Programmaboekje Soul Survivor 2012

44

description

Programmaboekje van het Soul Survivor 2012. Voor meer info kijk op www.soulsurvivor.nl of http://www.facebook.com/soulsurvivor

Transcript of Programmaboekje Soul Survivor 2012

Page 1: Programmaboekje Soul Survivor 2012
Page 2: Programmaboekje Soul Survivor 2012

2 |

Advertentie Od?

Page 3: Programmaboekje Soul Survivor 2012

Samen

JezuS ontmoeten Welkom op het vijftiende Soul Survivor festival. Het is soms goed om weer eens na te denken waarom je dingen doet zoals je ze doet, maar ook om na te denken waar het nu eigenlijk allemaal om draait. Wat zijn de dingen waar je warm, of juist koud van wordt?

Dit is eigenlijk precies wat we als Soul Survivor Team ook hebben gedaan. We willen zoveel dingen zien gebeuren in ons land, we zouden de Bijbel wel van binnen en buiten willen ken-nen en alle onrecht uit de wereld zien verdwijnen. Maar bovenal willen we één ding en dat is: Jezus ontmoeten. Daar ligt onze eerste passie!

Jezus ontmoeten lijkt heel abstract, maar dat is het niet. Alles draait om relatie en niet om religie. Jezus wil zichzelf laten zien. Hij nodigt ons eigenlijk gewoon uit om dichtbij te komen. We hoeven ons niet beter voor te doen, dan we zijn. We zijn gewoon hartstikke welkom.

Juist tijdens een festival als deze, zal je zien dat wanneer we ons focussen, we Jezus gaan ontmoeten. Thuis kan dit soms lastiger zijn, maar samen gaat dit veel makkelijker. Op dit festival draait ALLES om Jezus. Dat merk je tijdens de worship. Maar ook tijdens de ministry-tijden. Je zult ontdekken dat je door het werk en de kracht van de Heilige Geest aangeraakt kunt worden. Een ontmoeting of zelfs een wonder kan dan zomaar gebeuren!

Het doel van Soul Survivor is dat jij tijdens deze vijf dagen Jezus gaat ontmoeten. Lekker gaat genieten en dat Hij je nieuwe dingen mag leren. De Heilige Geest is altijd bij je en dat is echt super tof! En we hebben elkaar natuurlijk ook nodig, voor zowel de serieuze mo-menten als in de fun-momenten. Moedig je vrienden aan en neem ze mee!

het Soul Survivor team

1

Page 4: Programmaboekje Soul Survivor 2012

4 |

Advertentie

Page 5: Programmaboekje Soul Survivor 2012

5 15th edition

6 ProgrammatiJden & extra info

8 maak kenniS met Soul Survivor

11 interview met amanda lock

12 Programma zondag

16 Programma maandag

19 ik? chriSten? eh..

20 Programma dinSdag

22 een onuitwiSbare indruk

24 Programma woenSdag

27 Seminaroverzicht

28 maak kenniS met de SPrekerS

30 relidaily

32 miniStry, hoe werkt het?

35 algemene informatie

38 notitieS

de Plattegrond van het terrein Staat achterin het boekJe

inhoudSoPgave

3

Page 6: Programmaboekje Soul Survivor 2012

4 |

Page 7: Programmaboekje Soul Survivor 2012

dit is alweer de 15de keer dat het Soul Survivor festival er is! en dat mag gevierd worden!

Misschien kom jij ook al heel wat jaren of is het juist de eerste keer. We kunnen je dan ver-tellen dat er ongelofelijk veel is gebeurd de afgelopen jaren. Daarom is het ook zo leuk om even terug te kijken. Duizenden jongeren hebben een festival, minifestival, worshipnight of een training meegemaakt. Veel jongelui waren onderdeel van een gebedsgroep of hebben boeken en CD’s thuis van Soul Survivor. Enorm veel vriendschappen zijn ontstaan, en niet te vergeten: zelfs huwelijken!

We hebben ontdekt dat de beste plek, om te groeien in geloof en in liefde voor Jezus, de plek is waar ALLES draait om Hem. Jongeren die andere jongeren motiveren om hun leven aan Jezus te geven. Soul Survivor creëert een veilige plek waar jongeren die de ruimte krijgen om vragen te stellen. Maar ook leren om zelf te bidden, woorden door te geven. Aangeraakt te worden door de Heilige Geest en ook de gaven van de Heilige Geest ontdekken en gewoon gaan meedoen. Een plek waar je mag uitstappen, maar ook waar je mag fouten maken.

Het tijdperk dat geestelijke zaken alleen voor de ‘ouderen’ is of voor de ‘professionals’ ligt echt achter ons. Het tijdperk dat alleen mannen leiding mogen geven is echt voorbij. We zijn allemaal geroepen om Jezus na te leven op aarde. Maar dat gaat niet zonder een beetje hulp en ondersteuning. We hebben voorbeelden nodig van lui die iets verder zijn dan wij zelf, met net een beetje meer kennis of ervaring.

De afgelopen jaren is Soul Survivor een inspiratie geweest voor jongeren in hun zoektocht naar wie Jezus is. Maar ook een ontdekking hoe je kunt uitstappen in de kracht van de Heilige Geest. Ook hebben we samen ontdekt wat de kracht van aanbidding is. Samen Jezus eren en de focus op Hem hebben. Laten we daarbij niet vergeten dat zorg voor elkaar en voor een eerlijke wereld ook aanbidding is, want hiermee eer je God en ga je in Jezus’ voetstappen.

Soul Survivor wil ook de komende jaren een plek bieden voor jongeren die geloven dat een leven met God veel meer te bieden heeft dan zonder Hem. Jongeren die gewoon God beter willen kennen een achter Hem aan willen gaan. Gaan doen wat Hij zegt. Wij willen je helpen hoe je Jezus kunt betrekken in alles wat je doet: je studiekeuze, werk, kerk, partnerkeuze en ga zo maar door. Als je dat doet, zul je ontdekken dat God je gaat helpen als alles voor de wind gaat, maar ook als het een beetje tegen zit. Het gaat niet om de theorie of om religie, het gaat over relatie. Relatie met God, met elkaar en met de wereld om ons heen.

Doe mee en denk mee! Want een beweging ben je samen. Samen Jezus ontmoeten! Dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait. Lambert Dekkers, voorzitter Soul Survivor

15th edition

5

Page 8: Programmaboekje Soul Survivor 2012

6 |

zaterdag 15.00 – 17.00 Opening19.30 – 22.00 Celebration22.00 – 24.00 Plaza, SoulCafé, Lounge, SoulFood, Club Fifteen en ReliDaily tent

zondag t/m woenSdag 09.00 – 10.00 Seminarronde 110.30 Celebration13.30 – 14.30 Seminarronde 215.00 – 16.00 Seminarronde 316.30 – 17.30 Seminarronde 419.30 – 22.00 Celebration22.00 – 24.00 Plaza, SoulCafé, Lounge, SoulFood, Club Fifteen en ReliDaily tent

donderdag 09.00 – 10.00 Pendeldienst naar NS11.00 Deelnemers moeten van het terrein af zijn.

Het dagprogramma is om 24.00 uur afgelopen en het evenemententerrein sluit om 00.30 uur. Iedereen wordt verzocht dan zo snel mogelijk naar zijn of haar slaapplaats te gaan. Om 01.00 uur moet het op het kampeerterrein en in en om de toiletgebouwen stil zijn.

Prayer room Bidden is ontzettend belangrijk! We willen wel, maar vaak weten we niet hoe we moeten bidden en daarom doen we het maar weinig of helemaal niet. De discipelen wisten ook niet hoe ze moesten bidden en vroegen daarom aan Jezus: Leer ons bidden! In de Prayer Room willen we jou enthousiast maken voor gebed en je leren hoe je kunt bidden zodat, als je weer naar huis gaat, je precies weet wat je tegen God wilt zeggen. Kijk voor het program-ma (voorbede, teachings en devotionals) op het bord bij de ingang van de Prayer Room.

nacht zonder dak Zoals ieder jaar organiseren we dit jaar ook weer een Nacht zonder Dak op het festival. Je brengt dan één nacht door zoals straatjongeren dit iedere nacht moeten doen. Met een groot aantal jongeren willen we de nacht van maandag op dinsdag in zelfgemaakte krotten doorbrengen. Durf jij de uitdaging aan? Kom dan zondag naar de Soul Action stand en geef je op! Als je meedoet aan Nacht zonder Dak kun je het Soul Survivor programma gewoon blijven volgen.

ProgrammatiJden

6

extra info

Page 9: Programmaboekje Soul Survivor 2012

SPort & fun Ook voor Sport & Fun is er plek op Soul Survivor. Dagelijks biedt ‘Geloofshelden’ een sportprogramma aan. Zin om een dag te voetballen, volleyballen of andere sport? Zoek de mensen van Geloofshelden op!Op het festivalterrein staat een pannakooi. Neem een bal mee en een paar vrienden en geef ze die panna! Wanneer je meer in bent voor de Fun Factor test je jouw kracht en behendigheid op de Rodeo Stier. Op maandag & dinsdag is er in de middag een Zumba/streetdance workshop. Soulbingo Scoor nu ook een extra voordeeltje als festivalbezoeker! Bij de registratie ontvang je één Soul Action Bingo-kaart. Of jij de Soul Action Bingo op dit festival wint hoor je tijdens de dagjournaals in de diensten. Wees dus op tijd in de dienst en neem je bingokaart mee. Met goede daden kun je extra jokers winnen. Wie weet win jij wel de hoofdprijs!

kamPeerwinkel Kun je niet goed slapen omdat je het zo koud hebt? Zijn de batterijen van je zaklamp leeg, of heb je je zaklamp thuis laten liggen? Of wil je altijd zeker zijn van wc-papier voor op het toilet? Dit jaar hebben we ervoor gezorgd dat in al deze wensen wordt voorzien door een heuse kampeerwinkel. Tegenover de ingang van het Festivalterrein, naast de EHBO keet zijn wij te vinden voor al je kampeerbenodigdheden! Voor de exacte openingstijden: zie het bord bij de kampeerwinkel.

Soul in the city veiling Kom naar de grote Soul in the City veiling! We hebben exclusieve privileges beschikbaar voor wie het meeste biedt! Denk bijvoorbeeld aan voorrang in de lange rij bij de Soul Food of hulp bij het afbreken van je tent. De opbrengsten gaan naar Soul in the City. Bied mee op zondagmiddag van 13.00u – 13.30u buiten bij de Pannakooi!

avondProgramma zaterdag 28 aPril

micha de Jonge 22.30 uur, relidaily Gebroken en levendige popsongs over liefde en leven. Laat je gevoel over de kop slaan met de liedjes van Micha de Jonge.

we are more 23.15 uur, relidaily We Are More. Met andere woorden: zes muzikale jonge gasten uit Elburg en omstreken met een passie voor lol en muziek.

7

Page 10: Programmaboekje Soul Survivor 2012

8 |

Soul action www.Soulaction.nl Soul Action is een samenwerking tussen Soul Survivor en Tear die opkomt voor sociale gerechtigheid in deze wereld. Soul Action wil jou helpen om beter zicht te krijgen op het onrecht in deze wereld en wat jij hier in je dagelijks leven aan kunt doen. We organiseren o.a. Nacht Zonder Dak. Wil jij informatie over onze acties? Kom langs bij onze stand en bezoek de workshops van Soul Action!

Soul.net www.Soulnet.nl Soul.net is het jeugdleidernetwerk van Soul Survivor. Soul.net wil de kerk in Nederland die-nen door jeugdleiders te trainen en te inspireren. Zo kunnen zij op hun beurt jongeren vol energie blijven toerusten om een verschil te maken! Soul.net organiseert events waarbij je andere jeugdleiders ontmoet en tegelijkertijd wordt bijgespijkerd over relevante onder-werpen. Is je interesse gewekt? Bezoek het (jeugd)leiderseminar op maandag 2 mei.

Soul worShiP www.SoulworShiP.nl Soul Worship is er om jou te helpen aanbidden. Dit doen we o.a. door het uitbrengen van cd’s en dvd’s en het organiseren van trainingen. Soul Survivor neemt deel aan de partner-ship Worship Central die trainingsdagen aanbiedt voor iedereen die actief is met aanbid-ding binnen de kerk. Soul Writers is er voor getalenteerde liedschrijvers. Wil jij meer leren over aanbidding? Kom naar de seminars van Soul Worship!

Soul in the city www.Soulinthecity.nl Soul In The City wil in Nederland Gods liefde laten zien door te DOEN. Samen met zoveel mogelijk kerken en organisaties willen we verschil maken in Nederland. Dit doen we door sportprojecten op straat, gratis BBQ’s , klusjes doen bij mensen thuis, clubhuizen schilde-ren, bejaarden bezoeken, dansworkshops geven, eten uitdelen en nog veel meer. In de zomer van 2012 organiseren wij het festival ‘Soul In The City Amsterdam’! Wil jij hieraan meewerken of wil je meer weten over Soul In The City? Kom langs in onze caravan op de Boulevard!

even voorStellen...

8

Page 11: Programmaboekje Soul Survivor 2012

Soul Survivor mobiele teamS www.SoulSurvivor.nl Soul Survivor Mobiele Teams is een nieuw initiatief van Soul Survivor. Je kunt ons uitnodi-gen in jouw kerk voor bijvoorbeeld een jeugddienst of -avond. De teams bestaan uit een aanbiddingleider, spreker en een aantal mensen uit het gebedsteam. Samen hebben we een toffe tijd die in het teken staat van God aanbidden, meer leren over Hem en voor elkaar bidden. Enthousiast? Neem contact met ons op via [email protected] en wie weet zijn we binnenkort bij jou op bezoek!

Soul Survivor kantoor [email protected] Het kantoor van Soul Survivor zit in Harderwijk vlakbij het station. We werken hier met een team van vaste medewerkers, stagiaires en vrijwilligers. Op het moment is het team zo’n 5 mensen groot. We organiseren het grote festival, maar ook het Mini-Festival, de Soul Survivor dagen en tour met Jason Upton. Verder beantwoorden we jullie mails, versturen nieuwsbrieven, houden alle administratie, website en facebook bij en ga zo maar door. We staan altijd open voor mensen die een aantal uren per week willen meebouwen of stage bij ons willen lopen.

Sven leeuweStein

Sven Leeuwestein is sinds kort actief op kantoor als directeur en onderdeel van het leidersteam van Soul Survivor. Sven is getrouwd met Margrethe, heeft vijf kinderen en spreekt regel-matig in kerken door heel Nederland. Hij is betrokken bij verschil-lende jeugdwerk-initiatieven en heeft een passie voor opwek-king en transformatie. Sven is nieuw bij Soul Survivor, dus als je hem tegenkomt; geef hem een High Five! Mocht je hem willen verrassen, dan houdt hij zich aanbevolen voor een Kadobon van een willekleurig Steak House :)

9

Page 12: Programmaboekje Soul Survivor 2012

10 |

Page 13: Programmaboekje Soul Survivor 2012

Foto Amanda

Ze stond met “Schrijvers voor gerechtigheid” in het voorprogramma van Hillsong en Darlene Zschech, blogt af en toe voor de jongerensite van de EO en is nu ook nog te zien in de clip “Alles” van Ramon Plakke. Amanda Lock (26) is aanbiddingsleider bij Soul Survivor. Tijd om kennis te maken!

Hoe is je zangcarrière eigenlijk begonnen?Mijn moeder vertelde me dat ik als klein meisje als ik niet kon slapen al begon met verhaaltjes vertellen aan mezelf. Toen ik de eerste liedjes leerde op de zondagsschool, werd het ’s avonds liedjes zingen in bed! Toen ik 15 was deed ik mee met een koor en kreeg steeds meer solo’s. Toen begon het te dagen… volgens mij is dit echt mijn ding… Nu zing ik nog steeds dagelijks en overal, soms tot irritatie van de mensen om me heen :).

Je zingt heel zuiver in de clip van Ramon Plakke. Hoe onderhoud je je stem? Studio-opnames zijn fijn, want die zijn bijna altijd zuiver, met een beetje correctie hier en daar ;). Ik heb vijf jaar zangles gehad en daar heb ik geleerd hoe ik mijn stem goed moet gebruiken. Ver-der eet ik veel honing! Tijdens het festival gaat er een heel potje doorheen: op brood, in de thee en puur op een lepeltje. Ook inzingen is belangrijk, dat is een soort warming-up voor je stembanden.

Ben je nooit zenuwachtig? Het voorprogramma van Hillsong was voor 8600 man.In het begin was het echt spannend, zo’n groot podium en veel mensen. M’n eerste keer Soul Survivor weet ik nog maar al te goed. Doodeng vond ik het! Maar toen ik eenmaal op het podium stond, waren alle zenuwen verdwenen. Bij Soul Survivor voel ik me inmiddels hartstikke thuis. Ik weet dat ik daar helemaal mezelf kan zijn. Dat maakt het enorm relaxed om mensen mee te nemen in aanbidding. Bovendien: it’s not about me. God staat er toch voor.

Wat heeft Soul Worship voor ons in petto de komende tijd? Soul Worship brengt nieuwe aanbiddingsliederen Nederland in. Als Soul Survivor zijn we erg enthousiast dat zoveel jonge Nederlanders liederen schrijven. We stimuleren dit door schrijvers-dagen, waar we jong talent helpen met schrijven en samen liedjes (af)maken. In de aanloop naar een festival zoeken we naar nieuwe, veelal engelstalige liederen, hapklaar om in je eigen kerk te gebruiken. Dat is een van onze doelen: wat we op Soul Survivor doen, kan ook in je eigen kerk!

Welk advies geef jij aanstormende zangtalent? Als je je talent ontdekt hebt, neem het dan serieus. God heeft je een mooie stem gegeven, dat is geweldig, maar nu aan jou de opdracht om hem nog beter te maken. Neem geen genoegen met wat je hebt, maar ontwikkel je stem, neem zangles, oefen, zing en geniet van dat gave talent!

interview met amanda lock door anne Starreveld

Am

anda

en

Chr

istia

an z

ijn v

erlo

ofd!

Cop

yrig

ht H

enk

Dek

ker

Foto

grafi

e

11

Page 14: Programmaboekje Soul Survivor 2012

12 |

SeminarS zondag 29 aPril ronde 1: 9.00-10.00

Groeien in heiligheid - Daniël Hoogteijling Als jij bij ‘heiligheid’ moet denken aan heilige boontjes, engelenkoren, regels en dingen die je niet mag, dan ben je bij dit seminar aan het juiste adres. Ontdek waarom heiligheid iets goeds, moois en waardevols is en hoe jij daarin kunt groeien in jouw leven. (Club Fifteen)

ronde 2: 13.30-14.30

Ontmoet Jezus in het Oude Testament - Jeroen Koornstra Wist je dat je Jezus al tegekomt in het oude testament? We ontdekken Jezus in verschillende gebeurtenissen, voorwerpen en personen die een voorafschaduwing van Hem zijn geweest. Pas op! Je hart kan gaan branden, net als bij de Emmausgangers (Lukas 24). (Club Fifteen) Let creativity be your photography * - Alice Mahran Fotografie stijgt ver uit boven de techniek. Alice geeft creativiteit een 2e plaats in haar werk. “Alle eer gaat naar God die mij de weg wijst naar de schoonheid van alle dingen die te fo-tograferen zijn.” Wil jij ook Zijn schoonheid weerspiegelen door je eigen creativiteit? Ben jij benieuwd naar het verhaal van Alice? (ReliDaily) * max 25 pers., neem je camera mee! ronde 3: 15.00-16.00

Holland, Christendom, getuigen van onze hoop! - Dirk Jan Riphagen In 1 Petrus 3:15 staat dat we moeten getuigen van de hoop die in ons leeft, door Jezus gegeven. Maar hoe doe je dat in 2012? 600 jaar geleden geloofde iedereen dat er een God is en dat we van Hem afhankelijk zijn. In 2012 zijn er miljoenen Nederlanders die zeggen die hoop op redding niet nodig te hebben. Dat heeft consequenties voor het in praktijk brengen van 1 Petrus 3:15. Ik neem je mee op reis waarin ik uitleg hoe het zover kon komen. Ik geloof dat de hoop die in ons leeft nog steeds gehoord moet worden! (Club Fifteen)

Pesten - Henk Vink Pesten komt het meeste voor op school, ruim 11% geeft aan gepest te worden. Maar ook als jong volwassene kun je er op je werk mee te maken krijgen. Wat kun je doen als er in een groep gepest wordt? Wat zijn de gevolgen voor de slachtoffers? Een nieuw verschijnsel is digitaal pesten. Een seminar met antwoorden en een aanpak die werkt! (ReliDaily)

Hart van aanbidding - King’s Kids Wanneer we God aanbidden geven we iets aan Hem. Vaak denken we hierbij aan muziek. Natuurlijk is muziek een geweldige manier om God te aanbidden, maar er zijn nog veel meer manieren! In deze seminar laten een aantal inspirerende kunstenaars zien hoe zij God aan-bidden door hun kunst. (Celebration Tent)

12

Page 15: Programmaboekje Soul Survivor 2012

ronde 4: 16.30-17.30

Samen Jezus ontmoeten - Mike Pilavachi Mike is een ‘oude’ bekende van Soul Survivor. Hij deelt graag met je over zijn reis met God, de dingen die hij geleerd heeft, de fouten die hij heeft gemaakt (zodat jij ze niet hoeft te maken!) en daagt je uit om het avontuur van een leven met God aan te gaan. Mike is een echte verhalenverteller met flink wat diepgang en een goede dosis humor. (Club Fifteen) The big three - Soul Worship Drie korte enthousiasmerende seminars over de praktische kant van aanbidding. 1: Soul Writers - Songwriting. Erg gaaf of zonde van je tijd?2: Eljakim Okkerse - Theorie: Nooit meer transponeren? Ken de trappenleer3: Soul Worship - Opening: Hoe kun je gezamenlijke aanbidding op een spontane manier beginnen? (ReliDaily)

avondProgramma

karaoke 22.30 uur, club fifteen Heb jij stiekem een ondergeschoven talent of zing je publieke-lijk de sterren van de hemel. Of vind je het gewoon leuk om wat mee te bléren op wat gouwe ouwes? Kom naar de Karaoke in Club Fifteen en zing het uit!

58 [film] 22.30 uur, celebration tent Vijf bijzondere verhalen van mensen in armoede laten zien hoe heftig onrecht is, maar ook hoeveel hoop er is en hoe christenen wereldwijd het leven van mensen volledig ve-randeren. De makers van 58: stellen dat extreme armoede in onze gerenatie uit te bannen is. Mee eens, of te hoog gegrepen? Kom en oordeel zelf!

rogier Pelgrim 22.30 uur, relidaily Nergens is hij meer op zijn gemak dan op een podium. Rogier Pelgrim is een geboren performer die zijn liedjes brengt met overgave en overtuiging. Gewapend met een gitaar, zijn stem en z’n persoonlijke teksten, brengt hij melancholieke en tegelijkertijd pakkende popliedjes.

13

Page 16: Programmaboekje Soul Survivor 2012

14 |

Chec

k oo

k de

web

site

ww

w.ch

e.nl

* ook

in d

eelti

jd

**

ook

in d

eelti

jd e

n du

aal

*

** o

ok in

dee

ltijd

en

digi

taal

Post

-hbo

, mas

ter,

curs

us, a

dvie

s of o

nder

zoek

? Kijk

voo

r het

aan

bod

van

CHE-

Tran

sfer

op

de w

ebsit

e.

Gezo

ndhe

idsz

org

Verp

leeg

kund

e**

Educ

atie

Lera

ar B

asis

onde

rwijs

**

Theo

logie

God

sdie

nst P

asto

raal

Wer

k***

Lera

ar G

odsd

iens

t / Le

vens

besc

houw

ing*

Men

s & O

rgan

isatie

Bedr

ijfsk

unde

MER

Hum

an R

esou

rce

Man

agem

ent (

P&A)

Jour

nalis

tiek

& C

omm

unic

atie

Jour

nalis

tiek

Com

mun

icat

ie

Soci

ale

Stud

ies

Maa

tsch

appe

lijk W

erk &

Die

nstv

erle

ning

*So

ciaal

Ped

agog

ische

Hul

pver

leni

ng**

Expe

rienc

e Da

y W

oens

dag

9 m

ei 2

012

10.0

0 - 1

4.00

uur

Ope

n Av

ond

Dond

erda

g 21

juni

201

2 18

.30

- 21.0

0 uu

r

Stud

eren

met

ov

ertu

igin

g?St

uder

en m

et

over

tuig

end

ande

rs

Oud

e Ke

rkw

eg 10

0, 6

717

JS E

de,

T (0

318)

696

300,

E in

fo@

che.

nl, w

ww

.che.

nl

Men

s & O

rgan

isatie

-CH

E-10

5x14

8 AL

G-O

D.in

dd

114

-03-

12

15:3

9

Veel

zijd

ige

theo

logi

eop

leid

inge

n o

p h

et

snij

vlak

van

gel

oof,

cu

ltu

ur

en s

amen

levi

ng

Houd

je je

gra

ag b

ezig

met

zing

evin

gsvr

aags

tukk

en o

p he

t geb

ied

van

gelo

of,

cultu

ur e

n sa

men

levi

ng?

Ben

je n

ieuw

sgie

rig n

aar w

at a

nder

en b

ewee

gt e

n w

il je

men

sen

help

en h

un w

eg te

vin

den

in d

e m

aats

chap

pij?

Denk

dan

een

s aan

onz

e hb

o-op

leid

inge

n Th

eolo

gie

en Le

vens

besc

houw

ing

met

de

afs

tude

erric

htin

gen:

Gods

dien

st-P

asto

raal

Wer

k•

Lera

reno

plei

ding

God

sdie

nst e

n Le

vens

besc

houw

ing

We

beha

ndel

en ve

rsch

illend

e re

ligie

s en

leve

nsbe

scho

uwin

gen,

maa

r ook

eth

iek e

n fi l

osofi

e.

Een

dag

mee

lop

en?

Geef

je o

p via

e-m

ail:

sj.va

nde.

min

kelis

@w

inde

shei

m.n

l

On

lin

e p

roef

stu

der

en?

http

://w

inde

shei

m.o

nlin

epro

efst

uder

en.n

l

Mee

r w

eten

? Vr

aag

de b

roch

ure

aan

via w

ww.

win

desh

eim

.nl o

f nee

m co

ntac

t op

met

Mar

chie

n Tim

mer

man

, e-m

ail:

ma.

timm

erm

an@

win

desh

eim

.nl

CHW

1237

6_12

095_

ADV_

THEO

LOG

IE_S

OUL

_SUR

VIVO

R.in

dd

120

-03-

12

16:5

3

Page 17: Programmaboekje Soul Survivor 2012

Chec

k oo

k de

web

site

ww

w.ch

e.nl

* ook

in d

eelti

jd

**

ook

in d

eelti

jd e

n du

aal

*

** o

ok in

dee

ltijd

en

digi

taal

Post

-hbo

, mas

ter,

curs

us, a

dvie

s of o

nder

zoek

? Kijk

voo

r het

aan

bod

van

CHE-

Tran

sfer

op

de w

ebsit

e.

Gezo

ndhe

idsz

org

Verp

leeg

kund

e**

Educ

atie

Lera

ar B

asis

onde

rwijs

**

Theo

logie

God

sdie

nst P

asto

raal

Wer

k***

Lera

ar G

odsd

iens

t / Le

vens

besc

houw

ing*

Men

s & O

rgan

isatie

Bedr

ijfsk

unde

MER

Hum

an R

esou

rce

Man

agem

ent (

P&A)

Jour

nalis

tiek

& C

omm

unic

atie

Jour

nalis

tiek

Com

mun

icat

ie

Soci

ale

Stud

ies

Maa

tsch

appe

lijk W

erk &

Die

nstv

erle

ning

*So

ciaal

Ped

agog

ische

Hul

pver

leni

ng**

Expe

rienc

e Da

y W

oens

dag

9 m

ei 2

012

10.0

0 - 1

4.00

uur

Ope

n Av

ond

Dond

erda

g 21

juni

201

2 18

.30

- 21.0

0 uu

r

Stud

eren

met

ov

ertu

igin

g?St

uder

en m

et

over

tuig

end

ande

rs

Oud

e Ke

rkw

eg 10

0, 6

717

JS E

de,

T (0

318)

696

300,

E in

fo@

che.

nl, w

ww

.che.

nl

Men

s & O

rgan

isatie

-CH

E-10

5x14

8 AL

G-O

D.in

dd

114

-03-

12

15:3

9

Veel

zijd

ige

theo

logi

eop

leid

inge

n o

p h

et

snij

vlak

van

gel

oof,

cu

ltu

ur

en s

amen

levi

ng

Houd

je je

gra

ag b

ezig

met

zing

evin

gsvr

aags

tukk

en o

p he

t geb

ied

van

gelo

of,

cultu

ur e

n sa

men

levi

ng?

Ben

je n

ieuw

sgie

rig n

aar w

at a

nder

en b

ewee

gt e

n w

il je

men

sen

help

en h

un w

eg te

vin

den

in d

e m

aats

chap

pij?

Denk

dan

een

s aan

onz

e hb

o-op

leid

inge

n Th

eolo

gie

en Le

vens

besc

houw

ing

met

de

afs

tude

erric

htin

gen:

Gods

dien

st-P

asto

raal

Wer

k•

Lera

reno

plei

ding

God

sdie

nst e

n Le

vens

besc

houw

ing

We

beha

ndel

en ve

rsch

illend

e re

ligie

s en

leve

nsbe

scho

uwin

gen,

maa

r ook

eth

iek e

n fi l

osofi

e.

Een

dag

mee

lop

en?

Geef

je o

p via

e-m

ail:

sj.va

nde.

min

kelis

@w

inde

shei

m.n

l

On

lin

e p

roef

stu

der

en?

http

://w

inde

shei

m.o

nlin

epro

efst

uder

en.n

l

Mee

r w

eten

? Vr

aag

de b

roch

ure

aan

via w

ww.

win

desh

eim

.nl o

f nee

m co

ntac

t op

met

Mar

chie

n Tim

mer

man

, e-m

ail:

ma.

timm

erm

an@

win

desh

eim

.nl

CHW

1237

6_12

095_

ADV_

THEO

LOG

IE_S

OUL

_SUR

VIVO

R.in

dd

120

-03-

12

16:5

3

Page 18: Programmaboekje Soul Survivor 2012

16 |

Bingo

SeminarS maandag 30 aPril ronde 1: 9.00-10.00

Versta ik het nou goed? - Lambert Dekkers Bij Soul Survivor hebben we het vaak over ‘Gods stem verstaan’. We geloven dat iedereen dat kan leren! Maar hoe weet je of het echt God is en niet je eigen gedachten? En heb je echt een beeld van God ontvangen, of is het fantasie? Allemaal vragen waar we tijdens dit seminar op ingaan. Uiteraard nemen we uitgebreid de tjid om te oefenen. (Club Fifteen) ronde 2: 13.30-14.30

Het goede nieuws over onrecht - Martijn Moens & Erik Jan Houmes (Compassion) Iedereen weet het: er gaat verschrikkelijk veel fout in de wereld. Honger, oorlogen, onderdrukking, slavernij, misbruik en nog veel meer. De problemen zijn gigantisch. Kun jij als jonge, Nederlandse christen in een wereld vol onrecht goed nieuws brengen dat écht effect heeft? Wat is dat goede nieuws en hoe kun jij dat doen? Een seminar om je te inspireren! (Celebration Tent) Soulsista vs. Superwoman - Soul Girl Een seminar voor alle dames, om samen na te denken over identiteit, dromen, onzekerheid, relaties, schoonheid en idealen. Hoe kijken we naar onszelf en wat heeft God daar eigenlijk mee te maken? Hoe kunnen wij een echte Soul Sista zijn zonder Superwoman te hoeven worden? Stella en Suzanne zijn gewapend met een dosis humor en relativeringsvermogen en zijn niet bang voor moeilijke vragen. (ReliDaily) ronde 3: 15.00-16.00

Je bent wat je denkt - Jan Pool Je denken beïnvloedt elk aspect van je bestaan, op een positieve of negatieve manier. Je gedachten hebben invloed op je relaties, je gezondheid, op hoe je naar de wereld om je heen kijkt en hoe je naar jezelf kijken. Veel jongeren hebben een negatief zelfbeeld. Ze zijn onzeker en denken minderwaardig over zichzelf. Het is daarom heel belangrijk om te ontdekken hoe God over je denkt! (Club Fifteen)

Hoe word ik superchristen? - Stella Kralt Wil jij ook altijd overal de beste in zijn? Niet een gemiddelde, gewone christen, maar zeg maar ‘de beste van de klas’? Stella geeft je allemaal tips en tricks om de nieuwste, beste, heiligste superchristen te worden. Of toch niet? Kom en ontdek waar het verhaal WEL over gaat. (ReliDaily)

16

Page 19: Programmaboekje Soul Survivor 2012

Bingo

Gods hart voor aanbidding (praktisch) - King’s Kids Wil jij God aanbidden op een andere manier dan je gewend bent? In deze workshop nemen we je mee in aanbidding door schilderen, fotografie, drama of dans! (Celebration Tent) ronde 4: 16.30-17.30

Theologisch seminar - Mike Pilavachi Mike is een ‘oude’ bekende van Soul Survivor. Hij deelt graag met je over zijn reis met God, de dingen die hij geleerd heeft, de fouten die hij heeft gemaakt (zodat jij ze niet hoeft te maken!) en daagt je uit om het avontuur van een leven met God aan te gaan. Mike is een echte verhalenverteller met flink wat diepgang en een goede dosis humor. (Club Fifteen) No more shame! - Daniël Hoogteijling Wie kent het niet, dat knagende gevoel dat er iets mis is, dat je niet ok bent, nooit goed genoeg. Maar je bent gemaakt om vrij te zijn! In dit seminar gaat Daniël in op schaamte en schuldgevoelens, en hoe je deze, samen met God, kunt overwinnen. (ReliDaily)

avondProgramma

menSenkinderen 22.30 uur, relidaily Vrolijke, intieme, grappige en toch diepgaande Ned-erlandstalige liedjes, dat is wat Bas van Nienes brengt met Mensenkinderen. Heerlijk luisteren, genieten en meedansen! Kom lekker mee swingen op deze bijzon-dere indie-electro muziek!

maarten viSSer 22.30 uur, club fifteen Al jaren een bekend gezicht op Soul Survivor, maar nu voor het eerst een dj-set op Strand Nulde waar we allemaal van kunnen geniet-en. Positieve muziek die zeer geschikt is om de voetjes van de vloer te krijgen!

17

Page 20: Programmaboekje Soul Survivor 2012

18 |

opzet_flyer_2.indd 2 10-11-11 20:22

18

Page 21: Programmaboekje Soul Survivor 2012

Je hebt ze vast wel eens gehoord: Verhalen van gepassioneerde christenen die altijd Gods stem lijken te verstaan, zomaar op straat voor iemand durven te bidden, of voor hun plezier elke week naar het bejaardentehuis gaan om die ene oude man gezelschap te houden. Klinkt goed, al die verhalen, maar mij niet gezien!

Die ‘superchristenen’ zijn daar vast voor geroepen. Zij hebben heel duidelijk van God ge-hoord dat ze de straat op moeten en moeten bidden voor iemand. Anders doe je dat toch niet? Jij hebt niks van God gehoord, dus jij zit prima waar je zit! Straks zeg je iets wat volledig de plank mis slaat. Of kan het ook anders? Moet je meteen voor iemand bidden en een perfecte profetie uitspreken?

Laten zien dat je christen bent betekend niet dat je met een groot kartonnen bord om je nek moet lopen waarop staat ‘ik ben christen’. Je hoeft niet persé naar mensen toe te stappen om te vragen of ze Jezus al kennen. Christen zijn is meer dan dat.

God is liefde, dat weten we allemaal. We mogen op Hem lijken en dat kan heel goed als we ‘onze naasten liefhebben’. Daar begint het mee. Bijvoorbeeld een potje van de bovenste plank pakken in de supermarkt, als dat kleine mannetje er niet bij kan. Dat meisje uit je klas eens als eerste kiezen voor je team bij gym. Een bloemetje voor de deur leggen bij de oude buurvrouw die daar alleen woont. Als je durft: vraag dat jongetje dat altijd alleen zit in de pauze eens of hij bij jullie komt zitten. Kleine dingetjes die daden van liefde zijn. Voor jou misschien heel simpel, voor de ander van grote impact!

Wij christenen weten dat God van ons houdt. We kunnen het compleet verknoeien en dan nog heeft Hij ons onvoorwaardelijk lief. Maar er zijn meer dan genoeg mensen in ons land die daar nog nooit van hebben gehoord. Samen met jou gaan we daar verandering in brengen! Van 25-28 juli gaan we in grote groepen de straten van Amsterdam op, om simpele daden van liefde te doen. Denk bijvoorbeeld aan voetbaltoernooien met kinderen van de straat, rozen uitdelen in de Rosse buurt, eten uitdelen aan daklozen, spelletjes spelen met bejaarden. Noem het maar op. Alle mensen die we ontmoeten nodigen we uit voor het avondprogramma, waar we hen zullen vertellen dat God van hen houdt. Tijdens de week zijn er ook diensten speciaal voor jou, met aanbidding, onderwijs en gebed waarin we je zullen inspireren en aanmoedigen! Met hoe meer mensen we de stad in gaan, hoe meer mensen we bereiken! Doe je mee?

SOUL IN THE CITY – 25 T/M 28 JULI 2012 – AMSTERDAM – WWW.SOULINTHECITY.NL

ik? chriSten? eh... door Soul in the city

19

Page 22: Programmaboekje Soul Survivor 2012

20 |

Bingo

SeminarS dinSdag 1 mei ronde 1: 9.00-10.00

Hoe word je een leider? - Daniël Renger Hoe word je een leider? Wat zijn eigenschappen van een goede leider? Daniël bespreekt wat jou tot een goede leider maakt. (Club Fifteen)

ronde 2: 13.30-14.30

Is er meer tussen hemel en aarde? - Hans Esbach Hans Eschbach is projectleider van Project MEER, een groot missionair project waar 21 kerk-genootschappen en organisaties aan meedoen. Het project richt zich op de vier miljoen spirituele zoekers in ons land, die het overal zoeken behalve bij Jezus. In september moet heel Nederland geconfronteerd worden met die ene vraag: ‘Is er meer’? In deze workshop droomt hij als oudere dromen met ons en daagt hij ons als jongeren uit om visioenen te zien. (Club Fifteen) God’s mission - Jaap Vogelaar (Soul Action) De bijbel heeft verschillende rode draden. Eén daarvan is de boodschap van herstel en recht. In dit seminar spitten we de bijbel door en ontdekken we Gods bijzondere liefde voor de armen, verlorenen en verdrukten en zijn verlangen om jou hiervoor in te zetten. (ReliDaily) ronde 3: 15.00-16.00

Vriendschap - Johnny Meijerink Vriendschap kent vele vormen. De waarde en diepte van je vriendschappen is bepaald in de wijze hoe je tot iemand verhoudt. Toen Jezus tegen zijn volgelingen zei: “Ik noem jullie vrienden”, doorbrak hij daarmee de eeuwenoude afstand tussen God en de mens. Dit sem-inar gaat over vriendschap.  We kijken naar het voorbeeld van Jezus: vanuit een intieme vriendschap met God, een intieme vriendschap met je vrienden. (Club Fifteen)

Eigen schuld, dikke bult - Robbert Steensma In deze tijden van omvallende banken, onzekere euros en stijgende schulden lijkt er niemand helemaal aan de crisis te ontkomen. Vraag jij je weleens af hoe je financieel gezond kunt zijn in deze koortsachtige kredietcrisis? Heb je aan het eind van je geld altijd een stuk maand over? Zou God hier eigenlijk een mening over hebben? Robbert Steensma deelt uit zijn rijke ervaring in de financiële sector over hoe jij in je dagelijks leven op een verantwoorde manier met je geld om kunt gaan. Praktisch, relevant en een tikkeltje uitdagend. (ReliDaily)

Aanbidding in je jeugdgroep - Erik Jan van Dorp (Soul Worship) Hoe kunnen we met aanbidding omgaan op een jeugdgroep? Hoe pak je het aan zonder band, en wat zijn belangrijke waarden om op te letten? Erik-Jan (Soul Worship) is onder

20

Page 23: Programmaboekje Soul Survivor 2012

andere betrokken bij het aanbiddingsteam van Soul Survivor. (Celebration Tent)

ronde 4: 16.30-17.30

Samen Jezus ontmoeten - Mike Pilavachi Mike is een ‘oude’ bekende van Soul Survivor. Hij deelt graag met je over zijn reis met God, de dingen die hij geleerd heeft, de fouten die hij heeft gemaakt (zodat jij ze niet hoeft te maken!) en daagt je uit om het avontuur van een leven met God aan te gaan. Mike is een echte verha-lenverteller met flink wat diepgang en een goede dosis humor. (Club Fifteen)

Heb jij Soul voor de City? DEEL 1 - Reinier Blijleven (Soul in the City) Jona was een persoon in de Bijbel die eigenlijk niet echt ‘hart’ had voor de stad waar God hem naartoe geroepen had. Toch had zijn leven zo’n impact op Ninevé ‘die grote stad’ dat de hele stad uiteindelijk op z’n kop kwam te staan voor God. Aan de hand van het verhaal van Jona en andere voorbeelden vanuit de Bijbel én het hier en nu gaan we kijken welke impact jij kan hebben in de wereld om je heen met als bonus een aantal vooruitblikken op Soul in the City Amsterdam in de zomer van 2012. (ReliDaily)

avondProgramma

SchriJverS voor gerechtigheid 22.30 uur, relidaily Schrijvers voor Gerechtigheid bestaat uit schrijvers en muzi-kanten die via vernieuwende en inspirerende liederen christenen willen inspireren om Gods passie voor gerechtigheid uit te leven. Ontmoet de ‘schrijvers voor gerechtigheid’ en luister naar een aantal van hun liedjes.

hanne de vrieS & band relidaily Hanne de Vries is van jongs af aan al bezig met muziek. Hij speelde een aantal jaar in de Achterhoekse band Hanze en daarnaast begon hij aanbidding te leiden in kerken. Hier ontdekte hij zijn passie voor het leiden van aanbidding. Hij voelt zich geroepen om mensen te

helpen in Gods aanwezigheid te komen door middel van muziek.

rob van roSSum 22.30 uur, club fifteen Rob van Rossum is ook dit jaar weer aanwezig om een feestje te bou-wen! Zoals hij in voorgaande jaren heeft laten zien voelt hij het pub-liek goed aan en draait hij wat jullie willen horen. Sluit een geweldige dag op een geweldige manier af en kom dansen in Club Fifteen.

21

Page 24: Programmaboekje Soul Survivor 2012

22 |

Een collega van me is fan van Madonna. Nee, correctie. Ze is geobsedeerd door Madonna. Ze weet alles over haar, heeft alles dat met haar te maken heeft en als ze ook maar enigszins in de buurt van Nederland komt, al is het om een lintje door te knippen of een interview te geven, mijn collega zorgt dat ze in de buurt is. Zo kan ze in ieder geval een glimp van haar idool opvangen. Als mijn collega ooit de kans krijgt om een meet & greet met Madonna te hebben, zou volgens mij ze bijna doodgaan van geluk.

Ik ben zelf nooit zo enorm fan geweest van iemand, maar ik weet me nog te herinneren dat ik ooit, zo’n 15 jaar geleden (toen ik nog puber was en Soul Survivor in de kinder-schoenen stond) op een muziekfestival de kans had om een van de bands te ontmoeten. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik nu niet meer weet welke band dat toen was, maar op het moment zelf was het nogal een big deal. Ik kwam thuis met als trofee (in mijn tas vol stinkende kleren en een natte handdoek) een T-shirt vol handtekeningen. Je raadt het al. Mijn immer zorgende moeder wilde haar vermoeide kind een handje helpen, en voor ik het wist hing mijn shirt aan de waslijn te drogen. Met ergens vaag herkenbaar nog wat vlekken, waar ooit die o zo waardevolle handtekeningen hadden gestaan.

De slogan van Soul Survivor is ‘Samen Jezus Ontmoeten’. Nadenkend over die woorden, word ik in mijn fantasie meegevoerd naar de tijd van het Nieuwe Testament, en naar een ‘meet & greet’ met Jezus, hoe zou dat zijn? Ik stel me zo voor dat Jezus’ reputatie hem ver vooruitging. Johannes de Doper had al aangekondigd dat Hij zou komen, en al eeuwen-lang waren er profetieën over de Messias die verlossing zou brengen aan het volk. Wat voor verwachtingen zouden er opgebouwd zijn? Hoe stelden de mensen zich deze Messias voor? Als Jezus die Messias was, dan moest hij wel een soort superster zijn. De film Jesus Christ Superstar maakte in de jaren ‘70 overigens gretig gebruik van dit idee.

een onuitwiSbare indruk door Suzanne StruikSma

22

Page 25: Programmaboekje Soul Survivor 2012

En daar was Hij dan. Er is denk ik één ding dat alle mensen die Jezus ontmoet hebben met elkaar gemeen hebben: het was anders dan ze verwacht hadden. En misschien nog iets: of ze nu boos waren, teleurgesteld of juist enorm enthousiast, hun leven zou nooit meer hetzelfde zijn. Om maar een paar voorbeelden te noemen: Petrus maakte een carrière-switch van visser naar fulltime discipel, Zaccheüs werd van een inhalig man ineens eerlijk en vrijgevig, een prostituee werd evangelist, talloze mensen werden genezen van hun ziektes, Paulus viel van zijn paard, Lazarus stond op uit de dood...

Het was geen kwestie van een korte ontmoeting met hun idool, geen verhaal met weg-gewassen handtekeningen en een vage herinnering. De Messias, de Zoon van God liet een onuitwisbare indruk achter op hun levens.

Maar het verhaal stopt daar niet. Het verhaal gaat verder, ook nu nog. Door de eeuwen heen hebben ontelbaar veel mensen getuigd van levensveranderende ontmoetingen met Jezus. Bekende christenen, maar misschien ook wel je oma, je buurjongen, of je klasge-noot. Misschien wel jijzelf.

Samen Jezus ontmoeten. Het klinkt misschien raar. Hoe ziet dat er dan uit? Kun je Hem dan zien? Aanraken? Hem ‘liken’ op facebook? Komen er engelenkoren en bliksemflitsen bij kijken, of is het iets heel rustigs, iets met vrede in je hart en gewoon weten dat Hij heel dichtbij je is? Kun je Jezus ontmoeten in de dakloze man die je op straat tegenkomt, of in de alleenstaande moeder die boodschappen nodig heeft? De uitdaging ligt voor je om dat te gaan ontdekken, hier op Soul Survivor, straks als je weer thuis bent, overal eigenlijk.

Maar kijk uit: als je Jezus ontmoet, durf ik te beloven dat je onuitwisbaar onder de indruk bent van Hem. En je bent niet de enige. Laten we er samen voor gaan, Hem Zijn hand-tekening op ons leven laten zetten. Ik kan niet wachten om te zien wat er dan gebeurt...

23

Page 26: Programmaboekje Soul Survivor 2012

24 |

Bingo

SeminarS woenSdag 2 mei ronde 1: 9.00-10.00

Hoe geneest een gebroken hart? - Henk Vink Jezus zegt: ”Ik ben gekomen om de gebrokenen van hart te genezen”. Wat is een gebroken hart? Hoe geneest God? Kan alleen God een gebroken hart genezen? Een seminar vol nieuwe inzichten en praktische stappen. Je zult verbaasd zijn hoe God werkt en er op uit is om ook jouw hart te genezen! (Club Fifteen)

ronde 2: 13.30-14.30

Verboden Jezus te ontmoeten - Open Doors Een bijbel in de kast hebben staan, openlijk over je geloof kunnen praten; het lijken heel vanzelfsprekende dingen. Maar in Noord-Korea kan alleen het bezit van een bijbel er al toe leiden dat je met je hele gezin in een concentratiekamp wordt opgesloten. In Iran en andere moslimlanden kunnen christenen vaak alleen maar in kleine groepen samenkomen in het geheim. Een spreker van Open Doors vertelt over christenvervolging onder meer aan de hand van eigen ontmoetingen met vervolgde christenen. De verhalen uit de Vervolgde Kerk zijn vaak schrijnend, maar ze bevatten ook een inspirerende boodschap. Over volharding in geloof, moed en de kracht van gebed. (Club Fifteen)

Een sprekend voorbeeld - Freek van Balen Yes we can! Tsjakka! Als je het vaak genoeg zegt en gelooft, komt alles goed. Toch? Miss-chien is dat niet helemaal zo. Maar toch hebben je woorden (zowel positief als negatief) invloed op jou, je omgeving en je situatie. Freek legt uit wat de Bijbel hierover zegt en hoe je bewust met woorden om kunt gaan zodat je een sprekend voorbeeld kunt zijn! (ReliDaily)

ronde 3: 15.00-16.00

Heb jij Soul voor de City? DEEL 2 - Reinier Blijleven (Soul in the City) In deze tweede seminar rondom het thema van Soul in the City gaan we dieper in op Gods hart voor de stad en in het bijzonder hoe God werkt in een stad als onze hoofdstad: Amster-dam. Ook als jij nog niet zeker weet of je deze zomer aan Soul in the City mee gaat doen (of misschien wel juist dan) is het de moeite waard om meer te horen over hoe Soul in the City Amsterdam eruit zal gaan zien. We nemen tijd om je op de hoogte te brengen van alle info, gaan zoveel mogelijk van jouw vragen beantwoorden en we gaan met elkaar ook tijdens dit seminar God te zoeken voor Zijn plannen voor Soul in the City Amsterdam. (Club Fifteen)

Leading with passion - Jaap Vogelaar (Soul Action) Soul Survivor gelooft in jongeren met een passie voor God die hun omgeving beinvloeden. Maar hoe krijg je die passie? Hoe behoud je haar? Waar leidt zij je naartoe? En wat voor effect heeft het op je omgeving? Een seminar voor iedereen met een verlangen naar meer van God. (ReliDaily)

24

Page 27: Programmaboekje Soul Survivor 2012

25

Wat is echte vriendschap? - King’s Kids Wat is echte vriendschap? In deze seminar gaan de jongens en meiden in aparte groepen. Samen zullen jullie ontdekken wat vriendschap met elkaar en met God nou echt inhoudt. (Celebration tent)

ronde 4: 16.30-17.30

Groeien in je gebedsleven - Daniël Hoogteijling Lees je Bijbel, bid elke dag... Het liedje klinkt makkelijker dan de werkelijkheid soms is. Is ‘ Stille tijd’  een term die jou vooral opzadelt met schuldgevoel? Leer hier waarom dat niet zo hoeft te zijn. God is geïnteresseerd in een persoonlijke relatie met jou. Neem jij de uitdaging op je? (Club Fifteen)

Wil de echte man nu opstaan? - Harmen Struiksma & Levi Oussoren (Soul Man) Borsthaar, baardhaar en de baard in de keel; laten groeien of scheren? Ajax of Fijenoord, Ferarri of Maserati; PS3 of XBOX 360; Heineken of Amstel? Een gesprek over mannelijk-heid in de 21e eeuw en de levensvragen van elke man. (ReliDaily)

het Soul Survivor feStival wordt mede mogeliJk gemaakt door

Page 28: Programmaboekje Soul Survivor 2012

0172 48 48 48 • www.beter-uit.nl

Beter-uit Reizen heeft een superdikke reisgids met meer dan 200 christelijke jongerenvakanties!

De grootste christelijke reisorganisatie

Ben jij ook helemaalBeter-uit deze zomer?

AdriatischeRivièra10-daagse busreis met vertrek in: juli en augustus

Kroatië10-daagse vliegreis met vertrek in: juli en augustus

Lake OhridMacedonië8/15-daagse vliegreis met vertrek op:13, 20, 27 juli en 10 aug.

Alanya8/15-daagse vliegreis met vertrek in:juli, aug., sept. en okt.

Vanaf524,-

Vanaf199,-

Vanaf474,-

Vanaf299,-

BUR YOUNG Soul Survivor 2012.indd 1 13-03-12 09:47

Page 29: Programmaboekje Soul Survivor 2012

SeminarS Soul Survivor feStival 2012

09.00-10.00

13.30-14.30

15.00-16.00

16.30-17.30

09.00-10.00

13.30-14.30

15.00-16.00

16.30-17.30

09.00-10.00

13.30-14.30

15.00-16.00

16.30-17.30

09.00-10.00

13.30-14.30

15.00-16.00

16.30-17.30

ZON

DA

G 2

9 A

PRIL

MA

AN

DA

G 3

0 A

PRIL

DIN

SDA

G 1

MEI

WO

ENSD

AG

2 M

EI

Daniël Hoogteijling

Jeroen Koornstra

Alice Mahran

Dirk Jan Riphagen

Henk Vink

King’s Kids

Mike Pilavachi

Soul Worship

Lambert Dekkers

Martijn Moens & Erik Jan Houmes

Soul Girl

Jan Pool

Stella Kralt

King’s Kids

Mike Pilavachi

Daniël Hoogteijling

Daniel Renger

Hans Eschbach

Soul Action

Johnny Meijerink

Robbert Steensma

Soul Worship

Mike Pilavachi

Soul in the City

Henk Vink

Open Doors

Freek van Balen

Soul in the City

Soul Action

King’s Kids

Daniël Hoogteijling

Soul Man

Club Fifteen

Club Fifteen

ReliDaily

Club Fifteen

ReliDaily

Celebration Tent

Club Fifteen

ReliDaily

Club Fifteen

Celebration Tent

ReliDaily

Club Fifteen

ReliDaily

Celebration Tent

Club Fifteen

ReliDaily

Club Fifteen

Club Fifteen

ReliDaily

Club Fifteen

ReliDaily

Celebration Tent

Club Fifteen

ReliDaily

Club Fifteen

Club Fifteen

ReliDaily

Club Fifteen

ReliDaily

Celebration Tent

Club Fifteen

ReliDaily

Groeien in heiligheid

Ontmoet Jezus in het Oude Testament

Let creativity be your photography

Holland, Christendom, getuigen van onze hoop!

Pesten

Hart van aanbidding

Samen Jezus ontmoeten

The big three

Versta ik het nou goed?

Het goede nieuws over onrecht

Soul Sista vs. Superwoman

Je bent wat je denkt

Hoe word ik superchristen?

Gods hart voor aanbidding - praktisch

Theologisch seminar

No more shame

Hoe word je een leider?

Is er meer tussen hemel en aarde?

God’s mission

Vriendschap

Eigen schuld, dikke bult

Aanbidding in je jeugdgroep

Samen Jezus ontmoeten

Heb jij Soul voor de City? (deel 1)

Hoe geneest een gebroken hart?

Verboden Jezus te ontmoeten

Een sprekend voorbeeld

Heb jij SOUL voor de City? (deel 2)

Leading with passion

Wat is echte vriendschap?

Groeien in je gebedsleven

Wil de echte man nu opstaan?

0172 48 48 48 • www.beter-uit.nl

Beter-uit Reizen heeft een superdikke reisgids met meer dan 200 christelijke jongerenvakanties!

De grootste christelijke reisorganisatie

Ben jij ook helemaalBeter-uit deze zomer?

AdriatischeRivièra10-daagse busreis met vertrek in: juli en augustus

Kroatië10-daagse vliegreis met vertrek in: juli en augustus

Lake OhridMacedonië8/15-daagse vliegreis met vertrek op:13, 20, 27 juli en 10 aug.

Alanya8/15-daagse vliegreis met vertrek in:juli, aug., sept. en okt.

Vanaf524,-

Vanaf199,-

Vanaf474,-

Vanaf299,-

BUR YOUNG Soul Survivor 2012.indd 1 13-03-12 09:47

27

Page 30: Programmaboekje Soul Survivor 2012

28 |

daniël hoogteijlingDaniel is 15 jaar geleden in het lei-dersteam gestart van Soul Sur-vivor. Nu woont en werkt hij met zijn vrouw en 2 kinderen in Kenia, waar ze samen de organisatie

YouthApart leiden. Hij is gepassioneerd spreker en houdt van een goede grap!

gor khatchikyanGor is geboren in Armenië en stu-deert geneeskunde in Amsterdam. Hij is betrokken bij Royal Mission en zit in het kern-en ministryteam van

Baan 7. Afgelopen winter heeft hij voor het eerst op schaatsen gestaan!

hans eschbachHans Eschbach is predikant in de PKN en ook bekend als voorma-lig directeur van het Evangelisch Werkverband. Hij is getrouwd met

Kea. Samen hebben ze twee kinderen en twee kleinkinderen.

henk vinkHenk is al jaren betrokken bij Soul Survivor. Henk is in het dagelijks leven business consultant en heeft ruime ervaring met spreken, coun-seling, ministry en leiderschap.

Jaap vogelaarJaap is onze enige echte Soul Ac-tion Man, gymleraar op een middel-bare school, leest graag boeken van Gene Edwards en heeft een enorme, niet te stoppen passie voor God!

Johnny meijerinkJohnny is sinds 2004 werkzaam bij Jeugd met een Opdracht in Heerde. Hij is getrouwd met Tamara. Samen leiden zij kings kids. En zijn ze geze-gend met twee kinderen. De 3e is op

komst! Wil je meer over hem weten: Just ask and find out!

lambert dekkersLambert is als voorzitter bij Soul Sur-vivor onmisbaar voor- en achter de schermen. Hij en Sandra hebben jaren jeugdwerk gedaan. Hij is getrouwd met Sandra en samen hebben ze

twee kinderen en een hond.

levi oussorenLevi is betrokken bij Soul Survivor mobiele teams en het leidersteam. Hij studeert theologie en geniet van de goede dingen in het leven. Voor koffie een goed gesprek kun je hem altijd

porren!

martijn moensMartijn Moens: Martijn werkt als com-municatie coördinator bij Compassion en is al heel wat jaartjes betrokken bij Soul Survivor. Martijn en Rebecca hebben twee kinderen.

martin koornstraMartin is vol van het koninkrijk van God en als vanzelf houdt hij ervan om daarover te spreken. Samen met zijn vrouw Karin is leidt hij de organisatie Royal Mission. Vorig jaar bracht hij

met zijn bijzondere verhalen de hele zaal aan het lachen!

mike PilavachiMike is oprichter van Soul Survivor UK. Daarnaast hij reist hij het hele jaar door over de aardbol. Hij zit vol grap-pen en grollen en is daarmee onmis-baar op het festival. In Watford leidt

hij de Soul Survivor kerk.

Suzanne StruiksmaSinds vorig jaar getrouwd met Har-men. Houdt van gezelligheid en thee drinken. Suzanne werkt bij het leger des heils als coördinator bij een maatschappelijke opvang.

maak kenniS met de SPrekerS!

28

Page 31: Programmaboekje Soul Survivor 2012

Sven leeuwesteinSven is sinds begin dit jaar bij Soul Survivor actief op kantoor als direc-teur. Daarnaast is hij onderdeel van het leidersteam. Sven werkt ook al jaren bij Open Doors. Hij is ge-

trouwd met Margrethe en ze hebben 5 kids. Sven spreekt regelmatig in het land en heeft een pas-sie voor Jezus!

erik Jan houmesErik Jan is getrouwd met Caroly and werkt hard aan de babykamer in hun nieuwe huis. In het dagelijks leven is hij management cosultant.

Stella kralt Stella schrijft stukken voor soul sur-vivor magazine en heeft haar eigen website: woordwapen.wordpress.com. Ze studeert, is een ochtend-mens (!), tikje nuchter en weet dat

Jezus haar beste Vriend is.

alice mahranAlice woont vanaf haar tweede lev-ensjaar in Nederland en heeft haar roots in Syrië. Alle mooie dingen in het leven probeert Alice te vangen met haar fotocamera. Op http://al-

icemahranphotography.com vind je dan ook de meest prachtige plaatjes!

open doorswereldwijde organisatie opgericht door Anne van de Bijl. Zet zich in voor vervolgde christenen door middel van gebed, geven en gaan!

harmen Struiksma34 jaar en nog steeds gek van Spongebob. Een koffieleut met ruige baard en gouden hart. Hij is Webdesigner en Theoloog, Prediker en levensgenieter. Houdt van koffie.

Jan PoolJan Pool is voorganger van de Shelter in Haarlem. Hij is getrouwd met Marijke en houdt van een potje voetbal.

dirk Jan riphagen26 jaar oud en getrouwd met Vera. Woont met

veel plezier in Harderwijk. Hij werkt nu vier jaar als jeugdwerker in een baptistengemeente. Zijn gebed is dat jongeren een passie voor God krijgen zodat ze zich uitstrekken naar on-

gelovigen.

Jeroen koornstraJeroen Koornstra is geboren en opge-groeid in België in een Nederlands gezin. Sinds 2003 woont hij in Neder-land en is lid van de Evangelische Ge-meente Zeewolde. Hij spreekt regel-

matig in verschillende gemeenten.

kings kids Kings Kids is (onderdeel van Jeugd met een Opdracht) en wil kinderen, jongeren en gezinnen leiden om hun kennis van God en ervaring met God te verdiepen, Hem vreugde te brengen

en samen Hem bekend te maken aan alle mensen. Dit doen ze in samenwerking de lokale gemeentes.

robbert SteensmaRobebert werkt in het dagelijks leven bij de bank en is groot voetballiefheb-ber. Robbert is onderdeel van het lei-dersteam van Soul Survivor.

martijn PietMartijn is getrouwd met Olga en is voorganger van Levend Evangelie ge-meente in Schiphol-Rijk. Hij heeft ges-tudeerd aan de Theologische Acad-emie. Martijn en Olga hebben 3 kids.

freek van balenReist de wereld over om de mensen in het verre oosten, maar ook dichter-bij, over Jezus te vertellen. Hij is ge-trouwd met Angelique en vader van 4 kids.

Jenny van beinumJenny is 22 jaar en actief tijdens het festival als host, samen met haar team. Ze studeert ‘International Public Law’ en houdt enorm veel van Jezus!

29

Page 32: Programmaboekje Soul Survivor 2012

30 |

Advertentie

@RogierPelgrimNL@RogierPelgrimNL

Hij is een geboren performer. Samen met zijn gitaar brengt hij gevoelige, melancholieke en pakkende popliedjes. Na ruim 130 huiskamer concerten, radio optredens, optredens op festivals en optredens in zalen staat hij dit jaar in de Relidaily Tent op Soul Survivor. Zorg dat je er bij bent.

Rogier Pelgrim@MicahSings

RoRoR gigig eiei rere PePeP lele glgl rgrg irir mimi@MicahSings

De muziek van Micha is niet te omschrijven, dus pak je telefoon, ganaar Youtube, type ‘Micah 3FM’ en je bent direct overtuigd.Niet overtuigd of geen smartphone? Kom dan naar de Relidaily Tenten laat je LIVE overtuigen! Micah Sings bestaat uit Micha de Jonge enzijn gitaar en neemt je mee in heerlijke muziek om jouw festivaldagmee af te sluiten

Micah sings@ SVgerechtigheid

MiMiM cici acac haha sisis nini gngn@ SVgerechtigheid

Schrijvers voor Gerechtigheid bestaat uit schrijvers en muzikanten die via vernieuwende en inspirerende liederen christenen willen inspireren om Gods passie voor gerechtigheid uit te leven.

Schrijvers voor Gerechtigheid

@MensenKinderen

S hrhrh irir jiji vjvj erere srsr voororo Gerere erer cece hchc thth itit gigi hghg eheh ieie didi@MensenKinderen

Vrolijke, intieme, grappige en toch diepgaande Nederlandstalige liedjes, dat is wat Bas van Nienes brengt met Mensenkinderen. Heerlijk luisteren, genieten en meedansen! Kom lekker mee swingen op deze bijzondere indie-electro muziek!

Mensenkinderen

@HanneDeVriesMusic

MeMeM nene snsn eses nene knkn ikik nini dndnded

@HanneDeVriesMusic

Hanne is aanbiddingsleider bij Soul Survivor en lanceert tijdens dit festival zijn 2e CD ‘Face to Face’. Zijn doel is dat iedereen die zijn muziek hoort ook iets van God zelf ervaart. Tijdens zijn optreden in de Relidaily tent zal hij zijn album o�cieel releasen.

Hanne de Vries@WeAreMoreMusic

HaHaH nanannnnn enen deded VrVrV irir eiei sese@WeAreMoreMusic

6 hippe jongens met een passie voor (harde) muziek. Live brengen ze veel power en energie. Dé perfecte afsluiter van een lange festivaldag.

We are more

Wij zijn Relidaily een online platform voor creatieve christenen. We willen een podium bieden aan mensen die op een creatieve wijze bezig zijn met hun geloof. Dat doen we niet door tekst, want daar zijn we (zoals je misschien al merkt) helemaal niet goed in. We doen dit door video’s.

Een paar van onze vrienden hebben we meegenomen naar Soul Survivor. Elke avond staan er in de Relidaily tent een paar hele coole artiesten klaar om samen met jou de festival dag af te sluiten.

Voor meer info check:www.ReliDaily.nl

Facebook.com/ReliDailyTwitter.com/ReliDaily Wil je weten wanneer je favoriete artiest speelt? Check het programma!

Page 33: Programmaboekje Soul Survivor 2012

werkblad: wie iS god voor Jou?

Wie is God voor jou? Niet iedereen vind het even makkelijk om hier antwoord op te geven. Ik bedoel, waarschijnlijk weet je het wel voor jezelf, maar als iemand het zo even aan je vraagt? Wat zeg je dan? De één kan er een boek over vol schrijven, de ander heeft aan één woord genoeg. Het maakt God in ieder geval niet uit hoe je het omschrijft en of het er stuntelig of als een mooi betoog uitkomt. Als het maar uit je hart komt. We vroegen onze hoofdsprekers wie God voor hen is en dagen je uit om het voor jezelf op te schrijven! Mocht iemand het je dan toch onverhoopt vragen, dan sta je in ieder geval niet met je mond vol tanden!

Martin “Hoe kan je dat op papier zetten? God is de adem in mijn mond en de kleur in mijn leven. Het vuur in mijn botten en de rust in mijn ziel. De vreugde in mijn ogen en de stilte in mijn gedachten. Zonder Hem is mijn leven zinloos. Met Hem is elke dag een avontuur en leef ik het echte leven!”

Michelle “Ik kan niet echt in woorden vatten wat Hij voor mij is zonder in clichés te vallen! Hij is mijn oorsprong, mijn doel en het centrum waar alles om draait.”

Mike “Vader”

Michiel “God is degene die naar mij toe kwam toen ik dat niet verwachtte. Hij heeft me laten ervaren wat echte liefde is. En hij leert me stap voor stap om net als Hij van de mensen om me heen te houden met echte liefde.”

Daniël “Hmm.. dat is bijna moeilijk te verwoorden. Ik heb mijn leven aan Hem te danken. Ik ben hier vanwege God en alles draait om Hem. Zonder Hem valt alles wat belangrijk en goed is weg. God geeft mijn leven zin en maakt het goed.”

vOOr mij is GOd:

@RogierPelgrimNL@RogierPelgrimNL

Hij is een geboren performer. Samen met zijn gitaar brengt hij gevoelige, melancholieke en pakkende popliedjes. Na ruim 130 huiskamer concerten, radio optredens, optredens op festivals en optredens in zalen staat hij dit jaar in de Relidaily Tent op Soul Survivor. Zorg dat je er bij bent.

Rogier Pelgrim@MicahSings

RoRoR gigig eiei rere PePeP lele glgl rgrg irir mimi@MicahSings

De muziek van Micha is niet te omschrijven, dus pak je telefoon, ganaar Youtube, type ‘Micah 3FM’ en je bent direct overtuigd.Niet overtuigd of geen smartphone? Kom dan naar de Relidaily Tenten laat je LIVE overtuigen! Micah Sings bestaat uit Micha de Jonge enzijn gitaar en neemt je mee in heerlijke muziek om jouw festivaldagmee af te sluiten

Micah sings@ SVgerechtigheid

MiMiM cici acac haha sisis nini gngn@ SVgerechtigheid

Schrijvers voor Gerechtigheid bestaat uit schrijvers en muzikanten die via vernieuwende en inspirerende liederen christenen willen inspireren om Gods passie voor gerechtigheid uit te leven.

Schrijvers voor Gerechtigheid

@MensenKinderen

S hrhrh irir jiji vjvj erere srsr voororo Gerere erer cece hchc thth itit gigi hghg eheh ieie didi@MensenKinderen

Vrolijke, intieme, grappige en toch diepgaande Nederlandstalige liedjes, dat is wat Bas van Nienes brengt met Mensenkinderen. Heerlijk luisteren, genieten en meedansen! Kom lekker mee swingen op deze bijzondere indie-electro muziek!

Mensenkinderen

@HanneDeVriesMusic

MeMeM nene snsn eses nene knkn ikik nini dndnded

@HanneDeVriesMusic

Hanne is aanbiddingsleider bij Soul Survivor en lanceert tijdens dit festival zijn 2e CD ‘Face to Face’. Zijn doel is dat iedereen die zijn muziek hoort ook iets van God zelf ervaart. Tijdens zijn optreden in de Relidaily tent zal hij zijn album o�cieel releasen.

Hanne de Vries@WeAreMoreMusic

HaHaH nanannnnn enen deded VrVrV irir eiei sese@WeAreMoreMusic

6 hippe jongens met een passie voor (harde) muziek. Live brengen ze veel power en energie. Dé perfecte afsluiter van een lange festivaldag.

We are more

Wij zijn Relidaily een online platform voor creatieve christenen. We willen een podium bieden aan mensen die op een creatieve wijze bezig zijn met hun geloof. Dat doen we niet door tekst, want daar zijn we (zoals je misschien al merkt) helemaal niet goed in. We doen dit door video’s.

Een paar van onze vrienden hebben we meegenomen naar Soul Survivor. Elke avond staan er in de Relidaily tent een paar hele coole artiesten klaar om samen met jou de festival dag af te sluiten.

Voor meer info check:www.ReliDaily.nl

Facebook.com/ReliDailyTwitter.com/ReliDaily Wil je weten wanneer je favoriete artiest speelt? Check het programma!

Page 34: Programmaboekje Soul Survivor 2012

32 |

Tijdens Soul Survivor evenementen is er vaak een ‘gebeds-oproep’ of ‘ministry moment’. Wees niet bang als je niet ge-wend bent aan deze manier van gebed of als je niet zeker weet hoe je precies moet bidden. Soul Survivor heeft een er-varen Ministry Team dat altijd aanwezig is om je te helpen. Daarnaast zijn er op het festival een aantal seminars over de Heilige Geest en over bidden voor anderen, dus bezoek er eens eentje!

wat gebeurt er? Ministry tijd begint meestal met een uitnodiging door iemand vanaf het podium om te reageren op de Heilige Geest. Bij het bidden voor mensen is het belangrijkste te weten dat dit Gods werk is, niet dat van ons. God kan iedereen gebruiken om mensen te helpen Hem te ontmoeten. Een aantal dingen zijn daarom handig om alvast te weten:

ogen Houd je ogen open als je bidt voor iemand. Dit betekent dat je alert bent en je meer bewust bent van wat God aan het doen is en hoe de persoon hierop reageert. Het betekent ook dat je erop voorbereidt bent wanneer het lijkt dat iemand in de Geest zal vallen. Blijf bij iemand zolang dat nodig is en bemoedig de ander te blijven ontvangen van God.

mond Vraag iemand gerust waar hij of zij graag gebed voor zou willen en wat de Heilige Geest aan het doen is. (In Lucas 18:40 vraagt Jezus aan de blinde man: ‘Wat wilt u dat ik voor u doe?’) Als het passend is, spreek dan in de situatie in Jezus’ naam. Als je een profetie, een woord of beeld hebt voor iemand, bied deze dan aan in de vorm van gebed of op zo’n manier dat de ander zelf kan bepalen in hoeverre dit bij hem aansluit. Zeg nooit dat wat je zegt direct van God komt, maar zoek ernaar op te bou-wen, te troosten en te bemoedigen. (1 Cor 14:3)

handen Bemoedig iemand om te ontvangen van God en stil te zijn. Sommige mensen laten deze houding zien door hun handen te openen voor Hem. Je kunt ook je handen op iemand leggen (als ze dat okay vinden). In de bijbel zie je dit ook terug, in

miniStry: wat iS het en hoe werkt het?

32

Page 35: Programmaboekje Soul Survivor 2012

miniStry: wat iS het en hoe werkt het? het bijzonder ten opzichte van ge-nezing (in Marcus 1:40-45 geneest Jezus een man van melaatsheid, in Mattheüs 19:13-15 zegent Jezus de kinderen). Wees bedachtzaam over waar je je handen legt.

oren Luister zorgvuldig naar de per-soon voor wie je bidt en naar God. Vraag de Heilige Geest om leiding en bemoediging. De per-soon voor wie je bidt kan je iets vertellen over wat er in zijn leven is gebeurd. Reageer niet geschokt onder welke omstandigheid dan ook. Beloof nóóit om iets geheim te houden (zeker niet als het gaat om mishandeling). Vraag in zo’n geval naar iemand van het Mini-stryteam. Zij zijn er om zowel jou als de persoon voor wie je bidt te supporten.

m/v Bid alleen voor iemand van het-zelfde geslacht. Gebedsministry kan allerlei dingen naar boven brengen en het is een goed getest en uitgeprobeerd principe dat er altijd ten minste één persoon met dezelfde lichamelijke deeltjes bij is. Zelfs als je getrouwd bent, vragen we je hier bewust van te zijn en mee om te gaan om ver-warring bij anderen om je heen te voorkomen. Thanks!

het hele lichaam Het is belangrijk dat er ruimte is voor het uiten van gevoelens en dit kan betekenen dat mensen schudden of op andere manieren

reageren op wat God aan het doen is. Dit is helemaal okay, maar wees voorzichtig dat je de situatie niet on-derdrukt of opzweept. We willen dat God kan doen wat Hij wil doen en Hem niet in de weg staan.

ten Slotte Niet iedereen is bekend met Ministry en gebeds-tijd en sommige mensen zijn bang als ze merken dat God door de Heilige Geest werkt. We mo-gen mensen die ‘ont-vangen’ helpen om zich op hun gemak en veilig te voelen en ze bemoe-digen zich uit te strek-ken naar God. Wees altijd bedachtzaam en respectvol, houd in ge-dachten hoe jij zou wil-len dat er voor je gebe-den wordt en vraag steeds Gods hulp.

Als er gevraagd wordt naar verdere Ministry, moedig iemand dan aan om naar de ‘nazorg’ te gaan. Hier zijn mensen aanwezig die met hen kunnen bidden (zie badge). Moedig mensen ook aan om hulp te zoeken bij hun eigen kerk, waar de ministry verder kan gaan.

33

Page 36: Programmaboekje Soul Survivor 2012

34 |

Vrije ruimte

34

SOUL ACTION

Door jou en je jeugdgroep handvatten te geven om je op jouw manier in te zetten voor je naaste. Ver weg en heel dichtbij.kijk op soulaction.nl en kies een toffe actie! kom ook langs bij onze infostand!

daagt je uit dit festival...

Slaap een nacht in een krot en help mensen die altijd zo moeten slapen! Geef je snel op bij onze stand!

...en als je weer thuis bent!

Spaar mee voor leuke prijzen met de Soul Action Bingo. Let goed op tijdens het dagjournaal en verdien extra jokers!

Adopteer een project in een ontwikkelingsland! Zoek hen op, zamel geld in en ga samen met je jeugdgroep deze te gekke uitdaging aan!

Gratis workshopserie voor jeugdgroepen over alles wat je liever niet wilde weten. Vraag hem aan via www.soulaction.nl

Onze allernieuwste actie! Dinsdag hoor je meer...

Wil jij je ook met andere jongeren je inzetten tegen armoede en onrecht? Check dan

www.tear.nl/indepth

Soul Action reikt uit naar mensen in nood.

een samenwerking van soulsurvivor en tear

...en als je weer thuis bent!...en als je weer thuis bent!...en als je weer thuis bent!

Onze allernieuwste actie! Dinsdag hoor je meer...Onze allernieuwste actie! Dinsdag hoor je meer...

...en als je weer thuis bent!...en als je weer thuis bent!...en als je weer thuis bent!

Onze allernieuwste actie! Dinsdag hoor je meer...twee

Adopteer een project in een ontwikkelingsland! Zoek hen op, zamel geld in en ga samen met je

Wil jij je ook met andere jongeren je inzetten

adopt a project

Page 37: Programmaboekje Soul Survivor 2012

algemene informatie

Soul Survivor huiSregelS Welkom! Je bent inmiddels goed aange-komen, je tentje is opgezet en je hebt je geregistreerd bij de informatiebalie. Hier heb je van de lieftallige dames (en moge-lijk een of twee uitzonderlijke heren) het wel-gewilde tasje met info gekregen. Gedurende het hele festival staan zij klaar met goed hu-meur (mits nog vroeg in de middag) om je vragen te beantwoorden en je van muntjes te voorzien.

Maar voordat zij worden overladen met honderden vragen, hier alvast de belang-rijkste informatie (en huisregels!) op een rijtje. Neem ze in acht (klinkt mooi he), dan beleven we zeker een gaaf en veilig festival met elkaar!

Plaza Het epicentrum van de gezelligheid, het cen-trum van de community. De plaats om eens even lekker in rond te dolen. Je vind er de bookshop, verschillende stands, de informa-tiebalie en natuurlijk de Soul Coffee. In de Bookshop kun je terecht om je col-lectie boeken te vergroten. Naast boeken en bijbels, hebben ze er cd’s, dvd’s en nog veel meer. Een goede kans om te zien welke nieuwe producten er afgelopen jaar zijn ver-schenen, ze hebben er namelijk zo’n beetje alles!

Soul Coffee, de plek waar je jezelf lekker kunt verwennen met een heerlijk bakkie leut, of natuurlijk een espresso of cappuccino. En ook hebben ze er heerlijke koeken en brown-ies, een must om geproefd te hebben! Ook vind je in deze tent verschillende stands van diverse interessante jongerenorganisat-ies. Maak een rondje langs de

promotiestands en laat je inspireren door de verschillende organisaties en hun missies. Ben je bijna klaar met school en wil je er even een jaartje uit, wie weet vind je een leuke organi-satie om een jaartje bij te helpen/meedoen.

lounge De Lounge is dé plek om relaxed met je vrienden bij te kletsen. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor een drankje en wat lekkers. De bar van Soul Coffee is namelijk binnen handbereik. Lekkere banken in plaats van die plastic stoelen is een aangename afwisseling.

Soul food Verder is er natuurlijk ook nog genoeg te snacken. Vette hap, of een gezonde snack, ze hebben het allemaal. Je hoeft dus zeker niet om te komen van de honger. Uiteraard gaat het eten ook gepaard met veel gezelligheid. Bij Soul Food en Soul Coffee wordt er betaald met muntjes. Deze kun je kopen bij de dames van de info. Verder kun je daar ook geld opne-men (transactiekosten € 0,25). Je hoeft dus niet helemaal naar Putten of Ermelo om geld te halen.

maaltiJdService Iedereen die het maaltijdenpakket heeft besteld ontvangt op zaterdag bij de registra-tie zijn/haar maaltijdenkaart. De maaltijden zijn in de vorm van een lopend buffet in Soul Meals. Op je maaltijdenkaart staan de tijden vermeld wanneer je kunt komen eten. Harts-tikke gezellig, met een boel gekheid, zoals een echte maaltijd zou moeten zijn!

het PolSbandJe Voor alle mannen die niet gewend zijn arm-bandjes te dragen: Nee, het is niet net als een halsband voor een hond en ook staat het in geen verband met een chip onder de huid. Zie het als een sierraad, als een verlengde van je

3534

SOUL ACTION

Door jou en je jeugdgroep handvatten te geven om je op jouw manier in te zetten voor je naaste. Ver weg en heel dichtbij.kijk op soulaction.nl en kies een toffe actie! kom ook langs bij onze infostand!

daagt je uit dit festival...

Slaap een nacht in een krot en help mensen die altijd zo moeten slapen! Geef je snel op bij onze stand!

...en als je weer thuis bent!

Spaar mee voor leuke prijzen met de Soul Action Bingo. Let goed op tijdens het dagjournaal en verdien extra jokers!

Adopteer een project in een ontwikkelingsland! Zoek hen op, zamel geld in en ga samen met je jeugdgroep deze te gekke uitdaging aan!

Gratis workshopserie voor jeugdgroepen over alles wat je liever niet wilde weten. Vraag hem aan via www.soulaction.nl

Onze allernieuwste actie! Dinsdag hoor je meer...

Wil jij je ook met andere jongeren je inzetten tegen armoede en onrecht? Check dan

www.tear.nl/indepth

Soul Action reikt uit naar mensen in nood.

een samenwerking van soulsurvivor en tear

...en als je weer thuis bent!...en als je weer thuis bent!...en als je weer thuis bent!

Onze allernieuwste actie! Dinsdag hoor je meer...Onze allernieuwste actie! Dinsdag hoor je meer...

...en als je weer thuis bent!...en als je weer thuis bent!...en als je weer thuis bent!

Onze allernieuwste actie! Dinsdag hoor je meer...twee

Adopteer een project in een ontwikkelingsland! Zoek hen op, zamel geld in en ga samen met je

Wil jij je ook met andere jongeren je inzetten

adopt a project

Page 38: Programmaboekje Soul Survivor 2012

36 |

persoonlijkheid, net als het hoofddoekje van Captain Sparrow. Bovendien kunnen we ook zien dat je niet een verdwaalde badgast bent.Dus houd hem ten allen tijde om je pols:- omdat je zonder bandje niet op het terrein mag komen.- Is hij vies geworden? Dan weet je dat het tijd is om te douchen

Mocht je je bandje verloren zijn, dan kun je op vertoon van je legitimatie en voor €15,- een nieuwe kopen bij de informatiebalie.

Parkeren Ingeschreven? Het festival terrein verkend? Vergeet dan niet je auto, of die van je vader, zelf of door een chauffeur, naar het parkeer-terrein (te laten) brengen. Hoe eerder je dit doet, hoe korter de terugweg naar de tent zal zijn.

StewardS De mensen in de gele jasjes zijn de stewards, de vervanging van je ouders thuis. Ze check-en je polsbandje, geven aan wanneer het bedtijd is en weten wat goed en slecht voor je is. Luister daarom goed naar ze en geef ze af en toe een hug. Ze zijn er om je te dienen en uiteindelijk zijn zij ook gewoon mensen die liefde nodig hebben.

oP de camPing Je tentje of de caravan van pa of ma kun je opzetten op de verschillende velden. Er is al-leen geen stroom beschikbaar, dus je xbox had je beter thuis kunnen laten! Wel zijn er wc, en douches over het terrein verspreid. Soms zelfs met warm water!

wat mag er niet oP het terrein?- Open vuur op de camping is niet toege-staan. Dus geen kampvuur, gasbranders, BBQ, aanstekers of vlammenwerpers in of bij

de tenten. - Verder mag er op het binnenterrein en op de camping, in de buurt van tenten, niet gerookt worden. Verder mag er op het bin-nenterrein, voor de hoofdingang binnen een straal van 15 meter en op de camping, in de buurt van tenten, niet gerookt worden.- Alcohol, drugs en vuurwerk zijn op het ter-rein en de omliggende terreinen ook verboden. Lekker thuis laten dus.- Skaten en fietsen is in het donker niet toegestaan zonder goede verlichting.- Het is verboden om vanaf de geluidswal naar vrachtwagens te zwaaien (even serieus je mag er niet op klimmen, lopen, staan, zit-ten).- O, en doe het afval in de afvalbakken, dat voorkomt dat ratten er mee weg lopen.

JongenS en meiSJeS Het klinkt misschien beetje flauw, maar jon-gens en meiden worden geacht in aparte tenten te slapen, tenzij je getrouwd bent. We willen gewoon een goede standaard voor de omgang van jongens en meisjes neerzetten, en we hopen dat jullie hieraan meehelpen.

de celebration tent Toch ook enkele regels voor binnen de Celebration tent:- Het reserveren van stoelen in de Celebra-tion tent of seminarruimtes is niet toege-staan.- Het is niet toegestaan om tijdens seminars, concerten en in de Celebration tent eigen geluidsapparatuur mee te nemen- Gebruik van gashoorns is niet toegestaan. Je mag wel klappen of fluiten.- Ruim je eigen gebrachte spulletjes op, zo-dat je het net zo netjes achterlaat als je het vond.- O, en gevonden voorwerpen worden ver-zameld en naar de informatiebalie gebracht.

36

Page 39: Programmaboekje Soul Survivor 2012

mogelijk, maar er kunnen incidenten plaats-vinden. Soul Survivor, RGV en het bestuur en/of directie van deze organisaties kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor lichamelijk letsel, diefstal en/of schade aan persoonlijke eigendommen. Deelname aan de activiteiten is op eigen verantwoording. Ben je jonger dan 16 jaar, overleg dan eerst met je begeleider of jeugdleider over deelname.

JeugdleiderS ziJn verantwoordeliJk Op elk moment van het festival is de jeugdlei-der verantwoordelijk voor zijn tieners. Soul Survivor doet zijn best om dit festival een veilige plaats te laten zijn, maar heeft daarbij wel hun hulp nodig.

wat te doen biJ een calamiteit? Blijf rustig. Meld het incident aan een mede-werker. Vertel wat er aan de hand is en waar het incident plaatsvindt. Vermeld zonodig aanvullende gegevens, stel jezelf en anderen in veiligheid. Wacht op een veilige plek op in-structies van medewerkers en bel nooit zelf naar 112. Wanneer het terrein niet meer veilig is, ga dan naar het strand of de parkeerplaats bij de jachthaven van Strand Nulde. Het vei-ligheidsteam is er voor jou en zal er alles aan doen om jouw veiligheid te waarborgen. Volg altijd hun aanwijzingen op.

gevonden en vermiSte voorwerPenGevonden voorwerpen kun je afgeven bij de informatiebalie. Als je zelf iets mist, kun je daar navragen of het gevonden is. Na afloop van het festival blijven gevonden voorwerpen nog 3 maanden in het Soul Survivor kantoor in Harderwijk liggen.

voor meer informatie:www.SoulSurvivor.nl

aflooP Het festival is op woensdag 4 mei rond 24:00 uur afgelopen. We verzoeken ieder-een vriendelijk op donderdag 5 mei vóór 11.00 uur het festivalterrein te verlaten. Kampeerders kunnen hun vuilnis in de daar-voor aanwezige afvalcontainers deponeren.

laatSte waarSchuwing Denk goed na wat je met waardevolle spul-len doet, ga ook niet mee met vage beken-den of onbekenden.

laSt but not leaSt! noodgevallen In geval van nood kun je bellen met de cen-trale meldkamer van de festivalorganisatie. Deze is 24 uur per dag bereikbaar via 0341-363278. Alleen bellen bij een ernstig nood-geval!

ehbo Mocht je EHBO nodig hebben, dan kun je terecht in de EHBO-post. Als jij specifieke zorg nodig hebt of bijzondere medicijnen gebruikt, is het goed om op zaterdag alvast kennis te maken met het EHBO-team. Zo weten zij van jouw situatie en kunnen ze je adequaat helpen.

mediciJnen Als je medicijnen neemt, vergeet ze dan niet in te nemen! Als je astma hebt, denk er dan aan je inhalators bij je te hebben. Het kan in de tenten benauwd en stoffig zijn.

verantwoording en aanSPrakeliJkheidAlhoewel we een mooi strandje hebben, vra-gen we je voorzichtig te zijn met zwemmen in het Randmeer. Het water is nog behoor-lijk koud en de diepte van de vaargeul kan je verrassen. Wij organiseren alles zo veilig

37

Page 40: Programmaboekje Soul Survivor 2012

38 |

notitieS

38

Page 41: Programmaboekje Soul Survivor 2012

39

Page 42: Programmaboekje Soul Survivor 2012

40 | 40

Page 43: Programmaboekje Soul Survivor 2012

Plattegrond

40

Page 44: Programmaboekje Soul Survivor 2012

42 |

Soul Survivor Postbus 155 / 3840 AD Harderwijk

0341-425890 / [email protected]

www.soulsurvivor.nl