Presentatie RvM

download Presentatie RvM

of 12

 • date post

  10-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  222
 • download

  4

Embed Size (px)

description

Als je er samen goed uit wilt komen - presentatie RvM b2b - b2bc

Transcript of Presentatie RvM

 • Zorg dat je comfortabel aan de presentatie begint. Heet je publiek welkom, als dat nog niet voor je is gedaan.

 • De Raad van Mediatorsals je er samen goed uit wilt komen

  Zorg dat je comfortabel aan de presentatie begint. Heet je publiek welkom, als dat nog niet voor je is gedaan.

 • Soms kom je er samen niet meer uit

  Verzand je in dure juridische procedures

  Oplossing

  De Raad van Mediators

  Hier gaan we wat verder in op de mediators op zich. Laat de toehoorders maar even blijken wat de mediators allemaal in huis hebben wat ze helpt bij het doeltreffend aanpakken van het conflict. Benoem ook dat iedere mediator die is aangesloten, een opleiding heeft gevolgd dat met goed succes moet zijn afgerond en is ingeschreven in het RvM register: Ht kenmerk van kwaliteit voor mediation!

 • De Raad van Mediators27 geregistreerde mediators

  werkgebieden bouwconflicten, onroerend goed zaken arbeidsconflicten echtscheidingen, familieconflicten

  werkgebieden burenruzies zakelijke en handelsconflicten conflicten gezondheidszorg, met overheden, gemeentes, enz. financile conflicten, incassozaken

  Nadere uitleg over de organisatie

  Bullit 1: Aanpassen naar de werkelijkheid op moment van presenteren. Zorg dat je actueel bent. Veel mensen zullen wellicht met smartphone gelijk zitten te zoeken en bij afwijkend getal sta je voor paal.

  Bullit 2: Zorg dat het spannend blijft. Pak wat voorbeelden erbij zodat het geen saai opdreunen wordt. Mensen kunnen zelf wel lezen en maak er een samenvatting van.

 • De Raad van MediatorsKosten

  Landelijke dekking

  Werkwijze

  Zorg voor vertrouwen en kweek het gevoel van een zeer solide organisatie.

  Bullit 1: Noem het vanaf bedrag van 115 euro per uur. Mensen die vaker een advocaat in de arm hebben gehad, raken genteresseerd. Benoem ook dat een mediation zaak in 10 uur afgerond kan zijn, afhankelijk van de complexiteit van het geschil. Men kan dan zelf wel uitrekenen wat de kosten zullen zijn.

  Bullit 2: Met landelijke dekking krijgt men het gevoel dat er altijd iemand in de buurt is. Dat geeft gevoel van laagdrempeligheid en geen angst voor hoge reiskosten.

  Bullit 3: Benoem het intakegesprek, de verschillende gesprek sessies en/of aanpakken en de vaststellingsovereenkomst. Hierbij is het belangrijk dat benoemd wordt dat de partijen de afspraken zelf vastleggen. Geef aan dat de RvM werkwijze een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing oplevert t.o.v. een juridische aanpak.

 • De Raad van MediatorsExpertise van de mediators vanzelfsprekend presenteren communicatie vaardigheden conflictkennis en conflictinterventie onderhandelen gedreven om tot overeenstemming te komen besluitvaardigheid van partijen bevorderen overtuigen, activeren, emotioneren

  Hier gaan we wat verder in op de mediators op zich. Laat de toehoorders maar even blijken wat de mediators allemaal in huis hebben wat ze helpt bij het doeltreffend aanpakken van het conflict. Benoem ook dat iedere mediator die is aangesloten, een opleiding heeft gevolgd dat met goed succes moet zijn afgerond en is ingeschreven in het RvM register: Ht kenmerk van kwaliteit voor mediation!

 • De Raad van MediatorsWat is mediation conflictoplossing d.m.v. interventie van neutrale derde creren van een oplossing die alle partijen tot tevredenheid stemt het scheppen van een harmonie tussen de belangen van verschillende mensen (of groepen) die van elkaar afhankelijk zijn maar toch ogenschijnlijk tegenstelde belangen hebben partijen beslissen zelf over de oplossing

  Hier gaan we wat dieper in op het fenomeen mediation. Dit geeft aan dat niet iedereen dit zomaar kan. Ze zullen daarom minder snel Ome Jan uitnodigen tot mediation maar toch een specialist.Praat tussen de regels door en benoem niet ieder punt vanaf scherm. Maak het interactief.

 • De Raad van MediatorsKenmerken mediation geen rechter of arbiter zelf verantwoordelijk voor het oplossen van het conflict onafhankelijke bemiddeling rechtvaardigheid coperatie i.p.v. competitie schaduwrecht

  Hier pakken we nog 1 keer de oneliners waardoor de sceptici over de streep moeten komen. Deze punten kun je met kracht wel oplepelen van het scherm. Schaduwrecht even uitleggen: Mediation kenmerkt zich door de mogelijkheid om in de schaduw van de wet te onderhandelen met behoud van zelfbeschikking waardoor de uitkomst, voor alle partijen, veel bevredigender is dan bij een een gerechtelijke procedure.

 • De Raad van MediatorsVoordelen van mediation bij een conflict een conflict kan een verandering teweegbrengen en uiteindelijk zelfs de relatie verbeteren partijen kunnen sterker uit de strijd komen creativiteit wordt gestimuleerd oefening in oplossingsgericht denken en handelen

  Nu iedereen over de streep is, nog even de voordelen er inhakken. Zorg dat de toehoorders ook de voordelen snappen van een conflict. Geef voorbeelden.

 • De Raad van MediatorsContractbeheer voorkom al bij het opstellen van (alle soorten) contracten dat u, bij een verschil van inzicht, verzeild raakt in kostbare en langdurige juridische procedures!

  Informeer bij De Raad van Mediators

  Nu de toekomst van de RvM veiligstellen. Hoe komen toehoorders uiteindelijk bij ons terecht:

  Bullit 1: Laat de toehoorders snappen dat in IEDER contract een passage dient te worden opgenomen dat bij een conflict eerst een poging tot mediation bij de RvM verplicht is voordat naar de rechter wordt gestapt. Doordat het dan contractueel is vastgelegd zijn beide partijen hiertoe verplicht.

  Bullit 2: Benoem dat mogelijkheid dat de RvM hierbij kan helpen met voorbeeld contracten of op maat gesneden contracten.Informatie inwinnen bestempelen met volgende twee sheets.

 • De Raad van MediatorsAls je er samen goed uit wilt komen

 • De Raad van Mediators B.V.Management:Minderbroerstraat 33-A, 2611 MV Delft015-302 0015info@deraadvanmediators.nlwww.deraadvanmediators.nl