Presentatiegids 2013-2014

40
PRESENTATIEGIDS 2013-2014

description

 

Transcript of Presentatiegids 2013-2014

Page 1: Presentatiegids 2013-2014

PRESENTATIEGIDS 2013-2014

Garage F. Veeneman & Zn. Prins Willem Alexanderlaan 14377312 GB ApeldoornT: 055 355 50 05 E: [email protected]

www.garageveeneman.nl

✶ BETROUWBARE OCCASIONS

✶ ONDERHOUD EN REPARATIE

✶ APK EN ROETMETING

Al meer dan 30 jaar een begrip in Apeldoorn en omstreken!

Page 2: Presentatiegids 2013-2014

Join the winning team!

Sylryk bvEnergie- en

Bouwmanagement B.V.

Sportshop Walter van den Belt

BloemheuvelLetselschade

Centraal Beheer Achmea

Koetsier Boek- &

Kantoorvakhandel bv

Synensis Uitzendbureau

Runnersworld

Wilcon+Recherche & Beveiliging

Golf- en businessclub

de Scherpenbergh

De Stentor

Keurslagerij Jaap Oosterbeek

vanBinnennaarBuiten

Stichting CVO Apeldoorn

drs Jaap Hetebrij

Van Gerrevink b.v.Recycling /

Archiefvernietiging

BAB Apeldoorn bouwkundig adviesbureau

FysioNU

Steneker Reclame vof

Wassink Sierbestratingen

Vos Techniek

MEN Consultancy

AqonICT & Logistiek

Gebr Zoetbrood Installatiebedrijf

Het kindercentrum.nl

SchutInstallaties

Eetcafé Fijn

Univé Stad en Land Verzekeringen

Rabobank Apeldoorn

Mastermate in `t Hout

De BloemensteegDe Eglantier

BeCo Europe bv

Huis & Leven Groep bv

Totdrukwerk

G.B.BGelders

Brandweringsbedrijf

Fly Brazil

Countus accountants + adviseurs

Intersport Jonker

Camping Tussen de Diepen

Mennink Makelaars

B & K advies

NieuwenhuisAudiovisuele Apparatuur

PromohouseHANOS

Apeldoorn BV

Veldkamp at Home at Work

Bakker Bart

ING

Luc Houtenadvocaat arbeidsrecht

Dirk Mackaay Onderhoud en

Schilderwerken

ABCApeldoorns

Bewegings Centrum

Ab Mulder bv Skoda dealer

Windst advies bedrijfsvitaliteit

verzuimbeheersing

Fish `n Food

Hoornstra-Ophof Infra bv

sinkemojet administratie & belastingadvies

Businessclubleden

Stersponsors

Hoofdsponsors Jeugd

Cosponsors

Hoofdsponsors

BUSINESSCLUB

HM Schilderwerken

Cruysvoorde Management

Wijnhandel Slijterij `t Okshoofd

Garagebedrijf Bouwonderneming

V E E N E M A NTeamworkNet als bij een bouwonderneming draaitbij een vereniging alles om teamwork,van de F-jes tot de veteranen, van vrij-williger tot supporter, van bestuurslidtot sponsor. Samen werken ze aan heteindresultaat, een vereniging waargezelligheid en prestaties samen gaan.En daar dragen wij graag ons steentjeaan bij.

BouwondernemingVeeneman b.v.wenst csv Apeldoornhet nieuwe seizoenveel succes!

Kayersdijk 817332 AL ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Bouwonderneming Veeneman b.v. is aangesloten bij BouwGarant.Dit betekent dat u kunt bouwen op zekerheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wij brengen desgewenst veiligheids hang- en sluitwerk aan volgens Politiekeurmerk "Veilig Wonen".

Vm_adv_A4 csv 01-06-2007 10:12 Pagina 1

Page 3: Presentatiegids 2013-2014

ColofonOplage : 1650 stuksDruk : totdrukwerkVormgeving : René de BoerEindredactie : Wout van ZoerenAuteurs : Jeroen Pol - de Stentor Gert Kramer - de Stentor Walter van Zoeren - de Stentor Lex Oosterman Joost Poppe Wim Tamboer Denise Veeneman Wout van ZoerenFotografie :WoutvanZoerenAdvertenties : Stichting Sponsoring & Sportpromotion csv Apeldoorn

Inhoudsopgave

Onderwerpen zijn ondermeer:

Zoektocht naar balans : Verenigingsvoorzitter Blz 5

Oude bekenden : De trainers Blz 7

De nestor : Jeroen Willems Blz 11

Het collectief : Elftalfoto Blz 20/21

Terugblik : Olivier Orderbos Blz 25

Wedstrijdprogramma : In de Arena Blz 29

B selectie : Op het vinkentouw Blz 33

Balkonside : Supporters Blz 37

Een nieuw seizoen. Nieuwe kansen. Een, sportief gezien, maar matig seizoen in de hoofdklasse A ligt achter ons. Omkijken kan nooit kwaad, leren van fouten moet zelfs, maar het onvermijdelijke nieuwe seizoen staat voor de deur. Deze keer weer terug in de hoofdklasse C van het zaterdagvoetbal. Terug in een voor ons vertrouwde omgeving. We blikken in deze gids even terug naar de hoogte- en dieptepunten van het seizoen 2012-2013. Foto`s zeggen vaak meer dan woorden.

Het afgelopen seizoen in de hoofdklasse A heeft op bestuurlijk niveau heel veel nieuwe en goede contacten gebracht en ook met de businessclub was het goed toeven in een voor ons vreemde, maar zeker verfrissende omgeving. Maar onze ervaringen met de businessclubs uit de hoofdklasse C roepen opnieuw verwachtingsvolle en succesvolle ontmoetingen op. Daar kijken we naar uit.Wat gaat het komende seizoen ons brengen? Een nieuwe hoofdtrainer en een aantal nieuwe spelers die naar we hopen ook versterkingen zullen blijken. Dus wat let ons?

Deze presentatiegids, die tot stand is gekomen in samenwerking met onze stersponsors VanBinnennaarBuiten en Totdrukwerk, blikt even terug naar het afgelopen seizoen, maar kijkt vooral ook naar het nieuwe seizoen 2013-2014 met het nieuwe avontuur in de hoofdklasse C met veel illustere tegenstanders. De technische staf, de nestor van de A selectie Jeroen Willems, een paar trouwe aanhangers en sponsors die verantwoordelijk zijn voor de naamsexposure op de wedstrijdkleding kijken met verlangen uit naar het nieuwe seizoen in de hoofdklasse. Wat brengt ons het komende seizoen? U kunt het lezen in deze gids.

We willen op deze plaats in het bijzonder René de Boer en Jan Pranger bedanken voor hun inbreng op het gebied van de lay-out. Daarnaast gaat onze dank ook uit naar onze journalisten van professie Jeroen Pol, Gert Kramer en Walter van Zoeren. Dat het maar een “Topklassewaardig” seizoen mag worden in de hoofdklasse C van het zaterdagamateurvoetbal. Veel leesplezier toegewenst.

Wout van Zoeren

Dan moet het maar dit seizoen gebeuren! Van de redactie

3

Deze presentatiegids is een uitgave van de vereniging csv Apeldoorn en de Stichting Sponsoring & Sportpromotion csv Apeldoorn.

Page 4: Presentatiegids 2013-2014

4

COSPONSORS

Omdat onderhoud slimmer kan!

[email protected] • 055 5424079planbuilding

Al vanaf € 12,50 per maand!

Page 5: Presentatiegids 2013-2014

Iedere sportvereniging kent zijn besognes ten aanzien van de omgeving waarin wordt geacteerd. Binnen een middelgrote stad als Apeldoorn met circa 160.000 inwoners, komt hierbij dat de gemeentelijke aandacht moet worden gedeeld met een groot aantal sportverenigingen, die allen op zoek zijn naar leden die passen binnen de identiteit die zij willen uitstralen.

Voor csv Apeldoorn is het vinden van een balans tussen top- en breedtesport de sleutel tot een doorlopende groei van de club in alle opzichten. De kern van onze identiteit bestaat uit de christelijke grondslag waarop onze vereniging is gestoeld. Dit houdt onder andere in dat we niet afhankelijk zijn van de locatie waar we ons bevinden, maar dat onze leden verspreid over heel Apeldoorn de weg naar het Orderbos weten te vinden. Toch is er meer nodig en die meerwaarde wordt gevonden in de doelstelling om op een zo hoog als mogelijk amateur niveau te presteren. Niet alleen bij de senioren, maar ook bij de jeugd als kraamkamer voor de toekomst. Bottom-up zogezegd.

Het nastreven van deze ambitie heeft als voorname bijwerking dat ook de faciliteiten voor de meer recreatief ingestelde leden op orde zijn. Kunstgras, materialen, kader, expertise en wat dies meer zij werken door, terwijl omgekeerd het verenigingsleven doorwerkt naar de selectieteams. Vooral de beleving die van jongs af aan wordt gevoed met gezamenlijke activiteiten buiten het voetbal tot en met de evenementen die de Balkonside organiseert, zijn van grote waarde waarmee talentvolle spelers een binding houden met de club.

Voor sponsors van csv Apeldoorn is dit een meerwaarde, omdat niet alleen de naamsbekendheid naar buiten wordt uitgestraald door middel van uitingen etc., maar ook naar binnen. Want, met ruim 1200 leden die van de top tot breedte met elkaar verbonden zijn, biedt csv Apeldoorn als club met een goede naam, een waardevol netwerk. Voor bedrijven onderling is hiervoor de businessclub, met een gebalanceerde agenda aan activiteiten, zodat het ook business-to-business goed toeven is bij csv Apeldoorn.

Joost Poppe, voorzitter csv Apeldoorn

5

Het vinden van balans tussen top en breedte!COSPONSORS

Page 6: Presentatiegids 2013-2014

6

[email protected]

30

www.woonzorgunit

.nl

HOOFDSPONSORS JEUGD

Verzekeren?Pensioen regelen?

Hypotheek regelen?

Prima, maar kies eerst een goede adviseur!

(v/h Van Hal Adviseurs B.V.)

Prins Willem Alexanderlaan 727, 7311 ST Apeldoorn Tel. 055-3558555 fax 055-3558879E-mail: [email protected] Website: www.meeus.com

Page 7: Presentatiegids 2013-2014

Richard Karrenbelt en Jochem de Weerdt hadden tot afgelopen zomer op voetbalgebied nog nimmer samengewerkt. Enkele keren leken de paden van beide heren elkaar te kruisen, maar telkens koos een van de twee een afslag die hem weer verder van de ander wegleidde. Nu is het dan eindelijk zover: Karrenbelt (hoofdcoach) en De Weerdt (assistent) staan dit seizoen samen aan het roer bij csv Apeldoorn.

Jochem dreef me soms tot wanhoop

Nooit de krachten gebundeld, maar toch (hele) oude bekenden. Toen de kleine Jochem de Weerdt furore maakte in de D1 van csv Apeldoorn, dreef hij Richard Karrenbelt tegelijkertijd dikwijls tot wanhoop. Karrenbelt moest als coach van WSV D1 regelmatig lijdzaam toezien hoe De Weerdt de doelpunten aaneenreeg. ,,Ik weet het nog goed, we wonnen met

de D1 van WSV eens met 6-5 van csv Apeldoorn”, herinnert Karrenbelt zich. ,,Jochem maakte alle csv-goals. Ergerlijk voor ons, maar ik had ook bewondering voor Jochem. Vanaf dat moment wilde ik hem dolgraag naar WSV halen. Het is me helaas nooit gelukt.”

Ik wilde mijn carriere afsluitenbij mijn oude cluppie

De Weerdt koos als B-junior voor een profavontuur bij Go Ahead Eagles. Jaren later was De Weerdt inmiddels teruggekeerd naar de rangen der amateurs en speelde hij in dienst van WHC. Toen Karrenbelt lucht kreeg van De Weerdts besluit om te vertrekken uit Wezep, dacht hij alsnog te kunnen toehappen. ,,Ik zette alles op alles om Jochem naar SDC Putten te halen, maar dat lukte niet”, aldus Karrenbelt. De Weerdt: ,,Ik wilde m’n loopbaan afsluiten bij m’n ouwe cluppie csv Apeldoorn, dus liepen Richard en

ik elkaar weer mis. Een tijdje daarvoor had ik Richard bij WHC aanbevolen als nieuwe trainer. Maar dat ketste af omdat WHC de totale technische commissie ververste.”

Nu hebben Karrenbelt en De Weerdt elkaar dan eindelijk in de armen gesloten. Sinds bekend werd dat Karrenbelt John van Loen zou opvolgen bij csv Apeldoorn, hadden de twee vaak contact. Karrenbelt: ,,Dat waren soms lange praatsessies. Zaten we lekker te kletsen over het reilen en zeilen bij de club.” De Weerdt had er geen problemen mee om met Karrenbelt van gedachten te wisselen, terwijl hij het seizoen nog moest afmaken met Van Loen. ,,Ik kon dat goed van elkaar scheiden. Richard en ik praatten puur over het nieuwe seizoen en voetbal in het algemeen. Hij bemoeide zich in geen enkel opzicht met wat John van Loen deed.”Karrenbelt geeft toe dat hij in de slotfase van het vorige seizoen regelmatig met

7

Jochem de Weerdt en Richard Karrenbelt

Oude bekenden staan samen aan het roer Door: Gert Kramer, sportverslaggever De Stentor

HOOFDSPONSORS JEUGD

Page 8: Presentatiegids 2013-2014

8

STERSPONSORS

Ook het verkeer inApeldoorn loopt regelmatigvast. Jammer als Menninkdaardoor een bezichtigingvoor u zou missen. Dankzij onze fiets staan wijgegarandeerd altijd op tijden in de hoogste versnellingbij u voor de deur…

Mennink Makelaardij gaat altijd in de hoogste versnelling…

Kerklaan 57, 7311 AE Apeldoorn, telefoon (055) 578 55 40 [email protected] www.menninkmakelaardij.nl

Page 9: Presentatiegids 2013-2014

samengeknepen billen de verrichtingen van csv Apeldoorn volgde. ,,Ik was enorm opgelucht toen csv Apeldoorn dankzij die late goal van Richard van Schooten tegen VVGZ in de hoofdklasse bleef. Ik was net gedegradeerd met Genemuiden en zat er uiteraard niet op te wachten om te beginnen bij een club die ook was gedegradeerd. Gelukkig kwam dat doemscenario niet uit. Als csv Apeldoorn was gedegradeerd, had ik de hakken trouwens niet in het zand gezet. Dan was ik met even veel plezier aan de slag gegaan bij csv, laat dat duidelijk zijn.”

Karrenbelt wil met csv Apeldoorn in de eerste plaats vermaak bieden. ,,Spektakel en aanvallend voetbal, daar ga ik bij elke club vanuit. Het moet druk worden in het Orderbos. De Apeldoorner moet op zaterdag denken ’he, ik ga weer lekker bij csv Apeldoorn kijken’.” Is Karrenbelt

tevreden met de selectie die hij tot zijn beschikking heeft? ,,Zeker. Jochem en ik vervulden bij de samenstelling van de selectie een adviserende rol en er is goed naar onze adviezen geluisterd. Ik was onder de indruk van de know-how binnen de scoutingsgroep van csv Apeldoorn. Die mensen weten precies wat er voor talenten rondlopen in Apeldoorn en omgeving en ook een stuk daarbuiten. Ze hebben dat prima in kaart gebracht.”De Weerdt ondervond vorig seizoen aan den lijve hoe belangrijk het is om een brede, uitgebalanceerde selectie te hebben. ,,De groep bleek toch iets te smal, hoewel het ons ook wel erg tegenzat met blessures en schorsingen.

Op een gegeven moment moest zelfs ik de voetbalschoenen weer aantrekken.” Met een grijns: ,,Ik heb zestien minuten gespeeld en in die korte tijd twee gele kaarten gekregen… Nu kan ik erom lachen, maar op het moment dat ik moest

opdraven was dat niet echt leuk. Dat was eigenlijk te gek voor woorden voor een hoofdklasser.”

Wij werken op basis van gelijkwaardigheid

Karrenbelt benadrukt dat hij en De Weerdt op basis van gelijkwaardigheid zullen werken. ,,Ik heb uiteraard de doorslaggevende stem, maar Jochem en ik zullen optreden als een twee-eenheid. We zullen best wel eens een felle discussie hebben, maar dat zal niemand anders merken.” De Weerdt: ,,Dat is alleen maar goed. Je moet elkaar af en toe de waarheid kunnen zeggen, dat werkt vaak verfrissend.”

9

STERSPONSORS

Page 10: Presentatiegids 2013-2014

10

STERSPONSORS

C O M M U N I C A T I E M E T E F F E C T

www.vanbnaarb.nl [email protected] - 578 95 83

toonaangevend IN beeld, geluid licht en video

VERH UU R EN VERKOOP VAN AU DIOVISU ELE APPARATUU R

WWW.NIEUWENHUIS.NET

Schumanpark 59, 7336 AS Apeldoorn, T 055 533 33 92, F 055 541 71 02, [email protected]

Uw gratis, persoonlijk betrokken en actieve belangen-behartiger bij verhaalbare letselschade als gevolg van: • verkeersongevallen• bedrijfsongevallen• beroepsziekte• medischefouten• ongevallenbijrecreatie,sportenspel• ondeugdelijkeproductenofdiensten

!!!Hoe gering uw letsel ook lijkt, laat uw belangen altijd behartigen!!!

www.bloemheuvelletselschade.nl info@bloemheuvelletselschade

M: 06-53353208UW VERTROUWEN WAARD

Page 11: Presentatiegids 2013-2014

Met zijn 32 jaar is Jeroen Willems de nestor van csv Apeldoorn. Zelf voelt de verdediger zich allerminst de oudste van het stel. ,,En zo oud is 32 toch ook weer niet? Het houdt me jong om met die jonge spelers in een team te zitten.”

Dit seizoen betekent de zevende jaargang van Jeroen Willems bij csv Apeldoorn. Hij speelde meer dan honderd wedstrijden in de hoofdmacht en probeert dat aantal verder omhoog te brengen. ,,Vorig jaar heb ik meer gespeeld dan menigeen vooraf dacht. Met Peter de Waal en Joost Krijns hadden we een prachtig centraal verdedigingsduo in huis. Maar Peter moest door zijn blessure snel afhaken.”En zo kreeg het seizoen voor Willems een onverwachte wending. ,,De hele voorbereiding was ik op reis door Japan. Ikheberwelvoorgezorgddat ik zofitmogelijk bleef. Toen ik eenmaal terug was mocht ik meteen volledig aan de bak. Het werd voor mij een prima seizoen, al vielen de teamprestaties wel eens tegen.”Fit zijn en fit blijven. En vervolgenszien waar het schip strandt. Zo laat de doelstelling van Willems zich in een paar woorden omschrijven. ,,Fit zijn is de hoofdzaak, de rest zie ik wel. Ik heb altijd goed voor mijn lichaam gezorgd, dat zal niet veranderen. En natuurlijk wil

ik graag zo veel mogelijk wedstrijden spelen. Maar daarvoor is het belangrijk om fit te zijn. Ik ben de hele weekmet sport bezig. Naast de trainingen en wedstrijden ga ik twee keer in de week naar onze sponsor ABC, daar doe ik vooral krachttraingen.”

Er is niets mooier dan een echte derby-sfeer

Een seizoen met een nieuwe trainer. Met een deels nieuwe spelersgroep. En

een seizoen in de hoofdklasse C. ,,Het zijn die prikkels die er voor zorgen dat je je nooit verveelt. Voor de club is het mooi om weer in de hoofdklasse C te zitten. Zelf heb ik het seizoen in de hoofdklasse A ook geweldig gevonden. Met name de uitwedstrijd bij Ajax. Spelen op De Toekomst was voor mij echt een hoogtepunt. Persoonlijk denk ik dat we met ‘taaiere’ tegenstanders te maken krijgen. Ploegen als Staphorst, Berkum en DETO zet je niet zomaar opzij. Voor ons is het zaak om een stabiele hoofdklasser te zijn. En als we dan hier en daar om een periodetitel mee kunnen doen is dat mooi meegenomen. Voor de club zou het fantastisch zijn als we in C ook weer meer toeschouwers gaan trekken. In het veld krijg je daar niet zoveel van mee, maar voor het publiek is er niets mooier dan een derby-sfeer.”Na zes volledige seizoen in het roodgeel van csv Apeldoorn zijn er nog steeds veel mensen die de voetballer Jeroen Willems met Apeldoornse Boys associëren. De club waar Willems in zijn jeugd speelde en doorbrak. ,,Voor de mensen die mij echt kennen is dat niet zo gek. Ik ben er nog steeds lid en praat ook graag over de Boys. Maar natuurlijk beginnen de jaren hier ook te tellen.” Willems lacht. ,,Ik kan met een gerust hart zeggen dat ik roodgeel bloed heb.”

11

NestorWillemswilvooralfitzijnDoor: Jeroen Pol

STERSPONSORS

Page 12: Presentatiegids 2013-2014

12

csv Apeldoorn en sponsors, een gouden combinatie? In deze tijd van economische tegenwind is het doorgaans niet gemakkelijk om als ambitieuze sportclub bedrijven aan je te binden. Maar bij csv Apeldoorn blijkt de aantrekkingskracht toch nog groot. Een rondje langs de hoofdsponsors, cosponsors, mouw- en broeksponsors van de A selectie. Over verwachtingen, economisch en sportief èn clubliefde.

Huib Mojet en Ralph Sinke hebben zo’n anderhalf jaar geleden de handen ineen geslagen. Samen bestieren ze een administratie- en belastingadvieskantoor, SinkeMojet, dat op 1 juli dit jaar verhuisde van de Kerklaan 8 naar de Badhuisweg 78. Lang hoefde er niet te worden nagedacht toen ze werden gevraagd csv Apeldoorn te sponsoren. Het werd een plek op de mouw van het shirt. Mojet verdiende zijn sporen als voetballer bij de club en is nog steeds een graag geziene gast op Sportpark Orderbos. ,,Maar we waren er samen snel uit dat we ook maatschappelijk wilden ondernemen”, zegt Sinke. ,,Bovendien snijdt het mes aan twee kanten. We helpen de club, maar het is ook een kwestie van zien en gezien worden. In ons vak draait het om relaties. Met de businessclub van

csv Apeldoorn boren we nieuwe relaties aan.” Mojet: Het is ook een mooie manier om ons bedrijf onder de aandacht te brengen, we zijn jonge ondernemers. Wat we van dit sponsorschap verwachten? Dat is altijd moeilijk in te schatten. Het is niet te meten. We krijgen naamsbekendheid, maar het is ook steun voor de club. En vooral leuk, je levert toch een bijdrage.”En het valt op, bemerken de twee. ,,We worden vaak gebeld dat er foto’s in de krant staan, is onze naam toch te lezen. Dat valt op.” Sinke: ,,Ja, die voetballers worden toch altijd met hun bovenlijf vastgelegd op de foto’s. Dat scheelt.” Mojet: ,,Ik loop al een flinke tijd meebij deze club en heb veel contacten. Als bedrijf heeft het veel voordelen. Business-to-business. We halen uit onze contacten bij de club echt klanten. Maar voor mij is het ook iets teruggeven voor wat ik vroeger als voetballer van de club kreeg.” Sinke: ,,Je moet je gezicht bij de club laten zien. Dan weten mensen wie je bent en wat je doet. Dat werkt. Dan gaat de gunfactor ook eerder spelen.”SinkeMojet staat volgens de mannen voor laagdrempelig en hoge kwaliteit. ,,Goed luisteren naar de klant en altijd doen wat je zegt of belooft. Direct contact over weinig schijven. Net als bij de clubs”, zegt Mojet. ,,We kennen de normen

en waarden van deze club en willen daar deel van uitmaken. Het is een win-winsituatie.”Ze hebben ‘goede’ verwachtingen op sportief gebied. ,,Een nieuwe trainer, goede zet. Voor ons is het belangrijkste hoe de club zich manifesteert, niet de prestatie. De mentaliteit is belangrijk.” Toch hopen ze dit seizoen op een periode. ,,Er is niets leuker dan succes en een groep voetballers juichend voor de Balkonside. Daar komen we voor.” Meer informatie www.sinkemojet.nl

Uit ons sponsorschap komen veel contacten met andere sponsors voort

Broeksponsor B&K advies verlengde het contract met drie seizoenen. B&K is Luuk Brink en Hendrie Kroes. Ze hebben roodgeel bloed door hun aderen vloeien en toen de actieve sportcarrière achter de rug was, werd al snel duidelijk dat de relatie met csv Apeldoorn er niet op zat. ,,Het is aan de ene kant naamsexposure”, zegt Brink, ,,maar de club is ook een familiegevoel. Je gunt de club en de spelers wat en dat is toch prettig.” Kroes beaamt de woorden van zijn collega. ,,Je doet klanten op en dat is ook belangrijk.

csv Apeldoorn en sponsoring: een win-winsituatie Door: Walter van Zoeren

V.l.n.r.: Steven Jansen, Richard Jansen, Hendrie Kroes, Luuk Brink, Jan Veeneman, Edwin van Veen, GerardVeeneman,HuibMojetenRalfSinke.JohnKampontbreektopdezefoto

Page 13: Presentatiegids 2013-2014

13

Het is voor beide kanten een positieve situatie.”Naast broeksponsor bij het vlaggenschip besloten de twee ook de B selectie van de club te ondersteunen. ,,De technische staf is klant bij ons, veel Apeldoornse jongens. Dat maakt het contact makkelijker.”Uit hun sponsorschap komen veel contacten met andere sponsors voort. ,,Er worden veel activiteiten georganiseerd waardoor de sponsors veel met elkaar in aanraking komen. Dat is alleen maar goed voor je netwerk”, zegt Kroes. ,,Het lijkt in deze tijd bijzonder om je nog drie jaar aan club te binden, maar het levert ons echt iets op.”En ze zien overeenkomsten met het eerste elftal. ,,Net als bij de club willen we ook in ons werk zo hoog mogelijk presteren. Ik ben blij dat we hoofdklasser zijn gebleven, we zijn erg betrokken en leven mee met de prestaties van de club. Dat zit in ons.” Meer informatie www.benkadvies.nl

Dat we naar beneden moesten kijken waren we niet gewend

Ze lijken niet meer weg te denken bij csv Apeldoorn. Heb je het over csv, dan worden in een adem ook Jan en Gerard Veeneman genoemd. Met het bouwbedrijf van Jan en het garagebedrijf van Gerard alweer twaalf jaar hoofdsponsors van de club. En ze tekenden voor nog eens drie jaar bij.Ze zaten de laatste weken van het afgelopen seizoen ‘behoorlijk in de piepzak’, geven ze grif toe. Waar de verwachtingen hooggespannen waren, moest de rood-gele brigade tot en met de laatste wedstrijd in de nacompetitie strijden voor lijfsbehoud in de hoofdklasse. ,,Een van de mindere seizoenen op sportief gebied, we hebben te weinig goede wedstrijden gespeeld”, vindt Gerard. ,,Dat we geen kampioen zouden worden wisten we, maar dat we naar beneden moesten kijken… Dat waren we niet gewend.”De handhaving is belangrijk voor de

sponsoring, weten de twee. ,,Kijk, wij horen bij de zogenoemde sociale sponsors. Hebben een langdurige relatie met de club. Maar je weet dat bij degradatie ook sponsors afhaken. Het was een slecht moment geweest.”Sociale sponsors dus, maar ,,Over extra dingen denk je in deze tijd wel langer na. Dat kan niet anders in deze tijd. Het sponsorschap levert ons heel veel naamsbekendheid op. Dat is de kracht van reclame. Het is moeilijk te meten, maar de meeste mensen kennen ons en onze bedrijven wel.” Niet dat de gunfactor een doorslaggevende rol speelt om te kiezen voor het bouw- of garagebedrijf. ,,Iedereen rijdt auto”, weet Gerard, ,,maar je moet wel kwaliteit bieden.”

Jan beaamt de woorden van zijn neef. Terug naar de sportieve verwachtingen, want de ‘Veenemannen’ praten maar wat graag over voetbal. Met passie. ,,Dat is ook het minimale wat je van het eerste elftal mag verwachten. Passie en inzet”, zegt Jan. ,,Dat is een vereiste”, vindt Gerard. En ze denken dat het met Richard Karrenbelt als nieuwe trainer wel goed zit met de passie en het vuur. ,,We willen spektakel op het Orderbos!” Meer informatiewww.garageveeneman.nl en www.bouwbedrijfveeneman.nl

Ook Steven Jansen Onderhoud en Schilderwerk verlengde het cosponsorschap met drie seizoenen. De beslissing was snel genomen, erkent

Steven Jansen, die samen met broer Richard het bedrijf bestiert. ,,We vinden het allebei erg leuk om te doen”, zegt Steven. ,,De club spreekt ons aan en het levert ons naamsbekendheid op. Bovendien hoor je geen wanklank over deze club. We ondersteunen de club omdat we iets terug willen doen voor de sport. We willen ons met de sport afficheren, voelen ons betrokken enkomen in contact met potentiële klanten”, vult Richard aan.Het business-to-businessgedeelte van de sponsoring spreekt de twee erg aan. ,,De club is makkelijk toegankelijk en met hoofdsponsor, bouwbedrijf Jan Veeneman, werken we veel samen. We leggen door de businessclub veel sneller

contacten.”Ze maken na elk seizoen de balans op welke clubs ze blijven sponsoren. ,,Het moet voor zowel de clubs als ons iets opleveren. Het is ook voor ons een podium om onszelf te laten zien.”Sportief stellen ze geen eisen, zeggen ze in koor. ,,Als is de publiciteit natuurlijk groter als het eerste elftal beter presteert. En dan komt er meer publiek.” Ze hebben het volste vertrouwen in de nieuwe trainer. ,,Hij is duidelijk en wil er voor gaan. Vertrouwen in jezelf en uitgaan van eigen kracht, riep hij al. Dat zij parallellen met ons bedrijf. Nee, csv Apeldoorn is een zeer goede keuze. Deze club past perfect bij ons. Een familieclub en een familiebedrijf.” Meer informatie www.stevenjansen.nl

Verwachtingen,economischensportief,ènclubliefde

Naamsexposure

Page 14: Presentatiegids 2013-2014

14

Edwin van Veen, van MEN consultancy, staat ook de komende drie seizoenen met zijn bedrijf op de broek van de spelers van het vlaggenschip van csv Apeldoorn. Zes jaar geleden begon Van Veen voor zichzelf. Men – van ‘mensen’ maar ook een verwijzing naar de initialen van het gezin: Messica, Edwin en Noëlle – is een bureau voor intern management. ,,Ik regel debedrijfsvoeringenfinanciënvoorveelnon-profitorganisaties, veel gemeentesen veiligheidsregio’s bijvoorbeeld”, zegt Van Veen. Verlengen van zijn contract als sponsor was een vanzelfsprekendheid. ,,Ik heb iets met deze club, kom heel veel bekenden tegen. Als je dan iets voor een club kan betekenen, dan doe je dat graag”, zegt Van Veen, die ook actief is in de jeugdcommissie van de club. ,,Sponsoren levert mij niet veel nieuwe klanten op, voor mij speelt de gunfactor een grote rol. Al zijn we met meerdere sponsors bezig om meer business-to-business avonden op te tuigen, met thema’s op doelgroepbasis. In samenwerking met de stichting sponsoring en sportpromotion van de club willen we zo meer verdieping aanbrengen. En zo meer bieden dan voetbal alleen.” Hij is blij met de handhaving in de hoofdklasse. ,,Mensen identificerenzichsnellermeteenclubalsdie op een hoog niveau speelt. Je moet het beste er uit halen. Maar realiteitszin is een groot goed en dat zit wel goed bij deze club.” Meer informatie www.menconsultancy.nl

Lang hoefde hij er niet over na te denken toen John Kamp gevraagd werd met zijn bedrijf Kamp Coating cosponsor te worden van csv Apeldoorn. ,,De familie Kamp heeft csv Apeldoorn altijd een warm hart toegedragen”, vertelt John. ,,Ik heb er zelf ruim 25 jaar gevoetbald, in het achtste en twaalfde elftal. Ik heb

altijd een goed gevoel gehad bij deze club.”Kamp Coating, dat al veel langer als sponsor aan de club verbonden is, tekende een driejarig contract als cosponsor en is de komende jaren onder meer op de achterkant van het shirt van het eerste elftal te vinden. John Kamp kon de afgelopen jaren door zijn werkzaamheden niet wekelijks aanwezig zijn op het Orderbos. ,,Ik maak lange dagen en zaterdag staat dan de familie centraal. Maar ik ga er van uit dat ik het komende seizoen vaker langs de lijn te vinden zal zijn. Het is sowieso leuk om bij de club te komen en mijn oude maten weer tegen het lijf te lopen.”

Innovatief coatingbedrijf met een warm hart

Kamp heeft hoge verwachtingen voor het komende seizoen in de hoofdklasse. ,,Ik vind het prachtig dat we een Apeldoornse trainer hebben weten te strikken. Ik hoop dat het beter gaat dan vorig jaar, al denk ik dat promotie ook dit seizoen een lastig verhaal wordt. Als sponsor hoop ik natuurlijk dat csv Apeldoorn altijd zo hoog mogelijk voetbalt, maar plezier hebben vind ik nog veel belangrijker. En dat zit wel goed bij deze club.”

Kamp Coating is marktleider in het

voorbehandelen en poedercoaten van metalen producten. Het Apeldoornse bedrijf, met onder meer nog vestigingen in Emmen, Eindhoven, Lochem en Vianen, richt zich voornamelijk op onderdelen voor de automotive sector, machinebouw, agrotechniek en onderdelen voor binnen toepassing. Buiten de producten kan zelfs ook het transport worden geregeld. ,,We bieden hoogwaardige kwaliteit en werken continu aan nieuwe processen. Met zo’n veertig mensen in Apeldoorn en meer dan honderd in het hele land leveren we hoogstaande en duurzame producten.”

Sinds 2008 is ook Anopanel (vestiging Eindhoven) onderdeel van Kamp Coating Groep. Anopanel is full service leverancier in industriële en professionele markten. Het levert kunststof, aluminium of metalen panelen en behuizingen. Ook productiebedrijf Duropanel (Lochem) is onderdeel van Kamp Coating Groep.

Om naamsbekendheid zit Kamp Coating dan ook niet meer verlegen. Wat brengt sponsoren van csv Apeldoorn dan op? ,,We zijn een industrieel bedrijf dus het is moeilijk te meten wat sponsoring oplevert. Maar zoals gezegd: csv Apeldoorn heeft een speciaal plekje in ons hart.”

Alles over Kamp Coating, de werkzaamheden en producten, is te vinden op www.kampcoating.nl

Page 15: Presentatiegids 2013-2014

15

Ze zaten vorig seizoen niet bij de A-selectie, maar hebben een zeer bekend gezicht. Jasper Verstraten, Jesse Hartgers en Dennis Gerritsen maakten de overstap vanuit de B-selectie, terwijl Jaap de Brouwer terugkeerde na een seizoen bij DOVO te hebben gespeeld.

Het enthousiasme bij het viertal is groot, al verschillen de persoonlijke ambities. Voor de één staat veel leren bovenaan, een ander wil proberen veel wedstrijden te spelen. En Jaap de Brouwer, de meest ervaren van het stel, wil veel doelpunten maken. ,,Hier heb ik mijn beste voetbal gespeeld”, wijst De Brouwer naar het hoofdveld. ,,Hier heb ik de meeste goals gemaakt. En dat wil ik weer gaan doen. Het kijkje in de andere keuken is heel leerzaam geweest. Al heb ik het gevoel gehad dat ik bij DOVO niet heb kunnen laten zien wat ik kan.”

Jasper Verstraten heeft zijn naam in de tweede fase van vorig seizoen gevestigd. ,,Ik vind het super om deel uit te maken van de beste voetbalselectie van Apeldoorn. Dit geeft mij de kans om als voetballer

verder te ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik natuurlijk graag basisspeler worden in het eerste. Vorig seizoen heb ik al het gehele seizoen mee mogen trainen, wat voor mij een groot compliment was. Zo heb ik een plek kunnen afdwingen in de A-selectie dit seizoen waar ik ontzettend trots op ben.”

Jesse Hartgers en Dennis Gerritsen komen met ongeveer dezelfde ervaringen en woorden. ,,Afgelopen seizoen voelde ik mij al wel onderdeel van de selectie, maar op papier was dat niet het geval”, zegt Gerritsen. ,,We hadden bijvoorbeeld andere tassen en beschikten niet over de hotelpakken van de A selectie. Aankomend seizoen is dat wel het geval en daar ben ik super blij mee. Het is toch mooi om deel uit te maken van de beste selectie van Apeldoorn. De stap naar een hoofdklasser vanaf tweede divisie jeugd is behoorlijk groot. Daarom had ik in het begin moeite op de trainingen. Naarmate het seizoen vorderde ging het steeds beter en heb ik veel geleerd van John van Loen en Jochem de Weerdt. Ook de andere ervaren spelers hebben mij veel geleerd,

vooral in het positiespel.”

Spelen in de hoofdmacht van csv Apeldoorn is iets moois, zo maakt Jasper Verstraten duidelijk. Hij herinnert zijn competitiedebuut nog feilloos. ,,Mijn eerste invalbeurt was uit tegen Montfoort (0-5). Toen ik het veld inkwam stond het inmiddels al 0-4. Er stond nog weinig op het spel en ik kon lekker vrijuit voetballen. De invalbeurt ging erg lekker, ik had nog een mooie steekpass waaruit werd gescoord maar helaas werd deze treffer wegens buitenspel afgekeurd. Ook had ik nog een schietpoging van afstand die helaas niet hard genoeg geschoten was. Na deze invalbeurt kreeg ik een ontzettende boost en drang om nog meer minuten te maken in het eerste.”

Waar csv Apeldoorn aan het eind van dit seizoen staat is volgens Jaap de Brouwer lastig te zeggen. ,,We hebben een goede groep en een goede trainer. Als we als groep verder kunnen groeien zullen we ook resultaten boeken.”

Bekende gezichten horen er nu bij Door: Jeroen Pol

V.l.n.r:PatrickJansen,JaapdeBrouwer,JesperKraaijenbrink,DennisGerritsen,JesseHartgers,JasperVerstraten, Burak Tekay en Melvin Bresser

Page 16: Presentatiegids 2013-2014

16

Selectie en begeleiding seizoen 2013-2014

Naast de bekende gezichten zijn er ook nieuwe spelers van buiten aangetrokken. Dus nieuwe gezichten:

De 25-jarige middenvelder Melvin Bresser komt over van WHC uit Wezep: ,,Ik heb voor csv Apeldoorn gekozen omdat ik een Apeldoornse jongen ben en in de regio is csv de hoogst spelende club. Ik hoop dat ik dit seizoen veel aan spelen toe zal komen. Voor wat betreft de teamprestaties, denk ik dat we mee gaan doen om het kampioenschap.”

Doelman Patrick Jansen (23) maakt de overstap van DETO Vriezenveen naar csv Apeldoorn: ,,Ik heb voor csv Apeldoorn gekozen omdat het de hoogst spelende club in de regio is. Al twee keer eerder was ik bijna naar csv Apeldoorn gekomen. We hebben voor komend seizoen denk ik

een goede mix aan spelers en we gaan bovenin meedoen. Voor mijzelf is het doel om zoveel mogelijk te spelen.”

De 19-jarige verdediger Jesper Kraaijenbrink komt over uit de jeugd van Almere City FC: ,,De keuze voor csv Apeldoorn werd bepaald doordat het een stap hogerop is en ik meteen een goed gevoel had bij de club. Door blessures heb ik het afgelopen seizoen weinig gespeeld. Ik hoop dat ik hier snel een basisplek kan afdwingen. Er is veel kwaliteit bij gekomen en ik hoop dat we stabiel worden en gaan meedoen voor de prijzen.”

Verdediger Burak Tekay (23) maakt de overstap van SVZW naar Apeldoorn: ,,De keuze voor csv Apeldoorn werd voor mij bepaald omdat csv Apeldoorn een ambitieuze club is, waar hoge verwachtingen zijn. Ik verwacht dat we mee gaan doen om een periodetitel. Zelf hoop ik een belangrijke speler voor het team te kunnen worden en veel goede wedstrijden te spelen.”

Nieuwelingen van buitenDoor: Denise Veeneman

Page 17: Presentatiegids 2013-2014

17

Richard Karrenbelt Jochem de Weerdt Gert Brouwer

Jeroen Woudenberg Martien Fakkert Dineke Veeneman

Wim Tamboer Johan Baars Rein Groters

Selectie en begeleiding seizoen 2013-2014

Het seizoen 2013-2014 kent weer een aantal nieuwe gezichten. Wie is wie en hoeveel wedstrijden heeft hij al in de hoofdmacht van csv Apeldoorn gespeeld? Op de pagina’s 17, 19, 23 en 24 treft u de portretfoto’s aan van de voltallige selectie en de begeleiding. Bij de portretfoto’s van de spelers staan de naam en geboortedatum vermeld

en het aantal wedstrijden die de speler tot en met juni 2013 in de hoofdmacht van csv Apeldoorn heeft gespeeld.Hoe dat lijstje er aan het eind van het seizoen uit zal zien is de vraag. Vanaf september is duidelijk welke spelers het is gelukt het vertrouwen van onze nieuwe hoofdtrainer Richard Karrenbelt af te dwingen.

Trai

ners

Ver

zorg

ers

Beg

elei

ding

Page 18: Presentatiegids 2013-2014

T 055 533 77 22F 055 534 08 88 E [email protected]

totdrukwerk bvChrist iaan Geurtsweg 127335 JV Apeldoorn

LOSBLADIGE SYSTEMEN • MAPPEN • BRIEFPAPIER • ENVELOPPEN • STICKERS • DEMAND • POSTERS • BLOCKS • VISITEKAARTJES • ETIKETTEN • MAILINGEN • INSTORE DRUKWERK • DISPLAYS • VLAGGEN • STANSEN • VOUWEN • KALENDERS • FLYERS • TOTAAL IN DRUKWERK • HUISSTIJLMANAGEMENT • PERIODIEKEN • ONTWERP • LOSBLADIGE SYSTEMEN • MAPPEN • BRIEFPAPIER • ENVELOPPEN • STICKERS • SIGNING • RINGBANDEN • PRINTING ON DEMAND • POSTERS • SETS • BLOCKS • VISITEKAARTJES • ETIKETTEN • MAILINGEN • KALENDERS • FLYERS • HUISSTIJLMA-NAGEMENT • PERIODIEKEN • ONTWERP • LOSBLADIGE SYSTEMEN • MAPPEN • BRIEFPAPIER • ENVELOPPEN • STIC-KERS • SIGNING • RINGBANDEN • PRINTING ON DEMAND • POSTERS • SETS • BLOCKS • VISITEKAARTJES • ETIKETTEN • MAILINGEN • LOSBLADIGE SYSTEMEN • MAPPEN • BRIEFPAPIER • ENVELOPPEN • STICKERS • SIGNING • RINGBANDEN • PRINTING ON DEMAND • POSTERS • SETS • BLOCKS • VISITEKAARTJES • ETIKETTEN • MAILINGEN • PERSONALISE-KALENDERS • FLYERS • HUISSTIJLMANAGEMENT • PERIODIEKEN • ONTWERP • LOSBLADIGE SYSTEMEN • MAPPEN • BRIEFPAPIER • ENVELOPPEN • STICKERS • SIGNING • RINGBANDEN • PRINTING ON DEMAND • POSTERS • SETS • BLOCKS • VISITEKAARTJES • ETIKETTEN • MAILINGEN • PERSONALISEREN • KALENDERS • FLYERS • HUISSTIJLMA-NAGEMENT • PERIODIEKEN • ONTWERP • LOSBLADIGE SYSTEMEN • MAPPEN • BRIEFPAPIER • ENVELOPPEN • STIC-KERS • SIGNING • RINGBANDEN • PRINTING ON DEMAND • POSTERS • SETS • BLOCKS • VISITEKAARTJES • ETIKETTEN • MAILINGEN • PERSONALISEREN • KALENDERS • FLYERS • HUISSTIJLMANAGEMENT • PERIODIEKEN • ONTWERP •

Watersportcamping ‘Tussen de Diepen’

Duinigermeerweg 1a I 8356 VZ BLOKZIJL I Tel. (0527) 291565E-mail: [email protected] I Fax (0527) 292203

www.tussendediepen.nl I www.watersportcamping.nl

www.weerribben-wieden.com

• Een rustige camping, ruim opgezet en grenzend aan het water nabij de Weerribben en de Wieden

• Fantastische mogelijkheden voor het beoefenen van de hengel-, zeil, roei-, surf- en kanosport• Een sfeervol eetcafé voor de inwendige mens• Een nieuw toiletgebouw inclusief babyroom en toiletaccomodatie voor minder-validen• Recreatieruimte en speeltuin aanwezig• Verwarmd buitenzwembad • Recreatieteam tijdens bouwvak • Draadloos internet • Diverse groepsarrangementen

Verhuur van:Fluisterboten Fietsen

Canadese kano’s Zeilboten

Stacaravans Trekkershutten

T u s s e n d e D i e p e n

STERSPONSORS Spelers A selectie

18

Page 19: Presentatiegids 2013-2014

19

LOSBLADIGE SYSTEMEN • MAPPEN • BRIEFPAPIER • ENVELOPPEN • STICKERS • DEMAND • POSTERS • BLOCKS • VISITEKAARTJES • ETIKETTEN • MAILINGEN • INSTORE DRUKWERK • DISPLAYS • VLAGGEN • STANSEN • VOUWEN • KALENDERS • FLYERS • TOTAAL IN DRUKWERK • HUISSTIJLMANAGEMENT • PERIODIEKEN • ONTWERP • LOSBLADIGE SYSTEMEN • MAPPEN • BRIEFPAPIER • ENVELOPPEN • STICKERS • SIGNING • RINGBANDEN • PRINTING ON DEMAND • POSTERS • SETS • BLOCKS • VISITEKAARTJES • ETIKETTEN • MAILINGEN • KALENDERS • FLYERS • HUISSTIJLMA-NAGEMENT • PERIODIEKEN • ONTWERP • LOSBLADIGE SYSTEMEN • MAPPEN • BRIEFPAPIER • ENVELOPPEN • STIC-KERS • SIGNING • RINGBANDEN • PRINTING ON DEMAND • POSTERS • SETS • BLOCKS • VISITEKAARTJES • ETIKETTEN • MAILINGEN • LOSBLADIGE SYSTEMEN • MAPPEN • BRIEFPAPIER • ENVELOPPEN • STICKERS • SIGNING • RINGBANDEN • PRINTING ON DEMAND • POSTERS • SETS • BLOCKS • VISITEKAARTJES • ETIKETTEN • MAILINGEN • PERSONALISE-KALENDERS • FLYERS • HUISSTIJLMANAGEMENT • PERIODIEKEN • ONTWERP • LOSBLADIGE SYSTEMEN • MAPPEN • BRIEFPAPIER • ENVELOPPEN • STICKERS • SIGNING • RINGBANDEN • PRINTING ON DEMAND • POSTERS • SETS • BLOCKS • VISITEKAARTJES • ETIKETTEN • MAILINGEN • PERSONALISEREN • KALENDERS • FLYERS • HUISSTIJLMA-NAGEMENT • PERIODIEKEN • ONTWERP • LOSBLADIGE SYSTEMEN • MAPPEN • BRIEFPAPIER • ENVELOPPEN • STIC-KERS • SIGNING • RINGBANDEN • PRINTING ON DEMAND • POSTERS • SETS • BLOCKS • VISITEKAARTJES • ETIKETTEN • MAILINGEN • PERSONALISEREN • KALENDERS • FLYERS • HUISSTIJLMANAGEMENT • PERIODIEKEN • ONTWERP •

STERSPONSORS Spelers A selectie

Patrick Jansen 15-01-90 (0)

Dennis Gerritsen23-03-93 (2)

Guy ten Kate 30-06-90 (3)

JesperKraaijenbrink26-02-94 (0)

Bram Holtman 07-03-88 (90)

Jeroen van den Hoek23-06-83 (147)

Melvin Bresser20-08-87 (0)

Robert Schildkamp01-02-931 (29)

Jeroen Willems 11-07-81 (111)

Doe

lman

nen

& V

erde

dige

rs

Page 20: Presentatiegids 2013-2014

Voorste rij: Jesse Hartgers, Richard van Beek, Modou Nyang, Ugur Yildirim, Burak Tekay, Jochem de Weerdt (ass-trainer), Richard Karrenbelt (hoofdtrainer), Rob Diderik, Robert Schildkamp, Marc Hoekstra, Bram Holtman en Jeroen van den HoekMiddelste rij: Wim Tamboer (teammanager), Jeroen Woudenberg (verzorger), Melvin Bresser, Jaap de Brouwer, Patrick Jansen, Guy ten Kate, Jasper Verstraten, Dennis Gerritsen, Martien Fakkert (fysiotherapeut), Dineke Veeneman (verzorgster)

Achterste rij: Rein Groters (leider, ass-scheidsrechter), Jesper Kraaijenbrink, Steven van Es, Jeroen Willems, Gert Brouwer (keepers trainer), Jasper van Oorspronk, Richard van Schooten, Maarten Boeve, Johan Baars (leider)

Page 21: Presentatiegids 2013-2014

Voorste rij: Jesse Hartgers, Richard van Beek, Modou Nyang, Ugur Yildirim, Burak Tekay, Jochem de Weerdt (ass-trainer), Richard Karrenbelt (hoofdtrainer), Rob Diderik, Robert Schildkamp, Marc Hoekstra, Bram Holtman en Jeroen van den HoekMiddelste rij: Wim Tamboer (teammanager), Jeroen Woudenberg (verzorger), Melvin Bresser, Jaap de Brouwer, Patrick Jansen, Guy ten Kate, Jasper Verstraten, Dennis Gerritsen, Martien Fakkert (fysiotherapeut), Dineke Veeneman (verzorgster)

Achterste rij: Rein Groters (leider, ass-scheidsrechter), Jesper Kraaijenbrink, Steven van Es, Jeroen Willems, Gert Brouwer (keepers trainer), Jasper van Oorspronk, Richard van Schooten, Maarten Boeve, Johan Baars (leider)

Page 22: Presentatiegids 2013-2014

22

Spelers A selectieSTERSPONSORS

Gewoon een 100% transparant en objectief advies!

HypothekenStarters HypothekenAankoopbegeleidingPensioen adviesVerzekeringenSparen en vermogensbeheerBedrijfsfinancieringen

www.huisenleven.nl0316 - 266220

Wij biedenaantrekkelijke

voordelen voor leden van csv Apeldoorn!

Vlijtseweg 917317 AE Apeldoorn

T 055 576 68 98E [email protected]

Twitter @sylrykW www.sylryk.nl

■ Project- en procesmanagement

■ Directievoering en toezicht■ Herbestemming

monumentale panden■ Vergunningtrajecten■ Bestemmingsplannen■ Haalbaarheidsstudies

■ Risicomanagement■ Contractvorming■ Budgetten opstellen en bewaken■ Bewaking planning en kwaliteit■ Planontwikkeling■ Kopersbegeleiding

Sylryk Projectmanagement B.V. Onafhankelijk projectmanagementbureau in de bouw voor woningbouwcorporaties, zorginstellingen en franchiseketens. Wij nemen alle zorgen en rompslomp uit uw handen: van haalbaarheid tot en met nazorg.

Korte lijnen en vooral onafhankelijk advies. Dat is het voordeel voor u als zakelijke relatie en particulier. Bij ons kunt u terecht voor persoonlijk energie- en bouwkundig advies. Ook verzorgen wij voor u zonnepanelen middels het Sylryk ontzorgingsmodel.

■ Energie Prestatie Advies: EPA-U en EPA-W

■ Breeam NL en International■ EPC berekeningen■ Waterbeheer/

legionellapreventie■ Brandveiligheid■ Bouwkostencalculatie en advies

■ Duurzaam ontwikkelen ■ Bouwkundige (aankoop)

keuringen■ Bouwkundig tekenwerk■ Meerjaren onderhouds-

planningen en begrotingen■ Conditiemetingen■ Levering en montage

zonnepanelen in één dag

Sylryk Energie- en Bouwmanagement B.V.

Page 23: Presentatiegids 2013-2014

23

Spelers A selectie

Jesse Hartgers 22-07-93 (7)

Maarten Boeve28-10-87 (30)

Marc Hoekstra19-02-84 (231)

Richard van Beek16-05-89 (92)

Steven van Es13-01-86 (142)

Burak Tekay27-04-90 (0)

Jasper van Oorspronk 04-06-83 (180)

Jasper Verstraten15-01-93 (6)

Mid

denv

elde

rsSTERSPONSORS

Page 24: Presentatiegids 2013-2014

24

Spelers A selectie

Jaap de Brouwer17-01-85 (167)

Rob Diderik 29-05-’92 (22)

Modou Nyang 20-02-89 (74)

Ugur Yildirim 08-05-82 (24)

Richard van Schooten09-07-87 (30)

Aan

valle

rs

Denkt u aan sponsoring van csv Apeldoorn? Wilt u samen met ons tot grote hoogte stijgen?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem

geheel vrijblijvend contact op met Hans van Enck

of met Lex Oosterman ([email protected]).

We komen graag naar u toe om een presentatie te

houden waarin we u proberen aan te geven wat

we als csv Apeldoorn voor u en uw bedrijf kunnen

betekenen. En dat is wellicht meer dan u denkt.

Page 25: Presentatiegids 2013-2014

1 competitie,26 wedstrijden,

13 thuis en 13 uit,8 overwinningen,5 gelijke spelen,13 nederlagen.

39 doelpunten voor (13 minder dan vorig jaar),47 doelpunten tegen (15 meer dan vorig jaar).12 keer een tegendoelpunt in de slotminuten!

1e keer hoofdklasse A.

2180 auto kilometers voor het bezoek aan de uitwedstrijden,91 fi ets kilometers voor het bezoek aan de thuiswedstrijden.

26 keer een wijntje na de wedstrijd,26 kopjes koffi e in de rust.

Minstens 10 keer met de ‘billen-bij-elkaar’ op de tribune.

13695 toeschouwers in totaal,8270 bij thuiswedstrijden,5425 bij uitwedstrijden,

1265 bezoekers minder bij de thuiswedstrijden dan vorig jaar in de hoofdklasse C!

1 keer een bijna gelukte, schitterende inhaalrace bij Huizen en1 keer Ajax thuis weggespeeld.

10 doelpunten van Steven.3 (!) doelpunten van Jasper.

1 keer een lang weekend in Volendam.

Nog steeds geen beeldverslag op TV Gelderland.

Roelof Luinge niet gezien dit jaar.

veel ‘Eric Spijkertjes’ op TV csv Apeldoorn,meer dan 1500 volgers op twitter,

26 keer een verslag met foto’s op de site.

42 gele kaarten (waarvan 2x een bizarre gele kaart voor Ugur).6 rode kaarten.

1 keer bijna gedegradeerd,2 nacompetitiefi nales,

en 2 nacompetitieoverwinningen,1x hoofdklasse behoud,Pffffffff…………….!

1 keer afscheid van Peter, Peter, Joost, Ashot, Lars, Anton en Regis

Olivier Orderbos

2012-2013 was een zenuwachtig en ‘billen-bij-elkaar’ seizoen !Spelers A selectie

Page 26: Presentatiegids 2013-2014

Hoofdklasse C 2013-2014Hoofdklasse C 2013-2014csv ApeldoornSportpark Orderbos, Orderbos 5, 7313 HN ApeldoornHoofdveld: gras www.csvapeldoorn.nl Aanvangstijd wedstrijd: 15.00 uur

Hoofdtrainer:Richard Karrenbelt Hoofdsponsors: Garage Veeneman Bouwonderneming Veeneman

Nieuwe spelersPatrick Jansen (DETO)

Melvin Bresser (WHC)Burak Tekay (SVZW)Jesper Kraaijenbrink (FC Almere)Jaap de Brouwer (DOVO)Jasper Verstraten (2e elftal)Dennis Gerritsen (2e elftal)Jesse Hartgers (2e elftal)

ACV AssenSportpark Kortbossen 1, 9405 BM AssenHoofdveld: gras www.acvassen.nl

Aanvangstijd wedstrijd: 14.30 uur

Hoofdtrainer:Hendrik OostingHoofdsponsors: De Asser Glas en VerfhandelKlok Onderhoud- en AfbouwgroepWoonarsenaalNieuwe spelersBart de Boer (2e elftal)

Abdel Allaoui (Groninger Boys)Jelle Wagenaar (SC Veendam)Richard Mulder (Achilles 1894)Patrick Goedhart (ONS BOSO Sneek)Robby Holder (SC Veendam/FC Groningen)Denyal Dzemidzic (2e elftal)Erwin Buurmeijer (WKE)Danny Menting (SC Veendam)

AZSV AaltenSportpark Villekamp, Haartsestraat 57, 7121 WJ AaltenHoofdveld: gras www.azsv.nl

Aanvangstijd wedstrijd: 15.00 uur

Hoofdtrainer: Dennis van ToorHoofdsponsor: Rots Bouw B.V.

Nieuwe spelersJordi Adriaanse (DZC `68)Jan Willem Stronks (De Graafschap)Niek te Veluwe (De Graafschap)

BerkumSportpark de Vegtlust, Boerendanserdijk 55, 8024 AE BerkumHoofdveld: kunstgras www.vvberkum.nl Aanvangstijd wedstrijd: 14.30 uur

Hoofdtrainer: Roeland ten BergeHoofdsponsor:DLH Ontwikkeling

Nieuwe spelersJasper van der Stouw (HZVV)Ruud Wellenberg (Go Ahead Eagles)Ricardo Kuijer (eigen jeugd)

DETO TwenterandSportpark Het Midden,Schout Doddestraat 48, 7671 GT VriezenveenHoofdveld: gras www.vvdeto.nl Aanvangstijd wedstrijd: 14.30 uur

Hoofdtrainer:Michel van OostrumHoofdsponsor: Witte van Moort B.V.

Nieuwe spelersAppie Altunbas (HSC `21)Jordy Harms (Voorwaarts)

Erwin Landeweerd (Rigtersbleek)Lesley Nahrwold (Glanerbrug)Tom Prumers (SVZW)Mike Schoonheim (Unicum)Qays Shayesteh (Glanerbrug)Stef van der Velden (Quick `20)

Drachtster BoysSportpark Drachtster Bos, Postlaan 5, 9204 WT DrachtenHoofdveld: gras www.drachtsterboys.nl Aanvangstijd wedstrijd: 14.30 uur

Hoofdtrainer: Fred de BoerHoofdsponsors: Windgroep bvVan der Wiel@work

Nieuwe spelersRegillio Holder (GRC Groningen)Sicco Bouwer (SC Cambuur)Zeb Tjie Nijem (opleidingsplek)Remco Bolt (opleidingsplek)

Flevo BoysSportpark Ervenbos, Espelerlaan 80, 8302 DC EmmeloordHoofdveld: kunstgras www.flevoboys.nlAanvangstijd wedstrijd: 14.30 uur

Hoofdtrainer:Wiljan Mossing HolsteynHoofdsponsors: FLYNTH Kolf & Molijn

Nieuwe spelersDick Hakvoort (SV Urk)Randy Jelies (WHC)Danny Mazereeuw (SV Urk)Frank Post (DOS Kampen)Arnoud Post (DOS Kampen)Rodney Rosing (PEC Zwolle)Dennis van der Wal (WHC)

DETO Twenterand

Hoofdveld: gras

26

Page 27: Presentatiegids 2013-2014

27

Hoofdklasse C 2013-2014Hoofdklasse C 2013-2014SC GenemuidenSportpark De Wetering, Sportlaan 2b, 8281 CM GenemuidenHoofdveld: kunstgras www.sc-genemuiden.nl Aanvangstijd wedstrijd: 14.30 uur

Hoofdtrainer: Hans Schrijver Hoofdsponsor: Breman Installatiegroep

Nieuwe spelersHenrico Abma (eigen jeugd)Ryan van Lente (eigen jeugd)Job van Dalfsen ( eigen jeugd)Jeffrey de Visscher (FC Emmen)

Go Ahead KampenSportpark Middenwetering, Buitenbroekseweg 2, 8265 PH KampenHoofdveld: kunstgras www.goaheadkampen.nl Aanvangstijd wedstrijd: 15.00 uur

Hoofdtrainer: Marcel van der SteegeHoofdsponsors: Wesko Koudetechniek/airco, Plender Totaalonderhoud, Green OrganicsEsso Vermeulen, Plastall Verfcentrum

Nieuwe spelersMadihDoufikar(SVLelystad`67Ben Hofstra (eigen jeugd)Mustapha Kalai (SV Lelystad `67)Momen MohamedGerben Hamer (IJVV)RobertoDoufikar(ASVDronten)Edwin Starke (Nunspeet)

Harkemase BoysSportpark De Bosk, De Bosk 20, 9281 NR HarkemaHoofdveld: gras www.harkemaseboys.nl Aanvangstijd wedstrijd: 14.30 uur

Hoofdtrainer: Willem Brouwer Hoofdsponsors: Bijkon, Dam Hout, SHB Vastgoed

Nieuwe spelersArton Musliu (Alcides)Bart Kroon (vv Hoogezand)

Erwin de Wind (Harkema-Opeinde)Gersinio Constansia (PKC `83)Joram Smits (Joure)Paulo Francisco (FC Groningen beloften)Sake de Haan (Buitenpost)Stevan de Geijter (Helpman)Youri Brouwer (vv Drachten)

StaphorstSportpark Het Noorderslag, Parallelweg 27, 7951 AT StaphorstHoofdveld: gras www.vvstaphorst.nl Aanvangstijd wedstrijd: 14.30 uur

Hoofdtrainer: Jan van RaalteHoofdsponsor: Sponsorcollectief Staphorst

Nieuwe spelersFerdi ter Avest (DETO Twenterand)Dennis Rosink (Excelsior `31)Philip Ties (ACV)Danny Versteegt (Flevo Boys)Reinier Crediet (eigen jeugd)

SVZWSportpark `t Lageveld,2e Lageveldsweg 6d, 7641 PC WierdenHoofdveld: kunstgraswww.svzw.nl Aanvangstijd wedstrijd: 14.30 uur

Hoofdtrainer: Paul Krabbe Hoofdsponsors: Heutink Primair OnderwijsNijwa Groep

Nieuwe spelersCaglar Uguz (HSC `21)

Cenk Uguz (Excelsior `31)Christaan Cicek (PEC Zwolle)Ruud ter Heide (FC EmmenJoshua ter Avest (PEC Zwolle)Maurice Bartels (Excelsior `31)Jozef Samoel (FC Twente/Heracles)Jasper Kuiper (SVZW)

VVOGSportpark De Strokel, Strokelweg 11, 3847 LR HarderwijkHoofdveld: kunstgras www.vvog.nl Aanvangstijd wedstrijd: 14.30 uur

Hoofdtrainer: Jan Schulting Hoofdsponsors: TimeflexPayrollingBangma VerpakkingEFMI Business SchoolWouter de Graaf

Nieuwe spelersJos Dijkstra (ASV Dronten)Richard Haklander (SDCP)Jan Jurrien Hop (Hierden)Samir Merraki (vv Lelystad)Erwin Schouten (vv Nunspeet)Thomas Vossebelt (Sparta Nijkerk)

WHCSportpark Mulderssingel, Hoeloosweg 15, 8091 GE WezepHoofdveld: gras www.whc-wezep.nl Aanvangstijd wedstrijd: 14.30 uur

Hoofdtrainer: Theo ten Caat Hoofdsponsorgroep: Veluwenkamp Bedrijven, Hilmar Industries, Lodewijk Assurantien, Pruis SchilderwerkNieuwe spelersJeffrey van Amersfoort (Robur et Velocitas)

Jesse Betaza (WVF), Basil Camara (WSV Apeldoorn)Rossi Dati (DOS Kampen)Omar Demirci (FC Zutphen)Melvin Everts (FC Zutphen)Django van der Landen (HTC)Jonathan van Marle (KHC)Bunyamin Ozkok (Berkum)Caleb Rahanjaan (Dieze West), Tanju Sahin (DVS`33)Semol Souhawat (DETO)

Page 28: Presentatiegids 2013-2014

28

STERSPONSORS

Koningslijn 6, 7312 GG ApeldoornTelefoon (055) 357 88 22 E-mail [email protected]

T O P Z O R Gbij u in de buurt

T : 055-5225553 E : [email protected]: www.fysionu.nl

Page 29: Presentatiegids 2013-2014

29

Wedstrijdprogramma csv Apeldoorn 1Seizoen 2013-2014

Hoofdklasse C zaterdag

201418 januari csv Apeldoorn - Berkum P2 15.00 uur

25 januari AZSV - csv Apeldoorn P2 14.30 uur

1 februari csv Apeldoorn - ACV P2 15.00 uur

15 februari Flevo Boys - csv Apeldoorn P2 14.30 uur

22 februari csv Apeldoorn - Go-Ahead kampen P3 15.00 uur

8 maart Harkemase Boys - csv Apeldoorn P3 14.30 uur

15 maart csv Apeldoorn - Drachtster Boys P3 15.00 uur

22 maart SVZW - csv Apeldoorn P3 14.30 uur

5 april csv Apeldoorn - DETO Twenterand P3 15.00 uur

12 april SC Genemuiden - csv Apeldoorn P3 14.30 uur

19 april csv Apeldoorn - Staphorst P3 15.00 uur

3 mei csv Apeldoorn - VVOG P3 14.30 uur

10 mei WHC - csv Apeldoorn P3 14.30 uur

20137 september Berkum - csv Apeldoorn P1 14.30 uur

14 september csv Apeldoorn - AZSV P1 15.00 uur

21 september ACV - csv Apeldoorn P1 14.30 uur

28 september csv Apeldoorn - Flevo Boys P1 15.00 uur

5 oktober Go-Ahead Kampen - csv Apeldoorn P1 14.30 uur

12 oktober csv Apeldoorn - Harkemase Boys P1 15.00 uur

26 oktober Drachtster Boys - csv Apeldoorn P1 14.30 uur

2 november csv Apeldoorn - SVZW P1 15.00 uur

9 november DETO Twenterand - csv Apeldoorn P2 14.30 uur

16 november csv Apeldoorn - SC Genemuiden P2 14.30 uur

30 november Staphorst - csv Apeldoorn P2 14.30 uur

7 december VVOG - csv Apeldoorn P2 14.30 uur

14 december csv Apeldoorn - WHC P2 14.30 uur

STERSPONSORS

Page 30: Presentatiegids 2013-2014

30

Tijdens een bezoek aan het Apeldoorns Bewegings Centrum eind 2012, waar de A-selectie van csv Apeldoorn een succesvolle poging doet om geld in te zamelen voor ‘serious request’, ontmoet Hans van Enck Wout van Zoeren. Het gesprek gaat al snel over de mogelijke opvolging van Wout. Van Zoeren heeft het voornemen medio 2013 te stoppen als voorzitter van de Stichting Sponsoring & Sportpromotion en ziet in van Enck een geschikte opvolger. De vraag luidt letterlijk: “Lijkt je dat wat Hans?”

“Ik heb er een tijdje goed over nagedacht. Het is een grote uitdaging een sterk merk als csv Apeldoorn verder uit te bouwen. Thuis heb ik het onderwerp aan de orde gebracht bij Akkelien en de kinderen. Alles afwegend heb ik besloten het te doen. Ik beschik mede dankzij mijn vorige werkgever ‘Woonmensen’ over een groot netwerk en doe nu

eenmaal graag vrijwilligerswerk. Met de werkzaamheden voor de kerk stop ik voorlopig. Het trekt me enorm aan om voor csv Apeldoorn in de stad en in de omgeving te netwerken.”

De 47 jarige van Enck is zoals gezegd getrouwd met Akkelien en heeft twee zonen van respectievelijk 11 en 16 jaar. Ze voetballen beiden bij csv Apeldoorn. Hans is zelf ook altijd drager van het roodgele shirt geweest. Vanaf z’n achtste jaar is hij al actief voor onze club.

Grote uitdagingen“Het beeld dat ik van de stichting heb is louter positief. Een goede verhouding met de vereniging is de basis van het succes. Het is een goed gevoel als alle neuzen dezelfde kant op staan! Ik heb al een poosje de vergaderingen van de stichting bijgewoond. Er liggen een paar grote uitdagingen op ons te

Hans van Enck neemt voorzittershamer over van Wout van Zoeren Door: Lex Oosterman

Page 31: Presentatiegids 2013-2014

31

wachten. In de eerste plaats moeten we proberen om het aantal sponsors uit te breiden, maar ik ben al erg gelukkig, gezien de moeilijke economische situatie waarin we verkeren, als we het (hoge) niveau kunnen handhaven. De tweede uitdaging is de verbouwing van de businessruimte. Tijdens één van de laatste vergaderingen hebben we besloten een pas op de plaats te maken en pas over te gaan tot de aanpassingen wanneer er voldoende geld bij elkaar verzameld is. Onze businessruimte kan gelukkig nog steeds met glans de vergelijking met ander businessruimtes door staan. We willen graag meer ‘business to business’ activiteiten ontwikkelen, waardoor het voor sponsors aantrekkelijker wordt om mee te doen met csv Apeldoorn. We moeten meer voor sponsors kunnen en willen betekenen.”

Van Enck, in het dagelijks leven vastgoed adviseur, is in Apeldoorn geboren en heeft na zijn christelijk lyceum tijd rechten gestudeerd. De golf- en zeilsport hebben zijn warme belangstelling. Bovendien mag hij graag klussen.

Aantal bestuursleden uitbreiden

“Het is niet eenvoudig om Wout op te volgen. Hij heeft zijn ziel en zaligheid in het voorzitterschap gestopt en enorm veel werk gedaan. Om zijn vervanging adequaat op te vangen zullen we na zijn vertrek het aantal bestuursleden uitbreiden. Nieuwelingen Maarten van de Guchte, Hans Bijwaard en ik zelf gaan er voor zorgen dat de overgang soepel verloopt. Zonder aarzeling kun je stellen dat Wout veel voor vereniging en stichting betekent heeft.”

Succesvolle stichting krijgt na 13 jaar nieuwe preses

V.l.n.r.:JanPranger,EdwinvanVeenbijdeharingparty

V.l.n.r.:HuibMojet,SylviaLisapaly-deWinkel,HansvanEnck

Page 32: Presentatiegids 2013-2014

32

STERSPONSORS

Vestiging Apeldoorncontact: Gerbert Hupkens

Loolaan 22, 7315 AB tel. (055) 368 16 [email protected]

www.countus.nl

COUN1140 P_ADV Apeldoorn Clubblas 90x90 1 01-06-11 15:40 Zorgt altijd voor een goede

warming-upwww.schutinstallaties.nl

ELECTRA LOODGIETERSWERK SANITAIR VERWARMING

Schut Installaties - tweelingenlaan 111 - 7324 AR - Apeldoorn tel (055) 366 60 [email protected] - www.schutinstallaties.nl

Page 33: Presentatiegids 2013-2014

Wanneer de trainer van het tweede elftal Martijn Baars terugkijkt naar het seizoen 2012-2013, dan doet hij dat met enigszins gemengde gevoelens. Ervaren spelers zijn gestopt en door schorsingen en blessures binnen de A-selectie komen er bijna geen spelers terug vanuit het eerste. Het is een moeilijk seizoen geweest. Gelukkig worden nog net genoeg punten verzameld om op het hoogste niveau te blijven acteren.

“Ja, het is niet het meest succesvolle seizoen geweest. Gelukkig zijn er wel weer enkele spelers klaargestoomd om een stapje hoger voor hun kansen te gaan. Jesse Hartgers en Jasper Verstraten maken dit seizoen deel uit van de A-selectie. Dat was toch één van de doelstellingen, een belangrijk punt was, dat zowel het tweede als het derde tenminste voor klasse- behoud zouden gaan en dat is gelukkig ook gerealiseerd.”

Omdat er dit jaar opnieuw enkele oudere spelers stoppen of lager gaan voetballen is het roer omgegooid. Het tweede en het derde elftal worden als één groep gezien en de randvoorwaarden worden opgewaardeerd.

De faciliteiten worden opgehoogdBestuurslid technische zaken Gerard van de Haar ziet het zo:“De achterliggende gedachte is dat we goeie voetballers vast willen houden. Het is niet de bedoeling dat ze snel voor een andere club kiezen, ze mogen niet gaan lopen. We willen ze bij de club houden. De faciliteiten worden daarom opgehoogd. Er zijn goede trainers beschikbaar en ook de medische staf kan de toets der kritiek ruimschoots doorstaan.Er is een sponsorgroep* ontstaan, die er voor gezorgd heeft dat voor wat de kleding betreft alles piekfijn geregeldis. Een prachtig initiatief. We vinden de B-selectie een belangrijke groep en willen ze graag dat gevoel geven.”

Spelers beter maken en voor doorstroming zorgen Martijn Baars: “We hebben dit seizoen een erg jonge groep. Er komen maar liefst vijf spelers van de A1 door en van buiten af valt het zestal ex AGOVV-ers op. Allemaal jongens rond de twintig. Je speelt bij csv Apeldoorn met het tweede elftal wel in de reserve hoofdklasse. Dat niveau is vergelijkbaar met tweede of derde klasse.Het tweede en vooral het derde elftal worden opleidingselftallen. Spelers beter maken en voor doorstroming zorgen dat is de uitdaging. Naar de samenwerking met Mark Steur, de nieuwe trainer van het derde elftal, kijk ik uit. Hij komt uit Almere en zal op korte termijn in Apeldoorn gaan wonen. Hij is een goede trainer en heeft zelf altijd op redelijk niveau gevoetbald.De meeste oudere jongens zijn dus uit de selectie verdwenen. Anderen zullen op moeten staan om de kar te trekken. Dat lijkt me een erg interessant proces.”

We vinden de B-selectie een belangrijke groepen willen ze graag dat gevoel geven. Door Lex Oosterman

33

Ver

volg

op

pagi

na 3

5

STERSPONSORS

Page 34: Presentatiegids 2013-2014

34

STERSPONSORS

Slagerij Oosterbeek De Eglantier 228

7329 DG Apeldoorntelefoon (055) 533 76 41

fax (055) 534 88 49

BOEK - & KANTOORV A K H A N D E L B V

www.koetsierbv.nlMariastraat/Oranjerie 153

7311 WG Apeldoorntel. 055-5213295 fax 055-5221950

e-mail:[email protected]

WilCon+ OPLEIDINGEN

RECHERCHE & BEVEILIGING WWW.WILCONPLUS.NL [email protected]

Jan Willem MulderAccountmanager Het Betere WerkTel. 06 12 22 1492E: [email protected]

Aqon Online Software

• Altijd en overal bereikbaar • Software op maat• Geen beheerzorgen• Dagelijkse back-up• Geen server nodig• Lage maandkosten

w w w.aqon.eu 055 - 301 4247

Online gemak er varen

Page 35: Presentatiegids 2013-2014

35

Sponsorgroep B selectie

STERSPONSORS

B&K Advies

Café de Zaak

Eetcafé ’t Pakhuys

RSH Makelaars

Autoschadebedrijf

Arie Tamboer

Page 36: Presentatiegids 2013-2014

36

Prachtige herenkledingvoor jong en oud Tegen inlevering van dezebon, krijgt u 15% kortingop de totale collectie. Geldig t/m 31 mei 2014niet in combinatie met andere actie’s

DORPSSTRAAT 82 VAASSEN www.heiwegenmode.com

Wijnhuis ’t OKSHOOFD Slijterij

Sprengenweg 26 Apeldoorntel. 055-5217947, [email protected]

Hét adres voor al uw dranken

Oranje bovenLeve de Koningin!

Apeldoorn HAVE FUN

30 april 2009!

STERSPONSORS

Page 37: Presentatiegids 2013-2014

37

Frits van der Leij nam een jaar geleden de taak van voorzitter van supportersvereniging de Balkonside op zich. Van der Leij is enthousiast over zijn functie: “Het afgelopen seizoen heb ik gemerkt dat bij een club als csv Apeldoorn eigenlijk alles enthousiast wordt ontvangen. Als er iets georganiseerd wordt, is het altijd goed. De hoofdsponsors Jan en Gerard Veeneman zeiden voor aanvang van het afgelopen seizoen tegen mij ‘word voorzitter van de supportersvereniging Frits, doe het maar gewoon’ en op dat moment heb ik mezelf afgevraagd of het wel zou lukken. De complimenten die ik tot op heden heb ontvangen zijn dan een goede stimulans.”

De supportersvereniging is er volgens Van der Leij voor de hele vereniging:

“Ik vind dat de Balkonside er niet alleen is voor het eerste elftal. We zijn er voor de jongste F’jes tot en met het eerste. Onlangs waren we aanwezig bij het mini-pupillen toernooi. We draaiden muziek vanaf het balkon en na afloop kregenwe veel leuke reacties. De Balkonside organiseert in principe activiteiten voor de senioren en de oudere jeugd en de Jeugd Ontspannings Commissie organiseert activiteiten voor de jeugd. Toch kunnen we hierin wel met elkaar afstemmen hoe we onze activiteiten het best kunnen invullen.”

Voor komend seizoen wordt onder meer de oudere jeugd verder betrokken in de plannen: “We proberen de A en B jeugd er meer bij te betrekken. Vanuit declubkomter,mededoordefinanciëlemiddelen, steeds meer doorstroom

van jeugd naar het eerste elftal. Als de jeugd dan al meer bekend is met het vlaggenschip, geeft dat een betere aansluiting.”

Voor het seizoen 2013-2014 heeft Van der Leij veel plannen: “Het Oktoberfest en het Hollands Feest komen zeker terug. Ook de Red & Yellow slotdag mag niet ontbreken. Afgelopen jaar hebben we een bingoavond en karaokeavond gehouden en dat is goed bevallen. De traditionele voetbalquiz zal weer op het programma komen en de live-band zal ook present zijn. Daarnaast gaan we proberen om bij iedere thuiswedstrijd iets te organiseren. De hulp van de overige bestuursleden van de Balkonside is hierin onmisbaar. Gelukkig blijft dit team ook in het seizoen 2013-2014 intact.”

“De supportersvereniging is er voor de hele vereniging”Door: Denise Veeneman

STERSPONSORS

Page 38: Presentatiegids 2013-2014

38

Clubhuis: Postadres:Sportpark Orderbos 055-35 52 489 Postbus 449, 7300 AK Apeldoorn

Internet: Twitter:www.csvapeldoorn.nl @csv_apeldoornwww.bc-csvapeldoorn.nl Facebook: www.facebook.com/csvapeldoorn

Emailadressen:[email protected] Vereniging csv [email protected] Stichting Sponsoring & [email protected] Supportersvereniging “De Balkonside” Verenigingsbestuur csv Apeldoorn:Voorzitter Joost Poppe Secretaris Nicky RogPenningmeester Martin Chilla

Stichtingsbestuur Sponsoring & Sportpromotion/ Businessclub csv Apeldoorn:Voorzitter Hans van Enck Secretaris Lex Oosterman Penningmeester Marcel Groothuis

Wedstrijdsecretaris:Algemeen Ger Dijkman 06 231 12 145Senioren 1 t/m 3 Wim Tamboer 06 526 85 660

Contactadressen csv Apeldoorn

KLUSSENBEDRIJFLELIVELD

Adelaarslaan 637331 GA Apeldoorn

06-22236932 [email protected]

Page 39: Presentatiegids 2013-2014

Join the winning team!

TeamworkNet als bij een bouwonderneming draaitbij een vereniging alles om teamwork,van de F-jes tot de veteranen, van vrij-williger tot supporter, van bestuurslidtot sponsor. Samen werken ze aan heteindresultaat, een vereniging waargezelligheid en prestaties samen gaan.En daar dragen wij graag ons steentjeaan bij.

BouwondernemingVeeneman b.v.wenst csv Apeldoornhet nieuwe seizoenveel succes!

Kayersdijk 817332 AL ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Bouwonderneming Veeneman b.v. is aangesloten bij BouwGarant.Dit betekent dat u kunt bouwen op zekerheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wij brengen desgewenst veiligheids hang- en sluitwerk aan volgens Politiekeurmerk "Veilig Wonen".

Vm_adv_A4 csv 01-06-2007 10:12 Pagina 1

Zutphensestraat 299

7325 WT Apeldoorn

T 055 533 39 94

F 055 542 23 79

I www.veenemanbouw.nl

E [email protected]

Page 40: Presentatiegids 2013-2014

Garage F. Veeneman & Zn. Prins Willem Alexanderlaan 14377312 GB ApeldoornT: 055 355 50 05 E: [email protected]

www.garageveeneman.nl

✶ BETROUWBARE OCCASIONS

✶ ONDERHOUD EN REPARATIE

✶ APK EN ROETMETING

Al meer dan 30 jaar een begrip in Apeldoorn en omstreken!