Programmaboekje Kinderboenweekfeest CODA 2011

5
Zaterdag 15 oktober 2011 13.00 - 16.30 uur Vosselmanstraat 299 Met optredens van: • Thijs Goverde • Fred Diks • Mirjam Mous • Arend van Dam • Annemarie van Haeringen Uitreiking Apeldoorns Uiltje 2011 aan Paul van Loon Stoere helden workshops kinder boeken week feest 2011 Superhelden! - Over dapper durven zijn Presentatie: Joji & Shaneequa (SpangaS) Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar Neem je superhelden- plaatjes mee! coda-KBWfeest2011-v3.indd 1 22-08-11 15:49

description

Programmaboekje Kinderboenweekfeest CODA 2011

Transcript of Programmaboekje Kinderboenweekfeest CODA 2011

Page 1: Programmaboekje Kinderboenweekfeest CODA 2011

Zaterdag 15 oktober 2011 13.00 - 16.30 uurVosselmanstraat 299

Met optredens van:• Thijs Goverde• Fred Diks• Mirjam Mous• Arend van Dam• Annemarie van Haeringen

Uitreiking Apeldoorns Uiltje 2011 aan Paul van Loon

Stoere helden

workshops

kinderboekenweekfeest 2011Superhelden! - Over dapper durven zijn

Presentatie:Joji & Shaneequa (SpangaS)

Voor kinderen van 6 t/m 12

jaar

Neem je superhelden- plaatjes mee!

coda-KBWfeest2011-v3.indd 1 22-08-11 15:49

Page 2: Programmaboekje Kinderboenweekfeest CODA 2011

paul van loon krijgt ApeldoornsUiltje 2011

openings-voorstellingThijs Goverde

Onze absolute eregast van vandaag is natuurlijk… Paul van Loon! Zijn boek Weerwolfbende kreeg de allermeeste stemmen van de Apeldoornse Kinderjury. Daarom krijgt hij vandaag het felbegeerde Apeldoorns Uiltje. Paul schrijft boeken voor kinderen van 7 tot 99 jaar, al langer dan 25 jaar! Zijn spannende boeken over Dolfje Weerwolfje en de Griezelbus zijn superberoemd. Net als zijn geheimzinnige zonnebril… zou hij die vandaag ook dragen? Van 14.00 tot 15.00 uur signeert Paul boeken, samen met Thijs Goverde!

www.paulvanloon.nlwww.dolfjeweerwolfje.nl

In de Museumzaal

Eigenlijk is Thijs Goverde schrijver, van bijvoorbeeld Donderkat en De wraak van de meesterdief. Maar vandaag is hij alles behalve een schrijver. Wat hij dan wel is? Een chagrijnige directeur, een aanstellerige popster, een arrogante koning en nog veel meer!In deze voorstelling gaat Thijs het met jullie hebben over de belangrijkste vragen van ons bestaan: Wie heeft er het meest, het grootst, het duurst? Wie is er het best, het mooist, het slimst? Wie is de baas? En de baas boven de baas? Wie is het belangrijkst? En is het eigenlijk wel zo belangrijk om de baas te zijn?

Van 14.00 tot 15.00 uur signeert Thijs boeken, samen met Paul van Loon!

www.thijsgoverde.nl

In de Museumzaal

programmain coda Vosselmanstraat 299

13.00-14.00 uurOfficiele opening in de Museumzaal met:• Uitreiking Apeldoorns Uiltje aan Paul van Loon• Uitreiking cheques aan goede doelen AKJ• Voorstelling Thijs GoverdePresentatie: Joji & Shaneequa

14.10-14.50 uur en 15.00-15.40 uurOptredens schrijvers en illustrator: Kies maar uit naar wie je wilt!• Fred Diks: Koen KampioenshowAuditorium (beneden)• Mirjam MousGele Zaal (boven)• Arend van DamBruine Zaal (boven)• Annemarie van HaeringenPaarse Zaal (boven)

13.00uur

13.10uur

Foto

: Rik

Gov

erde

Foto

: Man

isha

van

Loo

n

11-kbw-41

08001017 CPNB_affiche bibliotheek 9_ A2.indd 1

17-06-11 16:10

Heldhaftig duo met talent Mis jij ook geen aflevering van SpangaS? Dan ken je Joji Na (‘Wijnand’) en Shaneequa Thelissen (‘Katou’) natuurlijk allang! Joji is binnenkort te zien in de film Making of en de theatervoorstelling Cato en de Klungelpiet. En Shaneequa is niet alleen actrice, maar ook zangeres in popgroep Flirt. P.s.: Joji geeft vanmiddag een filmworkshop! Kijk verderop in dit boekje.

Presentatie:Joji & Shaneequa

15.45 uur-16.30 uur SignerenScoor een handtekening van de schrijvers naast de kraam van Kinderboekwinkel Benjamin

Doorlopend van 14.10-16.30 uur• Stoere heldenworkshops • Boekverkoop bij de kraam van

Kinderboekwinkel Benjamin

16.30 uur Einde

Toegangskaartjes te koop in alle CODA Bibliotheken en Boekenbussen• € 5,00 voor Apeldoornse Kinderjuryleden• € 7,50 voor CODA-leden • € 10,00 voor niet-leden

coda-KBWfeest2011-v3.indd 2-3 22-08-11 15:49

Page 3: Programmaboekje Kinderboenweekfeest CODA 2011

Mirjam Mous

Ken jij ze al, de voetballende jongens en meiden uit de Koen Kampioen-boeken? Fred Diks schrijft deze boeken, die zo populair zijn dat er zelfs een Koen Kampioen tv-serie komt! In de Koen Kampioenshow heeft onze stoere voetbalheld een bijzonder verjaardagscadeau gekregen, dat misschien van pas komt bij de bekerfinale tegen FC Score. Na een lange busreis vol tegenslagen, is het nog maar de vraag of Koen de bekerfinale mag spelen… Een wervelende show vol spelletjes, voorlezen, liedjes een quiz en vette tips!

www.freddiks.nlwww.koenkampioen.nl

In het Auditorium (beneden)

In de vele boeken van Mirjam Mous maak je kennis met héél veel soorten helden: superheld Olle uit de Top Secret-serie, pantoffelheld Vigo Vampier, de giechelende heldinnen Teddie en Maud uit de Maffe Meiden-serie en natuurlijk de dappere hoofdpersoon uit Boy 7. (Psst: van dit boek komt binnenkort een film uit!)Vandaag vertelt Mirjam je alles over deze helden. Bovendien hoopt ze dat er in het publiek ook een paar echte helden zitten, die moedig genoeg zijn om haar te helpen bij een bloedstollende ziekenhuisoperatie…

www.mirjammous.nl

In de Gele Zaal (boven)

14.10-14.50 uur

15.00-15.40 uur

en drie schrijvers en een illustrator... bij wie schuif jij aan?optredens!

Fred Diks

De Koen Kampioen-show

Arend vanDam

Foto

: Har

ry D

onke

r

Annemarie van Haeringen

Als klein jongetje hield Arend van Dam al van avontuurlijke verhalen: hij las zich een hoedje over indianen en zeerovers. Niet zo gek dus, dat hij boeken schrijft die Lang geleden… of In een land hier ver vandaan… heten! Arends helden zijn zeehelden, avonturiers, ontdekkingsreizigers en uitvinders met ouderwetse namen als Abel Tasman, Willem van Oranje, Piet Hein en Michiel de Ruyter. En oh ja, zijn eigen vader, dat vindt hij ook een echte held. Vandaag is hij benieuwd wie jullie helden zijn, en waarom eigenlijk? Enne, mag een held ook wel eens bang zijn? www.arendvandam.nl

In de Bruine Zaal (boven)

Annemarie van Haeringen maakte tekeningen voor héél veel kinderboeken. Ken je bijvoorbeeld Kikker is een held, Beer is op vlinder of De koningin die niet kon kiezen? Annemarie’s tekeningen gaan vaak over heldenmoed, dapper zijn en vriendschap. Vandaag gaat Annemarie voorlezen en natuurlijk ook tekenen: Kleine Ezel, de boze heks, JoJo het Slangenmeisje, of iets waarvan je helemaal niet wist dat het bestond. En… jij mag meetekenen!

Tip: in het Kinderatelier van CODA Museum zijn prachtige illustraties van Annemarie te zien! Kijk verderop in dit boekje.

http://home.deds.nl/~annemarievanhaeringen/

In de Paarse Zaal (boven)

Uit:

JoJo

het

Sla

ngen

mei

sje

coda-KBWfeest2011-v3.indd 4-5 22-08-11 15:49

Page 4: Programmaboekje Kinderboenweekfeest CODA 2011

FilmheldenActeerles van Joji, wie wil dat nou niet? Speel mee in een scène op een echte filmset! Na afloop kun je voor € 5,00 een dvd van je optreden kopen als aandenken. Let op: je hoeft niet in de rij te staan! Schrijf je in, dan hoor je hoe laat je aan de beurt bent.

Organisatie: In de Zeegroene zaal (boven)

TEKENheldenDonald Duck, Kuifje, Asterix en Obelix én natuurlijk Suske en Wiske… allemaal beroemde tekenhelden. Hoe zou jouw fantasieheld eruitzien? Wat voor superkrachten zou je erbij verzinnnen? Teken jouw zelfbedachte held tot leven!

Organisatie: Annelies DiepenmaatNaast de Groene Zaal (boven)

Kostuum-heldenAls jij een superheld was, wat voor kleren droeg je dan? Een cape, een masker, vleugels misschien? Verzin het zelf en maak je eigen superheldenkostuum!

Organisatie: MarkantNaast de Zeegroene Zaal (boven)

vertelheldenZin in een spannend heldenverhaal vol ridders en prinsessen? Plof prinsheerlijk neer bij de verhalenvertellers en laat je meenemen naar verre oorden en vervlogen tijden.

Organisatie: Vertelgenootschap ApeldoornBij ingang museum

kleiheldenWat hebben Wallace & Gromit, Pingu en Buurman & Buurman met elkaar gemeen? Juist, het zijn helden van klei! Maak op de computer een animatiefilmpje met jouw zelfgemaakte kleiheld.

Organisatie: MarkantIn de Groene Zaal (boven)

dansheldenSo you think you can dance? Laat maar eens zien hoe strak jouw moves zijn! In deze workshop word je razendsnel omgetoverd tot superswingende dansheld.

Organisatie: MarkantIn de Museumzaal

doorlopend14.10-16.30 uur workshops!

Voor superhelden in alle soorten en maten

ruilheldenHoeveel Superheldenplaatjes heb jij al bij elkaar gespaard? Ruil je dubbele plaatjes met andere spaarders op deze miniruilbeurs, en maak je verzameling compleet!

In CODA Café

Knutsel-heldenGa creatief aan de slag bij de Kinderboekenweek-tentoonstelling Helden, heksen en ander dapper volk, met mooie tekeningen van Annemarie van Haeringen. Pas op voor het grote boebeest!

In CODA Kinderatelier

coda-KBWfeest2011-v3.indd 6-7 22-08-11 15:49

Page 5: Programmaboekje Kinderboenweekfeest CODA 2011

Apeldoornse Kinderjury-leden 2011 opgelet!

Heb jij ook een gratis bioscoopkaartje gewonnen?10 geluksvogels van de Kinderjury mogen gratis naar de film Razend! (naar het boek van Carry Slee) of Dolfje Weerwolfje (naar het boek van Paul van Loon).

Kijk snel op www.coda-apeldoorn.nl/codajunior of jouw naam erbij staat!

Met dank aan JT-bioscopen Apeldoorn

Uitgave en organisatie Kinderboekenweekfeest 2011:

Met medewerking van:

coda-KBWfeest2011-v3.indd 8 22-08-11 15:49