Programma bibliotheek Noordwest Veluwe juli-december 2013

12
Programma juli - december 2013 Noordwest Veluwe Noordwest Veluwe

description

 

Transcript of Programma bibliotheek Noordwest Veluwe juli-december 2013

Page 1: Programma bibliotheek Noordwest Veluwe juli-december 2013

Programmajuli - december 2013

Noordwest VeluweNoordwest Veluwe

Page 2: Programma bibliotheek Noordwest Veluwe juli-december 2013

ColofonDit is een uitgave van Bibliotheek Noordwest Veluwe, Academiestraat 5, 3841 ES Harderwijk. Deze uitgave verschijnt twee keer per jaar.

AdverterenInformeer voor advertentiemogelijkheden telefonisch via 085 273 3575, of via e-mail: [email protected]

WebsiteOp www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl staat de meest actuele informatie en kunnen leden materialen reserveren.

VestigingenNachtegaalweg 2-F 8075 AX Elspeet Burg. Langmanstraat 4 3851 NM Ermelo Academiestraat 5 3841 ES Harderwijk F.A. Molijnlaan 186 8071 AK Nunspeet Brinkstraat 56 3881 BT Putten T 085 273 3575

VoorwoordMet bijzonder veel genoegen presenteer ik u het tweede programmaboekje van de Bibliotheek Noordwest Veluwe. Ik hoop dat u ook met net zoveel plezier uitkijkt naar ons programma voor het komend najaar.In april zijn we gestart met een politiek café in de Bibliotheek in Harderwijk: dit blijkt te voorzien in een behoefte. Samen met dagblad De Stentor organiseren wij het politiek café iedere eerste woensdag van de maand. Als het aan ons ligt krijgt dit ook een vervolg in onze overige vestigingsplaatsen.Ook zijn we weer aanwezig bij de Cultuurdag in Putten op 7 september en de Uitmarkt in Nunspeet op 14 september. We hebben weer verschillende voorleesactiviteiten, bieden ruimte aan de literaire leeskring Apollo, maar gaan ook interactief werken aan prentenboe-ken met schrijfster Rian Visser.Natuurlijk zijn er ook weer de lezingen: Eva Vriend op 7 oktober en Jan Brokken op 17 oktober in Ermelo. Nederland leest, het thema van boekenminnend Nederland in de maand november, laten we niet ongemerkt aan u voorbij gaan. Voormalig journaal lezer Philip Freriks komt op 5 november in de bibliotheek van Harderwijk en op 21 novem-

ber geeft Rop Janze een voorstelling in de bibliotheek van Putten.In oktober is het weer Kinderboekenweek: tien dagen lang wordt de aandacht extra gevestigd op de kinder- en jeugdboeken. Onder de naam “Klaar voor de start” is dit jaar gekozen voor het thema sport. En “klaar voor de start” heeft natuurlijk niet alleen betrekking op sport. “Klaar voor de start” ben je ook wanneer je beschikt over voldoende taalvaardigheden. Als bibliotheek dragen wij niet alleen in de Kinderboekenweek, maar het hele jaar door een steentje bij aan het bevor-deren van lezen door kinderen. Zolang 25% van de kinderen de basisschool nog verlaat met twee jaar leesachterstand, zijn zij helaas niet klaar voor de start van het Voortgezet Onderwijs. De bibliotheek wil een wezen-lijke bijdrage leveren om deze leesachter-stand terug te brengen. Dat doen wij in een aantrekkelijke omgeving met de nieuwste boeken, maar ook door gebruik te maken van de digitale mogelijkheden.Ik nodig u weer van harte uit om onze biblio-theken en onze activiteiten te bezoeken.

Jan Hoogenberg, directeur-bestuurder

2

Page 3: Programma bibliotheek Noordwest Veluwe juli-december 2013

September

JeugdactiviteitJonge Jury 2014 ❙ september – februari 2014 ❙ alle vestigingen

Ben je tussen de 12 en 16 jaar oud, doe dan mee met de Jonge Jury 2014. Jij beslist welk boek de Prijs van de Jonge Jury verdient! Je leest tussen september en februari een aantal jeugdboeken die voor het eerst zijn verschenen in 2012 en brengt je stem uit op je favoriete boek. Als je op een boek stemt, zit in de Jonge Jury. De vijf boe-ken die de meeste stemmen krijgen, worden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury.

JeugdactiviteitCursus Muziek op Schoot ❙ 3 september ❙ Bibliotheek Putten

In de maand september start de Bibliotheek Putten in samenwerking met de Muziekschool de cursus ‘Muziek op Schoot’. Voor de aller-kleinsten is er de cursus Muziek Op Schoot. Een 8 weken durende cursus voor baby’s vanaf 6 maanden tot en met peuters van 3 jaar. Voor meer informatie www.bibliotheeknoordwest-veluwe.nl of www.muziekschool-nwv.nl.

Juli/Augustus

Leesprogramma Ken jij ze al? De toppers uit de bieb! ❙ juli en augustus ❙ alle vestigingen ❙ Leestafelgesprekken: Harderwijk: dinsdag 13, 20 en 27 augustus, 10.30 – 11.30 uurErmelo, Nunspeet en Putten: dinsdag 13 en 27 augustus, 10.30-11.30 uurElspeet: woensdag 28 augustus, 10.30-11.30 uur

Ken jij al de toppers uit de bieb? Vraag in de bibliotheek naar het Doe-boek van het Leesprogramma en lees een aantal van de mooiste, spannendste, liefste en leukste boeken. Kom dan vertellen aan de Leestafel in de bieb over de toppers die je kent of de boeken die je hebt gelezen! Dan plakken we stickers in je leespaspoort en je ontvang ook nog een oorkonde met een cadeautje van de bieb! Voor kinderen van 6-12 jaar.

3

Page 4: Programma bibliotheek Noordwest Veluwe juli-december 2013

Stentor Politiek Café ❙ Woensdag 4 september, 2 oktober, 6 november en 4 december

❙ Bibliotheek HarderwijkTijdens het Politiek Café vindt er een inter-view plaats met een hoofdgast. Deze hoofd-gast is iemand van buiten Harderwijk met een scherpe mening over een bepaald thema. Het publiek kan vragen stellen door naar de bel te lopen en op die manier in te breken in het gesprek. Ook discussiëren zij over de vooraf bepaalde stellingen. De avond wordt afgesloten met een gedicht over de avond, het thema of de hoofdgast.

Cultuurdag Putten ❙ Zaterdag 7 september ❙ Kerkplein, Putten

Tijdens deze dag is er informatie over de diensten van de bibliotheek. Ook is er de mogelijkheid om lid te worden van de biblio-theek, zonder de inschrijfkosten te betalen! Voor de kleintjes is er een kleine attentie.

Voorstelling Hé, doe je mee ❙ Zaterdag 7 september/ 15.30 uur ❙ Kerkplein, Putten ❙ Voor kinderen van 2 t/m 6 jaar ❙ Toegang e2,50

Als aansluiting op de Cultuurdag in Putten is er de voorstelling ‘Hé, doe je mee’. De voorstelling is gebaseerd op het boek Beroemd! Van Willemijn de Weerd.

BijeenkomstApollo’s Kamer ❙ Zondag 8 september/ 14.00 – 17.00 uur ❙ Bibliotheek Harderwijk

Apollo’s Kamer is een evenement met een zeer informeel, laagdrempelig karakter. Literatuur, poëzie en muziek staan centraal en tijdens het open podium worden schrijvers en muzikan-ten uitgenodigd het publiek kennis te laten maken met eigen werk. Apollo’s Kamer vindt eens per 2/3 maanden plaats in de bibliotheek van Harderwijk. De toegang is gratis!

Uitmarkt Veluvine ❙ Zaterdag 14 september/ 13.00- 17.00 uur ❙ Veluvine, Nunspeet

Alle vaste ‘bewoners’ van Veluvine zetten zich in om de start van het culturele seizoen in te luiden!

JeugdactiviteitVoorlezen ❙ Woensdag 18 september / 14.00 – 16.00 uur ❙ Bibliotheek Harderwijk ❙ Voor kinderen van 4-9 jaar

Op 18 september start het voorleesseizoen met een extra lange voorlees- en knutselmid-dag! Daarna wordt er elke week in Bibliotheek Harderwijk voorgelezen op woensdagmiddag van 14.00 tot 14.30 uur. Soms met een thema, of met een bewegingsspel of dans. Alle kinde-ren van 4-9 jaar mogen komen luisteren naar voorgelezen gedichten, versjes of verhalen. Hierna wordt er een half uurtje geknutseld.

4

Page 5: Programma bibliotheek Noordwest Veluwe juli-december 2013

Bijeenkomst Start Leeskringen Nederlandse literatuur en Geschiedenis ❙ Donderdag 19 september in Putten / 10.00 uur ❙ Donderdag 9 oktober in Elspeet / 10.00 uur ❙ Donderdag 15 oktober in Ermelo / 10.00 uur ❙ Toegang gratis en vrijblijvend

In samenwerking met Stichting Senia vin-den er informatiebijeenkomsten plaats over nieuw op te richten leeskringen Nederlandse literatuur en/of Geschiedenis. Voor iedereen die geïnteresseerd is om samen met anderen boeken te lezen en te bespreken binnen een leeskring.

Thematafel Alzheimer ❙ Vrijdag 20 september / 29 september ❙ Alle vestigingen

In het kader van de Wereld Alzheimerdag zullen alle vestigingen een aantal boeken over Alzheimer tentoonstellen. Deze internationale dag alarmeert overheden en beleidsbepalers over dementie als een ernstige gezondheidskwestie omdat de wereld vergrijst.

Workshop Interactief werken met prentenboeken door Rian Visser ❙ Woensdag 25 september/ 19.00 uur ❙ Bibliotheek Harderwijk ❙ Toegang e5,00 Bibliotheekleden, e7,50 voor niet-leden

Met de komst van digiborden, iPad en iPhone veranderen prentenboeken. Er wordt beweging, geluid en interactiviteit aan toe-gevoegd. Maar ook met een gewoon papie-ren prentenboek is van alles te doen om te zorgen dat het verhaal gaat leven! Rian Visser is kinderboekenschrijfster, maar ook een pionier in nieuwe media. Ze geeft haar boeken uit als eBook, als Luisterboek, maakt Digibordlessen voor scholen en heeft ver-schillende apps op haar naam staan. Tijdens deze workshop laat zij hier meer over zien.

Kinderboekenweek: motto “Klaar voor de start!” ❙ 2- 13 oktober

❙ alle vestigingenHet is Kinderboekenweek! In de bibliotheek krijgen nieuwe en bestaande leden

tijdens de Kinderboekenweek het sportboekje Klaar voor de start! Daarin vertellen topsporters over hun favoriete boeken toen ze nog jong waren.

Meer informatie op www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl. In de bibliotheek is een adembenemende presentatie- een echte

‘snoepwinkel’- ingericht van boeken, films, strips, tijdschriften over sport. Daarnaast is er een virtuele sportactiviteit en een simulator.

5

Page 6: Programma bibliotheek Noordwest Veluwe juli-december 2013

Oktober

Literaire avondEva Vriend – Het nieuwe land ❙ Donderdag 3 oktober / 20.00 uur ❙ Bibliotheek Harderwijk ❙ Toegang e7,50 Bibliotheekleden, e10,00 niet-leden

❙ Toegang gratis voor Vrienden van de Bibliotheek (max. 4 lezingen per jaar)

❙ Kaartverkoop: Bibliotheek Harderwijk of [email protected]

In het kader van de Maand van de Geschiede-nis is Eva Vriend te gast in Harderwijk. Ze schreef aan de hand van haar eigen fami-liegeschiedenis het boek Het nieuwe land. Hierin laat ze zien dat in de “maakbare” samenleving van de nieuwe provincie Fle-voland niet alleen het landschap langs de meetlat werd gelegd, maar ook de toekom-stige bewoners.

Opvoedmarkt ❙ Zaterdag 5 oktober ❙ Locatie Pauwenplein Ermelo

Informatie over opvoeden en optredens voor iedereen. Houd onze site www.bibliotheek-noordwestveluwe.nl in de gaten voor meer informatie. De bibliotheek is ook aanwezig met handig en interessant informatiemate-riaal!

Schrijversavond (Kinderboekenweek)Rien Broere en Niki Smit ❙ Maandag 7 oktober / 18.30 uur- 20.30 uur ❙ Kinderen van de basisschool (groep 6 t/m 8) ❙ Bibliotheek Nunspeet ❙ Toegang e5,00 per persoon ❙ Kaartverkoop: Bibliotheek Nunspeet of [email protected]

Twee workshops op deze avond met twee topschrijvers! Rien Broere vertelt hoe een hilarisch voorval met een tennisballetje ervoor zorgde dat hij schrijver is geworden. De kinderen krijgen alle gelegenheid hun vragen aan hem te stellen. Hij sluit hij af met een spannend verhaal. Een afwisselend uur, waarin de lachspieren van de kinderen wor-den getraind en ze en passant alles te weten komen over het schrijversvak. Niki Smit vertelt over haar 100%-boeken. Hoe schrijf je een boek? Hoe maak je het spannend? Waar haal je je inspiratie vandaan? In de pauze leest de winnaar van de schrijverswedstrijd zijn/haar verhaal voor.

Fo

to: Rogier Veldman

6

Page 7: Programma bibliotheek Noordwest Veluwe juli-december 2013

WorkshopKritisch Televisie Kijken ❙ Maandag 8 oktober / 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

❙ Bibliotheek Harderwijk ❙ Toegang e3,50 per persoon ❙ Kaartverkoop via Bibliotheek Harderwijk of [email protected]

Televisie en (jonge) kinderenTelevisie is een medium dat een sterke aan-trekkingskracht uitoefent op kinderen. Als ouder/opvoeder, leerkracht of pedagogisch medewerker maak je je misschien zorgen over de beelden waar je kinderen gevraagd of ongevraagd mee in aanraking komen. Tijdens de informatieavond ‘Kritisch televi-sie kijken’ leer je hoe jij en je kinderen met elkaar kunnen praten over wat ze zien op televisie.

InformatieOuderbijeenkomst BoekStart ❙ Woensdag 9 oktober (inloop vanaf 10.15 uur)

❙ Bibliotheek ElspeetBoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert en ouders met jonge kinderen laat genieten van boeken. Deze bijeenkomst is bedoeld voor ouders en hun jonge kinderen en staat in het teken van het belang van voorlezen.

KinderactiviteitWeek van de opvoeding ‘Word spelenderwijs’ ❙ Vrijdag 11 oktober/ 10.00 – 14.30 uur ❙ Bibliotheek Nunspeet, Veluvine ❙ In samenwerking met Centrum Jeugd en Gezin

Van 7 tot 13 oktober 2013 staat Nederland voor de derde keer in het teken van de Week van de Opvoeding. Het thema is ‘Word spelenderwijs!’. Ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren krijgen volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over opvoe-den en opgroeien. Op vrijdag 11 oktober is er tijdens Mama’s Café een leuke markt voor baby’s, peuters, kleuters en hun ouders in Veluvine.

7

Page 8: Programma bibliotheek Noordwest Veluwe juli-december 2013

Literaire avondJan Brokken – De vergelding ❙ Donderdag 17 oktober / 20.00 uur ❙ Theater de Dialoog Ermelo ❙ Toegang e13,50 Bibliotheekleden, e16,00 voor niet-leden

❙ Toegang gratis voor Vrienden van de Bibliotheek (max. 4 lezingen per jaar)

❙ Kaartverkoop via www.theaterdialoogermelo.nl of Bibliotheek Ermelo

Rasverteller Jan Brokken vertelt over zijn recente boek De vergelding: een dorp in tijden van oorlog (2013). Hierin reconstrueert hij de gebeurtenissen uit het Zuid-Hollandse Rhoon, het dorp waar hij opgroeide en dat sinds de oorlog een geheim met zich meedraagt. Brok-ken wordt geprezen om zijn uitzonderlijke verteltalent. Wie zijn boeken leest, heeft grote waardering voor zijn prachtige schrijfstijl en interessante onderwerpkeuze. Signeren aan de boekentafel van Riemer en Walinga Boekver-koopers.

Fo

to: Merlijn

Doomernik NovemberBijeenkomstApollo’s Kamer ❙ Zondag 3 november / 14.00-17.00 uur ❙ Bibliotheek Harderwijk

Deze Apollo’s Kamer staat geheel in het teken van Nederland Leest. In de vorm van literatuur, poëzie en muziek komen het boek Erik of Het klein insectenboek en de schrijver Godfried Bomans voorbij. Tijdens het open podium worden schrijvers en muzikanten uitgenodigd het publiek kennis te laten maken met eigen werk. De toegang is gratis.

Literaire avondPhilip Freriks ❙ Dinsdag 5 november / 20.00 uur ❙ Bibliotheek Harderwijk ❙ Toegang e15,00 bibliotheekleden, e17,50 voor niet-leden

❙ Kaartverkoop via Bibliotheek Harderwijk of [email protected]

Philip Freriks is ambassadeur van Nederland Leest sinds de eerste editie in 2006. Hij is bekend als presentator van het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Naast zijn journalis-tieke werk, schreef en trad hij op met het tekstmuziekprogramma Ik herinner me en vervolgens met Gare du Nord dat in boek-vorm een bestseller werd.

8

Page 9: Programma bibliotheek Noordwest Veluwe juli-december 2013

Openbare boekbesprekingErik of Het klein insectenboek ❙ Maandag 25 november / 20.00 uur / Bibliotheek Ermelo

❙ Woensdag 27 november/ 20.00 uur / Bibliotheek Nunspeet

❙ Toegang e5,00 Bibliotheekleden, e7,50 voor niet-leden

❙ Kaartverkoop via Bibliotheek Ermelo en Nunspeet of [email protected]

Onder leiding van neerlandicus Theo Wernsen gaan we analyseren en kijken naar het boek van Godfried Bomans. Hoe komt het bijvoorbeeld dat dit boek, voor het eerst gepubliceerd in 1940, nog steeds lezers kan boeien.

Nederland LeestVan 1 t/m 30 november staat het

boek Erik of Het klein insectenboek van Godfried Bomans centraal tijdens

Nederland Leest 2013. Het boek, dat leest als een sprookje, vertelt het verhaal van

Erik Pinksterblom die op een nacht het schilderij Wollewei boven zijn bed in stapt en in de wereld van de insecten terecht-

komt. Daar merkt hij dat het verschil tus-sen insecten en mensen niet zo groot is. Volwassen bibliotheekleden kunnen dit boek in een speciale Nederland-Leest-editie gratis ophalen in alle bibliotheekvestigin-gen, zolang de voorraad strekt. Gedurende deze maand zijn er diverse activiteiten, zoals een lezing door Philip Freriks, ambas-sadeur van Nederland Leest, een literaire cabaretvoorstelling, filmvoorstellingen en openbare boekbesprekingen.

FilmvoorstellingErik of Het klein insectenboek ❙ Zondag 27 oktober / 11.30 uur ❙ Catharinakapel Harderwijk (i.s.m. Filmhuis Harderwijk)

❙ Donderdag 7 november / 19.30 uur ❙ Bibliotheek Putten ❙ Woensdag 13 november / 19.30 uur ❙ Kulturhus Elspeet ❙ Woensdag 20 november / 14.00 en 20.00 uur

❙ Nestlézaal Veluvine Nunspeet ❙ Bekijk onze website www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl voor kaartverkoop en prijzen

Het boek van de Nederland Leest 2013 cam-pagne is in 2005 voor jeugd verfilmd.De tienjarige Erik is een dromer die zich liever bezighoudt met fantaseren over zijn geheime liefde Rosalie dan met het voorbe-reiden van een spreekbeurt voor school. Als hij onverwachts de kans krijgt om een nacht lang tussen de insecten te leven ontdekt hij een magische wereld vol avontuur. Vriend of vijand, mug of doodgraver, alle insecten wil-len meer weten van die rare tweevoeter die ineens uit de lucht komt vallen en alles over hun gewoonten weet. Met de meest rare bok-kensprongen weet Erik zich uit penibele situ-aties te redden en na een onvergetelijke nacht waarin hij veel geleerd heeft staat hij de volgende dag weer voor de klas en houdt een spreekbeurt waar de vonken vanaf vliegen.

9

Page 10: Programma bibliotheek Noordwest Veluwe juli-december 2013

Literaire avondRop Janze ❙ Donderdag 21 november / 20.00 uur ❙ Bibliotheek Putten ❙ Toegang e7,50 Bibliotheekleden, e10,00 voor niet-leden

❙ Kaartverkoop via Bibliotheek Putten of [email protected]

Heel Nederland Leest Erik of Het klein insectenboek is een interactieve voorstelling over schapen en insecten, superioriteitsgevoel en bekrompenheid, kunst en materialisme, fantasie en realiteit, over de beperktheid van het leven en wereldartiesten die voortleven als insecten. Het is de zevende voorstelling die Rop Janze voor Nederland Leest maakt en is, net als haar voorgangers, een mix van humor en ontroering, liedjes en poëzie, reflecties en conferences. En natuurlijk gaat hij ook weer met zijn publiek in gesprek over Erik en Godfried Bomans.

Week van de Mediawijsheid ❙ 22-29 november ❙ alle vestigingen

Tijdens de Week van de Mediawijsheid start Bibliotheek Noordwest Veluwe met de cursus 7Dingen: in 7 stappen wegwijs op het web. Social media is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het is leuk om zelf mee bezig te zijn, contacten te onderhouden, maar ook belangrijk om er meer van te weten, bijvoorbeeld om (klein)kinderen te begeleiden op deze digitale snelweg.Twitter, Facebook, YouTube, Picasa, Google. Heeft u hier wel eens van gehoord? Wilt u hier meer van weten? De bibliotheek helpt u op weg. De deelnemers werken thuis achter hun eigen laptop of pc, online is er individuele begeleiding en er is wekelijks spreekuur in de bibliotheek. U kunt zich opgeven via [email protected] o.v.v. ‘7Dingen’. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Boekverkoop ❙ Zaterdag 9 t/m zaterdag 23 november ❙ Bibliotheek Harderwijk, Nunspeet, Elspeet en Ermelo

De bibliotheek biedt afgeschreven boeken, cd’s en dvd’s tegen zeer aantrekkelijke prijzen aan voor de verkoop. De verkoop is voor iedereen, dus voor zowel leden als niet-leden. De prijs voor boeken, cd’s en dvd’s voor volwassenen bedraagt e1,-. Voor jeugdboeken, cd’s en dvd’s betaalt u e0,50 per stuk.

10

Page 11: Programma bibliotheek Noordwest Veluwe juli-december 2013

ProjectinrichtingProfessionele en toonaangevende inrich-tingsoplossingen voor organisaties die willen veranderen. Kleur, beleving, effi ci-ency en ergonomie zijn daarbij belangrijke speerpunten. Inspirerende concepten voor (thuis)kantoor, vergaderruimte, entree of bedrijfsrestaurant. Ervaar het zelf en bezoek onze showroom met aansprekende model-kantoren.

Audiovisueel Superieure oplossingen voor organisaties die zich willen presenteren. Of het nu gaat om de turnkey inrichting van uw vergaderruimte, boardroom of raadzaal of een interactief whiteboard voor uw leslokaal, u bent verze-kerd van uitsluitend eersteklas apparatuur, deskundig advies en optimale support!

ICT & Document Solutions Levering van o.a. multifunctionals, copiers, printers, scanners en faxen. Intelligente oplossingen met als doel productiviteit te verbeteren en kosten te verlagen. Specialisten met ruime kennis van zaken, een proactieve instelling en persoonlijke betrokkenheid. Eerlijke en transparante voorstellen, kopen of leasen.

Offi ce SuppliesHét inkooppunt voor alle kantoorverbruiks-artikelen en computertoebehoren. Een breed assortiment met zeer scherpe prijzen. Goed, snel en goedkoop leveren vormen de basis. Technologieoplossingen en verstand van zaken krijgt u er bij Wuestman extra bij.

Samen maken we het verschil!

Deventerweg 9 • 3843 GA Harderwijk • Postbus 10 • 3840 AA Harderwijk • T. 0341 46 20 80 • F. 0341 46 20 82 [email protected] • www.wuestman.nl

enthousiast proactief innovatief

December

Literaire avondMarianne Grandia ❙ Maandag 2 december / 19.30 uur ❙ Kulturhus Elspeet ❙ Toegang e7,50 Bibliotheekleden, e10,00 niet-leden

❙ Toegang gratis voor Vrienden van de Bibliotheek (max. 4 lezingen per jaar)

❙ Kaartverkoop: [email protected] of Bibliotheek Elspeet

In het Kulturhus Elspeet komt Marianne Grandia een lezing geven. Zij is een bekende naam in Nederland, als tweevoudig winnaar van de Publieksprijs Christelijke Boek en als vertaalster van tientallen boeken van ondermeer Wanda E. Brunstetter. Zij komt vertellen over haar eigen boeken en geeft een presentatie over de Amish.

Foto: Naber Fotografie

Page 12: Programma bibliotheek Noordwest Veluwe juli-december 2013

Meer informatie?Kijk op www.rabobank.nl/randmeren

Rabobank. Een bank met ideeën.

Samen sterker. Dat is het idee van coöperatiefbankieren.

Rabobank RandmerenStimuleringsfonds.Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren. Winst voor ons is daarom winst

voor uw omgeving. Via het Rabobank Randmeren Stimuleringsfonds laten wij een deel

van onze winst terugvloeien in de plaatselijke samenleving van Harderwijk, Ermelo,

Putten, Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg. Zo ondersteunen we tal van

maatschappelijke, culturele en sociale initiatieven in ons werkgebied. Zoals de realisatie

van een Servicepunt van de bibliotheek in de wijk Drielanden.