R70 0211 Hob West Brabant Noord

download R70 0211 Hob West Brabant Noord

of 32

Embed Size (px)

description

 

Transcript of R70 0211 Hob West Brabant Noord

het ONDERNEMERS BELANG

NR. 2 2011

WEST-BRABANT NOORD

WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL

Eurospan maakt van Engeland een buurland

2d-ict. Helder, betrouwbaar en professioneel

Bouwen en ontwikkelen met bezieling

Een zaak van vertrouwen Zonder vrije concurrentie creer je een economie van gemiste kansen

NR. 2 2011

WEST-BRABANT NOORD

Eurospan

WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL

maaktvan Engeland een buurland

2d-ict. Helder, betrouwbaar en professioneel

Bouwen en ontwikkelen met bezieling

Een zaak van vertrouwen Zonder vrije concurrentie creer je een economie van gemiste kansen

Zakelijk sparen?

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.

Wij zijn uw bank.

Tot 2,5%rente*

* Uw

gel

d is

vrij

op

te n

emen

. Ren

te p

er 7

febr

uari

2011

. Ren

tew

ijzig

inge

n vo

orbe

houd

en. V

raag

naa

r de

voor

waa

rden

.

"5(#2%1.#/33(.-22313#5#- #1%#- (-$.9"5(#2%1.#/-+ 6669"5(#2%1.#/-+

R070-0111 HOB West-Brabant 16-02-11 15:17 Pagina 2

SPORT& WELLNESS Fitness

Spinning

Aerobics

Body & Mind

Fysiotherapie

Grand Caf

Zwemmen

Sauna

Hamam

Zonnebank

Squash

Ricochet

GALGENWEG 62

ZEVENBERGEN

TEL. 0168 330888

www.sgz7bergen.nl

Zakelijke abonnementen

Teambuilding

Ontbijtfitness

Maandagochtend geopend v

an 07.00 uur

Kwaliteitslessen (o.a. Les Mi

lls aanbod)

Gekwalificeerd personeel

Voldoende parkeergelegenh

eid

Afval- en gezondheidsprogra

mmas

Vertrouwd SGZ, het nieuwe leefstijlcentrum in de regio

het ONDERNEMERS BELANG

Inhoud

08

EUROSPAN MAAKT VAN ENGELAND EEN BUURLANDDe voorbije jaren is de hoge koers van het Britse pond gestaag gedaald, met alle voordelen van dien voor de handel met het Verenigd Koninkrijk. Maar n kostenpost was al meer dan twintig jaar relatief laag, en dat is die van het transport. Tenminste, als u met Eurospan op de eilanden reed. Dankzij onder meer de hoge beladingsgraad en de geringe overhead is Eurospan Holland BV sinds 1989 uitgegroeid tot de Engelandspecialist met de meest gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

10

2D-ICT MAKES YOUR NETWORKWat is er vervelender dan wanneer uw netwerk niet werkt zoals het moet? Een ondernemer zou zich daar geen zorgen over moeten maken. Maar niet iedere onderneming heeft de mogelijkheid om mensen in dienst te nemen die hier full-time mee bezig zijn. Sinds 2005 is 2d-ict uit Standdaarbuiten actief in de automatisering. Wij werken oplossingsgericht en beschouwen iedere klant als uniek, aldus de enthousiaste ondernemer Hans Raaijmakers. Op die manier hebben wij een trouwe klantenkring opgebouwd. Wij begeleiden ondernemers ook na een project. Ons werk stopt dus niet bij een project of bij de aanleg van een netwerk.

20

CENO BRANDBEVEILIGING: EEN ZAAK VAN VERTROUWENVeiligheid staat hoger op de agenda dan ooit. Steeds meer bedrijven, instellingen en andere organisaties weten de weg te vinden naar CENO Brandbeveiliging in Zevenbergen. Het bedrijf van Cees en Nora Nootenboom biedt een compleet kwaliteitspakket op het gebied van brandveiligheid en persoonlijke veiligheid. Tot de specialismen hoort het adviseren van bedrijven bij het ontwikkelen en verder uitbouwen van hun veiligheidsbeleid. CENO Brandbeveiliging is een gerenommeerd partner als het gaat om het ontwikkelen en implementeren van een deugdelijke veiligheidsorganisatie.

24

VROLIJK GROEP: BOUWEN EN ONTWIKKELEN MET BEZIELINGHet merendeel van fouten in de bouwwereld wordt veroorzaakt door gebrekkige communicatie. Precies daarom houden ze bij Vrolijk Groep van duidelijke afspraken, zowel in de eigen werkorganisatie als richting opdrachtgever. Een gesprek met directeur-eigenaar Karel Vrolijk over korte lijnen, heldere calculaties, vaklui, verzamelde kennis en een uitgebreid netwerk van betrouwbare leveranciers en onderaannemers. Wij staan voor eff ectief bouwen. Aan de muur van het kantoor hangt een foto van het nieuwe Sport Gezondheidscentrum Zevenbergen (SGZ), een van de visitekaartjes van de nog altijd groeiende Vrolijk Groep.

Het Ondernemersbelang van West-Brabant Noord verschijnt vijf keer per jaar.

Vierde jaargang, nummer 2, 2011

OPLAGE3.500 exemplaren

COVERFOTOEigenaar-directeur Eurospan Holland BV Peter OlssenFotogra e: Marco Magielse

UITGEVERJelte HutNovema Uitgevers bvPostbus 309860 AA GrootegastWeegbree 19861 ES GrootegastT 0594 - 51 03 03F 0594 - 61 18 63info@novema.nlwww.ondernemersbelang.nl

HOOFDREDACTIEBaukje BosmaT 0594 - 69 56 16b.bosma@novema.nl

BLADMANAGERNovemaBob KockenT 0499 - 31 31 13b.kocken@novema.nl

VORMGEVINGVDS Vormgeving!, Drachten

DRUKDrukkerij Veldhuis, Raalte

REDACTIEBen van den AarssenPatricia van der BeekMaud van GennipHans KeesmaatJeroen KuypersHenk Roede (strip)Swaans CommunicatieAndr Vermeulen (column)Van Zandvoort media

FOTOGRAFIEBob BakkerNico de BeerHans BoutkanJean-Michel van BraakDanille GuillonardMarco MagielseJohn Peters

ADRESWIJZIGINGENAdreswijzigingen, veranderingen van contactpersoon of afmeldingen kunt u per mail doorgeven aan Tiny Klunder, t.klunder@novema.nl. Vermeld s.v.p. ook de editie er bij, die vindt u bovenaan in het colofon.

ISSN 2211-6044

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of overgenomen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. De uitgever kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de advertenties.

B E L A N Ghet ONDERNEMERS

het ONDERNEMERS BELANG 02

het ONDERNEMERS BELANG

In het hartkatern

De wereld verandert steeds sneller, en dus evolueren ook de manieren van werken in een steeds hoger tempo. Kennis en vaardigheden die op school worden geleerd vormen slechts een basis die constant moet worden aangevuld met nieuwe expertise. Een leven lang werken vereist een leven lang leren. De vertaling naar de praktijk wordt gemaakt met het project Excelleren.nu, een initiatief van MKB-Nederland en de ministeries van OC & W en SZW.

- SBA Euro zoekt naar de beste oplossing voor iedere arbeidsvraag- Marktleider Trigion, toonaangevend in veiligheid- Veldhuis Media: Hoge voorspelbaarheid sluit kleurverschillen uit- Perfect werk voor elk merk bij Toscon Trailer Servicecenter

Zonder vrije concurrentie creer je een economie van gemiste kansen

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is al jarenlang de arbiter bij de aanpak van overtredingen van de Mededingingswet. De NMa doet onderzoek op eigen gelegenheid maar ook naar aanleiding van tips en klachten. Ondernemers die menen dat ze door concurrenten onterecht benadeeld worden kunnen dit melden via de tiplijn voor ondernemers.

De praktijk achter de slogan Een leven lang leren

En verder

Colu

mn

het ONDERNEMERS BELANG 03

04 Nieuws

05 Duidelijke visie op de ontwikkeling van uw arbeidspotentieel

06 Meer dan zomaar een koeriersbedrijf

07 Het visitekaartje van uw bedrijf

11 Van tandpasta tot toiletreiniger

12 Alleen maar winnaars op Ondernemersgala Moerdijk

14 Wat gaat u straks betalen voor uw bankkrediet?

15 One-stop-shop voor de industrie

16 Hoe investeert u in uw medewerkers? De mening van ons panel

19 Duurzaamheid... wat kan je ermee?

22 Keuze tussen priv of zakelijk

23 De schoonste weg naar zorgeloos ondernemen

26 D transparante fi nancile dienstverlener

27 Rechterhand van overheid en bedrijfsleven

Ten aanval!

Het kabinet-Rutte van VVD, CDA en -laten we wel wezen- ook PVV belijdt met de mond dat het alle ruimte wil geven aan het bedrijfsleven. Zo heeft minister Verhagen aange-kondigd dat hij een eind wil maken aan de bureaucratische rimram die de overheid over ondernemers uitstort. Deze administratieve lasten zoals ze in Haags jargon heten, bezorgen bedrijven niet alleen hoofdbrekens, maar ook veel ergernis en het kost bakken met geld. Al sinds de jaren tachtig beloven opeenvolgende kabinetten dat zij het verplichte papierwerk van formulieren, vergunningen en andere pennenlikkerij met 25 procent zullen terugbren-gen. Nu, dertig jaar verder, moet dat nog steeds gebeuren. Waarom het niet gebeurt? Simpel, omdat de ambtenaren die de administratieve huisvlijt van het bedrijfsleven controleren, zichzelf natuurlijk niet gaan afschaff en. Want dat is de consequentie. Tegen de tijd dat een minister zijn plannen denkt te kunnen uitvoeren, is de regering waar-van hij deel uitmaakt alweer bijna naar huis. Het volgende kabinet moet van voren af aan beginnen en intussen blijven de controlerende ambtenaren fl ink controleren. Dit klinkt misschien wat cynisch, maar zo gaat het in de praktijk vaak wel. Nu wil de ploeg van premier Rutte ook het aantal ambtenaren drastisch verminderen. Het kwaad bij de wortel aanpakken als het ware. Als ze in Den Haag ergens goed in zijn, dan is het wel in tijd rekken. Dus komen er commissies en studiegroepen en interdepartementale kletsclubjes, die jaren nodig hebben om hun gewichtige adviezen te produceren. Laten we nou eens aannemen dat Rutte & Co de rit uitzit tot 2014, wedden dat er dan ng meer ambtenaren zijn? Met de bureaucratische rompslomp valt misschien nog