Puppylove voor de Fokker

of 16 /16
Oost West Thuis Best de zorgverzekering voor hond, kat en konijn Laat uw puppy zich meteen thuisvoelen Gezondheids- controle Houd uw puppy in topvorm Puppy benodigdheden Verzekering voor uw puppy Belangrijk nieuws van uw fokker!

Embed Size (px)

description

Speciaal voor de fokker om mee te geven aan de nieuwe pupeigenaar. Een handis A6 boekje met allerlei tips voor de opvoeding en verzorging van de nieuwe pup.

Transcript of Puppylove voor de Fokker

Page 1: Puppylove voor de Fokker

Oost WestThuis Best

de zorgverzekering voor hond, kat en konijn

Laat uw puppy zich meteenthuisvoelen

Gezondheids-controle

Houd uw puppy in topvorm

Puppy benodigdhedenVerzekering voor uw puppy

Belangrijk nieuwsvan uw fokker!

Page 2: Puppylove voor de Fokker

Een wa

rm we

lkom n

amens

Petpla

n

Van harte gefeliciteerd met uw puppy.

Het houden van een hond zal uw leven verrijken en vullen met veel genegenheid en liefde. Als nieuwe eigenaar kan het een behoorlijke uitdaging zijn om te achterhalen wat het beste voor uw pup is. Wij willen u graag helpen om er voor te zorgen dat de pup zich snel op zijn gemak voelt. Zo ontstaat er een goede band tussen u en de pup.

Puppylove geeft u nuttige tips en informatie om u op weg te helpen.

Dit boekje wordt u aangeboden door uw fokker. Puppylove bevat belangrijke tips voor u als nieuwe eigenaar. Lees Puppylove daarom zorgvuldig door en bewaar het bij uw dierpaspoort.

Met vriendelijke groet,

Uw fokker

Page 3: Puppylove voor de Fokker

Oost West Thuis Best!Waar dient u rekening mee te houden. Probeer de eerste paar dagen zoveel mogelijk tijd met de pup te spenderen zodat deze zich zo snel mogelijk thuis voelt.

VoedingAls u de puppy ophaalt bij de fokker vraag dan welke voeding hij krijgt, op welke tijdstippen en wat de hoeveelheden zijn. De fokker kan u goed adviseren welke voeding het meest geschikt is voor de pup. Geef hem bij voorkeur de eerste paar dagen dezelfde voeding alshij bij de fokker kreeg. Mocht u willen overstappen naar een andere voeding, doe dit dan geleidelijk door de twee soorten voeding te mengen. Dit voorkomt maag/darm problemen.

Eet- en drinkbakkenZorg voor een eigen eet- en drinkbak waar altijd schoon water in zit. Stenen en metalen bakken zijn aan te raden in verband met de hygiëne. Deze bakken zijn zwaarder en zo wordt het knoeien met water beperkt. Het is verstandig een krant of plastic mat onder de bakken te plaatsen. Puppy’s maken er snel een bende van.

VerzorgingAfhankelijk van wat voor beharing en vacht uw hond heeft kunt u geschikte borstels of kammen aanschaffen. Laat u informeren door uw fokker.

SpeelgoedSpeelgoed hoeft niet duur te zijn. Zorg wel voor stevige speeltjes om het gevaar van kapot bijten en inslikken te voorkomen. Pas op met botten en gedroogde huid producten.

Halsband en riemEen puppy heeft vanzelfsprekend een, bij voorkeur zachte, halsband nodig en een riem. Hij zal in eerste instantie misschien proberen de halsband af te doen, maar zodra hij merkt dat dit niet lukt, went de pup er vrij snel aan. Zorg dat de halsband strak genoeg zit, maar er moeten wel twee vingers tussen de riem en de hals kunnen worden geplaatst.

Vragen?

Stel deze gerust aan uw fokker!

Mand Puppy´s hebben een eigen (slaap)plaats nodig. Veel mensen kiezen voor een mand.

Puppy’s kauwen vaak hun mand kapot en het is dan ook niet verstandig om al meteen veel geld uit te geven aan een prachtige mand.

Het is aan te raden de eerste dagen een kartonnen box of verhuisdoos als mand te gebruiken met oude kranten en een deken erin. U kunt dit gemakkelijk vervangen wanneer hij deze ”mand” kapot maakt en uw puppy groter wordt.

Page 4: Puppylove voor de Fokker

Uw puppy heeft een rustige eigen slaapplaats nodig. U kunt eventueel een fles of kruik gevuld met warm water, in een doek gewikkeld, bij hem leggen voor het geval dat hij zijn familie mist.

Voordat de pup volledig zindelijk is, is het verstandig de slaapplaats met een krant of vochtopnemende doek te bedekken in verband met nachtelijke ongelukjes.

Routine Zorg voor een duidelijke routine. Als uzelf naar bed gaat en het licht uitgaat is het tijd om te gaan slapen. Probeer de pup te negeren als hij gaat blaffen of huilen. Als deze eenmaal doorheeft dat herrie maken ervoor zorgt dat u weer terug komt zal hij niet meer ophouden.

Negatieve aandacht Ook negatieve aandacht zoals boos worden is nog steeds aandacht! Bij zeer angstige pups is het een idee om een tikkende wekker in een doek te wikkelen. Pups kunnen dit als rustgevend ervaren omdat het moeders hartslag nabootst.

In het uiterste geval kunt u uw puppy voor de eerste paar nachten in een box bij u in de slaapkamer zetten. Probeer de verleiding te weerstaan om hem bij u in bed te laten slapen. Dit is erg lastig af te leren wanneer hij een volwassen hond is geworden.

En dan....naar bed.!

Neem contact op met het politiebureau en informeer de dierenartsen bij u in de buurt. Het kan namelijk zijn dat uw puppy betrokken is geraakt bij een ongeval en naar de dierenarts is gebracht. Geef hen een zo nauwkeurig mogelijke omschrijving van uw puppy met indien mogelijk zijn chipnummer en laat contactgegevens achter.

Neem contact op met de chip registratie bank waar uw hond ingeschreven staat en meld uw dier aan als vermist. Bekende databanken zijn de NDG of Petlook.

Hang briefjes op bij mensen in de buurt met de omschrijving van uw hond en een foto. Plaats vermissingkaartjes bij lokale winkels en supermarkten en vraag of uw lokale krantje of radiozender een ”Gezocht” of ”Vermist” advertentie wil plaatsen voor uw zoekgeraakte hond.

Vraag de melkboer, de post-bode en de krantenjongen of zij uw hond hebben gezien en om een oogje in het zeil te houden.

Wat te doen als uw puppy vermist raakt?Als uw puppy vermist raakt zoek dan eerst in de buurt van uw woning en waar u met hem wandelt. Als hij aan de wandel raakt zal hij waarschijnlijk naar een bekende plek lopen. Als u hem alsnog niet kunt vinden, neem dan direct contact op met de stichting Amivedi voor vermiste dieren of de dierenbescherming in uw omgeving.

Page 5: Puppylove voor de Fokker

Gedurende de eerste 3 maanden is uw puppy minder angstig en wil hij graag vrienden maken. Nodig mannen en vrouwen bij u thuis uit van verschillende leeftijden, persoonlijkheden, bijvoorbeeld met baarden, een bril, lang haar, een uniform (bijvoorbeeld de postbode) zodat uw pup deze mensen ontmoet in een vertrouwde omgeving.

Het is belangrijk dat elke ontmoeting plezierig is voor uw puppy. Geef de persoon in kwestie iets om aan de pup te geven zoals een speeltje of een gezonde snack. Dwing uw pup nooit als hij angstig wordt of zich oncomfortabel voelt. Bezoek diverse plaatsen voor een optimale socialisatie zonder hem bloot te stellen aan allerlei risico´s inclusief het oplopen van infecties of ziekten.

Onthoud dat u uw pup in uw armen neemt wanneer u zich begeeft in een omgeving waar andere honden mogelijkerwijs geweest zijn en hij nog niet alle inentingen heeft gekregen. Als u vrienden heeft met gezonde honden die ingeënt zijn en die goed met puppy´s kunnen omgaan zorg er dan voor dat hij deze honden ontmoet.

Dit komt het socialisatie proces met andere honden ten goede. Hoe meer rassen en verschillende honden hij ontmoet des te beter.

Puppies en kinderenAls u zelf geen kinderen heeft is het nog meer van belang dat uw puppy in de eerste maanden snel gewend raakt en speelt met verschillende schoolgaande kinderen en tieners. Het is ook belangrijk dat uw puppy kennismaakt met peuters.

Ontmoeting met familie en vrienden

Uw puppy moetgewend raken aan

allerlei mensen,omgevingen,

geluiden en andereervaringen.

Dit wordtsocialisatie

genoemd.

Een goedgesocialiseerde pup

zal zich op zijngemak voelen met

mensen en andere dieren, terwijl

een slechtgesocialiseerde pup angstig en

verlegen is.

Page 6: Puppylove voor de Fokker

DeRoutine verzorgingDoor een regelmatige

verzorging van de vachtvan uw hond voorkomtu ophoping van klitten,

dode haren enviezigheid

Tegelijkertijd kunt u dancontroleren op vlooien

en teken. Het neemtmaar enkele minuten

in beslag om uwpuppy’s vacht goed te

verzorgen.

Hoe eerder de pup went aan verzorging, des te beter. Bovendien

versterkt hetverzorgingsritueel de

band tussen uen de hond.

Hoe uw hond te verzorgen 1. Zet de puppy in een vrije ruimte met een ruwe ondergrond. Een kleine hond kunt u eventueel ook op een tafel zetten. ( Let op slipgevaar! ) 2. Verwijder grote klitten met uw vingers en een grote kam. 3. Kam de dode haren uit de ondervacht. 4. Borstel zachtjes de hele vacht van kop tot tenen en vergeet niet de borst, poten en buik. 5. Kam voorzichtig lange haren aan de buitenkant van zijn oren en verwijder overtollig oorvet uit zijn oren met een katoenen doek. Steek nooit iets in zijn oren! 6. Verwijder viezigheid voorzichtig uit de ooghoeken met een vochtige doek. Gebruik een apart, schoon stukje doek voor ieder oog. 7. Wanneer de nagels te lang zijn dienen deze geknipt te worden. Dit ter voorkoming van inscheuring en afbreken. Let op dat u niet te kort en in het levende deel van de nagel knipt. Heeft u twijfel of ziet u het knippen van de nagels niet zitten vraag dan advies aan uw dierenarts. 8. Maak zijn achterwerk schoon. Het kan zijn dat de haren hier ook getrimd moeten worden. Uw dierenarts of de assistente kan u laten zien hoe dit moet.

Stap voor stap verzorgenDe standaard vachtverzorging is voor iedere pup vrijwel gelijk. Mocht u twijfelen over de specifieke verzorging dan kunt u altijd advies inwinnen bij uw fokker, een hondentrimmer of uw dierenarts.

Page 7: Puppylove voor de Fokker

Honden moeten niet onnodig gewassen worden omdat het de beschermlaag van hun huid en vacht aantast. Soms is het echter wel nodig als uw puppy bijvoorbeeld in een smerige sloot is gesprongen.

De dierenarts kan ook een medisch bad voorschrijven waarbij de hond met een doorde dierenarts voorgeschreven shampoo gewassen moet worden.

1. Zet de hond op een plaats met een ruwe ondergrond. Eventueel in de badkuip of wasbak, zorg dan wel voor een anti-slip mat. Maak de hond nat met lauwwarm water uit de douche, tuinslang of een kan met water. Let op dat er geen water in de oren komt, bedek ze eventueel met uw handen.

2. Wrijf een beetje hondenshampoo (geen mensenshampoo!) uit over zijn vacht en zorg ervoor dat hij geen zeep in zijn ogen krijgt.

3. Spoel hem zorgvuldig af met warm water zodat er geen shampoo meer aanwezig is.

4. Wrijf de hond vervolgens met een handdoek goed droog. Pas op, de hond zal u graag een handje willen helpen en uitgebreid gaan schudden. Spettergevaar dus!

5. Pas als de hond weer volledig is opgedroogd kunt u hem weer borstelen.

Baddertijd!

Handig uw hond wassen

GOEDE TIP! Verwijder voor het wassen grove klitten voorzichtig met de vingers. Het wassen maakt het veel erger.

Page 8: Puppylove voor de Fokker

De jaarlijkse controle bij de dierenarts

Het is verstandig minimaal eens per jaar uw dierenarts te bezoeken voor een gezondheidscontrole Meestal wordt deze controle gelijktijdig met het vaccineren uitgevoerd. Voor sommige hondenrassen kan het noodzakelijk zijn om wat vaker de dierenarts te bezoeken. Volg hierin het advies van uw dierenarts. Uw hond zal uitgebreid onderzocht worden. Zijn ogen, oren, mond en tanden, huid en vacht worden bekeken. De ademhaling en hartslag worden ook gecontroleerd.

Dierenartsen en assistentes zijn altijd bereid om de gezondheid en de verzorging van de pup met u te bespreken. Zij kunnen u adviseren over voeding, ontwormen, vlooienbehandelingen, opvoeding, gebitsverzorging, socialisatie, gedrag en verzekeren tegen ziektekosten.

De Petplan Zorgverzekering kent ook een vergoeding voor de kosten van deze gezondheidscontrole waaronder preventieve zorg zoals vaccinaties, vlooien- en wormmiddelen.

Page 9: Puppylove voor de Fokker

GezondheidscontroleWanneer u er een gewoonte van maakt regelmatig

uw pup aan een korte gezondheidscontrole teonderwerpen, raakt hij er snel aan gewend om vastgehouden en

aangeraakt te worden. Dit kan later veel problemen voorkomenbij de dierenarts.

Zorg voor een regelmatige gezondheidscontrole als onderdeel van de totale verzorging van uw pup. Op die manier worden mogelijke problemen ook sneller gesignaleerd.

Voel met uw handen over het hele lichaam om eventuele bultjes of knobbels te signaleren. Er dient geen sprake te zij van overmatige schilvering van de huid en/of jeuk.

De ogen dienen schoon te zijn, zonder ophoping van viezigheid in de ooghoeken. Het oog moet niet rood geïrriteerd zijn, zonder krassen op de oogbal en overmatige traanvloeiing.

In de oren kan enige haargroei aanwezig zijn. Hier mag echter geen viezigheid of gras blijven hangen. De oren behoren er ongeïrriteerd en niet rood of gekrast uit te zien. Een beetje oorwas is normaal.Overvloedige was of een sterke geur kan duiden op een ontsteking.

De neus is meestal koel en een beetje vochtig. Een groot aantal gezonde honden heeft echter een droge warme neus.

Puppytanden moeten wit en schoon zijn zonder tandplak of tandsteen. Het tandvlees behoort roze en niet opgezwollen te zijn.

De vacht van een gezonde hond is glanzend. Bij honden met stokhaar is dit echter lastig te bepalen. Bij het kammen kunt u de vacht gemakkelijk controleren op vlooien.

De zoolkussentjes onder de voeten behoren niet ingescheurd te zijn. Controleer op achtergebleven gras(aren) en steentjes. De nagels van de pup dienen niet te lang of ingescheurd te zijn.

Het achterwerk dient schoon te zijn. Let u ook op eventuele wormen of wormdeeltjes die kunnen achterblijven in de vacht.

Huid

Ogen

Oren

Neus

Tanden

Vacht

Poten

Achterwerk

Page 10: Puppylove voor de Fokker

Sterilisatie en castratie

Als u een teefje heeft en niet van plan bent om op latere leeftijd een nestje te fokken, dan is kunt u een castratie (‘’sterilisatie’’) overwegen.

Naast voorkoming van dracht kan deze ingreep het risico op verschillende terugkomende gezondheidsproblemen verminderen. Ook voor de reu kan het advies zijn om het dier op termijn te laten castreren.

Dit wordt vooral gedaan om hinderlijke seksuele behoeftes bij de hond weg te nemen en kan helpen om bepaalde gedragsproblemen te voorkomen of op te lossen. Het is aan te raden bij een eventuele sterilisatie of castratie altijd eerst advies in te winnen bij uw dierenarts en/of fokker

Ook uw fokker kan u informeren over specifieke richtlijnen voor het ras.

Wanneer steriliseren of castreren? De meest gangbare leeftijd om uw hond te laten steriliseren of castreren is rondom de puberteit, meestal tussen de vijf en negen maanden. Echter bij sommige dierenartsen worden andere richtlijnen aangehouden.

Informeer hierover bij uw dierenarts en fokker!

De sterilisatie of castratie zal uw

hond niet doen veranderen in een

karakterloze “slapjanus”!

Page 11: Puppylove voor de Fokker

Waarom Sterilisatie of Castratie?

Voorkomt ongewenste dracht

Voorkomt de tweejaarlijkse extreme hormoon gerelateerde gedrags-veranderingen waar loopse teven mee te maken hebben

Voorkomt een baarmoederontsteking

Vermindert de kans op borstkanker en suikerziekte

Vermindert territoriale urine markering

Vermindert wederzijdse agressie Vermindert de kans op prostaatklier aandoeningen

Voorkomt testikelkanker

Vermindert rangorde problemen bij meerdere dieren in een huishouden

Vermindert dominant seksueel gedrag zoals op de benen/kussens rijden

Vermindert zwerfgedrag als gevolg van paringsdrang met minder kans op ongevallen en verdwaald raken(Dit geldt voor reu en teef!)

Wat gebeurt er? Bij een sterilisatie en castratie worden de organen die sperma of eitjes produceren operatief verwijderd. Hierdoor wordt voortplanting voorkomen.

Mannetjes – Bij reuen (castratie) worden de testikels verwijderd. Deze ingreep is kort en niet erg ingrijpend waardoor uw huisdier de dag erna waarschijnlijk weer de oude zal zijn. Vrouwtjes – Bij teven (sterilisatie) worden ofwel enkel de eierstokken of de eierstokken en de baarmoeder verwijderd. Omdat een sterilisatie een operatie via de buikwand betreft zal de hond een wat langere herstelperiode nodig kunnen hebben.

Sterilisatie/Castratie zal niet:χ Uw hond veranderen in een karakterloze ”slapjanus”

χ Helpen tegen problemen als angst- bijten, sloopgedrag of socialisatie problemen

√√√

√√

bij de reu:√√

√√

bij de teef:

Page 12: Puppylove voor de Fokker

Puppy wetenswaardigen Plezier en spelletjesPuppy’s houden natuurlijk erg van spelen. Naarmate de hond ouder wordt zal het speelse gedrag iets afnemen maar een leuk spelletje met de baas is altijd welkom!

Achterna zitten en apporterenIn plaats van dat u de puppy achter uzelf laat aanrennen is het aan te raden om speeltjes weg te gooien waarop de pup deze terughaalt voor u. Dit voorkomt ongewenst achtervolgenvan bijvoorbeeld kinderen op straat.

Geheugenspelletjes Het is verstandig ook aandacht te besteden aan geheugentraining van uw puppy. Geef hem dan ook speelgoed wat hem aan het denken zet. Probeer sterke rubber speeltjes als een “Kong” waarin u voer kunt verstoppen. Ook het oefenen met opdrachten uitvoeren zoals bijvoorbeeld apporteren zorgt ervoor dat de pup zijn denktank aan het werk zet. Geen tandenPuppy´s die met elkaar spelen gebruiken vaak op een speelse manier hun tanden om te bijten. Toch kunnen er problemen ontstaan wanneer ze ouder worden en harder gaan bijten.

Om dit te voorkomen is het verstandig altijd een speeltje bij de hand te hebben. Mocht de hond in uw hand beginnen te bijten trek dan zijn aandacht door met het speeltje te bewegen en houd uw hand stil. Herhaal dat iedere keer als de pup uw hand als bijtring gebruikt en hij zal snel doorhebben dat dit speelgedrag ongewenst is.

Wanneer hij dit gegeven onder de knie heeft en hij bijt tijdens het spelen alsnog eens in uw hand, reageer dan alsof u verschrikkelijke pijn heeft en stop direct met spelen. De pup moet leren dat handen en tanden niet samen gaan.

Geboren om te kauwenPuppy´s zijn dol op kauwen en als u niet uitkijkt kauwt hij op uw slippers, de krant en alles wat maar bij hem in de buurt is.

Geef hem dan ook harde kauwspeeltjes als bijvoorbeeld een ‘’Kong’’ of een flostouw zodat hij lekker bezig kan zijn maar van uw bezittingen afblijft.

Wees met oog op verslikkingsgevaar voorzichtig met botten en gedroogde huidproducten.

Page 13: Puppylove voor de Fokker

Petplan biedt diverse zorgpakketten en aanvullende verzekeringen aan en is een betrouwbare maatschappij met heldere voorwaarden. De Petplan Zorgverzekering is ontwikkeld door dierenartsen en Unigarant Verzekeringen keert de declaraties uit. Preventieve zorg (zoals de vaccinatie, vlooien- en wormmiddelen) alsmede de sterilisatie en castratie kunnen worden meeverzekerd.

Kosten van de Petplan ZorgverzekeringDe kosten van een verzekering zijn afhankelijk van het gekozen pakket en het volgroeid gewicht van uw pup (gewicht wanneer hij volwassen is).

Ook de looptijd van de verzekering en de wijze van betaling is bepalend voor de premie. Op dewebsite van Petplan kunt u een premie berekenen en vrijblijvend een offerte aanvragen. Ook is het mogelijk direct een polis af te sluiten. U heeft deze dan altijd nog 14 dagen op zicht. Wanneer u binnen 14 dagen geen declaratie indient kunt u nog afzien van de verzekering.

Zorgverzekering voor uw PuppyVerantwoord huisdierbezit brengt ook een goede verzorging voor uw pup met zich mee. Deze bestaat niet alleen uit voeding, speeltjes of een mooie mand, maar ook dat u voorbereid bent op hoge kosten van onvoorziene medische behandelingen.

Net als uzelf kan ook uw pup betrokken raken bij een ongeval of ernstig ziek worden. Meestal kan de dierenarts uw puppy dan weer genezen. De kosten hiervan kunnen echter behoorlijk oplopen en u kunt geconfronteerd worden met een forse rekening. Het is van belang dat u dan in staat bent deze (onverwacht) hoge kosten te betalen.

Petplan, de zorgverzekering voor hond en katSinds een aantal jaren is het mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten voor uw hond.

Vrijwel alle medische kosten ten gevolge van een aandoening, ziekte of ongeval worden dan door de verzekeringsmaatschappij vergoed. Een geruststellende gedachte!

Wanneer u niet geconfronteerd wilt worden met (onverwachte) grote financiële tegenvallers is het verstandig om uw pup te verzekeren. Als dieren-kliniek ondersteunen wij de Petplan Zorgverzekering (www.petplan.nl).

Page 14: Puppylove voor de Fokker

Vergoedingen van Petplan

Vragen? 0900 – Petplan (73 87 526)

Alle informatie is terug te vinden opwww.petplan.nl

Petplan vergoedt tot € 3.500,- per jaar voor o.a.- Kosten volgend op een ongeval, ziekte gebrek of aandoening- Behandelingen en ingrepen van specialist, fysio- en gedragstherapeut- Preventieve zorg zoals inentingen, vlooien- en wormmiddelen- Sterilisatie en castratie- Chemotherapie en radiotherapie- Een advertentie bij vermissing van uw huisdier- Operaties, opvang en verpleging in de kliniek en alle diergeneesmiddelen- Noodzakelijke diagnostiek van bloed, urine, ontlasting en weefsel

Petplan heeft diverse Zorgpakketten en aanvullende verzekeringen. U heeft de keuze uit hetPetplan Basis Pakket, Plus Pakket of Totaal Pakket en een viertal aanvullende verzekeringen. Zodoende kunt u altijd de verzekering samenstellen die het beste bij uw pup past.

Basis Pakket (vergoeding tot € 2.500,- per jaar)Het Basis Pakket geeft recht op vergoeding van medische kosten voor onvoorziene en noodzakelijke behandelingenten gevolge van een ziekte, aandoening of ongeval. Dit pakket vergoedt o.a. het consult, behandeling en operaties door de dierenarts of specialist, inclusief noodzakelijke diagnostiek, het toedienen van medicijnen alsmede opname en verpleging in de kliniek. Ook alle geregistreerde medicijnen en de identificatiechip worden vergoed.

Plus Pakket (vergoeding tot € 3.000,- per jaar)Het Plus Pakket vergoedt bovenop het Basis Pakket 50% van de kosten van een aantal specifieke behandelingen. Hieronder vallen o.a. speciale diagnostiek zoals een MRI en CT scan, gebitsaandoeningen, fysio- en gedragstherapie, en noodzakelijke diagnostiek van heup- en elleboogafwijkingen. Ook wordt jaarlijks € 55,- aan preventieve zorg vergoed.

Totaal Pakket (vergoeding tot € 3.500,- per jaar)Het Totaal Pakket omvat het Basis Pakket en volledige vergoeding van alle extra diensten uit het Plus Pakket. Inclusief jaarlijks € 110,- aan preventieve zorg, zoals inentingen, vlooien- en wormmiddelen.

Page 15: Puppylove voor de Fokker

De Petplan Zorgverzekering via uw fokker

Voor uw nieuwe puppy heeft u ongetwijfeld al nagedacht over voeding, een drinkbak, speeltjes, een warme mand, een halsband en een riem. Maar heeft u ook al nagedacht over het afsluiten van een zorgverzekering?

Het mooie is dat u dat ook niet hoeft te doen!Gelukkig ondersteunt uw fokker de Petplan Zorgverzekering. Deze kan al ingaan vanaf de dag waarop u uw puppy ophaalt.

Wist u dat 1 op de 3 huisdieren jaarlijks onverwacht naar de dierenarts moet? De Petplan Zorgverzekering voorkomt financiële tegenvallers terwijl uw puppy de beste medische zorg krijgt die hij nodig heeft en verdient.

Wanneer uw fokker deelneemt aan het PetplanKwaliteitsprogramma kan uw puppy direct worden verzekerd tegen ziektekosten vanaf het moment dat u hem mee naar huis neemt. Dit betekent dat wanneer uw puppy onverhoopt ziek wordt of betrokken raakt bij een ongeval Petplan de rekening van de dierenarts kan vergoeden.

Maand Gratis Verzekering!Wanneer uw fokker deelneemt aan het Petplan kwaliteitsprogramma komt uw pup inaanmerking voor 1 Maand Gratis Verzekering.Dit komt doordat de begeidende dierenarts vanuf fokker gezondheidswaarborden heeft afgegeven voor uw pup. De MGV kunt u viaemail activeren. U ontvangt deze email van defokker na overdracht van de pup, Na activatie gaat de MGV in op de dag nadat u uw puppy ophaalt bij de fokker. Vanaf die dag is er gedurende 1 maand recht op vergoeding van ziektekosten tot € 2.500,-. De MGV loopt na 1maand automatisch af zonder verdere verplichtingen.

Verlengen MGVGedurende de Maand Gratis Verzekering kuntu besluiten de verzekering te verlengen. U kuntkiezen voor het Basis, Plus of Totaal Pakket, met eventueel een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld de sterilisatie (www.petplan.nl).

Ongeacht het Zorgpakket waarvoor u kiest geldt als ingangsdatum van de verzekering altijd deoverdrachtsdatum van uw pup.

Bij keuze voor een Plus of Totaal Pakket kunt u kosten van de inenting en worm- of vlooien-middelen alsnog vergoed krijgen. Nadat u de MGV heeft geactiveerd krijgt u van Petplan eenvoorstel om de verzekering te verlengen.

Page 16: Puppylove voor de Fokker

0900 - PETPLAN.NL (73 87 526) (€ 0,10 p.m.)

Preventieve zorg (entingen) mee te verzekeren

Gespecialiseerd in huisdieren Aanbevolen door dierenartsen en fokkers

Snelle uitbetaling

Grootste huisdierenverzekeraar ter wereld

W

aaro

m P

etpl

an?

de zorgverzekering voor hond, kat en konijn

Tel. 0900 - PETPLAN(73 87 526)(€ 0,10 p.m.)

www.petplan.nl