Q-KULLE-Q winter 2013-2014

20
Q-kulle-Q de lifestyle glossy voor de zelfbewuste haOn anno nu d’HaOne lampegat 1966 jaargang 25 nr.2 In deze Editie Hoe is het met Jan Swinkels DE GFO maak je zo Kuikenbal 2013 D’Haone in de kunst Fokke & Sukke jaar- plaatje 2014 en veel meer....

description

LIfestyle glossy voor de zelfbewuste Haone anno nu.

Transcript of Q-KULLE-Q winter 2013-2014

Page 1: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

Q-kulle-Qde lifestyle glossy voor de zelfbewuste haOn anno nu

d’HaOnelampegat 1966

jaargang 25 nr.2

In deze EditieHoe is het met Jan SwinkelsDE GFO maak je zo Kuikenbal 2013 D’Haone in de kunst Fokke & Sukke jaar-plaatje 2014 en veel meer....

Page 2: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

Pete r Top s 06 - 3 3 2 305 7 1 i n fo@top spo t t i ng. n l www. t op s po t t i ng. n l

ONZE SPONSORS:

Café

Page 3: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

in deze editie

2 Onze sponsors3 Weurdje van de veurzitterT4 Fokke & Sukke zitten in het FEC bestuur5 Jaarplaatje6 ELLUF ELLUF7 Bloed, zweet en Haone8-9 Kuikenbal 10-14 Hoe is het met Jan Swinkels 15 De GFO maak je zo16 Huishoudelijke mededelingen17 D’Haone in de kunst18 Hippe Haon19 Nieuwjaarswens20 Voorlopig defi nitieve conceptcarnavalsagenda

Back to the roots!

Echt carnaval gaat om de gein, zo is in deze Q-kulle-Q opgetekend uit de mond van Jan Swinkels, de man die in 1966 met het idee kwam om D’Haone op te richten. En die gein heeft volgens hem plaatsgemaakt voor pracht, praal en pronkpakjes. Deze carnaval gaat D’Haone deze gein weer terugbrengen.

Het carnaval is van oudsher een feest waar de gevestigde orde op de hak genomen wordt. Zeker binnen het car-naval zijn er genoeg mensen die zich belangrijker voelen dan ze zijn en er praktisch om smeken met een knipoog belachelijk gemaakt te worden.

Het bestuur heeft al wat heimelijke plannen om deze woorden ook in da-den om te zetten en ook binnen de vereniging hebben we geluiden op-gevangen dat er heel wat ludieke ac-ties in de maak zijn. Dus alvast een advies voor de komende carnaval: breng de gein terug en neem jezelf vooral niet te serieus!

Fijne feestdagen en een top 2014!

Gijs

ColofonAan deze Q-kulle-Q werkten al dan niet vrijwillig mee: Micheline ten Thij, Gijs de Goede, Tim de Zeeuw, Jan Swinkels, Paul Borghouts, GertJan van de Meent, Federatie Eindhovens Carnaval, Jan van Gorp, Onno Hoes en Roy Donders.De Q-kulle-Q is de eerste min of meer regelmatig verschijnende carnavalsglossy van Lampegat en huisorgaan van carnavalsvereniging D’Haone. Het is eigenlijk ondenkbaar, maar bij overname van content uit deze Q-kulle-Q ontvangen we graag een mailtje. Klachten kunnen naar [email protected]: 37,50 euro, inclusief lidmaat-schap D’Haone (mits u door de ballotage komt). Tips en nieuwtjes voor de redactie kunnen naar [email protected]: Hugo de Grootplein 81, 5652LL Eindhoven. [email protected]

Coverfoto met dank aan:Montana Snow Center, Westerhoven (locatie)Kinderboerderij Philips van Lenneppark (haan)Dierenkliniek Stratum (opereren van de haan)Dierenhandel Hoogendoorn (nieuwe haan)

Page 4: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

ContactgegevensGijs de Goede 06-4801 45 90Wendy Buys 06-5435 23 77Carin Crombeecke 06-5494 11 81Tim de Zeeuw 06-3016 93 14Danny van Munster 06-5170 89 00Ellen Schoumacher 06-3891 80 48Lowie Teller 06-5204 26 74

Betalingenrekening:ING 1898400IBAN NL92INGB0001898400t.n.v. Carnavalsvereniging d’Haoneo.v.v. contributie 2013-2014

Page 5: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

Na schudden nog steedsgeen jaarplaatje?

Contributie overmakenof Wendy mailen!(zie p.4)

Jaarplaatje

Page 6: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

ELLUFELLUF

haônepoets

lampegat 11-11ELLUFELLUF

haôaôa nepoets

lampegat 11-11at 11-11a

Alle lokale en regionale media hebben we gehaald met Elluf Elluf, dé aftrap van het Lampegats carnaval. Zo’n vijfhonderd carnavalisten wisten de weg naar La Route, New Taveerne en Oud Eindhoven te vinden en alle artiesten traden belangeloos op. Via deze weg willen we alle artiesten, vrijwilligers en natuurlijk de kroegen bedanken voor het geloof dat zij hadden in Elluf Elluf.

De commissie is momenteel al bezig met nieuwe ideeën voor vol-gend jaar. Hierin proberen we ook Glow nauwer te betrekken bij onze activiteit en doelen we natuurlijk op een nog grotere opkomst.

Enkele reacties:

“Nou, de FEC kan de boel wel opdoeken. Het carnaval is bij D’Haone in goede handen!”

- Jan van Gorp -

“Ik had graag langs willen komen, maar ik had net een leuke jongen (25) via Grindr leren kennen.”

- Onno Hoes, burgemeester Maastricht -

“Volgend jaar komen we weer!”- De Dorini’s -

“Vanuit Fort Meade hebben we via afgetapte Facebook- en Gmail-gesprekken begrepen dat Elluf Elluf geen gevaar vormt voor de Ameri-

kaanse nationale veiligheid.”- National Security Agency (NSA) -

“Naast de drie merkpijlers Design, Kennis en Technologie voegen we in 2014 Elluf Elluf als vierde pijler toe aan de citymarketing.”

- Peter Kentie, directeur EHV365 citymarketing -

Elluf Elluf: een spectaculair daversucces!

Page 7: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

bloed zweet haOne&42e HaOne Boere Blaos Festijnzondag 16 februari 2014 stadspaviljoen Eindhoven

HBBF: kompt alleuh!We houden bij D’Haone niet van verplichtingen. Maar bij de grotere evenementen die we organiseren stellen we het natuur-lijk op prijs als zoveel mogelijk leden acte de présence geven. Zo ook bij het Haone Boere Blaosfestijn dat op zondag 16 februari georganiseerd wordt.

De commissie timmert al hard aan de weg en heeft al veertien kapel-len weten vast te leggen. In totaal zullen zestien à achttien kapellen hun longen compleet aan gort ko-men blazen in de strijd om op het HBBF-vaandel te prijken.

De kapel De Keietoeters uit Noord-wijkerhout komt met 60 man in een volle bus naar Eindhoven toe, dus dat aantal moet natuurlijk overtrof-fen worden. Kom dus allemaal naar het HBBF op zondag 16 februari. De

aanvangsttijd voor leden is 12.11 uur ‘s middags. De Willempies war-men de zaal op, waarna rond 13.11 uur de eerste kapellen hun muziek ten gehore zullen brengen.

Andere kapellen die meedoen zijn De Eendracht, De Tweedracht, De Dommelaers, VTOP, De Kwelpiepers, Bluswerruk, Vals Plat en De Bolblo-azers (allen uit Eindhoven). Uit het buitenland: De Phillies (Helmond), De Bloopers (Dordrecht), TNT Toe-ternietoe (Best), Dweilorkest Dorst (Mijdrecht) en Sjubokz (Etten-Leur).

Ook hebben we nog mensen nodig die mee willen helpen met het HBBF, zie hiervoor de oproep onder de huishoudelijke mededelingen.

Kijk voor meer info op:

www.hbbf.nl

Page 8: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

Op 4 oktober was het einde-lijk zover: de kuikens wer-

den geïnstalleerd tot volwaardige Haonen! Jong (in shorts) en oud (met rollator) hadden zich verzameld op het Stadspaviljoen, waar het bestuur had gezorgd voor een zaal-tje waar een mooie presentatie werd gehouden. De kuikens zaten op de eerste drie rijen, zodat zij niets van D’Haone geschiedenis zouden missen. De leden zaten op de overige rijen, de oren gespitst of alle vertelde in-formatie wel klopte en bereid om in te springen wanneer Gijs misschien vergat iets te vertellen.

Eerst liet Ellen ons aan de hand van foto’s zien hoe het Lampegatse car-naval eruit ziet wanneer je dat viert met D’Haone. De goede sfeer spatte van alle foto’s af en de verschillen-de carnavaleske activiteiten werden uitvoerig belicht. Ellen had goede tips voor de beginnende Haontjes: wijk eens af van de tent en bezoek de kleine cafeetjes, kom wat vroeger uit je bed voor de carnavalsmis en de heerlijke lunch die door onze ei-gen vereniging wordt verzorgd, kijk voor je pekske ook eens bij de kring-loopwinkel en zo nog veel meer.

Na een korte pauze vertelde Gijs ons over de geschiedenis van D’Haone. Samen met de foto’s van het eer-ste uur en de aanvullingen van de Haonen van het eerste uur kwam de historie weer helemaal tot leven. Vooral de verhalen over de acties waarbij het traditionele carnaval door de Haonen op de hak werd genomen, vielen goed in de smaak. Gijs riep hierbij iedereen op om deze mooie traditie vooral voort te zetten.

Tijdens de presentatie zorgde Danny dat iedereen werd voorzien van drin-ken, maar sommige Haonen werden desondanks een beetje onrustig. De dingen zo offi cieel aanpakken past natuurlijk ook niet echt bij D’Hao-ne en Gijs voelde dit goed aan. Hij kortte de presentatie een heel stuk

kuikenbaldoor Micheline ten Thij

Page 9: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

in en gaf Carin het woord voor het moment waar we allemaal op had-den gewacht: de Q-kulle-Q quiz!

Tijdens de quiz werd getest of de kuikens wel goed hadden opgelet. Door middel van het opsteken van een oranje of blauw briefj e gaven de kuikens antwoord op de vragen.

Hield je het foute briefj e omhoog, dan moest je gaan zitten. Nadat de oudere Haone nog eens op het hart werd gedrukt om niet steeds de ant-woorden voor te zeggen, vorderde het spel snel. Bij de mannen werd besloten dat Jan de winnaar was van de begeerde Haonesjaal. Bij de vrou-wen was het uiteindelijk gelijkspel tussen Betty, Lotte en Micheline. Bij de volgende borrel krijgen Betty en Lotte ook hun rode sjaal, met daarop de mooie blauwe haan.

Al met al was het een geslaagde avond. Na het in ontvangst nemen van de grote rode haan en alle be-nodigde plaatjes en speldjes voor op het pekske was het zover: de kuikens zijn offi ciële Haonen! De borrel kon hierna echt beginnen.

haonehapvespa gejat

zondag 2 maart 2014

Zoals altijd en immer een gezellige bijeenkomst waar we carnavalszondag als Haonen even op kracht kunnen komen. Het thema is dit jaar ‘Vespa gejat’ dus, jullie raden het al, het eten is naar Italiaans recept. De kosten bedragen zoals ieder jaar vijftien euro. Herman Lut en Renske en Leon Oosterbosch gaan dit jaar staan pezen om het allemaal te bolwerken maar voordat ze beginnen moeten we wel een inschatting hebben wie allemaal aanschuiven. Daarom is het vanaf nu mogelijk je aan te melden. Dat is heel simpel: maak 15 euro over op ING 1898400 (IBAN NL92INGB0001898400 ) t.n.v. Carnavals-vereniging d’Haone o.v.v. van de namen van de mensen die komen en dan zetten we je op de lijst. Mocht je speciale dieetwensen hebben, geef het dan even door via [email protected]

Page 10: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

HOE IS HET MET

Jan Swinkels

Een prettig gesprek met de oprichter van D’Haone over opportunisme, Bèr Meijsjes en principes tijdens carnavalTekst: Tim de Zeeuw

Page 11: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

Phiel van Nunen en deed dienst als Jans atelier. “Ik had daar ook mijn donkere kamer om foto’s te ontwikkelen.” Frits en Phiel hadden geen kinderen, waardoor Jan en zijn zus Ank kind aan huis waren. De kelder was berucht om de feesten die er gehouden werden. “Voor vijf gulden was alles vrij”, aldus Jan. “Dat waren echt geweldige feesten. Zelfs vanuit Amster-dam kwamen ze naar Best toe en op wat nu de Oude Rijksweg is, stond een rij auto’s van de ouders die hun kinderen hier naartoe brachten en weer ophaal-den. “Ik sprak in ‘t Silveren Seepaerd met Hans Dassen en zei: hier moeten we iets mee.”

Het eerste bestuur was geboren. Bij de eerste bestuursvergadering op 24 april 1966 in de feest kelder waren Jan Swinkels, de broers Alfons en Hans Das-sen, Ferry Snepvangers, Eric Japing, Jos

De Haonebalk in de feestkelder in Best

Twee Rhodesian Ridgebacks be-groeten je bij het binnengaan van de boerderij van Jan Swinkels tussen Best en Eindhoven. Jan is de man van het idee waarmee D’Haone is begonnen en groot is geworden. Natuurlijk horen daar de inspanningen van velen ande-ren bij, maar Jan (72, alhoewel je hem 57 zou geven) had het idee van een carna-valsvereniging die zich van het begin af aan bevrijdde van raden van elf, prinsen en grootvorsten. We spraken hem in zijn woonboerderij bij het haardvuur.

Binnen liggen de twee kalve-ren van honden inmiddels op hun plaats. Jan nipt aan een prosecco en linksboven hem is op de grote haard in kapitalen te lezen ‘BY MY IN HUYS ZYT GY THUYS’. Het gesprek dat volgt gaat over opportunisme, Bèr Meijsjes en principes tijdens carnaval.

Jan zelf werd natuurlijk doorzijn ouders mee op sleeptouw geno-men. Hoogstwaarschijnlijk de manier waarop het grootste deel van de echte carnavalsvierders zijn grootgebracht. “We gingen op een bepaald moment naar Den Bosch. Daar heb ik toen met mijn moeder een hoedje gekocht, waar-na we naar de Chalet Royal gingen. Het hoedje draag ik nog altijd met carnaval, alhoewel het in de loop der jaren na-tuurlijk veel te klein is geworden.” Car-navalsgezind dus. Geen wonder dat hij zo nauw betrokken was bij de oprich-ting van D’Haone.

Het idee begon met een feestkelder in Best. Deze kelder was te vinden on-der de woning van oom Frits en tante

Het eerste Haonebestuur

Page 12: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

De instelling van de ouders achter de jonge Haonen hielp overigens ook een handje mee. “Al die ouders wisten dat ze hun kinderen met een gerust hart naar D’Haone konden sturen. Er was namelijk nooit rottigheid.” En dan te bedenken dat de eerste sociëteit op de bovenverdieping van een striptent zat. Palermo was de naam en terwijl een stel oude mannen die thuis niet meer aan hun gerief kwamen zich vergaapten aan de dames, zette D’Haone op de eerste verdieping de boel op stelten. “Als je de trap opging had je links de ingang naar ons hok en rechts de kleedkamers. Daar hebben we er weleens een uit moeten trekken”, aldus Swinkels. “Als de danse-ressen beneden klaar waren, kwamen ze overigens vaak nog even bij ons langs. Gewoon omdat het zo gezellig was.”

Waar D’Haone kwamen werd origine-le gein uitgehaald. De anekdotes zijn legio en zo heeft de nestor er ook een. “We waren met carnaval op pad bij de Volders en hadden een pispot bij ons. Die zat vol met een mix van peperkoek en water, waardoor het net leek of er diarree in zat. Op geheel onverklaarbare wijze kwam er wat van het mengsel op de luier van een van de Volder dames

De eerste onderscheiding

Binkhorst, Peer Creemers en Toon Wil-lems aanwezig. Later kwam daar Fons Verhulst bij. Die laatste regelde de kie-lenstof. “Die moest anders zijn dan ge-bruikelijk, waardoor we bij de blauwe stof met een dunne witte streep kwa-men. De rode Haon had ik ontworpen”, aldus de nestor van de carnavalsver-eniging. Verder werd door de Bestse kunstenaar Lou Manche de eerste on-derscheiding ontworpen. Deze was van gebakken klei gemaakt.

Een lied moest er komen. “Dat was een ding dat ik per se wilde: een lied voor de vereniging. Daarom vroeg ik Seth (Gaai-kema red.).” Met de cabaretier raakte hij bevriend bij Proloog, een Eindhovense toneelgroep met socialistische insteek die thema’s als arbeidersstrijd, solda-tenverzet, onderwijs en milieu aan-sneed. Zit er nog bier in de kraone, want vanavond komme D’Haone. Het is tot op de dag van vandaag het lijflied.

Babygate

Page 13: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

Prins PalJan host door de Tongelreep(de dames van de Volders waren als baby verkleed red.), waarna we natuur-lijk heel wat hadden uit te leggen.”

In 1986 werd Jan stadsprins Paljan met het motto ‘Das krek wa’k wou’. “Toen was het nog betaalbaar om prins te zijn. Het mag een goede vakantie kosten, heb ik altijd gezegd. Nu kost het tien-duizenden euro’s om prins te zijn. Eeu-wig zonde, want de echte leuke mensen krijgen de kans niet meer.” Jan ontwierp de pakken van een flink aantal prinsen en Lies Kiggen van de Lichtstadnarren maakte ze. “Dat werd allemaal gratis ge-daan. We haalden de stof uit Londen en gingen dan aan de slag, maar daar heb-ben we nooit een cent voor gevraagd.” Jan werd door de federatie benoemd als erecouturier en Lies kreeg de titel erecoupeuse.

Het ludieke moet dus terug: de gein. Zo hekelt hij ook het feit dat de zilveren

Erehaon een serieuze onderscheiding is geworden. “De Erehaon hebben we destijds bedacht uit puur opportunis-me. Nou ja, ook uit ijdelheid om met de mooiste onderscheiding rond te lopen. Ze waren toen van echt zilver! Op die manier konden we beroemde Neder-landers zoals Adèle Bloemendaal, Seth Gaaikema en Ton Lutz (een beroemde acteur die zijn gezelschap in de eerste Eindhovense Stadsschouwburg had red.) naar Eindhoven halen. We haalden de winnaar op bij het station en haal-den er de krant mee!”

Erehaon Ton Lutz is zichtbaar ontroerd

Page 14: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

Binnen het carnaval zitten te veel mensen die zich belangrijk voelen. “Dat terwijl het gewoon een onzinnig feest is. Het gaat om de lol die je beleeft en niet of je vooraan loopt met een hoge hoed op.” Of Jan refereert aan zijn naam-genoot Jan van Gorp? “Oh, zit die er ook nog steeds bij? Voor hem had je Bèr

Meis van de Volders, dat was ook zo’n Jan van Gorpje.”

“Je moet kunnen relativeren. Je moet je realiseren hoe onzinnig het alle-maal is. Op 5 mei is het toch ook geen Sinterklaas?”

“Je moet kunnen relativeren. Je moet je realiseren hoe onzinnig het allemaal is. Op 5 mei is het toch ook geen Sinterklaas?”

Maarten, Jan en Koen bij het Concert Carnavalesk thema Romantisch tafelen

Jan tijdens carnaval 2013 als Siegfried zonder Roy

Page 15: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

De GFO maak je Zó

In de volgende editie: Hoe maak je in 3 eenvoudige stappen een kekke oranje-blauwe sjerp.

De Grote Federatie Onderscheiding. “Zonder behoor je eigenlijk toch tot het plebs van carnavallend Lampe-gat”, zo vertelde een hoestende man met een hoge hoed en GFO om ons in een vochtige parkeergarage. Dus wie is de redactie dan om onze lieve leden geen mogelijkheid te bieden zo’n prachtige onderscheiding te maken.

Benodigdheden: een stukje kartoneen kettinkjeeen schaar (niet mee rennen!) en lijm.

Succes!

#

Page 16: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

huishoudelijke mededelingenD’Haone zijn dakloos!We hebben de naam van de vereni-ging veranderd. Nou ja, veranderd, eigenlijk hebben we de naam jaren-lang verkeerd gespeld. Dat dakje? Onnodige franje. Ook schreven we de naam midden in een zin zonder hoofdletter ‘D’, terwijl dat dus wél de bedoeling was. Dames en heren, wij geven u D’Haone!

Club 111 nodigt uitHet bestuur van Club 111 heeft ons uitgenodigd voor hun jaarlijkse bor-rel na de optocht. De Club 111 be-staat uit zo’n 400 personen die 59 euro per jaar betalen. Dit geld wordt gebruikt om het Eindhovense car-naval fi nancieel te ondersteunen. Om D’Haone kennis te laten maken met de Club 111 zijn we zaterdag-middag 1 maart na de optocht (van 15.00 uur tot 18.30 uur) uitgenodigd om de jaarlijkse borrel van de Club 111 bij te wonen in het Frits Philips Muziekgebouw op de Markt. Hier zijn zo’n 800 genodigden aanwezig en voor slechts 5 euro kun je erbij zijn. Voor 11 euro extra aanschui-ven bij de Boerenhap. Aanmelden kan bij Jacques Schoenmakers via [email protected]

Mayday Mayday! We hebben hulp nodig!De verschillende commissies kun-nen altijd wat hulp gebruiken. Zo komt als eerste het Haone Boere Blaosfestijn om de hoek kijken. Daar moeten kassa’s bemand worden en we zoeken nog mensen die mee willen helpen de versieringen op te hangen. Ook gaan we Eindhoven weer volplekken met posters en wil-len we fl yers verspreiden in de Eind-hovense horeca.

Verder zoeken we nog mensen die tijdens de Brunch op de Markt en de Haonehap (allebei carnavals-zondag 2 maart) willen meehel-pen. Het bestuur bestaat uit zeven man, dus daar kunnen we de klus niet mee klaren. Wil je de vereni-ging en het Lampegats carnaval ondersteunen? Meld je dan aan bij [email protected].

andere kwaliteitenKun jij een hoge hoed uit een ko-nijn toveren, ben je een kei op de neusfl uit of heb je andere bijzonde-re kwaliteiten? Laat het ons weten, want voor bestaande en nieuwe ac-tiviteiten zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste leden. Samen maken we D’Haone!

Page 17: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

Dat D’Haone geen club van onge-letterden is blijkt wel uit de vele kunstuitingen waarin een Haon voorkomt. Zo kwam Paul Borg-houts met het idee om deze ru-briek te starten. Deel I: de Bremer Stadtmusikanten.

Het beeldje staat naast het raad-huis in Bremen en symboliseert het sprookje van de Bremer stadsmu-zikanten. In Bremen zijn overigens meer kunstwerken van het sprook-je te vinden.

De illustere groep bestaat uit een ezel, een hond, een kat en een Haon. Het viertal vlucht omdat ze anders wegens uiteenlopende re-den door hun eigenaars afgemaakt zouden worden. Zo wilde de vrouw des huizes de Haon in de soep gooien, want ja, er kwamen gas-ten. De dieren vormen een groep die muziek maakt en op een avond een rovershol ontdekken. Doordat de vier op elkaars rug klimmen, we-ten ze al muziek makend het huis

binnen te komen. De rovers vluchten, omdat ze denken dat zojuist een spook binnen is gekomen. De dieren doen zich vervolgens te goed aan al het eten dat binnen op tafel staat.

Het sprookje kent vele vertellingen en komt naast Europa ook voor in Afrika en Azië. Waarom de dieren in deze versie naar Bremen gingen? Er wordt beweerd dat de stad zo tolerant is, dat er zelfs plaats is voor dit soort lawaaimakers. Wat dat betreft hadden ze dus net zo goed naar Eindhoven kunnen komen. Links naar meer informatie en een supergrappig tekenfi lmpje op de website www.haone.nl

D’Haone in de kunst

Page 18: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

hippe haOnetm

nu verkrijgbaar bij uw penningmeester

Haonesjaal

Deze aangename � eece-sjaal is lekker warm in de winter en staat gewoon cool in alle andere seizoe-nen. Haoneborrel

Hoe drink je Schrobbelèr, tequila of CB in stijl? Uit dit borrelglas natuurlijk. Handgeblazen Tsjechisch kristal in combinatie met een hip Haonekeycord.

Sponsorbadge

Steun D’Haone met een donatie van minimaal € 25 en je ontvangt deze stijl-volle badge uitgevoerd in 24 karaats goud en Haone rood.

kielhaon*

De authentieke Haon voor achter op je kiel of pekske. Natuurlijk is deze handge-sneden Haon aan de ach-terzijde voorzien van een retehandig vliso� x plak/strijklaagje

startbadge*

Een mooie startbadge voor boven de jaarplaatjes of zomaar op de kiel of pekske. Prachtig staaltje Chinees vakmanschap.de stadsprins

draagt hem ook!!

hippe haOnehippe haOnetmtm

nu verkrijgbaar bij uw penningmeesternu verkrijgbaar bij uw penningmeester

kielhaon*

jaarpin 2014

Het summum van bling. Swag met een grote S dat is de nieuwe jaarpin. Deze klassieker is in een beperk-te oplage beschikbaar dus scoor hem snel.

Bestellen kan met een mailtje naar [email protected]*kuikens ontvangen na betaling van de contributie de kielhaon en de startbadge extragratis thuis of op de maandborrel.

Page 19: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

Het bestuur van D’Haone en de redactie van de Q-kulle-Q

wensen iedereen een fantastisch, knallend, rebels, carnavalesk,

dorstlustig, allemachtig prachtig en Gezond

2014 mé veul steentjes, glitters en

pailletjes.

Tekening: GertJan van de Meent

Page 20: Q-KULLE-Q winter 2013-2014

Voorlopig Definitieve ConceptCarnavalsagenda

2013 / 201405-01-2014 Nieuwjaarsreceptie FEC Stadspaviljoen11-01-2014 Nieuwjaarsreceptie31-01-2014 Maandborrel Stads/Mulderke*16-02-2014 Haone BoereBlaos Festijn Stadspaviljoen 12:1122-02-2014 Federatiebal Parktheater23-02-2014 Receptie Stadsprins Parktheater28-02-2014 Maandborrel met bezoek SHK de Eendracht - D’n Hertog01-03-2014 Optocht01-03-2014 Club 111 Muziekgebouw02-03-2014 Rondje rond de kerk02-03-2014 Brunch02-03-2014 Haonehap03-03-2014 Dweilen 04-03-2014 Boerenbruiloft04-03-2014 Dweilen 04-03-2014 Op Dolle toeren04-03-2014 Bezoek stadsprins aan onze residentie (Stationsplein)05-03-2014 Haringhappen bij de diverse sponsors

* we moeten nog even overleggen met Harold over de juiste locatie details volgen per e-mail

Extragratis kledingadvies van Royke Donders Trek oe skônste pekske mé steentjes, glitters en pailletjes aan Haonekiel (bij voorkeur)