Programmaboekje Make a Move

of 32/32
 • date post

  09-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  216
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Programmaboekje Make a Move carriereweek 2010

Transcript of Programmaboekje Make a Move

 • 1Carrireweek 201020 & 21 april

 • 2 Carrireweek 201020 & 21 april

  Ben jij..bezig met je toekomst?genteresseerd in het bedrijfsleven?je aan het orinteren op de arbeidsmarkt?op zoek naar DE manier om voor te lopen op de rest?op zoek naar de optimale voorbereiding op je toekomstige baan?

  Dan biedt Make a Move wat jij zoekt!

  Make a Move organiseert dit jaar wederom de Make a Move Car-rireweek. Tijdens deze Carrireweek zullen 14 bedrijven komen, op zoek naar JOU! Wij bieden jou bedrijfspresentaties, individu-ele gesprekken, workshops en bedrijvenlunches. Dus ben je op zoek naar een uitdagende baan, stage of wil je je gewoon orin-teren? Kom dan 20 & 21 april naar de Make a Move Carrireweek.

  Op 18 en 19 mei 2010, na afloop van de Make a Move Carrire-week, bieden wij jou de mogelijkheid om je honderd procent voor te bereiden op jouw toekomst door middel van twee trainingen: een Sollicitatie- en een Assessmenttraining. Deze trainingen du-ren beiden een dag en worden verzorgd door een onafhankelijk en professioneel trainingsbureau, ImpressiveGreenApple.

  Kijk voor meer informatie opwww.makeamove.nl/nijmegen

  Make a Move Carrireweek - 20 & 21 april 2010

 • 3Carrireweek 201020 & 21 april

  Inhoudsopgave

  Voorwoord 5

  Voorwoord Make a Move Cordinator 7

  Make a Move traject 8

  Make Your Move 11

  Deelnemende bedrijven 13

  Bedrijfspresentaties 14

  Individuele gesprekken 15

  Workshops 16

  Bedrijvenlunches 17

  Algemene lunch en borrel 19

  Trainingen 20

  Miniprofielen 22

  Lastige sollicitatievragen 27

  Dresscode 28

  Locatie 30

  Colofon 31

 • 4 Carrireweek 201020 & 21 april

  Marije Burger, Bedrijfscommunicatie&letteren en Bedrijfswetenschappen, Radboud Universiteit NijmegenMet twee Masters op zak was de grote vraag: waar ga ik werken? Tijdens mijn studies Bedrijfscommunicatie & Letteren en Bedrijfswetenschappen zijn vele facetten van het bedrijfsleven behandeld, wat betekent dat je in principe in alle onderdelen van een organisatie aan de slag zou kunnen gaan. Wat ik wel wist, was dat ik het managen en organiseren van zaken altijd bijzonder leuk heb gevonden en dat het als een paal boven water stond dat ik me nog verder wilde ontwikkelen en groeien in het bedrijfsleven: een management traineeship zou dus ideaal zijn!

  Al vrij snel had ik in de gaten dat ik het liefst wilde werken in energiesector, omdat dit ht gebied is waar enorm veel gaande is. Duurzaamheid en de bijbehorende innovaties worden steeds belangrijker en de internationalisering van de energiemarkt is aan de orde van de dag. Essent sprong er voor mij uit omdat zij een gevarieerd programma aanbieden voor trainees dat, niet voor niks, al een aantal jaar op rij is beoordeeld als beste management traineeship van Nederland.

  In de twee jaar dat je trainee bent bij Essent wordt je uitgedaagd in drie uiteenlopende projecten die je zelf kunt kiezen. Je krijgt niet alleen bedrijfskundige trainingen om je inhoudelijke kennis te vergroten, maar ook je persoonlijke ontwikkeling krijgt veel aandacht in supervisie bijeenkomsten, gesprekken met je coach en diverse trainingen zoals zelfmanagement en interactieve vaardigheden. Hoewel ik in het begin wat sceptisch was, merk ik nu dat ik enorme stappen maakt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dat is echt een winst voor het verdere verloop van mijn carrire.

  In mijn eerste project heb ik me bezig gehouden met het ontwikkelen en implementeren van een Warmte-opleiding. In mijn volgende opdracht ga ik me, bij de Innovatie afdeling, bezig houden met de technische en nancile zaken van een nieuw te ontwikkelen duurzaamheidoplossing. Een hele andere tak van sport dus, wat dit traineeship nou juist zo leuk maakt! Ik heb de regie over mijn ontwikkeling, wie wil dat nou niet?

  Nieuwsgierig geworden naar de Traineeships van Essent? Kom dan naar de Make a Move carrireweek in Nijmegen of kijk op www.werkenbijessent.nl

  Maak werk van de lucht

  Daar krijg je energie van

  100029 ESS Make a move Nijmegen2.indd 1 26-1-10 17:04

 • 5Carrireweek 201020 & 21 april

  Voorwoord

  Je hebt weliswaar geen directe tegenstander, maar wel een groot aantal concurrenten. En die kun je ook te vlug af zijn. Dat geldt voor de talloze bedrijven op zoek naar talent, het geldt evenzeer voor al die studenten die via de Carrireweek in contact willen komen met mogelijke werkgevers. En om met elkaar in contact te komen, is het inderdaad nodig om een stap te zetten.

  Eigenlijk is het organiseren van een dergelijke Carrireweek ook al een dergelijke stap. De organiserende studenten laten immers zien dat zij initiatiefrijk zijn. Daarbij heeft de organisatie een opvallende zet gedaan. Was er voorheen nog sprake van de AIESEC Carrireweek, de huidige naam, Make a Move Carrireweek klinkt een stuk wervender. Ook wat dat betreft is er goed over nagedacht. Behoudt wat goed is en verbeter wat beter kan.

  Dus komen grote bedrijven zich net als vorig jaar presenteren in Wijnfort Lent en is er net als vorig jaar weer volop

  gelegenheid om informeel met elkaar te spreken. Juist in de huidige tijd van crisis kan het belangrijk zijn om al in een vroeg stadium verzekerd te zijn van een goede baan of van een jong talent.

  Als rector magnificus wens ik de organisatoren van de Make a Move Carrireweek een succesvolle week met heel veel bezoekers. Die bezoekers, zowel bedrijven als studenten wens ik toe dat zij hun concurrenten steeds een stap vooruit zijn.

  Prof. mr. S.C.J.J. KortmannRector Magnificus Radboud Universiteit Nijmegen

  Make a Move. Die drie woordjes roepen bij mij onmiddellijk een schaakassociatie op: doe een zet. Daar draait het immers bij schaken om, zetten doen, vooruit denken en je tegenstander te vlug af zijn. Die associatie gaat bij de Make a Move Carrireweek ook op. Ook bij loopbaanplanning gaat het om vooruit denken.

  Voorwoord

  Make a Move Carrireweek 2009

  Er was een tijd dat de universiteit het imago had van ivoren toren, waar wereldvreemde wetenschappers met hun neus in de boeken zaten, volledig gericht op hun eigen vakgebied. Los van de vraag of dat beeld ooit terecht was, kunnen we in ieder geval stellen dat het achterhaald is. De universiteit van nu is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en van haar belang in economische ontwikkelingen. Waar universiteit en bedrijfsleven in het hierboven beschreven beeld twee streng gescheiden werelden waren, blijkt dat in de moderne praktijk juist tegengesteld. Universiteit en bedrijfsleven zijn nauw met elkaar verbonden en weten elkaar geregeld te versterken. Ze kunnen niet meer zonder elkaar.

  Op 21 en 22 april organiseert de Nijmeegse afdeling van Make a Move in het Wijnfort te Lent de jaarlijkse Carrireweek. Make a Move is de eerste organisatie die het voor studenten mogelijk maakte om zich, door middel van een Carrireweek, te orinteren op de arbeidsmarkt. Make a Move timmert op dit gebied in negen verschillende steden aan de weg. Dat is belangrijk werk, want ontwikkelin-gen gaan tegenwoordig zo razendsnel. Als student kun je het je simpel-weg niet permitteren om pas na je afstuderen na te gaan denken over je professionele toekomst. Dat is iets waar je al tijdens je studie aandacht aan moet besteden en energie in moet steken. De Carrireweek van Make a Move is daar bij uitstek geschikt voor. Een groot aantal (inter-)nationale bedrijven waaronder Shell, TNT en Berenschot zullen zich presenteren. Ze willen in contact komen met ambi-tieuze, genteresseerde studenten. Daarbij gaan zij een stuk verder dan normaal gesproken bij informatiemarkten en beurzen. Gedurende de week zijn er allerlei activiteiten, zoals workshops, gesprekken en diners. Kortom, de Carrireweek biedt talloze mogelijkheden voor bedrijven en studenten om nader tot elkaar te komen.

  Als rector van de Radboud Universiteit Nijmegen wil ik de Carrireweek van Make a Move aanbevelen aan alle studenten die zich orinteren op een toekomst in het bedrijfsleven, in Nederland of over de grens. Daarbij wil ik de organisatoren, de Nijmeegse afdeling van Make a Move, een buitengewoon gezellige, maar bovenal vruchtbare Carrireweek toewensen, waarin de warme band tussen universiteit en bedrijfsleven weer eens aangehaald kan worden.

  Prof. mr. S.C.J.J. KortmannRector Magnificus Radboud Universiteit Nijmegen

  Prof. mr. S.C.J.J. KortmannRector Magnificus Radboud Universiteit Nijmegen

  5

 • 6 Carrireweek 201020 & 21 april

  Als trainee kort aan de halsband?

  Bij ons dus niet!

  www.werkenbijprovincieoverijssel.nl

 • 7Carrireweek 201020 & 21 april

  Beste student(e),De afgelopen twee jaar hebben we gemerkt dat de verhoudingen van arbeidsmarkt flink zijn veranderd. De werkloosheid loopt op en het aantal vacatures valt in veel sectoren hard terug. Als gevolg hiervan verlengen studenten hun studietijd met een tweede studie of een bestuursfunctie, omdat het voor starters moeilijk is om banen te vinden.

  Make a Move laat dit jaar echter zien dat ondanks deze ontwikkelingen er voor jou volop mogelijkheden zijn om de arbeidsmarkt te betreden.

  Het Make a Move team helpt de studenten om zich te orinteren op succesvolle bedrijven die wel genteresseerd zijn in studenten zoals jij! Dit kun je doen door deel te nemen aan de Make a Move Carrireweek. Grijp jij deze kans?

  Op 20 en 21 april organiseert Make a Move de Carrireweek. Tijdens deze week willen ongeveer 14 bedrijven, zoals KPN, Essent en Achmea, door middel van bedrijfspresentaties, workshops, individuele gesprekken en bedrijfslunches in contact komen met studenten. Op deze manier krijg jij de mogelijkheid om zowel op een formele als informele manier kennis te maken met deze bedrijven en je kansen te vergroten in de huidige arbeidsmarkt.

  De Make a Move Carrireweek zal ook dit jaar plaatsvinden in het sfeervolle Wijnfort te Lent. Aangezien je veel informatie tot je

  neemt op de Carrireweek, is het af en toe heerlijk om te genieten van de aanwezige luxe en kwaliteit.

  De deelnemende bedrijven zoeken carriregerichte studenten met ambitie en enthousiasme. Als jij jezelf hierin herkent dan moet je je zeker voor de Carrireweek inschrijven!Wij willen jou als tip meegeven om zo assertief mogelijk te zijn en zo veel mogelijk vragen te stellen. Maak gebruik van deze ultieme kans in deze moeilijke tijd en haal er alles uit wat er in zit!

  Wij wensen je twee inspirerende en motiverende dagen toe. Schrijf je nu in via www.makeamove.nl en wij hopen je snel te zien op de Carrireweek!

  Namens het Make a Move team 2010,

  Lucine ErsemerciCordinator Make a Move Nijmegen

  Als trainee kort aan de halsband?

  Bij ons dus niet!

  www.werkenbijprovincieoverijssel.nl

  Voorwoord Make a Move Cordinator

 • 8 Carrireweek 201020 & 21 april

  Het creren van de persoonlijke criteria is een resultaat van een gedegen zelfanalyse. Dit laatste is mogelijk door actief na te denken over je behoeften met behulp van artikelen uit het Profiel bedrijvenboek of op onze website. Daarnaast zal het binnenkort mogelijk worden om als student interessetesten op de Make a Move website te doen. Voor eerste- en tweedejaars studenten organiseert Make a Move sinds 2006 The Future is Yours!; een evenement dat bewustwording creert over competenties en het begrip arbeidsmarktorintatie.

  Fase 2: OrintatieAan de hand van de uit de zelfanalysefase verkregen persoonlijke criteria kan je in de orintatiefase gerichter en zelfbewuster op zoek naar je toekomstige werkgever. Op verschillende manieren stelt Make a Move jou in staat de match te maken met een bedrijf of instelling. Zo vormen de Make a Move Carrireweken en het Profiel bedrijven boek een uitstekende manier om je te orinteren. Daarnaast

  Het conceptMake a Move heeft een veelzijdig orintatietraject. Dit programma wordt hier voor je uitgezet in de drie fases van Make a Move:

  Fase 1: Self-AssessmentVoordat je als student kan beginnen met orinteren is het belangrijk dat je een idee hebt in welke richting je jezelf wil orinteren, dat maakt het gehele proces overzichtelijker en efficinter. Dat doe je door jezelf eerst vragen te stellen als Wie ben ik?, Wat wil ik?en Wat kan ik?In deze fase van het orintatietraject moet je als student proberen je wensen en behoeften te structureren. Dit proces van structureren heeft als doel voor jou heldere persoonlijke criteria te creren. Met criteria wordt hier bedoeld: de belangrijkste zaken waarop jij een bedrijf zal kiezen. Met deze persoonlijke criteria kan je in de orintatiefase een mogelijke toekom-stige werkgever als het ware toetsen. Dit stelt jou in staat beter en efficinter te orinteren!

  Make a Move trajectNa je studententijd gaat het echte werk beginnen, maar hoe begin je hiermee? Een opgeleide student moet motivatie, ambitie en een goede dosis doorzettingsvermogen bezitten, wil hij/zij de verwachtingen van bedrijven waarmaken. Bedrijven van nu verwachten dat studenten zelf actie ondernemen en dat zij de eerste move maken richting hun carrire. Make a Move helpt je hierbij! De Make a Move Carrireweek biedt jou de ideale mogelijkheid om in contact te komen met bedrijven van jouw keuze en je te orinteren op de mogelijkheden die er voor jou zijn.

 • 9Carrireweek 201020 & 21 april

  zal er online een breed spectrum aan bedrijven zich presenteren met behulp van informatieve bedrijfsprofielen. Naast standaard informatie over een bedrijf als core business, loopbaanmogelijkheden, selectieprocedure, orintatie-mogelijkheden en gewenst startersprofiel zal je met behulp van de criteria uit de zelfanalyse fase een match kunnen maken. Idealiter heb jij, na het doorlopen van de orintatiefase, enkele matches gemaakt met bedrijven waardoor je weet voor welke bedrijven je zou willen werken en waar je dus zou willen gaan solliciteren.

  Fase 3: SelectieBij het intreden van de derde en laatste fase, de selectiefase, heb jij met hulp van Make a Move inmiddels een goed beeld van bij welke bedrijven jij dus zou wil len solliciteren. Maar hoe kom je juist bij deze bedrijven aan het werk? Omdat solliciteren niet iets is dat je elke dag doet maar het wel te leren is, wil Make a Move ook in deze fase een goede bijdrage leveren om jou uiteindelijk efficint en succesvol te laten

  solliciteren. Je kunt daarom bij Make a Move terecht voor allerhande informatie betreffende jouw weg van een match naar de uiteindelijk selectie. Dit kan bestaan uit artikelen in het Profiel bedrijvenboek, informatie op de website, maar ook uit oefenassessments op onze website. Daarnaast organiseert Make a Move in al haar negen steden sollicitatie- en assessment-trainingen. Deze trainingen helpen jou een zo realistisch en volledig mogelijk beeld te scheppen van hoe een assessment center eruit ziet, wat de verschillende interviewtechnieken inhouden, hoe je onderhandelt over salaris en of je berhaupt als starter kan onderhandelen.

  v.l.n.r. Daphne Beunk, Arne ten Ham, Lucine Ersemerci, Corn Roelofsen, Lieke Peters & Robbert Nuytinck

 • 10 Carrireweek 201020 & 21 april

  Professioneel PersoonlijkPrestatiegericht

  Verspreid over vier vestigingen werken bijBol Accountants zon 180 prestatiegerichte teamplayers. Daarmee zijn we groot genoeg om klanten op een professionele manier van dienst te kunnen zijn en tegelijkertijd klein genoeg om onze persoonlijke benadering te kunnen waarborgen.

  Meer weten over Bol? Kijk opwww.bolaccountants.nl.

  Aangesloten bij Kreston International Ltd. en The Leading Edge Alliance

  p e r s o o n l i j k p r o f e s s i o n e e l p r e s t a t i e g e r i c h t

  VenrayHoogakker 15, 5802 MA VenrayPostbus 421, 5800 AK VenrayT: (0478) 55 47 00F: (0478) 55 47 05E: [email protected] I: www.bolaccountants.nl

  BoxmeerSpoorstraat 73, 5831 CK BoxmeerPostbus 142, 5830 AC BoxmeerT: (0485) 56 12 00F: (0485) 56 12 05E: [email protected] I: www.bolaccountants.nl

  SchijndelHoofdstraat 190, 5481 AK SchijndelPostbus 340, 5480 AH SchijndelT: (073) 547 29 00F: (073) 547 29 05E: [email protected] I: www.bolaccountants.nl

  NijmegenBijsterhuizen 1136, 6546 AS NijmegenPostbus 6861, 6503 GJ NijmegenT: (024) 366 69 50F: (024) 366 69 55E: [email protected] I: www.bolaccountants.nl

 • 11Carrireweek 201020 & 21 april

  Move 1: Lees het profiel

  In dit programmaboek staan de meeste deelnemende bedrijven omschreven. Je kunt hierin vinden wat de bedrijven doen, wat voor mensen ze aannemen en welke startersfuncties er zijn.

  Move 2: Bezoek de website

  Op de website van Make a Move kun je nuttige aanvul lende informatie over de deelnemende bedrijven vinden die niet in het profiel naar voren kwamen. Natuurlijk kun je ook op de website van het bedrijf kijken. Vaak heb je daar de mogelijkheid om het jaarverslag te downloaden of de laatste persberichten na te lezen, waardoor je weet wat er in het bedrijf speelt.

  Move 3: Bedenk vooraf wat je te weten wilt komen van

  een bedrijf

  Als je op basis van het profiel en de website voor jezelf een goed beeld hebt kunnen vormen van het bedrijf, is het belangrijk te bedenken wat je nog meer wilt weten. Welke vragen heb je nog en welke onderwerpen wil je nog beter uit gelegd krijgen? Door vooraf goed te weten welke informatie je wilt krijgen, kun je meer uit de Carrireweek krijgen.

  Move 4: Zorg voor een helder en duidelijk CV

  Zet op een zakelijke en bondige manier je activiteiten tot nu toe op papier. Het is hierbij gebruikelijk dat je je activiteiten rangschikt van heden naar verleden. Besteed hier veel aandacht aan, voor sommige onderdelen select eren bedrijven je namelijk op basis van je CV. Je kunt hiervoor ook de CV-builder gebruiken op www.makeamove.nl

  Move 5: Zorg voor een goede houding

  Laat zien dat je gemotiveerd en genteresseerd bent. Wees actief, stel vragen en laat zien dat jij je in het bedrijf ver diept hebt.

  Move 6: Zorg voor een gepaste kledingstijl

  Door je gepast te kleden toon je respect en laat je zien dat je je goed hebt voorbereid. Hierbij adviseren we je om je zakelijk te kleden. Dit betekent voor mannen een pak, das en nette schoenen en voor vrouwen eveneens een pak.

  Make Your MoveWeet jij welke moves je moet maken om jezelf optimaal voor te bereiden, te orinteren en te profileren op de arbeidsmarkt? Deze Moves helpen je een hand je om de juiste keuzes te maken en je deelname op jouw wensen aan te laten sluiten.

 • 12 Carrireweek 201020 & 21 april

 • 13Carrireweek 201020 & 21 april

  Deelnemende Bedrijven

  Bedrijf Bedrijfs-presentatie Individueel gesprekWorkshop Bedrijven-

  lunch

  1 Achmea X

  2 Alliander X X

  3 Atos X X X

  4 Bol Accountants

  X

  5 Delta Lloyd X X X

  6 Essent X X

  7 IBC Talent for Management

  X X

  8 KPN X X

  9 NS X

  10 Politie Gelderland X

  11 Provincie Overijssel X

  12 Randstad X X

  13 &Samhoud X X

  14 Van Lanschot Bankiers

  X

 • 14 Carrireweek 201020 & 21 april

  Bedrijfspresentaties

  Bedrijfspresentaties zijn een heel toegankelijke manier om zowel algemene als specifieke informatie over bedrijven in te winnen en om er voor te zorgen dat al jouw vragen beantwoord worden.

  Diverse grote internationale vooraan-staande bedrijven informeren je over de kenmerken van hun organisatie. De informatie tijdens de presentaties zal vooral betrekking hebben op carrire- en stagemogelijkheden binnen de organisatie, het bedrijfsprofiel en de kenmerken van de organisatie. Daardoor zijn de bedrijfspresentaties interessant voor zowel studenten in de laatste fase van hun studie als studenten in de orinterende fase. Na de bedrijfspresentatie heb je nog zeker 20 minuten de mogelijkheid om vragen te stellen en om in te gaan op onderwerpen die tijdens de presentatie niet aan bod zijn gekomen.

 • 15Carrireweek 201020 & 21 april

  Individuele gesprekken

  Ook dit jaar krijg jij weer de kans om direct in contact te komen met de recruiters van de bedrijven waar jouw interesse naar uitgaat. De gesprekken duren 40 minuten, waardoor zowel studenten als bedrijven volop de gelegenheid krijgen met elkaar kennis te maken.

  Dit is jouw kans om direct in contact te komen met recruiters van de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Tijdens dit gesprek doe je niet alleen ervaring op met het voeren van een sollicitatiegesprek, maar leg je ook het eerste persoonlijke contact met het bedrijf van jouw voorkeur. Je kunt deze gesprekken gebruiken om bijvoorbeeld deelname aan een business course, een stageplaats of zelfs een baan te bemachtigen. Je kunt ook kiezen voor een orinterend gesprek waarbij je het bedrijf beter leert kennen en specifieke vragen kunt stellen. Je kunt je interesse voor dit onderdeel aangeven bij je inschrijving op de Make a Move website. De recruiters van het gewenste bedrijf nodigen vervolgens op basis van CV-selectie een aantal studenten uit om aan de individuele gesprekken deel te nemen.

 • 16 Carrireweek 201020 & 21 april

  Workshops

  Voor dit onderdeel hebben wij bedrijven uitgedaagd om een activiteit te organiseren die in de lijn van het bedrijf ligt. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om op een originele en eigen manier kennis te maken met de studenten.

  Tijdens dit onderdeel krijg je een goed beeld van de bedrijfssfeer en heb je de kans om echt iets van jezelf te laten zien. Je kunt hierbij denken aan het oplossen van een case, een ontspannen activiteit zoals een high tea of een andere activiteit. Door de informele sfeer en het langere contactmoment is dit onderdeel een zeer waardevolle toevoeging op het orintatietraject dat je tijdens de Carrireweek doorloopt. Op pagina 13 vind je een overzicht van de bedrijven die een workshop zullen aanbieden. Meer informatie over de invulling en de dag waarop de activiteit zal plaatsvinden, kun je vinden op www.makeamove.nl. Daar kun je ook vinden naar wat voor type student het bedrijf precies op zoek is.

  Workshops

  Make a Move Carrireweek 2009

  Voor dit onderdeel hebben wij bedrijven uitgedaagd om een activiteit te organiseren die in de lijn van het bedrijf ligt. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om op een originele en eigen manier kennis te maken met de studenten.

  Tijdens dit onderdeel krijg je een goed beeld van de bedrijfssfeer en heb je de kans om echt iets van jezelf te laten zien. Je kunt hierbij denken aan het oplossen van een case, een ontspannen activiteit zoals een high tea of een andere activiteit. Door de informele sfeer en het langere contactmoment is dit onderdeel een zeer waardevolle toevoeging op het orintatietraject dat je tijdens deCarrireweek doorloopt. Op pagina 15 vind je een overzicht van de bedrijven die een workshop zullen aanbieden. Meer informatie over de invulling en de dag waarop de activiteit zal plaatsvinden, kun je vinden op www.makeamove.nl. Daar kun je ook vinden naar wat voor type student het bedrijf precies op zoek is.

  18

 • 17Carrireweek 201020 & 21 april

  Bedrijvenlunches

  Naast de individuele gesprekken tijdens de Carrireweek zijn er verschillende momenten waarop je op een informele manier in contact kunt komen met de recruiters van de deelnemende bedrijven. Dit jaar verzorgen wij bedrijvenlunches en een dagelijkse borrel.

  Dit onderdeel richt zich voornamelijk op studenten in de laatste fase van hun studie. Recruiters nodigen een aantal studenten uit op basis van hun CV om met hen te lunchen of s avonds te dineren. Tijdens het eten is er volop de gelegenheid om vragen te stellen over het bedrijf, de sfeer en de mensen die er werken. Daarnaast kunnen er natuurlijk ook andere onderwerpen aan bod komen.

  Bedrijvenlunches, -diners & borrel

  Make a Move Carrireweek 2009

  Naast de individuele gesprekken tijdensde Carrireweek zijn er verschillendemomenten waarop je op een informelemanier in contact kunt komen met derecruiters van de deelnemende bedrijven. Dit jaar verzorgen wij bedrijvenlunches, -diners en een dagelijkse borrel.

  Bedrijvenlunches & -dinersDit onderdeel richt zich voornamelijk opstudenten in de laatste fase van hun studie. Recruiters nodigen een aantal studenten uit op basis van hun CV om met hen te lunchen of s avonds te dineren. Tijdens het eten is er volop de gelegenheid om vragen te stellen over het bedrijf, de sfeer en de mensen die er werken. Daarnaast kunnen er natuurlijk ook ander onderwerpen aan bod komen.

  BorrelsAan het eind van iedere dag vindt er eenborrel plaats. Na alle presentaties, workshops en individuele gesprekken biedt de borrel je de mogelijkheid om gezellig met de recruiters te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

  19

 • 18 Carrireweek 201020 & 21 april

 • 19Carrireweek 201020 & 21 april

  Algemene lunch& borrel

  Tussen de middag, tussen de bedrijfspresentaties en cv-onderdelen door is er ook een algemene lunch en achteraf is er iedere dag een borrel.

  Algemene lunchIedere dag is er ook een algemene lunch, deze is voor alle bezoekers van de carriereweek. De lunch wordt verzorgd door Het Wijnfort.

  BorrelAan het eind van iedere dag vindt er een borrel plaats, tevens toegankelijk voor alle bezoekers van de Carrireweek. Na alle presentaties, workshops en individuele gesprekken biedt de borrel je de mogelijkheid om gezellig met de recruiters te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

 • 20 Carrireweek 201020 & 21 april

  TrainingenNa afloop, op 18 en 19 mei 2010, van de Make a Move Carrireweek bieden wij jou de mogelijkheid om je honderd procent voor te bereiden op jouw toekomst door middel van een tweetal trainingen: een sollicitatie- en een assessmenttraining. Deze trainingen duren beide een dag en worden verzorgd door een onafhankelijk en professioneel trainingsbureau, ImpressiveGreenApple. Doordat Make a Move een samenwerkingscontract met ImpressiveGreenApple is aangegaan kunnen wij jullie de gelegenheid geven om kwalitatief hoogwaardige trainingen te volgen tegeneen relatief lage prijs van 22,50. Volg je allebei de trainingen dan betaal je 40,-.

  AssessmenttrainingBedrijven gebruiken een assess mentcenter om de vaardigheden, competenties en capaciteiten van sollicitanten te bepalen. Daarnaast wordt vastgesteld in welke mate de deelnemers eigenschappen bezitten als leiderschap, creativiteit en aanpassingsvermogen. Een assessment bestaat uit het uitvoeren van verschillende testen en cases. Als deelnemer kom je onder druk te staan van tijd, observatie en de aanwezigheid van concurrenten.Voor de meeste deelnemers heeft dit grote invloed op het resultaat van de uitgevoerde opdrachten. In deze assessmenttraining komen al deze aspecten aan bod. Het programma bestaat uit de meest voorkomende opdrachten, zodat je kunt ervaren op welke onderdelen je goed presteert en welke aspecten aandacht of verdere oefening behoeven. Je krijgt feedback op je aanpak en je wordt geconfronteerd met je eigen uitkomsten. Kortom: een uitdagende dag!

  Make a Move Carrireweek 2009

  SollicitatietrainingHet doel van de sollicitatietraining is het vergroten van je kansen op de arbeidsmarkt door inzicht te verkrijgen in het sollicitatie proces en door te leren hoe je een sollicitatieprocedure effectief en gestructureerd aan kunt pakken. In deze training worden de drie belangrijkste aspecten van het sollicitatieproces uitgebreid behandeld. Dit zijn het curriculum vitae, de sollicitatiebrief en het sollicitatiegesprek. In het eerste onderdeel van de training worden het CV en de brief behandeld. Ter voorbereiding schrijf je thuis een sollicitatie brief en maak je jouw CV. Tijdens de training krijg je hier feedback op van een

  professionele trainer. Verder worden de criteria behandeld waar een succesvolle sollicitatiebrief en een goede CV aan moeten voldoen. Een belangrijk element hierbij is dat je inzicht krijgt in hoe een recruiter naar je brief en CV kijkt. In het tweede onderdeel van de training zal het sollicitatiegesprek behandeld worden. Je verkrijgt daarbij inzicht in het doel, de structuur en de onderdelen van het gesprek. Daarnaast kom je te weten welke interviewmethoden er zijn, hoe een gesprek in de praktijk kan verlopen en wanneer je kunt onder- handelen over arbeidsvoorwaarden. Daarnaast ga je zelf ook een aantal gesprekken oefenen, waarbij de trainer je feedback geeft op je houding, non-verbaal gedrag en de gegeven antwoorden.

  21

 • 21Carrireweek 201020 & 21 april

  SollicitatietrainingHet doel van de sollicitatietraining is het vergroten van je kansen op de arbeidsmarkt door inzicht te verkrijgen in het sollicitatieproces en door te leren hoe je een sollicitatieprocedure effectief en gestructureerd aan kunt pakken. In deze training worden de drie belangrijkste aspecten van het sollicitatieproces uitgebreid behandeld. Dit zijn het curriculum vitae, de sollicitatiebrief en het sollicitatiegesprek. In het eerste onderdeel van de training worden het CV en de brief behandeld. Ter voorbereiding schrijf je thuis een sollicitatiebrief en maak je jouw CV. Tijdens de training krijg je hier feedback op van een professionele trainer. Verder worden de criteria behandeld waar een succesvolle sollicitatiebrief en een goede CV aan moeten voldoen. Een belangrijk element hierbij is dat je inzicht krijgt in hoe een recruiter naar je brief en CV kijkt. In het tweede onderdeel van de training zal het sollicitatiegesprek behandeld worden. Je verkrijgt daarbij inzicht in het doel, de structuur en de onderdelen van

  het gesprek. Daarnaast kom je te weten welke interviewmethoden er zijn, hoe een gesprek in de praktijk kan verlopen en wanneer je kunt onderhandelen over arbeidsvoorwaarden. Daarnaast ga je zelf ook een aantal gesprekken oefenen, waarbij de trainer je feedback geeft op je houding, non-verbaal gedrag en de gegeven antwoorden.

  Trainingen

  Make a Move Carrireweek 2009

  Na afloop, op 19 en 20 mei 2009, van de Make a Move Carrireweek bieden wij jou de mogelijkheid om je honderd procent voor te bereiden op jouw toekomst door middel van een tweetal trainingen: een sollicitatie- en een assessmenttraining. Deze trainingen duren beide een dag en worden verzorgd door een onafhankelijk en professioneel trainingsbureau, ImpressiveGreenApple. Doordat Make a Move een samenwerkingscontract met ImpressiveGreenApple is aangegaan kunnen wij jullie de gelegenheid geven om kwalitatief hoogwaardige trainingen te volgen tegeneen relatief lage prijs van 22,50. Volg je allebei de trainingen, betaal je 40,-.

  AssessmenttrainingBedrijven gebruiken een assess-mentcenter om de vaardigheden, competenties en capaciteiten van sollicitanten te bepalen. Daarnaast wordt vastgesteld in welke mate de deelnemers eigenschappen bezitten als leiderschap, creativiteit en aanpassings vermogen. Een assessment bestaat uit het uitvoeren van verschillende testen en cases. Als deelnemer kom je onder druk te staan van tijd, observatie en de aanwezigheid van concurrenten.

  Voor de meeste deelnemers heeft dit grote invloed op het resultaat van de uitgevoerde opdrachten. In deze assessmenttraining komen al deze aspecten aan bod. Het programma bestaat uit de meest voorkomende opdrachten, zodat je kunt ervaren op welke onderdelen je goed presteert en welke aspecten aandacht of verdere oefening behoeven. Je krijgt feedback op je aanpak en je wordt geconfronteerd met je eigen uitkomsten. Kortom: een uitdagende dag!

  20

 • 22 Carrireweek 201020 & 21 april

  MiniprofielenAchmeaAchmea is marktleider in verzekeringen in Nederland met 22.000 medewerkers. De kracht van Achmea - met merken als Interpolis, Centraal Beheer Achmea, Zilveren Kruis Achmea, Avro Ach-mea en FBTO -, schuilt in de verkoop via alle distributiekanalen: via Rabobanken, via onafhan-kelijke assurantietussenpersonen en direct (onder andere via internet). Ons motto is: Achmea ontzorgt. Ontzorgen gaat bijvoorbeeld over een goede gezondheid, genoeg geld voor later of het afdekken van bedrijfsrisicos. Iedere dag weer denken we na over oplossingen. Met als doel: een betere samenleving. Voor iedereen. Want we zijn denkers en doeners en geloven dat het altijd beter kan.

  AllianderAlliander is met 5.500 medewerkers verantwoordelijk voor een groot deel van het energienet in ons land. Ons werk is zorgen dat er probleemloos stroom en gas bij 2.8 miljoen klanten komt. Dat bedrijven 24/7 kunnen draaien. Dat de straatverlichting werkt. En dat onze samenleving steeds duurzamer en energiezuiniger wordt. Bijvoorbeeld door de introductie van de slimme meter of het realiseren van tienduizenden oplaadpunten voor de elektrische auto. Wij zijn altijd op zoek naar talent. Daarom hebben wij 4 traineeships ontwikkeld op het gebied van management, ict, techniek en financieel. Wil jij je ambities waarmaken? Doe dat dan bij Alliander!

  Bol AccountantsEen dynamisch, innoverend en vooruitstrevend accountantskantoor voor familiebedrijven en middelgrote organisaties. Verdeeld over 4 vestigingen (Boxmeer, Nijmegen, Schijndel en Venray) werken zon 185 medewerkers.We onderscheiden onszelf op het gebied van een persoonlijke advisering en duidelijke commu-nicatie met onze klanten. Bij Bol weet je altijd waar je aan toe bent en worden geen concessies gedaan aan kwaliteit. Uiteraard voeren wij de standaard werkzaamheden uit zoals jaarrekeningen en standaard fiscaal advies. Maar Bol gaat verder! Wij helpen ondernemers ondernemen door de spiegel voor te houden en te adviseren op het juiste niveau. Dit is in onze ogen niet doen wat de klant wil, maar de klant bewust maken van zaken die hij het beste zou kunnen doen. Kortom, Bol is niet standaard, Bol zorgt voor toegevoegde waarde en kwaliteit.Onze benaderingswijze vatten we samen in wat we onze 3 Ps noemen. Persoonlijk, Professio-neel en Prestatiegericht.Van onze medewerkers verwachten wij natuurlijk dat zij deze werkwijze onderschrijven, maar veel belangrijker, zij moeten ook de vierde P hebben: de P van Pit.Ben jij Persoonlijk, Professioneel, Prestatiegericht en heb jij ook nog Pit.......dan willen wij jou graag leren kennen! Ben jij genteresseerd in een pittige werkomgeving, stuur dan je CV naar [email protected]

  Atos ConsultingAtos Consulting is een toonaangevende, internationale business- en IT-consultancy organisatie met wereldwijd meer dan 2.500 gedreven professionals. Atos Consulting houdt zich bezig met een breed scala aan activiteiten op het gebied van management consultancy. Klanten schakelen ons veelal in om complexere organisatievraagstukken op te lossen die in de meeste gevallen een multidisciplinaire aanpak vereisen. Wij beperken ons niet alleen tot advisering maar voelen ons medeverantwoordelijk en werken daarom ook mee aan de implementatie van onze adviezen. Onze klanten verwachten zorgvuldige analyses en creatieve oplossingen die passen bij hun business. Naast een pro-actieve houding zoeken wij mensen met een scherpe blik, lef en een flinke dosis ambitie.Kenmerkend voor het werken bij Atos Consulting is: inhoudelijk interessante opdrachten, teamwork, groei, persoonlijke ontwikkeling en een open en informele bedrijfscultuur. Geinteresseerd? Kijk op www.atosconsulting.nl

 • 23Carrireweek 201020 & 21 april

  EssentEnergie is er altijd en overal. Juist op plekken waar je het niet verwacht. Het enige dat je moet doen, is die energie benutten, dat kan alleen als je meer energie stopt in ideen, kennis n mensen.Wij zijn voortdurend bezig om aan de energiebehoeften van de maatschappij te voldoen. Wij weten als geen ander hoe je maximaal gebruikmaakt van energie die aanwezig is op aarde. Niet alleen van de bekende fossiele brandstoffen, maar ook van nieuwere bronnen, zoals zon, wind en biomassa. De markten waarin Essent opereert, zijn enorm dynamisch. Denk aan toenemende concurrentie, internationalisering en de zich continu uitbreidende technologische mogelijkheden. Omdat we in de hele energieketen actief zijn, van productie tot en met levering, zijn we in staat om activiteiten te combineren en innovatieve, commercile mogelijkheden te scheppen. Elektriciteit opwekken in eigen centrales, handelen in grondstoffen op onze handelsvloer en innovatieve projecten als elektrisch rijden zijn daar treffende voorbeelden van. Kijk voor onze startermogelijkheden op www.werkenbijessent.nl.

  ibc Talent for ManagementHet ibc Talent for Management programma leidt talentvolle jonge academici op tot breed inzet-bare Management Professionals. In twee jaar tijd wordt een selecte groep High Potentials door het uitvoeren van verschillende opdrachten, in combinatie met een uniek op maat gesneden Management Development programma, klaargestoomd om bij een van de Partners van het Tal-ent for Management programma in te stromen.Ibc is een management adviesbureau dat kwalitatief hoogwaardige ondersteuning biedt in het hele traject van strategievorming tot en met implementatie bij de klant. Hierbij realiseert ibc voor haar klanten resultaatverbeteringen op het gebied van management, marketing, HRM, finance en ICT. Met circa honderd actieve Professionals is ibc een middel-grote speler op de Nederlandse markt, met grote klanten zoals Rabobank, DSM, Vodafone, etc.

  Delta LloydDelta LIoyd Groep is een toegankelijke financile dienstverlener die vanuit integer ondernemer-schap bouwt aan een zekere toekomst voor en met haar stakeholders. Het label Delta LIoyd staat voor een breed en veelzijdig concern. Onze financile dienstverlening varieert van spaarpro-ducten tot complexe verzekeringen en financile planning. Delta LIoyd Groep is voortdurend in beweging. We zijn daarom altijd op zoek naar talentvolle mensen die zich in een veranderende omgeving thuis voelen. Mensen die geen baan zoeken, maar een uitdaging

  KPNOoit nagedacht welke handelingen een marketeer heeft verricht om de online campagne van Hi te realiseren? Via welke netwerk al jouw digitale verkeer verloopt? Wat de rol van een business controller is bij het introduceren van Mobile TV? Met welke disciplines een productmanager sa-menwerkt om zijn dienst te leveren aan de klant? KPN heeft de afgelopen jaren op strategisch vlak aanzienlijk veel vooruitgang geboekt. En deze ingezette koers zetten we in volle vaart voort. Onze ambitie is om te blijven groeien en te blijven behoren tot de best presterende Europese telecombedrijven. We hebben een bewezen staat van dienst, maar realiseren ons dat de concurrentie diverser en heviger is dan ooit tevoren. Deze am-bitie biedt talentvolle starters continue de kans om zichzelf te excelleren. Wij vertellen je hier graag meer over. Dus wil je meer weten over jouw mogelijkheden bij KPN. Kom dan naar onze bedrijfspresentatie of schrijf je in voor een individueel gesprek. Of kijk op onze site www.kpn.com/carriere

 • 24 Carrireweek 201020 & 21 april

  Politie Gelderland-ZuidDe politieregio Gelderland-Zuid strekt zich uit van de Duitse grens tot aan Zuid-Holland en wordt begrensd door de grote rivieren. Het gebied telt bijna 550.000 inwoners in 18 gemeenten. De grootste stad in de regio is Nijmegen, met 157.000 inwoners. Naast de dynamische stad bevat de regio een aantal kleinstedelijke gemeenten met regionale functies (bijv. Tiel, Wijchen, Zaltbom-mel en Culemborg) en diverse plattelandsgemeenten met bijbehorende problematiek. Het Korps bestaat uit 5 onderdelen, te weten 3 districten, de korpsstaf en de divisie Centrale Operationele Zaken.

  Provincie OverijsselDe provincie is een middenbestuur dat vernieuwt, inspireert en initiatief neemt. Provincie Overijs-sel kijkt vooruit en investeert in grote, vernieuwende projecten op regionale schaal. Hierbij staan onze inwoners centraal! Wij zetten ons in voor een veilige, bereikbare en leefbare provincie. Onze doelen bereiken we samen met partners zoals waterschappen, gemeenten, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De organisatie provincie Overijssel bestaat uit een bestuurlijk en een ambtelijk deel. Het ambtelijke deel bestaat uit ongeveer 1000 kundige en gemotiveerde medewerkers. Het bestuurlijke deel wordt gevormd door Provinciale Staten, Gedeputeerde Stat-en, de Commissaris van de Koningin en de Griffie. Wil jij je inzetten voor een maatschappelijk betrokken provincie waar het goed wonen, werken en leven is? Ben je analytisch aangelegd, sterk in netwerken en vind jij integraal werken belangrijk? Dan is een traineeship bij provincie Overijs-sel misschien iets voor jou. Kijk op www.werkenbijprovincieoverijssel.nl

  RandstadRandstad is n van de beste werkgevers van Nederland. En daar zijn we trots op. Wil jij een top-carrire bij een Nederlandse multinational, bekijk dan de mogelijkheden bij Randstad.Je start je carrire bij Randstad als intercedent of als management trainee. De functie van inter-cedent is afwisselend, met veel (omzet-) verantwoordelijkheden. Je bent accountmanager, loop-baanbegeleider en ondernemer in n. Ons management traineeship duurt tweenhalf jaar. Je wordt klaargestoomd voor een managementfunctie op hoog niveau. Je neemt onder andere plaats in de Denktank met de andere trainees om op strategisch niveau met de organisatie mee te denken. Tijdens het traject word je intensief begeleid door je manager en coach.Wij ondersteunen je met opleidingen en trainingen en helpen je om je ambities te realiseren. Wil je meer weten? Kijk op www.randstad.nl/recruitment en kom naar onze presentatie of schrijf je in voor een individueel gesprek met een trainee en recruiter.

  NSWe doen meer dan je denktNS heeft je veel meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou denken. Wist je dat NS naast vervoersbedrijf ook tot n van de grootste retail- en horecaketens van Nederland behoort? En tevens tot de top in de vastgoedbranche? Die veelzijdigheid en onze toekomstvisie maakt van NS een aantrekkelijke werkgever. Juist nu hebben we bij NS behoefte aan talenten die ondernemend zijn en verantwoordelijkheid durven nemen. Dat NS op allerlei niveaus met de samenleving verweven is, zorgt bij het realiseren van onze plannen bovendien voor extra uitdagingen.Zet je carrire in bewegingWil je versneld carrire maken binnen NS? Dan heeft NS jou een uitdagende traineeship te bieden. Kijk voor meer informatie over het NS Corporate Traineeship en het selectietraject op www.werkenbijns.nl.

 • 25Carrireweek 201020 & 21 april

  &Samhoud&Samhoud is een gewoon ongewoon adviesbureau dat doorbraken realiseert door het inspireren en verbinden van mensen: in business, in de maatschappij en op het vlak van persoonlijke ontwik-keling. Maar wij zijn ook de initiators van maatschappelijke projecten zoals &Intoconnection.

  &Samhoud staat bekend om zijn unieke vakinhoudelijke kennis op het gebied van o.a. cultu-urverandering en visie en strategie, gecombineerd met een onconventionele aanpak. Wij onder-scheiden ons door onze uitzonderlijke focus op de menselijke kant van bedrijfsvoering. Het zijn namelijk de medewerkers die meerwaarde creren voor klanten. En wij weten dat meerwaarde voor klanten leidt tot tevreden klanten, en dat tevreden klanten leiden tot duurzame financile resultaten. Onze klanten zijn veelal grote, internationale bedrijven binnen de financile dienstver-lening en de (rijks) overheid.Een loopbaan binnen &Samhoud kenmerkt zich door een steile leercurve, hard werken en enthou-siaste collegas. Heb je laten zien dat je het vak van Junior Adviseur beheerst, dan groei je na een aantal jaar door naar de functie van Medior Adviseur, waarmee je meer verantwoordelijkheden krijgt en je rol meer inhoudelijk wordt.Nieuwsgierig?Wij zoeken regelmatig stagiaires, enthousiaste en gedreven Junior Adviseurs en Student trainees.

  Van Lanschot BankiersVan Lanschot Bankiers richt zich op vermogende particulieren, middelgrote (familie) bedrijven en hun eigenaren. Van Lanschot heeft een heldere ambitie: de beste Private bank van Nederland en Belgi te zijn. Daarbij maken wij gebruik van de kennis en expertise van Kempen & Co, een 100% dochter. We zijn uitstekend in staat om de uitdagingen waarmee onze relaties worden gecon-fronteerd serieus te nemen en persoonlijke aandacht voor onze clinten te combineren met de gewenste expertise. Persoonlijke aandacht is ook kenmerkend voor onze interne samenwerking. Voor meer informatie kijk op www.vanlanschot.nl/werken. Toon je talent!

 • 26 Carrireweek 201020 & 21 aprilMaegpai

  CirCle of

  gentleMen

  Molenstraat 106-108 Nijmegen | T (024) 322 47 14 | www.hoogenboommode.nl

 • 27Carrireweek 201020 & 21 april

  Lastige sollicitatievragen

  Dan zit je daar, hopend op een soepel verlopend gesprek en dan krijg je van die vragen waar je niets mee kan Hier een paar tricky questions uit sollicitatiegesprekken:

  1. Hoe lang hebt u over uw studie gedaan? Vindt u dat lang of kort? 2. Vindt u dat u een voorsprong hebt opgebouwd ten opzichte van mensen die niet hebben gestudeerd? Waarom (niet)?3. Wat deed u vroeger bij u thuis in uw vrije tijd? Deed u dat in clubjes, gezinsverband of liever alleen?4. Eigenlijk hadden wij liever iemand voor ons gezien met een opleiding die meer aansloot bij de vacante functie. Wat vindt u daarvan?5. Aan welke dingen in uw loopbaan bent u tot dusver nog niet toegekomen? Welke ambities zou u nog vervuld willen zien?6. Heeft zich wel eens de situatie voorgedaan waarin u zich impopulair maakte? Zo ja, wanneer en waarom? En hoe redde u zich daaruit?7. Ik zie dat uw verantwoordelijkheden niet zo groot waren als wij in deze functie juist vragen. Kunt u deze verantwoordelijkheid wel aan? 8. Wat vindt u zelf uw 4 minst positieve eigenschappen en wat vindt u uw 4 meest positieve eigenschappen? En waarom? 9. Wat zou uw eerdere baas zeggen over uw toegevoegde waarde voor een bedrijf?10. Welke grote bekende prestatie in de wereld heeft de meeste indruk op u gemaakt? 11. Wanneer heeft iemand - volgens u - recht op een forse salarisverhoging?12. Welke verantwoordelijkheden vindt u dat een bedrijf jegens de samenleving heeft? Waarom?13. Wat is volgens u de moeilijkste taak van de manager?14. Kunt u zich snel aanpassen aan nieuwe situaties? Ook aan situaties die u niet zelf in de hand heeft? Licht u dat eens toe.15. Waarom denkt u dat de door u aangegeven kwaliteiten belangrijk zijn voor deze functie?

 • 28 Carrireweek 201020 & 21 april

  DresscodeJe krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk. Zorg dus dat je er representatief uitziet je wanneer eenmaal oog in oog staat met de recruiters van jouw ideale bedrijf. Met je kleding kun je zowel laten zien dat je respect hebt voor een bedrijf door je kledingstijl aan hun aan te passen, als dat je een deel van jezelf kan laten zien. Enkele tips zijn dus nooit weg!

  1. De gelegenheid bepaalt altijdDe gelegenheid waar je naar toegaat bepaalt altijd als eerste hoe je gekleed gaat. Bij de Carrireweek van Make a Move kun je je toekomstige werkgever tegenkomen. Een zakelijke kledingstijl is dus op zijn plaats. De meest formele keuze is een dasje n jasje voor mannen en een mantelpak met rok voor de vrouwen. Een mantelpak met broek voor de vrouwen is iets minder formeel. Vergelijk dat met wel jasje geen dasje of een volledig pak met streep voor de mannen.

  2. Oost west, thuis best.Het eeuwenoude gezegde gaat ook op als het gaat om je kledingkeuze. Zorg dat je je op je gemak voelt in je kleding. Loop je nooit op hakken omdat je dit verschrikkelijk vindt, kies dan geen stilettos met een 10 cm hak. Blijf bij jezelf, want als je je ongelukkig voelt in je kleding, zul je dit ook uitstralen naar buiten toe.

  3. Passen en metenZorg ervoor dat je kleding goed past. Te korte mouwen en broekspijpen zijn geen gezicht. De manchetten van het overhemd moeten ongeveer 1,5 cm onder de mouw van het jasje uitkomen. Maar ook een

  te groot pak zorgt er voor dat bedrijven je letterlijk en figuurlijk niet meer zien zitten. Let ook op je onderkleding. Kies uw ondergoed met zorg en houdt het daarna verborgen. Dus geen randjes, kantjes of bandje en ook zeker niet te strak. Dit tekent lelijk af en doet geen recht aan je figuur. 4. Kleur tekent je humeurKleur doet veel met je. De ene kleur geeft je een opgewekte uitstraling terwijl een andere kleur juist zorgt voor een bleek of bont gezicht. Zoek uit welke kleur bij jou past. Hoe feller de kleur is die je kiest, hoe opvallender je outfit is. Ook geldt dat lichte kleuren figuren accentueren en donkere kleuren juist punten maskeren.

  5. Wat is jouw motief?De meest bekende motief is het streepje. Horizontale strepen maken je dikker, terwijl verticale strepen je juist dunner maken. Als je klein bent kun je beter voor fijnere motieven kiezen. Voor een formele uitstraling kies je voor een klassiek motief, bijvoorbeeld een schuine streep. Combineer kleuren en motieven, maar overdaad schaadt. Tot slot, stripmotieven schaden altijd!

 • 29Carrireweek 201020 & 21 april

  ook dicht, maar dat hoeft niet. De onderste knoop wordt nooit gesloten.

  9. Geur, kleur en fleurIn gesprek met je toekomstige werkgever is het goed mogelijk dat het zweet je uitbreekt. Gebruik dan ook deodorant en voorkom zo onaangename geurtjes. Onaangenaam zijn ook te zware en te royale parfums, dus pas je gebruik aan. Hetzelfde geldt voor make-up. Make-up hoort bescheiden te blijven. Werk uw make-up op tijd bij, want uitgelopen mascara staat niemand mooi. Doe dit wel in alle discretie bijvoorbeeld in de toiletruimte en niet in het openbaar.

  10. Who cares?Tot slot. Zorg ervoor dat het totaal plaatje klopt en je er verzorgt uitziet. Heb je eindelijk het pak gevonden, die je goed staat en waar je je goed in voelt. Heb je de juiste kleur blouse en stropdas, die ook nog eens matchen. En heb je mooie accessoires bij elkaar gevonden. Zorg er dan voor dat alles klaar ligt de avond van te voren en dat alles er verzorgt uitziet. Dus schone en ongekreukte kleren, een strakke plooi in je broek en een outfit waar alle knopen op zitten en geen draad loshangt. Controleer jezelf de volgende dag nog eenmaal voor de spiegel van voor en achter, zodat je zelfverzekerd je nieuwe werkgever de hand kunt schudden.

  6. Socks suckSchoenen en sokken zijn een wezenlijk onderdeel van je outfit. Zorg voor nette, goede schoenen/pumps en onderhoudt ze goed. Vervang de hakken op tijd en poets je schoenen/pumps regelmatig. Daarmee zijn n blijven ze mooi. Draag altijd sokken die zo lang zijn dat je geen stukje bloot been ziet. De kleur van de sokken horen te passen bij de kleur van je schoenen of je broek. In ieder geval nooit wit! Voor vrouwen geldt: reserve pantys in je tas, want ladders kunnen echt niet.

  7. Wat is jouw accessoire?Door accessoires kun je je eigen draai aan je outfit geven. Ze kunnen zorgen voor een persoonlijke, zakelijke, modieuze, stoere of chique uitstraling. Overdrijf niet met de accessoires, dus niet te veel of te groot. Bij accessoires geldt kwaliteit voor kwantiteit. Investeer in goede accessoires, dus geen nepleren riem of een plastic tas. En als je kiest voor meerdere accessoires, stem ze dan op elkaar af zoals een bruine tas, schoenen en riem.

  8. Open en blootDat je je tijdens een sollicitatie bloot moet geven, moet je zeker niet te letterlijk nemen. Hoe meer bloot, hoe minder serieus je wordt genomen. Een diep decollet of een te korte rok zijn geen aanrader. Verder, trek in gezelschap nooit zomaar je jasje uit. Je hoort daar toestemming voor te vragen. Wanneer u gaat zitten, mag je je jasje losmaken. Zodra u gaat staan, hoor je echter je jasje weer dicht te maken. De knoop op taillehoogte moet worden vastgemaakt. De knoop daarboven mag

 • 30 Carrireweek 201020 & 21 april

  LocatieDe Make a Move Carrireweek 2010 zal plaatsvinden in het Wijnfort in Lent.Bij het Wijnfort in Lent is vergaderen in benauwde hokken met TL verlichting en project meubilair pass. Men wil sfeer, design, vers en gezond eten en een maximum aan flexibiliteit. Dat en niets minder bieden zij u. Of u nu een effectieve vergadering of een inspirerende presentatie bijwoont, het Wijnfort intergreert de wensen van bedrijven en organisaties. Begrippen als gastvrijheid, kwaliteit en flexibiliteit zijn kernwaarden voor het Wijnfort, om ook van de Make a Move Carrireweek een geslaagd evenement te maken.

  ContactgegevensWijnfort Bemmelsedijk 4 6663 KZ Lent (Nijmegen) tel. 024 3231746 fax 024 3602936 [email protected]

  Met de autoVanaf het Keizer Karelplein neemt u de afslag Oranjesingel richting Arnhem/Kleve. A325 / N325 volgen richting Arnhem. Op de Waalbrug eerste afslag rechts, Lent-West. Onderaan afslag linksaf, Bemmelsedijk. Het Wijnfort is de eerste bebouwing aan de rechterkant.

  Openbaar VervoerVanaf Centraal Station Nijmegen is er een directe busverbinding naar het Wijnfort in Lent. U kunt hier lijn 32 nemen richting Arnhem. Na ongeveer 10 minuten stapt u uit bij halte het Buske. Loop vervolgens in de rijrichting van de bus en neem de 1e afslag rechts. Daarna neemt u de 1e afslag links. Het Wijnfort ligt dan aan de rechterkant van de weg.

  Met de fietsVanaf het Keizer Karelplein fietst u de Oranjesingel richting Arnhem/Kleve af. Fiets daarna de waalbrug over richting Lent. Neem de 1e afslag rechts en ga met de bocht mee naar beneden. Daarna de 1e afslag links de Bemmelsedijk op. Deze weg fietst u af, tot u aan uw rechterhand het Wijnfort ziet liggen. Dit is waar de Carrireweek zal plaatsvinden. Met de fiets zal de reistijd ongeveer een kwartier bedragen.

 • 31Carrireweek 201020 & 21 april

  ColofonMake a Move programmaboekje Samengesteld ter gelegenheid van de Make a Move Carrireweek Nijmegen 20 & 21 april 2010

  RedactieadresMake a Move NijmegenGymnasion NoordgebouwKamer -1.300Heyendaalseweg 1416525 AJ Nijmegentel: 024 361 59 [email protected]

  EindredactieDaphne [email protected] ten [email protected]

  Oplage1000

  Met dank aanMake a Move NederlandMake a Move GroningenMake a Move TwenteMake a Move WageningenAIESEC NijmegenDrukkerij Primus International PrintingDeelnemende bedrijvenSponsorenJasper Holtjer

  Organisatie Carrireweek NijmegenLucine Ersemerci CordinatorRobbert Nuytinck Company ContactDaphne Beunk MarketingCorn Roelofsen Special ProjectLieke Peters External RelationsArne ten Ham Logistics

  OntwerpArne ten Ham

  RealisatieDrukkerij Primus International PrintingBrinkstraat 171A7512 ED Enschede

 • 32 Carrireweek 201020 & 21 april