Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

32
seizoen 2011/12 PROVADJA/YXIE SEIZOENSPROGRAMMA

description

het nieuwe seizoensprogramma van Provadja/YXIE met alle podiumvoorstellingen in het nieuwe seizoen. Met ook aandacht voor film en jeugdfilm. U kunt een keuze maken uit verschillende menu's met een aantrekkelijke korting.

Transcript of Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

Page 1: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

seizoen 2011/12

PROVADJA/YXIE SEIZOENSPROGRAMMA

Page 2: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

Kunst en cultuur is levendiger dan ooit!Welkom bij het programma van het meest spannende, ontroerende, verleidelijke en enthousiaste podium van Alkmaar en omstreken. Het team dat Provadja/YXIE draaiend houdt is ongelofelijk trots op dit nieuwe seizoens-menu waarin wij laten zien waar wij sterk in zijn: kwaliteit en avontuur.

Enorm aanbodWist u dat wij jaarlijks 1400 activiteiten bieden? Waaronder film, theater, muziek, debat, lezingen, verhuringen, feesten, schoolvoorstellingen en workshops.

MenukaartDit programma geeft als een menukaart verschillende routes weer door het enorme aanbod van Provadja/YXIE. Complete series die u, tot en met 15 september 2011, met flinke korting kunt aanschaffen.Losse voorstellingen zijn natuurlijk op de gebruikelijke manier te reserveren via kassa of website.

ProgrammaU kunt voor een avontuurlijke route kiezen, of voor onze toppers gaan. Als u zich wilt laten verrassen? Kies dan voor de Blind Date-serie. Nieuwe, nog onbekende thea-termakers presenteren bijzondere voorstel-lingen. Inleidingen, nagesprekken, eten bij film, wij willen u inspireren maar ook dat u zich thuis voelt.

Muziek en meerIn de Sint Sebastiaansdoelen vindt onze nieuwe muziekserie ‘In volle glorie’ plaats, in Provadja de succesvolle serie met film, eten en muziek. De vrijdagavond is gericht op de jeugd van tegenwoordige en mime/dans. Voor iedere smaak een menu.

Bent u ook zo enthousiast en geïnspireerd, wij ontvangen u met open armen!

Kees Wieringa, directeur Provadja/YXIE, mede namens alle medewerkers en 120 vrijwilligers.

Provadja = YXIE, YXIE = ProvadjaInmiddels zijn wij flink op weg met de realisering van YXIE.Het bestemmingsplan is gereed, de bouw kan beginnen.

In YXIE beschikken wij over drie filmza-len, een theaterzaal, expositieruimtes en een mooi café/restaurant. Maar ook een ideeëncentrum want daar gaat YXIE over: ‘de synergie tussen de kunsten, waarbij de kunstenaar Lucebert de inspiratiebron is.’In 2013 hopen wij u in onze nieuwbouw te mogen ontvangen.

YXIE wordt een ensemble van paviljoens, ontworpen door Claus en Kaan waarin u kunt dwalen en zich laten verrassen.Lopend van de filmzaal, via de glazen gang, naar de Sint Sebastiaansdoelen. Nieuwe kunst bekijken of een lezing of presentatie bijwonen. Tussendoor bijkomen in onze belevingstuin met een hapje en drankje.

YXIE wordt een Provadja met meer smaken en meer mogelijkheden!

VOORwOORD

Cabaret/Stand-up comedy p. 3Toppers p. 4(Lokale) Helden p. 7Verrassend en vernieuwend p. 9Fysiek p. 10

In volle glorie p. 12Oh oor, o hoor p. 14Muzikale Helden p. 16

Film & meer p. 18

De keuze van Suzan p. 20Jongeren bij Provadja p. 21

Familietheater p. 22Jeugdfilm p. 25Verwacht p. 26

Jaaroverzicht p. 27Menukaart p. 29Informatie p. 32

2

Page 3: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

Monica Da Silva TrioLubach en Kampsvrijdag 21/10/2011

“Een avondvullende voorstel-ling met nog meer droge humor, scherpe teksten en kicke muziek.”

Het tot duo verworden trio, Lubach en Kamps, zag geen reden om na vertrek van Monica De Silva in 2009 te stoppen. Naar aanleiding van hun Parade-succes en YouTube-hit “Philip Freriks, ik ben je bitch niet” heeft het duo besloten een avondvullende voorstelling te maken. Een voorstelling met nog meer droge humor, scherpe teksten en kicke muziek.

Spel Arjan Lucbach en Tim KampsFoto Merlijn Doomernik

CAbARET/STAND-uP COMEDY

Een lekker avondje uit om de (werk)week van je af te schudden!

Stand-up comedy: licht verteerbaar maar zeker niet lichtzinnig.

Cabaret: grappig en vlijmscherp, snel theater.

Voor de zekerheidGijs Nillessenvrijdag 23/9/2011

Voor de Zekerheid is de eerste solo-voorstelling van cabaretier Gijs Nillessen (winnaar van het Griffoenfestival). De uit Twente afkomstige cabaretier haalt zijn inspiratie voor zijn voorstelling uit de wereld om hem heen.

Op hilarische wijze vertelt hij over hoe hij vroeger met vrienden op vakantie ging naar Spanje en over zijn eigen, auditie-generatie die vol overmoed vaak zonder enige vorm van zelfkritiek door het leven rolt.

“Gevuld met een gezonde dosis zelfspot typeert Nillessen zijn generatie.” Het Parool

Tekst en spel Gijs Nillessen

3

Page 4: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

TOPPERS

Toneelparels en gevestigde theaternamen.De ultieme theater-beleving in ons intieme theater met vlakke vloer!

Laaghangend FruitMargriet Bolding (Broek & Buuren)vrijdag 17/2/2012

Een cabaretprogramma met een eigen kijk op de menselijke behoefte aan contact.

De ontmenselijking van de samenleving is definitief in gang gezet. Er verdwij-nen steeds meer beroepen. Maar één vrouw biedt dapper weerstand. Margriet Bolding zoekt de pompbediende bij het onbemande tankstation, verlangt naar de mens achter de pinautomaat en schreeuwt om de brugwachter bij de openstaande brug.

www.margrietbolding.nl www.broekenbuuren.nl

De broekop houderServaes Nelissenvrijdag 23/3/2012

“Over het succes en de val van een spindoctor.”

Ron Scherpenzeels grillige loopbaan, van buikspreker en animator met poppen naar mediatrainer in de politiek, eindigt als hij na een faux pas uit zijn partij wordt gezet. Naast zijn werk als spindoctor raakt hij ook huis en haard kwijt.

Met de poppen uit zijn verleden bij zich, droomt Ron van een nieuwe carrière als talkshow-host. Hij oefent alvast aan de keukentafel met zijn poppen als kritische gasten. Hij is als gespreksleider een knap-pe manipulator die zichzelf echter slecht in de hand heeft. Het levert een avond op vol genante, hilarische en uiterst spraak-makende momenten.

Tekst, spel, vormgeving Servaes NelissenRegie en tekstbijdragen Tom de KetFoto Wild Vlees

4

Page 5: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

Klaarlichte nacht Theatergroep Flintdonderdag 5/1/2012

Gepassioneerd muziektheater over de verlokkingen van de nacht, licht en duisternis en het erotisch mag-netisme van de vrouw.

Flint maakt aan de hand van poëzie prachtige muziektheatervoorstellingen. In ‘Klaarlichte nacht’ schetst de groep een portret van een van de grootste dichters die Vlaanderen ooit voortbracht: Herman de Coninck (1944-1997).

Spel Bregje Starreveld Regie Wim Meuwissen Spel, zang en accordeon Felix Strategier Cello Ernst ReijsegerPiano Wolfert Brederode

Na afloop treden musici van SBSjazz op in het Theatercafé.

bejaarden & begeerteHet Zuidelijk Toneel i.s.m. Stichting Nieuwe Heldenzondag 9/10/2011 Geïnspireerd door hun eigen opa’s die op hoge leeftijd wederom verliefd raakten, presenteren theatermaker Lucas De Man (1982) en schrijver Oscar Kocken (1983) nogmaals Bejaarden & Begeerte.

Bejaarden & Begeerte is een respectvolle, humoristische voorstelling voor oudere jongeren en jongere ouderen die dit sei-zoen opnieuw prikkelt om lief te hebben, om te leven.

Streng deurbeleidDe voorstelling is uitsluitend toegankelijk voor 65-plussers óf onder begeleiding van een 65-plusser. Nieuwsgierige jonkies vragen hun grootouders, buren of andere liefhebbende ouderen dus mee uit. Concept en spel Oscar Kocken, Lucas De Man Zang Ery Boom (70), Edith Vollenberg (70) e.a.Toneelbeeld Jasper Rijsdijk

ContourenCargo/HZTdonderdag 1/12/2011

“Een mens! Een mens! D’r heeft ge-woon een mens in onze tuin staan kakken!”

Drie bewoners zijn verstrikt geraakt in een huisvergadering. De eerste heeft een te kort lontje, de tweede wil de deur niet meer uit en de derde heeft vanwege haar emotionele staat van zijn een onver-staanbare woordvoerder in de armen genomen. Genoeg ingrediënten om een redelijk gesprek te laten ontsporen in een explosief avondje spervuren.

Contouren is een komedie van Mar-cel Osterop, over verdraagzaamheid, bekrompenheid en angst in de mens voor de ander, waarmee hij het thema integra-tie naar zijn eigen hand zet.

Spel Caroline Liekens, Yonina Spijker, Xander van Vledder, e.a. Tekst en regie Marcel Osterop Muziek Jan GroentemanVormgeving Maarten van Otterdijk

5

Page 6: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

Laura van DolronIn gesprek met Ariane SchluterLaura van Dolron donderdag 26/4/2012

Laura van Dolron probeert steevast de wereld te verbeteren.

Na haar laatste voorstelling met theater-grootheid Oscar van Woensel, gaat Laura van Dolron met een andere theatergroot-heid in zee: Ariane Schluter, lid van het Nationale Toneel.

Van Dolron haar voorstellingen worden omschreven als snelle montagevoorstel-lingen waar vragen en antwoorden over elkaaar heen buitelen, zodat hard naden-ken en lachen elkaar voortdurend afwis-selen. In haar voorstellingen probeert Van Dolron steevast de wereld te verbeteren.

Spel Laura van Dolron en Ariane SchluterConcept Laura van Dolron

ValAngstMATZER Theaterproductiesdonderdag 29/3/2012

Een muziektheatervoorstelling van de makers van ‘Knielen op een bed violen’. en ‘De eenzaamheid van de priem-getallen’ met de acteurs/muzikan-ten uit ‘Marilyn Monroe: Diamonds are a girl’s best friend’.

De acteur die nu op het lege podium staat was 10 jaar oud toen hij besloot de beste acteur van zijn generatie te worden. Vijftien jaar lang verliep alles volgens schema. Hij gold als belofte voor de toekomst en gedoodverfd winnaar van welke prijs dan ook. Dan verandert het toneel in een examenzaal. Exit Droom. Enter ValAngst.

Spel Jasper Boeke, Wendell Jaspers, Helge Slikker. Regie Madeleine Matzer (MATZER Theaterproducties)

Met Joran aan ZeeTheatergroep Nieuw Westdonderdag 23/2/2012

Een verontrustende fantasie over lichamelijkheid, macht en manipu-latie.

Een warme avond op een paradijselijk eiland. Twee zorgeloze jonge mensen: het gewone leven met zijn plichten en beperkingen lijkt ver weg. Hij is charmant, beschaafd en daadkrachtig, zij is mooi, vrolijk en niet op haar mondje gevallen. Ze spelen het spel van de verleiding, van de grensoverschrijding, van de weder-zijdse manipulatie. Hoe loopt dit af?

Met Joran aan zee vertelt het beruchte verhaal van Natalee Holloway en Joran van der Sloot.

“Een nieuwe toneeltekst van superieure kwaliteit, bovendien onverbiddelijk goed geregisseerd en gespeeld.” NRC Handelsblad, 19/1/2010

Concept en regie Marien Jongewaard (Nieuw West)Acteurs Sanne Vogel, Wouter Zweers, Marjon Brandsma Tekst Rob de Graaf

6

Page 7: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

(LOKALE) hELDEN

Van Open Alkmaar, het open podium van de regio, tot aan volwaardige coproducties met befaamde lokale theatermakers.

Vers van eigen bodem, presenteren wij met trots theater en muziek uit de regio.

Panta Rhei en zijn DroomklavierBernard van den Boogaardvrijdag 2/9/2011 – Kunst tot de Nachtzaterdag 3/9/2011zondag 4/9/2011

Een Magisch-Muzische Voorstelling van markies de Panta Rhei.

In een wervelende One-man-show ver-baast Markies de Panta Rhei zichzelf en de wereld. We ervaren in deze monoloog hoe zijn leven zich na een half-gelukkige jeugd heeft ontwikkeld. Soms barst hij los in een recital op zijn Droomklavier, dan weer in illustratieve goochelarij, hiertoe getriggerd door zijn jeugdherinneringen.

Bernard van den Boogaard (1952), van huis uit componist en pianist bekwaamde zich sedert 20 jaren in de magie. In het ‘Droomklavierproject’ streeft hij naar integratie van muziek en magie in vloeiende beweging. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Provadja/YXIE.

Ellis IslandTheatergroep Winterbergdonderdag 17/5/2012

Verhalen van moed en angst, vernederende onderzoeken en in-gewikkelde inburgeringscursussen.

Theatergroep Winterberg neemt het publiek mee naar Ellis Island, het eiland voor de kust van New York. Daar ‘verwerkte’ de Amerikaanse immigra-tiedienst tussen 1892 en 1954 twaalf miljoen immigranten. Ellis Island was een soort fabriek: je stopte er aan een kant een Ier of een Oekraïense jood in, en aan de andere kant kwam, er na desinfectie, psychologische testen en vaccintaties, een Amerikaan.

Het publiek beleeft beslissende uren van een immigrant op de drempel naar een beter bestaan.

Spel Meike van den Akker en Marlyn CoetsierConcept en idee Tg. WinterbergRegie Eva BauknechtTekst Fenneke WekkerPoppen en vormgeving Tg. Winterberg en Thierry van Raay

7

Page 8: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

het open podium van Alkmaar in theater Provadjavrijdag 2/9/2011 (Kunst tot de Nacht), vrijdag 11/11/2012, vrijdag 13/1/2012, vrijdag 9/3/2012, vrijdag 11/5/2012

Elke editie staan zes verschillende acts op het programma; toneel, cabaret, dans, muziek, alles daarom heen en tussenin. Iedere editie weer, een afwisselende avond vol talent!

Wil je meer informatie over het open podium of heb je een geweldige act in huis en wil je spelen, kijk dan op www.openalkmaar.nl of mail naar [email protected].

Voor Kunst tot de Nacht is er een Open Alkmaar Muziek tot de Nacht in het theater-café. Van talentvolle singer-songwriters tot lokale topbands!

Last but not least, alvast een tipje van de sluier…Op vrijdag 11/11/2012 Remi Walsarie als afsluiting!Op vrijdag 13/1/2012Whoobab Swing in het theatercafé.

TRANS!2011Onderdeel van Het Gezelschapzondag 27/11/2011

Een humorvolle, absurde en ontroe-rende voorstelling over de laatste halte van het leven.

Jongerentheatergroep TRANS!, onderdeel van het Hoorns productiehuis Het Gezel-schap, is een begrip in West-Friesland. Met successen als ‘Oud’ en ‘ Waar is Joost?’ trok TRANS! steevast volle zalen. De lichting 2011 staat te trappelen om wederom een bijzonder stuk af te leve-ren. De titel is bij het ter perse gaan va deze uitgave nog niet bekend, maar het thema wel – de dood.

Spel Brian Sneeboer, Germaine Belfor, Jennifer Breet, Dion Swart, Merle van Westen, Melvin van den Dun-gen, Lianne Wester en Daan HorversRegie Inge Voskamp en Eveline Agerne

beloofd Theatergroep BEM i.s.m. Provadja/YXIEdonderdag 3/11/2011

Moeder en dochter en het misver-stand.

In hilarische en confronterende scènes die klinken als columns volgen we de dagelijkse taferelen tussen een moeder en haar opgroeiende dochter. Alles komt aan bod: van gesprekken over de aanschaf van een hond, het kopen van de 1e bh tot gepest worden op school. Onder al die alledaagsheid gaan driften schuil als macht, manipulatie, onderhandeling, beloftes doen en beloftes nakomen. Een hilarische voorstelling voor de hele familie vanaf 10 jaar.

Spel Elisa van Riessen en Barbara Sobels Tekst Margot de Nooijer Regie Teuntje Klinkenberg.

8

Page 9: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

Van Nare Mensen en de Dingen die Kapot GaanThijs van Domburgvrijdag 14/10/2011

het eerste avondvullend program-ma van Thijs van Domburg, mede-schrijver van Spijkers met Koppen en Dit was het Nieuws. 2017, na de Grote Ramp is Nederland veranderd in een woestenij: een naar-geestig landschap van vervallen huizen en autowrakken. Beschaving is niet meer dan een vage herinnering. De overgeble-ven bewoners proberen met het kleine beetje voedsel dat ze nog kunnen vinden te overleven. Is er hoop of houdt ons mooie land op te bestaan?

“Thijs van Domburg is met zijn starre, wat verontwaardigde blik de politiek-maatschappelijk scherpste van het stel. het speelt vernuftig met de begrippen racisme en nati-onalisme.”Recensie Dvd Comedytrain presenteert…deel 3 De Volkskrant, 12/8/2010

VERRASSEND EN VERNIEuwEND

Ontdek samen met ons de theatermakers van de toekomst! Nieuwe namen en nieuwe producties.

blind Date seizoen 2011/12Ontdek nieuw theatertalent!Blind Date – nieuwe theatermakers on tour

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw talent én de successen van morgen ontdekken? Ga een blind Date aan met aanstormende thea-termakers!

Blind Date – nieuwe theatermakers on tour is een serie voorstellingen van een nieuwe generatie veelbelovende makers op het gebied van toneel, dans, mime, beeldend- en muziektheater. In zo’n twintig theaters brengt Blind Date nieuwe theater- en dansmakers onder de aandacht. Ook ons theater geeft u de kans om kennis te maken met deze nieuwe makers!

Komend seizoenKomend seizoen staan weer zes Blind Dates op het programma. Welke producties geselecteerd worden en wie de theater-makers zijn, maken we bij aanvang van het seizoen nog niet bekend. Wel kunnen we alvast een tipje van de sluier oplichten.

In januari staat Oh Polsko! van Joachim Robbrecht op de planken, een komisch docudrama gebaseerd op Jean Genets toneelklassieker ‘De Meiden’.

En in april staat Sanja Mitrovic in ons theater met de voorstelling die ze gaat maken van het prijzengeld van de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs. Zij werd in 2010 gekozen als beste nieuwe theatermaker van seizoen 2009/2010.

Blind Date menuDe Blind Date serie wordt zeer voordelig aangeboden in het Provadja voorverkoop-menu op pagina 29. Ga met ons het avon-tuur aan en beleef 6 spannende Blind Dates met veelbelovende theatermakers!

blind Date – nieuwe theatermakers on tour is dit seizoen op de volgende dagen gepland:donderdag 13/10/2011donderdag 10/11/2011donderdag 19/1/2012donderdag 9/2/2012donderdag 8/3/2012donderdag 19/4/2012

Meer achtergrondBlind Date wordt georganiseerd door Thea-ter Instituut Nederland. Wilt u meer weten over de makers die in Blind Date te zien zijn (geweest), reageren op de voorstel-lingen, of de makers volgen via hun blogs? Ga dan naar www.theaterblinddate.nl. Op deze website kunt u het laatste nieuws en reacties van andere Blind Date bezoekers bekijken en meedoen met speciale acties.

9

Page 10: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

FYSIEK

Theater, net even anders! Word meegenomen in de theaterwereld waar beweging centraal staat: dans, acrobatiek en mime.

Germanisch depressiefDe Gemeenschapdonderdag 22/9/2011

“we zijn helemaal niet lekker bezig, dat is het juistwe zijn vals bezigwe zijn niét bezighet voelt niet goed, dat voelen jullie toch ook wel?”

Een tekst- en bewegingsvoorstelling over een jong aanstormend mimetheater-collectief dat op weg is naar de première van zijn eerste grote productie: het bewegingsstuk Depressie. Ze willen lichte, vrije kunst maken en ze hangen een hiërarchieloze werkwijze aan. Het tegenovergestelde van wat wordt nage-streefd, gebeurt.

Spel Andreas Bachmair, Johanna Biesewig, Christina Flick, Anne Rooschüz en Andreas Schar-fenbergTekst Rob de Graaf Regie Roy Peters

Zonder titelLaura van Dolron In gesprek met Oscar van Woenseldonderdag 15/12/2011

Stand-up philosophy waarbij mensen die willen nadenken zullen lachen en mensen die willen lachen zullen nadenken.

Samen gaan Van Dolron en van Woensel op zoek naar het recept voor een betere wereld. Dat doen ze door grote vragen te stellen en soms tot hartverscheurende en hilarische antwoorden te komen. Daarbij sparen ze elkaar niet.

Zonder titel is de derde voorstelling in de serie Vluchten of verdragen; een reeks voorstellingen waarin Laura van Dolron kritisch reflecteert op Nederland in roerige tijden.

Spel Laura van Dolron en Oscar van Woensel Concept Laura van Dolron en Oscar van Woensel

10

Page 11: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

bambie F-16 Mimetheatergroep Bambie vrijdag 18/11/2011

Een achtervolgingsballet op hoog niveau. In een decor van achterdeuren, wan-delgangen en beklimbare bordessen, oefenen de Bambies zich in volks-verheffen en achtervolgingen met of zonder grootheidswaan.

Er worden staaltjes van regimetikker-tje ten beste gegeven - wie het eerst in Venezuela is, is af - en hervormings-kwartetten op hoog niveau gespeeld. Maar ook idealendiefje met verlos. De nieuwe voorstelling van Bambie gaat blijkbaar over de spelletjes van de macht…

Bambie ontving diverse malen de VSCD-Mimeprijs en werd ook internati-onaal bekroond.

Spel Jochem Stavenuiter, Paul van der Laan e.a. Decor Hester JolinkKostuums Atty KingmaLicht en geluid Paul de Vrees, Wim Conradi

Ponyclub, geen Trojaanse vrouwenBoogaerdt/VanderSchootdonderdag 27/10/2011

“Een eigentijdse mimetragedie met een ferm feminien geluid en zo weinig mogelijk afleidende grapjes of zelfrelativerende verontschuldi-gingen.”

In 2010 maakt theatergroep Boogaerdt/VanderSchoot een voorstelling over vijf vrouwen die zichzelf voor het eerst in hun leven volledig serieus gaan nemen. Ponyclub, geen Trojaanse vrouwen is een eigentijdse mimetragedie met een ferm feminien geluid en zo weinig mogelijk afleidende grapjes of zelfrelativerende verontschuldigingen.

Trojaanse Vrouwen van Euripides, in de vertalingen van: Herman Altena en Judith Herzberg met tekstbijdragen van: Laura van Dolron en de pamfletschrijfsters Hedy d’Ancona, Kaouthar Darmoni, Fleur Jurgens en Liesbeth van Tongeren.

Spel Suzan Boogaerdt, Leny Breederveld, Romana Vrede, Willemijn Zevenhuijzen en Lotte Meerdink Concept Suzan Boogaerdt en Bianca van der SchootRegie Bianca van der SchootRegieadvies Gerardjan Rijnders

Take it to the bridgeDon’t Hit Mama In dans, film, beeld en woord, 14+donderdag 6/10/2011

De voorstellingen van Don’t Hit Mama zijn doordrenkt van reizen. Regelmatig gaan de makers zelf op pad om zich te voeden met dansgronden en –bewegin-gen. Take it to the Bridge is een voorstel-ling in magazine format waarin deze dansreizen een grote rol spelen.

Take it to the bridge is een samensmel-ting van drie onderdelen:– DANS / materiaal uit Hometime Attack – Urban dance, Javaanse dansvormen en Afrikaanse dansinvloeden. – FILM / beelden uit New York, bakermat van de hip hop. – INTERVIEW / Co-artistiek leider Bart Deuss daagt een gast uit om te reageren op de filmbeelden en de dansfragmenten.

Concept Nita Liem & Bart Deuss (Don’t hit mama)Dans Nita Liem & gasten

11

Page 12: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

3x Suzyvrijdag 9/12/2011

Theaterdans over het vormen van je identiteit.

3x SUZY is een dansvoorstelling over drie meiden die op zoek zijn naar zichzelf. Wie ben ik eigenlijk? Hoe zou ik willen zijn en waar wil ik bij horen? Alle drie willen ze op elkaar lijken. Samen dansen ze op de cadans van de muziek, ‘me myself and I’ die luidt uit de boxen klinkt. Ze voelen zich sterk als groepje, maar wat als een van de drie iets anders wil?

Extra informatie3x SUZY is onderdeel van Formule C, cultuur in onderwijs voor jongeren.Speciaal voor Formule C biedt 3xSuzy een dansworkshop voor leerlingen aan in de week voorafgaand aan de voorstelling in Provadja.

Choreografie Maaike van de WesteringhDans Mirte Courtens, Lies Cuyvers, Maaike van de Westeringh

IN VOLLE GLORIE

Vier sprankelende muzikale matinees in YXIE’s Doelen-gebouw. In aanloop naar YXIE worden vier exclusieve concerten georganiseerd in het Doelengebouw.

Geniet van de bijzondere ambiance, prachtige muziek en praat na onder het genot van een hapje en drankje. De volledige YXIE muziekbelevinging in een serie van vier zondagmiddagen!Samenstelling en presentatie Ed Bausch

iPromiseSonnevanckzondag 5/2/2012

westerse slapstick meets Oosterse wijsheid.

Stel, je bent verliefd. Maar je kunt het aan niemand vertellen. Aan niemand! Zelfs niet aan je vader, omdat hij op dezelfde persoon verliefd is. Wat doe je dan?Als de zoon van de sultan verliefd wordt op zijn buurvrouw, zit hij met dit probleem.

Verscheurd door zijn verliefdheid en lo-yaliteit, maakt hij een dramatische keuze met verschrikkelijke gevolgen.

IPromise is een bewerking van een oud Turks verhaal waarin westerse slapstick en oosterse wijsheid elkaar perfect aanvullen.

Extra informatieIPromise is onderdeel van Formule C, cultuur in onderwijs voor jongeren.

Regie Muriël BesemerSpel, beatbox Eugène Heuvel

12

Page 13: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

Alkmaar rond 1600zondag 12/2/2012

Er is Alkmaarse muziek uit de tijd van het ontstaan van het Doelen-gebouw en er zijn Topvertolkingen van Nederlands en internationaal repertoire uit de 15de en 16de eeuw.

Als vanouds galmen de stemmen, zoeven de snaren, vullen blaastonen en tromsla-gen de zalen. Deze middag wordt deels geprogrammeerd in samenwerking met het Netwerk Oude Muziek.

Vier windstrekenzondag 11/3/2012

Een parade van solisten, duo’s en kleine ensembles verklankt muziek uit alle windstreken.

Zeil mee op de zoele bries van de Kaap Verdische eilanden, ervaar de kunstmu-ziek aan het Iraanse Hof, sluit de ogen op de cadans van de Afrikaanse duimpiano, luister naar de stem uit de steppen van Mongolië.

De wereld in een notendop.

bach en händel, het duelzondag 8/4/2012

Muziektheater Tamar bewerkt dit stuk voor twee acteurs en een pianist, daarbij gecoacht door Ge-rardjan Rijnders.

Händel en Bach kruisen hun muzikale degens in een gesprek in 1747. Händel de kosmopolitische zakenman die com-poneert wat het hof wil horen en Bach als het nijvere genie dat in grote devotie zijn werk doet en moeite heeft om zijn gezin met twintig kinderen te onderhou-den. Muziek en tekst versterken elkaar voortdurend en bieden zo een inzicht in het werk van de componisten.

Piano Ivo JanssenSpel Arthur Boni en Wim Meuwissen.Aanvullend cellosuites van J.S. Bach door meestercellist René Berman.

Tijdgenoten Lucebert en Simeon ten holtzondag 20/5/2012

het Doelengebouw wordt in YXIE de plek waar de inspiratie van beeldend kunstenaar en dichter Lu-cebert zich het meest laat gelden.

Het festival ‘Bergen Cantonaal’ (18 tot en met 20 mei in Bergen) richt zich op de muziek van Simeon ten Holt. Het werk van de twee grootmeesters brengen we samen in een programma met heden-daagse muziek, jazz, voordrachten en beeldende kunst uit een periode van grote scheppende kracht.

13

Page 14: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

I CompaniMangiare!donderdag 15/9/2011

Een feestdis van I Compani: nieuwe en oudere stukken, smake-lijke filmbeelden, superbezetting!

Het 10 koppige jazzensemble van saxo-fonist Bo van de Graaf legt verbindin-gen met film, theater, gedichten, dans, mode en erotiek. De relatie met film staat ook in Mangiare! weer centraal. Flitsen,fragmenten, stills uit bekende en minder bekende films zijn te zien. Circus-muziek, muziek uit wat oudere Italiaanse films, jazz, improvisatie, variété, je kunt het niet bedenken of het orkest put eruit. Hofcomponist Nino Rota, waarmee het 25 jaar geleden, begon krijgt natuurlijk ook een plekje.

Concert inclusief diner vooraf € 30,- (reserveren noodzakelijk), alleen concert normale entreeprijs.

bezetting Bo van de Graaf (saxofoons), Jeroen Doomernik (trompet), Hans Sparla (trombone), Tessa Zoutendijk (viool), Jacqueline Hamelink (cello), Michel Mulder (bandoneon), Christoph Mac-Carty (piano), Ar-jen Gorter (contrabas), Rob Verdurmen (drums), Martijn Grootendorst (video), Mark Peters (techniek).

ICP Orchestradonderdag 15/9/2011

“Improviseren is als het dagelijkse leven ... als het oversteken van de straat.” Han Bennink

Het ICP Orchestra improviseert op het hoogste niveau. ‘Deze musici kunnen waanzinnig swingen om vervolgens moeiteloos over te schakelen naar de gevoeligste ballad’, aldus trompettist Dave Douglas. Slagwerker Han Bennink en pianist Misha Mengelberg richtten in de jaren zestig met saxofonist Willem Breuker de Instant Composers Pool op. Het tienkoppige improvisatiemonster ICP kan vergeleken worden met een jaz-zorkest uit New Orleans dat een drukke straat in New York oversteekt. Zelfs Mengelberg kan met zijn ontregelende pianospel het internationale gezelschap niet verhinderen om keer op keer glans-rijk de overkant te halen.

bezetting Tobias Delius (tenorsax), Wolter Wierbos (trombone), Han Bennink (slagwerk), Mary Oliver (viool), Thomas Heberer (trompet), Misha Mengelberg (piano, composities), Tristan Honsinger (cello), Michael Moore (klarinet, saxofoon), Ernst Glerum (contrabas), Ab Baars (klarinet, tenorsax).

Na afloop treden musici van SBSjazz op in het Theatercafé.

Oh OOR, O hOOR

Muziek en meer op donderdagavond in Provadja. Van groovy jazz tot fado. Neem plaats en geniet van onze muzikale lekkernijen!

14

Page 15: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

Zapp4Radio Hunter Tourdonderdag 17/11/2011

het meest swingende strijkkwartet van Nederland!

Zapp4 is een band met de bezetting van een strijkkwartet en combineert groove, improvisatie en fantasie met gepas-sioneerde soli. Zapp 4 staat voor een energieke live-act waar de vonken van afspatten. Met composities van eigen hand bereiken ze een divers publiek. Zo kan je Zapp 4 op zowel Lowlands als in het Concertgebouw tegenkomen. Deze groovemachine onder de strijkkwartetten wordt, na het winnen van de prestigieuze Kersjesprijs in 2005, internationaal ge-prezen. Grenzen worden steeds verlegd en hun flitsende performance bezit een flinke dosis eigenwijsheid en humor.

bezetting Oene van Geel (viool, altviool); Jasper le Clerq (viool); Emile Visser (cello); Jeffrey Bruinsma (viool).

Na afloop treden musici van SBSjazz op in het Theatercafé.

KijkshockLiefdes Zegepraaldonderdag 8/12/2011

Absurdistische muziekvoorstelling met animatiefilms naar het gelijk-namige verhaal van belcampo.

“hij was niet ongelukkig, want hij zag dat ook alle andere mensen hun tijd met leven verprutsten.“ Liefdes Zegepraal I van Belcampo

Liefdes Zegepraal is een 3D kijkdoos met de meest wonderlijke combinaties: een film met een stofzuigende vrouw, een zingende zaag, een hond naast een bloemenvaas, mooie woorden, stilte, improvisaties, animaties van kapsels en een pijp. Ondertussen beweegt de mu-ziek zich moeiteloos van zwoele ballade naar opwindbare free jazz machientjes of van swingende polka’s naar stotterende koralen.

Liefdes Zegepraal gaat in première tijdens het festival November Music 2011.

bezetting Michiel van Dijk (sax, klarinet, compositie), Sjeng Schupp (animaties, contrabas), Koen Kaptijn (trombone), Nora Mulder (piano), Jan van Rossum (regie) en Dennis de Hond.

Rosie wooff The Infrared Multitouch Dance Floordonderdag 15/3/2012

Veel te zien, veel te horen, veel verrassingen; een avond op het scherpst van de snede en op het puntje van je stoel!

Rosie Wooff is de dans/muziek-improvisa-tiegroep van de dansers Job Cornelissen en Francisca Rijken, drummer Bernt Nel-len en saxofoniste Esmée Olthuis.

Rosie Wooff werkt in haar nieuwe programma samen met trompettist Hans Leeuw die met drie studenten van de HKU de ‘Infrared Multitouch Dance Floor’ heeft ontwikkeld: Vier infrarood camera’s, lasers, een computer en een vlak van 4 x 5 meter…

Een gigantische trackpad van 4 x 5 meter in combinatie met de twee dansers en de muzikanten van Rosie Wooff. Bewegers en musici staan gelijkwaardig op het po-dium en kunnen elkaars ruimte letterlijk beïnvloeden.

15

Page 16: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

MuZIKALE hELDEN

Lokale muzikale helden van hier, nu en de toekomst.

Cello8ctet AmsterdamSilent Cinemadonderdag 5/4/2012

Een stikdonkere zaal, een ratelende 35 mm filmprojector en een live cinema orkest van acht cello’s.

Cello8ctet Amsterdam transformeert in SILENT CINEMA, een Russisch Zwijgende filmprogramma, tot een waar cinema orkest met alle klankkleuren en effecten van de films van de jaren 1900-1930. De hoofdfilm, De Mantel (1926), is een film ‘in de stijl van Gogol’, die zich af-speelt in Sint Petersburg. In het voorprogramma: ‘Romance met contrabas’ (1911) naar een verhaal van Tsjechov; ‘Premier Prix de Violoncelle’ (1907) en ‘The Immigrant’ (1917) van Charlie Chaplin.

Cello8ctet Amsterdam is internationaal een begrip en staat voor nieuwe muziek en succesvolle kruisbestuivingen tussen verschillende muziekstijlen en kunstdis-ciplines.

het Zingen van de ZeeHendriktje Ruiter e.a.donderdag 12/4/2012

Een muzikale voorstelling over ver-langen naar ver weg en dichtbij,over vertrekken en opnieuw ergens aankomen.

Muziek in de sfeer van Fado.

Spel, zang, gitaar en muziek Hendriktje RuiterGitaar, Portugese gitaar Ton MuldersContrabas, basgitaar Harm WijntjesTekst Thomas VerbogtSpeladviezen Jaap Spijkers

16

Page 17: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

Remi walsarie singer songwriter i.c.m. Open Alkmaarvrijdag 11/11/2011

Talentvolle singer-songwriter uit heiloo, Remi walsarie, bij Provadja!

Naast gitaar spelen en zingen, speelt hij piano, ukelele en drums. Naast zijn solo artiestenbestaan zit hij ook in een akoes-tisch duo, genaamd Mellow Morning.

whoobab Swing i.c.m. Open Alkmaarvrijdag 13/1/2012

Een samenraapsel van muzikanten, komt bij elkaar in Provadja om zich te uiten in de whoobab Swing!

De Whoobab Swing is onder andere bekend van deelname aan de Rob Acda Award 2010-2011.

Yori & Friendsvrijdag 16/12/2011

Een avond gevuld door de winnares van de Amsterdamse Popprijs 2010!

Yori Swart komt uit Bergen (NH). Onver-valste popmuziek met een alternatief randje, rechtstreeks uit het hart, dat is wat Yori je voorschotelt als je met haar muziek in aanraking komt. Een combina-tie tussen Joni Mitchell en Jeff Buckley, als je er om vraagt, maar ook flarden van Ani DiFranco, Melissa Etheridge en Jewel komen tevoorschijn. In 2010 won ze de Amsterdamse Popprijs, NH Pop Live en deed mee aan de Popronde. Ook deed ze voorprogramma’s van o.a Tim Knol, Wende Snijders, Anneke van Giersbergen en Rob Klerkx.

Gerhardt & Friends vrijdag 24/2/2012

3FM Serious Talent, Gerhardt heu-sinkveld, vult de avond bij Provadja!

Gerhardt Heusinkveld is een DIY: Do it Yourself artiest. Een singer-songwriter die met een team enthousiastelingen en geta-lenteerden zoveel mogelijk alles zelf doet en probeert mensen bij elkaar te brengen om samen een te gekke tijd te hebben

In 2010 voerde Gerhardt een ware zegetocht met Beans & Fatback, de band waarin hij piano, backings en koebel verzorgt, langs vele festivals zoals: Into the Great Wide Open, Oerol, Zomerparkfees-ten en podia als Kleine Komedie, Paradiso en Het Beest. Daarnaast was de band te horen en zien in De Wereld Draait Door, VI-Oranje, NPS Cultura en te horen op Radio 538, 3FM, Radio 2, Radio 1 en BNR Nieuwsradio.

17

Page 18: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

boekverfilmingenBoekverfilming met lezing en reader door filmjournalist Harry Peters i.s.m. Bibliotheek Kennemerwaard en Boekhandel Feijn

dinsdag 27/9/2011, De eenzaamheid der priemgetallenOver de gevolgen van verwaarloosde jeugdtrauma’sNaar het boek van Paolo Giordano

dinsdag 25/10/2011, Io non ho pauraEen innerlijke strijd met thriller elementen over de jonge MicheleNaar de bestseller van Niccolo Ammaniti, die zelf meeschreef aan het scenario

dinsdag 29/11/2011, The treeBoom met vaderlijke trekkenNaar de debuutroman van Judy Pascoe

dinsdag 20/12/2011, Winter’s boneIjzingwekkende zoektocht van jong meisje naar haar (criminele) vaderNaar het gelijknamige boek van Daniel Woodrell

dinsdag 24/1/2012, Norwegian woodSchitterend gefilmde liefdestragedieNaar het boek van Haruki Murakami

dinsdag 28/2/2012, No et moiVriendschap tussen een hoogbegaafd meisje en een dakloze tienerNaar het boek van de Franse schrijfster Delphine de Vigan

dinsdag 27/3/2012, IsabelleEen bloedstollende psychologische strijd op leven en doodNaar het gelijknamige boek van Tessa de Loo

dinsdag 24/4/2012, Never let me goKostschooldrama met science fictionele-menten.Naar het boek van Kazuo Ishiguro

Menuaanbod De serie boekverfilmingen wordt zeer voordelig aangeboden in het Provadja voorverkoop-menu op pagina 29.

NIEUW! Leesclub boekverfilming In het nieuwe seizoen start Provadja met een leesclub rond de serie boekverfilmingen.Binnen de leesclub, georganiseerd door boekhandel Feijn, worden vier verfilmde boeken besproken.Heeft u interesse? Informeer bij boekhan-del Feijn, bibliotheek Alkmaar of stuur een e-mail naar [email protected]. Indien er plaats is kunt u ook tijdens het seizoen instromen.

FILM & MEER

Naast de mooiste films, ook veel nieuwe initiatieven!

Leven en laten levenFilm- en lezingenreeks in november

Trouw zijn aan jezelf en ruimte geven aan een ander. hoe koppig ben je en hoeveel lever je in? In onderling samen leven en in de samenleving levert dat voortdurend spanning op. En drama.

Kwalitatief hoogwaardige en inhoudelijke films gepresenteerd door deskundige sprekers die ingaan op inhoud en filmtaal in een zaalgesprek.

Samenstelling van de reekswoensdag 9/11 Des hommes et des dieuxwoensdag 16/11 Tomboy woensdag 23/11 A seperationwoensdag 30/11 Another yearaanvang 19.30 uur

€10,- per avond; €30,- voor de hele reeks in het Provadja voorverkoop-menu. Zie pagina 29.

Een project i.s.m. de Filmschuur (Haarlem) en de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten in Noord- Holland en de Zwaan.

18

Page 19: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

CinemarvelousFilm, eten, drinken, muziek

Een bijzondere avond met film, muziek, lekker eten en een goed glas wijn! De beleving voor en na de film is even belangrijk als de goede film die je bekijkt. Zeker niet standaard maar wel iedere maand.

vrijdag 9 september 2011vrijdag 14 oktober 2011vrijdag 4 november 2011vrijdag 2 december 2011vrijdag 6 januari 2012vrijdag 10 februari 2012vrijdag 2 maart 2012 vrijdag 6 april 2012vrijdag 18 mei 2012vrijdag 8 juni 2012

Nieuwsgierig? Meld je dan aan via www.cinemarvelous.nl of stuur een e-mail naar [email protected].

Movies that Matter“Film opent ogen, een initiatief van Amnesty International!”

Movies that Matter en Provadja/YXIE geloven in de kracht van de camera als maatschappelijk wapen. Een wapen tegen onverschilligheid. Want film heeft een ongekend vermogen: het opent ogen. Wat in woord en geschrift niet lukt, krijgt het bewegend beeld soms wél voor elkaar.

Houd voor actuele data en tijden onze website www.provadja.nl in de gaten.

AIA Architectuur lezingen en films

Het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) bevordert de belangstelling voor architectuur en stedenbouw in de regio Alkmaar door lezingen te organise-ren in Provadja. In het najaar start AIA-films: architectuurdocumentaires en films. Architectuurlezingendinsdag 1/11/2011dinsdag 6/12/2011woensdag 8/2/2012dinsdag 6/3/2012maandag 2/4/2012dinsdag 8/5/2012 Architectuur film en documentairesdinsdag 13/9/2011zondag 16/10/2011 (architectuur filmfestival)dinsdag 15/11/2011dinsdag 17/1/2012dinsdag 20/3/2012

19

Page 20: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

IDFA on TourIeder voorjaar doet IDFA on Tour Provadja aan! Een hele dag lang, de beste IDFA films op het witte doek van Provadja.

weekfilm/ weekendfilm/ specialsEn natuurlijk iedere dag filmverto-ningen, zoals u gewend bent!

Verdeeld inWeekfilm Een hele speelweek lang, iedere dag te zien.WeekendfilmIeder weekend, van vrijdagmiddag tot en met zondagavond, een andere film.SpecialsBijzondere documentaires, de kleine parels uit de filmwereld.

Verwacht On the Road, This must be the place, Code blue en Submarine.

Voor actuele informatie, nieuws en achtergronden houd onze website www.provadja.nl in de gaten of volg ons op Facebook en Twitter!

DE KEuZE VAN SuZAN

Vijf voorstellingen uitgekozen door Suzan Vermeulen, voor (en door) jongeren.Theater is leuk! Theater is om te lachen en om te huilen en soms ook een beetje om over na te denken. Als zakelijk leider van Theatergroep Het Gezelschap en jongerentheater TRANS! ben ik dol op theater. Het komende seizoen staan er een aantal voorstellingen in Provadja waar ik dan ook erg nieuwsgierig naar ben. En die zijn volgens mij ook voor jou heel interessant! Zie ik je daar?

Suzan VermeulenArtistiek leider van het Hoornse productiehuis Het Gezelschap

Take it to the bridgeDon’t Hit Mama in dans, film, beeld en woord, 14+donderdag 6/10/2011

Ponyclub, geen Trojaanse vrouwenBoogaerdt/VanderSchootdonderdag 27/10/2011

TRANS!2011Onderdeel van Het Gezelschapzondag 27/11/2011

Amor Mungangazondag 19/2/2012, 14:30

Met Joran aan ZeeTheatergroep Nieuw Westdonderdag 23/2/2012

De voorstellingen zijn gebundeld tot een serie speciaal voor jongeren – ‘Voor de JEUGD van tegenwoordig, voor de jonge-ren van nu’. Vijf voorstellingen voor maar €25,- te bestellen tot 16 september. Zie het Provadja menu 2011/2012.

20

Page 21: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

JONGEREN bIJ PROVADJA

€5,- t/m 25 jaar!De Provadja jongeren-regeling: voor een prikkie naar film en theater! Jongeren tot en met 25 jaar kunnen voor slechts €5,- naar iedere door Provadja geprogrammeer-de film, theater- of muziekvoorstelling.

Club YXIE bertIedere maand, een avond waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en uitdagen. Voor wie? Voor kunstenaars, wetenschappers, beleidsmakers, onderne-mers en belangstellenden tot 25 jaar.Nieuwsgierig? Meld je aan op de YXIE Bert Facebook en houd de uitnodiging voor de volgende editie in de gaten! www.facebook.com/people/Yxie-Bert

Theater-ambassadeursDe theaterambassadeurs zijn jongeren die het leuk vinden om theatervoorstel-lingen te bezoeken. Ieder seizoen zoeken zij vier voorstellingen uit in Alkmaar en promoten deze bij andere jongeren. In ruil hiervoor mogen de ambassadeurs gratis naar deze voorstellingen toe. Zij ontmoe-ten acteurs, houden interviews, spreken andere jongeren en schrijven recensies en columns voor de website!

Wil jij ook theaterambassadeur worden mail dan naar: [email protected] of kijk op www.theaterisleuk.nl.

Formule CCultuur in onderwijs voor jongeren

Formule C is het gezamenlijke aanbod van de culturele instellingen van Alkmaar voor jongeren, dat onder schooltijd plaatsvindt. Speciaal voor Formule C presenteert Provadja/YXIE vier films en vier theater-producties! Interactie met de jongeren staat centraal. Denk hierbij aan een nagesprek met de makers, een workshop of een eigen film maken. We maken er een educatieve theater- en filmbeleving van!

Nieuwsgierige, enthousiaste docenten kunnen contact opnemen met Chantal Jelsma, [email protected] of 072 511 01 36 (optie 2).

21

Page 22: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

Kar & TonCees Brandt/ De Brandtstichting, 3+zondag 18/9/2011

Van de schrijver van Gooische Vrouwen en ‘t Schaep!

Als Kar en Ton de kartonfabriek van hun vader erven, willen ze vooral hun moeder niet teleurstellen. Maar hoe doe je dat samen, als karton intussen ouderwets is, en je broer wel je broer is, maar niet je beste vriend? Een spannende wereld-wedloop met een grote prijs lijkt de oplossing voor alle problemen. Maar… hoe sterk is uiteindelijk. Karton?

Kar & Ton is geschreven door Frank Houtappels, die naast toneelschrijver (o.a. Hotel Atlantico) ook de schrijver is van successeries als Gooische Vrouwen en ‘t Schaep met de 5 Pooten. Kar & Ton schreef hij speciaal voor Cees Brandt, dé specialist op het gebied van peuter en kleutertheater.

“hij doet een ouderwets beroep op de fantasie van kinderen. Een aanrader!”de Gelderlander

Tekst Frank Houtappels Spel Cees Brandt en Siem van Leeuwen

FAMILIEThEATER

Leuke, grappige en soms spannende voorstellingen! Een middag uit voor de hele familie in Provadja.

Mr. Anansie maakt de wereld aan het lachenWijnand Stomp, 6+zondag 30/10/2011

Anansie de spin vindt het niks dat alle verhalen in de wereld, de verhalen van Nyankopon worden genoemd. Anansie heeft een slim plan: hij gaat Nyankopon, een Afrikaanse Hemelheer, vragen of al die mooie verhalen zijn naam mogen dragen. Stel je voor, Anansiverhalen. Uiteindelijk stemt Nyankopon toe, op voorwaarde dat de kleine spin drie le-vensgevaarlijke opdrachten uitvoert…

Een vrolijke verzameling van diverse Anansie verhalen en liedjes. De tijdloze uitstraling van het klassieke spinnenman-netje weet verteller Wijnand Stomp op originele wijze te mixen met eigentijdse avonturen.

Spel Wijnand StompFoto Leendert Jansen

22

Page 23: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

Zoek het lekker zelf uit! – het beloofde Feest deel IVIlay den Boer, Het Huis van Bourgondië, Het Lab Utrecht, 10+zondag 6/11/2011

Lang zal ik leven in een kleurrijke wereld.

Stel je voor, alle Nederlanders wonen in één huis en jij mag dat huis bedenken. Een huis waar iedereen zichzelf kan zijn, geen last heeft van elkaar en waar ieder-een blij is. Lastige klus maar dat moet lukken, toch?

Zoek het lekker zelf uit is de vierde stap van de Nederlands/Israëlische theater-maker Ilay den Boer in de zesdelige reeks Het Beloofde Feest. In deze reeks neemt hij via persoonlijke familieportretten zijn geboorteland Israël en de joodse geschie-denis onder de loep. Het eerste deel Eet Smakelijk werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2009 net als het derde deel Dit is mijn vader in 2010. Beide be-leefden hun internationale première.

Concept en spel Ilay den BoerMuziek en spel Florian de Backerebegeleiding Ad De BontFormule C, cultuur in onder-wijs voor jongeren.

SmakWervelwind Ensemble, 8+zondag 20/11/2011

Achtplussers opgelet!

De heerlijk absurde, muzikale familievoor-stelling SMAK! komt naar de studio. Op een bizarre ochtend is er op een kruising een onwaarschijnlijk en hilarisch ongeluk gebeurt. De wijkagent probeert wanhopig de zaak onder controle te krijgen. En ondertussen denkt het eeuwenoude standbeeld, in alle wijsheid, er het hare van…

Muziek Ned McGowanMuziek Wervelwind EnsembleRegie Michael Helmerhorst (van o.a. Beumer & Drost)

Meneer hummeling gaat op reisBeumer & Drost, 8+zondag 18/12/2011

Meneer Hummeling gaat de reis maken waar hij als kind al van droomde. Hij pakt zijn koffer en doet resoluut de deur achter zich dicht. Echter, in het hotel waar hij voor de eerste periode een kamer boekte, komt hij niet aan! Waar is hij gebleven? Wordt er ooit nog iets van hem vernomen? Als u antwoord op die vraag wilt...

Toneelschap Beumer & Drost is onlangs voor de tweede keer genomineerd voor de Gouden Krekel. Spel Loek Beumer, Peter Drost en René van ‘t HofRegie Gijs de Lange Muziek Kees van der Vooren

23

Page 24: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

AmorMUNGANGA Braziliaans Muziektheater, 12+zondag 19/2/2012

Amor, een ode aan de Liefde.

Vijf spelers op toneel in de leeftijd tus-sen de 24 en (bijna) 80 jaar oud in een bijzondere ontmoeting tussen generaties en verschillende kunstvormen; met dans, mime, poppenspel, muziek en gefilmde interviews. Een zoektocht naar de liefde in zijn vele gedaantes. Naar de liefde dwars door de generaties heen.

Extra informatieAMOR is onderdeel van Formule C, cultuur in onderwijs voor jongeren.

Concept en regie Claudia MaoliScriptCo-regie Dick Hauser/Carlos Lagoeiro

De boodschapperBEER Muziektheater, 13+zondag 1/4/2012

Een biografie over de profeet Mohammed.

De Boodschapper, vrij naar het boek van Kader Abdollah, is een bevlogen verslag van de complexiteit en schoonheid van Mohammed’s bestaan neergezet door Peter Faber en Vera Ketelaars.

De boodschapper kenmerkt zich door de hoge spelenergie en de wisselende perspectieven. De live muziek speelt als derde acteur en als nuchtere onderbre-king, een grote rol wanneer de gemoede-ren te hoog op dreigen te lopen.

Extra informatieDe Boodschapper is onderdeel van Formule C, cultuur in onderwijs voor jongeren.

“De boodschapper is voor pubers een mooie, pittige kennismaking met de Islam.” NRC, 4-2-2010

Spel Peter Faber & Vera KetelaarRegie Aike Dirkzwager

MoustachioTheatergroep Wie Walvis, 10+zondag 22/1/2012

De liefde tussen Teun en Tinie, die al jaren samen op de boerderij wonen, lijkt over. Ze zijn al zo lang samen, dat ze niet eens meer hun eerste kus herinneren. Als laat-ste redpoging om hun liefde nieuw leven in te blazen, bestelt Tinie een Mexicaanse Mariachi band met muzikanten die hele romantische serenades zingen. Dan blij-ken de problemen van de Moustachio’s groter te zijn dan die van Tinie en Teun en verandert de eens zo rustige boerderij in een chaotische bende.

Spel Collin van den Broek, Maarten Hutten, Alessandro Mezzogori, Amarins Romkema en Carlos Zorita DiazConcept Amarins Romkema en Maarten HuttenEindregie Lise-Lott Kok

24

Page 25: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

Poep!Het Blauwe Huis, voor de allerkleinstenmaandag 9/4/2012

Een theatervoorstelling voor de allerkleinsten!

Lachen om viezigheidWel hier en gunter!, riep de kleine mol.Wie heeft er op mijn kop gepoept?

In Poep!, een vrolijke slapstickvoorstel-ling, komt op een dag de kleine mol boven de grond om te kijken of de zon al op is. En dan gebeurt het. Het is rond en bruin, en het ziet er uit als een worst. En het ergste is: het komt precies op zijn kop terecht. Wie heeft dit gedaan? De mol gaat direct op onderzoek uit.

Regie Gérard Pillen Spel Olaf van de Ven en Christiaan Bloem of Ben van Bokhoven Illustrator Wolf Erlbruch

JEuGDFILM

Nieuw: Familiefilm op z’n kopMeestal is een familiefilm een kinder-film die ook leuk is voor volwassenen. Maar het kan ook andersom, en dat is eigenlijk veel spannender.

Bij Provadja/YXIE dit seizoen ieder laatste weekend van de maand een ‘volwassen’ film die ook voor kinderen een bijzondere belevenis kan zijn. Ouders en kinderen samen op ontdekkingstocht.

we gaan van start op zaterdag 24 en zondag 25/9/2011 met Fantastic Mr. Fox, 9+

Pudding TarzanKinderboekenfilm in de kinderboekenweek, 6+zondag 9/10/2011, woensdag 12/10/2011

het thema van de kinderboeken-week is superhelden. Maar je hoeft geen Superman te heten om een held te zijn. Een levendige fantasie is genoeg!

De Deense kinderfilmklassieker Pudding Tarzan gaat over de kleine Ivan die het maar moeilijk heeft. Op school wordt hij gepest en zelfs zijn vader vindt hem een slapjanus. Gelukkig kan hij ze in zijn fanta-sie allemaal de baas.

25

Page 26: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

VERwAChT

Arrietty in de kerstvakantievan donderdag 29/12/2011 t/m zondag 8/1/2012, 8+

Voor achtplussers (en hun ouders) kunnen we nu al aankondigen.

Een betoverend mooie Japanse tekenfilm naar de beroemde Engelse kinderboeken-serie ‘The Borrowers’, over een familie van piepkleine mensjes die overleven door zich te verstoppen in huizen van (gewone) grote mensen.

Verder verwacht

winnetoons en de schat van het wilde westenNederlands gesproken, 6+

De geweldige beerNederlands gesproken, 7+

Orla de kikkerslikkerDeense animatiefilm, Nederlands gesproken, 6+

Cinekid Alkmaarvan zaterdag 15 t/m zondag 23/10/2011

Cinekid bestaat 25 jaar en gaat dat vieren met een extra feestelijk programma. Ook in Alkmaar is er van alles te beleven. O ja, en natuurlijk als vanouds weer veel gloed-nieuwe kinderilms. In de herfstvakantie naar Cinekid, wat anders?

Kijk op www.provadja.nl voor het actuele programma.

Cultuur PrimairIn de gemeente Alkmaar organiseert Cultuur-Primair kunstroutes voor alle leerlingen van het Primair Onderwijs. Projectbureau Cultuur-Primair is gevestigd in Artiance en betrekt in haar kunstroutes aanbod van de culturele instellingen van Alkmaar. Scholen in Alkmaar krijgen ieder voorjaar de CultuurPrimair-GIDS. Onderbouw (groep 1,2) met lespakketKikkerdrilFilmvoorstelling op school (of in Provadja)

Middenbouw (groep 3,4,5) met lespakketKerity, het geheim van EléonoreFilmvoorstelling in Provadja

Bovenbouw (groep 6,7,8) met lespakketWhere the Wild Things AreFilmvoorstelling in Provadja

Voorstellingen eigen koers (min. 50 leerlin-gen, voorstellingen in Provadja op afspraak)Onderbouw:Fietsmug & DansmugDeense tekenfilm, Nederlands gesproken. Met lespakket.

Middenbouw:De drie roversDuitse tekenfilm, Nederlands gesproken. Met lespakket.

Middenbouw en bovenbouw:Azur & AsmarFranse tekenfilm, Nederlands gesproken. Met lespakket.

Bovenbouw:S.O.S. kleine zeehondNoorse speelfilm, Nederlands ondertiteld. Met lespakket.

*De prijs (inclusief lespakket) is 3,50 euro per leerling als ze in de routes zitten, en 4,00 euro als het eigen koers is.

26

Page 27: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

Datum Dag Tijd Gezelschap/groep Seizoensprogramma aanduidingseptember2/9/2011 vrijdag 20:15 Panta Rhei en zijn Droomklavier - Kunst tot de Nacht (lokale) helden2/9/2011 vrijdag 20:30 Open alkmaar in theatercafé - Kunst tot de Nacht (lokale) helden3/9/2011 zaterdag 20:15 Panta Rhei en zijn Droomklavier (lokale) helden4/9/2011 zondag 14:30 Panta Rhei en zijn Droomklavier (lokale) helden9/9/2011 vrijdag 19:00 Cinemarvelous Film en meer13/9/2011 dinsdag 20:00 AIA architectuurfilm Film en meer15/9/2011 donderdag 20:15 I Compani - Mangiare! Oh oor, o hoor18/9/2011 zondag 14:30 Kar & Ton - Cees Brandt/De Brandtstichting (3+) Familietheater22/9/2011 donderdag 20:15 Germanisch Depressief - De Gemeenschap Fysiek23/9/2011 vrijdag 20:15 Voor de zekerheid - Gijs Nillesen Cabaret/stand-up comedy24/9/2011 zaterdag 19:00 Familiefilm op z'n kop Jeugd25/9/2011 zondag 14:00 Familiefilm op z'n kop Jeugd27/9/2011 dinsdag 20:00 De eenzaamheid der priemgetallen (boekverfilming) Boekverfilmingen30/9/2011 vrijdag Alkmaars Blues Express Festivaloktober1/10/2011 zaterdag Alkmaars Blues Express Festival2/10/2011 zondag Alkmaars Blues Express Festival5/10/2011 kinderboekenweek Kinderboekenweek - Pudding Tarzan Superhelden Kinderfilm! Jeugd6/10/2011 donderdag 20:15 Take it to the bridge - Don't hit mama Fysiek9/10/2011 zondag 14:30 Bejaarden en begeerte - Het Zuidelijk Toneel Toppers13/10/2011 donderdag 20:15 Blind Date Voorstelling14/10/2011 vrijdag 19:00 Cinemarvelous Film en meer14/10/2011 vrijdag Van nare mensen en de dingen die kapot gaan - Thijs van Domburg Voorstelling15 t/m 23/10/2011 herfstvakantie Cinekid Alkmaar - herfstvakantie (15 t/m 23 oktober) Jeugd16/10/2011 zondag hele dag AIA architectuurfilmfestival Film en meer20/10/2011 donderdag 20:15 ICP Orchestra Oh oor, o hoor21/10/2011 vrijdag 20:15 Monica da Silva Trio - Lubach en Kamps Cabaret/stand-up comedy25/10/2011 dinsdag 20:00 Io non ho paura (boekverfilming) Boekverfilmingen27/10/2011 donderdag 20:15 Ponyclub, geen Trojaanse vrouwen - Boogaerdt en vd Schoot Fysiek29/10/2011 zaterdag 19:00 Familiefilm op z'n kop Feugd30/10/2011 zondag 14:30 Mr. Anansie laat de wereld lachen - Wijnand Stomp (6+) Familietheater30/10/2011 zondag 14:00 Familiefilm op z'n kop Jeugdnovember1/11/2011 dinsdag 20:00 AIA architectuurlezing Film en meer3/11/2011 donderdag 20:15 Beloofd - theatergroep BEM i.s.m. Provadja/YXIE (lokale) helden4/11/2011 vrijdag 19:00 Cinemarvelous Film en meer6/11/2011 zondag 14:30 Zoek het lekker zelf uit! Het beloofde feest deel IV - Ilay den Boer (10+) Familietheater9/11/2011 woensdag 19:30 De Zwaan film+lezingenserie deel 1 Film en meer10/11/2011 donderdag 20:15 Blind Date Voorstelling11/11/2011 vrijdag 20:15 Open Alkmaar met Remi Walsarie (singer songwriter) (lokale) helden15/11/2011 dinsdag 20:00 AIA architectuurfilm Film en meer16/11/2011 woensdag 19:30 De Zwaan film+lezingenserie deel 2 Film en meer17/11/2011 donderdag 20:15 ZAPP4 - Radio Hunter Tour Oh oor, o hoor18/11/2011 vrijdag 20:15 Bambie F 16 - Mimetheatergroep Bambie Fysiek20/11/2011 zondag 14:30 Smak - Wervelwind Ensemble (8+) Familietheater23/11/2011 woensdag 19:30 De Zwaan film+lezingenserie deel 3 Film en meer26/11/2011 zaterdag 19:00 Familiefilm op z'n kop Jeugd27/11/2011 zondag 14:00 Familiefilm op z'n kop Jeugd27/11/2011 zondag 14:30 TRANS!2011 - onderdeel Het Gezelschap (lokale) helden29/11/2011 dinsdag 20:00 The Tree (boekverfilming) Boekverfilmingen30/11/2011 woensdag 19:30 De Zwaan film+lezingenserie deel 4 Film en meerdecember1/12/2011 donderdag 20:15 Contouren - Cargo/Het Zuidelijk Toneel Toppers2/12/2011 vrijdag 19:00 Cinemarvelous Film en meer6/12/2011 dinsdag 20:00 AIA architectuurlezing Film en meer8/12/2011 donderdag 20:15 Kijkshock - Liefdes Zegepraal Oh oor, o hoor9/12/2011 vrijdag 20:15 3x Suzy - 3xSuzy Fysiek15/12/2011 donderdag 20:15 Laura van Dolron in gesprek met Oscar van Woensel Voorstelling16/12/2011 vrijdag 20:15 Yori Swart & Friends (lokale) helden18/12/2011 zondag 14:30 Meneer Hummeling gaat op reis - Beumer & Drost (8+) Familietheater20/12/2011 dinsdag 20:00 Winter's bone (boekverfilming) Boekverfilmingen

JAAROVERZIChT 2011/2012 27

Page 28: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

Datum Dag Tijd Gezelschap/groep Seizoensprogramma aanduidingjanuari5/1/2012 donderdag 20:15 Klaarlichte Nacht – Theatergroep Flint Toppers6/1/2012 vrijdag 19:00 Cinemarvelous Film en meer13/1/2012 vrijdag 20:15 Whoobab Swing i.c.m. Open Alkmaar (lokale) helden17/1/2012 dinsdag 20:00 AIA architectuurfilm Film en meer19/1/2012 donderdag 20:15 Blind Date Voorstelling22/1/2012 zondag 14:30 Moustachio – Theatergroep Wie Walvis (10+) Familietheater24/1/2012 dinsdag 20:00 Norwegian Wood (boekverfilming) Boekverfilmingen28/1/2012 zaterdag 19:00 Familiefilm op z'n kop Jeugd29/1/2012 zondag 14:00 Familiefilm op z'n kop Jeugdfebruari3/2/2012 vrijdag Toon & Taal Festival Festival4/2/2012 zaterdag Toon & Taal Festival Festival5/2/2012 zondag 14:30 iPromise – Sonnevanck (onderdeel Toon & Taal Festival) Fysiek8/2/2012 woensdag 20:00 AIA architectuurlezing Film en meer9/2/2012 donderdag 20:15 Blind Date Voorstelling10/2/2012 vrijdag 19:00 Cinemarvelous Film en meer12/2/2012 zondag Muziek in het Doelengebouw– deel 1: Alkmaar rond 1600 In volle glorie17/2/2012 vrijdag 20:15 Laaghangend Fruit – Margriet Bolding Cabaret/stand-up comedy19/2/2012 zondag 14:30 Amor – Munganga (12+) Familietheater23/2/2012 donderdag 20:15 Met Joran aan Zee – Theatergroep Nieuw West Toppers24/2/2012 vrijdag 20:15 Gerhardt Heusinkveld & Friends (lokale) helden25/2/2012 zaterdag Familiefilm op z'n kop Jeugd26/2/2012 zondag 14:00 Familiefilm op z'n kop Jeugd28/2/2012 dinsdag 20:00 No et moi (boekverfilming) Boekverfilmingenmaart2/3/2012 vrijdag 19:00 Cinemarvelous Film en meer6/3/2012 dinsdag 20:00 AIA architectuurlezing Film en meer8/3/2012 donderdag 20:15 Blind Date Voorstelling9/3/2012 vrijdag 20:15 Open Alkmaar (lokale) helden11/3/2012 zondag Muziek in het Doelengebouw – deel 2: Vensters op de wereldmuziek In volle glorie15/3/2012 donderdag 20:15 Rosie Wooff – Infrared Multitouch Dancefloor Oh oor, o hoor16/3/2012 vrijdag Jazztival (improvisatiefestival) Festival17/3/2012 zaterdag Jazztival (improvisatiefestival) Festival18/3/2012 zondag Jazztival (improvisatiefestival) Festival20/3/2012 dinsdag 20:00 AIA architectuurfilm Film en meer23/3/2012 vrijdag 20:15 De Broekophouder – Servaes Nelissen Cabaret/stand-up comedy27/3/2012 dinsdag 20:00 Isabelle (boekverfilming) Film en meer29/3/2012 donderdag 20:15 Valangst – Matzer theaterproducties Toppers31/3/2012 zaterdag 19:00 Familiefilm op z'n kop Jeugdapril1/4/2012 zondag 14:30 De Boodschapper – Beer muziektheater (13+) Familietheater1/4/2012 zondag 14:00 Familiefilm op z'n kop Jeugd2/4/2012 maandag 20:00 AIA architectuurlezing Film en meer5/4/2012 donderdag 20:15 Cello8ctet Amsterdam – Silent Cinema Oh oor, o hoor6/4/2012 vrijdag 19:00 Cinemarvelous Film en meer8/4/2012 zondag Muziek in het Doelengebouw – deel 3: Bach en Handel, het duel In volle glorie9/4/2012 maandag op locatie Poep! – Het blauwe Huis (2+) Familietheater12/4/2012 donderdag 20:15 Hendriktje – Het Zingen van de Zee Oh oor, o hoor13/4/2012 vrijdag Weekend van de Amateurkunst (WAK) Festival14/4/2012 zaterdag Weekend van de Amateurkunst (WAK) Festival15/4/2012 zondag Weekend van de Amateurkunst (WAK) Festival19/4/2012 donderdag 20:15 Blind Date Voorstelling24/4/2012 dinsdag 20:00 Never let me go (boekverfilming) Boekverfilmingen26/4/2012 donderdag 20:15 Laura van Dolron in gesprek met Ariane Schluter Toppers29/4/2012 zaterdag 19:00 Familiefilm op z'n kop Jeugd30/4/2012 zondag 14:00 Familiefilm op z'n kop Jeugdmei8/5/2012 dinsdag 20:00 AIA architectuurlezing Film en meer11/5/2012 vrijdag 20:15 Open Alkmaar (lokale) helden17/5/2012 donderdag 20:15 Ellis Island – Theatergroep Winterberg Toppers18/5/2012 vrijdag 19:00 Cinemarvelous Film en meer20/5/2012 zondag Muziek in het Doelengebouw – deel 4: Lucebert en Tijdgenoten In volle glorie24/5/2012 donderdag 20:15 Hendriktje – Het Zingen van de Zee Oh oor, o hoor26/5/2012 zaterdag 19:00 Familiefilm op z'n kop Jeugd27/5/2012 zondag 14:00 Familiefilm op z'n kop Jeugdjuni1/6/2012 vrijdag Festival Alkmaar Centraal Festival2/6/2012 zaterdag Festival Alkmaar Centraal Festival3/6/2012 zondag Festival Alkmaar Centraal Festival8/6/2012 vrijdag 19:00 Cinemarvelous Film en meer

28

Page 29: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

aantal prijs totaalblind date – nieuwe theatermakers on tour!Do 13/10/2011, 20:15 Blind Date Vernieuwend/verrassend p.9Do 10/11/2011, 20:15 Blind Date Vernieuwend/verrassend p.9Do 19/1/2012, 20:15 Blind Date Vernieuwend/verrassend p.9Do 09/2/2012, 20:15 Blind Date Vernieuwend/verrassend p.9Do 08/3/2012, 20:15 Blind Date Vernieuwend/verrassend p.9Do 19/4/2012, 20:15 Blind Date Vernieuwend/verrassend p.9

6 voor de prijs van 4! Ik bestel dit menu: ........ x € 52,- = € ..............Toppers – de ultieme theaterbeleving in ons intieme theater!Zo 9/10/2011, 14:30 Bejaarden en begeerte – Het Zuidelijk Toneel Toppers p.5Do 5/1/2012, 20:15 Klaarlichte Nacht – Theatergroep Flint Toppers p.5Do 23/2/2012, 20:15 Met Joran aan Zee – Theatergroep Nieuw West Toppers p.6Do 29/3/2012, 20:15 Valangst – Matzer theaterproducties Toppers p.6Do 17/5/2012, 20:15 Ellis Island – Theatergroep Winterberg Toppers p.7

5 voor de prijs van 4! Ik bestel dit menu: ........ x € 52,- = € ..............Theater a la Provadja – avontuur zoals u gewend bent bij ons!Do 6/10/2011, 20:15 Take it to the bridge – Don’t hit mama Fysiek p.11Do 3/11/2011, 20:15 Beloofd – theatergroep BEM i.s.m. Provadja/YXIE (lokale) helden p.8Do 1/12/2011, 20:15 Contouren – Cargo/Het Zuidelijk Toneel Toppers p.5Do 15/12/2011, 20:15 Laura van Dolron in gesprek met Oscar van Woensel Vernieuwend/verrassend p.10Do 23/2/2012, 20:15 Met Joran aan Zee – Theatergroep Nieuw West Toppers p.6Do 29/3/2012, 20:15 Valangst – Matzer theaterproducties Toppers p.6

6 voor de prijs van 5! Ik bestel dit menu: ........ x € 65,- = € ..............Cabaret & Stand-up comedyVr 23/9/2011, 20:15 Voor de zekerheid – Gijs Nillesen Cabaret/stand-up comedy p.3Vr 21/10/2011, 20:15 Monica da Silva Trio – Lubach en Kamps Cabaret/stand-up comedy p.3Vr 17/2/2012, 20:15 Margriet Bolding – Laaghangend Fruit Cabaret/stand-up comedy p.4Vr 23/3/2012, 20:15 De Broekophouder – Servaes Nelissen Cabaret/stand-up comedy p.4

4 voor de prijs van 3! Ik bestel dit menu: ........ x € 39,- = € ..............Leven en laten leven – De Zwaan film en lezingenreeks in november i.s.m. De ToneelschuurWo 9/11/2011, 19:30 De Zwaan film+lezing Des hommes et des dieux Film en meer p.18Wo 16/11/2011, 19:30 De Zwaan film+lezing Tomboy Film en meer p.18Wo 23/11/2011, 19:30 De Zwaan film+lezing A seperation Film en meer p.18Wo 30/11/2011, 19:30 De Zwaan film+lezing Another year Film en meer p.18

4 voor de prijs van 3! Ik bestel dit menu: ........ x € 30,- = € ..............boekverfilmingen 2011/2012 i.s.m. bibliotheek Kennemerwaard en boekhandel Feijn Di 27/9/2011, 20:00 Boekverfilming – De eenzaamheid der priemgetallen Film en meer p.18Di 25/10/2011, 20:00 Boekverfilming – Io non ho paura Film en meer p.18Di 29/11/2011, 20:00 Boekverfilming – The Tree Film en meer p.18Di 20/12/2011, 20:00 Boekverfilming – Winter’s bone Film en meer p.18Di 24/1/2012, 20:00 Boekverfilming – Norwegian Wood Film en meer p.18Di 28/2/2012, 20:00 Boekverfilming – No et moi Film en meer p.18Di 27/3/2012, 20:00 Boekverfilming – Isabelle Film en meer p.18Di 24/4/2012, 20:00 Boekverfilming – Never let me go Film en meer p.18

8 voor de prijs van 6! Ik bestel dit menu: ........ x € 60,- = € ..............Familie – voor het hele gezin vanaf 8 jaarZo 20/11/2011, 14:30 Smak – Wervelwind Ensemble (8+) Familietheater p.23Zo 18/12/2011, 14:30 Meneer Hummeling gaat op reist – Beumer & Drost (8+) Familietheater p.23Zo 22/1/2012, 14:30 Moustachio – Theatergroep Wie Walvis (10+) Familietheater p.24Vrijkaartje voor jeugdfilm

4 voor de prijs van 3! Ik bestel dit menu: ........ x € 28,50 = € ..............Mieniemie – theater voor de allerkleinsten!Zo 18/9/2011, 14:30 Kar & Ton – Cees Brandt/De Brandstichting (3+) Familietheater p.22Ma 9/4/2012, Op locatie Poep! – Het blauwe Huis (2+) Familietheater p.25Vrijkaartje voor kinderfilm

3 voor de prijs van 2! Ik bestel dit menu: ........ x € 19,- = € ..............Voor de JEuGD van tegenwoordig – voor jongeren van nu! Keuze van Suzan, 5 voorstellingen voor prijs van 4Do 6/10/2011, 20:15 Take it to the bridge – Don’t hit mama Fysiek p.20Do 27/10/2011, 20:15 Ponyclub, geen Trojaanse vrouwen – Boogaerdt en vd Schoot Fysiek p.20Zo 27/11/2011, 14.30 TRANS!2011 – onderdeel Het Gezelschap (lokale) helden p.20Do 23/2/2012, 20:15 Met Joran aan Zee – Theatergroep Nieuw West Toppers p.20Zo 19/2/2012, 14:30 Amor – Munganga (12+) Familietheater p.20

5 voorstellingen voor de jongerenprijs! Ik bestel dit menu: ........ x € 25,- = € ..............Oh oor, o hoor – van groovy jazz tot fadoDo 15/9/2011, 20:15 I Compani – Mangiare Oh oor, o hoor p.14Do 20/10/11, 20:15 ICP Orchestra Oh oor, o hoor p.14Do 17/11/2011, 20:15 ZAPP4 – Radio Hunter Tour Oh oor, o hoor p.15Do 8/12/2011, 20:15 Kijkshock – Liefdes Zegepraal Oh oor, o hoor p.15Do 5/4/2012, 20:15 Cello8ctet Amsterdam – Silent Cinema Oh oor, o hoor p.16Do 24/5/2012, 20:15 Hendriktje – Het Zingen van de Zee Oh oor, o hoor p.16

6 voor de prijs van 4! Ik bestel dit menu: ........ x € 52,- = € ..............

MENuKAART 2011/12 29

Page 30: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

aantal prijs totaalIn volle glorie – vier spankelende muzikale matinees in het DoelengebouwZo 12/2/2012 Muziek in het Doelengebouw – deel 1: Alkmaar rond 1600 In volle glorie p.13Zo 11/3/2012 Muziek in het Doelengebouw – deel 2: Vensters op de wereldmuziek In volle glorie p.13Zo 8/4/2012 Muziek in het Doelengebouw – deel 3: Bach en Handel, het duel In volle glorie p.13Zo 20/5/2012 Muziek in het Doelengebouw – deel 4: Lucebert en Tijdgenoten In volle glorie p.13

4 voor de prijs van 3! Ik bestel dit menu: ........ x € 60,- = € ..............hoofd op hol! Do 22/9/2011, 20:15 Germanisch Depressief – De Gemeenschap Fysiek p.10Do 27/10/2011, 20:15 Ponyclub, geen Trojaanse vrouwen – Boogaerdt en vd Schoot Fysiek p.11Vr 9/12/2011, 20:15 3x Suzy Fysiek p.12Zo 19/2/2012, 14:30 Amor – Munganga Familietheater p.24Zo 1/4/2012, 14:30 De Boodschapper – Beer muziektheater Familietheater p.24

5 voor de prijs van 3! Ik bestel dit menu: ........ x € 39,- = € ..............

Totaal: € ........................................

Eenmalige machtigingOndergetekende machtigt hierbij Stichting Provadja om de kosten van de bestelde menu’s van zijn/haar bankrekening af te schrijven.

Uw gegevens

Aanhef: Dhr Mv Fam.

Voorletter(s) en naam:

Adres:

Postcode en woonplaats:

Telefoonnummer:

E-mail adres: (indien u onze nieuwsbrief wenst te ontvangen)

Bankrekening:

Rekening op naam van:

Datum en plaats:

Handtekening:

Het menu-aanbod 2011/2012 geldt tot en met donderdag 15 september. Bestellingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. De kaarten voor de bestelde menu’s worden gratis opgestuurd naar het opgegeven adres. Als een voorstelling is uitverkocht ontvangt u bericht van ons.

Knip het formulier uit en geef het volledig ingevuld af bij de kassa of stuur het op naar:Provadja/YXIE, t.a.v. Menukaart 2011/2012, Verdronkenoord 12, 1811 BE ALKMAAR.

Tevens kunt u de menukaart downloaden op onze website www.provadja.nl, kijk bij Actueel.

Mocht er iets niet in orde zijn met uw eenmalige machtiging, neem dan altijd eerst contact op met Provadja/YXIE.

Onvolledige ingevulde formulieren kunnen wij helaas niet verwerken.

30

Page 31: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

MEUBELMAKERIJ MEUBELSPUITERIJ RESTAURATIES MAATWERK

ONTWERPEN VAN:WOONKEUKENS SLAAPKAMERS WOONKAMERS TAFELS & STOELEN

MATERIALEN O.A.:HOUT METAAL KUNSTSTOF NATUURSTEEN

• • •

• • •

• • •

Koedijkerstraat 23, Alkmaar.Telefoon 072 - 512 03 [email protected]

Openingstijden:dagelijks van 07.30-17.00 uurzaterdags van 10.00-16.00 uur

Het adres voor:• Piano’s en vleugels

(zowel akoestisch als digitaal)

• Snaarintstrumenten• Blaasinstrumenten

• Slaginstrumenten• Accordeons• Bladmuziek• Accessoires

Regelmatig showroom modellen in de aanbieding.

Spanjaard MuziekhandelKoorstraat 23-251811 GM Alkmaar.Tel. [email protected]

Premium dealer van

Yamaha Clavinova CLP en Clavinova CVP

V E R H U U R - V E R K O O P - O N D E R H O U D

BEDRIJFSFILMS | DOCUMENTAIRES | DRAMAPRODUCTIES

KENNEMERSTRAATWEG 65 1814 GC ALKMAAR TEL . 06 55 393 733 [email protected] WWW.ORPHICFILM.NL

Orphic Film brengt met film uw producten, diensten en ideeën

écht tot leven. Voor uw klanten, relaties en medewerkers. Via

internet, televisie, smartphone of op het grote bioscoopdoek.

Om uw boodschap, informatie of plannen op originele wijze

blijvend over te brengen.

Een film is altijd maatwerk. En wordt door ons op professionele

en inspirerende wijze vervaardigd op basis van een gezamelijk

projectenplan. Natuurlijk voor een transparante en redelijke prijs.

Voor meer informatie én bewegende beelden: www.orphicfilm.nl

Als één beeld meer zegt dan 1000 woorden...

...wat gebeurt er dan bij bewegende beelden?

Page 32: Provadja/YXIE seizoensbrochure 2011-2012

normaal kortingsprijs t/m 25 jr

Film €8,50 €7,- €5,-

Jeugdfilm €7,- €6,50 €5,-

Podium €13,- €11,50 €5,-

Familievoorstelling €9,50 €8,- €5,-

Vriend worden van Provadja/YXIENieuwe vriendenregeling vanaf 1/9/2011.

Voor slechts €20,00 per persoon per jaar bent u al Vriend. Wilt u met z’n tweeën Vriend worden én woont u op hetzelfde adres, dan betaalt u voor twee personen slechts €37,50.

De groep Vrienden van Provadja/YXIE dragen ons theater een warm hart toe. Draagt u Provadja/YXIE ook een warm hart toe? Word Vriend en geniet van de volgende voordelen:– U ontvangt korting op alle geprogram-meerde theater- en filmvoorstellingen; – U krijgt per seizoen een vrijkaart cadeau, voor een geprogrammeerde voorstelling naar keuze;– U krijgt ons maandprogramma en an-dere uitingen gratis thuisgestuurd;– U ontvangt maandelijks (naar wens) onze e-mail nieuwsbrief met informatie, tips en speciale acties; – U ontvangt exclusieve aanbiedingen (lezingen, ontmoetingen met theaterma-kers, speciale Vriendenavonden etc.).

Let op! Vanaf komend seizoen worden geen Vriendenpassen meer uitgegeven. U wordt als Vriend aangemeld in ons kassasysteem. Kortingen en overige voor-delen worden automatisch verwerkt.

Onze zalen zijn te huur!Feestje, relatieontvangst, lezing, uw eigen theatervoorstelling, filmvertoning, product of bedrijfspresentatie? Wij vertellen u graag meer over zowel de culturele als commerciële huurmogelijkheden. Neem contact op met de afdeling bedrijfsvoe-ring via [email protected] of 072 5110536.

Gasten van ProvadjaPapaver, Popkoor Cheesetown, Walter van Rijssen (Alkmaarse gitaarschool), Theatergroep Pluusj, Theatergroep Troost, de 8 Oktober Vereniging, de Arrogantjes, Jeugd Theaterschool, Trans!, Theatergroep Haarlem, AIA.

INFORMATIE

Kaarten reserverenU kunt uw kaarten eenvoudig via onze website reserveren. Tevens kunt u telefonisch kaarten reserveren via 072-5202022, op werkdagen van 13:00 uur tot 17:00 uur.

De gereserveerde kaarten kunt u ophalen en betalen aan de kassa. Betalen kan met contant geld, pinpas, Cultuurkaart, Bioscoopbon, Theater & Concertbon of AlkmaarPas filmcoupon.

KassaDe kassa is geopend van maandag t/m vrijdag 13:00 uur – 17:00 uur. Daarnaast vanaf één uur voor aanvang voorstelling. Reserveringen uiterlijk een half uur voor aanvang voorstelling ophalen, daarna vervalt de reservering.

ParkerenU kunt bij Provadja voor €2,- parkeer-munten kopen voor de parkeergaragesKarperton, Kanaaleiland, de Vest, de Kazerne en de Singelgarage.Met 2 munten kunt u van maandag t/m zaterdag tussen 18.00 uur tot de volgende morgen 10.00 uur parkeren. Voor route-beschrijving zie www.provadja.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuwsVia onze website www.provadja.nl kunt u zich aanmelden voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief. In uw mailbox ont-vangt u het laatste nieuws en programma! Ook zijn wij online te volgen via Facebook en Twitter: www.facebook.com/people/ ProvadjaAlkmaarwww.twitter.com/ProvadjaAlkmaarwww.twitter.com/YXIEAlkmaarVolg Provadja en YXIE online en doe mee met onze speciale social media acties!

Kinderfeestje vieren in ProvadjaEen feestje te vieren? Vier het bij Provadja! Elke zondagmiddag om 14.00 uur zijn bij Provadja de allerleukste kinderfilms te zien. Ideaal voor een kinderpartijtje. De jarige job wordt in het zonnetje gezet en krijgt een vrijkaartje voor een kinderfilm naar keuze cadeau, maar ook de andere kinderen kunnen meegenieten van het feest.

Prijzen

Redactie Maaike van der Werff, René Middelbergh, Kees Wieringa, Maïa HemkesEindredactie Maaike van der Werff, Maïa HemkesTekst en beeld Alle impresariaten, gezelschappen en partnersProgrammering Kees Wieringa (podium), Katrin Richter (podium), Femke van Ravensbergen (podium),Nick van der Ham (film), Leo Bankersen (jeugdfilm),Nel Ruitenbeek (muziek), Kees van Unen (muziek)Ontwerp Thonik Acquisitie en druk Aristo Uitgeversgroep BV

Provadja/YXIE drijft op het enthousiasme en de inzet van vrijwilligers

Provadja/YXIE wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar en Fonds Podiumkunsten.

De inhoud van dit seizoensprogramma is zorgvuldig samengesteld. Aan de inhoud van deze brochure kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. Provadja/YXIE kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de uitgave.

Adressen/contactgegevenswww.provadja.nl / www.yxie.nl

Locatie Theater ProvadjaVerdronkenoord 121811 BE Alkmaartel: 072 511 01 36reserveren: 072 520 2022

Locatie Doelenveld/YXIESint SebastiaansdoelenDoelenstraat 3-71811 KX Alkmaarreserveren: 072 520 2022

INFORMATIE32