Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

44
PRESENTATIEGIDS SEIZOEN 2011 - 2012

description

In deze gids presenteerd sv Oranje Wit zich.

Transcript of Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

Page 1: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

pr

es

en

ta

tie

gid

sp

re

se

nt

at

ieg

ids

s e i Z O e n 2011 - 2012

Page 2: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

Klaar voor je rijbewijs?

WierksBromfiets/Auto[A4].indd 1 2/09/11 09:34

Page 3: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

3

Presentatiegids sv Oranje Wit seizoen 2011 - 2012

AcquisitiePiet Slijkhuis

TekstenRichard Dubbeld, Minne Groenstege

FotografieLinda Visser, Helen van Zeben, Dylan Fenix

Eindredactie Marco Retel

vormgeving en opmaak Leijdsman Grafische Partner, Dordrecht

Druk Mouthaan Grafisch Bedrijf, Papendrecht

AfwerkingGrafische Bedrijf Ardon, Dordrecht

SV Oranje Wit bedankt al haar sponsors, adverteerders en vrijwilligers die het mede mogelijk hebben gemaakt deze presentatiegids te realiseren.

colofon

AlblAssErDAm Sportpark Souburg Vinkenpolderweg 25J 2952 AV Alblasserdam www.vvalblasserdam.nl

AlmkErk Sportpark Almkerk Sportlaan 1 4286 ES Almkerk www.vvalmkerk.nl

sC EvErsTEin sportterrein SC Everstein Lekdijk 47 4121 KH Everdingen www.everstein.nl

GPC vlissinGEn Sportveld GPC Bosweg 7 4383 TV Vlissingen www.gpcvlissingen.nl

HEinEnOOrD Sportpark De Tienvoet Tienvoet 4 3274 BN Heinenoord www.svheinenoord.nl

rODA bOys Sportpark De Maaskant Veerdam 4 5308 JH Aalst (gld) www.rodaboys.nl

rijsOOrD Sportpark Rijsoord Vlasstraat 1A 2988 XR Ridderkerk www.vv-rijsoord.nl

sliEDrECHT De Lokhorst Sportlaan 7 3364 AT Sliedrecht www.vvsliedrecht.nl

sTEDOCO Sportpark Stedoco Groeneweg 59 4223 MG Hoornaar www.stedoco.nl

vvC ‘68 Sportpark De Beek De Beeklaan 35 4661 RK Halsteren www.vvc68.nl

vvGZ Sportcomplex De Noord Noordpark 1 3332 LA Zwijndrecht www.vvgz.nl

ZAAmslAG Sportpark ‘t Durp Sportlaan 1 4543 AC Zaamslag www.vvzaamslag.nl

DE ZWErvEr De Schans Schansweg 2961 BA Nieuw Lekkerland www.vvdezwerver.nl

tegenstanders 1e klasse c

sportvereniging Oranje Wit, opgericht 2 mei 1925

Terrein Sportcomplex Stadspolders Nieuwe Noordpolderweg 1, 3312 AD Dordrecht

De accommodatie bestaat uit een hoofdveld, omgeven door een licht installatie en een overdekte tribune, alsmede 4 bijvelden. Een van deze velden is een zogenaamd grass-masterveld, omgeven door een lichtinstallatie, dat daardoor ook als trainingsveld gebruikt kan worden. Daarnaast beschikt men nog over een kunstgrasveld met lichtinstallatie. Voor de tennisafdeling zijn 5 kunstgras-tennisbanen beschikbaar. Naast de hoofdkantine beschikt Oranje Wit over een biljartkantine annex sponsorhome en een tenniskantine.De accommodatie beschikt over 18 kleedkamers.

Postadres Secretariaat SV Oranje Wit A. van Bleijenburgstraat 59, 3311 LA Dordrecht

Internetadres www.oranjewit.nl Twitter @svOranjeWit

Voetbalkantine 078 - 6135287Tenniskantine 078 - 6390578Biljart/sponsorruimte 078 - 6142070Jeugd secretariaat 078 - 6145936Senioren secretariaat 078 - 6135287

Afgelastingen 078 - 6148889

Het dagelijks bestuur bestaat uit: Voorzitter Richard Groenendaal Secretaris Leen Makkinga Penningmeester Frans van Lonkhuizen AA

clUBgegeVens

Klaar voor je rijbewijs?

WierksBromfiets/Auto[A4].indd 1 2/09/11 09:34

p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

Page 4: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

Sport Paramedisch

Centrum “Dordrecht”

Berkenhof 100 - 3319 WB Dordrecht Tel.: (078) 630 54 64 - GSM (06) 155 44 067

Vraag Cris de Jongh voor meer informatie

Page 5: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

5

• Fotografie: Linda Visser •

Met gevoel trots schrijf ik het voorwoord voor deze presentatiegids; het afgelopen seizoen was een seizoen voor de geschiedenisboeken.

Het eerste elftal was na de promotie actief in de eer-ste klasse. Na een aanvankelijk voorzichtige start raakte het team van Pip Pruymboom op toeren en bereikte de nacompetitie waarin nipt werd verloren van VVOG uit Harderwijk. Een prachtige prestatie.

Het 2de elftal onder leiding van Henk Wiersma had een geweldig seizoen, door het kampioenschap en de beker te winnen. Door het kampioenschap promoveerde het team naar de reserve Hoofdklasse zodat ook zij weer op een hoger niveau zullen spelen. Alle 1e jeugdselectie teams zullen dit seizoen op divisie-niveau acteren, een pluim voor de jeugdopleiding is hier op zijn plaats.

De doelstelling voor dit seizoen voor het eerste elftal is een plek hoog in het linker rijtje en een periode titel. Er zijn wat jongens uit de selectie vertrokken en er is weer een aantal nieuwe gezichten gekomen. Zodra de groep is ingespeeld en de voetbalvisie van Pip (de bal naar elkaar toespelen) onder de knie heeft, zullen we weer leuke wedstrijden zien. Bij het tweede staat de nieuwe trainer Hans Harmans dit seizoen voor de uitdaging zich met zijn ploeg te handha-ven in de sterke reserve Hoofdklasse.

Bij de jeugd zullen er ook weer heel mooie wedstrijden te zien zijn.A1 heeft nu een jaar ervaring op derde divisie niveau en weet wat ze te wachten staat.B1 komt voor het eerst uit in de derde divisie, na de titel van vorig seizoen.C1 zal na het moeilijke, vorige seizoen graag beter pres-teren.

Bij D1, dat dit seizoen actief zal zijn in de eerste divisie, kunnen we de mooiste tegenstanders bewonderen; PSV D1 en nog tal van andere betaald voetbalteams zullen hun opwachting in Dordrecht maken. Het zal voor de jongens een enorme uitdaging zijn zich te handhaven, maar hard trainen en lekker voetballen, genieten en le-ren dat is het belangrijkste.

Oranje Wit timmert sportief aan de weg. Met de juiste trainingen proberen we onze spelers zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijden. Het komende sei-zoen doen we daar nog een schepje boven op. Door ge-bruik te maken van videoanalyse apparatuur kunnen we de spelers nog meer helpen zich verder te ontwikkelen. Voor een amateurclub is dit vrij bijzonder en we zijn heel blij dat we een sponsor bereid hebben gevonden deze volgende stap te kunnen maken.

Natuurlijk draait het bij Oranje Wit niet alleen om het eerste elftal, alle teams zijn belangrijk, zoals het G team en het meisjes D team maar ook alle andere teams. Voor de kleinste voetballers hebben we een eigen Champions League. Kom eens kijken of de nieuwe Messi of Rooney bij ons op het veld zijn kunsten laten zien.

Deze fraaie presentatiegids is weer tot stand gebracht door de deskundige inzet van John Leijdsman, Marco Retel, Linda Visser, Richard Dubbeld, Helen van Zeben, Minne Groenstege, Jaap Boot, Dylan Fenix, Piet Slijkhuis, Mouthaan Grafisch Bedrijf en Ardon Grafische Bedrijf.

Dank aan alle vrijwilligers en sponsoren die het moge-lijk maken om onze vereniging op deze manier te laten functioneren.

Ik wens u allen een mooi en sportief seizoen toe.

Richard GroenendaalVoorzitter sv Oranje Wit

de Blik VoorUit

• Fotografie: Linda Visser •

p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

Page 6: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

6

p r e s e n t a t i e g i d s20

11

- 2

01

2

‘oranje Wit is nog niet klaar Voor de hoofdklasse’

*Het had best mooi gestaan op zijn curriculum Vitae: promotie naar de hoofdklasse met Oranje Wit. En wie dan vervolgens de moeite zou nemen die prestatie be-ter te beoordelen, zou er dan nog meer respect voor krijgen. Pruymboom werkt in de Stadspolders met na-genoeg alleen maar *jongens van de club. Échte Oranje-Witters.Maar op de CV van de trainer ontbreekt dat ene mooie regeltje, omdat VVOG in het laatste kwartier van de laatste wedstrijd van het seizoen net een beetje meer inhoud had. Misschien ook wel net een beetje meer klasse.

Iedere andere trainer zou er nu – vier maanden later – nog van balen. Niet Pruymboom. De teleurstelling van het missen van de promotie was groot bij zijn spelers, die in tranen neervielen. Maar niet bij hem. Hij had juist van promotie ontzettend gebaald. Of gebaald… ,,Voor de laatste wedstrijd heb ik intern al aangegeven dat ik hoopte dat we het niet zouden redden. Tuurlijk druist dat in tegen mijn gevoel als sportman. Ik wil winnen. En ja, misschien had het wel heel goed gestaan op mijn

erelijst. Maar ik ben met dat soort zaken helemaal niet bezig. Het gaat niet om mijn belang. Het gaat om het belang van Oranje Wit. En promotie was niet in het be-lang van Oranje Wit geweest.’’

Waarom niet?PP: ,,Simpel. Wil je niet een zekere degradant zijn, moet je betalen in de hoofdklasse. Dat is een ongeschreven wet. En natuurlijk kun je die proberen te doorbreken. Maar, geloof me, da’s een utopie. Er zijn zoveel voor-beelden van clubs die het financieel niet konden bol-werken in de hoofdklasse en er vervolgens snel weer uitvlogen. Daar mag je niet aan voorbij gaan. Ik ga daar in ieder geval niet aan voorbij.

,,Ik mag dan wel een passant zijn, want dat zijn wij trai-ners doorgaans, ik voel me zo niet. Ik werk bij Oranje Wit en heb dan ook bij alles wat ik bij deze club doe slechts een belang voor ogen: dat van Oranje Wit. Ik kan niet anders werken. Daarom ook heb ik aangegeven dat we eerst moeten verder groeien voordat promotie naar de hoofdklasse goed is voor de club.’’

vijftien minuten, 900 seconden, meer scheelde het niet of Oranje Wit was hoofdklasser geweest.

maar in het slotkwartier van het promotieduel met vvOG ging het bij een voorsprong van 1-0 en

een licht veldoverwicht alsnog mis. En dus speelt Oranje Wit ook dit seizoen eerste klasse.

Tot opluchting van trainer Pippy Pruymboom.

Page 7: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

7

• Tekst: Richard Dubbeld • Fotografie: Linda Visser en Helen van Zeben •

Hoe moet de club dan verder groeien?*PP: ,,Ik heb het bestuur geadviseerd nooit zo te worden als andere clubs die spelers betalen. Daar is Oranje Wit de vereniging niet naar. Dat moet je dus niet willen. Omdat we nooit zullen betalen, zal de tragiek zijn dat je lang niet altijd alle spelers kunt vasthouden. Zie Ismail Yildrim, die een aanbod kreeg van Kozak-ken Boys dat-ie niet kon weigeren. Maar dat moet dan maar zo zijn. Als het aan mij ligt, doet Oranje Wit nooit mee aan die race.

,,Wat de club wel moet doen, is de randvoorwaarden nog verder optimaliseren. Die zijn nu al echt heel goed – denk bijvoorbeeld aan dat prachtige trainingskamp in de winterstop - maar op kleine punten kunnen die nog beter.

,,Daarnaast zou de club er voor moeten zorgen dat een premiesysteem wordt ingevoerd. Betaal de hele selec-tie een x-bedrag per punt. Dan doe je financieel toch iets, zonder met de gekte mee te gaan. Als je die zaken bij elkaar optelt, ben je aantrekkelijk voor elke speler. Zeker als de club vasthoudt aan z’n huisstijl qua voet-bal: aanvallend combinatiespel. Wanneer deze stappen worden gezet, groeit de club langzaam naar het vereiste niveau toe dat nodig is om in de hoofdklasse te spelen.

,,Sportief is Oranje Wit op de goede weg. Het tweede speelt op het hoogste niveau, er is een goede jeugd-opleiding die jaarlijks talenten aflevert voor het eerste elftal. Ook nu weer is dat gebeurd. En in A1 lopen al weer spelers die zich straks zullen aandienen.’’

Toch blijft het vreemd te horen dat de trainer niet wilde promoveren.PP: ,,Dat mag. Maar ik ben een realist. We hebben een prachtig seizoen gehad vorig jaar. Zeker het tweede deel van het seizoen was geweldig. En ja, we hebben vaak ook goed gevoetbald. Maar je moet wel het gro-tere geheel blijven overzien. En ik voelde en voel het zo. En voor die mening kom ik gewoon uit.’’

vorig jaar 2e, op een kwartier na promotie naar de hoofdklasse gemist; Oranje Wit gaat dit seizoen voor de titel?PP: ,,Hahahaha. Ik begrijp dat de buitenwacht veel meer van ons verwacht na zo’n seizoen. Dat is logisch. Zo lang we intern maar begrijpen waar we mee bezig zijn. ,,Vorig jaar was de doelstelling niet degraderen, vergeet dat niet. Nou, dat is ons aardig gelukt. En op basis daarvan kunnen we nu wel stellen dat we niet zullen degraderen. Maar meer zul je van mij ook niet horen. Het is veel te vroeg een doelstelling neer te leggen.

p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

Page 8: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

Gouderakstraat 42, RotterdamTel. (010) 482 07 58Email: [email protected]/

Onderhouds- en Bedieningsvoorschriften

2008opmaak-insteek.indd 1 09-10-2008 09:08:25

Erkend Installateur

LOODGIETERSWERK • KLImaaTbEhEERSInG OnDERhOUDSCOnTRaCTEn • LEGIOnELLa pREvEnTIE

Page 9: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

9

Vergeet niet dat we een aantal nieuwe spelers hebben. Die moeten wennen aan de club. Aan mij. Aan de manier van spelen. Daarnaast hebben we met het vertrek van Ismail Yildrim natuurlijk wel veel ingeleverd. Dat is ook realistisch.,,De puzzel moet nog worden opgelost. Dat geeft niet. Dat zal vast wel gebeuren. Maar zoiets vraagt wel even tijd. Vorig seizoen is het ook pas gaan lopen na het trai-ningskamp in Turkije. Ineens was er de oplossing. Ja, daar moet je als trainer ook een beetje geluk bij hebben.’’

Geluk?PP: ,,Ik had natuurlijk best een idee van wat de ploeg kon. En wat de kwaliteiten waren. Maar dat moet er dan nog wel uitkomen. Dat gebeurde pas nadat we Arto Dielhof als aanvallende middenvelder opstelden. Ineens ging het lopen.’’

En leek de ploeg onoverwinnelijk, onverstoorbaar. Er zat een absolute wil om te winnen in de ploeg. is dat jouw hand? Als voetballer had jij dat ook.PP: ,,Ach, dat weet ik niet. Ik heb geen klachten over de mentaliteit van mijn spelers. Het zijn over het alge-meen prima gasten om mee te werken. Ze komen trouw trainen. Doen wat er wordt gevraagd. Zijn prima in de omgang. ,,En of het dan door mij komt dat ze iets onverzettelijks kregen. Wie zal het zeggen. Dat vind ik altijd zo moeilijk. Ok, we lieten ons niet van de wijs brengen in het tweede deel van het seizoen.

,,Ik houd niet zo van vergelijken met mijn tijd als voet-baller. Dat was zo anders. Mijn trainers gooiden een bal in het midden en lieten ons elf tegen elf spelen. Tacti-sche scholing? Loopscholing? Wel nee man. Niet zeuren en je werk doen. Tegenwoordig wordt er zoveel meer gevraagd van trainers. Iedere speler moet je anders be-naderen. Zo simpel is het gewoon. De één vraagt zo’n aanpak, de ander moet je zus benaderen.

,,Als mijn stempel dan is dat ik Oranje Wit heb leren win-nen, kan ik daar goed mee leven. Misschien is dat ook wel mijn verdienste. Ik vind winnen wel heel belangrijk. En goed voetballen. En frappant genoeg gaan die 2 heel vaak samen.’’

Gouderakstraat 42, RotterdamTel. (010) 482 07 58Email: [email protected]/

‘oranje Wit is nog niet klaar Voor de hoofdklasse’

p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

Page 10: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012
Page 11: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

11

• Tekst: Richard Dubbeld • Fotografie: Marco Retel •

nieUWe start Bij oranje Wit

Zijn leven lang al is het zwart-wit van vv Dubbeldam z’n thuisbasis. Altijd keerde Harmans na een uitstapje te-rug aan de Schenkeldijk. Zo diende Hans Harmans als voetballer het rood-wit van DFC en het rood-zwart van Papendrecht. Maar telkens weer bood Dubbeldam hem de veiligheid van thuis. Een vertrouwde plek. Geborgen-heid.

Er was dan ook niets onlogisch aan dat hij in de zomer van 2010 Paul van Oosten opvolgde als trainer van Dub-beldam zaterdag. Misschien ook wel een beetje zijn za-terdag, want Hans Harmans was nagenoeg vanaf de op-richting van die afdeling betrokken bij de zaterdag. Hij speelde er in de spits, was vervolgens assistent van Van Oosten en uiteindelijk dus ook hoofdtrainer. Maar niet voor lang. Het o zo logisch lijkende huwelijk bleek in de praktijk helemaal niet zo logisch.

Een bittere teleurstelling werd ‘t, zoals ook Been en Ste-vens uiteindelijk gedesillusioneerd afhaakten bij de club

van hun hart. De resultaten vielen tegen, de spelers met wie hij jaren samen voetbalde, bleken om mee te werken tóch anders in elkaar te steken. En, alsof ’t niet genoeg was, zijn assistent, broer Arjo, werd ernstig ziek.

,,Voorop gesteld dat we ’t natuurlijk over een totaal an-der niveau hebben, maar ik denk wel dat er overeenkom-sten zijn. Ik was bezig met de totale ontwikkeling van de zaterdag-afdeling bij Dubbeldam. Liet spelers van het 3e met het 2e meetrainen en van het 2e met het 1e. In de hoop dat we over de hele linie een bredere basis zouden creëren. Want die basis was al jaren erg smal. Alles wat ik deed, was in het belang van de club. En daarbij vergat ik zo af en toe eens te denken aan mijn eigen belang.

,,Om zo te werken, is het van belang dat iedereen mee wil en kan. En dat was niet het geval. Vergelijk ’t met Mario Been, die altijd maar begrip had voor de situatie van Feyenoord. En daardoor misschien wel heeft ver-zuimd hard in te grijpen omdat dat voor de club op dat

Huub stevens maakte ‘t mee. En ook mario been kent ’t gevoel. Hans Harmans bevindt zich in

goed gezelschap. De nieuwe trainer van Oranje Wit 2 is een kind van Dubbeldam, zoals stevens

dat van Psv is en been van Feyenoord. En gelijk dat duo diende ook Harmans zijn contract bij zijn

club niet uit. bij Oranje Wit begint Harmans opnieuw.

p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

Page 12: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012
Page 13: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

13

nieUWe start Bij oranje Wit

moment niet goed was. Zo was het bij mij ook. Koeman heeft – grof gezegd – schijt aan Feyenoord. Die wil ge-woon een spits hebben en de club regelt dat maar. Ter-wijl Been in zo’n situatie begrip heeft voor het feit dat Feyenoord helemaal geen geld heeft.,,Ik accepteerde zaken bij Dubbeldam die ik niet had moeten accepteren. Maar ja…. Het is Dubbeldam, je bent een kind van de club en ja, dan handel je anders dan zou moeten. Het is jammer dat het zo is gelopen. Een teleurstelling, ja. Het duurde ook wel even voor de klap van mijn vroegtijdige vertrek, was verwerkt. Maar het is ook goed geweest. Ik heb er van geleerd. Weet nu veel beter wat ik wél en niet accepteer. En wat ik wil en hoe ik dat moet bereiken.’’

Na de periode van bezinning wist Harmans zeker dat hij graag verder wilde als trainer. Hij keek om zich heen, solliciteerde her en der en vond emplooi in de Stads-polders, nota bene bij de club die door Dubbeldam-mers als de grote rivaal wordt beschouwd. Dat zal kwaad bloed hebben gezet aan de Schenkeldijk, waar Harmans ondanks zijn voortijdige vertrek nog wekelijks kwam, omdat zoon Jesper en neef Patrick Stoel (inmiddels ook Oranje Wit - D1) nog in Dubbeldam e1 speelden.

,,Ik heb die sentimenten totaal niet. Oranje Wit is een mooie club. Ik heb echt geen negatieve reacties gehad’’, zegt de veertiger. ,,Dat zou ook raar zijn. Ik was vrij, wilde graag aan de slag en Oranje Wit bood me een prima mo-gelijkheid. Ik heb niet voor niets mijn trainersdiploma’s gehaald. Die haal je niet voor een club, die haal je voor jezelf. En dan moet je daar zakelijk naar kijken.

,,Alvorens ik ja zei tegen Oranje Wit heb ik het elftal eerst een paar keer aan het werk gezien. Al snel werd me duidelijk dat dit een goede mogelijkheid was. Het is bij Oranje Wit prima geregeld. Aan alles merk je dat het de club ernst is zich verder te ontwikkelen. Dit is de club waar je je bij wilt aansluiten. De jeugdopleiding is van goed niveau, het eerste promoveerde vorig jaar bijna en wij spelen met het tweede op het hoogst denkbare niveau.

,,Natuurlijk wacht ons een zware klus. Het zou een pres-tatie van formaat zijn als we ons weten te handhaven in de reserve hoofdklasse. Maar het is mogelijk. Die over-tuiging heb ik wel na de voorbereiding die we hebben gedraaid.’’

En Dubbeldam? Ja, dat blijft zijn club. Natuurlijk. Maar voorlopig zal hij er niet terugkeren, zo vermoedt hij. Niet omdat hij gekwetst is. Eerder omdat Harmans het ver-standig acht elders een paar jaar actief te zijn alvorens een eventuele lokroep vanaf de Schenkeldijk hem weer kan verleiden. ,,Ik ben niet rancuneus. Maar heb wel ge-leerd dat het beter is afstand te nemen voordat je bij je eigen club als trainer aan de gang gaat.

,,Het is ook helemaal niet aan de orde. Ik werk nu met heel veel plezier bij Oranje Wit dat zijn zaken prima op orde heeft en waar ik goed kan werken. En ja, dat ik in de toekomst graag weer een eerste elftal wil trainen lijkt me logisch. Ik heb niet voor niets mijn trainersdiploma’s gehaald. Maar al mijn aandacht gaat nu uit naar Oranje Wit.’’

p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

Page 14: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

AL

MEE

R D

AN

25

JAA

R

PUNT interieurbouw B.V.Veerplaat 79

3313 LJ DordrechtTel. (078) 616 41 90Fax (078) 616 38 55

[email protected]

Voor SV Oranje Wit realiseerden wij de renovatie van de kantine.

EEN EERSTE KLASSER VERDIENT EEN

EERSTE KLAS KANTINE

www.punt-interieurbouw.nl

Page 15: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

15

Naast hoofdsponsor VirtualPrinter heeft Oranje Wit nog nog subsponsors en BeneVia Adviesgroep is er daar een van. Benevia is al zo’n twintig jaar in handen van Arie van den Berg.

Wat begon als een klein familiebedrijfje is uitgegroeid tot een spraakmakend bedrijf in de regio Rijnmond/ Drechtsteden. BeneVia en behoort tot de vijftig groot-ste intermediairbedrijven van Nederland.

,,Mijn opa Arie was zelfstandig schilder. Zijn zoon en mijn vader, Teun van den Berg, deed in de avonduren de boek-houding van het schildersbedrijf dat was gevestigd aan de Blaaksedijk West in Heinenoord. Opa Arie stemde toe met een provisie van 11 gulden per jaar. Zo ontstond in 1959 het Assurantiekantoor T.A. Van den Berg. Sinds-dien heeft het bedrijf zich constant ontwikkeld,’’ vertelt de trotste directeur over de ontstaansgeschiedenis.

• Tekst: Minne Groenstege • Fotografie: Dylan Fenix •

sUBsponsor met een zWak Voor oranje Wit

www.punt-interieurbouw.nl p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

Page 16: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

L E I J D S M A N G R A F I S C H E P A R T N E R

• Interieuronderhoud• Bouwservice• Glasbewassing• Tapijtreiniging• Specialistisch vloeronderhoud• Hotelservice• Levering sanitaire benodigdheden• Matten en linnen serviceSCHILTENschoonmaak

Sinds 1959

Telefoon (078) 6212302 Fax (078) 6214410 E-mail [email protected] Internet www.schilten.nl

Een vertrouwd gezicht voorde schoonmaak van uw pandKantoren, scholen, hotels, showrooms, praktijken, winkels,

parkeergarages en trappenhuizen: dagelijks maken de medewerkers

van Schilten Schoonmaak er talloze schoon. Niet voor niets heeft

onze naam in de regio een sterke klank: een compleet fullservice

pakket aan facilitaire diensten, kwaliteit voor een concurrerende prijs,

gemotiveerd personeel en een goede begeleiding, dat zijn de peilers

waarop onze reputatie rust. En die maken wij graag voor u waar.

Page 17: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

17

In 2000 bezit Assurantiekantoor T.A. Van den Berg naast het eigen hoofdkantoor nog acht andere kantoren, die allemaal bezig zijn onder hun eigen naam. Drie jaar la-ter maakten deze plaats voor de overkoepelende naam BeneVia, dat in het oude Romeinse Rijk stond voor ‘de goede weg/ juiste manier’.Arie van den Berg heeft verspreid over de acht kantoren meer dan 80 mensen in dienst, waarvan het grootste deel op het hoofdkantoor aan de Oranjestraat in Heinenoord werkt. BeneVia biedt een breed terrein van financiële diensten aan haar klanten. Van verzekeringen tot hypo-theken tot pensioenen tot spaar- en beleggingsproduc-ten. De website van BeneVia biedt een enorme service.BeneVia kent zeker 10.000 klanten op het Eiland van Dordrecht: ,,Dordrecht is een erg belangrijk gebied voor ons. Toen wij in 2000 het kantoor aan de Dubbelsteyn-laan West in Dubbeldam overnamen ben ik direct op zoek gegaan naar een club in Dordrecht om te sponso-ren. Naamsbekendheid is ontzettend belangrijk voor een bedrijf. Daarvoor is het natuurlijk wel belangrijk dat je de naam van je bedrijf niet zomaar aan de eerste de beste club verbindt. Ik heb verschillende clubs bekeken, maar het profiel van Oranje Wit sprak mij direct heel erg aan.,,Oranje Wit is een grote club, maar heeft normen en waarden altijd hoog in het vaandel staan. Het imago van de club is positief. Het was dus heel interessant om onze naam daar aan te verbinden. Ik heb destijds zelf contact opgenomen met Oranje Wit en al snel kwamen we tot een sponsorovereenkomst’’, vertelt Van den Berg. ,,Als ik zie hoe de club zich de afgelopen elf jaar heeft ont-wikkeld. Mooi. De jeugdopleiding van Oranje Wit heeft echt een heel goede naam, daar hoor je iedereen over. ,,Het is altijd lastig om te meten in hoeverre sponsoring bij een voetbalclub effect heeft op je klantenbestand, maar daar zit in ieder geval een constante groei in. De selectie-elftallen 1, 2 en 3 spelen allemaal met BeneVia op de bovenkant van hun rug. Bij de B1, C2 en E1 staan we zelfs op de voorkant van de shirts. B1 speelt dit jaar in de derde divisie tegen clubs als XerxesDZB, Sparta Rotterdam, Westlandia en Spartaan ’20. Fantastische re-clame natuurlijk. Bij Oranje Wit staan niet alleen Oranje Witters langs de kant, maar mensen uit heel Dordrecht’’, zegt Van den Berg met een glimlach op zijn gezicht. Veel tijd om op zaterdag op Oranje Wit te zijn heeft Van den Berg niet. ,,Ik ben op zaterdag vrijwel altijd op het com-plex van vv Heinenoord, waar ik al jaren hoofdsponsor ben. Op zaterdag heb ik wel altijd contact met mensen van Oranje Wit. Ik wil altijd zo snel mogelijk weten wat ze gedaan hebben. ,,De relatie met het huidige bestuur is fantastisch. We hebben regelmatig contact. Vorig jaar tijdens de laatste nacompetitiewedstrijd tegen VVOG hield voorzitter Ri-chard Groenendaal mij middels sms-jes op de hoogte van de tussenstand. De hele wedstrijd 1-0 voor, maar in het laatste kwartier vier tegengoals. Ik kon mijn ogen niet geloven. Heel erg jammer voor Oranje Wit, maar er

was voor mij ook iets moois aan die nederlaag. Heinen-oord speelde op diezelfde gedenkwaardige 4 juni name-lijk ook een nacompetitiewedstrijd, maar dan tegen de-gradatie. Die won Heinenoord, waardoor ‘wij’ behouden bleven voor de eerste klasse.’’ Weliswaar in de categorie West, maar daar kwam deze zomer verandering in. Na een tip uit het bestuur van Oranje Wit deed Van den Berg een aanvraag bij de KNVB of Heinenoord in de toe-komst in de Eerste Klasse Zuid kon uitkomen. Dat ver-zoek werd ingewilligd, waardoor Van den Berg komend seizoen in ieder geval één keer op het Sportcomplex Stadspolders te zien zal zijn, als de groen-witte formatie uit Heinenoord op 10 december op bezoek komt. ,,Daar kijk ik erg naar uit. Heinenoord en Oranje Wit hebben het in het verleden vaker tegen elkaar gespeeld, maar dat was altijd in vriendschappelijk verband. Meestal op het Benevia Toernooi, dat ieder jaar tijdens de voorbe-reiding wordt gehouden bij een club die ik sponsor.’’Naast Heinenoord en Oranje Wit is BeneVia ook nog sponsor van ´s-Gravendeel, SHO uit Oud-Beijerland, HOVDJSCR, PPSC en Strijen. Het Benevia Toernooi werd dit jaar gewonnen door Oranje Wit, op het complex van ´s-Gravendeel. ,,Trainers zijn altijd erg blij met het toer-nooi, aan het begin van de voorbereiding. Voor mij is het ook leuk om alle ploegen die ik sponsor tegen elkaar te zien spelen.’’ Hoewel Van den Berg in zijn geboorteplaats Putters-hoek opgroeide in dezelfde straat als wereldkampioen schaatsen Kees Verkerk is hij een echte voetballiefheb-ber. De gangen van BeneVia’s hoofdkantoor in Heinen-oord hangen vol met voetbalfoto’s, shirts en tickets van bezochte wedstrijden. De Voetbal International-cover met de tekst ‘’Arie van den Berg: Ik maak ook Feyenoord kampioen’’ springt ook in het oog. ,,Een geintje van mijn zoon. Soms doe je uitspraken die je een tijdje blijven achtervolgen’’, zegt hij met een lach.

Het is duidelijk, Arie van den Berg is een voetballiefheb-ber en een ambitieus zakenman die deze twee werel-den goed heeft verenigd. Met veel plezier. ,,Ik vind het heerlijk om te werken en leiding te geven aan zo’n grote groep mensen, maar voetbal in het weekend is voor mij de ultieme ontspanning’’.

sUBsponsor met een zWak Voor oranje Wit

p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

Page 18: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

Dunia CoatingsPlanckstraat 213316 GS Dordrecht

Telefoon +31 (0)78 654 04 78Fax +31 (0)78 654 06 37Mobiel 06 537 450 43e-mail [email protected] www.duniacoatings.com

van Lonkhuizen& van Oosten

Accountants & Belastingadviseurs

Jan Valsterweg 87• 3315 LG DordrechtTel. 078-6229090 • Fax 078-6229099

[email protected] • www.vlvo.nl

De sportieve ondernemer

centraal!

Dordt Centraal

Inhoud

ora

nje

wit

Richard Groenendaal,

Piet Slijkhuis

Marco van Wensen,

Barry Schipper Frans van Lonkhuizen,

Leen van Driel, Tony van Maren

Ernst Delwel, Johan van Aalst,

Ronald Groesbeek

Johan ter Horst,

Bram Hofstede,

Cees Verboom 11

9 7

53

Page 19: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

19

• Jaap Boot •

statistieken s.V. oranje Wit

De opmaakdatum van de grafieken is 31 juli 2011.

In de eerste grafiek ziet u de onderlinge verhoudingen tussen de leden.Op bovengenoemde datum telde onze voetbalafdeling 1184 leden.

In de onderstaande grafiek is te zien waar onze leden vandaan komen

Zoals verwacht is het aantal leden uit de wijk Stadspol-ders het grootst: 452, dat is ongeveer 38%. Daarnaast ook een groot aantal uit Dubbeldam/Hoven (136) en in het centrum (131).

Uit de omringende gemeenten, o.a. Papendrecht, Zwijn-drecht, Sliedrecht en Hardinxveld wonen totaal toch nog 73 mensen die Oranje Wit een warm hart toedra-gen. Meestal zijn dit ‘niet-voetballende leden’ die nog regelmatig naar Dordt komen om hun club te zien voet-ballen en sfeer te proeven.

Van de 1184 leden van onze voetbalafdeling zijn er 235 niet actief meer. Het aantal senioren dat nog regelma-tig een balletje trapt bedraagt 240, maar het merendeel van het ledenbestand wordt vanzelfsprekend gevormd door het grote aantal jeugdleden: 763!

Een aantal waar we heel trots op zijn, maar ons ook de nodige ‘uitdagingen’ geeft mbt organisatie en voor vol-doende elftalbegeleiding zorg te dragen.

Een overzicht van het aantal teams dat deelneemt aan de komende competitie.Ons G-team is opgenomen onder de senioren.

Teams seizoen 2011-2012Zo’n 70 teams gaan elke zaterdag de strijd aan tegen hun tegenstanders. Ongeveer de helft van dit aantal speelt thuis, de andere uit. Om 08.30 uur starten we met de pupillen, waaronder de mini’s die dit jaar voor het eerst aan een onderlinge competitie, de Champions League, beginnen. Zij spelen dus altijd thuis!

Wij hebben op Sportpark Stadspolders, onze thuis-basis, 6 voetbalvelden tot onze beschikking en gezien het grote aantal wedstrijden is het gebruik zeer inten-sief.Tot 17.00 uur zijn alle velden continu bezet en dat geeft, met het grote aantal toeschouwers bij elk veld, een zeer attractief beeld van onze vereniging.

Statistieken s.v. Oranje Wit - voetbalafdeling De opmaakdatum van de grafieken is 31 juli 2011. In de eerste grafiek ziet u de onderlinge verhoudingen tussen de leden. Op bovengenoemde datum telde onze voetbalafdeling 1184 leden.

In de onderstaande grafiek is te zien waar onze leden vandaan komen

Statistieken s.v. Oranje Wit - voetbalafdeling De opmaakdatum van de grafieken is 31 juli 2011. In de eerste grafiek ziet u de onderlinge verhoudingen tussen de leden. Op bovengenoemde datum telde onze voetbalafdeling 1184 leden.

In de onderstaande grafiek is te zien waar onze leden vandaan komen

Statistieken s.v. Oranje Wit - voetbalafdeling De opmaakdatum van de grafieken is 31 juli 2011. In de eerste grafiek ziet u de onderlinge verhoudingen tussen de leden. Op bovengenoemde datum telde onze voetbalafdeling 1184 leden.

In de onderstaande grafiek is te zien waar onze leden vandaan komen

Statistieken s.v. Oranje Wit - voetbalafdeling De opmaakdatum van de grafieken is 31 juli 2011. In de eerste grafiek ziet u de onderlinge verhoudingen tussen de leden. Op bovengenoemde datum telde onze voetbalafdeling 1184 leden.

In de onderstaande grafiek is te zien waar onze leden vandaan komen

Zoals verwacht is het aantal leden uit de wijk Stadspolders het grootst: 452, dat is ongeveer 38%. Daarnaast ook een groot aantal leden uit Land van Valk (143), Dubbeldam/Hoven (136) en vanuit het centrum (131). Uit de omringende gemeenten, o.a. Papendrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht en Hardinxveld wonen totaal toch nog 73 mensen die Oranje Wit een warm hart toedragen. Meestal zijn dit ‘niet-voetballende leden’ die nog regelmatig naar Dordt komen om hun club te zien voetballen en sfeer te proeven. Van de 1184 leden van onze voetbalafdeling zijn er 235 niet actief meer. Het aantal senioren dat nog regelmatig een balletje trapt bedraagt 240, maar het merendeel van het ledenbestand wordt vanzelfsprekend gevormd door het grote aantal jeugdleden: 763! Een aantal waar we heel trots op zijn, maar ons ook de nodige ‘uitdagingen’ geeft mbt organisatie en voor voldoende elftalbegeleiding zorg te dragen. Een overzicht van het aantal teams dat deelneemt aan de komende competitie. Ons G-team is opgenomen onder de senioren.

Teams0

5

10

15

Teams seizoen 2011-2012

Teams

Zo’n 70 teams gaan elke zaterdag de strijd aan tegen hun tegenstanders. Ongeveer de helft van dit aantal speelt thuis, de andere uit. Om 08.30 uur starten we met de pupillen, waaronder de mini’s die dit jaar voor het eerst aan een onderlinge competitie, de Champions League, beginnen. Zij spelen dus altijd thuis!

Wij hebben op Sportpark Stadspolders, onze thuisbasis, 6 voetbalvelden tot onze beschikking en gezien het grote aantal wedstrijden is het gebruik zeer intensief.

Tot 17.00 uur zijn alle velden continu bezet en dat geeft , met het grote aantal toeschouwers bij elk veld , een zeer attractief beeld van onze vereniging.

p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

Page 20: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

Startershypotheek Startershypotheek

www.pauldekok.nl

VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE ORANJE WIT HYPOTHEEK

Voor elke Oranje Wit Hypotheek wordt een wedstrijdbal

geschonken aan Oranje Wit

Startershypotheek

VANVANV HARORANJE WIT HY

Voor elke Voor elke Vwo

geschonken aan geschonken aan

Cheque_OW_Hypotheek baars.indd 1 06-09-10 12:16

PATRICK VAN DRIEL

Page 21: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

21Hoofdsponsor subsponsors

Bent u geïnteresseerd in de sponsormogelijkheden en activiteiten van sv oranje Wit, dan kunt u contact opnemen met de sponsorcommissie. deze bestaat uit marco mans,

marco retel, lex Wierks, jack van der starre, frank en jan ponte (tennis).mail voor informatie naar [email protected]

Hoofdsponsor s.v. Oranje WitVirtualprinter.nl

subsponsor s.v. Oranje WitBenevia Adviesgroep InbevMouthaan Grafisch BedrijfReisbureau Van Maren

Platinum sponsorPunt Interieurbouw b.v.VHC Kreko b.v.

Goud sponsorRibank b.v.

sponsor jeugdopleiding s.v. Oranje WitHS Marine S.r.l. Marine Crane specialists

koffiebekerHL Bouw Overige sponsorreclamebord, banier, narrowcasting, Wedstrijdbal, Adverteerder in de Oranje Witter/presentatiegids, shirtsponsor, banner, tennissponsor2bfoundA.P. Franken MeubelstofferingAA-Drink – United SoftdrinksAarnoutse Loodgieters en Installatiebe-drijf b.v.ABC HekwerkAdmi. en Adviesbureau G. BouwerWEB AdvocatenAE SensorsAlpon ParketArgos OilAshland Nederland b.v. Valvoline Divi-sionAsto RaamsdonkveerAutar Medisch CentrumAutobedrijf Fijneman

Autobedrijf HilgerBakker Korteweg DordrechtBDOBloembinderij BussumBrammer Drechtsteden b.v.Buurt Service TeamCatering Nannings China City WokSport Paramedisch Centrum DordrechtChubb beveiligingDameskapsalon Kees GroenDe Jager Slagerij & Horecabenodigdhe-denDe Kruyf CV & LoodgietersbedrijfDe Waal Werkendam b.v.Dordt CentraalDot Per Inch BVDunia CoatingsDutax reizen Ufkens BVEGAO Garage en TouringcarbedrijfErrea SportpointFoto van het HoffGebrudor BVGlashandel van LeeuwenGrafisch bedrijf ArdonH&C AutomatiseringHaartsen & Kok OpleidingenHDO DakbedekkingeneReM Industrial AutomationHL BouwHolland Mast b.v.Holster KantoorverzorgingImpuls Zorg & FitcentrumInsula College DordrechtInterrijnJohn F. Kennedy School Kapp Nederland Nederland BVKarwei bouwmarktLeijdsman Grafische PartnerLettereffectLugten MalschaertMaas Delta Deurwaarders GGNMeijers schildersbedrijf

Organisatieburo Rien van Halen b.v.Paul de Kok Adviespartner Pike NeonPlus t’LamPromac b.v.Rabobank DrechtstedenRiwal b.v. Hoogwerkers BVRicall AutomatiseringShared PeopleSita RecyclingSOOS Oranje WitStam TransportdienstenStad en Land MakelaarsStockpoint CosmeticsTapijthal de HooghtTen Raede GroepTh. Voshart Machine Verhuur bedrijfThe Write OneTherma glasTower Services Europe BVTransnordic Forwarding BV Tuwi Nederland b.v.Uitvaartverzorging Dordrecht en Omst.Uitzendbureau ZuidgeestVan Dongen Offset - ZeefdrukVan Helden reclame artikelenVan Lonkhuizen & Van OostenVerfhandel van ReesVerkeersschool Wierks b.v. VHC Kreko GroepVrije Tijds CentrumVrumona b.v.Vuijck ScootersWBM b.v.Administratiekantoor ProcuraFP-ServicesPijl SchildersBeing you skinVan Wijnen Stolwijk b.v.JoJo JeansSVR Interieurbouw b.v.Loon & Verhuurbedrijf J. van geffenBaars Producten

p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

Page 22: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

voorste rij vlnr: sven Akkerman - ronald Traets - Arto Dielhof - Pipi Pruijmboom (trainer) - robert versteeg - bart Driesse - sjoerd boutensmiddelste rij vlnr: ronald vrolijk - roy Tibboul - Dylan Fenix - maurice lagendijk - renaldo van vugt - Eelco de lange - Wesley van Zeben - luc rozendaal

Achterste rij vlnr: ricardo Groenewegen - Anton beneder - Cees kleijnendorst (ass. Trainer) - ron Akkerman (leider) - leen den boer (verzorger) - Ozan Cimen - rob van der veenOp de foto ontbreken: Gijs Haringa (ass. scheidsrechter) - Omar Zenzen - Alex rekondie

Selectie 2011-2012•

Foto

graf

ie: L

inda

Vis

ser •

Page 23: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

voorste rij vlnr: sven Akkerman - ronald Traets - Arto Dielhof - Pipi Pruijmboom (trainer) - robert versteeg - bart Driesse - sjoerd boutensmiddelste rij vlnr: ronald vrolijk - roy Tibboul - Dylan Fenix - maurice lagendijk - renaldo van vugt - Eelco de lange - Wesley van Zeben - luc rozendaal

Achterste rij vlnr: ricardo Groenewegen - Anton beneder - Cees kleijnendorst (ass. Trainer) - ron Akkerman (leider) - leen den boer (verzorger) - Ozan Cimen - rob van der veenOp de foto ontbreken: Gijs Haringa (ass. scheidsrechter) - Omar Zenzen - Alex rekondie

Selectie 2011-2012

Page 24: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

Hoofdkantoor BeneVia BeneVia ‘s Dordrecht

Oranjestraat 30 Dubbelsteynlaan-West 82

3274 AK Heinenoord 3319 EM Dordrecht

T: (0186) 60 30 33 T: (078) 61 633 55

www.benevia.nl [email protected]

Je ziet waarschijnlijk de ene scherpe aanbieding voor

een verzekering of hypotheek na de andere. Natuurlijk,

een lage premie of lage hypotheeklasten is mooi

meegenomen, maar maak je dan wel de juiste keuze?

Bij BeneVia selecteren we verzekeringen en hypotheken

op basis van kwaliteit. Van de verzekeringen of

hypotheken die hiervoor in aanmerking komen, bieden

wij natuurlijk de goedkoopste aan, dat spreekt voor

zich! Dit doen wij voor zowel onze particuliere relaties

als voor onze zakelijke relaties.

Niet alleen de verzekering of hypotheek bij BeneVia is

van hoge kwaliteit, maar ook onze service.

Onze medewerkers Rosemarie, Annemarie en Dick van

onze vestiging in Dordrecht staan graag voor je klaar

om je vragen te beantwoorden en je problemen op te

lossen.

Dichterbij en makkelijker kan je het niet hebben!

w

BeneVia wenst alle teams

van s.v. Oranje-Wit

een succesvol seizoen toe.

Wil je op voorhand scoren en

verzekerd zijn van resultaat?

Dat kan ook door bij ons langs

te komen in Dordrecht of door

met ons te bellen.

Samen met u maken we

dan een mooie actie!

Page 25: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

sel

ecti

e 2e

elft

al Vo

orst

e rij

vln

r: Be

njam

in M

alsc

haer

t, Jo

b Sc

hena

u, D

enni

s Bu

ijser

, Sve

n Gr

oesb

eek,

Max

Ouw

erke

rkM

idde

lste

rij v

lnr:

Chris

de

Jong

h, J

ohnn

y Sl

eiffe

r, De

nnis

Coh

n, P

atric

k M

ans,

Ger

t Zui

dgee

st, E

nzo

van

de V

osse

nber

g, D

ylan

van

der

Ste

enAc

hter

ste

rij v

lnr:

Jurg

en A

brah

amse

, Ber

t Haa

k, H

ans

Harm

ans,

Vin

cent

van

Dijk

, Rub

en D

elw

el

• Fo

togr

afie

: Lin

da V

isse

r •

Page 26: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

Ondernemers metgroeiambities...

...geven wij alle support.

Wij feliciteren de Ten Raede Groep met haar unieke groeiconcept

Daarom is het goed te weten dat u voor alle financiële

zaken van uw bedrijf altijd kunt rekenen op de support

van de Ten Raede Groep. Bij de Ten Raede Groep werkt

u met één vast aanspreekpunt, uw cliëntmanager, die

uw business begrijpt en weet hoe hij u moet onder­

steunen. Een partner bovendien, die altijd kan terug­

vallen op een team van goedopgeleide specialisten op

het gebied van accountancy, assurantiën en financiële

detachering. Die samen met u één doel voor ogen heeft:

succesvol doorgroeien.

Bel 078 ­ 631 13 66 voor een vrijblijvende kennismaking.

Als ondernemer bent u iedere dag volop bezig met de ontwikkeling van uw bedrijf. Als geen ander weet u daarom hoe belang-rijk het is de financiële situatie in uw bedrijf altijd volledig onder controle te hebben. Want alleen dan kunt u uw bedrijf laten groeien. En dat wilt u natuurlijk. Maar financiële controle betekent ook dat u zich iedere dag weer bezig moet houden met allerlei regeltjes, wetten en cijfers. En dat wilt u natuurlijk niet.

Laan der Verenigde Naties 60 • Postbus 216 • 3300 AE Dordrecht • T. 078 - 631 13 66 • F. 078 - 614 78 79 • E. [email protected]

Iedereen

wil tochgroeien?

Ondernemers met groeiambities…

geven wij alle support.…

• Accountancy

• Assurantiën

• Detachering

• Fiscaal advies

• Personeel en Organisatie

Wij bieden u ondersteuning op het gebied van:

www.tenraede.nlLaan der Verenigde Naties 60 T. 078 - 631 13 66 www.tenraede.nl

Of het nu gaat om drukwerk, groot formaat

printen of verrassende promotie-artikelen, bij

van Dongen bent u altijd aan het juiste adres.

Kijk op onze website www.van-dongen.nl en

laat u verrassen door de veelzijdigheid van

van Dongen!

Maakt meer indruk!

Verrassend van Dongen...

Marconiweg 12, 3316 AM Dordrecht, Postbus 589, 3300 AN Dordrecht

T 078 - 631 07 38, F 078 - 613 54 10, [email protected], www.van-dongen.nl

o f f s e t • z e e f d r u k • p r i n t • s i g n • p r o m o t i o n a l s • t e x t i e l

Page 27: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

sel

ecti

e 3e

elft

al

Voor

ste

rij v

lnrr

: Lau

rens

Mar

kest

ein,

Nat

han

Cast

elei

n, J

onat

han

de K

ok, R

icar

do S

tuur

man

, Sjo

erd

de J

ong,

Min

ne G

roen

steg

e, R

aym

ond

den

Bakk

er.

Mid

dels

te ri

j vln

r: Ti

m L

eijs

, Roy

de

Kok,

Jim

vd

Lind

en, M

iche

l Fon

ville

, Len

nart

de V

ries,

Roa

ld W

etse

laar

,Ac

hter

ste

rij v

lnr:

Jayc

e W

est,

Wes

ley

Piep

er, T

on S

tam

, Har

ry S

chen

au, D

ylan

vd

Stee

nOp

de

foto

ont

brek

en: K

eepe

r Max

van

Baa

rle e

n Go

dwin

Aze

bry

• Fo

togr

afie

: Lin

da V

isse

r •

Page 28: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

28

p r e s e n t a t i e g i d s20

11

- 2

01

2

s.V. oranje Wit afdeling tennis

Voor u ligt de nieuwe presentatiegids waarin de gehele SV zich presenteert hoe zij het aankomende seizoen de strijd aangaan om de successen te evenaren of zelfs te verbeteren! Voor de tennisafdeling is dit ook een van-zelfsprekendheid en proberen we er ieder jaar op ieder niveau op vooruit te gaan.

Ook voor aankomend seizoen staat de agenda weer vol met tal van activiteiten die inmiddels zeer bekend zijn in de gehele regio. Wat denkt u van het “Van Maren 40+ Tennistoernooi” wat ieder jaar weer gehouden wordt in de maand juni en wat in 2012 voor de 14e keer gehouden gaat worden. De agenda wordt verder nog aangevuld met de “Clubkampioenschappen” (september 2011), het “Oliebollentoernooi” (december 2011), het “Dunia Coa-tings Mosseltoernooi “ (november 2011) en het “Lente toernooi” (voorjaar 2012).

Deze jarenlange tradities wordt gevold door het “BeneVia Open Dubbel Toernooi”. Dit toernooi was in 2011 weer een sensatie! Ook dit konden we ons weer gelukkig prijzen met een grote aantal inschrijvingen. Dat is maar weer een signaal dat het Open Tennis Toernooi van Oranje Wit een feest is om bij aanwezig te mogen zijn. De organisatie had gekozen voor het thema België en uiteraard was ‘Manneke Pis’ bereid om een weeklang te komen poseren langs de velden, tja wie wil dat nou niet meemaken?

Tijdens de toernooien zijn er ook veel ‘voetballers’ ge-spot, want ook afgelopen zomer hebben weer flink wat voetballeden kennis gemaakt met de tennissport dankzij de ‘Gluren bij de Buren’ actie. Het leuke hiervan is dat veel van deze leden hebben besloten om ook echt lid

te worden en vaker de strijd aangaan op de tennisbaan.

De tennis groeit tevens als competitievereniging, hierin worden zeer leuke resultaten behaald en voor aankomend seizoen draaien de competitieteams weer op volle toeren. Interesse in competitietennis? Meld je dan bij de competitieleider.

Page 29: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

29

• Fotografie: Linda Visser •• Fotografie: Linda Visser •

recreatief en prestatief gaan hand in hand

De basis van een goed functionerende voetbalvereni-ging wordt gevormd door de vrijwilligers binnen een vereniging.In het nieuwe voetbalbestuur van sv Oranje Wit werken verschillende coördinatoren aan de ontwikkeling van onze jeugd en de begeleiding van de seniorenteams.

Er komt veel bij kijken om de bal op onze grote vereni-ging goed te laten rollen.Recreatief en prestatief voetbal gaan op onze club hand in hand.

Wij zijn trots op het feit dat al onze (jeugd)selectie-teams zeer hoog spelen en genieten van de beleving en het plezier waarmee de niet selectieteams voor de pun-ten strijden.

Het voetbalbestuur stelt zich mede ten doel de interne organisatie te optimaliseren en veel talenten uit onze jeugdopleiding terug te zien in het eerste elftal.Het eerste elftal kan op deze wijze van een stabiele eer-steklasser doorgroeien naar het niveau van een volwaar-dige hoofdklasser.

Het voetbalbestuur is pas sinds kort van start gegaan, maar mede door het vele voorwerk van het voormalige

jeugdbestuur en het hoofdbestuur zijn er al innovaties in gang gezet:

Jeugdtrainers praten onder leiding van de prestatieve coördinatoren, inhoudelijk over de ontwikkeling van het voetbal en de talenten op Oranje Wit.

Er zijn dit jaar 27 nieuwe jeugdtrainers bereid gevonden om onze pupillen te gaan trainen.Deze trainers worden begeleid door meerdere leden uit het voetbalbestuur.

De eerste wedstrijden zijn opgenomen en worden ge-analyseerd met de nieuwe cameramast. We maken onze spelers in tactisch opzicht beter door de beelden gericht te bespreken.

Het jeugdopleidingsplan, het beroemde JOP van Oranje Wit, is up to date gemaakt.

In het voetbalbestuur willen we plezierig werken aan de ontwikkeling van onze club. Speerpunten in ons eerste jaar zijn het werken aan een planmatige aanpak, het verbeteren van de in-en externe communicatie, de begeleiding van onze trainers en het uitbreiden van ons eigen kader.

Op de website van de club vindt u een overzicht waarin u de leden van het voetbalbestuur kunt zien. In de ver-korte taakomschrijving ziet u ook wie waar verantwoor-delijk voor is.In samenwerking met alle overige vrijwilligers binnen de club maken we er wederom een fantastisch seizoen van.

Henk WiersmaVoorzitter voetbalbestuur

p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

Page 30: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

Edmond Hellenraadstraat 1003067 NT RotterdamTel. 010-2990429

www.handhavingsupport.nl

ONVERGELIJKBAAR

DordrechtDubbeldamCrabbehof

StadspoldersSterrenburg

Bieshof

AlblasserdamMakado-Alblasserdam

078 - 6162157

Page 31: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

31

seniorenVoetBal seizoen 2011-2012

Aan de diverse selectieteams is al aandacht besteed in deze presentatiegids.Er is ook nog een zeer belangrijke groep voetballers die lid zijn van onze vereniging die de nodige publiciteit kunnen gebruiken: de overige seniorenteams! Dit begint bij Oranje Wit 4, en onze jongste senioren-team, Oranje Wit 11, sluit de rij.

Het 4e, 5e en 6e spelen best nog wel hoog in de zater-dagcompetitie van de KNVB-Zuid 1, in de reserve 2e en 3e klasse van de A-categorie.Het 7e t/m het 11e doen dat in de B-categorie, in de re-serve 4e en 5e klasse.

Elk team heeft gemiddeld zo’n 18 spelers tot zijn be-schikking, en dat is wel nodig ook want de ervaring leert dat door blessures, schorsingen, vakanties, werkver-plichtingen etc. het zelden voorkomt dat alle 18 spelers ’s zaterdags aanwezig zijn.

Het voordeel bij deze teams is ook dat er zelfs vijf maal per wedstrijd gewisseld mag worden!De leiders cq aanvoerders regelen veel zelf in samen-werking met het wedstrijdsecretariaat: wij hoeven alleen maar zorg te dragen voor de velden, trainingsmogelijk-heden, materiaal en scheidsrechters. En als er toevallig

géén scheidsrechter is, dan fluit soms één van de spe-lers. Chapeau voor deze mannen!

De meeste van deze elftallen hebben een prima outfit. Er zijn altijd wel mensen te vinden die de tenues van een bepaald team willen sponsoren, uiteraard in goed overleg met de sponsorcommissie van onze vereniging.Dat elk elftal zich uitstekend thuis voelt bij onze club is ook in de kantine goed te merken: de zogenaamde derde helft is minstens even belangrijk als de eerste en de tweede! Ook is er nog een groep van wat oudere spelers – de zo-genaamde 40 plussers – die het niet meer zo ziet zitten om elke week op topniveau te voetballen. Zij trappen hun balletje één keer in de veertien dagen op een half veldje, niet langer dan een uurtje en zonder scheidsrech-ter. Ook bij deze mannen is sfeer na de wedstrijd uitste-kend, en ik spreek uit ervaring!Zoals u kunt lezen is er op het gebied van ‘overige seni-oren’ genoeg te doen bij onze club, zoals het bekervoet-bal waar elk team aan meedoet ter voorbereiding van de competitie. Ook worden er bij belangstelling vriend-schappelijke wedstrijden georganiseerd of ingeschreven voor toernooien.Als wedstrijdsecretaris ben ik bijzonder trots op deze groep seniorenspelers en ik hoop dat ze nog heel lang met plezier bij Oranje Wit blijven voetballen! Ik wens een ieder die bij Oranje Wit voetbalt een zeer sportief, succesvol en gezellig voetbalseizoen 2011/2012 toe!

Veel succes.

Ben BadeWedstrijdsecretaris

• Fotografie: Oranje Wit 5 •

p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

Page 32: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

AFWERKING

GRAFISCHE

IN

VEELZIJDIG

Grafisch Bedrijf Ardon DordrechtMalachiet 1300 • 3316 LD DORDRECHT • www.grafischbedrijfardon.nl

T 078 - 613 99 91 • F 078 - 613 90 44

Als je iets wilt

bereiken

Riwal is marktleider op het gebied van

verhuur en verkoop van hoogwerkers,

verreikers en andere producten en diensten

voor veilig werken op hoogte.

Ons succes biedt ons de gelegenheid

om regelmatig iets terug te doen voor

Dordrecht. Daarom is Riwal hoofdsponsor

van FC-Dordrecht. Daarnaast ondersteunen

we vele andere lokale initiatieven, sporters

en verenigingen, waaronder SV Oranje Wit.

HOOGWERKERS•

VERREIKERS

huren - kopenonderhoud - opleidingen

Telefoon: 078 - 618 18 88

E-mail: i n f o @ r i w a l . c o m

Website: w w w . r i w a l . c o m

Page 33: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

33

jUnioren selecties: jaar Van de handhaVing?

Eindelijk is het zover! A1, B1 en C1 mogen allen op divisie-niveau aantreden en de A2, B2, C2 allen in de 1e klasse. Dat betekent dat je met de jeugd bij de top van de Ne-derlandse amateurs hoort.Aangezien de 1e jeugdelftallen 10 jaar geleden nog in de 1e klasse speelden, betekent dat we bij Oranje Wit een behoorlijke ontwikkeling hebben doorgemaakt. De vol-gende stap is het niveau behouden…

sterke competitiesZoals de volgers misschien al gezien hebben, zullen al onze selectie teams in sterke competities spelen. Dit is gunstig voor de ontwikkeling van onze spelers. Ook voor de spelers van A2, B2 en C2 is het van belang dit niveau minimaal te behouden of in de nabije toekomst zelfs uit te breiden naar een plekje in de hoofdklasse. Op deze manier is de aansluiting/ doorstroming naar de A1, B1 en C1, en in een latere fase de hoofdselectie, makkelijker

Werklust en talent!Alle trainers hebben de ambitie, werklust en de drive om de spelers/teams beter te maken.De meeste van de trainers willen realistisch zijn en ge-ven aan dat ze in eerste instantie willen handhaven in de competitie. Gezien het talent dat binnen Oranje Wit voetbalt, in combinatie met de drive van de trainers, is dat misschien wat voorzichtig. Met enig toon van zelfvertrouwen, bluf en daadkracht denk ik dat alle selectieteams, van de junioren, zich minimaal bij de top 6 van deze competi-ties zouden moeten kunnen spelen. Maar de stand van de ranglijst is niet altijd het allerbelangrijkst, dat is de ontwikkeling van “onze sterren van morgen”. Dit proces is gaandeweg het seizoen zichtbaar. En bij de meeste teams is dit al goed ingezet!

Camera langs de lijn!Dit jaar hebben we binnen Oranje Wit een nieuw middel om “onze sterren van morgen” nog meer te laten ontwik-kelen… Video-analyse.Iedereen die erover hoort, is zeer enthousiast en wil zijn team zo snel mogelijk gefilmd en geanalyseerd wordt. Op dit moment zitten we echter in de fase dat alle rand-voorwaarden op orde moeten worden gemaakt en dat de werkgroep de mogelijkheden van het gebruik moet ondervinden.Gaandeweg het seizoen zal de camera regelmatiger langs de lijn te vinden zijn.

Bert de VriezeCoördinator junioren prestatief en video-analyse

• Fotografie: Linda Visser •

p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

Page 34: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

34

p r e s e n t a t i e g i d s20

11

- 2

01

2

• Fotografie: Marco Retel •

onderBoUW Van onze jeUgdopleiding: de pUpillen

Als u dit leest is de competitie weer in volle hevigheid losgebarsten. Ook bij onze “mannen” van 5 tot en met 12 jaar, de pupillen, wordt voor elke bal gestreden. Deze spelertjes dromen over hun idolen en wanen zich bij het scoren even Messi of Xavi te zijn.De pupillenopleiding bij Oranje-Wit staat hoog aange-schreven en probeert het maximale uit de talenten van elke speler te halen. De speerpunten van de opleiding zijn een voetbalmix; de 4 P’s. Prestatie, Progressie (indi-viduele ontwikkeling), Presentatie (gedrag en spelopvat-ting) en last but not least Plezier. In de onderbouw gaat het vooral om het voetbalvermo-gen van de individuele speler. Onze visie is dat de nadruk bij de jongste jeugd dan ook moet liggen op de techni-sche ontwikkeling. In deze periode wordt namelijk de basis gelegd voor hun verdere voetbal”carrières”.De belangrijkste taak van de jeugdtrainers en zeker van een pupillentrainer is dat hij de individuele kwaliteiten

(voetbalvaardigheid) van een speler verbetert en dat is structureel een teamverrijkende kwaliteit. En vervolgens geeft hij de spelers de ruimte hun voetbalvaardigheden op het (trainings)veld te demonstreren (oa. pingelen en dribbelen). Daarom wordt een pupillentrainer niet afgerekend op de (eind)stand van de ranglijst maar op het feit of hij de rugzak met voetbalvaardigheden van een individuele speler heeft verrijkt. Een aandachtspunt bij de pupillenopleiding dit seizoen is de kloof tussen het eerste en tweede team in een leef-tijdsklasse te verkleinen. Dus de D2 , E2 , E5 en F2 moeten dichter bij respectievelijk D1, E1, E3 en F1 komen. We zet-ten de succesvolle gemengde carrouseltrainingen daar-om ook voort en geven deze teams ook meer aandacht. Een tussenevaluatie binnen onze totale jeugdopleiding maken we aan het einde van de pupillenopleiding. Op welk niveau staan we met onze 12 jarige spelers.

Page 35: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

35

We kunnen concluderen dat het uitstekend gaat, want het vlaggenschip van onze pupillenopleiding de D1 voet-balt het komende seizoen in de hoogste jeugdcompeti-tie van Nederland en tegen bijna alleen BVO D1 teams. Het zal een buitengewone prestatie zijn als we ons we-ten te handhaven in de hoogste divisie. Ook hier staat de ontwikkeling van onze 2de en 1ste jaars D-pupillen weer centraal. Die mag niet stagneren ten koste van het resultaat. Met andere woorden de spelopvatting waarin we onze spelers opleiden zullen we hanteren. Verzorgd opbouwend voetbal van achteruit en proberen de te-genstander op eigen helft vast te zetten met aanvallend voetbal. Als u in de gelegenheid bent kom dan kijken naar ons D1 team en geniet van pupillenvoetbal op het hoogste niveau!Tenslotte maken we ook een volgende stap bij onze al-ler kleinste spelertjes, onze 5- en 6-jarigen, de mini’s. We starten met een Champions Leaque competitie. Ook dit past binnen onze opleidingsfilosofie. De voetbalvaardig-heden worden namelijk bevorderd door veel balcontac-ten en die krijg je naar onze visie op deze leeftijd meer bij 4 tegen 4 dan bij 7 tegen 7. Daarom houden we deze allerkleinsten een jaar langer bij de mini’s. En zegt u nu zelf wat is er mooier dan te voetballen in het shirt van een Europese topclub (Barcalona, Real Madrid of Ar-senal ed.) en te scoren als Messi , Ronaldo of Van Persie. Voetbal in zijn pure vorm.

Aanschouw het voetbalplezier in optima forma van ons

D1 tot ons Barcelona team in onze eigen CL. Want daar draait het om bij voetbal en zeker bij de pupillen: ple-zier!!! Op welk niveau dan ook.

Willem van Klinkcoördinator jeugd-prestatief pupillen

GROTE HEROPENING1 SEPTEMBER

2011

Van Neurenbergpad 2 - Dordrecht - 078 - 614 44 43

www.vtcjeans.nl

p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

Page 36: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

Emmaplein 284615 KK Bergen op ZoomTel. 0164 - 244 164Fax 0164 - 230 998E-mail [email protected]

Ook voor al uw Dartbenodigdhedenen uw sportprijzen

www.ribankdirect.nl

Ribank Direct is een handelsnaam van Ribank N.V. Ribank Direct werkt volgens het execution-onlyprincipe. Dit betekent dat wij

niet adviseren. Voor het doorlopend krediet is een prospectus beschikbaar. Wij kunnen die op uw verzoek kosteloos toesturen.

U kunt de prospectus ook downloaden van www.ribankdirect.nl. De rente is afhankelijk van de limiet en bedraagt voor dit

product maximaal 7,1%. De rente kan gedurende de looptijd van de fi nanciering wijzigen. Toetsing en registratie bij BKR in Tiel.

Zelf een lening afsluiten

tegen 5,7% rente?

Ribank Direct is een onderdeel

van Crédit Agricole Groep,

een van de grootste financiële

instellingen van Europa.

Kijk op www.ribankdirect.nl

Voorbeeldberekening voor een doorlopend krediet

Krediet limiet

Maandlast Effectieve rente op jaarbasis

Theoretische looptijd in maanden

Totale prijs van het krediet

€ 12.000 € 240 5,7% 58 € 13.920

€ 15.000 € 300 5,7% 58 € 17.400

€ 17.000 € 340 5,7% 58 € 19.720

rente? Vanaf

5,7%

Totale prijs van

€ 13.920

€ 17.400

€ 19.720

15 x 5RibankDirect_FC_A5_OranjeWit.indd 1 11-8-10 14:20

It’sShow time!

Evenementen

Artiesten

Orkesten

Partycatering

Partyverhuur

Decors

Decoraties

Attracties

Partytenten

Podia

Tribunes

Licht & geluid

Organisatieburo

Rien van Halen B.V.GALVANISTRAAT 5 - 3316 GH DORDRECHT

TELEFOON: 078-6174537 - FAX: 078-6174935 E-MAIL: [email protected] - WWW.RIENVANHALEN.NL

Page 37: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

37

Voorste rij vlnr: Dylan Smid, Resley van de Kamp, Luc Rozendaal, Jeroen Krook, Jelle van der Starre, Edison Warner, Noël den DunnenMiddelste rij vlnr: Jack van der Starre (teammanager), Jerry van Ingen, Henny Otto, Paul Heijligers, Soufiane Marguoum, Myron Scheper, Rick vander Linden, Paul van Oosten (trainer/coach)Achterste rij vlnr: Hans Heijligers (leider/verzorger), Junior Calmera, Daniël Jansen, Timo Kurpershoek, Nelson da Silva, Ivo Jansen(ass. scheidsrechter)

Voorste rij vlnr: Thomas Vigelius, Derek Kemper, Ian Sonnevelt, Timo Kurpershoek, Tonnie Stok, Ernst Busch, Nick SchotMiddelste rij vlnr: Barend Sikkema, Joshua Lambertus, Jeffrey Kruithof, Melvin Beuk, Baris Demir, Sander Bijl.Achterste rij vlnr: Roy Kirch, Jilles de Jager, Rene den Dunnen, André Kurpershoek, Chris Kirch, Davey Brand,Thomas Dusseldorp.

a1 - 3e diVisie

a2 - 1e klasse

p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

• Fo

togr

afie

: Hel

en v

an Z

eben

Page 38: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

OPTIMAL LIFTING PERFORMANCE

CRANES FOR EVERY DEMANDPowerful marine cranes in various configurations for use on tugs, work boats, dredgers, offshore suppliers and cargo vessels. Modular crane concept designing to DIN 15018 H1-B3 / H2-B3

Additional sea state condition, man-lift and/or certification by class authorities upon request.

exclusively for marine use

high attention to details

strength and reliability

fully factory tested

PROMAC BVVan Voordenpark 14P.O.Box 22 - 5300 AAZaltbommel NL

Tel.: -31(0)418-683333Fax: -31(0)418-683355E-mail: [email protected]

HS.Marine is a leading manufacturer of ship and offshore cranes with the world’s widest

range of crane models ranging from 5 to 1000 tm capacity. All crane models are specifically

designed, masterfully built and assembled to give our customers cranes of top quality.

The crane executions and quality details throughout will offer many years of safe and

reliable operation at low costs of maintenance. www.hsmarine.net

kNUckLE & TELEScOPIc

TELEScOPIc BOOM

STIFF BOOM

kNUckLEBOOM

FOLDABLE kNUckLE & TELEScOPIc

Page 39: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

39

Voorste rij vlnr: Angelo Leendertse, Rick Baas, Guidon Kithom, Mitchell Meijdam, Victor Rijneveen, Ivy Kithom en Ruben Naaktgeboren.Middelste rij vlnr: Niels Nugteren, Simon Brand, Jaap Klapwijk, Claudio Teneggi, Joren Dielhof, Ömer Karatas en Moreno v/d Geer.Achterste rij vlnr: Shujendy Martis, Rutger v Someren (teammanager), Mikias Vos (ass. scheidsrechter), Frank Wierks (Trainer) en Lars v/d Put.Op de foto ontbreken: Bjorn Vlasblom (trainer) en Thomas Wierks (teambegeleider)

Voorste rij vlnr: Elmerson Agata, Gianni Attasio, Rowin de Haas (k), Dennis Haksteen en Max Hartendorp. Middelste rij vlnr: Tom Schenau, Joeri van Ast, Niels van der Boor, Mike van der Pol, Simon Bouter en Juriaan den Hals. Achterste rij vlnr: Nick Schill (trainer) Moos Troch, Lowell Barends en Jester Francisca (trainer)Op de foto ontbreekt: Gienus Ortela (assistent scheidsrechter)

B1 - 3e diVisie

B2 - 1e klasse

p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

• Fo

togr

afie

: Hel

en v

an Z

eben

Page 40: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

40

p r e s e n t a t i e g i d s20

11

- 2

01

2

Voorste rij vlnr: Damian Tengnagell de Raad, Yunuz Ekiz, Merijn van der Grijn, Tom van der Leer, Fabian Attasio, Rick van Zwoll, Jasper Maaskant. Middelste rij vlnr: Erik Timmermans (trainer/coach), Ruben Retel, Loïck Smakman, Casper Westera, Denzel Baag, Dion Groot (trainer/coach).Achterste rij vlnr: André Boer (leider/assistent scheidsrechter), Cèzary van Es, Thomas Boudesteijn, Enzo Chapper, Leen Boer (verzorger).

Voorste rij vlnr: Roel Kraaijeveld, Cem Cagli, Ramon Davies, Bryn van den Berg, Mark de Korte, Jens van Vugt, Soufiane MeddouchMiddelste rij vlnr: IJzarius Trouwloon, Joep Schepers, Jerremy de Lijster, Viviane Verheijen, Indy van Halen, AJ MargaritaAchterste rij vlnr: Tim Frank, Jan Boezen, Tom van Klink, Lars Brand, Richard Boezen, Niels Vogelezang

c1 - 3e diVisie

c2 - 1e klasse

• Fotografie: Helen van Zeben •

Page 41: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

41

Voorste rij vlnr: Berend de Lange, Joris in ‘t Veld, Melvin de Dreu, Olaf Mol, Jay Brand, Menno Voshart, Robbert van de Weide Middelste rij vlnr: Pascal van der Kooij, Matthew Waisapey, Mike Dirkse, Dinand Eijmael, Kevin Heuverling,Achterste rij vlnr: Fred Koppe (assistent trainer), Elco Westerbeek, Luuk Valk, Elgar Klaui, Bedirhan Yildrim, Patrick Stoel, Gijs Kila, Rob Schenau (trainer), Ron van Cronenborgh (leider)

Voorste rij vlnr: Tijn Dubbeld, Tijmen Westerbeek, Luc Francissen, Pepijn ter Haar, Victor Ruer Middelste rij vlnr: Addo Veldhuizen, Sam van Hugten, Jules Kovacs, Noah Geus, Mert Oz Achterste rij vlnr: Robert Vogelezang (assistent scheidsrechter), Jim Frijhoff (leider), Bedirhan Yildrim, Luuk Valk, Gijs Kila, Elco Westerbeek, Patrick Stoel, Elgar Klaui, Thomas Hoogvliet (trainer)

d1 - 1e diVisie

d2 - 1e klasse

p r e s e n t a t i e g i d s 20

11

- 2

01

2

• Fo

togr

afie

: Hel

en v

an Z

eben

Page 42: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012
Page 43: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

Olo expedit emperum iumquatur adiae nobis dolupta quodissi officitatus volores dolorum quodita volor alia que et lam, ipis nonsequae. Itatemp orepuda pores pro cus ellupit ut aliquo eiciam eos voluptibus imusam alignis dolupta volendae simus aditiam, cum ero tem facerorum, consecatecte nem quam et faciis et is adi-genda cusam velecae volorem qui core voloresti blabore strumqu aturit, torerspe etur?Sae nobis id ut quis esciiscia vel in eumet assitatiati do-luptas aut repuda digeni voluptint, sinusda vendunt pe-lenis ad endit doloriossi dolectem rempore verfererro oditior ibusam ut aliqui volum que estrum is asperitatur? Quid ma pa voloresequam volesciis que mos nos vendis dent quaeped magnatibus idebis adignis dipiciat prae natem. At explacculpa as endunt, offici sam volupta spe-riam, sit inctorest illiqui officid eliciis ium eost harum voloressi tem qui delit et et mosamus dis venderum sum aut que eostem atestrum idestio es et dipsam volorum sae veniendae voluptur andignat arumqui non et ea po-rem iduci quatur sundae perferiae nonestia veliquasim et omnisi dolestrum qui consequis volupta pla se rentis quis estota cus cus, volorio iur, sitatur alia vellam quam, od mos quas nemqui odit occae voluptas accus, num quatis doluptat eum aut ullaborios as et ent qui abo-rum hic tem quia consendelit alit eleniaecum exerupt atquam quis nissinto ditati nonseculla nim nest, ariae volorum, am sit as dolupta quaecuptatem rempe rercia dis aut doloriberrum que voluptas eiunt unt entotatium restiunt ium de magni ditis none nesequi amusdaesto tempos etur, totam voluptus idem a a cor rerae maionse nectior essinvenis quiamus qui deris ea dolorem dolo-rias sit volo idere ped es utesciat rehendi to min nimus moloriatis dolor as sincium que laborum quam, sendis-ciatem ame veligni hiciamet dendi con porro vel iumet quam ad maximust volore landipsam nulliqu idemquis acereicit iliquas eatum invelibus et apero vellaccus po-repuda comniet urectes torpori tatempos voluptatum aceatqui verrum id et am simolup taquis et exceribea-tem venihit maio bearci quidem nisciur modiatem nis-int ex et est acculparum estis volupid iscipsus explitiam et di quiaecte vendaniment aspic tem alique nullacerro vendesendes magnima gnisciumque natur?Iquaspi denitatibus. Dandendit ex eaquam qui aligentur, excest aligendandam hari con nam, test, quundel iation rerfernat debitat.Et re, num quiant lab iducimus que nullaut endebis non-se nus solupic te magnis cus alitius, nihil excessequam venimus eius, con con con commolu ptatur asi invelis doloruptate ipsa quias aliquod isquia que nonseni stiis-que nam incia volore nulparc hitatec atature odita ellum erumquam invelecessi quia ventorporio cus et qui sed estrum harumqu asperem raecatus ea vendign atecepel minimus cidebit asperci lliquosam assime is dolorepe ni-mil in poreprae volo corrum quaerae vendam, quunto minum rem estias volendaes ma voluptatem ipid ma qui consecupic te magnati onseque poratest, officiet pa

dunto ipid esequi solo earum, quassim endam lam eum eum fugit odignam estrum et, sed molectumqui to quam alisi natium volorrum harcipsae secum eatempos mod et fuga. Nempore henectur sequi verum inciassi a nos exero deris quas rerio il inis pelestrum volorpo rrovita sperro tectionsequi omnisci enihillam, sequos sitibusam ut lit, estemodia sita cullabore, volum re eiunti cone-sedi dolorrovit lam quaest volorunt officipsapis verchil itatur ma im et fugia sunt anti dolupta prectibusam ius, velecus ciliatet ut unt eos ped que sandit doluptat et apidelibus vel ium alic te lam latur, sapiendesedi omni-maiorro omnis adit labo. Neque seque nat dolut volup-tatem. Ibus ducidest, ullor aditet re labo. Ut pa pel mos sandem rernatur, sit occabor emposanda vel id et volor mintium volumendis audita sit, am nobis rae pliqui dera-tur molorum qui ut delic te pa que doluptatus di ommo-lor umquatistis de at ratia dolo omnist, quatiam diatent.Pudiciis et in prationet dolupta cus molut a que sam rem ipsum res enem aspit eriasi autatur reribust velignis et qui dolo qui ipsam ut qui re nobisquis quo verspelique sum voluptatate rem volorit, imaxim net quo bereperi-onse et ma dolut exerem quod quame ex et parunti ar-cim accum voluta dolupta tiorrum as doluptias as et ut quia dolorrum ea veligenitat.Odit officimagnam audae plitatium ex etur aut aut do-luptae natur rectus, ut as aut aspe volupta cuscius ese con proribusa dolo volorporem cum aliandia natempos-sus et quiam ut expe nus everum rerum faceper natin-tur arum quiaepel id quo bereica essinciatis millorem re nusa venimi, sinimpore sum aut lit, nis ea nos qui omnisit et asperum fugia venet eum est offictest, omnist dolup-tam imod ut fugiae. Onsequo vento incia nat doluptas dicide derum quunte moluptat et moditis non prectota poria am, offici aut experup tibusciis videndandic te nie-nia volorep eriatquae officid modione ceaque pa iducia natet ab idunte as sande vellaut laccus eosam, ut auta-quia nimporestio. Apedita sam qui illandi natqui andions edignih illore, quas maximin vendunt, sita qui idi do-lestrum rem aut pliquam quo et, teturibus rat quaspiet rem laborest repta dolutec temperumque qui aut fugia nusam soluptates dus aut a vero dolenimet ad ut aut que qui reculligenim landaes enihitis endia is eaquosam iuntess imusam ligentotas eum ditaquam escipid quosa-nit rem si alita iur alis ipsae saperitae arit et labor sitatia spedit eos am eium ut quo qui con prate ipis quam labo. Nam iusam, sinihil luptat pra acimolu ptatqui sequae diae resequibus autatem iunt latur sit eat poreptas eos eost, conseri stiisitiunt parum doluptaquos as expliqui consequi dolupti doluptiorero volorit volorat.Aximusant ut poreni ad que solorum acersped quia si-millorem eosa nem ati cuptasp ereheni hillend erumquis eniminv entiamet lam dis quibus quiduntet pe vel mo-lupta quam eatendit rem nist et harum alictius verspel iaerior estrumqui con cusam sedit ex eniminum as mint ex estio odiandicto odit eum ni verrum fugit rempore hentia volendam int, tecabor emperro quatibus, sim

raectem comnim experna tUrionse

Page 44: Presentatiegids sv Oranje Wit Dordrecht 2011-2012

Voor al uw Ansichtkaarten, Visitekaartjes, Flyers, Folders, Posters, Briefpapier, Enveloppen, Stickers en Brochures.

✔ Scherpe prijzen én hoge kwaliteit

✔ Gegarandeerde levering

✔ Klanttevredenheid garantie

✔ Thuiswinkel waarborg

✔ Gratis helpdesk

✔ Gratis bestandscontrole

✔ Bezorging inclusief

✔ Drukwerk op FSC papier

FSC LOGO MIX 70%(CU-COC-811927)

Logo’s mogen niet kleiner, maar wel groter afgebeeld worden.

voor produktgroep: Ansichtkaarten

FSC LOGO MIX (CU-COC-811927)

Logo’s mogen niet kleiner, maar wel groter afgebeeld worden.

voor produktgroep: Briefpapier, MC Flyers/Folder Heavy en Light en Brochures op MC papier

Gebruik FSC Logo’s VirtualPrinterUITSLUITEND TE GEBRUIKEN VOOR DRUKWERK VAN VIRTUALPRINTER

Portrait Logo

Minimale afmeting:breedte 17mm

Landscape Logo

Minimale afmeting:Hoogte 12mm

Mini Logo Portrait

Minimale afmeting:Breedte 11 mm

Mini Logo Landscape

Minimale afmeting:Hoogte 8 mm

FSC LOGO MIX 50%(CU-COC-811927)

Logo’s mogen niet kleiner, maar wel groter afgebeeld worden.

voor produktgroep: Visitekaartjes Mat MC

OFF-PRODUCT LABEL(CU-COC-811927)

voor produktgroep: Voor promotionele doeleinden

Kijk en bestel op www.virtualprinter.nl

Posters, Briefpapier, Enveloppen, Stickers en Brochures.

cnossenlee

kstermeer.nl

www.cnoss

enleeksterm

eer.nl

GROEN BEPAALT HET BEELD

www.cnoss

enleeksterm

eer.nl

GROEN BEPAALT HET BEELD

UW INTERNET DRUKKER...VirtualPrinter

Kwal

iteit • Service • Kennis • Betrouwbaar

v

nnii

Sinds1995

Burg. Keijzerweg 10 3352 AR Papendrecht Postbus 2313350 AE Papendrecht

Tel: 078 - 615.00.90Tel: 0800 - 87.87.87.8 (gratis)Mail: [email protected]

BACK TOP