Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

16
BUYER’S GUIDE MET 211 NIEUWE PRODUCTEN WWW.HIKEANDTREKKING.NL KLEDING Technische jassen Broeken Shorts Midlayers VOETENWERK Wandelschoenen Sandalen Trekkingschoenen Klimschoenen KAMPEREN Slaapzakken Matrassen Reistassen Koken EN VERDER Rugtassen Elektronica Messen Onderhoudstips ZOMER 2015 - 4,99 BP DIT IS EEN UITGAVE VAN:

description

 

Transcript of Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

Page 1: Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

BUYER’SGUIDE

MET

211 NIEUWE

PRODUCTEN

WW

W.H

IKEA

ND

TREK

KIN

G.N

L

KLEDINGTechnische jassenBroekenShortsMidlayers

VOETENWERKWandelschoenenSandalenTrekkingschoenenKlimschoenen

KAMPERENSlaapzakkenMatrassenReistassenKoken

EN VERDERRugtassenElektronicaMessenOnderhoudstips

ZOMER 2015 - €4,99

BP

DIT IS EEN UITGAVE VAN:

Page 2: Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

erd

man

npei

sker

/ R

ober

t Bös

ch

Matterhorn calling.Vier wint. De eerste klimmers hadden het ongeloofl ijk moeilijk bij de eerste beklimming van de Matterhorn. Toch geldt ook vandaag nog: alleen wanneer de uitrusting, fi theid en voorwaarden kloppen, is een succesvolle beklimming van de top mogelijk. Met Whymper Jackets als betrouwbare weersbescherming, de Magic Advanced High GTX voor optimale stapvastheid, de Trion als lastendrager en de Inifi nity als levensverzekering heb je alles wat ook Whymper 150 jaren geleden graag zou hebben gehad. www.mammut.ch

Whymper Jacket Magic Advanced High GTX Trion Matterhorn 9.5 Matterhorn Dry

Page 3: Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

MEER COMFORT

BETERE PASVORM

BETERE PRESTATIES

MINDER VERMOEIDE VOETEN

superfeet.nl

(advertentie)

BUYER’S GUIDE 3

AANLOOPCOLOFON

UITGEVERIJMaruba b.v. Sports & Travel PublishersWinthontlaan 200, 3526 KV Utrecht+31 (0)30-2891073 (redactie / acquisitie)+31 (0)85-8882155 (abonnementenadministratie)[email protected]

UITGEVER Maas H. van Drie

REDACTIE Timo de Boer, Herman Broekhof, Arjan Kruik

TRAFFIC Karin Gielen

ADVERTENTIEVERKOOP Jeffrey Veenendaal

VORMGEVING Strackx

DRUK Control Media

DISTRIBUTIE Betapress (NL) / AMP (B)

ABONNEMENTENADMINISTRATIE Adreswijzigingen en dergelijke telefonisch door geven aan +31 (0)85-8882155 of per mail aan:[email protected] adreswijzigingen doorgeven aan:Klantenservice HIKE & TrekkingAntwoordnummer 39144, 1090 WC Amsterdam

ABONNEMENTEN De HIKE & trekking Buyer’s Guide is een uit-gave van HIKE & trekking en ver schijnt eenmaal per jaar. Een abonnement op boven staande titel wordt aan gegaan voor de periode van een jaar. Het wordt automatisch verlengd als twee maanden voor het volgende abonnements jaar geen schriftelijke opzegging heeft plaats gevonden. Ga naar hikeandtrekking.nl voor een abonnement.

Zonder schriftelijke toestemming van de uitgever mag niets uit de HIKE & trekking Buyer’s Guide worden overgenomen.

ISSN: 0928-5709

VOORPRET

Je hebt in de reguliere edities van HIKE & trekking Magazine natuurlijk al de nodige buitensportproducten voorbij zien komen, dus waarom een HIKE & trekking Buyer’s Guide kun je je afvragen? Simpelweg om het feit dat voorpret een van de grootste kickstarters van een geslaagde vakantie is. Deze koopgids ligt namelijk op de vooravond van het zomeravontuur op je deurmat. De plannen zijn gesmeed, de vakantie is vaak al geboekt en het vervoer reeds geregeld. Het enige wat nog ontbreekt is een upgrade van je uitrusting. Denk bijvoorbeeld aan dat ene jack dat tijdens een regenbui meer water opzuigt dan een kameel bij een waterput na een wekenlange woestijntocht. En dat die losse zool van je wandelschoen bij elke stap een tap-dance act uitvoert, is ook niet helemaal jofel. En dan

schiet je ook meteen het lek in het tentzeil te binnen, dat je nu al tien keer tevergeefs hebt geprobeerd te plakken. Oftewel, er is altijd wel een item dat aan vervanging toe is. Daarom presenteren wij elk jaar een koopgids: een bundeling van de meest innovatieve, meest praktische, slimste of gewoon mooiste outdoor-artikelen die op dit moment in de winkels te koop zijn. Op deze manier kun je vanuit je luie stoel rustig de gids doorbladeren op zoek naar het item dat je nodig hebt. En terwijl je door die pagina’s flipt, word je ongemerkt besprongen door het voorpretgevoel dat je in een liefdevolle wurggreep houdt tot de vakantie begint. Het enige wat jij hoeft te doen, is je in te houden met je aankopen, anders kan die pas aangeschafte rugzak straks niet eens meer dicht.

- Timo de Boer, redacteur HIKE & trekking Magazine

Page 4: Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

www.fjallraven.nlFjällräven Flagship Store

Rozengracht 219 Amsterdam

duffel no.6 is een ruime en ongeloo� ijk duurzame reistas, ontworpen voor draagcomfort en gebruiks-gemak op lange reizen over de hele wereld. De tas kan als handtas of als rugzak worden gedragen. Hij heeft namelijk zowel hengsels, met handgrepen van naturelkleurig leer, als gepolsterde schouderbanden welke allemaal weg te stoppen zijn in handige vakken. Dit maakt het inchecken op vliegvelden eenvoudiger en vermindert het risico dat de tas tijdens transport ergens achter blijft haken. Tevens is de bovenkant van de tas gedeeltelijk gepolsterd om te voorkomen dat de inhoud tegen je rug drukt.

De tas is gemaakt van g-1000 HeavyDuty, een extra slijtvaste versie van ons duurzame outdoor materiaal, en is voorzien van talloze handige vakken en details welke het gebruiksgemak allemaal ten goede komen.

Du� el No.6 is verkrijgbaar in 50, 70 en 110 liter.

ONVERMOEIBARE REISGENOTENONVERMOEIBARE REISGENOTEN

Duffel No.6

Page 5: Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

INHOUD23e jaargang zomer 2015

26

37

46

50

20

30

44

48

62

0805 Intro

WAT NEEM IK MEE?06 Dagtocht16 Trailrunning28 Kampeertrektocht42 Meerdaagse huttentocht56 Meerdaagse wandeltocht

SCHOENEN08 Wandelschoenen10 Trekkingschoenen11 Inlegzolen12 Bergschoenen13 Sokken15 Sandalen en slippers18 Trailrunschoenen

RUGZAKKEN20 20-35 liter22 40-45 liter24 50-65 liter26 Reistassen

TENTEN30 Gezinstenten32 Trekkerstenten34 Lichtgewicht tenten

SLAAPZAKKEN37 Dons40 Sythetisch

44 Koken45 Branders46 Messen en tools48 Elektronica

KLEDING50 Hardshells54 Softshells58 Tussenlaag59 Onderkleding60 Outdoorbroeken62 Shirts en shorts

47 Word nu abonnee van HIKE & trekking Magazine

BUYER’S GUIDE 5

Page 6: Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

6 HIKE & TREKKING MAGAZINE

Wat neem je mee? DAGTOCHT

Wees voorbereid op wisse-lingen in het weer. Het Rab Flashpoint Jack be schermt tegen wind en regen, weegt slechts 180 gram en is zeer compact op te bergen.

RAB FLASHPOINT €249,95

Meer hardshells op pagina 50

Function and fashion gaan vaak heel goed samen. Het Icebreaker Sphere shirt droogt razendsnel en draagt lekker koel dankzij de Cool-Lite vezels.

ICEBREAKER SPHERE €59,95

Meer outdoorshirts op pagina 62

De grenzen tussen hardloop en wandelschoenen vervagen meer en meer. Moderne wandelschoenen zijn verrassend licht en tegelijk stevig en stabiel.

LA SPORTIVA PRIMER GORE-TEX SURROUND €179,-

Meer wandelschoenen op pagina 8

De grenzen tussen hardloop en wandelschoenen vervagen meer en meer.

OCHT

wisse-t Rab hermt weegt s zeer n.

9,95

agina 50

Page 7: Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

BUYER’S GUIDE 7

Met een isoleerfles houd je je drinken langdurig op de juiste temperatuur; voor een koele verfrissing in de zomer en een warm bakkie in de winter.

LAKEN THERMO FUTURA €24,95

Meer drinkflessen op pagina 23

Een fleece draagt comfortabel zacht, is lekker warm en ventileert uitstekend. Een ideaal kledingstuk dat je het hele jaar door kunt dragen.

MAMMUT HERA JACKET €130,-

Meer midlayers op pagina 58

Verruil bij hoge temperaturen je broek voor een short. De Fjällräven High Coast Shorts is gemaakt van duurzaam G-1000 Lite dat goed ventileert en snel droogt.

FJÄLLRÄVEN HIGH COAST SHORTS €82,95

Meer broeken op pagina 60

Sokken moeten een optimaal één-tweetje vormen met je wandelschoenen. Belangrijkste is dat ze je voeten droog houden waardoor blaren en ander voetenleed wordt voorkomen.

X-SOCKS OUTDOOR €15,95

Daypacks zijn er in vele variaties. Let er bij de aankoop op dat het type rugpand en de indeling past bij je activiteit.

MAMMUT CREON TOUR €85,-

Meer dagrugzakken op pagina 20

Sokken moeten een optimaal één-

Page 8: Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

8 HIKE & TREKKING MAGAZINE

WANDELSCHOENENWandelschoenen zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en uitvoeringen: van klassieke leren stapper tot eigentijdse hiker van lichte synthetische materialen die veel gelijkenis vertoont met de moderne hardloopschoen. Een sterk geprofileerde slijtvaste zool met dempende tussenzool en stabiliserende elementen garandeert een hoog draagcomfort en een veilige grip.

LA SPORTIVA PRIMER GORE-TEX SURROUNDBovenwerk: Air-Mesh met Nano-CellsBinnenwerk: Gore-Tex Surround. Ortholite Mountain Hiking voetbedOnderwerk: Vibram met Impact Brake SystemPrijs: €179,–

Dat grenzen tussen hardlopen en outdooractiviteiten meer en meer vervagen bewijst La Sportiva met de Primer Gore-Tex Surround. Het Italiaanse merk ontwikkelde deze eyecatcher voor mountain hiking. Hij is dus verrassend licht en tegelijk stevig en stabiel. Kortom, ook als wandelschoen uitermate geschikt!

HANWAG BELORADO LOW GTXBovenwerk: Nubuck en textielBinnenwerk: Gore-TexOnderwerk: Vibram Multifilm profielzoolPrijs: €169,95

Wie van stevig doorstappen houdt en dat graag lang wil volhouden, is bij de Belorado Low GTX aan het juiste adres. Met zijn slechts 500 gram behoort hij tot de absolute lichtgewichten. Dat neemt niet weg dat het een volwaardige wandel-schoen is, dus met stabiele kuipzool, versterkt bovenwerk en gripvaste profielzool.

MAMMUT COMFORT LOW GTX SURROUNDBovenwerk: Ripstop nylon. Kunststof versterkingenBinnenwerk: Gore-Tex Surround Comfort FootwearOnderwerk: gripex sonar Comfort profielzool. EVA tussenzoolPrijs: €159,95

De Comfort Low GTX Surround is één van de nieuwe wandelschoenen die dit voorjaar verkrijgbaar zijn, die voorzien zijn van Gore-Tex Surround. Bij deze volledig nieuwe technologie genereert het membraan een verhoogd ademend vermogen, in combinatie met de Spacer inlegzool en ventilatieopeningen in de zool.

LOWA INNOX GTX LOBovenwerk: Mesh met kunststof versterkingenBinnenwerk: Gore-TexOnderwerk: NXT profielzoolPrijs: €149,95

Licht en veelzijdig. Dat zijn de belangrijkste eigenschappen van de Innox GTX Lo. Hij is daardoor inzetbaar in vrijwel elk type terrein, zowel verhard als onverhard en vlak of glooiend. Zijn gripvaste, dempende zool maakt hem uiterste comfortabel en de stevige upper garandeert een optimale steun en stabiliteit.

SALOMON X-ULTRA 2/X-ULTRA 2 GTXBovenwerk: Sneldrogend, ademend meshBinnenwerk: Textiel of Gore-TexOnderwerk: Non Marking Contagrip met Advanced ChassisPrijs: €119,95/€139,95

Primair ontwikkeld als een technische trailschoen, is de X-Ultra 2 natuurlijk ook prima geschikt als lichte wandelschoen. Met name als de tocht door ruig, oneffen terrein voert. Prettig is dat je bij deze schoen kunt kiezen uit een volledig waterdichte (Gore-Tex) variant en een meer ademende (non-Gore-Tex) variant.

HI-TEC SPHIKE NIJMEGEN I LOWBovenwerk: Volnerf rundleer met i-Shield protectie tegen vocht en vuilBinnenwerk: Ortholite voering (antibacterieel)Onderwerk: Molded EVA tussenzool. Vibram profielzoolPrijs: €119,95

Een wandelschoen die ‘Nijmegen’ heet. Dat kan maar één ding betekenen! Inderdaad, deze schoen van Hi-Tec is speciaal ontwikkeld voor de Nijmeegse Vierdaagse, waarvan het merk hoofdsponsor is. Onnodig te zeggen dat de SpHike Nijmegen i Low een lange afstandswandelschoen in optima forma is.

te zool met dempende tussenzool en stabiliserende elem

PORTIVA PRIMER GORE-TEX SURROUND

Page 9: Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

Made

in G

erm

any

www.hey-sport.nl

en duurzaam

MILI

EUVRIENDELIJK

ACTIEF MET IEDERE VEZEL

Global WashReinigt textiel, vaatwerk, huiden haar zacht en grondig.Global Wash minimaliseert de bagage: Het milieuvriendelijke product voor vier toepassingen is verpakt in een handbagage formaat tube. Biologisch snel en geheel afbreekbaar. Dermatologisch getest en goedgekeurd door dermatest®.

[email protected] | www.hanwag.nl

(advertentie)

(advertentie)

Page 10: Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

CAMELBAK.COM/EDDY

COLLECTION

SPILL-PROOFJUST FLIP, BITE AND SIP

CAMELBAK® EDDY® LETS YOU KEEP YOUR EYES ON THE TRAIL, THANKS TO OUR PATENTED FLIP-TOP BITE VALVE AND NO-TIP DESIGN. DURABLE ENOUGH TO TAKE ANYWHERE, ALL CAMELBAK® BOTTLES ARE BACKED BY OUR GOT YOUR BAK

™ LIFETIME GUARANTEE.

ED

DY

® 1

L

ED

DY

® .75L

ED

DY

® .6L

INS

ULA

TE

D E

DD

Y® .6L

Barska Blackhawk Monokijker 10x40

Barska Blackhawk Verrekijker 10x25

De Blackhawk serie is één van Barska’s meest populaire en onderscheidende verrekijkers. De hele serie is ontworpen om te presteren in allerlei weersomstandigheden en voorzien van BAK-4 prisma’s voor buitengewoon helder beeld. Ervaar zelf het verschil.

www.barska.nl

(advertentie)

(advertentie)

Page 11: Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

20 HIKE & TREKKING MAGAZINE

RUGZAKKEN 20-35 LITERDe categorie rugzaken van 20-35 liter, oftewel de dagrugzak, is in de praktijk vaak je beste maatje. Hij gaat mee bij alles wat je doet, behalve meerdaagse tochten. Maar ook in je vrije tijd en tijdens werken of studeren, zorgt hij dat je alles wat je nodig hebt bij de hand hebt en dat je spullen droog en georganiseerd blijven.

CAMELBAK PURSUIT LRVolume: 24 lGewicht: 1.160 gPrijs: €170,-

Niet het gewicht, maar de manier waarop het gewicht wordt gedragen bepaalt in belangrijke mate het draag comfort van een rugzak. Niet de schouders, maar je heupen moeten het meeste gewicht dragen. Daar om is het drie liter grote drinkreservoir van de Camel bak Pursuit 24 ter hoogte van de heupen aan-gebracht. Middels een rits in het rugpand kun je het reservoir er altijd makkelijk in stoppen en uit halen.

MAC PAC WEKA 30 Volume: 30 lGewicht: 900 gPrijs: €139,95

Keep it simple and strong. Dat is de wijze hoe het Nieuw- Zeelandse Macpac tegen het ontwerpen van rugzakken aan kijkt. Ook de Weka blinkt uit in eenvoud. Geen rugzak met toeters en bellen, wel uiterst functioneel. Én robuust. De Eco Aztec stof is zeer duurzaam, weerbestendig en is deels gemaakt van biologisch katoen. De rugzak heeft een groot hoofdvak, twee zijvakken en zakken op de heupriem.

FJÄLLRÄVEN KAIPAK 28Volume: 28 lGewicht: 1.050 gPrijs: €139,-

Het Zweedse Fjällräven heeft zo zijn eigen visie waaraan producten moeten voldoen voor een verblijf in de great outdoors en de nieuwe Kaipak trekkingrukzakken vormen daarop geen uitzondering. Kenmerkend zijn het simpele en strakke design en de doordachte details. Door het gebruik van G-1000 Heavy Duty Eco en 500 D polyamide zijn de tassen uiterst sterk en duurzaam.

THE NORTH FACE LITUS 32Volume: 32 lGewicht: 936 gPrijs: €110,-

Multifunctionele rugzak voor dagtochten en meer-daagse avonturen. Het hoofdvak heeft een rits die ver door loopt zodat je met gemak de tas kan inpakken en bij je spullen kan. De Litus heeft een apart vak voor reis documenten, opbergvakken met rits op de heup riem, een apart vak voor een drinkreservoir en wordt geleverd met een regenhoes. Het mesh rugpaneel houdt je rug lekker koel.

DEUTER ACT TRAIL 30Volume: 30 lGewicht: 1.200 gPrijs: €99,95

Dankzij het befaamde Aircontact draagsysteem, de (opbergbare) heupvleugels en de anatomisch voorgevormde 3D Airmesh schouderbanden biedt de ACT Trail 30 een optimaal draagcomfort. De frontopening zorgt voor een gemakkelijke toegang tot je bagage. Compleet met regenhoes, SOS Label, bevestiging voor wandelstok, pickel en helm en apart vak voor een drie liter groot drinkreservoir.

MAMMUT CREON TOURVolume: 20 lGewicht: 980 gPrijs: €85,-

De Creon serie van Mammut telt inmiddels zes ver-schil lende modellen met elk een specifiek gebruikers-doel. Wat ze allemaal gemeen hebben is een rug pand dat enerzijds zorgt voor de juiste gewichts ver deling en anderzijds goed ventileert waardoor je rug minder snel nat wordt. De nieuwe Creon Tour is een zeer strak vorm gegeven hiking pack. De entree tot het hoofd-vak gaat via een grote opening aan de bovenkant.

Page 12: Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

32 HIKE & TREKKING MAGAZINE

TREKKERSTENTEN

HILLEBERG KAITUM 3 GT Personen: 3Gewicht: 3.900 gramOppervlak: 345 x 400 cmHoogte: 105 cmDoek: 30D ripstop nylon met siliconencoating Binnentent: 30D ripstop polyamidePrijs: €899,95

Tenten van het Zweedse Hilleberg zijn niet goed-koop, wel goed. De tunnel Kaitum is verkrijgbaar in een twee- of een driepersoons uitvoering en zonder en met verlengde vestibule. Deze laatste uitvoering, hier afgebeeld, heeft de toevoeging GT in de naam. Dat is wat ons betreft de beste uitvoering, want voor een klein beetje extra grammen (en euro’s) krijg je er een royale (en goed geventileerde) leefruimte bij.

EUREKA BIGHORN 3XDIPersonen: 3Gewicht: 5.800 gramOppervlak: 495 x 230 cmHoogte: 145 cmDoek: 75D rip-stop polyester ‘Stormshield’Binnentent: 70D rip-stop nylonPrijs: €449,95

Niet de lichtste tent, wel ruim en vooral ook dege lijk. Niet voor niets is dit model van Eureka erg popu lair bij vakantiefietsers. Grammen tellen dan wat minder zwaar, figuurlijk gesproken, leefruimte en duur zaam-heid des te meer. Je kunt zelfs je fiets in de vesti bule parkeren. De binnentent beschikt over afsluit bare gaasvlakken. Een volledige gekuipte voet print die onder de gehele tent doorloopt is een extra optie.

THE NORTH FACE HEYERDAL 3Personen: 3Gewicht: 3.260 gramOppervlak: 325 x 180 cmHoogte: 110 cmDoek: 70D polyester met PU-coatingBinnentent: 75D nylon met PU-coatingPrijs: €269,95

De Heyerdahl 3 van The North Face is vernoemd naar de gelijknamige Noorse avonturier. Deze stevige drieseizoenen tunneltent biedt aan drie per-sonen volop bescherming tegen de elementen, met maximale binnenruimte. De Heyerdal is gemakkelijk op te zetten, en is voorzien van state-of-the-art ventilatie, ademend vermogen en waterdichtheid. Niet superlicht, wel veel tent voor een faire prijs.

VAUDE CHAPEL SUL 3P Personen: 3Gewicht: 3.500 gramOppervlak: 430 x 165/200 cmHoogte: 95/120 cmDoek: 20D en 40D RS-nylon met siliconencoating Binnentent: 15D en 30D ripstop polyesterPrijs: €799,95

De Chapel 3P is een lichtgewicht tent met een enorm ruime voortent van twee bij twee meter en een hoogte van 170 centimeter. Als je in deze hal geen feest geeft, kan je er in elk geval je fietsen plus bagage in kwijt, als je zou willen. Toch is de Chapel, dankzij de toepassing van lichte stokken, dubbel zijdig ge siliconi-seerd polyamide dakdoek en een binnen tent van 15D ripstop polyester, aangenaam licht: 3500 gram!

TERRA NOVA LASER SPACE 2Personen: 2Gewicht: 3.050 gramOppervlak: 350 x 260 cmHoogte: 180 cmDoek: SuperliteBinnentent: SuperlitePrijs: €699,95

Met een gewicht van maar nét iets meer dan drie kilo, een oppervlak van 350 bij 260 cm is én stahoogte is de slimme Laser Space 2 van Terra Nova een ware lichtgewicht. Naast twee personen vinden ook twee fietsen plaats in de royale binnenruimte, die is gerealiseerd door een boogstok te combineren met twee luifelstokken. Ook het pakvolume is zeer beperkt: maar 55 bij 20 cm.

‘Trekkerstent’ is een verzamelnaam voor twee verschillende groepen kleine tentjes. Allereerst de vierseizoenentent. Deze stormvaste allrounders zijn meestal zelfdragende koepel- of hybridetenten en ontlenen hun stevigheid aan de boogconstructie. Met daarnaast de grootste groep: de drieseizoenen-tent. Dit type, dat koepeltjes, hybrides en tunnels omvat, leent zich voor lente, zomer en herfst.

ROBENS VOYAGER 2EX Personen: 2Gewicht: 3.500 gramOppervlak: 400 x 150 cmHoogte: 95 cmDoek: 75D polyester met PU-coatingBinnentent: 68D ripstop polyesterPrijs: €369,95

Wie zich afvraagt waar de letters ‘EX’ in de naam van deze Robens tent voor staan: voor ‘extra’. Deze Voyager is namelijk extra lang. Dat levert een meergewicht op ten opzichte van de ‘gewone’ Voyager van zo’n zevenhonderd gram. De afweging gewicht versus volume moet natuurlijk ieder voor zich maken, maar zeker fietsers hoeven niet lang na te denken: die kiezen voor de extra leefruimte.

Page 13: Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

Leatherman Leap12 gereedschappen

Leatherman Charge AL17 gereedschappen

Zaag

Flesopener

Schaar

Pincet

Schroevendraaier

Vijl

Draadknipper

Tang

www.leatherman.nl

Introducing the ~ MANA LUA ~

Slipper

OLUKAI BELIEVES THAT EVERYBODY, NO MATTER WHERE THEY ARE,

CAN LIVE ALOHA

OLUKAIBENELUX.NL

(advertentie)

(advertentie)

Page 14: Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

38 HIKE & TREKKING MAGAZINE

SLAAPZAKKEN DONS

MOUNTAIN EQUIPMENT XERO 300Gewicht: 755 g Comforttemperatuur: +4 °C Prijs: €349,95

Als een laag gewicht, minimum pakvolume en een maximale isolatie je top-prioriteit is dan is de Mountain Equipment Xero 300 een uitstekende keuze. Dank zij 93/7 Hongaars ganzendons met een minimale fill power van 850 CUIN houdt de Xero 300 je tot +4 °C comfortabel warm. Een trapeziumvormige foot-plug zorgt voor optimale isolatie bij het voeteneinde.

THE NORTH FACE SUPERLIGHTGewicht: 510 g Comforttemperatuur: +2 °C Prijs: €340,-

De Superlight is de lichtste slaapzak van The North Face die een vulkracht heeft van 800 CUIN. Speciaal geschikt voor de grammenjager die op zoek is naar de beste isolatie met het minste gewicht. Doordat de rits niet aan de zijkant maar aan de bovenzijde is geplaatst, kun je makkelijker in en uit de slaapzak kruipen. Met extra rits aan het voeteneinde voor ventilatie.

FJÄLLRÄVEN SAREK TWO SEASONS Gewicht: 850 g Comforttemperatuur: +2 °C Prijs: €279,95

De Sarek Two Seasons heeft een comforttemperatuur van +2 °C en is daarmee geschikt voor gebruik van het late voorjaar tot het vroege najaar. Er bestaat ook een Sarek Three Seasons waarvan de comforttemperatuur -8 °C bedraagt. Beide modellen zijn verkrijgbaar in een dames- en herenmodel. Handig is het opbergzakje aan de buitenzijde voor spulletjes die je bij de hand wilt houden.

EXPED COMFORT 400M Gewicht: 910 g Comforttemperatuur: 0 °C Prijs: €279,95

De Comfort-serie slaapzakken is ontworpen om meer ruimte en bewegingsvrijheid te bieden. Ter hoogte van de schouders is de slaapzak wijder gesneden. Zo kun je je omdraaien zonder met slaapzak en al te draaien. De slaapzak is voorzien van twee ritsen. Door ze allebei open te ritsen kun je van de mummieslaapzak een comfortabele deken maken.

VAUDE NAVAJO 400Gewicht: 1.200 g Comforttemperatuur: +3 °C Prijs: €203,-

De Vaude Navajo 400 Down is een dekenslaapzak gevuld met eendendons (80% dons, 20% veren). Door de rechthoekige vorm heb je lekker veel bewegingsruimte. Behalve als slaapzak kun je’ m natuurlijk ook als deken gebruiken. Het handige aan de slaapzakken van Vaude is dat alle slaapzakken van dit merk aan elkaar geritst kunnen worden.

ROBENS CAUSASUS 600Gewicht: 980 g Comforttemperatuur: -1 °C Prijs: €149,95

Met zijn technische constructie en hoge kwaliteit donsvulling biedt de Caucasus een prima warmte-gewichtverhouding. De slaapzak kan flink compact worden gemaakt waardoor hij weinig ruimte inneemt. Een compressiezak wordt standaard bijgeleverd en heeft een waterdichte rolsluiting om het dons onder alle omstandigheden droog te houden.

Page 15: Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

50 HIKE & TREKKING MAGAZINE

HARDSHELLS HERENHardshells zijn dunne, lichte en compact opvouwbare jacks die de ‘buitenschaal’ van een functionele buiten sportoutfit vormen. Feitelijk heeft de hardshell veel weg van een traditioneel regenjack, maar dan zonder voering en warmte-isolatie. De primaire functies zijn water- en wind dichtheid en een hoog ademend vermogen. Moderne hardhshells hebben meestal een minimalistisch design, om gewicht te besparen.

ARC’TERYX ALPHA AR JACKETMateriaal: 3-laags Gore-Tex ProGewicht: 385 gramPrijs: €530,–

Als je alle technische details die Arc’teryx voor deze hardshell opsomt bij elkaar optelt, begrijp je niet dat dit staaltje van technisch vernuft toch maar 385 gram weegt. Maar het merk heeft er dan ook alles aan gedaan om voor alle materialen en fournituren de lichtste variant toe te passen.

THE NORTH FACE FUSEFORM ORIGINATORMateriaal: 2,5-laags HyVent FuseFormGewicht: 282 gramPrijs: €300,–

FuseForm is de nieuwste technologie van The North Face, die staat voor een volledig uit één stuk (zonder naden) vervaardigd jack. Ideaal dus voor een hardshell die immers primair 100% water- en winddicht moet zijn. Superklein opvouwbaar dankzij het extreem lage gewicht en de minimalistische uitvoering.

NOMAD BREVIGMateriaal: lichtgewicht ademende, waterdichte stofGewicht: 675 gramPrijs: €119,95

Deze lekkere no-nonsense shell van Nomad mag dan aantrekkelijk zijn geprijsd, hij biedt wel alles wat je van een dergelijke functionele jas mag verwachten. Van getapete naden tot anatomisch gevormde, meervoudig verstelbare capuchon tot diverse royale zakken en verstelbare manchetten.

SCHÖFFEL BEATONMateriaal: 2-laags VenturiGewicht: 500 gramPrijs: €149,95

Als Schöffel van Nederlandse bodem was, zou je het kunnen typeren als een ‘doe maar gewoon...’ merk. De Beaton is daarvan een goed voorbeeld. Goed ademend water- en winddicht materiaal. Een royale capuchon. Genoeg praktische zakken. Lekker licht en klein opvouwbaar. Wat wil je nog meer?

LA SPORTIVA STORM FIGHTER GTXMateriaal: 3-laags Gore-Tex ActiveGewicht: 320 gramPrijs: €329,95

Deze extreem lichte hardshell dankt de meeste van zijn primaire kwaliteiten aan het superlichte, elastische Gore-Tex Active. In constructieve zin heeft La Sportiva een aantal functionele elementen toegevoegd, zoals voorgevormde mouwen, een anatomische pasvorm en elastische manchetten.

RAB FLASHPOINT JACKETMateriaal: 3-laags FlashPoint nylonGewicht: 180 gram (!)Prijs: €249,95

Ongelofelijk maar waar! Het Flashpoint Jacket van RAB weegt niet meer dan 180 gram. Toch is het ver vaardigd van een stof die hetzelfde niveau van protectie tegen de elementen biedt als ‘zwaar dere’ hardshell-materialen. Hoe minimalistisch uit gevoerd ook, alles wat een hardshell moet hebben, zit er aan.

vermogen. Moderne hardhshells hebben mee g , g p

LA SPORTIVA STORM FIGHTER GTX

RAB FLASHPOINT JACKET NOMAD BREVIG

Page 16: Preview Buyer's Guide HIKE & trekking Zomer 2015

Synthesis GTX®Surround

Primer GTX®Surround

Core GTX®Surround

www.lasportiva.com • Become a La Sportiva fan

@lasportivatwitt

LA S

PORT

IVA®

is a

trad

emar

k of

the

shoe

man

ufac

turin

g co

mpa

ny “L

a Sp

ortiv

a S.

p.A”

loca

ted

in It

aly

(TN)

Durably waterproof

Highly breathableall around

SURROUND EFFECTCore, Synthesis and Primer are the La Sportiva models dedicated to mountain enthusiasts looking for safety, speed and comfort. They adopt the innovative GORE-TEX® SURROUND technology that embraces the whole shoe and guarantees waterproof shoes and 360° breathability.

Surround effect, total comfort.