Programma bbc 2014

16
organiseert de 6e Rabo Baronie Breda Classic Rabobank Breda Hoofdsponsors Gemeente Breda Mike Teunissen winnaar 2013 21 september 2014 Foto: Diana Vanpuyenbroeck

description

 

Transcript of Programma bbc 2014

Page 1: Programma bbc 2014

organiseert de

6e RaboBaronie

BredaClassic

Rabobank Breda

Hoofdsponsors

Gemeente Breda

Mike Teunissenwinnaar 2013

21 september 2014

Foto: Diana Vanpuyenbroeck

Page 2: Programma bbc 2014

Rondje Makro Breda,een gezonde keuze.

Ruime openingstijden, gratis voor de deur parkeren en keuze uit méér dan 50.000 artikelen.

Openingstijden : di t/m zat 15:00 -22:00Zon- en feestdagen 13:00 - 22:00

Maandag gesloten (uitgezonderd feestdagen)

Heksenwaag 57 (W.C. Heksenwiel Haagse Beemden) BredaTel. : 076-5422304 - www.chinagardenbreda.nl

Reserveren aanbevolen; Ook afhalen uiteraard mogelijk.

CHINEES SPECIALITEITEN RESTAURANT

頤 園 酒 樓CHINA GARDEN

2

Page 3: Programma bbc 2014

VoorwoordEen traditie om in ere te houden

Vorig jaar nog vierden we het vijfjarig lustrum van de Ba-ronie Breda Classic. Dit jaar zetten we de inmiddels mooie traditie in wording voort op de derde zondag in september.

Ik ben er trots op dat we deze wielerronde in onze Bour-gondische en groene stad mogen ontvangen. Breda is blij met evenementen als deze en de belangstelling voor de fietssport. Meer aandacht voor topsport en samenwerking met de regio ligt in onze lijn van ambities. Het zorgt er-voor dat onze stad op de kaart wordt gezet, nationaal en internationaal. Het is bovendien goed voor de economie en de toeristische aantrekkelijkheid. Wielersport hoort bij Breda en de regio West-Brabant. Het zit in onze genen. De recente historie laat de Eneco tour, de Dorpenomloop, World Port Classic, Ster ZLM tour, Acht van Chaam en Draai van de Kaai zien.

De Rabo Baronie Breda Classic mag natuurlijk niet ont-breken in dit rijtje. Met al deze events mogen we regel-matig genieten van wielrennen op topniveau! Zowel de wereldtop bij de vrouwen als bij de mannen hebben hun demarrages en spurts over de Bredase wegen aangezet.

Om West-Brabant als wielerregio meer en beter te pro-fileren wil ik graag de mogelijkheden verkennen voor meer krachtenbundeling. We hebben uitstekende lokale evenementen maar er is ruimte voor groei. Regionale samenwerking is daarin de sleutel. Tijden veranderen en daarmee ook het denken over de schaal van wielereve-nementen. Ik nodig u graag uit om ervaringen en ideeën hierover met mij te delen.

De wielerwedstrijden in en rond onze stad zijn mogelijk dankzij het tomeloze enthousiasme van ambitieuze Bre-danaars en de vele vrijwilligers om hen heen. Natuurlijk ook dankzij de bijdrage van het lokale bedrijfsleven, spon-soren en partners. Ik wil daar dan ook graag mijn waarde-ring voor uitspreken.

Er staat een prachtige Breda Baronie Classic voor u klaar. We nemen dit jaar afscheid van de Johan van der Velde toertocht, maar u zult genieten van het programma dat er staat. Ook de sportieve jeugd komt aan zijn trekken. In afwachting van de finish van de Classic gaan honderden kinderen, al dan niet op dikke banden, de sportieve strijd aan.

De derde zondag in september is een traditie om in ere te houden. Ik hoop dat u als toeschouwer van een mooie en sportieve dag zal genieten. De coureurs wens ik ‘goede benen’ toe en vooral ook een mooie sportieve strijd.

Bernie van den Berg,Wethouder sport Gemeente Breda

Welkom in Breda!

Welkom in Breda voor de 6e editie van de Rabo Baro-nie Breda Classic. Net als in 2013 staat de Rabo Baro-nie Breda Classic ook dit jaar als UCI 1.2 wedstrijd op de internationale wielerkalender. Dat betekent naast de tal-rijke Nederlandse toppers ook de deelname van diverse buitenlandse topteams, waaronder aansprekende oplei-dingsteams. Bovendien zijn er Europese punten te ver-dienen, hetgeen de kwaliteit van deelnemers en wedstrijd zeker ten goede komt.

De 6e editie van onze “Classic” wijkt duidelijk af van de vorige editie(s). Dit jaar géén grote ronde door het Noord-Westelijk deel van de provincie Brabant, maar wel vijf zeer selectieve omlopen van 40 kilometer elk; in totaal dus 200 kilometer.

De start is als vanouds bij het NAC Stadion en de finish-lijn is weer op de Prinsenkade, in het centrum van Breda, getrokken. Met vijf omlopen van 40 kilometer is het voor u als bezoeker stukken gemakkelijker en daardoor veel aantrekkelijker om de wedstrijd van zeer nabij te kunnen volgen. Het parcours leent zich voor het ‘afsteken’, en dan vijf maal. Ook in de Bredase binnenstad is het goed toe-ven. Vijf passages, ongeveer om het uur, van de indruk-wekkende wielerkaravaan en daarnaast een heel sfeervol omlijstend programma met de Rabo Dikke Banden Race en, aansluitend, het Jeugd Omnium. Dat alles rond de Bredase haven, met zijn vele terrassen en talrijke water-activiteiten. Levende muziek maakt onze wielerdag com-pleet en het bezoeken meer dan waard.

Welkom in Breda, voor de renners, voor de teambegelei-ders, voor ouders, familie, vrienden en wielerliefhebbers. Vanaf de start gaat de karavaan geneutraliseerd naar de binnenstad. Na de 1e passage volgt de eigenlijke start. Als bezoeker kunt u ergens op de omloop de wedstrijd volgen. Maar ga gerust ook naar het centrum van onze stad. Vanaf het NAC stadion is het centrum te voet in 15 minuten te bereiken. Vanaf het stadion kunt u ook per bus (lijn 2) in vijf minuten naar de stad. En, het centrum is ook per auto bereikbaar. Let dan wel, overal betaald parkeren.

Tot slot; de wielersport zit duidelijk weer in de lift. Dat het geloof in deze positieve ontwikkeling altijd is gebleven; dat we alweer voor de 6e keer de Rabo Baronie Breda Classic kunnen houden, is de verdienste van velen. Op deze wijze dan ook een welgemeend “dank je wel” voor alle bij de wedstrijden betrokken mensen, instellingen, sponsoren, partners, vrijwilligers. Zonder ieders steun, medewerking, inzet of advies is de organisatie van een dergelijk festijn onmogelijk. Bij dezer! Welkom in Breda!

Walter ClementVoorzitter StichtingBaronie Breda Classic

3

Page 4: Programma bbc 2014

4

Programma Globaal

Tijdschema:

11:00 Start Rabo Dikke Banden Race

12:30 Geneutraliseerde start Rabo Baronie Breda Classic (bij NAC)12:35 Geneutraliseerde doorkomst Rabo Baronie Breda Classic

13:30 Einde Rabo Dikke Banden Race

13:45 Tweede doorkomst Rabo Baronie Breda Classic

13:50 Afvalkoers JeugdOmnium

14:55 Derde doorkomst Rabo Baronie Breda Classic

15:00 Puntenkoers JeugdOmnium

16:10 Vierde doorkomst Rabo Baronie Breda Classic

16:15 Rit in lijn JeugdOmnium

17:20 Finish Rabo Baronie Breda Classic

Het JeugdOmnium kan een ander verloop hebben i.v.m. het wedstrijdverloop van de Rabo Baronie Breda Classic.

autotaalglas

Autoruit stuk?

Bel gratis 0800-0828

of meldt uw schade online:

www.autotaalglas.nl

autotaalglas Breda | Konijnenberg 45

4825 BC Breda | Tel. 076 - 571 37 16

Page 5: Programma bbc 2014

Rabo Dikke Banden en Rabo Jeugdomnium

Rabobank Jeugdomnium

Als voorzitter van WV Breda spreek ik namens de hele vereniging en mag ik terecht zeggen dat wij enorm trots zijn op de vogelvlucht die wij in een jaar tijd hebben genomen. Zo ook op de sa-menwerking met Breda Baronie Classic en het daaraan vastgekoppelde omnium voor de jeugd. De jeugd heeft immers de toekomst en met in-vesteren in hun ontwikkeling en hun ambities investeren wij ook in de ambities en visie van onze vereniging, die nog steeds groeiende is. Investeren in de toekomst betekent vooruit kij-ken zonder het oog op het heden te verliezen en het verleden niet te vergeten. Wij zijn van me-ning dat dat momenteel het sterke punt van WV Breda is. Talentontwikkeling en faciliteren van ambities, maar daarnaast het besef dat men zelf moet trappen.

Met de samenwerking met BBC laat men de jeugd zien waar ze naartoe kunnen groeien en hen zo, na hun eigen gereden wedstrijd, laten proeven van de sfeer rond het “volwassen” wiel-rennen. Wij zijn er van overtuigd dat het weer een mooie dag wordt met veel spetterende com-petitie, en niet in het minst van onze jongste deelnemertjes. Ik wens iedereen een fijne dag en een mooie wedstrijd waar men nog lang naar terug blijft keren.

Natascha Knaven-Den OudenVoorzitter Wielervereniging Breda

Rabo Dikke Banden Race

De Rabo Dikke Banden Race (RDBR) is een ‘offi-ciële’ fietswedstrijd voor kinderen. De wedstrijden staan onder toezicht van de KNWU (Koninklijke Ne-derlandsche Wielren Unie). De deelnemers rijden op eigen fietsen: gewone fietsen, mountainbikes en city bikes met tenminste een banddikte van 28 mm. Fiet-sen met versnelling zijn toegestaan; racefietsen zijn echter niet toegestaan.

Jeugd stimuleren te bewegenDeze Rabo Dikke Banden Race is onderdeel van de Rabo Baronie Breda Classic en is al sinds jaren een van de grootste van Nederland. Doel van de Rabo Dikke Banden Race is om de jongere schooljeugd te stimuleren tot bewegen en sporten, hen kennis te laten maken met de wielersport en het bijbehorende wedstrijdelement waarbij ook het leren omgaan met winnen en verliezen een niet onbelangrijk aspect vormt.

SuperspannendOok dit jaar zullen ruim 200 kinderen van 7 – 12 jaar vanaf 11.00 uur hun rondjes rijden rondom de Haven in het centrum van Breda. De race is (bij voldoen-de deelname) verdeeld in zes leeftijdscategorieën. De deelnemers ontvangen een mooi Rabo-shirt en doen gratis mee met een loterij waarbij kans wordt gemaakt op vier toegangsbewijzen voor de Efteling! Vanzelfsprekend zijn er bekers voor de nummers 1 t/m 3 van iedere manche. Bovendien gaat de num-mer één van iedere manche door naar de landelijke finale, die dit jaar op zaterdag 27 september in Lei-den plaats vindt.Aan de veiligheid is natuurlijk ook gedacht: het par-cours is afgezet voor verkeer en de deelnemers krij-gen van de Rabobank Breda een Rabo-fietshelm te leen.

GezelligNaast de Rabo Dikke Banden Race wordt er ook een wedstrijd gereden door echte professionele wielren-ners. Naast al deze sportieve activiteiten is er meer dan genoeg gezelligheid te beleven rondom de Ha-ven. Vaders, moeders, opa’s en oma’s en/of broer-tjes en zusjes zijn van harte welkom om aan te moe-digen en zullen zich prima vermaken.

5

Page 6: Programma bbc 2014

Rondje Makro Breda,een gezonde keuze.

Ruime openingstijden, gratis voor de deur parkeren en keuze uit méér dan 50.000 artikelen.

6

Dé racespecialistmet passie!

Nieuwstraat 594921 CV Made

Tel (0162) 67 26 [email protected]

Page 7: Programma bbc 2014

Parcoursen Rabo Baronie Breda ClassicNeutralisatieDe neutralisatie gaat van het Rat Verlegh Stadion (de thuisbasis van NAC) naar de Konijnenberg en is 5,2 KM lang.

De eerste omloopDe eerste omloop is 37,8 KM lang en wordt eenmaal gereden.

De andere omlopenDe andere omloop is 39,8 lang en wordt 4 maal verreden.

De Classic passeert dus 5 maal de finish aan de Haven waarbij de laatste keer om de eerste plaats gestreden wordt.

7

Page 8: Programma bbc 2014

Rondje Makro Breda,een gezonde keuze.

Ruime openingstijden, gratis voor de deur parkeren en keuze uit méér dan 50.000 artikelen.

FOKKEMAAANHANGWAGENS

Hoeksteen 8, BREDA, 076-5710418Email: [email protected]

't archiefBRASSERIE

Brasserie ‘t ArchiefHeksenwaag 40

Maandag geslotenOverige dagen keuken openvan 12.00 tot 21.00 uur.www.verbrassen.nl

4823 JV Breda

Tel.: 076-5412840

8

Oliehandel De Hoon Breda

Verkoop van: diesel – benzine – petroleum flessen gas en smeeroliën

Telefoon 076 - 541 67 85 Fax 076 - 541 05 36E-mail: [email protected]

Page 9: Programma bbc 2014

9

Rabo Baronie Breda ClassicDeelnemerslijst / List des partant (ondervoorbehoud)

(RDT)Rabobank Development Team (GID)

Development Team Giant-Shimano (SKT) An Post - Chainreaction (RIJ) Cycling Team De Rijke

1 Teunissen, Mike 11 Biermans, Jenthe 21 Downey, Sean-Patrick 31 Duijn, Huub2 Bol, Cees 12 Brockhoff, Jan 22 Dunne, Conor 32 Groen, Ike3 Gerts, Floris 13 Frame, Alex 23 Gate, Aaron 33 Groenewegen, Dylan4 Honigh, Nino 14 Haugaard Jensen, Kristian 24 Mc Nally, Mark 34 Havik, Yoeri5 Looij, André 15 Janssen, Adriaan 25 McCarthy, Robert Jon 35 Hereijgers, Kobus6 Meijers, Jeroen 16 Pölder, Robert 26 O`Shea, Glenn 36 Kouwenhoven, Sjoerd7 Roosen, Timo 17 Rask Jeppesen, Mathias 27 Vanden Bak, Laurent 37 Van Zandbeek, Ronan8 van Dongen, Ricardo 18 Schachmann, Maximilian 28 Wilson, Jack 38 Vermeltfoort, Coen

DS Van Hest, Nico DS Reuling, Dirk DS Eeckhout, Niko

(CJP) Cycling Team Jo Piels (JTW) Josan-ToWin Cycling Team (KOG) Koga Cycling Team (LDT) Leopard Development Team41 Ariesen, Tim 51 De Rooze, Niels 61 Castelijns, Twan 71 Baffi, Piero 42 Bouwman, Koen 52 Finders, Dirk 62 Chaigneau, Robin 72 Coenen, Dennis43 Brusselman, Twan 53 Polazzi, Fabio 63 De Greef, Robbert 73 Feiereisen, Kevin44 Hamelink, Jasper 54 Reynvoet, Niels 64 Hooghiemster, Rene 74 Kirsch, Alex45 Roosen, Sjors 55 Sys, Klaas 65 Stroetinga, Wim 75 Konig, Marco46 van der Weijst, Geert 56 Van de Waeter, Sean 66 van den Berg, Jim 76 Plarre, Matthias47 Van Leeuwen, Patrick 57 Vansumere, Ian 67 Van Der Zwet, Arno 77 Schlechter, Pit 48 Vermeer, Tom 58 Verraes, Benjamin 68 Van Haaren, Bart 78 Thill, TomDS Vaanhold, Han DS DS Welling, Ton DS Flammang, Tom

(LKT) LKT Team Brandenburg (MET) Metec-TKH Continental CT (PVC)Parkhotel Valkenburg Cont.team (VPC) Riwal Cycling Team

81 Berger, Leon 91 Bakker, Dennis 101 Blokker, Joris 111 Aaen Jörgensen, Jonas 82 Deckert, Sebastian 92 Gmelich Meijling, Jarno 102 Bosman, Gert-Jan 112 Aistrup, Nikola83 Kessler, Robert William 93 Hollanders, Dries 103 Broers, Remco 113 Bakhoj Halvorsen, Emil84 Knaup, Tobias 94 Koning, Peter 104 Hoekstra, Marco 114 Herbek Gron, Martin 85 Koch, Jonas 95 Riesebeek, Oscar 105 Huizenga, Jenning 115 Klostergaard, Kasper86 Reske, Tim 96 Smit, Dennis 106 Kooijman, Jaap 116 Mortensen, Mikkel87 Rohde, Leon Raphael 97 van Ginneken, Sjoerd 107 Ockeloen, Jasper 117 Rasmussen, Alex88 Schulze, Julian 98 Van Goethem, Brian 108 Schellevis, Rutger 118 Øllegaard, MortenDS Augustin, Frank DS Van Houwelingen, Adri DS Tabak, Paul DS Ranneries, Christian

(FIX) Team FixIT.no (TKG) Team Kuota (OHR) Team Oster Hus - Ridley (STG) Team Stölting 121 Austevoll, Ole Andre 131 Benoit, André 141 Blikra, Havaard 151 Bauhaus, Phil122 Eidsheim, Fillip 132 Deutschmann, Jan 142 Borresen, Magnus 152 Dieteren, Jan123 Gjolberg, Adrian 133 Kurth, Michael 143 Bystrom, Sven Erik 153 Eichler, Markus124 Hafsas, Marius 134 Monreal, Florian 144 Galta, Frederik 154 Liss, Lucas125 Hermansen, Sindre Eid 135 Rapp, Jonas 145 Hagen, Krister 155 Oelerich, Jan126 Rege, Even 136 Retschke, Robert 146 Jacobsen, Tormod Hausken 156 Politt, Nils127 Remme, Stian 137 Tolles, Joachim 147 Jensen, August 157 Vasyliv, Yuriy128 Sortveit, Sondre 138 Westmattelmann, Daniel 148 Landa, Oscar 158 Werda, MaximilianDS Jensen, Jan Roger DS DS Hegreberg, Roy DS Willwohl, Gregor

(MMM) Team3M (BDC) Baby Dump Cyclingteam (CCT) Croford Cycling Team (LOT) Lotto-Belisol U23 161 de Man, Jaap 171 Boom, Niek 181 Asjes, Jelmer 191 Capiot, Amaury162 Juodvalkis, Egidijus 172 Brus, Marco 182 Bugter, Jasper 192 Carolus, Jorne163 Pot, Sebastiaan 173 de Beer, Luuk 183 Bugter, Luuc 193 Craeghs, Maarten164 Segers, Joren 174 de Beer, Pim 184 Harmsen, Bart 194 Frison, Frederik165 Van Speybroeck, Tim 175 Dielissen, Bart 185 Lind, Jorrit 195 Geuens, Alexander166 van Zijl, Dylan 176 Duin van der, Patrick 186 Terpstra, Mike 196 Leemans, Rob167 van Zijl, Melvin 177 Hool, Glen 187 Tindal, Levi 197 McLay, Daniël168 Vingerling, Michael 178 Richards, Ian 188 Van Dalen, Jason 198 Van Meirhaeghe, JefDS Moerman, Bernard DS DS Heus, Kor DS Sels, Stefan

(NWV) NWV Groningen (UDV) UWTC De Volharding (MOL) Wielerploeg de Mol (DJR) WV De Jonge Renner 201 Brand, Henk 211 Bhogal, Alex 221 De Gans, Joop 231 Bal, Tom202 de Haan, Jan-David 212 Breemes, Stefan 222 Kallenfels, Jerry 232 Boeve, Mats203 Kramer, Sven 213 Kelderman, Martin 223 Mies, Timothy 233 Bosters, Jurrien204 Rijpma, Coen 214 Koeman, Bjorn 224 Storm, Dico 234 De Groot, Daan205 Snijder, Kevin 215 Overste, Matthew 225 van Aert, Tijs 235 Eefting, Roy206 Strating, Gijs 216 Schmidt, Yondi 226 van Nunen, Patrick 236 Keldermans, Jordy207 van de Kant, Joritt 217 Stöpler, Nick 227 Verbogt, Rik 237 Meijers, Daan208 van de Werf, Taeke-Piet 218 van Haaster, Jasper 228 Woods, Nick 238 van t Westeinde, GijsDS Nagengast, Marcel DS Oussoren, Jaco DS van der Vlies, Raijmond DS

DZW District Team Zuid West241 Coppens, Jens242 de Graauw, Guus243 Hagenaars, Corné244 Hendrikx, Max245 Jansen, Frank246 Koemans, Daaf247 Picard, Alexander248 Jansma, PimDS Braber, Ron

Page 10: Programma bbc 2014

10

Page 11: Programma bbc 2014

11

Ronde-missRonde Miss Rabo Baronie Breda Classic Lindi Olree

Mijn naam is Lindi Olree, ik ben drieëntwintig jaar en woon in Sommelsdijk (Goeree Overflakkee. In Rotterdam heb ik op Schoevers Hogeschool mijn opleiding gedaan welke ik vorig jaar heb af-gerond.Sinds mei ben ik werkzaam als directie assisten-te bij Omoda op het hoofdkantoor in Zierikzee. Hier verzorg ik alle afspraken en ondersteun ik de directie daar waar nodig. Tevens ondersteun ik andere managementleden bij het voltooien en or-ganiseren van projecten. Ik haal ontzettend veel voldoening uit mijn baan, mede omdat het een erg leuk bedrijf is om voor te werken!Door mijn drukke werk vind ik het fijn af te spre-ken met vriendinnen, te relaxen en zoals vele vrouwen te shoppen. Ik vind het een ontzettende eer gevraagd te zijn als Ronde Miss. Ik ben tijdens mijn ‘optreden’ als Ronde Miss in Bruinisse gevraagd naar Breda te

komen, een vraag waar ik natuurlijk direct ja op geantwoord heb! Ik kijk dan ook ontzettend uit naar zondag 21 september!Ik wens iedereen een fijne, veilige en succesvolle race toe! Wie weet tot op het podium?

Page 12: Programma bbc 2014

12

Page 13: Programma bbc 2014

13

Page 14: Programma bbc 2014

Makro??

14

Page 15: Programma bbc 2014

15

Sponsors & partners

GOUDEN SPONSOROomen Offset BredaPeter’s Fashion & Trends, Made

ZILVEREN SPONSORSAutotaalglas BredaCastle Brewery van Honsebrouck - BelgiëVVV Evenementenfonds BredaVan Tilburg-Bastianen Groep, BredaRasenberg Wegenbouw bv, BredaTexas Hoeve, BredaExcellent Sponsor : B & V Partners in Veiligheid, ZevenbergenExcellent Partner Toertocht : Makro Breda

BRONZEN SPONSORSBDO, BredaNovotel, BredaGiant

SPONSORS Van Boxel Tweewielers GalderAuto Indumij Breda, Etten-Leur,OosterhoutEmerparkAuto, BredaRüttchen Autowereld, BredaAutobedrijf Jac. Ossenblok, Etten-LeurRullens Tweewielers, MadeAutomobielbedrijf Van PuttenAutobedrijf Bluekens

SPONSORS NATURA en OVE-RIGE PARTNERSWeekblad de Bode, ZundertBN De Stem Het Pannekoeckershuys. Den HoutEnergy Service, BredaPoppelaars Tuincentrum, BredaJolita Damesmode, St. WillebrordAzzuri, BredaHolleman, BredaPerfetti-van Melle, BredaWielervereniging Breda, BredaMDK Webdesign, Den BoschStudio KnapenRICOH Document Center, WaalwijkJBE BredaCafé De Polderpub, Lage ZwaluweCafé Schutterslust, Molenschot (Bavel)Briljantnet, BredaRestaurant/café binnen BredaKPJ PrinsenbeekScouting St. Joris, BredaScouting Blauwe Kei, BredaJacobs Electronics Breda

TOT SLOT, maar zeker niet in de laatste plaats:De grote schare adverteerders in dit programma-blad. Zie hiervoor ook op onze site het Menu-item “programmablad 2014”.

HOOFDSPONSORS

Gemeente Breda Rabobank Breda

Page 16: Programma bbc 2014

16