qv april 2013

Click here to load reader

 • date post

  31-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  225
 • download

  2

Embed Size (px)

description

uitgaansmagazine Nijmegen

Transcript of qv april 2013

 • GRATIS UITGAANSMAGAZINE NIJMEGEN E.O.

  Easter Jazz in Nijmegen-Oost

  april

  2013

  Kunstbeurs Kunstraffinaderij XL DUO in de Stevenskerk

  Dansen bij Club 7 tijdens Koninginnenacht

 • 2BEETHOVENEGMONT

  Het Gelders Orkest daar horen we

  In 1809-1810 componeerde Beethoven zijn tiendelige Egmont-Toneelmuziek bij Goethes gelijknamige toneelstuk, dat handelt over de vrijheidsstrijd ten tijde van de Spaanse overheersing. Na de beroemde Ouverture, bezingt Klrchen haar liefde voor Egmont, tot ze in de derde acte sterft. Als de graaf in afwachting van zijn terechtstelling in de kerker ligt, vertelt Klrchen hem in een droom dat de Nederlanden de vrijheid zullen veroveren. Beethoven zelf speelde in 1798 de premire van zijn pianoconcert nr. 1 in Praag. Het werk ademt de geest van Mozart, maar toont in de verwerking van het thematische materiaal en het expressieve Largo, al Beethoviaanse trekken.

  ZONDAG 26-05 14.15 UUR | DE VEREENIGING NIJMEGEN

  DIRIGENTMARTIN SIEGHART SOLIST INGRID KAISERFELD SOPRAAN

 • 3a g e n d a m a a r t4 15 jaar BliXemOp 15 september 1997 opende BliXem zijn deuren aan de Groes-beekseweg. Het was een van de eerste initiatieven in Nederland waar mensen met een beperking op deze manier werken in een commercieel bedrijf. Het begon met een winkel en een lunchcaf, later kwam daar ook de catering bij. Inmiddels is het tijd voor de volgende stap: vanaf 4 april kun je bij BliXem ook terecht voor de avondmaaltijd.

  6 Billy in BottendaalOp13 april 2013 is het weer tijd voor een onvervalste dosis Rockabilly in de rockabilly capi-tal van het noordelijke zuiden: Bottendaal! Dit jaar een geheel nieuwe formule. Van 15.00 uur tot 01.00 uur is er een doorlo-pend programma in een tent in het Thiemepark en vanaf 21.00 uur tot 01.00 uur de beste en meest spraakmakende rockabilly, swing en rock-n-roll bands uit Europa in zeven van Bottendaals mooiste cafs.

  14 QV at the moVies De 63e Berlinale trok mr dan 300.000 bezoekers. Ook de filmmarkt was druk en succes-vol met 800 vertoonde films en meer dan 20.000 geaccredi-teerde professionals. Toch was de mondiale crisis ook Berlijn binnengeslopen. De crisis mani-festeerde zich bijvoorbeeld door het zwakke aanbod van de grote Amerikaanse studiofilms.

  18 de Vasim nUOp zondag 7 april opent Cultuur-spinnerij de Vasim haar deuren: de Vasim NU.Tijdens de open dag is er in elke hoek iets te zien en te doen. Een workshop of een demonstratie, een kunstexpositie, een multime-dia installatie, een miniconcert, een theatervoorstelling, natuurlijk lekker eten en drinken en niet te missen het Nijmeegs Bakfiets Treffen 2013!

  3 8 v o l u i tQV Nijmegen, uitgaansblad voor Nijmegen en omstrekenOpgericht door John Delnoye (1949-1999)

  Redactie: Linde van Deth, Fred Lardenoye (At the movies en QV-music) Anne Salomons (QV in het caf) Bureauredactie: Claudia Middelveld

  Hoofdredacteur: Fred Lardenoye

  Vormgeving: Forma, Nijmegen (www.formaontwerp.nl)

  Drukkerij: Hendrix de meesterdrukkers Peer (B)

  Oplage: 15.000

  Verspreiding: QV Nijmegen wordt verspreid op culturele instellingen, hoofdgebouwen en grotere studentencomplexen van de KU Nijmegen en de Hogeschool Arnhem/Nijmegen, in cafs, restaurants, winkels en boekhandels in het centrum en andere uitgaanswijken van Nijmegen.Quo Vadis is ook verkrijgbaar in Malden, Molenhoek, Milsbeek, Gennep, Boxmeer, Grafwegen, Kranenburg, Keker-dom, Ooy, Bemmel, Berg en Dal, Groesbeek, Beek-Ubbergen, Lent, Millingen a.d. Rijn. Wijchen, Druten, Beuningen. Vragen over de distributie: Velocity 024-3244990

  Abonnementen: Maak 35,00 over op ABN-AMRO banknr. 54.22.90.448 t.n.v. QV, Groenestraat 72, 6531 HS Nijmegen,U krijgt dan een jaar lang dit blad thuis.

  Redactieadres: Groenestraat 72, 6531 HS NijmegenTel: 024-360 77 06www.qvuitgeverij.nlwww.qvnijmegen.nle-mail: [email protected]

  Adverteren in QV Nijmegen:Claudia Middelveld of Marcel CoumansTel: 024-360 77 06www.qvuitgeverij.nle-mail: [email protected]

  deze maandColoFon

 • 4Op 15 september 1997 open-de BliXem zijn deuren aan de Groesbeekseweg. Het was een van de eerste initiatieven in Nederland waar mensen met een beperking op deze manier werkten in een commerci-eel bedrijf. Het begon 15 jaar geleden met een winkel en een lunchcaf, later kwam daar ook de catering bij. Inmiddels is het tijd voor de volgende stap: vanaf 4 april kun je ook bij BliXem terecht voor de avondmaaltijd.

  Fotos: William Moore

  Bij BliXem kunnen mensen die een gro-te afstand hebben tot de arbeidsmarkt, in de praktijk leren en ervaren wat het betekent om te werken. Ze kunnen dat doen in een succesvol commerci-eel bedrijf dat weinig verschilt van de reguliere beroepspraktijk. En bij BliXem kun je heerlijk lunchen en de winkel is prachtig, dus het laat zien dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt prima in staat zijn een succesvolle onderneming draaiend te houden.

  Mooie uitdagingBegeleider en verantwoordelijke voor de winkel Andr Steenbergen liep ooit stage bij Blixem en werkt er nu al negen jaar. Hij kan in zijn werk de zorg

  combineren met het commercile en zijn passie voor de winkel. Het is dank-baar werk en een mooie uitdaging om de medewerkers iets te leren. En het gaat om alle facetten van werken, dus niet alleen serveren of achter de kassa staan, maar ook bijvoorbeeld hoe je omgaat met klanten en collegas. Het sociale aspect. We kijken naar wat iemand kan en naar wat diegene nog kan leren. Zij leren hier in de praktijk en met professionele ondersteuning wat het betekent om te werken, met als doel de doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt/betaald werk.Hij vertelt dat vanaf 4 april de winkels avonds ook open zal zijn. En de web-shop komt binnenkort weer online!

  15 jaar BliXem: cadeauwinkel, lunch, catering, webshop en vanaf april ook avondeten

  BliXem is klaar voor de volgende stap

 • 5BliXem ook s avonds open!

  Vanaf 4 april serveert BliXem ook een avondmaaltijd. Van maandag t/m zaterdag is de keuken van 17.30 uur tot 20.00 uur geopend en is er keuze uit een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht voor 7,50. De winkel is van maandag t/m zaterdag tot 21.00 uur geopend.Met de kortingsbon krijgt u in de maanden april en mei twee gerechten voor maar 7,50.

  CateringBedrijfsleider Niels Ros vertelt dat BliXem na 15 jaar klaar is voor die vol-gende stap om ook s avonds open te zijn. We serveren een gezonde maal-tijd waarbij alles vers en zelfgemaakt is. En voor een prima prijs. Het is echt

  15 jaar BliXem: cadeauwinkel, lunch, catering, webshop en vanaf april ook avondeten

  BliXem is klaar voor de volgende stap

  een maaltijd zoals thuis, maar nu hoef je niet te koken! Het is dan ook vooral bedoeld voor mensen hier uit de wijk en voor studenten, maar uiteraard is iedereen welkom! Tussen de lunch en het diner kun je bij BliXem ook terecht voor een high tea of high wine, borrelen met huisgemaakte hapjes. BliXem biedt ook al een aantal jaar catering aan. In

  het pand aan de Johannes Vijghstraat maakt BliXem Catering gebruik van een grote professionele keuken om te cateren. Alles is mogelijk, van broodjes voor de lunch tot buffetten voor het diner. De catering verzorgen voor een groep van tweehonderd man kunnen ze makkelijk aan. Maar ze staan ook op evenementen als de Music Meeting en ze doen bijvoorbeeld de artiesten-catering bij Cardo. Het is een vorm van sociaal ondernemen om BliXem de catering te laten verzorgen op je evenement of bijeenkomst. Je hebt lek-ker, zelfgemaakt, vers eten en je biedt tegelijkertijd mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de kans mee te draaien in de maatschappij. De medewerkers vinden het werken in de catering ook leuk, al is het soms keihard werken, het vraagt meer van ze. Alle medewerkers bij BliXem zijn enthousiast en gepassioneerd en wer-ken met hart en ziel.

  Niels Ros en Andr Steenbergen

 • 6Billy in BottendaalZaterdag 13 april 13 april 2013 is het weer tijd voor een onvervalste dosis Rockabilly in de rockabilly capital van het noordelijke zuiden: Bottendaal! Dit jaar een geheel nieuwe formule. Van 15.00 uur tot 01.00 uur is er een doorlopend programma in een tent in het Thiemepark en vanaf 21.00 uur tot 01.00 uur de beste en meest spraakmakende rockabilly, swing en rock-n-roll bands uit Europa in zeven van Bottendaals mooiste cafs.

  In het Thiemepark kun je vanaf 15.00 uur al bands gaan kijken in de tent of coole rock-n-roll accessoires kopen bij de markt-kramen. Ook voor de kleine rockers onder ons is er vertier: die kunnen zich vergapen aan stoere jaren 50 cruisers en zelf een ritje maken op de zweefmolen of het springkussen.

  Om zowel s middags als s avond complete line-up aan bands te zien kun je een passe-partout kopen voor 5,-. Daarmee krijg je toegang tot alle deelnemende cafs en de tent in het Thiemepark. Een passe-partout is s avonds te koop aan de deur van alle deelnemende cafs, of s middags bij de tent in het Thiemepark. Als je hier s middags al een passe-partout koopt, krijg je daarbij een gratis consumptie.

  programma:

  CaF ergens21.00 uur: Junior Marvel & The Hi-Tombs

  CaF maXim 21.00 uur: Mary Ann & The Art-Tones

  CaF de KlUiZenaar 21.00 uur: Tinez Roots Club

  CaF Frowijn 21.00 uur: John Boy & The Waltons

  CaF st. anneKe.21.00 uur: The Downbeat Maestros

  CaF de Kroeg 21.00 uur: Eightball Boppers

  CaF we gaan Beginnen! 21.00 uur: The Very, Very Nervous22.30 uur: Bootleg Betty

  de tent in het thiemeparK15.30 en 21.30 uur: Phil Rizza16.30 uur: Bootleg Betty17.30 uur: The Very, Very Nervous 20.00 uur: Talisker Two23.00 uur: The Juicers

  www.billyinbottendaal.nlWWW.BILLYINBOTTENDAAL.NL

  IN THE TENT : from 15h.

  Phil RizzaBootleg BettyThe Very,Very Nervous!! Talisker Two The Juicers

  AT THE