieder jaar toeneemt. En de druk die mensen ervaren, binnen organisatie en in hun directe omgeving, lijkt alleen maar toe te nemen. Stress verschijnselen, vermoeidheid, burn out en een depressief gevoel zijn inmiddels belangrijke en dringende klachten geworden van medewerkers.

Wij, van REAL7, denken dat we deze ontwikkelingen kunnen doorbreken. Door te luisteren naar organisaties, naar de feiten te kijken en vervolgens met een bijzondere, prak-tische en kernachtige oplossing te komen. Een oplossing die uitgaat van de mens, niet van een percentage of een getal.

De REAL7 'verzuimstatements'!1 Verzuim is gedrag en dus beïnvloedbaar. Dit gedrag is het resultaat van een complexe samenloop van omstandigheden.2 De werkgever is eindverantwoordelijk. De werkgever is de direct leidinggevende!3 De wet is helder: de werkgever beslist.4 Begeleiding van verzuim is niets anders dan een reguliere leiderschapstaak.5 Iedere medewerker draagt verantwoordelijkheid voor de eigen vitaliteit.6 Organisaties moeten de regie op – en verantwoordelijk- heid voor - verzuim weer in eigen hand nemen.

Onze oplossingNatuurlijk kan iemand ziek worden, te ziek om te werken. Maar in veel gevallen is arbeidsverzuim ook een persoon-lijke boodschap. Een boodschap naar de omgeving en de leidinggevende. In die communicatie is het van groot belang dat er een gezonde relatie bestaat tussen leidinggevende en medewerker. Een relatie die een heldere, open communica-tie ondersteunt. Vanuit de relatie met de medewerker moet de leidinggevende zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen voor het voorkomen van arbeidsverzuim, zélf de regie in handen hebben.

Met die gezonde relatie als basis en de regie weer in eigen handen, kan een organisatie bewuste keuzes maken om juist te investeren in de vitale en inzetbare medewerkers. En daarnaast een beleid te hanteren, dat uitgaat van verantwoordelijkheid dragen en preventie. Preventie op maat.

Hoe doen wij dat?REAL7 heeft, uitgaand van het regiemodel, een sterk concept uitgewerkt waarin het versterken van de relatie tussen leiding-gevende en medewerker de kern vormt. Met die relatie als basis, bieden wij een praktische dienstverlening op maat aan. Deze dienstverlening bestaat uit:- In kaart brengen van (voorspelbaar) gedrag en persoonlijke communicatiekracht;- Inzichtelijk (en dus ook hanteerbaar maken!) van ongewenst gedrag onder druk, dus: stress!- Heldere Quick Scan, waarbij we duidelijk de verzuimkosten benoemen evenals de “quick wins”;- Analyse van het verzekeringenpakket, gericht op verbetering en besparing;- Implementatie van het regiemodel, op een manier dat het niet alleen wérkt, maar ook uw organisatie verstérkt;- Randvoorwaarden benoemen en organiseren voor een vitaal en gemotiveerd team van medewerkers; - Gedegen begeleiding en advies, zodat de eigen organisatie verantwoordelijkheid kan dragen en uitdragen. Daadwerkelijk grip krijgen op arbeidsverzuim!

REAL7, een uniek concept!Klinkt goed, maar is dat echt uniek, die dienstverlening? Natuurlijk is het regiemodel al bekend. Gelukkig maar, vinden wij. Want we zijn een enthousiast voorstander van het terugpakken van de regie op zaken, waar je zelf voor verantwoordelijk hoort te zijn. En natuurlijk doen wij een Quick Scan; we geloven in een goede analyse en een duidelijk beeld van de feiten, voordat we beginnen. Bovendien, met de juiste analyse bespaar je vaak meteen al geld en energie.

Waarin zijn we dan uniek? Als enige dienstverlener bieden wij een directe input op de kern van de zaak: de relatie tussen leidinggevende en medewerker, en de boodschappen die daarin heen en weer gaan. Wij geven met ons unieke product – het 7Life Languages Communicatiepro"el – direct inzicht in de unieke communicatie per medewerker. Dus ook van de leidinggevende.

Met dit pro"el krijgt u niet alleen onmiddellijk inzicht in individueel gedrag, maar ook gedrag dat onder druk staat. 7Life Languages is het enige pro"el dat per individu de uitingen van ongezonde stress voorspelbaar en inzichtelijk maakt. U krijgt ook handvatten om distress te voorkomen, één van de grootste oorzaken van arbeidsverzuim. Inzicht, herkennen, handvatten... met de inzichten van 7Life Languages kunt u gerichte actie ondernemen om te voorkomen én te managen. Dat is onge-loo!ijk belangrijke management én persoonlijke informatie!

En natuurlijk bieden wij vervolgens een ijzersterke dienstverlening, waarin wij:- P&O-expertise koppelen aan handige producten (zoals praktische software die uw volledige verzuimbeleid vanuit het regiemodel ondersteunt), - Een scan aanbieden van uw verzuimverzekeringen (en waar u daarin meteen kunt besparen en kunt stroomlijnen), - Een lerende omgeving creëeren voor uw leidinggevenden (die zich kunnen richten op het motiveren van hun medewerkers en verantwoordelijkheid pakken voor het voorkomen van verzuim).- Focussen op het versterken van uw organisatie.

Een verzuimaanpak op maat, dat bij u én bij uw organisatie past Ongeacht uw grootte, focus of ervaring. Wij staan voor een e#ciënte en e$ectieve aanpak die altijd werkt, omdat we samenwerken. Met u. Wij staan ook voor een duidelijke besparing van uw verzuimkosten. Omdat wij gelóven in onze aanpak!

Interesse?Wij presenteren graag onze ideeën, onze dienstverlening en onze inzichten in een persoonlijk gesprek of een korte presentatie. Grip op arbeidsverzuim én het inzichtelijk maken van stress... het ligt binnen handbereik!

drs. Maroesja Brouwer – Van der Pols dhr. Reinhart Brandse

“Natuurlijk hebben we een verzuimbeleid. Dat doet mijn P&O afdeling toch?”

7Life Languages EuropeZeeweg 243853 LM Ermelowww.7ll.eu

T 0341 49 32 12 M 06 51 12 44 31E [email protected]

Brandse B.V.Algemeer 456721 GA Bennekomwww.brandse-hr.nl T 0318 47 97 56F 0318 47 99 35M 06 26 54 80 96E [email protected]

“Werk-privé balans... klinkt goed, maar ik voel me vooral !ink stressen!”