Rabobank Leiden-Katwijk · PDF file Pagina 3 | Rabobank Dichterbij Leiden-Katwijk De Rabobank...

Click here to load reader

 • date post

  27-Jun-2020
 • Category

  Documents

 • view

  9
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Rabobank Leiden-Katwijk · PDF file Pagina 3 | Rabobank Dichterbij Leiden-Katwijk De Rabobank...

 • Rabobank Leiden-Katwijk Hoe maak je als senior geld vrij? Groeien doe je samen! Rabobank Wensenfonds: De genomineerden zijn bekend!

  3

  8

  7

  Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg Editie

  Katwijk Marketing overweldigd door

  belangstelling voor Katwijk van Oranje

  Pagina 5

 • Pagina 2 | Rabobank Dichterbij Leiden-Katwijk

  Inhoudsopgave

  Inhouds opgave

  3

  4

  6

  7

  Langer zelfstanding leven? Check je toekomst! 3

  Kort nieuws 4

  Ledenaanbiedingen 4

  Lokaal nieuws 5

  Samen de regio Leiden-Katwijk versterken 6

  Groeien doe je samen! 7

  Genomineerden Rabobank Wensenfonds 8

  Dichterbij Leiden-Katwijk

  Verenigingen, stichtingen en clubs hebben een belangrijke maatschappelijke rol in onze samenleving. Ze verbinden mensen met elkaar, jong en oud en door alle lagen van de samenleving. Ik geloof in de kracht van verenigingen. Het is het cement van onze maatschappij en speelt een belangrijke rol in het sociale leven van veel mensen. Daarom zijn we vanuit de Rabobank betrokken bij het verenigingsleven. Die betrokkenheid laten we niet alleen zien op financieel gebied maar ook via vrijwilligersinzet van onze collega’s. Veel van onze collega’s zijn zelf actief betrokken in het verenigingsleven. Het is een community waar we graag een onderdeel van zijn.

  Vanuit de Rabobank brengen we verbindingen tot stand in de omgeving van onze klanten, onder andere op het gebied van onderwijs, vitaliteit, zelfredzaamheid, ondernemerschap, duurzaamheid en wonen. Dit gebeurt met bancaire producten en diensten, maar ook via het Rabobank Wensenfonds. Omdat de Rabobank een coöperatieve bank is, stellen we een deel van de winst beschikbaar voor het versterken van de lokale leefomgeving. Ook dit jaar hebben we weer veel mooie wensen ontvangen van verenigingen en stichtingen uit Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnsburg en Valkenburg. Op de achterkant van dit magazine zie je wie er genomineerd zijn door

  onze ledenraad. Onze klanten bepalen welke wensen uitkomen. Op deze manier zorgen we samen voor een nog mooiere leefomgeving in de regio Leiden-Katwijk.

  Nieuwsgierig wat wij op maatschappelijk gebied doen? Kijk dan op onze vernieuwde website dichterbijleidenkatwijk.nl.

  Samen bereik je meer dan alleen

  Erik Versnel, Directievoorzitter

 • Pagina 3 | Rabobank Dichterbij Leiden-Katwijk

  De Rabobank wil graag een bijdrage leveren aan de welvaart en het welzijn van mensen in Nederland. Daarbij houdt de bank rekening met de huidige ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken en pensioenen. Het aantal 65-plussers groeit van 3,2 miljoen in 2018 naar 4,7 miljoen in 2040 en met dit aantal groeit ook het aantal mantelzorgers. Uit onderzoek blijkt dat 70% van het particulier vermogen van senioren bestaat uit het pensioen en de overwaarde van de woning. Daarom heeft de Rabobank voor senioren specifieke financieringsmogelijkheden gericht op langer zelfstandig wonen.

  Dichterbij senioren Eric Haasnoot en Conny Edam kennen de vragen die senioren (en vaak ook hun kinderen) hebben over zorg, wonen, veiligheid, financiën, sociale contacten et cetera. ‘Waar heb ik recht op en waarin moet ik zelf voorzien?’, ‘Kan ik de zorg die ik straks nodig heb wel betalen?’, ‘Wie helpt mij als ik alleen overblijf of vereenzaam?’, ‘Krijg ik als gepensioneerde nog wel een hypotheek?’… het zijn er slechts enkele. ‘Als plaatselijke bank houden we graag het persoonlijke contact met de klant’, geeft Conny aan. ‘Natuurlijk, veel financiële dienstverlening is online beschikbaar. Maar we helpen mensen ook graag persoonlijk,

  met raad én daad. We geven heel gericht advies over vermogen en financiële planning. Want elke situatie is anders en dan gaat het om maatwerk. Bijvoorbeeld over wat iemand het beste met zijn spaargeld kan doen. Of bij de vraag of aflossen van de hypotheek wel de beste keuze is.’

  Overwaarde gebruiken Mensen die de AOW-leeftijd hebben bereikt en een eigen woning hebben, daar nog lang in hopen te wonen, maar nu extra kredietbehoefte hebben, kunnen rekenen op een passend hypotheekadvies in de vorm van het Rabobank OverwaardePlan. Dit is een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek en een flexibel hypothecair krediet (de KeuzePlus Hypotheek). De overwaarde van de huidige woning is via dit plan te gebruiken voor grote, eenmalige uitgaven. Denk je bijvoorbeeld aan de aanschaf van een nieuwe auto, een mooie reis of om te schenken aan (klein)kinderen. Ook kan het gebruikt worden om de woning te verbouwen of aan te passen of als aanvulling op het inkomen.

  Eric Haasnoot: ‘Omdat iedere situatie anders is, overleggen wij graag persoonlijk de mogelijkheden met je. Kom gerust eens vrijblijvend langs voor meer informatie!’

  Hoe maak je als senior geld vrij voor verhuizing, aanpassing van je huis of voor je kinderen? Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

  Langer zelfstandig leven? Check je toekomst!

  Een voorbeeld: Jan heeft geen kinderen en bezit een eigen woning zonder hypotheek met een marktwaarde van € 300.000,-. Hij kan die overwaarde van € 300.000,- inzetten tot maximaal 67,5% (acceptatienorm Rabobank). Dankzij het Rabo OverwaardePlan kan Jan zijn woning laten aanpassen en tevens 10 jaar lang gebruikmaken van een maandelijkse aanvulling op zijn inkomen van € 803,-. Bij de berekening van dit bedrag is rekening gehouden met de verschuldigde rentelasten over de aflossingsvrije hypotheek van € 60.000,- en over de KeuzePlus Hypotheek van € 142.500,-.

  ‘Waar heb ik recht op en

  waarin moet ik zelf voorzien?’

  Eric Haasnoot, Financieel Adviseur

  Conny Edam- van Rijsbergen, Financieel Adviseur

 • Kort nieuws

  Pagina 4 | Rabobank Dichterbij Leiden-Katwijk

  Denk je erover om je huis te verduurzamen? Het Rabo Groendepot biedt mogelijkheden om je huis groener te maken. Het is een bouwdepot speciaal voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Met duurzame investeringen in je huis bespaar je op je energierekening en verhoog je het comfort in huis. Bovendien laat een investering in veel gevallen de waarde van je woning stijgen en spaar je ook nog eens het milieu. Wil je verduurzamen maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan de gratis online HuisScan. Met de HuisScan zie je snel wat de beste energiezuinige maatregelen voor je huis zijn en waar je vakspecialisten in je regio kunt vinden. Meer weten? Ga naar rabobank.nl/duurzaamwonen.

  Ga met een gerust gevoel op pad met de fietsverzekering van Interpolis. Want of je nu op een e-bike, stadsfiets, mountainbike of bakfiets rondrijdt, met de Interpolis Fietsverzekering is je fiets verzekerd tegen diefstal en schade. Met deze fietsverzekering krijg je tot drie jaar na aankoop van de fiets de aanschafprijs terug bij diefstal of bij total loss. De accu en accessoires zoals een kinderzitje, mand en slot zijn automatisch meeverzekerd. Heb je al verzekeringen op de Interpolis Alles in één Polis®? Dan kun je misschien extra profiteren van de pakketkorting. Je premie bereken en de fietsverzekering afsluiten regel je eenvoudig in de Rabo Bankieren App. Meer informatie over de Interpolis fietsverzekering vind je op rabobank.nl/fietsverzekering.

  Het Rabo Groendepot Nieuw! Interpolis Fietsverzekering

  Ter ere van het 35-jarig jubileum van de Rabo Kunstcollectie zijn drie prachtige boeken gemaakt. Interviews met kunstenaars onthullen de verhalen achter de kunstwerken. Daarnaast zijn er natuurlijk veel mooie kunstwerken te zien. Dit boek komt niet in de boekhandel, maar is door klanten te bestellen via rabobank.nl/dichterbij. Een unieke kans! Kosten voor de drie boeken: € 29,95 exclusief € 6,95 verzendkosten. De boeken worden begin december geleverd (zolang de voorraad strekt).

  Rabo kunstcollectie: Unlocked 3.0

  Je kinderen gezond laten eten en toch gezelligheid aan de eettafel? Ga met het hele gezin mee op reis naar de wereld van piraten en daag je kinderen spelenderwijs uit om gevarieerd te eten met een van de spellen van de Reis van 5. Wat dacht je van groene zeeslangen van druiven? 25% korting op de Kapitein- of de Matrooseditie. Ga naar dereisvanvijf.nl en gebruik kortingscode ‘AVONTUUR’.

  Gezond, lekker en leuk

  Digitaal fit met SeniorWeb Wil je graag meer zelf online doen, zoals een vakantie boeken of je bankzaken regelen? SeniorWeb helpt je op weg in de digitale wereld. De website staat vol met handige computertips. Ze bieden (online) computercursussen aan, maar ondersteunen je ook bij computerproblemen. Rabobank-klanten profiteren van een speciale aanbieding. Als je nu lid wordt van SeniorWeb, ben je de laatste maanden van 2018 gratis lid. Je betaalt in 2019 € 32,- per jaar en krijgt het boek ‘Veilig en vertrouwd online’ ter waarde van € 10,75 cadeau. Interesse? Ga naar seniorweb.nl/rabobank of bel (030) 276 99 65.

  Ledenaanbiedingen

 • Pagina 5 | Rabobank Dichterbij Leiden-Katwijk

  Nieuw centrumgebouw Koningshof

  Lokaal nieuws

  Sinds afgelopen zomer is het nieuwe centrumgebouw van Vakantiepark Koningshof in Rijnsburg in gebruik. In een half jaar tijd is de entree van de camping van de familie Kromhout grondig gewijzigd. Na ruim zestig jaar, maken de verschillende gebouwen plaats voor één nieuw centrumgebouw. De architectuur van het nieuwe centrumgebouw

  doet denken aan een bloemenkas en bollenschuur ineen en moet een ontmoetingsplek worden voor gasten en de lokale bewoners.

  Derde generatie Broer en zus Pim