Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

20
PROGRAMMA 5, 6 & 7 april 2016

description

 

Transcript of Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

Page 1: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

1

PROGRAMMA

5, 6 & 7 april 2016

Page 2: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

[email protected]

INHOUDSOPGAVE

De workshops en presentaties toegelicht pagina 4

Markt pagina 16

Programma BLIK@Work, Utrecht

Dinsdag 5 april 2016 pagina 17

Woensdag 6 april 2016 pagina 18

Donderdag 7 april 2016 pagina 19

Page 3: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

33

BLIK&Work 5, 6 en7 april 2016Een veelzijdig, verrassend en leerzaam evenement voor alle EZ-medewerkers

Ervaar en beleef BLIK@Work 2016. Een mooi aanbod van 52 workshops, presentaties en een levendige markt inspireert je om stil te staan bij je eigen talenten, ontwikkeling en vitaliteit.

Ook de ontwikkelingen bij EZ komen ruim aan bod: diverse dienstonderdelen vertellen aan de hand van een sprekend voorbeeld de maatschappelijke betrokkenheid binnen hun werk.

Een greep uit het programma: Negen keuzes voor optimaal geluk in je werk, Blik op EZ-onderdelen, Mindfulness en Story&Telling. Maar je vindt er ook een loopbaanetalage, werkgerelateerde apps en een echte barbier en shoe-shiner.

BLIK@Work heeft verrassend veel nieuwe workshops en stands. Daarnaast vind je een aantal workshops die ook vorig jaar aan bod kwamen.

Het totale aanbod van BLIK@Work vind je in dit overzichtelijke programmaboekje.

Waar en wanneer:Datum: dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 april 2016Tijd: 9.30u-16.30uPlaats: Jaarbeurs Utrecht (Beatrixgebouw), grenzend aan de achterkant van het Centraal StationAdres: Jaarbeursplein 6a, Utrecht

Inschrijving (vanaf 29 februari 2016): http://blikwork-5april2016.eventbrite.nl http://blikwork-6april2016.eventbrite.nlhttp://blikwork-7april2016.eventbrite.nl

Bij elke link luidt het wachtwoord: ezblik

Meer informatie:[email protected]

Page 4: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

4

WORKSHOPS EN PRESENTATIESOp alfabetische volgorde

196 ontwrichtende ontwikkelingen op de arbeidsmarkt 5 aprilNieuwe technologie vaagt in hoog tempo hele beroepsgroepen weg. De noodzaak om je voortdurend aan te passen aan nieuwe omstandigheden is groot. De komende twintig jaar zal de helft van de huidige banen verdwijnen. In deze bevlogen presentatie zie je aan de hand van tientallen voorbeelden wat er aan de hand is en wat we kunnen doen om te voorkomen dat de arbeidsmarkt ontwricht raakt.

Beroepenschatkist6 en 7 aprilAls je globaal weet wat je wilt en kunt, maar dit nog niet naar de arbeidsmarkt hebt vertaald, dan is de Beroepenschatkist iets voor jou. Tijdens deze workshop ontdek je een schat aan beroepen. Aan het einde weet je welke beroepen en branches goed bij je passen, maar ook of je nog moet investeren in bijvoorbeeld een opleiding.

Bezieling van het hart5 en 7 april Iedereen weet goed hoe je moet werken en wat je te doen hebt. Maar weinig mensen weten waarom ze hun werk doen. En dan gaat het niet om het geld dat je ermee verdient, of het halen van een deadline of een target. Het waarom gaat over wat je bezielt, waar je in gelooft en waar je van overtuigd bent. Dat is de stem van je hart. Als je die kent, dan ervaar je je werk totaal anders. Je talenten komen naar boven, je gaat de werkdag uit met meer energie dan je er in ging en je bent opeens aantrekkelijk voor anderen. In deze training krijgt elke deelnemer, gegarandeerd, zijn bezieling te zien en leert daarmee te werken.

BLIK OP ACM5 en 7 aprilDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) bevordert kansen en keuzes voor consumenten en bedrijven. ACM creëert kansen door oneerlijke concurrentie tegen te gaan en maakt het makkelijker voor nieuwe toetreders om de markt te betreden. Ook creëren we keuzes voor consumenten, omdat keuzes de sleutel zijn tot goed functionerende markten. Wij richten ons toezicht op het voorkomen en oplossen van marktproblemen en gebruiken hiervoor verschillende toezichtinstrumenten. Zo kunnen we bijvoorbeeld bestraffend optreden bij een overtreding van de mededingingswet of juist de dialoog aangaan. Het is de vraag welk instrument het beste gebruikt kan worden en in welke situatie. De workshop laat aan de hand van een paar recente zaken zien hoe dat proces gaat en welke afwegingen wij maken.

Page 5: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

5

BLIK op AT Radio… daar komt heel wat bij kijken7 aprilThuis, in de auto, op het werk…. De meesten van ons luisteren naar de radio. We genieten er van, het is interessant, geeft afleiding en het doet wat met je. Maar dat we ongestoord naar de radio kunnen luisteren, dát gaat niet zomaar. Als beheerder van het frequentielandschap neemt Agentschap Telecom je mee in de keten van het taaie internationale werkveld, het verwerven en verdelen van frequenties en de daarmee gepaard gaande politieke gevoeligheden. De uitgifte van de vergunningen en, last but not least, toezicht en handhaving. Hoe wordt het frequentielandschap in de gaten gehouden, wat zijn de gevolgen van de overschrijding van de vergunningsvoorwaarden en met welke risico’s worden we geconfronteerd als we in het veld illegale zenders opsporen. Een beeld van een spannend werkveld waar beleid, uitvoering, toezicht en techniek bij elkaar komen.

BLIK OP DG A&NDe kip van overmorgen: transitie van een beleidsdirectie6 aprilIn 2012 is de omslag gemaakt van een sectordirectie naar een ketendirectie (Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn). Dat was een bewuste keuze. Verduurzaming kun je niet afdwingen door je pijlen alleen op boeren en vissers (de ‘sector’) te richten. De hele keten, van producent tot consument, heeft hier een verantwoordelijkheid. Hoe kun je dan als overheid het verschil mee helpen maken? Met minder mensen, minder geld, minder regels. Een kijkje in de keuken van een beleidsdirectie die van sectordirectie steeds meer een ketendirectie is geworden. Niet alleen op het geduldige papier van het Organisatiebesluit. Ook in de praktijk.

BLIK op DICTUICT en de retributieketen6 en 7 aprilSamen met de klant/opdrachtgever werkt DICTU aan de verbetering van het bedrijfsproces “Retributie en Toezicht op aanvraag”. Een mooi voorbeeld daarvan is de samenwerking binnen de vleessector. In deze BLIK op DICTU krijg je te horen hoe belangrijk goede samenwerking is om tot het juiste resultaat te komen.

BLIK op NVWA5, 6 en 7 aprilDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit kom je vrijwel dagelijks in het nieuws tegen.Niet vreemd want ons werk is verdeeld over maar liefst 23 domeinen. Van veiligheid vanvoedsel- en consumentenproducten tot rookverbod, van dierwelzijn tot plantgezondheid. Wist je trouwens dat we ook een belangrijke rol hebben bij exportkeuringen en bij de import van

5

Page 6: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

6

producten in heel Europa? Je bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen en er achter te komen wat achter onze naam verscholen zit.

BLIK op RVO.nlSpin in het web tussen overheid, ondernemers en onderzoekers5 en 7 aprilDe Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stimuleert ondernemers bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Of het nu gaat om kennis en advies, het vinden van partners, subsidies, programmatische (ontwikkelings)samenwerking, financieringen of het gebruik van wet- en regelgeving in binnen en buitenland. RVO.nl stelt dienstverlening aan de ondernemer centraal en heeft de ambitie in 2017 de toonaangevende rijksdienst te zijn voor ondernemend Nederland. Hoe we daaraan werken, kun je horen tijdens deze kennismaking met RVO.nl.

Blik op je netwerk5 en 6 aprilTijdens deze workshop maak je kennis met het fenomeen “netwerken”. We gaan in op de kracht van netwerken en je krijgt zicht op je bestaande netwerk en het uitbreiden daarvan.

Blik op mezelf, mijn unieke kracht in contact5 en 7 aprilHoe kom ik over op anderen. Wat maakt mij uniek?In deze praktische workshop:• Krijg je van anderen gespiegeld hoe je overkomt als je een verhaal vertelt;• Leer je wat je kracht is en wat mogelijke leerpunten zijn;• Oefen je met oordeelvrij feedback geven aan anderen;• Leer je wat het verschil is tussen waarneming en interpretatie. Enkele reacties van deelnemers die deze workshop volgden: “feedback helpt om je aansluiting bij anderen te verbeteren”, “een spiegel geeft veel winst voor je persoonlijke houding bij presentaties” en “ik ben blij verrast met wat ik terugkrijg”.

Crash course creativiteit6 en 7 aprilCreativiteit kan je organiseren! Dat is de boodschap van deze workshop. De workshop geeft in een zeer kort bestek een idee van wat creativiteit is, waarom creativiteit belangrijk is, hoe het creatieve proces werkt en hoe je vrij eenvoudig zelf een creatieve brainstorm kan organiseren. De deelnemers gaan aan de hand van een voor hen relevante vraag aan de slag. Na afloop van de workshop heb je een leuke verzameling antwoorden op deze vraag en heb je ervaren hoe je dit met een groep deelnemers zelf kan organiseren.

Page 7: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

7

•CV-check5, 6 en 7 aprilFeedback en tips/tops op je CV. Neem je CV mee!

De kracht van beeld5 en 7 aprilWe kunnen in ons leven niet meer om beelden heen. Kijk naar Facebook, Instagram en Snapchat, alleen maar beelden. Maar beelden moeten wel de juiste boodschap communiceren. Wat voor soorten beelden zijn er, wat hebben die voor doel? Na dit stukje theorie over beeld en beeldgebruik gaan we aan de slag in deze workshop. Neem je smartphone mee, want we gaan fotograferen. Uiteindelijk geeft deze workshop je een indruk hoe belangrijk het is in beelden te denken en na te gaan welke boodschap beelden vertellen. Verder geven we je tips hoe je beeld in je werk of sollicitatie kunt inzetten. Naast beelden in de vorm van foto’s geven we je ook tips wanneer je met je smartphone wilt filmen.

Effectief Beïnvloeden 6 aprilHoe kan je op basis van je persoonlijke kracht de invloed op jouw omgeving vergroten? En hoe kan je efficiënter en daadkrachtiger functioneren op het werk? In de training Effectief Beïnvloeden word je je bewust van je eigen gedrag, hoe gedrag tot stand komt, wat het effect van jouw gedrag is op anderen en hoe je dit gedrag kunt veranderen. Je leert je gedrag en eigen beïnvloedingsstijl(en) flexibel in te zetten afhankelijk van de situatie en de gesprekspartner(s) en weet hierbij gebruik te maken van eigen kwaliteiten. Met als resultaat: ontwikkeling van jouw persoonlijke beïnvloedingskracht.

Elevator Pitch uitgelicht 6 en 7 aprilIn een wereld vol mobiliteit is netwerken hard werken. En met alle social media die ons ter beschikking staat is het alleen maar ingewikkelder geworden. Wat moet je doen om daarbij succesvol te zijn en wat juist niet? In deze workshop krijg je allereerst te horen hoe je succesvol solliciteert en vervolgens maak en oefen je een ‘Elevator pitch’. Ook krijg je tips om je goed te presenteren. Ten slotte leer je ook nog hoe je een interview overleeft. Al met al hard werken om je echt voor te bereiden op de huidige mobiliteit of een volgende stap in je loopbaan.

Gedrag beïnvloeden d.m.v. communicatie6 aprilVrijwel alle mensen die zich bezig houden met overheidscommunicatie, hebben met hun communicatie direct of indirect invloed op het gedrag van hun doelgroepen. Maar om het gedrag van mensen te veranderen met behulp van communicatie, dat is erg complex. Mensen

7

Page 8: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

zijn vaak irrationeel, maken veel keuzes onbewust en worden erg beïnvloed door hun sociale omgeving. Om hier goed op in te spelen is inzicht in het gedrag van de doelgroep en sociaal-wetenschappelijke kennis nodig. Tijdens deze workshop krijg je gereedschap aangereikt waarmee je gedragskennis in de praktijk toe kan passen.

Groeien in leiderschap6 aprilWil jij groeien als leider en vanuit je kracht en met plezier het maximale uit je carrière halen? Tijdens een actieve workshop van 1,5 uur krijg je inzicht wat vrouwelijk en mannelijk leiderschap precies is en ga je aan de slag hoe jij je volle potentieel als leider kunt inzetten. We gaan in op vragen als: Waar zitten de overeenkomsten en verschillen tussen mannelijk en vrouwelijk leiderschap? Hoe ziet jouw leidersstijl eruit, ben jij meer mannelijk, vrouwelijk of juist androgyn? En waarom werkt masculien gedrag niet voor vrouwen? Tegen welke uitdagingen loop je aan in jezelf en in je omgeving als je als vrouwelijk leider wilt groeien? In deze workshop geven we vanuit diverse invalshoeken kennis en inspiratie wat vrouwelijk en mannelijk leiderschap precies inhoudt en krijg je inzicht en handvatten hoe jij hierin kunt groeien.

HeartMath; Werken aan Veerkracht!5, 6 en 7 aprilWil je sterker en evenwichtiger in je werk staan? Vaker op jezelf kunnen vertrouwen? Niet reageren vanuit stress maar meer vanuit zelfcontrole? Met de HeartMath methode breng je jezelf mentaal en emotioneel in topconditie. In deze workshop ervaar je hoe je met je eigen ademhaling jouw hartritme kunt beïnvloeden waardoor deze rustiger wordt en het gevoel van stress vermindert.

Hoe blijf je vitaal in verandering6 aprilDoor de steeds sneller veranderende en toenemende eisen die gesteld worden in het werk, wordt er veel gevraagd van werknemers. Vaak is het geen probleem als je het druk hebt, mits daar maar tegenover staat dat je plezier hebt in je werk, dat je genoeg tijd neemt (en krijgt) om te herstellen en dat je inspanningen gewaardeerd worden. Dreigt de balans uit evenwicht te raken, dan is het zaak om snel op te treden. Deze workshop gaat in op de vraag hoe je plezier houdt in je werk en de balans bewaakt in deze tijd van verandering. Als follow-up op de vitaliteitscan die afgelopen jaren aan alle medewerkers van EZ is aangeboden, wordt ook ingegaan op welke manier je de vitaliteit van jezelf en je team een impuls kan geven.

8

Page 9: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

9

Hoe vet is je tablet6 en 7 aprilWat kan je met een iPad doen en wat moet je er vooral niet mee doen! In deze workshop krijg je leuke werkgerelateerde tips en leer je wat de ontwikkelingen zijn op iPad gebied.

Introductie tot werken in de netwerksamenleving6 en 7 aprilWe zien dat de samenleving een steeds groter netwerk vormt. Door de enorme groei van het internet en vooral social media worden steeds meer koppelingen gemaakt en zijn steeds meer burgers met elkaar verbonden. Om als overheid deel uit te maken van deze netwerksamenleving en daar invloed op uit te oefenen, moeten we leren hoe netwerken werken en hoe we in netwerken kunnen (samen)werken. De workshop “Werken in de netwerksamenleving” geeft ambtenaren een beeld van de veranderende wereld van de overheid. Deze workshop maakt onderdeel uit van het programma ‘Samen in Beleid’ en ondersteunt medewerkers in het zijn van de professionele moderne ambtenaar die adequaat weet te handelen bij maatschappelijke vraagstukken.

Invloed en betrokkenheid5, 6 en 7 aprilHeb je je energie wel op de juiste zaken gericht of zou dat beter c.q. anders kunnen? Waar kan je invloed op uitoefenen en waarop niet? En wat vind je eigenlijk echt belangrijk?De workshop Invloed en betrokkenheid is gebaseerd op het gedachtegoed van Stephen Covey. Deelnemers gaan actief met elkaar aan de slag en onderzoeken elkaars en eigen vragen. Deze workshop omvat één van de thema’s uit de training Rijk vanuit je kracht.

Jobcrafting – Maak je baan5 aprilJobcrafting, oftewel ‘baan boetseren’ gaat uit van de stelling dat je meer invloed kan hebben op je werk dan je misschien wel denkt. Bij Jobcrafting kijk je vanuit vier invalshoeken naar je werk: je taken, je relaties met mensen, je eigen houding en de context. In deze workshop leer je wat Jobcrafting voor jou kan betekenen. Vervolgens word je uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan, want dat is hoe Jobcrafting werkt.

Juridisch loket5, 6 en 7 aprilUitleg ambtenarenstatus, PAS, pensioen en andere juridische zaken.

9

Page 10: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

Kleur- en kledingadvies5, 6 en 7 aprilOf je het wilt of niet, het brein is er allereerst op ingesteld om iemand aan de buitenkant te beoordelen en daarna pas de binnenkant. Met tips & tricks, oefeningen en sprekende voorbeelden leer je in deze workshop hoe je je uitstraling kan verbeteren en hoe je die vervolgens direct kan toepassen op je werksituatie.

Krachtkaart: Ontdek je persoonlijke missie5, 6 en 7 aprilMet de training ‘Krachtkaart: Ontdek je persoonlijke missie!’ breng je jouw loopbaanwensen letterlijk en figuurlijk in beeld. Waarom doe je het werk dat je nu doet? Wat vind je er leuk aan en wat wil je in de toekomst? Slim sturen van je loopbaan begint bij het kennen van je persoonlijke missie. Het bewust worden van een persoonlijke missie gebeurt per persoon in andere stappen en in een eigen tempo. Maak daar nu nog een begin mee door mee te doen aan deze workshop. Ontspan, kom mentaal in beweging en start de ontdekkingstocht waarin zingeving, intrinsieke motivatie en gevoel een belangrijke rol spelen.

Lean Six Sigma - Innoveren van werkprocessen5 aprilLean Six Sigma (LSS) is een methodiek die processen systematisch innoveert en verbetert. Rijksbreed wordt deze methodiek al op diverse plekken toegepast en breidt het zich steeds verder uit. In deze workshop worden d.m.v. simulatiegame de basisbeginselen van LSS toegelicht en kun je ervaren wat de LSS methodiek inhoudt. Het EZ -kerndepartement kent inmiddels een twintigtal LSS gecertificeerde medewerkers die deze methodiek toepassen in hun werkpraktijk. Misschien ook iets voor jou? Kom dan kennismaken met Lean Six Sigma.

Lekker blijven werken5 en 7 aprilDe huidige arbeidsmarkt ziet er heel anders uit dan vroeger: we zitten minder lang opdezelfde plek en de inhoud van ons werk verandert vaker. Bovendien werken we langer door dan voorheen als gevolg van de hogere levensverwachting. Daarom is het van belang dat je zelf de regie houdt over jouw eigen loopbaan. Deze workshop gaat in op de vraag: Wat kan ik zelf doen om in de toekomst lekker aan het werk te blijven? Aan de hand van een spel gaan we met elkaar in gesprek over de toekomst van je werk. Hoe sta je ervoor? Waar liggen je kansen, en waar je uitdagingen? En wat ga je daar zelf aan doen?

LinkedIn5 en 6 aprilSocial media en een goed profiel op LinkedIn zijn de minimale voorwaarden om een

10

Page 11: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

11

baan te vinden. Deze korte workshop voor beginners geeft antwoord op de vragen: Hoe moet ik beginnen op LinkedIn? Wat kan ik ermee? Wat zet ik wel en niet in mijn profiel? We maken een begin met het maken van een profiel en geven je voldoende handvatten om zelf verder te gaan.

LinkedIn-check5, 6 en 7 aprilFeedback en tips&tops op je LinkedIn-profiel.

Loopbaanetalage5, 6 en 7 aprilEn wat ga jij in 2016 doen aan je ontwikkeling? Kom je oriënteren en kijk gerust eens rond in onze winkel. EZ heeft verschillende producten in de aanbieding die je kunnen helpen om zelf sturing te geven aan je ontwikkeling en om je toekomstwensen te verkennen. Hierbij kun je denken aan een loopbaanoriëntatietraject, netwerktraining of sollicitatietraining. Maar ook kun je je kennis verbreden met trainingen zoals ‘Oriëntatie op Europa’ en ‘Politiek bestuurlijke gevoeligheid’. Of kom gewoon eens langs om met iemand te sparren, over je loopbaan of een opleiding. Of onderzoek de opties voor stages, detachering (IF) en functieruil. In een uur laten we je zien wat EZ voor je in de aanbieding heeft en hoe je daar gebruik van kunt maken.

Loopbaan voor gevorderden 40+!5, 6 en 7 aprilVraag je je wel eens af waar je in de tweede helft van je loopbaan naar toe wilt? Het uitzetten van die koers begint altijd bij jezelf. Wat wil je uit je rijke verleden meenemen naar jouw toekomst? Waar sta jij voor? Wat wil je bereiken? Deze bijzondere workshop laat je je persoonlijke kracht ontdekken en leert je hoe je deze op een creatieve manier tot uitdrukking brengt. Het resultaat? Duidelijk zicht op wat voor jou het belangrijkste is, zodat je fris en fruitig aan het werk bent en blijft!

Met plezier blijven werken tot je 67e, zo doe je dat!5 en 6 aprilDe meeste mensen moeten doorwerken tot hun 67ste. Dat is geen gemakkelijke opgave in een wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden: minder vaste banen, grote werkdruk, snelle technologische ontwikkelingen, zoeken naar de balans tussen werk en privé.In deze workshop krijg je handvatten aangereikt om gedurende je hele loopbaan goed inzetbaar te blijven en met plezier te kunnen werken. Onderwerpen die in deze interactieve en humorvolle workshop aan de orde komen zijn: grenzen stellen, voor jezelf zorgen en je bewust worden van het gedrag dat hiervoor nodig is.

11

Page 12: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

Met plezier effectief schrijven5, 6 en 7 aprilLukt het jou een tekst te schrijven die bij de lezer het juiste effect heeft? Sleutel je herhaaldelijk aan je tekst om dat te bereiken? En wordt je tekst daar beter van? Als je lezer daarna ook nog kritiek geeft, of je laat weten dat je boodschap niet overkomt, dan weet je: het moet anders. En het kan ook anders. Doe mee met de workshop en ervaar dat schrijven effectiever én leuker kan!

Mindfulness5 en 6 aprilDoor met aandacht bij jezelf en het hier en nu te zijn leer je hoe je je eigen ruimte kuntcreëren. Hierdoor kun je vrijer kiezen. Mindfulness-technieken helpen je te onderzoekenwelke gedachten je hebt en hoe je je fysiek voelt. Zodat je kunt kiezen wat je loslaat en wat je vast wil houden.

Negen keuzes voor optimaal geluk op je werk5 aprilOntzettend gelukkige mensen bestaan, van jong tot oud, van arm tot rijk, en jij wilt vast weten hoe ze zich zo gelukkig voelen: welnu, ze hebben allen, impliciet of expliciet, negen essentiële keuzes gemaakt. In deze workshop leer je wat deze keuzes zijn, ervaar je al direct hoe die een verschil in jouw (werkzame) leven kunnen maken en ga je terug naar kantoor met tools om je eigen geluksgevoel duurzaam te vergroten. Laat je meenemen op een reis langs inspirerende, gewone mensen van allerlei pluimage. If they can do it, so can you!

Personal Branding7 aprilIn deze workshop leer je hoe jij je eigen persoonlijkheidsmerk creëert om onderscheidend en doelgericht de arbeidsmarkt op te gaan.

Pitch je talent5 en 6 aprilWe hebben goed nieuws voor je: je hebt talent! Hoe herken je je talenten, waarom is het nodig om je daarop te focussen, hoe zorg je ervoor dat ook jouw collega’s je talenten kennen en hoe zet je ze bewust in bij je werk? Tijdens de workshop bedenk en oefen je een elevator pitch over je talenten. De workshop is interactief, en sterk gericht op jou als individu: het vraagt van je om een keer je bescheidenheid achterwege te laten en echt je eigen kracht te herkennen en te erkennen. Na de workshop kun je direct aan de slag met je eigen talenten-actieplan.

12

Page 13: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

13

POW (Persoonlijke Ontwikkeling in Werk)6 en 7 aprilIedere levensfase en iedere situatie kent een persoonlijke uitdaging. Zelfsturend word je wanneer je de essentie van de uitdaging herkent en deze verbindt met je persoonlijke bezieling. Het vraagt een diep luisteren naar jezelf. Wat maakt je oprecht blij en hoe geef je dat vorm. Zelf je kwaliteiten en gave omarmen in plaats van te hopen dat je omgeving dat doet, is een innerlijke revolutie. In de workshop zal je het plezier ervaren van zichtbaar te zijn in je eigen vorm en maat en die toe te passen in je werk. Samen in beleid in de praktijk; I-strategie EZ7 aprilSocial media, big data, hybrid cloud, blockchain, en ga zo maar door. Technologische vernieuwingen komen razendsnel op ons af. In de I-strategie EZ denk je samen na en maak je keuzes welke vernieuwingen je het beste inzet om beter te werken. Hoe je dat doet?: verkennen door samen intelligent vooruit te struikelen.

Samen in beleid in de praktijk; kijkje in de keuken van de Rijksnatuurvisie6 aprilWelkom bij dit kijkje in de keuken van de Rijksnatuurvisie. Laat je bijpraten over wat het maken van een beleidsvisie vergt aan kennis, vaardigheden, geluk en toeval.

Samen in beleid; minder werkdruk door Het Nieuwe Werken5 aprilDe meeste mensen denken dat Het Nieuwe Werken (HNW) alleen gaat over flexibele werkplekken, kantoorinrichting en bezuiniging. Maar er is meer! HNW gaat over de balans tussen je werk en privéleven. In deze presentatie krijg je een andere kant van HNW zien: hoe je werkdruk kunt verminderen en meer kunt doen in minder tijd.

Spiegelgesprekken 5, 6 en 7 aprilWil je meer weten over jezelf? Bij een spiegelgesprek krijg je een spiegel voorgehouden over “wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik”..

Stap uit de piekerfabriek5, 6 en 7 aprilLig je regelmatig wakker van zaken die in het daglicht toch heel anders lijken?, heb je de neiging om veel te wikken en te wegen of uit te stellen voor je in actie komt?, zijn er zaken die je eigenlijk graag zou doen, maar die je om de een of andere reden steeds uitstelt?, heb je soms het gevoel dat je probeert te veel ballen in de lucht te houden?, ‘moet’ je veel van jezelf? Als

13

Page 14: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

14

je één van deze vragen met ‘ja’ beantwoordt dan is deze workshop ongetwijfeld iets voor jou! In deze prikkelende workshop krijg je inzicht in het waarom van al dat piekeren. Je krijgt ook handvatten om meer ruimte in je hoofd te creëren. Zodat je je energie kan steken in zaken die er écht toe doen voor jou!

Steen voor steen dichterbij.... (Lego Serious Play)5 en 7 aprilZet mensen in een vergaderzaal bij elkaar en het praten gebeurt vanzelf. Maar wat wordt er werkelijk gezegd? Wat gebeurt er onder de tafel? Komt iedereen aan het woord? Hoe verbind je alle kennis in de zaal? In deze demoworkshop luister je met je ogen, denk je met je handen en ervaar je de kracht van de LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Deze krachtige methode met legostenen maakt op een speelse manier complexe problemen inzichtelijk en verbetert de communicatie tussen deelnemers.

Story&Telling 5, 6 en 7 aprilIf you can tell it, you can sell it…!Mensen onthouden verhalen, geen feiten. Laten we ophouden met informatie overdragen en beginnen met het vertellen. Wat is jouw verhaal…? In deze workshop ga je aan de gang om het juiste verhaal op de juiste manier te brengen. Dat betekent: goed geformuleerde en aantrekkelijke propositie; afgestemd op de toehoorder(-s) en to-the-point; bevlogen en enthousiast; gericht op ‘boodschapmaximalisatie’ en ‘ruis-minimalisatie’. Kortom, een efficiënte en effectieve tool waarin overtuiging de basis vormt.

Tekenen op flipover 6 en 7 aprilHoewel we steeds meer digitaal werken vind je ze, gelukkig, nog steeds in iedere vergaderzaal terug: de flip-over en/of het whiteboard. Vaak praten we met elkaar en maken we een verslag, maar “visual harvesting” is in opkomst. Een plaatje zegt immers meer dan 1000 woorden en in één oogopslag zie je wat de opbrengst van je sessie is. Zou je ook wel eens de stift ter hand willen nemen en een mooie tekening op zo’n flip-over willen tekenen, maar heb je de skills en het vertrouwen nog niet? Dan is deze workshop iets voor jou! Met wat handige tips leer je eenvoudige werkgerelateerde tekeningen maken.

Tijd te kort of werk teveel?5 en 6 aprilHerken je dat bij jezelf en bij je collega’s? Die hoge werkdruk, energieverlies, overvolle agenda’s, veel ‘ad hoc’ en interrupties, een toenemende stroom elektronische informatie, voortdurend groeiende digitale en papieren stapels, werkachterstand en stress? Dan is het tijd om weer

14

Page 15: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

15

overzicht te krijgen en te focussen op je resultaten. Dan is het tijd voor CiEP.In deze workshop krijg je een eerste handreiking op weg naar bewuster en effectiever werken en kan je zelf de eerste stappen direct de volgende werkdag implementeren op je eigen werkplek.

Tijd voor vitaliteit5 en 7 aprilVitaliteit gaat over levenskracht en levensenergie. Het begrip is afgeleid van het Latijnse ‘vita’, wat leven betekent. Optimale vitaliteit duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen, lang en onvermoeibaar door kunnen gaan en beschikken over grote mentale veerkracht en doorzettingsvermogen. Hoe is het met jouw vitaliteit gesteld? Hoe scoor jij op de vier dimensies “hoofd, hart, lichaam en ziel”? In deze workshop krijg je, op basis van het invullen van een eenvoudige test, meer inzicht in je eigen vitaliteit. Wat zijn sterke punten, waar moet je nog aan werken? Hoe zit het met je energiegevers en -nemers?

‘Video’-solliciteren hoe doe ik dat?5, 6 en 7 aprilWil je meer weten over hoe wij als recruiter naar je kijken en hoe video-solliciteren werkt? Kom dan naar deze interactieve workshop.

Zo vind je een baan5 en 7 aprilInspirerende en interactieve workshop waarbij je inzicht krijgt in de huidige en toekomstige arbeidsmarkt en de manier waarop je je kansen hierin kunt vergroten. Je krijgt informatie over de algemene ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en praktisch toepasbare tips om je weg te vinden op die arbeidsmarkt. Het doel van de lezing is om mensen in beweging te brengen en bruikbare informatie te geven die helpt om jezelf verder te kunnen ontwikkelen binnen of buiten EZ.

15

Page 16: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

MARKT, 5, 6 en 7 april 201609.30-16.30 uur

Op de vrij toegankelijke markt vind je de volgende veelzijdige (adviserende, smakelijke en ontspannende) stands:

LoopbaanDe Loopbaantafel Informatiestand over loopbaanontwikkeling en arbeidsmarktLoopbaanadviseur Maak kennis met de EZ-loopbaanadviseurA&O Fonds Rijk Informatiestand m.b.t. verbetering van de arbeidsmarkt binnen de RijksoverheidDICTU-Academy Informatie over opleiding en werken bij DICTUCareer & Personal development apps Maak kennis met de nieuwste apps.

UiterlijkMen Shave&Cut De trend van nu: de barbier. (Men only)Daily make-up & hair Advies voor een verzorgd uiterlijkShoe-shiners Met goed gepoetste schoenen het gesprek in Kleur- en kledingadvies Welke kleuren en kleding passen het beste bij jou? Fotograaf Professionele foto voor je social media Gezondheid en voedingSmooth&Fruity Lekker gezond de dag doorVeggie&Choc&Cake Een BLIK@Work smaakmakertjeWat voor type sporter ben jij? Ben je een Powertype of het Balance type? En herken je dit type in je werkhouding of in je managementstijl?Voedingsadvies Eet ik wel gezond? Eet ik wel genoeg? Is de schijf van vijf achterhaald?

OntspanningStoelmassage Gestrest? Een stoelmassage geeft verlichtingSleep well (slaapadvies) Hoe verbeter je je slaap voor een actievere werkdagBioscoophoek Leuke werkgerelateerde filmpjes in een ontspannende omgeving Aandacht voor je collega Een kaartje doet wonderen. Klein gebaar, groot plezier

16

Page 17: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

17

Dinsdag 5 april 2016Naam workshop/presentaties TijdBlik op NVWA 09.30-10.30Stap uit de piekerfabriek 09.30-11.00HeartMath; Werken aan Veerkracht! 09.30-11.00 LinkedIn 09.30-11.30Mindfulness 09.30-11.30Negen keuzes voor optimaal geluk op je werk 09.30-11.30De kracht van beeld 09.30-11.30Blik op je netwerk 09.30-11.30Loopbaan voor gevorderden 40+! 09.30-12.00Met plezier blijven werken tot je 67ste - zó doe je dat! 09.30-12.30Story&Telling 09.30-12.30Spiegelgesprekken 09.30-16.30CV-check 09.30-16.30LinkedIn-check 09.30-16-30Juridisch loket 09.30-16-30Bezieling van het hart 09.45-12.15Met plezier effectief schrijven 10.00-11.00Lean Six Sigma, innoveren van werkprocessen 10.00-12.00Blik op RVO.nl 11.00-12.00HeartMath; Werken aan Veerkracht! 11.15-12.45Blik op ACM 13.00-14.00Loopbaanetalage 13.00-14.00Samen in Beleid in de Praktijk/minder werkdruk 13.00-14.00Krachtkaart: Ontdek je persoonlijke missie 13.00-14.30Pitch je talent 13.00-15.00Zo vind je een baan! 13.00-15.00Tijd te kort of werk teveel? 13.00-15.30Kleur- en kledingadvies 13.30-15.30Blik op mezelf, mijn unieke kracht in contact 14.00-16.00196 ontwrichtende ontwikkelingen op de arbeidsmarkt 14.30-16.00Lekker blijven werken 14.30-16.30Steen voor steen dichterbij.... (Lego Serious Play) 14.30-16.30Invloed en betrokkenheid 14.30-16.30Jobcrafting - maak je baan 14.45-16.45Tijd voor Vitaliteit 14.45-16.45“video” solliciteren hoe doe ik dat 15.30-16.30

Page 18: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

Woensdag 6 april 2016Naam workshop/presentaties TijdStap uit de piekerfabriek 09.30-11.00Gedrag beïnvloeden d.m.v. communicatie 09.30-11.00Krachtkaart: Ontdek je persoonlijke missie 09.30-11.00LinkedIn 09.30-11.30Mindfulness 09.30-11.30Pitch je talent 09.30-11.30Loopbaan voor gevorderden 40+! 09.30-12.00Tijd te kort of werk teveel? 09.30-12.00Met plezier blijven werken tot je 67ste - zó doe je dat! 09.30-12.30Story&Telling 09.30-12.30Spiegelgesprekken 09.30-16.30CV-check 09.30-16.30LinkedIn-check 09.30-16-30Juridisch loket 09.30-16-30Introductie tot Werken in de Netwerksamenleving 10.00-11.00Met plezier effectief schrijven 10.00-11.00Loopbaanetalage 10.00-11.00Blik op DG A&N 11.00-12.00BLIK op DICTU ICT en retributieketen 11.30-12.30Samen in Beleid in de Praktijk/Rijksnatuurvisie 11.30-12.30Hoe blijf je vitaal in verandering 12.30-14.30Beroepenschatkist 12.30-14.30Blik op NVWA 13.00-14.00Hoe vet is je tablet? 13.00-14.00 Groeien in leiderschap 13.00-14.30 HeartMath; Werken aan Veerkracht! 13.00-14.30 Crash course creativiteit 13.00-15.00Tekenen op flipover 13.30-15.00Elevator Pitch uitgelicht 13.30-15.00Invloed en betrokkenheid 13.30-15.30Kleur- en kledingadvies 13.30-15.30POW (Persoonlijke Ontwikkeling in Werk) 13.30-15.30Effectief beïnvloeden 13.30-16.30Hoe vet is je tablet? 14.30-15.30Groeien in leiderschap 14.45-16.15HeartMath; Werken aan Veerkracht! 14.45-16.15 Blik op je netwerk 14.45-16.45“video” solliciteren hoe doe ik dat 15.30-16.30

Page 19: Programma BLIK@Work 5, 6, 7 april 2016

19

Donderdag 7 april 2016Naam workshop/presentaties TijdLoopbaan voor gevorderden 40+! 09.30-12.00“video” solliciteren hoe doe ik dat 09.30-10.30BLIK op DICTU ICT en retributieketen 09.30-10.30Stap uit de piekerfabriek 09.30-11.00Crash course creativiteit 09.30-11.30Invloed en betrokkenheid 09.30-11.30Lekker blijven werken 09.30-11.30Personal Branding 09.30-11.30Steen voor steen dichterbij.... (Lego Serious Play) 09.30-11.30Bezieling van het hart 09.30-12.00Spiegelgesprekken 09.30-16.30LinkedIn-check 09.30-16-30CV-check 09.30-16-30Juridisch loket 09.30-16-30Introductie tot Werken in de Netwerksamenleving 10.00-11.00Met plezier effectief schrijven 10.00-11.00Hoe vet is je tablet? 10.00-11.00 Tekenen op flipover 10.00-11.30BLIK op AT, Radio… daar komt heel wat bij kijken 11.00-12.00 Blik op RVO.nl 11.15-12.15Tijd voor Vitaliteit 11.15-13.15 Hoe vet is je tablet? 11.30-12.30Blik op NVWA 12.30-13.30Elevator Pitch uitgelicht 12.30-14.00Krachtkaart: Ontdek je persoonlijke missie 12.45-14.15Samen in Beleid in de Praktijk (de I-strategie EZ) 13.00-14.00BLIK op AT Radio… daar komt heel wat bij kijken 13.30-14.30HeartMath; Werken aan Veerkracht! 13.00-14.30 Story&Telling 13.00-16.00Kleur- en kledingadvies 13.30-15.30Blik op mezelf, mijn unieke kracht in contact 14.00-16.00De kracht van beeld 14.00-16.00Beroepenschatkist 14.30-16.30POW (Persoonlijke Ontwikkeling in Werk) 14.30-16.30Zo vind je een baan! 14.30-16.30 HeartMath; Werken aan Veerkracht! 14.45-16.15Loopbaanetalage 15.00-16.00Blik op ACM 15.00-16.00