Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

28
puur ADMB HR-PARTNER | SINT-CLARASTRAAT 48 | 8000 BRUGGE | AFGIFTEKANTOOR GENT X | P 409699 UW HR-MAGAZINE #7 DECEMBER 2015 | 2 e JAARGANG | DRIEMAANDELIJKS MAGAZINE CREAX & Möbius DOEN EEN LAMPJE BRANDEN Peter Goossens STERRENKOK Licht en Liefde & La Lumière LEVEN IN HET DONKER

description

Puur ADMB is het driemaandelijks magazine van HR-dienstengroep ADMB. In ons decembernummer focussen we op licht: als bron van ideeën, als bron van hoop; en zelfs als bron van lekker eten. Veel lees- en leerplezier!

Transcript of Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

Page 1: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

puurADMB HR-PARTNER | SINT-CLARASTRAAT 48 | 8000 BRUGGE | AFGIFTEKANTOOR GENT X | P 409699

UW HR-MAGAZINE #7DECEMBER 2015 | 2e JAARGANG | DRIEMAANDELIJKS MAGAZINE

CREAX & Möbius DOEN EEN LAMPJE BRANDEN

Peter GoossensSTERRENKOK

Licht en Liefde & La LumièreLEVEN IN HET DONKER

Page 2: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

OP EEN GELUKKIG EN ONDERNEMEND JAAR!

Page 3: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

PUUR ADMB UW HR-MAGAZINE 3

Licht

Op vrijdagavond 13 november hadden nogal wat Parisiens, zoals het hoort bij de start van het weekend, iets gepland in hun Lichtstad. Met partner of verloofde op restaurant, met vrienden een terrasje doen, samen met andere fans naar een concert … Het noodlottige vervolg is bekend. Ook wij bij Groep ADMB waren diep getroffen door de terreurdaden in Parijs. Via deze weg drukken we ons oprechte medeleven uit met de nabestaanden van de slachtoffers. En zoals zo vaak als het regent in Parijs, druppelde het helaas dit keer ook fors in Brussel.

Nochtans riepen de Verenigde Naties 2015 uit tot het interna-tionaal jaar van het licht. Ze kozen daarbij voor een invulling in de breedste zin van het woord: van licht als communica-tiemiddel tot licht als bron van leven. In deze context voeg ik daar graag ook nog licht als bron van hoop aan toe.

Want tegen een achtergrond die donker kleurt, vormen verhalen van hoop een lichtpunt. Organisaties zoals Licht en Liefde en La Lumière, die in deze editie van Puur ADMB aan bod komen, leveren - ver weg van de spotlights en extra nieuwsuitzendingen - lovenswaardig werk. Met hun inspan-ningen bieden ze mensen met een visuele handicap einde-loze steun. Hun positieve kijk en inzet zijn een voorbeeld voor ieder van ons. We laten ze graag aan het woord.

Licht is ook een bron van ideeën. Ik vond het fascinerend te lezen hoe bedrijven zoals CREAX en Möbius de kracht van ideeën omzetten in nieuwe concepten en producten. Door een probleem of uitdaging met een onbevangen geest te benaderen, komen ze tot verrassende inzichten en oplossingen.

Deze en andere denkers die in deze Puur ADMB aan het woord komen, tonen aan dat de menselijke geest tot heel wat knappe dingen in staat is. Positieve, verlichte ideeën, die we niet mogen laten overschaduwen door de afschuwelijke daden van enkelingen.

“Tegen een achtergrond die donker kleurt, vormen verhalen van hoop een lichtpunt.”

WELKOM

Philip Van Eeckhoute · gedelegeerd bestuurder

Page 4: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

4

dialoogMeer dan 100.000 Belgen leven

en werken in de schaduw.

Letterlijk! Organisaties zoals Licht

en Liefde en La Lumière helpen

slechtzienden en blinden in het

leven van elke dag.

pop-up

De meest opvallende

bijeenkomsten in beeld

gebracht. Ontdek ook wie de

ADMB Awards 2015 won.

uitgepuurd Soms moeten we eens een

frisse wind laten waaien om

problemen op te lossen. Möbius

en CREAX vertellen hoe zij hun

klanten daarbij helpen.

Wat kunnen we voor u doen? 1.250 ADMB-medewerkers ondersteunen dagelijks het personeelsbeleid van vele tienduizenden ondernemers en organisaties. Aan deze klanten bieden we op elk moment het gepaste HR-dienstenpakket: van opstart tot loonadministratie, van rekrutering tot preventie, van kinder bijslag over verzekeringen tot HR-advies.

81220

INHOUD

Page 5: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

PUUR ADMB UW HR-MAGAZINE 5

PUUR UW ADMB-MAGAZINE

algemeen6 kort & bondig

De perfecte verlichting voor uw kantoor en lichttherapie in donkere dagen

11 post-it’s Waar gaat het licht uit tussen kerst en nieuw?

14 relax Hoe kijkt sterrenchef Peter Goossens de feestdagen tegemoet?

16 puur sang Film- en muziekfotograaf Kris Dewitte over

het belang van licht in zijn leven

professioneel17 pure oplossing In de kijker: intern noodplan

18 update Zo bent u mee met de recente maatregelen: preventiebudget en taxshift

23 punctueel Voor welke topics verwachten we groen licht in 2016?

24 opleidingen Sociale Actualia & Loonbonus en Groepsverzekering

25 inzicht Prof. Collen over lichtpunten in de wetenschap

26 cijfers kinderbijslagAlle kinderbijslagcijfers op een rijtje

COLOFONredactieadres Sint-Clarastraat 48 - 8000 Brugge T 050 474 111 - [email protected]

redactiecomité Benedict Decoster, Joost Degrande, Koen

Note, Lien Depoorter, Marie-Paule Biebaer, Peter Tramaseur, Sophia Lomonaco

verantwoordelijke uitgever Philip Van Eeckhoute

foto’s (tenzij anders vermeld) ellengoegebuer.com / fayepynaert.be

illustraties michelevanparys.com

vormgeving cayman.be

druk roularta.be

oplage 120.000 ex.

lid van Medianetwerk Plus

admb.be

De redactionele inhoud van dit magazine is met de grootste zorg voorbereid en samengesteld. Gezien de snelle evolutie van de (sociaal)juridische informatie, kan ADMB ondanks de beste zorgen niet garanderen dat alle informatie juist en volledig is. Elke aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie wordt dan ook afgewezen. De artikels in dit magazine zijn louter informatief en mag u niet zien als een specifiek aanbod of een bindend advies.

PUUR ADMBIn het magazine ‘Puur ADMB’ vindt u een brede waaier aan nieuwsberichten, artikels en adviezen. Op zoek naar meer informatie over bepaalde topics? Raadpleeg dan admb.be of onze nieuwsbrieven (admb.be/inschrijven), volg één van onze opleidingen (admb.be/opleidingen) of neem contact op met één van onze medewerkers. Wij helpen u graag verder!

Page 6: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

6

KORT & BONDIG

Licht overgewicht op de werkvloerMet het nieuwe jaar voor de boeg, worden straks weer goede voor-nemens gemaakt. Meestal staat diëten in de top 5. Gezondheid is van cruciaal belang en het gewicht kan hierbij een belangrijke rol spelen. Eén van de indicatoren om te zien of we met overgewicht kampen, is de Body Mass Index, het BMI. Deze waarde geeft de verhouding tussen gewicht en lengte weer. Een te hoge of te lage BMI kan voor proble-men zorgen. Uit cijfers die Provikmo in 2014 op diverse werkvloeren verza-melde, merken we alvast dat de weegschaal weinig verschillen vertoont over de sectoren heen.* In de voedings-, administratie-, bouw- en distributiesector kampen de meeste mannen en vrouwen met licht overgewicht. In de gezondheids-sector lijken vooral de mannen hun gewicht min of meer onder controle te hebben. Anderzijds staat bij de vrouwelijke medewerkers jonger dan dertig die in de administratie-, voedings- en distributiesector werken, hun BMI redelijk op punt. Het BMI lijkt trouwens sowieso lichtjes toe te nemen met de leeftijd. Wie straks de drempel van 40 overschrijdt, houdt de weegschaal dus beter iets meer in de gaten.

* indicatieve cijfers verzameld tussen januari en december 2014 bij de door Provikmo onderzochte werknemers

De taxshift in een notendopAls er een lijstje met de begrippen van het jaar 2015 bestaat, dan staat taxshift daar zeker tussen. Alleen weten heel wat mensen nog steeds niet wat dit nu precies betekent. De taxshift wijst op een verschuiving van de lasten op arbeid naar andere bronnen van inkomsten. Zo moeten een speculatietaks en hogere accijnzen op alcoholvrije dranken en tabak de lagere inkomsten uit socialezekerheidsbijdragen compenseren.

De specifieke maatregelen om deze lastenverlaging te implementeren variëren per loon en sector. Op www.admb.be/taxshift leest u in detail welke impact de voorgestelde maatregelen zullen hebben op de profit- en non-profitsectoren.

GEZOND BEDRIJFKringloopcentrum Leefbaar Wonen uit Brugge werd onlangs bekroond met een ‘nv gezond award’. Een prijs die wordt uitgereikt door het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie met steun van de Vlaamse Overheid. Bedoeling is om bedrijven en overheden die extra aandacht hebben voor de gezondheid van hun werknemers in de spotlights te zetten. Kringloopcentrum Leefbaar Wonen uit Brugge, dat 153 medewerkers telt en ook samenwerkt met Provikmo, viel in de prijzen met het project ‘Logisch Gezond’, een programma binnen het diversiteitsplan dat voor-ziet in rookstopsessies en fruit voor de werknemers. Het kringloopcentrum plantte daarnaast een boomgaard aan waarin elke afdeling zijn eigen boom heeft. Pendelende werknemers kunnen dan weer een beroep doen op gewone of elektrische bedrijfsfietsen.

Lichttherapie in donkere dagen

Ook last van een winterdepressie? Dan kan lichttherapie misschien soelaas bieden. Er bestaan lampen, die ervoor zorgen dat u de grijze periode met een glimlach overbrugt. Een correct gebruik van de lamp is uiteraard aan te raden. Lichttherapie blijkt vooral te helpen na het ontwaken. ‘s Avonds voor het slapengaan mag het absoluut niet omdat het uw slaappatroon kan verstoren. Zo’n lichtkuur duurt meestal één week en laat zich vrij snel voelen. Wie kampt met symptomen van winterdepressie, gaat trouwens best eerst langs bij de huisarts.

Spring niet te licht om met het nieuwe preventiebudget Een nieuw jaar met nieuwe

wetten. Organisaties die samenwer-

ken met een externe dienst voor pre-

ventie en bescherming op het werk

staan voor een nieuwe uitdaging.

Straks gelden er andere regels omtrent

de besteding van het preventiebud-

get. Daardoor zal het uit te geven

bedrag voor ‘welzijn op het werk’ bij

bedrijven ongetwijfeld toenemen.

Provikmo heeft daarom e-Office uitge-

werkt, een handige tool die bedrijven

helpt om bepaalde preventietopics

efficiënter aan te pakken. Concreet

komt het erop neer dat werknemers

die over e-Office beschikken, een

aantal zaken eigenhandig kunnen tes-

ten en implementeren. Daardoor kan

het aantal expert-uren voor andere en

grotere uitdagingen worden ingezet.

(zie ook op pagina 18 voor meer info

over het preventiebudget)

Page 7: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

PUUR ADMB UW HR-MAGAZINE 7

aandachtspunten voor een goed verlichte kantoorruimte

Bronnen: ADMB Sociaal Bureau en Provikmo

VERLICHTINGSSTERKTE Voorzie een lichtsterkte van

minimum 500 lux (norm EN 12464-1).

LUMINANTIEVERDELING Vermijd donkere of helle

oppervlakken en wanden in de omgeving.

VERBLINDING/REFLECTIE Vermijd directe inval van te felle verlichting op de

ogen

LICHTRICHTING Vermijd schaduwvlakken

KLEURWEERGAVE EN KLEUR Natuurlijk licht is altijd beter

VARIABILITEIT Voorzie dezelfde soort verlichting tijdens de levensduur van de verlichtingsinstallatie

VERMIJDFLIKKERING

Daar is de nieuwe lichtingMensen komen en gaan. De tijd dat medewerkers 40 jaar lang bij dezelfde werkgever werkten, lijkt min of meer voorbij. Een bedrijf verwelkomt dus geregeld enkele nieuwkomers.Vraag is hoe men die nieuwe lichting opvangt en begeleidt. Het is wettelijk verplicht om een ervaren werknemer aan te duiden, die zich ontfermt over de nieuweling. Maar bij veel firma’s is er vaak geen officieel onthaalbeleid. Nochtans blijkt uit onderzoek dat een doordachte aanpak vruchten afwerpt voor iedereen. Een goed onthaal werkt motiverend voor de ‘youngster’ en ver-hoogt de collegialiteit. Het bewerkstel-ligt ook de retentie. Een nieuwkomer beslist immers binnen de dertig dagen of hij al dan niet binnen de organisatie wil blijven werken. Een vroegtijdige exit kost geld en dus loont het ook op dat vlak de moeite de nieuwe werknemers goed te ontvangen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat bij een goed onthaal de nieuwkomers veel sneller goed gaan presteren. De nieuwe lichting met open armen ont-vangen én goed begeleiden, is dus de boodschap.

7

Of het nu gaat om beeldscherm-werk of om het lezen van docu-menten: de verlichting van een kantoorruimte heeft een belang-rijke impact op zij die er werken. Daglicht geniet de voorkeur boven kunstmatige verlichting. Maar er zijn nog criteria om reke-ning mee te houden.Eén daarvan is de plaatsing en oriëntatie van werkplekken ten opzichte van vensters en andere lichtbronnen.

Beeldschermen staan best dwars georiënteerd op de vensters en op één of twee meter afstand ervan.Idealiter bevinden werkplekken zich tussen twee rijen armaturen, om schaduwen en rechtstreekse inkijk in die armaturen te vermij-den. Uiteraard speelt energie- efficiëntie ook een belangrijke rol. Denk daarom zeker na over de ecologische en economische aspecten van uw keuzes.

De perfecte verlichting voor uw kantoor

Page 8: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

8

DIALOOG

“Blinden en slechtzienden kunnen veel meer dan we doorgaans denken.”

Page 9: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

PUUR ADMB UW HR-MAGAZINE 9

In ons land kampen 110.000 Belgen met een

een ernstige visuele aandoening. 12% van hen

is compleet of functioneel blind en leeft in totale

duisternis. Maar bij de meesten is er dus nog

een streepje licht. Toch treden maar weinig

slechtzienden uit de schaduw. Organisaties zoals

Licht en Liefde en La Lumière doen er alvast alles

aan om blinden en slechtzienden op elk vlak te

laten meetellen in de samenleving. En er is duidelijk

nog veel werk aan de winkel ...

Leven en werken in de schemerzoneLicht en Liefde & La Lumière

IdentikitNaam: Jan de Smedt

& Jeroen Baldewijns

ORGANISATIE: LICHT & LIEFDE

(Varsenare)

FUNCTIE: netwerkdirecteur

Licht en Liefde & coördinator

Vlaams Digitaal Oogpunt

aantal medewerkers: 150

De meeste mensen met een visu-ele handicap zijn al van gevor-derde leeftijd. 80% van alle blinden en slechtzienden is ouder dan 65 jaar. Voor senioren - die vaak nog erg actief zijn - gooit zo’n visuele beperking uiteraard serieus wat roet in het eten. “In onze samenleving is gelukkig al veel meer mogelijk dan pakweg 15 jaar geleden. Maar technologische vooruitgang zorgt tegelijk ook voor uitsluiting. Zo was het een helse zoektocht om een vei-lige kookplaat te vinden voor onze doelgroep. Op de markt is blijkbaar maar één inductieplaat te vinden die nog werkt met een traditionele knop in plaats van een touchscreen.

En zo zijn er nog tal van knelpunten in het leven van slechtzienden.”

Aan het woord is Jan de Smedt, net-werkdirecteur van Licht en Liefde, een Vlaamse organisatie die blin-den en slechtzienden helpt kwali-teitsvol te leven. Op verschillende terreinen krijgen mensen met een visuele handicap er ondersteu-ning. “Enerzijds helpen we hen met diverse methodes en technieken om zelf beter hun mannetje te staan. Anderzijds pleiten we voor een meer toegankelijke samenleving.” En die samenleving kent nog serieus wat drempels. Het ‘universal design’ – of ontwerpen die rekening houden

met de noden van een zo groot mogelijke groep gebruikers – is nog lang niet algemeen ingeburgerd. Al zijn er zeker lichtpunten. “Door de opmars van touchscreens verdwijnt reliëf. Besturing via spraaktechnolo-gie, zoals nu standaard voorzien is bij de meeste producten van Apple, maakt dit ruimschoots goed. Zo hoeven blinden en slechtzienden niet langer peperdure hulpmidde-len aan te schaffen”, zegt Jeroen Baldewijns, coördinator digitale toe-gankelijkheid bij Licht en Liefde.

Om blinden en slechtzienden weg-wijs te maken in de nieuwe digitale wereld, doorkruist de Blind D Mobiel

Page 10: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

10

DIALOOG · VERVOLGDIALOOG · VERVOLG

van Licht en Liefde heel Vlaanderen. Voorlopig trekt de mobiel nog niet door Wallonië, waar de collega’s van La Lumière uit Luik zich even hard inzetten voor blinden en slecht-zienden. Ook hier staat inclusie, meer nog dan integratie, bovenaan de agenda. “De wet schrijft voor dat de samenleving zich moet aanpas-sen aan mensen met een beperking, maar die flexibiliteit is helaas nog ver te zoeken in het dagelijks leven”, vertelt directrice Christine Toumson. “Met La Lumière beschikken we over een beschutte werkplaats en een braillebibliotheek. We zijn er voor de hele doelgroep en in het bijzonder voor de schoolgaande kinderen. Zo zetten wij alle cursussen om in braille en vertalen we ook de antwoorden van de kinderen naar geschreven tekst. Dankzij nieuwe technologie verloopt dit tegenwoordig gelukkig vrij vlot.”

Een kleine minderheid verwerft helaas een visuele beperking op jongere leeftijd of wordt zo geboren. Deze mensen uiteindelijk aan het werk zetten, blijkt voor veel bedrijven nog een moeilijke stap. Bedrijven denken vooral commercieel en er zijn gewoon nog heel wat vooroor-delen. “We focussen ons nog te vaak op de beperking, terwijl blin-den en slechtzienden op bepaalde vlakken net een meerwaarde kun-nen bieden. En dan hebben we het

niet alleen over auditieve jobs. In Varsenare laten we met ons project Xinix mensen zonder visuele beper-king kennismaken met het donker. Wie wil, kan er bv. een meeting organiseren en merkt al snel dat de duisternis de andere zintuigen aan-scherpt, wat een voordeel kan zijn”, aldus Jan de Smedt.

Ook bij La Lumière laten ze een breed publiek proeven van het don-ker. “Letterlijk soms. We organiseren maaltijden in complete duisternis onder begeleiding van een blinde gastheer of -vrouw. Het meest con-fronterend is de opluchting van de gasten als het licht weer aangaat. Wetende dat de gids van de avond alleen achterblijft in het donker!”, voegt Catherine Aussems er nog aan toe.

Licht en Liefde staat alvast klaar om bedrijven de nodige ondersteuning te geven om werkposten voor blin-den en slechtzienden toegankelijk te maken. Soms is een aangepaste verlichting al meer dan voldoende. “We gaan regelmatig langs bij slecht-zienden thuis om hun verlichting te optimaliseren, waardoor ze niet per se dure leeshulpmiddelen moeten kopen. Een goede leeslamp volstaat vaak”, vertelt Jeroen Baldewijns. Een toegankelijk werkplek gaat zeker niet altijd gepaard met dure investerin-gen. Iets wat men straks in Oik’ Aether

of de ‘hoeve van de helderheid’ aan den lijve zal kunnen ondervinden. “In 2016 hopen we onze nieuwe bele-vingsruimte in Veltem-Beisem te kun-nen openen. De lichtbeleving- en lichtmetingruimtes en het lichtlabo zijn uniek in ons land. Ook onze exper-ten van Any Surfer, die zich toeleg-gen op het toegankelijk maken van websites, zullen er hun kantoor heb-ben. Momenteel zijn we nog op zoek naar de nodige partners om dit alle-maal te kunnen realiseren.”

Ook La Lumière heeft grote toekomst-plannen. “We willen een geïntegreerde dienst oprichten voor mensen die doof én blind zijn. We tellen momen-teel zo’n 42 patiënten met die visuele en auditieve beperking. We streven naar een globale aanpak voor deze doelgroep en willen graag hét referen-tiecentrum worden op dat vlak.”

Ambitieuze plannen in beide lands-delen, die dankzij tal van vrijwilligers beetje bij beetje gerealiseerd worden. De financiering blijft een uit-daging. Afhankelijk zijn van subsidies en schenkingen, is altijd een beetje als dansen op een slappe koord, in het donker dan nog ...

IdentikitNaam: Christine Toumson

ORGANISATIE: LA LUMIERE (Luik)

FUNCTIE: algemeen directrice

aantal medewerkers: 118

“Wie op stap gaat met blinden, merkt hoe avontuurlijk een gewone dag voor hen verloopt.”

Page 11: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

PUUR ADMB UW HR-MAGAZINE 11

NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de trends en opleidingen op het vlak van HR en

preventie in uw sector? Abonneer u dan op

onze nieuwsbrieven via admb.be/inschrijven

SOCIAL MEDIA

Poll: Gaat in uw bedrijf het licht uit tussen kerst en nieuw?

In een poll op admb.be vroegen we bedrijven hoe het er tijdens de eindejaarsperiode aan toe gaat. Daaruit bleek dat ruim 67% het in de aanloop naar de feestdagen gezellig maakt met wat kerstverlichting. Bij 8 op de 10 bedrijven mogen de werknemers op kerst- en oudejaarsavond vroeger stoppen om bij hun vrienden en familie te zijn. Over het al dan niet sluiten tussen kerst en nieuw waren de meningen verdeeld …

POST-IT’S

1 4 2

Top 3 redenen:

Top 3 redenen:

B Een rustige periode.

C We maken tijd voor familie.

D Reglement in onze sector.

B Voor ons is dit drukste periode van het jaar!

C Onze klanten werken door, wij dus ook.

D Continuïteit is cruciaal voor ons.

57%

43%

DOET HET LICHT UIT

DOET HET LICHT NIET UIT

Page 12: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

12

POP-UP

Een nieuwe thuis voor Groep ADMB, Provikmo en UNIZO in GentEerste schepen van Gent en schepen van Haven, Economie en Ondernemen Mathias De Clercq opende op 6 oktober officieel het nieuwe kantoor-gebouw van HR-dienstengroep ADMB, UNIZO en Provikmo langs de Drongen-sesteenweg. Na de plechtige opening stonden de voorzitters en gedelegeerd bestuurders van de bouwheren het

podium af aan Marjan Meganck en haar partner Wouter Deprez. Samen stelden ze het project Sterreweg voor – een dagcentrum voor kinderen met een handicap in Zuid-Afrika. De aan-wezigen konden enkele prachtige foto’s van fotograaf Jonas Lampens kopen en zo het project steunen.

ADMB geeft Plan(c)kgas Op 12 september kleurden 1.200 ADMB’ers en aanverwanten dierenpark Planckendael in Mechelen oranje. Ondanks een spatje regen in de namiddag werd de eerste gezinsdag van Groep ADMB een beestig succes.

Page 13: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

PUUR ADMB UW HR-MAGAZINE 13

Sociale Actualia in NamenOp 16 november verzamelden een twintigtal aandachtige luisteraars bij ADMB Sociaal Bureau in Namen voor een nieuwe Sociale Actualia. Na een lekker ontbijt gaven ADMB-juristen Dorine Storz en Marianne Cranshoff een al even gesmaakte uiteenzetting over de recente sociale en fiscale maatregelen.

Start spreading the news …ADMB Awards 2015Het Concertgebouw in Brugge liep op 12 november vol voor de 15de ADMB Awards. Op dit event zetten we studenten, HR-managers en preventieadviseurs in de spotlights. Bij de studenten vielen Lara Serpentier (UGent) en Alain Deloore (Syntra West) in de prijzen. Bij de professionals werden Ilse Jansoone (Wijs) en Philippe Peeters (Dienstenbedrijf BOD) bekroond. Alle vier mogen ze binnenkort hun koffers pakken voor een trip naar New York. Proficiat!

Page 14: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

14

RELAX

STERRENKOK PETER GOOSSENS

U runt al jaren een driesterrenrestaurant. Voor u en uw team brengt dit toch een enorme druk met zich mee?Peter Goossens: “We rijden eigenlijk twee formule I- wedstrijden per dag, die we altijd moeten winnen zonder tijd te hebben voor wat training tussendoor. Het is dus keihard werken, maar we houden van die drive. Onze klanten doen schitteren, elke dag opnieuw, daar doen we het voor.”

De donkere dagen komen eraan. Ziet u daar tegenop? Peter Goossens: “Neen, als chefkok leef en werk ik volgens de seizoenen. En elk seizoen heeft zijn charmes. In de winter werken we vooral met knolgroenten en truffel rond nieuwjaar. Van zodra de dagen weer langer worden, zijn de primeur-groenten weer aan zet. Meer licht brengt dan meteen ook meer kleur op het bord. Omgekeerd bepalen licht en temperatuur ook echt waar mensen goesting in krijgen. In de zomer zal een wildstoofpotje ongetwijfeld minder goed smaken!”

De feesten betekenen vaak zwaar tafelen. Hebt u tips voor de lezers die zich straks geen indigestie willen eten?Peter Goossens: “Hou het eenvoudig en zorg voor afwisseling. Kies voor wat vis, wat oestertjes als voorgerecht, een stukje fazant ... Aan de kok van dienst raad ik aan om het eenvoudig te houden en niet te experimenteren. Feesten betekent genieten en niet drie dagen stressen om iets te serveren wat men nooit eerder uitprobeerde.”

Speciaal voor de lezers van Puur ADMB geeft Peter Goossens nog een sterrenrecept mee, hiernaast afgedrukt.

Met kerst en nieuw schuift topchef Peter Goossens van het alom bekende Hof van Cleve zelf aan tafel bij familie en vrienden. Het hardwerkende team van dit driesterrenrestaurant in Kruishoutem kan tijdens de kerstvakantie even uitblazen om er straks in 2016 opnieuw te staan.

© Heikki Verdurme

© Bart Van Leuven/Njam

Page 15: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

PUUR ADMB UW HR-MAGAZINE 15

Bepaal zelf de koers van uw bedrijf. Wij maken de weg vrij. Dankzij UNIZO hebt u alles bij de hand om sterker te ondernemen. Want UNIZO houdt de vinger aan de pols. Zo verneemt u alle ondernemersnieuws uit eerste hand. Deskundig, onafhankelijk en betrouwbaar. UNIZO steekt de handen uit de mouwen en komt op voor uw belangen. Want als ondernemer verdient u een sterke belangenorganisatie, waarop u kan rekenen. Voor advies, informatie of nuttige tips en contacten. Uw UNIZO-lidmaatschap biedt u een stevig pakket aan voordelen en ondersteuning. Laat ook u en uw bedrijf op handen dragen, net als meer dan 85.000 van uw collega-ondernemers.

U bent al UNIZO lid vanaf 195 euro. Ontdek al onze voordelen op www.daaromunizo.be

Katrien Schreurs, zaakvoerster Maessen C outure

Altijd een snel en correct antwoord als ik UNIZO een vraag stel!

UZO_4690_ledencampagne2016_A5_ad_katrien_231115_c.indd 1 23/11/15 16:38

CIVET DE LIÈVRE

Bereidingswijze:Marineer de schouders 24 uur met 1 liter rode wijn, de gesneden mire poix, enkele jeneverbessen, een takje tijm, een teentje look en een blaadje laurier. Haal de schouders uit de marinade en kleur aan in een gietijzeren pan, voeg er de aromaten bij en laat nog een beetje ‘zweten’. Bevochtig met de helft van de marinade en de fond, kook op en schuim af.

Laat gedurende 3 uur sudderen op een klein vuurtje. Neem de pan van het vuur en laat lichtjes afkoelen. Pluk het vlees van de schouders en zet opzij. Passeer de saus, kook in tot de gewenste smaak en bind af met een bruine roux. Giet de afgewerkte saus over het vlees en warm zo terug op.

SAUS POIVRADE (HAAS)

Ingrediënten3 hazenkarkassen / 1 ajuin / 1 wortel / 1 scheutje cognac / 1 sjalot / 1 fles rode wijn / 600 ml bruine fond / 1 takje tijm 1 blad laurier / 4 jeneverbessen / 1 tl zwarte peper

BereidingswijzeDe fijngehakte karkassen 12 uur mari-neren met kruiden, wortelen, uien en rode wijn. De karkassen en aromaten uithalen en laten uitlekken (wijn sparen) .Kleur de beenderen en groenten aan, laat eventjes verder kleuren in de oven.Stoof de sjalotten aan, voeg de karkas-sen toe en blus met cognac.Bevochtig met de rode wijn en de bruine fond. Ongeveer 6 uur laten sudderen. Passeer en werk af met een mengsel van ingekookte azijn (150 ml cabarnet sauvignonazijn en 70 ml chardonnay-azijn, samen ingekookt tot 100 ml).

RECEPT

Peter Goossens · E

indejaarsrecept · ci

vet

de

lièvre ·

Ingrediënten· 1 kg schouders haas· 250 g gesneden wortelen en uien 50/50 (mirepoix)· 1,5 l bruine kalfsfond · 900 g poivrade saus· 100 g veenbessen (vers of diepvries)

TIP Het is altijd beter om het stoofpotje een nachtje koel te bewaren, zo krijg je nog meer smaak. Voeg net voor het serveren optioneel geglaceerde zilveruitjes en gebakken veenbesjes toe. Serveer met gekonfijt witloof en gebakken eekhoorntjesbrood!

© Bart Van Leuven/Njam

Page 16: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

16

Fotografie als kunst zonder woorden

Alles wat ik doe, heeft te maken met gevoel. Een moment uit een leven. Een fractie van een seconde. En schoonheid. In zijn puurheid of confrontatie. Daarbij komt een perfect beeld enkel tot stand met het juiste natuurlijk licht. Zonder dat, geen goede foto. Hoe minder het licht, hoe beter je kijkt. En hoe meer je gefocust bent. Foto’s zijn gevoelsimpressies die een loopje nemen met de werkelijkheid. Fantasie en werkelijkheid lopen door elkaar. Een zekere verwarring treedt op. De kijker wordt uitgenodigd voor een tweede visie. De realiteit zoals je die kent, maar toch anders.

Als kind al was ik gefascineerd door het witte doek. Het in een andere wereld stappen. De realiteit even vergeten. Niet toevallig was mijn allereerste portret een foto met een acteur, Jan Decleir. Als ik door mijn archief ga, ben ik soms zelf verrast. Hoe beelden veranderen van dimensie en inhoud doorheen de jaren. Maar er is weinig veranderd in mijn benadering van de persoon die ik moet fotograferen. Dat doe ik het liefst met zo weinig mogelijk woorden. Stilte versterkt de energie die er hangt. In de loop der jaren heb ik Jan Decleir wel vaker gefo-tografeerd. Dat was telkens anders en elke keer voelden we elkaar aan zonder woorden. Of hij nu een rol speelt of hele-maal zichzelf is. Dit soort mensen zijn zich heel erg bewust van het juiste licht en kader. Mensen als de balletdanser Rudolf Nurejev of een jonge blonde Matthias Schoenaerts aan de zijde van zijn vader en groot acteur Julien ten tijde van ‘De Kleine Prins’. Michael Anderson uit de TV-serie ‘Twin Peaks’ van David Lynch die een dansje voor me doet. Dita Von Teese kussend op de achterbank van haar auto voor het project ‘Kissing Project’ waar ik momenteel aan werk.

Vertrouwen is erg belangrijk. Net zoals openheid en nieuws-gierigheid. Aan beide zijden van de lens. Dit brengt het werk naar een ander niveau. Nieuwsgierigheid en een zekere onrust zijn mijn grootste drijfveren. Bij elke opdracht denk ik op voorhand na en vertrek ik met enkele ideeën. Maar een-maal op locatie wijk ik daar vaak vanaf. Ik zie altijd nieuwe elementen die de grafische context compleet maken. Maar de persoon blijft centraal staan. Daar is het mij om te doen. Ik ben altijd op zoek naar dé essentie, het échte gevoel. Ik wil de ziel tonen. Hoe ik daarin slaag, is eigenlijk moeilijk onder woorden te brengen …

PUUR SANG

“Magie ontstaat zonder er naar op zoek te gaan, spontaan en echt.”

Kris Dewitte · film-& muziekfotograaf

Page 17: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

PUUR ADMB UW HR-MAGAZINE 17

PURE OPLOSSING

In de kijker: intern noodplan

RISICOVOLLE LOCATIESIn de stad Aalst zijn er, net zoals in andere steden en gemeenten, tal van risicovolle locaties. Aalst is bij uitstek een scholierenstad. Er gaan hier dagelijks ruim 20.000 jongeren naar school. Zelfs met het beste pre-ventieplan kunnen we ongelukken nooit volledig uitsluiten. Er kan brand uitbreken, maar evengoed krijgt een school te kampen met een bom-melding. Een goed intern noodplan zorgt er alvast voor dat een klein incident geen groot incident wordt.

UNIFORME AANPAKHet is uiteraard wettelijk verplicht om over een intern noodplan te beschikken. Maar in Aalst kiezen we nu resoluut voor een uniforme aan-pak. Hiervoor stellen we momenteel specifieke sjablonen op. Bedoeling is om in een volgende fase de scho-len en de instellingen hierbij nauwer te betrekken. We merkten op dat niet iedere instelling een persoon in dienst heeft die zich fulltime met preventie bezighoudt. We willen hen dan ook een eenduidig sjabloon aanbieden, dat ze zelf verder kun-nen aanvullen. Ook de hulpdiensten hebben baat bij zo’n uniform en her-kenbaar document. Bij acute nood-situaties heeft men immers geen tijd om in een ongekend document te zoeken naar essentiële informatie.

PERSONALISEREN SJABLOONWe leveren een sjabloon aan waarin de grote lijnen vastliggen maar het is uiteraard aan het ‘risico-object’ zelf om het dossier te personaliseren. Zo is het niet relevant dat een instelling een fiche rond ‘incidenten met liften’ uitwerkt wanneer er helemaal geen lift aanwezig is. Maar de mogelijk-heid om over gepersonaliseerde en specifieke info te beschikken, laat onze hulpdiensten toe accurater en sneller te werken. Door het uniforme sjabloon weten ze dan weer meteen waar ze de info terugvinden.

STADSDIENSTENOok voor onze eigen stads diensten willen we dergelijke sjablonen gebruiken. De interne noodplan-nen van bv. de stadsadministra-tie, het stedelijk zwembad of het cultureel centrum vallen onder de bevoegdheid en ... vallen onder de bevoegdheid en coördinatie van de stedelijke preventie adviseur. Het project rond de sjablonen voor alle instellingen op grondgebied Aalst is in handen van onze dienst Noodplanning, die breder bevoegd is. Het spreekt uiteraard voor zich dat we als stad het goede voor-beeld moeten geven. We zitten daar nog niet op de gewenste kruis-snelheid maar beide diensten zijn ermee bezig.

We lopen dagelijks tal van risico’s zonder dat we ons daar bewust van zijn. Maar wie veel (eind)verantwoordelijkheid draagt, kan maar beter op elk scenario voorbereid zijn. Dat vindt ook Christoph D’haese, de burgemeester van Aalst, die werk maakt van het zogenoemde intern noodplan. Wat dit precies inhoudt en waarom hij dat zo belangrijk vindt, vertelt hij zelf aan Puur ADMB.

DE OPLOSSING?

De stad Aalst riep de hulp in van onze preventiedienst Provikmo.

Een preventieadviseur van Provikmo stond de ambtenaar noodplanning bij om de sjab-lonen uit te werken. Er was een testfase, waarbij de adviseur van Provikmo samen met de amb-tenaar noodplanning ook drie stedelijke instellingen begeleidde bij het invullen van het sjabloon. Op basis van hun bevindingen werden de sjablonen verder bijgeschaafd.

Meer info: www.admb.be/nl/provikmo

Page 18: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

18

Op 1 januari 2016 treedt het nieuwe KB Tarifering Externe Diensten in werking.Organisaties die samenwerken met een Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk krijgen te maken met nieuwe regels omtrent de besteding van het preventiebudget. Dit KB hervormt de berekeningsbasis van de minimumbijdrage. Maar wat betekent dat nu concreet?

Volgens de nieuwe regeling wordt het preventiebudget berekend aan de hand van twee factoren: enerzijds het aantal werknemers en anderzijds de hoofdactiviteit (NACE) van de onderneming. Op basis van deze NACE-code komt de werkge-ver in één van de vijf tariefgroepen terecht. Binnen die tariefgroepen geldt eenzelfde tarief voor alle werknemers.

Het aantal werknemers werd bepaald op 30 november 2015. Of een werknemer al dan niet onder-worpen is aan het medisch onder-zoek, heeft bijgevolg niet langer invloed op de minimumbijdrages. Bedrijven die op 30 november 2015 minder dan 6 werknemers in dienst hadden, krijgen alvast 15% korting op de minimumtarieven.

Bedrijven met of zonder preventieadviseur niveau 1 of 2

Bedrijven met preventieadviseur niveau 1/2 zullen werken met een preventiebudget dat uitgedrukt wordt in preventie-eenheden. Een preventie-eenheid is het equivalent van 1 uur dienstverlening aan € 150.

Afhankelijk van de uitvoerder heeft een preventie-eenheid een andere waarde:

1 uur werk door een arbeidsgeneesheer komt overeen met 1,25 preventie-eenheden (125%)

1 uur werk door een preventieadviseur niveau 1 (arbeidsveiligheid, ergonomie, arbeidshygiëne, psychosociaal welzijn …) komt overeen met 1 preventie-eenheid (100%)

1 uur werk door een preventieadviseur niveau 2 of een verpleegkundige komt overeen met 0,75 preventie-eenheden (75%)

De preventie-eenheden kunnen à la carte worden besteed aan preventie, maar de wettelijke taken moeten een prioriteit blijven. Het gaat hierbij om het uitvoeren van de medische onderzoeken, het bijwonen van het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk, het uitvoeren van de rondgang op de werkplaats en de verplichtingen van de preventieadviseur psychosociaal welzijn. De preventie-eenheden die na het invullen van deze wettelijke taken overblijven, kunnen dan vrij ingezet worden voor ondersteuning of opleiding door de EDPBW. Eenmaal de preventie-eenheden zijn opgebruikt, kunnen bedrijven er nog extra aankopen voor € 115 per eenheid. Bedrijven zonder preventieadviseur niveau 1/2 werken met het forfaitair systeem: zij kunnen voor het forfait dat ze betalen een beroep doen op Provikmo voor de wettelijke taken.

UPDATE

NIEUWE MAATREGELEN PREVENTIEBUDGET

Meer dan 5 werknemers op 30/11/2015 Minder dan 6 werknemers op 30/11/2015

Tariefgroep 1 € 41,50 € 35,50

Tariefgroep 1 € 60,50 € 51,50

Tariefgroep 1 € 75,50 € 64

Tariefgroep 1 € 95,50 € 81

Tariefgroep 1 € 112 € 95

Page 19: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

PUUR ADMB UW HR-MAGAZINE 19

UPDATE

HOE ZIT HET NU MET DIE TAXSHIFT?

Bron: ADMB Juridische Dienst

De belofte uit het regeerakkoord om de sociale-zekerheidsbijdragen terug te schroeven naar 25% krijgt stilaan vorm. De taxshift, met onder meer de speculatietaks en hogere accijnzen op alcoholvrije dranken en tabak, compenseert de lagere inkomsten uit socialezekerheidsbijdragen. De regering-Michel I nam verschillende maatregelen om deze verlaging te implementeren. Hier geven we alvast een update mee. Het betreft voorlopige informatie, want de aanpassingen aan de wetgeving moeten nog gebeuren.

1. Algemene verlaging van last op arbeidDe huidige bijdragevoet voor de basiswerkgevers-bijdragen bedraagt 32,40%. Via de structurele vermin-dering wordt op de werkgeversbijdragen een forfaitair bedrag in mindering gebracht, afhankelijk van de hoogte van het loon en van de sector waartoe de werknemer behoort (profit versus social profit). De werkelijk betaalde bijdragen liggen bijgevolg tussen de 19% en de 29%.

PROFITSECTORIn de vooropgestelde maatregelen streeft de federale regering voor de profitsector naar een basisbijdrage van 25% vanaf 1 januari 2018. De huidige lagere loonkost voor bepaalde categorieën, zoals de lage lonen en de steun voor de eerste aanwervingen, zou hierbij niet in het gedrang komen. Om deze algemene lastenverlaging te kunnen invoeren, zouden andere bestaande of vooropgestelde lastenver-lagingen wel afgeschaft worden: - De huidige vrijstelling om een deel van de bedrijfs-

voorheffing (1% van de totale loonkost) door te stor-ten naar de fiscus zou voor de werkgevers uit de profitsector vanaf 1 april 2016 vervallen.

- De vooropgestelde versterking van de structurele vermindering voor de profitsector in drie fasen (2015, 2017 en 2019), die door de vorige regering werd gelanceerd, zou nu volledig verdwijnen.

- Ook de structurele vermindering zou fel afgezwakt worden: vanaf 1 januari 2018 zou enkel de ‘lage-lonencomponent’ nog bestaan, waarbij het wel de bedoeling is om de groep werknemers, die in aan-merking komt voor deze RSZ-korting voor werkgevers, uit te breiden.

SOCIALPROFITSECTOROok voor werkgevers uit de socialprofitsector is het de bedoeling om de last op arbeid te verlagen. De financi-ele middelen voor deze groep zijn beperkter, omdat men voor hen geen budget afkomstig van de structurele ver-mindering en de doorstortingsvrijstelling kan hergebruiken. Voorlopig werd enkel afgesproken hoe de beschikbare financiële middelen verdeeld zullen worden: 45% voor de Sociale Maribel vermindering (bevordering tewerkstelling non-profit sector), 50% voor de versterking van de structu-rele vermindering en 5% voor de ziekenhuizen.

2. Geen RSZ meer voor de eerste aanwerving Om het starten met personeel aan te moedigen, bestaat er momenteel al een extra RSZ-korting bovenop de algemene structurele vermindering. Deze RSZ-verminderingen worden alweer versterkt vanaf 1/1/2016. Ook de zesde werknemer komt in beeld. Hieronder vind je de verminderingen zoals ze vanaf volgend jaar van toepassing zouden zijn.

Eerste aanwerving Volledige vrijstelling van de gewone bijdragen voor onbepaalde tijd

Tweede aanwerving € 1.550 x 5 kw, € 1.050 EUR x 4 kw, € 450 x 4 kw

Derde aanwerving € 1.050 x 5 kw, € 450 x 8 kw

Vierde aanwerving€ 1.050 x 5 kw, € 450 x 4 kw

Vijfde aanwerving€ 1.000 x 5 kw, € 400 x 4 kw

Zesde aanwerving € 1.000 x 5 kw, € 400 x 4 kw

De eerste aanwerving geniet voor onbepaalde tijd een volledige vrijstelling van sociale bijdragen. De huidige extra kortingen schuiven door naar de tweede tot en met de zesde aanwerving, waarbij er vanaf 2017 nog een hogere korting voorzien zou worden voor de derde tot en met de zesde aanwerving. De nieuwe maatregelen zouden ook gelden voor de eerste aanwervingen gerealiseerd in 2015. Daarvoor bestaan overgangsmaatregelen.

Fiscale maatregelenMeer weten over de fiscale gevolgen van de taxshift? Surf naar www.admb.be/taxshift

Page 20: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

20

Hoewel heel wat bedrijven over een schitterend R&D-team of topmanagers

beschikken, slagen ze er soms niet in een prangend probleem op te lossen of de

juiste keuzes te maken. Even afstand nemen en ‘out of the box’ denken, blijkt niet

zo voor de handliggend. CREAX en Möbius zijn er alvast in gespecialiseerd. Door

zaken tegen een ander licht te houden, blijkt de oplossing of volgende stap soms

heel erg logisch en evident.

ALS HET LAMPJE NIET MEER BRANDT ...

Page 21: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

PUUR ADMB UW HR-MAGAZINE 21

Innovatie en creativiteit zijn tegen-woordig kernwoorden in bijna elke bedrijfsstrategie. Maar deze begrip-pen hard maken, is duidelijk andere koek. “Iedereen kan creatief zijn en vernieuwende ideeën beden-ken. Maar soms zitten medewerkers zo vastgeroest in hun vertrouwde omgeving dat het erg moeilijk is om even afstand te nemen.” En dat laatste is precies waar Mathieu Mottrie en zijn team goed in zijn. Bij CREAX komen niet zomaar grote namen zoals L’Oreal, Philips, Kraft en Procter & Gamble aankloppen. De klantenportefeuille overschrijdt alle sectoren. “Dat verklaart ook meteen ons succes. We vinden eigenlijk niets nieuws uit. Elk pro-bleem werd al eens door iemand opgelost. Zo had een voedings-producent een probleem met het snijden van plakjes kaas, die aan de machine bleven plakken. De oplossing hiervoor vonden we bij een bandenproducent, die het-zelfde voor had bij het snijden van rubber.” Om die associaties te maken, hanteert CREAX telkens een specifieke methodologie. Door de eigenschappen of het DNA van elk product in kaart te brengen, kan CREAX een logische brug maken naar andere sectoren. Deze vorm

van kruisbestuiving én een multi-disciplinair team zorgen meestal vrij snel voor een doorbraak.

Ook Möbius trekt de kaart van open innovatie. Dit adviesbureau, dat heel diverse bedrijven, overheden en organisaties helpt bij belangrijke strategische keuzes, zorgt eveneens voor voldoende kruisbestuiving, intern én extern. “Onze medewer-kers zijn psychologen, ingenieurs, economisten én vooral van alle markten thuis. Ieder van hen moet afwisselend werken voor diverse sectoren. Maar evengoed beslis-sen we om twee klanten samen te zetten. Zo haalden we bij een stra-tegische oefening voor een zieken-huis er een klant uit de reissector bij. Die frisse wind uit diverse hoeken zorgt voor het gewenste resultaat,” benadrukt Peter Willen.

Ook bij CREAX werken mensen met uiteelopende achtergronden. “Maar allemaal denken ze zoals het tv-personage MacGyver uit de jaren ‘80. MacGyver vond het warme water niet uit, maar slaagde er telkens in om met de spullen die hij thuis had liggen een pro-bleem op te lossen. Wij doen dat, in tegenstelling tot deze tv-held,

UITGEPUURD

“Wij helpen mensen uit hun comfortzone te treden. Of hoe een rechtstaande vergadering

al voor compleet andere output zorgt.”

Peter Willen · Möbius

Page 22: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

22

“Er is vaak veel interne kennis in een bedrijf, maar

die kennis valoriseren, is blijkbaar niet zo evident.”

Mathieu Mottrie · CREAX

IdentikitNaam: Peter Willen

Leeftijd: 42 jaar

Functie: partner-vennoot

Bedrijf: Möbius (Gent, Brussel, Parijs

en IJsselstein in Nederland)

Activiteit: adviesbureau

Aantal medewerkers: 150

IdentikitNaam: Mathieu Mottrie

Leeftijd: 44 jaar

Functie: CEO-managing partner

Bedrijf: CREAX (Kortrijk)

Activiteit: innovatie consultancy

Aantal medewerkers: 16

uiteraard niet in ons eentje. We wer-ken altijd in team én ook erg nauw samen met onze klant!” Daarnaast beschikt CREAX over een levende database van patenten, weten-schappelijke studies én een aantal methodieken waaruit ze eindeloos kunnen putten.

Bij Möbius gaat het team even-eens aan de slag met bepaalde technieken zoals het werken met persona’s (typering gebruiker) en het uittekenen van een customer journey (traject dat de klant volgt). “Wat we ook altijd meenemen in een strategische oefening, is onze voorliefde voor visueel manage-ment. We leven in een beeldcultuur, maar die is eigenlijk meestal digi-taal. We raden bedrijven aan om belangrijke zaken te printen en op te hangen. Laat de bedrijfsstrategie letterlijk zien, overal in het bedrijf. Medewerkers moeten de alge-mene visie en missie in zich kunnen opnemen en dagelijks toepassen”, zegt Peter Willen vol overtuiging. Een goede bedrijfsstrategie helpen opmaken en processen begeleiden zijn immers niet voldoende. Het zijn uiteindelijk de mensen in het bedrijf, die het waarmaken. “Daarom pro-beren we bij onze klanten vooral een innovatieklimaat of -cultuur te brengen op de werkvloer. Van boven tot beneden, om het dan toch nog even topdown uit te druk-ken. Möbius helpt medewerkers en leidinggevenden de dingen in een ander daglicht te zien. Daarbij is een open communicatie uiteraard cruciaal. Van topdown is dan zelfs

geen sprake meer. We draaien de piramide compleet om. Een goeie manager ondersteunt zijn mensen en moet in staat zijn om nu en dan knopen door te hakken.”

Uiteraard zijn niet alle medewerkers binnen een bedrijf opgezet met de ondersteuning en kritische benade-ring van buitenaf. “Sommige mede-werkers hebben wel eens last van het ‘not invented here’ syndroom”, klinkt het bij CREAX. “Ze willen zelf het ‘eureka moment’ beleven wat ergens wel te begrijpen valt. Wij proberen duidelijk te maken dat er niets mis is met ‘proudly found elsewhere’. Uiteindelijk kunnen wij het ook niet zonder hen. Het is de externe kijk op interne expertise die zorgt dat we in een hogere versnel-ling geraken en samen de eind-meet halen. We fungeren vooral als een turbo, die de creativiteit een boost geeft.”

“Eigenlijk moet men gewoon ieder-een in het bedrijf naar waarde schatten en moet elke medewerker zijn creativiteit kwijt kunnen”, voegt Peter Willen van Möbius er nog aan toe. “Op workshops vragen we soms wat de hoogste berg van Japan is. Iedereen weet dat Mount Fuji het juiste antwoord is. Maar als we vragen welke berg de tweede hoogste is, dan blijft het meestal stil. Een metafoor om te duiden dat alleen de hoogste, de eerste en de beste wordt onthouden. Maar geef toe, iedereen wil toch bij het win-nende team horen?”

Page 23: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

Ondernemers kunnen de actualiteit maar beter op de voet volgen. Er staan een aantal zaken op stapel die voelbaar zullen zijn op de werkvloer. Dit zijn alvast enkele belangrijke topics!

PUUR ADMB UW HR-MAGAZINE 23

Groen licht in 2016?

PUNCTUEEL

Een vrouw die sterft omdat de chirurg vastzat in een wegblokkade van sta-kende werknemers. Het ziekenhuis stelt de vakbond verantwoordelijk. Soms hebben bepaalde gebeurtenissen ver-gaande gevolgen. Mede door de heisa in de pers , is de hervorming van het sta-kingsrecht een hot item. De bal ligt nu in het kamp van de sociale partners. Een debat dat ongetwijfeld wordt vervolgd in 2016.

Door de laatste staatshervorming werd het arbeidsmarktbeleid een regionale bevoegdheid. Momenteel zitten we nog in een overgangsfase. Maar de kans bestaat dus dat de gewesten in 2016 andere accenten leggen op het vlak van educatief verlof, economische migratie (arbeidskaarten) en uitzendarbeid.

Hervorming stakingsrecht

Gewestelijk arbeidsmarktbeleid

1

5

2

Sinds 1 januari 2014 werden al enkele verschillen tussen bedienden en arbeiders weggewerkt. Dit gebeurde in het kader van het zogenoemde ‘eenheidsstatuut’. Zo werd bv. de ontslagregeling al uniform gemaakt. De kloof tussen beide types werknemers is echter nog altijd té groot. In 2016 horen we hier dus zeker meer over.

Sinds 1 december kan de horecasector in principe een beroep doen op de zogenoemde flexijobs. Wie al voldoende sociaal verzekerd is via een hoofdberoep, kan met deze regeling voordelig bijklussen in de horeca. Die regeling is er dus al maar komt wellicht pas écht op kruissnelheid in 2016. Meer info op admb.be/horeca

Als gevolg van de zesde staatshervorming werd het doel-groepenbeleid overgedragen naar de gewesten. Dat heeft ook impact op de zogenoemde doelgroepvermindering: een vermindering van patronale basisbijdragen in de sociale ze-kerheid. Gewesten hebben daardoor het recht om nu zelf hun eigen doelgroepen te bepalen. Zo is Vlaanderen bezig met het opstellen van een eigen ‘banenakkoord’, wellicht klaar tegen zomer 2016.

Eenheidsstatuut Flexijobs / Horecasector

Regionalisering doelgroepvermindering

3 4

Bron

: AD

MB So

cia

al Bu

rea

u

Abonneer u op onze elektronische nieuwsbrief ADMB ACTUA

Ook voor de ondernemingsloketten verandert één en ander in 2016. Voor vennootschappen gebeurt de re-gistratie en publicatie momenteel via de griffies van de rechtbanken van koophandel. Het ziet er naar uit dat deze taken bij justitie weggehaald worden en deels naar de erkende ondernemingsloketten zullen doorschuiven. Ondernemingsloketten kijken ook uit naar de reacties van de gewesten op de nieuwe Europese regelgeving rond de aanwezige kennis bij bedrijven en starters.

Registratie en publicatie6

Page 24: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

OPLEIDINGEN

24

Opleidingen SOCIALE ACTUALIA

Waarom?Als personeelsverantwoordelijke volgt u de actualiteit op de voet. Zelfs als aangekondigde maatregelen nog niet in definitieve wetteksten zijn vertaald, moet u zich al kunnen voorbereiden. De sociale actualia van Groep ADMB reiken je hierbij een helpende hand.

Wat, waar & wanneer?We behandelen de nieuwe algemene bepalingen over het sociaal overleg en lichten ook de toekomstige verplichtingen voor

ondernemingen toe. Daarnaast halen we telkens enkele algemene vraagstukken en uitdagingen aan in uw relatie met medewerkers.

✔ Sint-Niklaas ma 14 maart en ma 13 juni 2016✔ Brugge

di 15 maart en do 23 juni 2016✔ Grobbendonk

ma 21 maart en di 21 juni 2016

Van 11u tot 13u update, aansluitend broodjeslunch

Inschrijven?admb.be/opleidingen

Prijs€ 155 per persoon (€ 220 voor wie geen klant is bij ADMB)

Experten van Groep ADMB geven tal van opleidingen en infosessies over actuele HR- en preventietopics. Blijf op de hoogte via admb.be/opleidingen of onze nieuwsbrief (inschrijven via admb.be/inschrijven).

8,2/10SOCIALE ACTUALIA

De voorbije Sociale Actualia kregen van de deelnemers een quotering van 8,2 op tien, een positieve beoordeling dus!

Opleidingen LOONBONUS EN GROEPSVERZEKERING

Waarom?De loonbonus en groepsverzekering zijn, zeker in de huidige context van loonstop en indexsprong, ideale instrumenten om uw medewerkers een extra stimulans te geven. Fiscaalvriendelijke tools, zonder dat de kosten de pan uitswingen.We inspireren u graag met praktijkvoorbeelden en antwoorden op concrete vragen.

Wat, waar & wanneer?U leert de voorwaarden en valkuilen kennen. Na deze opleiding kan u zich ook laten

bijstaan door onze specialisten om deze oplossingen te implementeren in uw organisatie volgens de eigen noden en behoeften.

✔ Sint-Niklaas do 18 februari 2016✔ Brugge

do 25 februari 2016

Inschrijven?admb.be/opleidingen

Prijs€ 220 per persoon (€ 270 voor wie geen klant is bij ADMB)

Page 25: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

PUUR ADMB UW HR-MAGAZINE 25

Professor Désire Collen · arts, chemicus en oprichter van ThromboGenics

Licht en zicht gaan hand in hand en zijn de laatste 8 jaar van mijn professioneel leven cruciale begrippen geweest. Ik bouwde, zowel op wetenschappelijk als op managementvlak, mee aan een geneesmiddel dat een zichtaandoening aan de achterkant van het oog (vitreo-maculaire adhesie) verhelpt.

Jetrea zag het daglicht na ruim 10 jaar studie en hard werken. De verwachtingen waren hooggespannen. Het vloeibare goud zou immers duizenden patiënten verlossen van hun oogaandoening zonder dat zij nog een ingrijpende oogchirurgische operatie zouden moeten ondergaan. Hoewel de doeltreffendheid van het geneesmiddel buiten kijf staat, blijft het grote commerciële succes achterwege. De teller staat op 20.000 patiënten.

Weerstand tegen innovatie vanuit de oogartsen werd onderschat. Financiële motieven zullen bij sommige oogspecialisten ongetwijfeld de doorslag hebben gegeven om een duurdere, voor hen meer lucratieve ingreep te verkiezen boven een goedkopere injectie. De ‘affectio societatis’ verdween en maakte plaats voor puur geldgewin. ThromboGenics werd helaas een speelbal van pure financiële speculanten.

Iedere donkere kant heeft gelukkig ook zijn lichtpunt. Uit deze ontgoocheling en frustratie is een mooi nieuw initiatief geboren: Fund+ (www.fundplus.be). Sinds mei 2015 werkt een professioneel team bestaande uit Chris Buyse, Paul Magrez, Philippe Monteyne en Jan Van den Bossche onder mijn waakzaam oog aan de uitbouw van dit investeringsfonds.

Fund+ zal investeren in beloftevolle en innovatieve biotechbedrijven en zal daarbij ook expliciet een maatschappelijk rendement nastreven. Fund+ wenst op een duurzame manier waarde te creëren in het eco-systeem van een toekomstgerichte sector die ingrijpend het leven van patiënten wil verbeteren. Wij willen daarbij arbeidsplaatsen scheppen, patentenportefeuilles uitbouwen, academische en industriële samenwerkingen stimuleren, bijkomende buitenlandse financiële middelen aantrekken enz. Of hoe uit een negatieve ervaring de kracht kan worden geput om een nieuw maatschappelijk initiatief uit de grond te stampen.

INZICHT

“A new scientific truth does not triumph by convincing its opponents and making them see the light, but rather because its opponents eventually die, and a new generation grows that is familiar with it”.

Lichtpunten in de wetenschap

Max Planck [1858-1947]

Page 26: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

26

Gezinsbijslag Barematabellen vanaf 1/7/2015 in toepassing van de Algemene Kinderbijslagwet (AKBW)

I. BASISKINDERBIJSLAGEN

1. Gewone kinderbijslag (art. 40)

1ste kind 2de kind 3de kind en volgende 90,28 167,05 249,41

2. Wezen (1) (art. 50 bis)

per weeskind 346,82

3. Forfaitaire kinderbijslag kinderen geplaast bij particulier

per geplaatst kind 60,58

4. Toeslag kinderen invalide werknemers(2)(art. 50 ter)

1ste kind 2de kind 3de kind* 3de kind** 98,88 28,49 22,97 5,00*3de kind en elk van de volgende opgevoed in een éénoudergezin**3de kind en elk van de volgende

5. Toeslag kinderen werklozen (art. 42 bis)

van meer dan 6 maanden en gepensioneerden(2)

1ste kind 2de kind 3de kind* 3de kind** 45,96 28,49 22,97 5,00*3de kind en elk van de volgende opgevoed in een éénoudergezin**3de kind en elk van de volgende

6. Toeslag kinderen opgevoed in eenoudergezin (3) (art. 41)

1ste kind 2de kind 3de kind en volgende 45,96 28,49 22,97

II. SUPPLEMENTEN

1. Bijkomende bijslag gehandicapte kinderen < 21 j (art. 47)

Oude regeling zelfredzaamheidsgraad 0 - 3 punten 406,16 zelfredzaamheidsgraad 4 - 6 punten 444,59 zelfredzaamheidsgraad 7 - 9 punten 475,27

Nieuw systeem minstens 4 punten in de 1ste pijler en < dan 6 punten over de drie pijlers 79,17 6 - 8 punten over de drie pijlers en < dan 4 punten in de 1ste pijler 105,44 6 - 8 punten over de drie pijlers en ten minste 4 punten in de 1ste pijler 406,16 9 - 11 punten over de drie pijlers en minder dan 4 punten in de 1ste pijler 246,05 9 - 11 punten in de drie pijlers en ten minste 4 punten in de 1ste pijler 406,16 12 - 14 punten over de drie pijlers 406,16 15 - 17 punten over de drie pijlers 461,83 18 - 20 punten over de drie pijlers 494,81 + 20 punten over de drie pijlers 527,80

(1) Het weeskind waarvan de overlevende ouder hertrouwd is of een huishouden vormt, geniet van de gewone kinderbijslag. / (2) Deze rechthebbenden moeten de hoedanig-heid hebben van ‘rechthebbende met personen ten laste’, zoniet wordt de gewone kinderbijslag (zie I,1) betaald. / (3) Het maandelijks bruto inkomen mag het toegelaten grensbedrag niet overschrijden (zie grensbedragen V)

2. LEEFTIJDSBIJSLAGEN 1ste kind gewone schaal (niet getroffen door een aandoening)

kind 6-11j kind 12-17j kind 18-24j 15,73 23,95 27,60 andere kinderen (ook kinderen met een aandoening)

kind 6-11j kind 12-17j kind 18-24j 31,36 47,92 60,93 gehandicapten die vóór 1 juli 1966 geboren zijn

rechtgevende van 1ste rang zonder supplement voor éénoudergezin 52,89

andere rechtgevende 60,93

3. JAARLIJKSE BIJSLAG (4)A B

kind 0 t.e.m. 5 jaar 27,60 20,00 kind 6 t.e.m. 11 jaar 58,59 43,00 kind 12 t.e.m. 17 jaar 82,02 60,00 kind 18 t.e.m. 24 jaar 110,42 80,00A = gezinnen met art.50bis, 50ter, 42bis, art.41 of art.47B = overige gezinnen (art. 40)

III. KRAAMGELD

1ste geboorte 1.223,112de geboorte 920,25elk kind uit een meerlingenzwangerschap 1.223,11Het kraamgeld kan worden aangevraagd vanaf de zesde maand zwangerschap en de uitbetaling ervan kan bekomen worden twee maanden voor de vermoedelijke geboortedatum.

IV. ADOPTIEPREMIE 1.223,11

V. GRENSBEDRAGEN VOOR DE INKOMSTEN OF SOC UITKERINGEN

1.GRENSBEDRAG VOOR HET RECHTGEVEND KINDBedrag van het loon of de sociale uitkering op maandbasis waar-boven de betrokken rechtgevenden niet langer rechthebben op kinderbijslag 520,08Zijn betrokken: - de jongere met een leerovereenkomst; - de werkzoekende die een winstgevende activiteit uitoefent of een

sociale uitkering ontvangt; - de rechtgevende die niet langer onderworpen is aan de leer-

plicht en één van de types van secundair onderwijs met beperkt leerplan volgt die georganiseerd worden volgens de door de gemeenschappen bepaalde normen en daarnaast een winstge-vende activiteit uitoefent of een sociale uitkering ontvangt;

- de student die een bezoldigde stage verricht waarvan het vol-brengen een voorwaarde is tot het verkrijgen van een wettelijk gereglementeerd diploma, getuigschrift of brevet.

2. GRENSBEDRAGEN VOOR DE RECHTHEBBENDETotaal bruto maandbedrag van de vervangingsinkomsten en de inkomsten uit werk (toegelaten activiteit en/of activiteit van de echtgenoot of partner) waarboven geen toeslag verleend wordt voor een gezin met rechthebbende die invalide is, (brug)gepen-sioneerd, langer dan 6 maanden werkloos, werkhervatter is, een faillissementsuitkering ontvangt of voor een éénoudergezin, als:- rechthebbende/bijslagtrekkende woont alleen met kind 2.338,47- rechthebbende en partner wonen samen met kind 2.414,54

CIJFERS KINDERBIJSLAG

meer nuttige cijfers

vindt u op admb.be

Page 27: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

ADRESSEN

STAD ADRESSOCIAAL BUREAU

KINDERBIJSLAG PROVIKMO ZENITO VERZEKERINGEN

Antwerpen

2000 Antwerpen Oudeleeuwenrui 25 03 213 92 80

050 47 41 11

* 03 213 92 79

Bataviastraat 11 03 204 70 60

2440 Geel Diestseweg 7 014 57 89 00

Diestseweg 63 014 44 35 89

2200 Herentals Belgiëlaan 52A 014 22 37 33 * 014 84 93 06

Atealaan 65 bus 3 014 84 94 90

2500 Lier Kruisbogenhofstraat 23-27 03 488 43 61 * 03 491 85 90

2800 Mechelen Oude Brusselsestraat 8 015 41 10 47 *

2870 Puurs Rijksweg 9 03 866 12 26 * 03 886 03 56 03 860 25 59

2300 Turnhout De Merodelei 236 014 42 17 62 *

2260 Westerlo de Merodedreef 100 014 54 61 34 * 014 44 35 87

Henegouwen6000 Charleroi Rue Emile Tumelaire 69

02 250 00 20071 31 34 82

7700 Moeskroen Gustave Fachedreef 3 bus 1 056 48 18 18

Limburg3500 Hasselt Maastrichtersteenweg 254 011 26 30 30

050 47 41 11011 26 31 71 011 26 31 80

3900 Overpelt Leopoldlaan 55 011 65 24 81

Luik4700 Eupen Aachenerstrasse 7

02 250 00 20087 59 35 20

4432 Liège (Alleur) Rue Mabîme 58 042 22 16 55

Namen5101 Namur (Erpent) Pl. des Jardins de Baseilles 4 bus 21 081 24 39 40

02 250 00 20* 081 73 27 93

Pl. des Jardins de Baseilles 4 081 22 94 49

Oost- Vlaanderen

9300 Aalst Korte Keppestraat 9 bus 21 053 60 61 00

09 377 11 93

*

Dirk Martensstraat 67 053 78 09 96

9900 Eeklo Stationstraat 17 09 376 76 97 * 09 377 18 08

Lijnendraaierstraat 10 *

9000 Gent Nadine Crappéstraat 1 bus 101 09 235 49 23 * 09 235 49 61 09 235 49 49

9100 Sint-Niklaas Business Center d'Oude Fruitveiling - Gentse baan 66

03 760 13 70 * 03 238 18 38

9140 Elversele Nieuwe Steenweg 62 052 25 92 20

Vlaams-Brabant

1730 Asse Bloklaan 5 (Huize Stas)

02 250 00 20

* 02 453 01 69

1000 Brussel Koningsstraat 75 02 250 00 30 * 02 250 00 57

Willebroekkaai 37 * 02 212 22 30

3290 Diest M. Theysstraat 81 013 31 32 34 *

1500 Halle Vanden Eeckhoudtstraat 13 bus 1 02 360 31 83 *

3000 Leuven Diestsevest 82 016 22 45 95 * 016 24 41 00

Tessenstraat 3 016 31 09 70

3090 Overijse Gebrs. Danhieuxstraat 6 02 687 63 30

3300 Tienen Goossensvest 42 016 81 24 45 *

Waals-Brabant 1301 Bièrges Rue de Champles 70 bus 2 010 49 50 70 02 250 00 20

West-Vlaanderen

8000 Brugge Sint-Clarastraat 48 050 47 44 01

050 47 41 11

* 050 47 44 84

’t Zand 20 050 47 44 84

8200 Brugge Jan Breydellaan 107 050 47 49 29 050 47 49 47

Dirk Martensstraat 26 bus 1 050 47 47 47

8600 Diksmuide Gasthuisstraat 1 051 50 23 54 * 051 50 04 01

8300 Knokke Elizabetlaan 209 050 55 29 88

8400 Oostende Wapenplein 10 059 55 19 20 * 059 56 87 56

8800 Roeselare Ovenstraat 5 051 26 06 00

Arme-Klarenstraat 55 051 22 01 92

Ovenstraat 37 051 26 90 60

8820 Torhout Zuidstraat 18 050 22 08 96 * 050 21 66 30

8630 Veurne Lindendreef 9 058 31 07 50 * 058 31 57 27

Duinkerkestraat 17 058 29 69 40

8970 Poperinge Deken de Bolaan 1 057 33 36 20

056 26 42 50

*

8500 Kortrijk Koning Leopold I-straat 18 056 23 94 60 * 056 32 46 10

Reepkaai 4 056 63 64 21

8900 Ieper Mk. Fochlaan 34 057 21 83 73 * 057 22 86 67 057 22 86 86

8870 Izegem B. Vandenbogaerdelaan 72 051 33 63 72 *

al onze kantoren

vindt u op admb.be

* Loketservice

Page 28: Puur ADMB N°7 - Licht (December 2015)

PB- PP B-BELGIE(N) - BELGIQUE

8599UW HR-MAGAZINE

puurNUMMER 7· 2E JAARGANGDRIEMAANDELIJKS MAGAZINE

ADMB HR-PARTNER· SINT-CLARASTRAAT 48· 8000 BRUGGEAFGIFTEKANTOOR GENT X· P 409699

Draait u als bestuurder persoonlijk op voor de schade-

claims tegen uw bedrijf of vzw?

Gelukkig niet! (met de juiste verzekering van ADMB)

FSM

A 0

1333

4A

Bestuurders van ondernemingen en vzw’s worden steeds vaker

persoonlijk aangesproken voor (vermeende) bestuursfouten, zelfs

al zijn ze zich hiervan niet bewust. Hierdoor komt het persoonlijk

vermogen in gevaar. Bescherm uzelf daarom met de juiste

verzekering van ADMB.

Ontdek alles op www.gelukkigniet.be