Presentatie magazine 2010/2011

32
www.ijvv.nl 10 11 Presentatie magazine Opgericht 3 juli 1945

description

Alle ins en outs van voetbalvereniging IJVV

Transcript of Presentatie magazine 2010/2011

Page 1: Presentatie magazine 2010/2011

www.ijvv.nl

1011

Presentatiemagazine

Opgericht 3 ju l i 1945

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 1

Page 2: Presentatie magazine 2010/2011

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 28-07-2010 00:17 Pagina 2

Page 3: Presentatie magazine 2010/2011

Door de ziekte van voorzitter Jan van Assenis Ger Wijbrandts weer teruggekeerd in deorganisatie van IJVV als interim-voorzitter.Hij vervulde deze functie al eerder tweeseizoenen. Volgens Wijbrandts staat IJVVer goed voor. Alleen de accommodatieblijft een punt van zorg, zeker gezien degestage groei van IJVV.

Wijbrandts hoefde niet lang na te denkentoen hij werd gevraagd om de functie vaninterim-voorzitter weer op zich te nemen.Onder zijn leiding werd toendertijd de organisatie opnieuw opgetuigd. Van Assengaf hier op gedreven wijze een vervolg aan.Derhalve was het niet moeilijk voorWijbrandts om opnieuw in te stappen. "Ikkon op een stille manier weer doorfietsen",zegt Wijbrandts treffend. "Organisatorischgaat het nu geweldig en invullen van vrij-willigersfuncties verloopt uitstekend. Onzeafdeling personeelszaken functioneert goed."

De verbouwing was het afgelopen seizoeneen van de ingrijpendste zaken waar IJVV meete maken kreeg. De inleiding vond al plaatsonder Wijbrandts. Onder zijn leiding stemdede ledenvergadering in met contributieverho-ging. Hiermee was het voor IJVV verantwoordom een financiering aan te gaan voor eeningrijpende verbouwing. Begin 2008 werdennieuwe dug-outs geplaatst, kwam er eennieuwe verlichting en werd de bestratingrondom de velden aangepakt. Ook zijn kleed-kamer 6 en 7 gerenoveerd. In augustus 2009werden de kleedkamers 1 tot en met 5 com-pleet vernieuwd. Daarna was het tijd voor detweede fase. Dit omvatte onder andere derenovatie van de bestuurs- en commissieka-mer, de verandering van de entree, nieuwetoiletgroepen en de aanpassing van de elek-triciteit. Tijdens de derde fase moet de keuken van de kantine worden aangepakt,maar dit is voorlopig toekomstmuziek. "Wemoeten even pas op de plaats maken."

Een vereniging kan het geld immers maareen keer uitgeven. Financieel gezien heeftIJVV de zaken goed voor elkaar. Het leverdede club zelfs een compliment op van debelastingdienst. "We staan er goed voor enstaan met beide voeten in de IJsselklei", zegtWijbrandts. De vereniging blijft groeien,maar dat zorgt ook voor problemen. "Wegaan richting de achthonderd leden. Datrechtvaardigt volgens de normen van deKNVB en NOC*NSF zes velden en achttienkleedkamers. De gemeente Kampen han-teert echter de norm van de Vereniging vanNederlandse Gemeenten (VNG) en die gaat

uit van vijf velden en tien kleedkamers."Volgens Wijbrandts is dat onvoldoende. Omde problemen het hoofd te bieden overweegtIJVV om seniorenteams om 16.15 uur compe-titie te laten spelen op de velden. "Het is wel-licht de enige manier om alle wedstrijdendoorgang te laten vinden." Een ander pro-bleem is de parkeer- en verkeersoverlast opSportpark Den Uithoek. Omwonenden kla-gen en wijzen met de beschuldigde vingernaar IJVV. Volgens Wijbrandts heeft wethou-der Pieter Treep echter duidelijk kenbaargemaakt dat dit onder de verantwoordelijk-heid valt van de gemeente. De overlast opzaterdag zorgt er ook voor dat hulpdienstensoms geen goede doorgang hebben. IJVVdenkt mee en heeft besloten om de papier-containers te verplaatsen naar het grote ter-rein achter het voormalige pand van BakkerijFuite. Zo ontstaan er tien extra parkeerplaat-sen en wordt het aantal verkeersbewegingennaar het sportpark een klein beetje vermin-derd. Uiteraard is dit geen structurele oplos-sing. Wellicht is het in de toekomst mogelijkom een parkeerterrein te creëren op de huidige plaats van oefenhoek 1. "Maar danmoeten we wel de beschikking krijgen overkunstgras. We gaan niet iets weggeven als weer niets voor terugkrijgen", zegt Wijbrandts.Kunstgras is de laatste jaren een veelbespro-ken onderwerp in de Kamper politiek. IJVV heeft echter geen zicht op een snelle rea-lisatie van een kunstgrasveld op SportparkDen Uithoek. Wijbrandts houdt echter hoop."Bij Go-Ahead is de aanleg van kunstgras ookvervroegd van 2011 naar 2010. Wellicht kandat bij ons ook naar voren worden getrok-ken, van 2012 naar 2011." Wethouder Pieter

Treep noemde IJVV tijdens de opening van degerenoveerde kleedkamers een creatievevereniging, het zou heel mooi zijn als hij eencreatieve oplossing voor ons kunstgras weette vinden.

Het slot van het voetbaljaar draaide voor hetvlaggeschip uit op een grote teleurstelling.De ploeg liep directe promotie mis en konzich niet meer oprichten in de nacompetitie."Het had zo mooi kunnen zijn. Derby's spe-len tegen DOS en Go-Ahead. Het mocht ech-ter niet zo zijn. Er ligt nu een mooie uitdagingvoor onze nieuwe trainer Edwin Duim. Hij wildolgraag met IJVV de stap maken naar deeerste klasse, maar we leggen er als bestuurgeen druk op. We willen leuk meedraaien inde tweede klasse en dan zien we wel wat ergebeurt." Het streven van IJVV blijft om zohoog mogelijk te spelen met eigen jongensen liefhebbers van buitenaf. Daarbij is eengoede jeugdopleiding essentieel. Dat goedespelers vertrekken vindt Wijbrandts niet erg."We moeten onze kop niet in het zand ste-ken. Dat kwalitatief goede spelers ons losla-ten hoort erbij. Als spelers er aan toe zijn omeen stapje omhoog te maken, moet je datzelfs aanmoedigen en goed laten merken datze altijd welkom blijven, zodat ze eventueelterugkeren. Dat is in het verleden vaakgenoeg gebeurd. We moeten zorgen dat debasis van onze jeugdopleiding goed is. Wehebben ook nu weer op alle standaardteamsgediplomeerde trainers, enkele zijn nieuw.Het is nu zaak dat onze technische commis-sie opnieuw alles op elkaar afstemt en verdergaat met het uitvoeren van het jeugdplan,onderdeel van het totale beleidsplan."

Interim-voorzitter Ger Wijbrandts

Wijbrandts:'We staan er goed voor'

PRESENTATIEMA G AZINE I JVV 3

IJVV-Presentatie0610-DEF++++:Opmaak 1 28-07-2010 20:10 Pagina 3

Page 4: Presentatie magazine 2010/2011

Vertrouwde gezichten in

IJsselmuiden

Kampen IJsselmuiden

Gasthuisstraat 6 Hogehuisstraat 17

Tel. 038-3313439 Tel. 038-3337657

Behandel ing zonder afspraak

Stoomstraat 9, 8263 AJ KampenTel. 038 - 331 63 33

Uw installateur voor advies en uitvoering vanwerkzaamheden op het gebied van:

Centrale verwarminginstallaties

Dak-, zink en koperwerk

Loodgieters en Sanitaire installaties

Data/telefonie netwerken

Mechanische ventilatie

Domotica oplossingen

Elektrische installaties

INSTALLATIEBEDRIJF

www.ebstuc.nl

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 4

Page 5: Presentatie magazine 2010/2011

Edwin Duim begint bij IJVV aan een nieuwhoofdstuk in zijn trainersloopbaan. Natwee jaar assistent te zijn geweest bijhoofdklasser Berkum staat de Zwollenaarnu voor het eerst op eigen benen. Duimwil met IJVV bovenin meedraaien, maar wilbovenal spelers technisch en tactischbeter maken.

Duim kan terugkijken op een geslaagde loop-baan als speler. Hij haalde het betaalde voetbalen speelde met PEC Zwolle zelfs enkele jaren inde eredivisie. Op 5-jarige leeftijd meldde hijzich aan bij Zwolsche Boys. Tien jaar later zathij al in de A1 van PEC Zwolle. Op 17-jarige leef-tijd kreeg hij een contract aangeboden en eenjaar later zat hij vast in de eerste selectie.

Artrose Toen hij 26 jaar was vertrok hij naar SportclubGenemuiden, waar hij vijf jaar speelde. Daarnakwam hij vier jaar uit voor Nunspeet en eenjaar voor Berkum. Artrose, een kraakbeenaan-doening aan zijn linkerheup maakte een eindeaan de spelerscarrière van Duim. Hij had evengenoeg van het voetballen en volgde een cur-sus sportmassage, om vervolgens aan de slagte gaan als verzorger bij Berkum. Al snel werdhij bij de Zwolse club op het voetbaltechnischespoor gezet. "Bij de evaluatie kreeg ik te horendat ze meer een trainer in mij zagen en toenbegon het toch weer te kriebelen." De afgelo-pen twee seizoenen was hij actief als assistent-trainer bij Berkum. Daarnaast volgde hij detrainersopleidingen Oefenmeester 2 en 3. Alsvoormalig profvoetballer mocht hij de verkorte

Hoofdtrainer Edwin Duim

Edwin Duim wil spelers beter maken

PRESENTATIEMA G AZINE I JVV 5

cursussen doen. Bij Berkum werkte hij nauwsamen met hoofdtrainer Michel van Oostrum.“We kennen elkaar goed en hebben nog tegenen met elkaar gevoetbald. We hadden een uit-stekende taakverdeling”.

‘Mijn doel is om spelerstechnisch en tactisch

beter te maken. Ik beneen trainer die midden

in de groep staat.’VertrouwenNa twee jaar assistent vond Duim het tijd omzijn vleugels uit te slaan. In december vorigjaar gaf hij dat al aan bij Berkum en vervolgensging het snel. Enkele dagen later nam IJVV con-tact op en op 19 december werd Duim gepre-senteerd als nieuwe hoofdtrainer. "IJVV heeftheel snel gehandeld. Voor de club is het tocheen gok. Ik heb als hoofdtrainer nog niets latenzien. Waarschijnlijk heb ik in de gesprekkenmet IJVV toch een bepaald vertrouwen opge-wekt." Duim kreeg op de cursus het advies omzo hoog mogelijk in te stappen als hoofdtrai-ner. Met zijn nieuwe functie als hoofdtrainervan IJVV heeft hij dat in de praktijk gebracht.

RealistischVolgens Duim staat IJVV bekend als een ploegdie aantrekkelijk speelt. Hij omschrijft zichzelfals een trainer die houdt van verzorgd en aan-

vallend voetbal. "Maar het moet wel realistischblijven. De linies moeten kort op elkaar zittenen er moet sprake zijn van een goede organisa-tie. Ook moeten alle posities goed bezet zijn.Mijn doel is om spelers technisch en tactischbeter te maken. Ik ben een trainer die middenin de groep staat. Natuurlijk maak je bepaaldeafspraken, maar het plezier moet bovenaanstaan, dat is de basis van alles. Daar staattegenover dat spelers elke week zo'n vier eneen half uur op het veld staan. Dan mag je alstrainer ook wel wat verwachten, zeker als jeeen bepaalde doelstelling hebt."

DoelstellingDe club uit IJsselmuiden wil dolgraag de stapomhoog maken. Het slot van de competitiewas dan ook een flinke domper, waarin detweedeklasser naast directe promotie greep ende eerste ronde van de nacompetitie niet over-leefde. Duim adviseerde de spelers om de blikop de toekomst te richten en de 'kop schoon temaken'. De nieuwe hoofdtrainer kan komendseizoen niet meer beschikken over SanderMorren, Lenhard de Velde, Bertil Schinkel, JaapFrank de Velde en Berry Prinsen, maar heeftvolop vertrouwen. "Dat hoeft geen nadeel tezijn. Misschien ontwikkelen andere spelerszich nu wel sneller. Bovendien hebben we ookeen aantal nieuwe jongens. Ruben Pallandheeft hoofdklasse-ervaring en Leon Klunder enGerben Hamer zijn talentvolle jongens. Ookstromen een aantal eigen jongens vanuit detweede selectie en a-jeugd door naar de eersteselectie." Duim beschrijft de eerste selectie vanIJVV als een homogene groep. "We gaanopnieuw proberen om de stap te maken naarde eerste klasse. De doelstelling komend sei-zoen is om mee te draaien in de top."

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 5

Page 6: Presentatie magazine 2010/2011

Constructieweg 41-18263 BC Kampen

(038) 337 00 [email protected]

www.brugmedia.nl

één-tweetjeHet beste

Gegarandeerd nieuwe klanten scoren!

BEL NU!(038) 333 10 27

Nieuwbouw • Verbouw • Renovatie • Utiliteitsbouw

adres

Koekoeksweg 17b 8271 PC IJsselmuiden

telefoon

(038) 33 88 422

mobiel

(06) 22 73 82 70

e-mail

[email protected]

• Tapijt • PVC-vloeren• Vinyl• Marmoleum• Laminaat• Schoonloopmatten• Zonwering• Vloer- en tafelkleden

Raamdecoratie:• Gordijnen• Inbetweens• Rolgordijnen• Vouwgordijnen• Plissé• Horizontale lamellen• Verticale lamellen

Baan 10 • 8271 BE IJsselmuiden

Telefoon 038 - 331 37 61

Mail: [email protected]

zaterdagmiddag gesloten - vrijdag koopavond - ruime parkeergelegenheid

www.vandenberginterieur.nl

De nieuwste en mooiste woonideeën bij…

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 6

Page 7: Presentatie magazine 2010/2011

PRESENTATIEMA G AZINE I JVV 7

IJVV zal met gemengde gevoelens terug-kijken op het afgelopen seizoen. De ploegdraaide een goede competitie en eindigdesamen met DOS '37 op een gedeeldederde plaats in de tweede klasse H.Daarna was de pijp helemaal leeg. In debeslissingswedstrijd tegen DOS '37 omdirecte promotie kreeg het een fikse oor-wassing en ook in de nacompetitie ginghet fout.

IJVV begint begin september 2009 de competi-tie goed met een 1-2 overwinning bij het altijdlastige WVF. Daarna volgen nederlagen tegenSparta Enschede (0-2) en DZC '68 (1-0). In devierde competitieronde op 26 september steltIJVV orde op zaken. ASC '62 wordt met 3-2 ver-slagen. Chiel Buikema velt de ploeg uit Dalfsenmet drie treffers. Toch blijft IJVV wat wisselval-lig presteren. SVI wordt met 2-4 verslagen,maar daarna is AZSV met 1-4 te sterk. Op 17oktober haalt het uit tegen DZSV (0-4).

BekerstuntOp 24 oktober maakt IJVV zich op voor eeninteressante confrontatie. In de tweede rondevan het districtsbekertoernooi treft het inZwolle Hoofdklasser Be Quick '28. De IJssel-muidenaren blijven vrij gemakkelijk op debeen (1-1), omdat de Zwolse ploeg een veel telaag tempo hanteert. Na 90 minuten moetenstrafschoppen de beslissing brengen. In dezeserie lijkt uitschakeling heel dichtbij als SanderMorren de derde strafschop mist. Deze misseris echter niet fataal, omdat Patrick Hoep devierde strafschop namens Be Quick '28 overschiet. Bij de twaalfde penalty gaat het foutvoor de thuisploeg. De penalty van StephanRahantoknam wordt afgekeurd. IJVV-goalieAlbert Jan Meuleman stopt de inzet vanRahantoknam, waarna de bal omhoog gaat enalsnog in het doel rolt. De spelers van Be Quickjuichen al, maar de arbiter heeft een eigenvisie. Hij beschouwt de strafschop als gemisten IJVV is door naar de derde ronde. De penal-ty levert na afloop veel discussie op en was eenvan de opvallendste momenten van het afgelo-pen seizoen van IJVV. Gesterkt door de beker-stunt wint IJVV een week later met 2-1 vanHulzense Boys. IJVV slaagt er echter niet in omeen serie neer te zetten, want op 7 novembergaat het thuis met 1-2 onderuit tegen DOS '37.Vervolgens speelt het gelijk tegen vv Hellen-doorn. Ook in de elfde competitiewedstrijdkomt het niet tot winst. Dit keer komt IJVV uitop een remise tegen OZC. De IJsselmuidense

club besluit het eerste gedeelte van de compe-titie met een gelijkspel bij Sparta Enschede.

Pieken en dalen Na de winterstop begint IJVV sterk. De formatievan trainer Han Hanekamp kan op 23 januariheerlijk warmdraaien in de derde ronde van dedistrictsbeker. Het wordt maar liefst 13-1 tegenIJsselstreek uit Deventer. Topscorer is ChielBuikema met zes treffers. De competitie wordthervat met een ruime 1-5 zege bij ASC '62,gevolgd door een 1-0 zege op SVI. Tussendooris IJVV op dinsdag 2 maart niet in staat omopnieuw te stunten in de beker. HoofdklasserExcelsior '31 wint met 3-1. De 0-1 nederlaagtegen WVF is vervolgens een fikse domper. Op20 maart verliest IJVV met 1-0 bij AZSV en lijktrechtstreekse promotie ver weg. De ploeg heeftechter geluk dat de concurrentie ook regelma-tig punten laat liggen en zo ontstaat eenzenuwslopend slot. Zelf verstevigt IJVV haarkansen met overwinningen op DZSV (7-0),Hulzense Boys (1-2) en DZC '68 (2-1). IJVV kanop 24 april goede zaken doen tegen DOS '37,maar door een 1-0 nederlaag komt het weer ineen moeras terecht. IJVV weet vervolgens washet moet doen in de laatste twee competitie-duels. Winnen, en dan is het nog afhankelijkvan de concurrentie. VV Hellendoorn wordtmet 7-0 aan de kant gezet en daarna wint IJVVmet 1-4 bij OZC. Vervolgens is het afwachtenwat concurrent DOS '37 heeft gedaan. Deploeg uit Vriezenveen komt echter in de 87eminuut op 1-2 tegen vv Hellendoorn via eeneigen doelpunt en pakt zo drie belangrijkepunten. Beide ploegen eindigden met 39 pun-ten op een derde plaats. Het betere doelsaldovan IJVV is niet doorslaggevend voor directepromotie.

Klap op klap Derhalve is een beslissingsduel om de derdeplaats in de competitie noodzakelijk. Dit duel,met als inzet rechtstreekse promotie, wordtgespeeld op woensdag 12 mei op het terreinvan Rohda Raalte. De wedstrijd verloopt desa-streus voor IJVV. Na twaalf minuten kijkt deploeg al tegen een 2-0 achterstand aan. In de25e minuut volgt de 3-0 en is de wedstrijdgespeeld. IJVV laat zich vanaf het begin aftroe-ven door het fysiek sterke DOS '37. In de twee-de helft is het snel definitief gedaan voor IJVV,als de ploeg uit Vriezenveen op 4-0 komt. DOS'37 scoort nog één keer. De ontluisterende 5-0nederlaag komt keihard aan bij IJVV en de klapis enkele dagen in de nacompetitie nog niet

verwerkt. De ploeg kan zich niet meer oprich-ten. Drie dagen na de deceptie gaat het in de eerste ronde van de nacompetitie met maar liefst 6-0 onderuit bij Veensche Boys."Voetballend hebben we niet kunnen brengenwat we willen. We doen onszelf tekort. Dit verdient deze groep niet", aldus trainer HanHanekamp. Het maakte de return in IJssel-muiden een week later tot een formaliteit, alweigert Hanekamp om bij voorbaat de hand-doek in de ring te gooien. "We hebben dit seizoen al eerder met 7-0 gewonnen. Ik probeer het team weer scherp te krijgen." Datlukt, maar de achterstand is veel te groot. IJVVdoet er alles aan en wint de wedstrijd met 2-1.Uiteraard is het niet genoeg om een ronde verder te komen in de nacompetitie.

Geen beloning voor sterk seizoenZo gaat het seizoen van IJVV als een nachtkaarsuit en kan Hanekamp geen afscheid nemenmet een prijs. Toch kijkt hij tevreden terug opzijn tijd bij de club uit IJsselmuiden. "We moe-ten de deceptie vergeten en terugkijken op watwe hebben bereikt. De laatste twee jaar washet echter net niet. Toch hebben we onze doel-stelling bereikt. We zijn derde geworden meteen uitstekend doelsaldo en hebben aanval-lend voetbal gespeeld. Ik ga met een ongeloof-lijk goed gevoel weg bij IJVV." Ondanks een vals slotakkoord kan IJVV goedecijfers overleggen. In de competitie won hettwaalf wedstrijden en speelde het drie keergelijk. Zeven keer ging het onderuit. IJVVscoorde 48 treffers en incasseerde 25 treffers.Topscorer was Chiel Buikema met dertien tref-fers. In het seizoen 2008/2009 was hij ook al demeest trefzekere speler van IJVV.

Terugblik

Sterk seizoen IJVV gaat als nachtkaars uit

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 7

Page 8: Presentatie magazine 2010/2011

Assurantiekantoor

Potkampvoor al uw verzekeringen

FINANCIEEL

ECONOMISCH FISCAAL

ECONOMISCH

Burg. van Engelenweg 151

8271 AN IJsselmuiden

Tel. 038 - 331 80 88

Kamperzeedijk 2a

8281 PG Genemuiden

Tel. 038 - 385 44 31

Burg. Malcorpslaan 22, 8061 AK HasseltTel. 038 - 477 22 88 • Fax 038 - 477 15 36

E-mail: [email protected]

Nog geen donateur van IJVV?Meldt u dan aan want met uw steun kunnen wij bij IJ.V.V. nog meer realiseren dan nu het geval is. U kunt zich opgeven bij de penningmeester van IJ.V.V.: Johan Wienen, 1e Ebbingestraat 31, 8261 XC Kampen, Tel. (06) 51 38 77 23. Als donateur heeft u tevens vrije toegang bij alle thuiswed-strijden van het eerste elftal. Namens IJ.V.V. alvast bedankt!www.deweekkrant.nl

IJVV-Presentatie0610-DEF++++:Opmaak 1 28-07-2010 20:10 Pagina 8

Page 9: Presentatie magazine 2010/2011

Senioren

PRESENTATIEMA G AZINE I JVV 9

Iedereen die een beetje geschiedenis kent,zal kunnen beamen dat het voetbal delaatste tientallen jaren steeds verdergeëvolueerd is. Op technisch en tactischgebied is de doorkomende jeugdspelersteeds beter uitgerust. Wie de beelden vande eredivisie van 20 jaar geleden naast dievan nu zet, zal zich verbazen over bijvoor-beeld de toegenomen snelheid van hande-len en aangezien het amateurvoetbal daar-van een afgeleide is, zal dit ook bij IJVV ineen bepaalde mate het geval zijn.

Wat je niet zo gemakkelijk kunt laten zienis de veranderde beleving van de voetbal-ler, maar daar hebben we, ook als IJVV, welmee te maken. Let wel, dit is geen betoogover dat vroeger alles beter was of om te duiden wat goed is of fout, maar misschien is wel uit te leggen waar we alsclub vandaag mee te maken hebben.

De oudere leden herinneren zich nog weldat de vereniging op een bepaald punt inhet dorp liet aanplakken, hoe de opstellin-gen voor de komende zaterdag eruitzagen. De club bepaalde of je speelde, inwelk elftal je speelde en op welke positie.Dit is vandaag niet meer voor te stellen endat moet je ook niet meer willen; de klokterug willen zetten getuigt niet bepaaldvan visie. Maar toch zijn er ontwikkelingengaande bij een vereniging als de onze,waardoor je je gaat afvragen of je daar nietals club gestructureerd een antwoord opmoet geven.

Als Seniorencommissie hoop je dat dejonge voetballer, die door de club zelf inde standaardelftallen is opgeleid, zijnvoetballeven voort zal zetten op een zo

hoog mogelijk niveau binnen de eigenclub. Redelijkerwijs gesproken is dat ookeen logisch vervolg op de jeugdopleiding,waar de vereniging onder andere door deinzet van betaalde jeugdtrainers, maarzeker ook door de enthousiaste inzet vanouders en andere vrijwilligers, de jeugdlaat genieten van een gedegen training en opleiding. We steken er dus (veel) gelden energie in en doen dat niet alleen tervermaak, maar ook in de hoop en ver-wachting dat dit beloond gaat worden bijde senioren.

Er zijn echter nogal wat ‘spelbrekers’, diedit ideaalplaatje verstoren. Intensieve stu-dies, buitenlandse stages en werken in hetweekend zijn bijvoorbeeld redenen waarbegrip voor op te brengen is. Maar er zijnook andere redenen. Zo heeft het recrea-tieve voetbal tegenwoordig een zekereaantrekkingskracht op jonge spelers met‘een druk leven buiten het voetbal’, datmaar moeilijk te weerstaan is. Vaak is datgevoegd bij de onzekerheid bij dergelijkespelers waar ze hun plekje kunnen vindenbij de senioren. Bij de jeugd ga je steedsmet dezelfde lichting weer een jaar dooren zo door de jaren heen, weet je ongeveerje plaats in die lichting, maar in de senio-ren moet je ‘alleen’ verder en eerlijk is eer-lijk, de oudere spelers in de prestatie-teams staan waarschijnlijk niet te wachtenop een jonge gast, die misschien ook nogeens een concurrent voor zijn positie is.Dat alles is nou eenmaal des voetbals; het aangaan van die uitdaging, maar erzijn dus ook gemakkelijker wegen in hetvoetbal denkbaar voor de jonge speleranno nu.

Soms ook ziet de overgaande jeugdspelereen niveau bij de senioren voor zichzelfweggelegd, waar hij volgens trainers en/ofbegeleiders (nog) niet aan toe is. In eendergelijke situatie staat hij voor de keuzeom of die realiteit onder ogen te zien enzich naar de plek te knokken die hij voorzichzelf ziet, of om dan maar het heleprestatievoetbal af te zweren. Het laatsteis helaas nogal eens het geval. Dat werptde vraag op of wij als club toch niet zelfmeer de regie moeten gaan voeren bij de overgang van jeugdspelers naar desenioren. Dat we iets eerder bij hen gaan

aangeven, wat er straks als senior van henverlangd wordt en wat ze daarbij tegenkunnen komen.

Ziehier een probleem bij de nieuwe jon-gens die erbij komen, maar aan de anderekant zijn er natuurlijk ook de jongens die,na jaren trouwe dienst, uit de prestatie-elftallen willen stappen om één of meerstapjes lager voor de lol nog een balletjete trappen. Dat is hun gegund natuurlijk,maar het afgelopen jaar heeft dit toch eenbehoorlijk gat geslagen in de 1e en 2eselectie. En omdat het op deze manier dusvoor de club jaarlijks heel onzeker wordtwie er vanuit de club zelf in de hoogste elf-tallen bijkomen en weggaan, kun je bijnaniet meer waarborgen dat je als vereni-ging over een gedegen prestatieafdelingbeschikt, waarin men elkaar opstuwt totgrootse prestaties. En we hebben nu een-maal als vereniging vastgelegd, dat we,binnen de gestelde normen, voor hethoogst haalbare willen gaan.

Dat brengt je als plaatselijke amateurclubgemakkelijk in een spagaat; aan de enekant wil je je spelers graag op de manieren in het elftal laten spelen, waarin ze datzelf het liefste doen, maar aan de anderekant dien je te waarborgen, dat je over eenaansprekende en op zijn minst op accep-tabel niveau acterende prestatietak in hetveld kunt brengen. Het zal de komendejaren aan ons zijn, om hier een weg in tevinden die bij deze tijd, bij IJVV en bij haarspelende leden past.

We moeten inspelen op de situatie van deze tijd

‘We hebben nu eenmaal als vereniging

vastgelegd, dat we, binnen de gestelde

normen, voor het hoogsthaalbare willen gaan.’

Jan Bouwmeester

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 9

Page 10: Presentatie magazine 2010/2011

INSTALLATIETECHNIEKGrafhorst

Loodgieterswerk • Centrale verwarmingSanitaire Installaties • Gasapparatenservice

Grafhorsterweg 117 - Grafhorst - Tel. 038-3312229

lid van deVereniging vanNederlandseInstallatiebedrijven

ALL-IN SERVICECONTRACTvoor uw gasapparaat (cv/kombiketel)

BOS

E-mail: [email protected] of www.bos-installatie.nl

• schilderwerken• beglazing• wand- en plafondafwerking

Telefoon 06 - 11 91 15 87

www.meulemanschilderwerken.nl

Esso VermeulenEuropa-allee 4, 8265 VB Kampen

www.vermeulenesso.nl

Tegen inlevering van deze advertentie

Wasprogramma 3Normaal € 5,95 nu € 2,50

Veldoven 12a 8271 RT IJsselmuidenTelefoon (038) 333 80 64 • Fax (038) 333 80 65Mobiel (06) 44440987 • (06) 22927594E-mail [email protected]

www.akberg.nl

Administratie

Belasting(advies)

Jaarrekeningen

Aangiften

Startersbegeleiding

Het administratiekantoor

voor de ZZP-er!

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 10

Page 11: Presentatie magazine 2010/2011

In tegenstelling tot sommige andere ver-enigingen investeert IJVV niet in spelersvan buitenaf. De club heeft als streven ommet eigen jongens op een zo hoog moge-lijk niveau te acteren. Daarbij is een goedejeugdopleiding essentieel. De jeugdtrai-ners Dennis Riksman (A1), Matthew Last(B1), Johan Bos (C1) en Freddie van denBurg (D1) zijn ervaringsdeskundigen. Zijpleiten voor het maken en nakomen vanheldere afspraken tussen trainers. "Wemoeten met z'n allen nu doorpakken en dejeugdopleiding naar een hoger plan tillen."

Met Dennis Riksman en Johan Bos heeft IJVVtwee jeugdtrainers van buitenaf aangetrok-ken. Riksman speelde veertien jaar in heteerste van WVF en ging daarna aan de slagals jeugdtrainer. Bij de club uit Westenholtehad hij de C1 en B1 onder zijn hoede. Vooralhet laatste jaar was leerzaam "Op de cursusleren ze je niet hoe je een groepsprocesmoet sturen. Dat heb ik ondervonden en datkostte veel energie." Het afgelopen seizoenhad hij een sabbatical. Hij verheugt zich opzijn nieuwe klus bij IJVV. Dat doet ook JohanBos. Hij was zeventien jaar actief als keeperbij HTC. De laatste acht jaar was hij jeugd-trainer bij de Zwolse club. Bos werkte ach-tereenvolgens bij de F- en E- en D-pupillenen had de afgelopen twee seizoenen de ver-antwoording over C1. De jeugdtrainer wasop zoek naar iets nieuws. "Bij HTC zag iksteeds dezelfde gezichten. Op het laatst washet geen uitdaging meer. Ik zie IJVV als eenstapje voorwaarts. Hier kan ik kijken hoe heter bij een andere vereniging toe gaat.Freddie van den Burg gaat zijn derde jaar inals jeugdtrainer bij IJVV. Voor het tweede jaarheeft hij de D1 onder zijn hoede. Het afgelo-pen seizoen had D1 het erg moeilijk in dehoofdklasse. Uiteindelijk eindigde IJVV alsvoorlaatste. "Het niveau was iets te hoogvoor de groep. Toch was het een leerzaamjaar." Matthew Last was de afgelopen tweeseizoenen trainer van C1. Hij was toe aan eenvolgende stap en gaat nu aan de slag als trai-ner van B1. Last heeft vertrouwen in eengoed seizoen met zijn nieuwe ploeg. "Het iseen talentvolle groep. In het nieuwe seizoenkunnen we leuk voetbal laten zien."

Grotere vijverIn de jeugd is het belangrijk dat spelers zichgoed ontwikkelen, maar spelers willen ookgraag winnen. Hoe belangrijk is het behalenvan resultaat? "Als trainer vind ik dat niet zobelangrijker", zegt Riksman. "De ontwikke-ling van spelers staat bij mij voorop." Lastkan zich vinden in de woorden van zijn colle-ga. "Maar jeugdspelers moeten wel leren

hoe ze een resultaat kunnen behalen." IJVVis de laatste jaren gegroeid en dat heeft ookgevolgen voor de jeugdopleiding. De vijvermet jeugdvoetballers wordt steeds groter enhet enthousiasme bij de voetballers is groot.Volgens Van den Burg krijgt hij steeds meerhet verzoek van spelers om vaker te trainen."IJVV heeft daar al op ingespeeld door meerploegen als selectieteam te kwalificeren.Deze teams kunnen daardoor ook twee keerper week trainen." Het enthousiasme zietLast ook terug op een andere manier. "Wehebben momenteel veel jonge trainers. Erzijn bij IJVV zelfs een aantal B- en C-juniorendie nu al training geven. Dat geeft aan dat zehouden van het spelletje." De trainingsvel-den van IJVV blijven een zorgenkindje. "Datzal even wennen worden voor Dennis enJohan", lacht Last, om er vervolgens op seri-euze toon aan toe te voegen. "Je merkt datonze spelers tegen Zwolse clubs steedsvaker tekort schieten op het technische vlak.Om optimaal te kunnen werken op een trai-ning heb je nu eenmaal een goed veldnodig." Bos is niet verrast over de mindereconditie van de velden bij IJVV. "Daar heb ikme al op ingesteld. Kunstgras lijkt heelmooi, maar er zitten ook nadelen aan. Vorigseizoen heb ik met veel knieblessures temaken gehad. Dat heeft te maken met deslechte demping van het kunstgrasveld bijHTC."

AfstemmenDe vier trainers gaan komend seizoen volenthousiasme aan de slag en willen hun

steentje bijdragen om de jeugdopleidingvan IJVV te verbeteren. Het viertal vindt hetbelangrijk dat alles goed op elkaar wordtafgestemd in de jeugdopleiding. Als alletrainers op één lijn zitten, ben je al een heeleind en heb je eigenlijk al een goede oplei-ding. Om samen iets te bereiken is goedecommunicatie van groot belang", aldusRiksma. Volgens Last was dat jarenlanggoed verzorgd, maar was dit punt het afgelo-pen seizoen wat minder. Hij vindt dat er nietalleen moet worden gekeken naar kwaliteit,maar ook naar kwantiteit. "Er moet bij hetindelen van teams ook naar leeftijd wordengekeken. Vooral bij de E- en F-jeugd moetdaardoor een goede basis worden gelegd.Als voetballers dan later wegvallen, kunnende gaten vrij simpel worden opgevuld." Van den Burg pleit voor actie. "We moetennu doorpakken en met z'n allen de jeugd-opleiding naar een hoger plan tillen. Deafspraken met betrekking tot voetbaltechni-sche zaken, zoals de speelwijze, moetendoor iedereen nagekomen worden. Ookmoet er door de hele vereniging heen langsde resultaten heen gekeken worden. Hetgaat puur om de opleiding van onze jeugd-spelers. Daarnaast moet de hoofdtrainerbereid zijn om jonge jongens door te latenstromen naar het eerste. In plaats van eenmeer kritische houding vind ik dat eigen jongens juist meer krediet horen te krijgen."Riksman wijst ook op de eigen verantwoor-delijkheid van spelers. "Soms wordt er tegemakkelijk gedacht over de stap naar heteerste. Spelers zijn niet altijd zelfkritisch."

Krachten bundelen voor sterkere jeugdopleiding IJVV

V.l.n.r. Matthew Last (B1), Freddie van den Burg (D1), Johan Bos (C1) en Dennis Riksman (A1).

Jeugd

PRESENTATIEMA G AZINE I JVV 11

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 11

Page 12: Presentatie magazine 2010/2011

FRANS SPORTOudestraat 1288261 CX Kampen (038) 331 55 34 [email protected]

V O E T B A L F I T N E S S I N D O O R / O U T D O O R

H A R D L O P E N Z W E M M E N M O D E

V O E T B A L

ScorenSPECIALIST van Kampen

doe je bij de

WW

W.F

RA

NS

SP

OR

T.N

L

voor eendoelgerichte aanpak De TAMEK Groep (Totaal Advisering Midden- En Kleinbedrijf) is een

middelgrote, regionaal opererende, combinatie van besloten vennootschappen van accountants en belastingadviseurs. De groep bestaat uit acht vestigingen: Kampen, Meppel, Zwartsluis, Lelystad, Blokzijl, Urk, Genemuiden en Zwolle.

www.tamek.nl

.www

nl.keamt.

l

Breman IJsselmuiden BV is een bedrijf dat zich de afgelopen 25 jaar heeft gespecialiseerd op het gebied van rookgasafvoer- en luchttoevoerkanalen, schoorstenen en ventilatiesystemen.

Breman IJsselmuiden BVOndernemersstraat 3 8271 RS IJsselmuiden

Postbus 221, 8260 AE KampenT 038 - 332 77 99

E [email protected]

Breman. Samen bijzonder

www.breman-ijsselmuiden.nl

www.deweekkrant.nl

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 12

Page 13: Presentatie magazine 2010/2011

Sinds november vorig jaar zit JohanWienen in het bestuur van IJVV als pen-ningmeester. Samen met Koen Buikemaen Bertram Wezenberg vormt hij de nieu-we financiële commissie. Het drietal wilde financiële huishouding van IJVV verderprofessionaliseren en financiële spelre-gels afspreken voor nu en de toekomst.

Johan Wienen werd in november gekozen alsnieuwe penningmeester. Hij is opvolger vanKlaas Sterken, die ruim dertien jaar in dezefunctie goed op de centen lette. Ook HermanWezenberg vervulde hierbij een belangrijkerol. Nazelf 18 jaar penningmeester te zijngeweest, heeft hij Klaas tijdens zijn volledigeperiode ondersteund. Wienen nam het initia-tief tot de vorming van een financiële commis-sie. Samen met Koen Buikema en BertramWezenberg heeft hij de financiële taken ver-deeld. Zo is Buikema verantwoordelijk voor hetfinanciële beheer van de vereniging en houdtWezenberg zich bezig met het financiëlebeheer van de kantine. Wienen zelf is voorzit-ter van de financiële commissie en tevens lidvan het dagelijks bestuur.

GezondWienen is vol enthousiasme aan de slaggegaan als nieuwe penningmeester. Hij heeftbewondering voor zijn voorganger KlaasSterken en wil dat de financiële huishoudingstaat als een huis. Daarbij is het besef aanwe-zig dat je altijd afhankelijk blijft van onzekerefactoren, zoals prestaties van het eerste team,de kantineomzet en het aantal sponsors.Wienen is tevreden over de financiële positievan IJVV. "We zijn gezond en dat moet ook zo

blijven. Dat is een van de doelen die ik mezelfheb gesteld." Ook wil de penningmeester in detoekomst graag de derde fase van de verbou-wing realiseren, waarbij onder andere de keu-ken verbouwd dient te worden. IJVV heeft aleen ingrijpende verbouwing achter de rug. Zo werden de kleedkamers gerenoveerd en deentree van het clubgebouw geheel vernieuwd.Die biedt nu toegang tot de kantine en debestuurs- en commissiekamer. Voor deze ver-bouwing werd een financiering van de bankverkregen, die middels een contributieverho-ging wordt afgelost. Bovendien leverden deleden een grote bijdrage door middel van aller-lei hand- en spandiensten, waardoor de kostenvoor de vereniging enigszins gedrukt kondenworden. Ook de sponsors hebben hier eenpositieve bijdrage in gehad.

BudgettenDe financiële commissie is een groot voorstan-der van budgettering. Hierbij krijgen de ver-schillende commissies een bepaald budget."Dat zorgt voor transparantie en daarmee verdeel je ook de verantwoordelijkheid. Ikdenk wel dat dit een proces is en dat we nietkunnen verwachten dat dit meteen soepel gaatverlopen", aldus Wienen. Koen Buikema gaatzich bezighouden met de budgettering. Ookwil hij de administratie optimaliseren. Bertram

Wezenberg gaat zich als derde lid van de finan-ciële commissie richten op de praktische kant.Zo is hij straks verantwoordelijk voor contantgeld, het storten van geld en de financiën vanbepaalde activiteiten, zoals de familiedag.

SignaalWezenberg vindt het leuk dat Wienen enBuikema hem hebben gevraagd om ook zittingte nemen in de financiële commissie. "We heb-ben vroeger veel samengespeeld. Dat maakthet extra leuk om dit te doen. Bovendien zijnwe nog jong. Het is goed voor IJVV dat er jongemensen in het kader zitten en het is belangrijkdat er doorstroming is. Anders ligt de druksteeds bij dezelfde mensen. Wij hebben ditopgepakt en willen hiermee een signaal af-geven. Wij willen iets neerzetten en dingengoed op papier zetten. Er moeten duidelijkespelregels komen, zodat onze opvolgers hetover een aantal jaren zo over kunnen nemen."

Financiële commissie

IJVV-geld in goede handen bij nieuwefinanciële commissie

PRESENTATIEMA G AZINE I JVV 13

V.l.n.r.: Koen Buikema, Johan Wienen en Bertram Wezenberg

‘We zijn gezond en datmoet ook zo blijven. Datis een van de doelen dieik mezelf heb gesteld.’

Klaas Sterken en Herman Wezenberg

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 13

Page 14: Presentatie magazine 2010/2011

Eckertstraat 4

8263 CB Kampen

Tel. 038-3333011

Fax 038-3333021

onze openingstijden zijn;Dinsdag t/m vrijdagVan 09.00 uur - 12.00 uurVan 13.00 uur - 17.30 uurZaterdagVan 09.00 uur - 15.00 uur

www.woningbestrating.nl

www.berk.nl/familiebedrijven

Berk Accountants en Belastingadviseurs is dé specialist in de begeleiding van familiebedrijven. Bijvoorbeeld bij vraagstukken als bedrijfsopvolging en -overdracht. Onze adviseurs beschikken over de juiste kennis en ervaring om familiebedrijven optimaal te begeleiden. Bent u geïnteresseerd? Bel dan eens met Gert Juffer van onze vestiging in Kampen: (038) 429 81 00.

“Familiebedrijven kiezen vaak voor Berk. Het voelt een beetje alsof we zelf ook deel uitmaken van zo’n familie.”

An Independent Member of Baker Tilly International

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 28-07-2010 20:32 Pagina 14

Page 15: Presentatie magazine 2010/2011

7-0 van Hellendoorn, maar uit kom je nietverder dan 1-1. Dat zijn dure punten die jelaat liggen."

HanekampMet het laatste duel in de nacompetitietegen Veensche Boys kwam een einde aande periode Hanekamp bij IJVV. Albert Jankijkt terug op een prettige samenwerkingmet de trainer uit Kampen. "Ik had hemde promotie graag gegund. Het is de fijn-ste trainer die ik ooit heb gehad. Hij heeftgezorgd voor een goede sfeer en lag goedin de groep." Ook roemt hij de samenwer-king met keeperstrainer Frank Diender."Door hem ben ik op bepaalde puntenbeter gaan keepen."

ErkenningAlbert Jan ziet het ontvangen van de KlaasRoeland Trofee als een vorm van erken-ning. Hij is opvolger van Bertil Schinkel,die de prijs in 2009 kreeg uitgereikt.Schinkel is een van de spelers die hetkomende seizoen niet meer is te bewon-deren in het eerste elftal van IJVV. Ookmoeten de IJsselmuidenaren het doen

Klaas Roeland Trofee

zonder Sander Morren, Lenhard de Velde,Jaap Frank de Velde en Berry Prinsen. "Jelevert wel aardig wat kwaliteit in, maar ikheb er vertrouwen in. Er komen ook eenaantal nieuwe spelers bij. Bovendien heb-ben we een nieuwe trainer en dat is voorvoetballers toch weer een stimulans omzich te bewijzen."

BeukenZelf heeft hij deze stimulans niet nodig.De 28-jarige doelman is erop gebrand omook volgend seizoen goed te presteren. Inhet dagelijks leven verdient hij zijn geldals stratenmaker en dat zie je terug in zijnspel. "Als stratenmaker wil ik elke dag hetbeste er van maken. Dat neem ik mee inhet voetbal. Ik ben mentaal sterk en nooitgeblesseerd. Ik heb nog nooit een wed-strijd gemist." En daar kan zijn vrouwDineke over meepraten. Drie jaar geledentrouwde ze met Albert Jan op 17 augustus,maar een dag later moest en zou AlbertJan wel weer voetballen met zijn IJVV. Hetmaakt haar allemaal niet uit. "ZolangAppie na de derde helft maar netjes naarhuis komt, vind ik het prima."

PRESENTATIEMA G AZINE I JVV 15

Albert Jan Meuleman werd door de sup-porters van IJVV uitgeroepen tot bestespeler van het afgelopen seizoen. Metdank aan zijn vrouw Dineke. Die geefthem de ruimte om optimaal te kunnenpresteren. "Appie komt nooit los van IJVVen dat vind ik mooi. IJVV is een uitlaatklepvoor hem."

Dineke en Albert Jan Meuleman leerdenelkaar zeven jaar geleden kennen.Vervolgens ontstond er een sterke band,die het voetbal nooit in de weg heeftgestaan. In tegendeel. Dineke geeft hemalle ruimte om zijn rol als keeper van IJVVzo goed mogelijk in te vullen en laat hemthuis stoom afblazen als dat nodig is. Zeheeft er geen enkele moeite mee dat haarman Albert Jan veel tijd steekt in het voet-bal. "Sommige vrouwen hebben dat wel.We zijn ook geen stel om samen de stad inte gaan. Ik ben altijd wel blij als het sei-zoen afgelopen is, maar daar staat tegen-over dat ik het ook niet erg vind als hetvoetballen weer begint", lacht Dineke. Als Albert Jan na een voetbalwedstrijdthuiskomt, weet Dineke vaak wel of IJVVgewonnen of verloren heeft. "Bij verlieszeg ik tegen hem: 'Ga maar in de wieg kijken'. Dan wordt hij weer rustig en realiseert hij zich ook dat het maar eenspelletje is."

TrotsAlbert Jan mocht dit jaar de Klaas RoelandTrofee in ontvangst nemen en dat vervultzijn vrouw Dineke met trots. Zelf had degoalie het niet verwacht dat hij als bestespeler uit de bus zou komen. De sluitpostvan IJVV kan zelf ook terugkijken op eensterk voetbaljaar. "Ik pakte direct puntenvoor de ploeg. Die goede lijn heb ik door-getrokken." Mindere momenten waren erook. Zo kijkt hij nog steeds teleurgesteldterug op het duel tegen DOS '37 voordirecte promotie. IJVV verloor met 5-0. "Bij de eerste goal ging ik niet vrijuit. Nadeze wedstrijd konden we ons niet meeropladen." En zo was het weer net niet bijIJVV. "We hebben het afgelopen seizoen tewisselvallig gepresteerd. Thuis win je met

‘Bij verlies zeg ik tegen

hem: Ga maar in de

wieg kijken. Dan wordt

hij weer rustig’

Albert Jan Meuleman krijgtvolop ruimte voor IJVV

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 15

Page 16: Presentatie magazine 2010/2011

Edwin Duimfunctie hoofdtrainer

geb. datum 26 - 04 - 1968

1e selectie 1e jaar

Frank Dienderfunctie keeperstrainer

geb. datum 09 - 12 - 1969

1e selectie 3e jaar

Peter Hoekstrafunctie fysiotherapeut

geb. datum 29 - 08 - 1957

1e selectie 14e jaar

Aalt Juntefunctie ass. scheidsrechter

geb. datum 30 - 08 - 1955

1e selectie 4e jaar

Chiel Buikemapositie aanvaller

geb. datum 15 - 08 - 19861e selectie 6e jaar

Gerjon van den Bergpositie middenvelder

geb. datum 07 - 08 - 1991

1e selectie 1e jaar

Koen Buikemapositie aanvaller

geb. datum 13 - 09 - 1983

1e selectie 9e jaar

Bertrik van Dierenpositie verdediger

geb. datum 10 - 03 - 1985

1e selectie 7e jaar

Gert van Dijkpositie middenvelder

geb. datum 10 - 07 - 1985

1e selectie 1e jaar

Gerben Hamerpositie middenvelder

geb. datum 01 - 04 - 1989

1e selectie 1e jaar

Dries Huismanpositie verdediger

geb. datum 12 - 09 - 1983

1e selectie 3e jaar

Richard van der Kamppositie doelverdediger

geb. datum 04 - 04 - 1987

1e selectie 2e jaar

Leon Klunderpositie doelverdediger

geb. datum 18 - 01 - 1988

1e selectie 1e jaar

Albert Jan Meulemanpositie doelverdediger

geb. datum 30 - 08 - 1981

1e selectie 10e jaar

Jeroen Meulemanpositie middenvelder

geb. datum 22 - 11 - 1983

1e selectie 1e jaar

Vincent Overgoorpositie verdediger

geb. datum 13 - 09 - 1985

1e selectie 5e jaar

BE

GE

LEID

ING

SELE

CTI

E

>

>

IJVV IJSSELMUIDEN

16

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 16

Page 17: Presentatie magazine 2010/2011

2010-2011SEIZOEN

Wim Sellesfunctie begeleider

geb. datum 11 - 10 - 1955

1e selectie 4e jaar

Eddy Sluiterfunctie verzorger

geb. datum 15 - 06 1963

1e selectie 4e jaar

Ronnie Snippefunctie begeleider

geb. datum 13 - 03 - 1970

1e selectie 10e jaar

Rudy Wagteveldfunctie assistent trainer

geb. datum 12 - 10 - 1976

1e selectie 4e jaar

Ruben Pallandpositie middenvelder

geb. datum 11 - 11 - 1981

1e selectie 1e jaar

Mark Plenderpositie middenvelder

geb. datum 05 - 01 - 1989

1e selectie 3e jaar

Erik Postpositie aanvaller

geb. datum 15 - 08 - 1988

1e selectie 2e jaar

Bertrick Schrijverpositie verdediger

geb. datum 01 - 11 - 1991

1e selectie 1e jaar

Mark Wagteveldpositie aanvaller

geb. datum 02 - 07 - 1978

1e selectie 14e jaar

Severin Simicpositie aanvaller

geb. datum 20 - 11 - 1990

1e selectie 1e jaar

Marcel Wezenbergpositie verdediger

geb. datum 13 - 05 - 1983

1e selectie 9e jaar

Henry van Wijhepositie verdediger

geb. datum 21 - 10 - 1981

1e selectie 3e jaar

PRESENTATIEMA G AZINE I JVV 17

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 17

Page 18: Presentatie magazine 2010/2011

Groenendael 233e - 8271 EM IJsselmuidenTel. 038-3327222 - [email protected]

• loodgieterswerk

• centrale verwarming

• sanitaire installatie

• dakbedekking

• lood-, koper, en zinkwerk

• ventilatiewerkzaamheden

Ondernemersstraat 21

8271 RS IJsselmuiden

Telefoon 038 - 33 20 012

Fax 038 - 33 28 383

VAN KESTERENPersoonlijk en betrokken inIJsselmuiden en Kampen

Kijk voor onze bedrijfsinformatie op:www.vankesterenrenault.nl

Spoordwarsstraat 15 038-33132418271 RD IJsselmuiden [email protected]

H

IJVV-Presentatie0610-DEF++++:Opmaak 1 28-07-2010 20:11 Pagina 18

Page 19: Presentatie magazine 2010/2011

Uit toeval kunnen mooie dingen ontstaan.Marieke Fix was op zoek naar een stage-plek voor de opleiding Trainer/Coach III,toen ze werd gevraagd om trainster teworden van het eerste vrouwenelftal vanIJVV.

“De spelersgroep benaderde mij vorig jaar, ikheb toen direct gezegd dat me dat hartstikkeleuk leek,” vertelt Fix. De trainster krijgt temaken met een groep speelsters waarvan hetmerendeel al voor Dames 1 speelde. “Ik heb eralleen drie wat jongere meiden bij genomendie al in Dames 2 speelden,” legt ze uit. “Datteam werd opgeheven, dus als ze niet bij onskonden komen hadden ze nergens terechtgekund.” Fix start vol enthousiasme: “Ik heb de speel-sters eerst duidelijk gemaakt hoe ze in een elf-tal moeten functioneren. Dus; ieder heeft zijntaak en hoe jij die taak uitvoert heeft weerinvloed op een ander.” Met horten en stotenwordt het spel steeds beter. Toch is het pas na

de winterstop dat de trainster echt resultaatziet: “Een aantal meiden begonnen de takensteeds beter op zich te nemen, dat was ookvoor de anderen een goede motivatie. Je zag zeineens beseffen dat er bij een eventuele pro-motie meer van ons gevraagd zou gaan wor-den.” Hoewel het behalen van die promotielastiger blijkt dan van tevoren gedacht, slaagthet team wel. “Na het kampioenschap moes-ten we nog een promotiewedstrijd voetballen,”vertelt Fix. “Toen heb ik een echt team gezien.De meiden zijn in dat duel elke kilo die zewegen waard geweest.”Komend seizoen wacht dus de tweede klasse.Wat verwacht de trainster ervan? “Ik denk datwe ons goed kunnen handhaven,” stelt ze over-tuigend. “Het verschil tussen de tweede en eer-ste klasse is echt groot, maar deze stap valtnog wel mee.” Ze spreekt uit ervaring, want Fixmaakte zelf deel uit van de toplichting die IJVVeerder naar de eerste klasse bracht. “In diegroep trainden we ook op heel hoog niveau.We hoefden elkaar nooit te motiveren, gingen

altijd honderd procent. Nu moet ik de groepregelmatig bijsturen, omdat de boel dreigt teverslappen.” Toch heeft ze er alle vertrouwen indat het wel goed komt met het vrouwenvoetbalbij IJVV. Duidelijk is in ieder geval dat Fix zelfvol ambitie zit; ze is alweer begonnen aan deopleiding Trainer/Coach II.

Eerste vrouwenelftal | Stichting Supporter van IJVV

PRESENTATIEMA G AZINE I JVV 19

‘De meiden zijn elke kilo die ze wegen waard geweest’

Het afgelopen seizoen eindigde teleurstel-lend voor IJVV. Gelukkig staat de ‘StichtingSupporter van IJVV’ zowel in voor- als tegenspoed achter de IJsselmuider club.”Succes is voor ons niet zo belangrijk.”

IJVV’ers die na de zomerstop weer de kantinebinnen komen, zullen eens goed in hun ogenwrijven. De Stichting Supporter van IJVV heeft,na eerder bijvoorbeeld al de geluidsinstallatiete hebben vervangen, opnieuw een verrassing

voor hen in petto. Henry van Ginkel, voorzittervan deze groep supporters, legt uit: “We heb-ben drie televisies opgehangen in de kantine.Hierop zal straks een interne kabelkrant te zienzijn.” Deze ‘kabelkrant’ is de interne berich-tendienst waarover de IJsselmuider club vanafdit seizoen beschikt. Op alle televisies zijnstraks dezelfde beelden te zien. “Dit kunnenuitslagen van jeugdteams zijn, aankondi-gingen van activiteiten, nieuws over het eerste;eigenlijk alles wat IJVV’ers bezig houdt,” verteltVan Ginkel enthousiast.

Onbedoeld geeft de voorzitter hiermee directeen voorbeeld van hoe zij binnen de club aan-wezig zijn. Wie dacht dat de stichting zichalleen interesseert voor het eerste elftal, zalzich nu eens goed achter de oren krabben. “Wij zijn een hele solide en hechte ploeg bin-nen de vereniging,” verduidelijkt van Ginkel.“Wanneer er ondersteuning nodig is komen wijin beeld. Dat kan zijn op financieel gebied,maar ook door de inzet van vrijwilligers.”

Mooie voorbeelden hiervan zijn de plaatsingvan de dug-outs vorig seizoen, of de verbou-wing van de geluidsruimte op de tribune diedeze zomer plaats had.

Terug naar het afgelopen speeljaar. Dat begonnog zo goed, maar eindigde teleurstellend.Hoe ervoer Van Ginkel dat? “Natuurlijk haddenwe gehoopt op promotie, maar voor ons is succes niet zo heel belangrijk.” En wat denkthij van komend seizoen? “Ik heb niet al te hogeverwachtingen. Een periodetitel zou al mooimeegenomen zijn.” Eigenlijk doet dat ook nietter zake. De Stichting Supporter van IJVV blijftnamelijk achter de club staan. In voor- entegenspoed.

‘Wij zijn een hele hechte ploeg binnen de vereniging’

‘Wanneer er ondersteuning nodig is,

komen wij in beeld.’

Henry van Ginkel

Marieke Fix

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 19

Page 20: Presentatie magazine 2010/2011

www.bouwbedrijfvanderweerd.nl

WONINGBOUW UTILITEITSBOUW

Neem dan snel contact met ons op! AB Oost is dé personeels voorziener voor bedrijven in Flevoland, Drenthe, Overijssel en Gelder-land. Wij zijn actief als arbeids specialist in de agrarische sector, maar leveren ook vakkrachten aan bedrijven in andere sectoren zoals de bouw, grond-, weg- en waterbouw, metaalsector, groenvoorziening, veterinaire sector, transport en in de commerciële- en administratieve sector.

Voor uitzenden, detacheren, payroll, werving & selectie en personeels-diensten zijn bedrijven bij AB Oost aan het juiste adres. Het motto van onze medewerkers: mouwen opstropen en er tegen aan!

Vakkracht nodig?Of ben je zelf eenvakkracht?

www.aboost.nl T 0900-9896

Alles goed geregeld ...nu en later ?

verzekeringen sparen en vermogen pensioenen hypotheken

Clematisstraat 55, 8091 VJ WezepWestenholterweg 50, 8042 AJ ZwolleK.R. Poststraat 11, 8441 EL Heerenveen

www.lodewijkassurantien.nl

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 20

Page 21: Presentatie magazine 2010/2011

Sponsoring

Stersponsorgroep• Rietdekkersbedrijf J. Schinkel en Zn.• Delta Keukens - Tegels - Sanitair BV• Installatiebedrijf Fien• De Velde Architecten BV• Dakdekkersbedrijf Dolfsma• EB Stuc Wand- en Plafondafwerking• Dekker Elektrotechniek• Wezenberg Groep• Tamek Groep Accountants en Belastingadviseurs BV• Uitzendbureau Zendijk• Bouwbedrijf van der Weerd BV

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Business Club• Frans Sport• Elektro Technisch Bureau Ten Brinke• Technisch Bureau Wesko B.V.• Woning Sierbestrating• Twilight Promotie• Lodewijk Assurantiën• Berk Accountants en Belastingadviseurs• Wegener huis-aan-huiskranten - De Krant• AB Oost IJsselmuiden

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Vrienden van IJ.V.V.• Van den Berg Tegelwerken• Bramer Makelaars• Gebr. Seinen Meubelen• Berg Makelaardij BV• Ter Weele Vlees en Vleeswaren• Krol Wezenberg Accountants• Rabobank IJsseldelta• IJsseloevers Notarissen• Haarmode Lorist• C1000 Joosten• Connexxion Tours• Sportcentrum Sonnenberch• Schildersbedrijf Meuleman• Brug Media• AKB Administratie- en Belastingadvies• Autobedrijf Nieuwbroek• Mulder Tweewielers• Renault Dealer Van Kesteren BV• Misol Zonwering• M. van de Beek Afbouw

PRESENTATIEMA G AZINE I JVV 21

Sponsors onmisbare schakel

Om sponsors aan de vereniging te kunnen bin-den is het daarbij richting de sponsors ook vanbelang dat we hen als vereniging ook iets terugkunnen bieden. Bedrijven kiezen over het alge-meen niet alleen voor een vorm van sponsoringom hun naamsbekendheid te vergroten, maarwillen veelal daarmee ook hun betrokkenheidbij het verenigingsleven tonen. Binnen IJVVwordt dit terdege onderkend en vanuit desponsorcommissie worden diverse actiesondernomen om niet alleen de betrokkenheidtussen IJVV en de sponsors te vergroten, maarook tussen de sponsors onderling.

Enkele voorbeelden:In november 2009 heeft de voltallige Ster-sponsorgroep de Europa League wedstrijd Sc Heerenveen – Hertha BSC bezocht, waarbijvoorafgaand aan de wedstrijd een buffet voor-geschoteld werd;

In de beslissende fase aan het einde van decompetitie zijn meerdere malen bussen metsponsors meegereisd om de spelers van het 1eelftal van IJVV te ondersteunen. Daarbij werddoor de sponsors spontaan een extra bus voorde jeugdleden ter beschikking gesteld;

Tijdens de familiedag is ook dit jaar weer eenwedstrijd gespeeld tussen de sponsors en het1e elftal van IJVV.

Ook voor komend seizoen staan weer diversebijeenkomsten op het programma, waar-

onder een bezoek aan een wedstrijd van hetNederlands elftal!

Ook zullen de sponsors meer en actiever benaderd worden bij wedstrijden van het 1eelftal van IJVV.

In 2010 zal IJVV haar aanbod van sponsormoge-lijkheden verder uitbreiden. In het voorjaar is de mogelijkheid van adverteren op de koffiebekers (Makelaars- en AssurantiekantoorRenes) reeds geïntroduceerd en daar zullennieuwe opties als het adverteren op het interneTV circuit (met dank aan Stichting Supportervan IJVV), sponsoring van nieuwsbrieven en‘Brugpagina’s’ aan worden toegevoegd. In hetnieuwe seizoen zal er geen clubblad meer ver-schijnen. In plaats daarvan zullen er periodieknieuwsbrieven per mail worden verzonden enzal nieuws rondom IJVV vaker gepubliceerdworden via Weekblad “De Brug”. Het nieuwesponsorcontract met “Brugmedia” biedt zowelIJVV als haar sponsors hiertoe prima mogelijk-heden. Daarnaast zal bij aanvang van het nieu-we seizoen een geheel vernieuwde website ingebruik genomen gaan worden.

Heeft u of uw werkgever ook interesse in sponsoring en bent u nieuwsgierig wat IJVVwellicht voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van de ledenvan de sponsorcommissie: Hans Meijberg, Jan Riezebos, Renco de Roon, Wim Selles,Herman Wezenberg en Wilco Wezenberg.

In het huidige verenigingsleven zijn sponsors een onmisbare schakel geworden. De sponsorinkomsten zijn voor de vereniging van belang om het voetbal voor iedereenbetaalbaar te houden en om de voorzieningen en accommodatie van de club up-to-date te houden. Het aantal pakketsponsors bij IJVV blijft groeien en vrijwel alle bedrijven waarvanhet sponsorcontract afliep, hebben besloten om de overeenkomst voor de komende jarente verlengen. De lijst met pakketsponsors, inclusief de nieuwe pakketsponsors is hiernaastweergegeven.

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 21

Page 22: Presentatie magazine 2010/2011

IETS TE VIEREN???Wij verhuren:

ALLE ATRAKTIES ZIJN OPBLAASBAAR,

WIJ BRENGEN EN HALEN EN PLAATSEN

ZONDER MEERPRIJS.

TWILIGHT PROMOTIE - PLASWEG 82-84 - IJSSELMUIDENTEL. 038 - 33 276 87 ZAAK / PRIVÉ - 06 - 20 39 45 35 MOBIEL

038 - 33 183 15 SPORTHAL

• OOIEVAARS2,5 EN 4 METER HOOG

• ABRAHAMS EN SARAH’S1,75 EN 4 METER HOOG

• TEDDYBEER2,5 METER HOOG

• ZUIGFLES4 METER HOOG

• AUTO: HOERA GESLAAGD

• CHAMPAGNEFLES8 METER HOOG

• SPRINGKUSSENS IN VELE UITVOERINGEN

• BRUIDSPAAR4 METER HOOG

• TAART4 METER HOOG, Ø 5 MTR

• PARTYTENTEN• STATAFELS ENZ.

Voor uwadministratieve diensten en fiscale adviezen• Financiële administratie• Jaarrekeningen• Belastingaangiften (ook voor particulieren)• Fiscaal en bedrijfsadvies• Startende ondernemer• Begeleiden financieringsaanvraag

Bel of mail voor een vrijblijvende afspraak of offerte

Dorpsweg 43a8271 BJ IJsselmuidenPostbus 1788260 AD Kampen

tel. 038-333 888 6fax 038-333 888 7internet: www.vanlente.come-mail: [email protected]

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 22

Page 23: Presentatie magazine 2010/2011

Seizoensprijzen

Harrie de Groot vrijwilliger van het jaarStaand v.l.n.r. Harrie de Groot en Mark Wagteveld, zittend Albert Jan Meuleman en Theo van Driel.

PRESENTATIEMA G AZINE I JVV 23

IJVV-programma vallen nu onder zijn ver-antwoordelijkheid. De Groot heeft ookjarenlang de teletekstpagina's van IJVV opBrug TV verzorgd. Het afgelopen seizoenbleek dat De Groot nog meer verborgentalenten heeft. Als trainer leidde hij IJVVB3 naar het kampioenschap. De Groot iseen vrijwilliger die elke dag in de weer isvoor IJVV en derhalve de Ab Brink Trofeeheeft verdiend.

Mark Wagteveld mocht tijdens de familie-dag de Zilveren Schoen in ontvangstnemen. Hij werd uitgeroepen tot de meestwaardevolle en sportieve speler van hetafgelopen seizoen. Wagteveld begon aljong bij IJVV en debuteerde in E3. Daarnadoorliep hij alle standaardelftallen. Als B-junior maakte hij de overstap naar FC Zwolle. Na vijf seizoenen keerde hijterug bij IJVV en speelde sindsdien in heteerste van IJVV. Inzet en karakter horen bijMark Wagteveld. Ondanks zijn suikerziek-te en het feit dat hij twee keer kruisbandenafscheurde toont hij altijd karakter en ishij bij iedere training aanwezig. Inmiddels

speelde Wagteveld al zo'n driehonderdofficiële wedstrijden in de hoofdmachtvan IJVV. Daarnaast is hij sinds een aantaljaren ook actief als vrijwilliger binnen de vereniging. Als lid van de vrijwilligers-commissie beheert hij de vrijwilligers-administratie. Het IJVV-bestuur beschrijftWagteveld als een persoon waarop je kuntbouwen.

De sportiviteitsprijs ging het afgelopenseizoen naar Theo van Driel. Elk jaar wordtdeze prijs uitgereikt aan de sportiefstetweedejaars D-pupil. Van Driel beleefde inhet voetbaljaar 2008/2009 een vervelendseizoen in D3. Het afgelopen seizoenmaakte hij een nieuwe start in D5 en datpakte goed uit. De jeugdspelers liet zich inhet najaar kronen tot kampioen met D5.In een hogere klasse beleefde D5 eenzware voorjaarscompetitie, maar Theo vanDriel bleef positief ingesteld. Theo vanDriel is bijna elke training aanwezig enzijn inzet is altijd voortreffelijk. Een voor-beeld voor andere spelers.

Ook het afgelopen seizoen werden bij IJVVtijdens de familiedag verschillende prijzenuitgereikt. Dit keer stonden Harrie deGroot, Mark Wageveld en Theo van Drielin het middelpunt van de belangstelling.

Harrie de Groot werd dit keer uitgeroepentot vrijwilliger van het jaar. Hij kreeg de AbBrink Trofee als dank voor zijn jarenlangeinzet voor de vereniging. De Groot is sinds2001 actief bij IJVV. De club deed eenberoep op ouders van jeugdleden en hijging aan het werk als leider van D4. Al snelbreidde de rasechte Wilsummer zijn acti-viteiten voor IJVV uit. Hij ging zich ookbezighouden met het wedstrijdsecretari-aat van de pupillen en meisjes, een zeerbelangrijke en voor velen onzichtbaretaak. Een wedstrijdsecretaris moet ervoorzorgen dat elftallen kunnen voetballen.Leiders en trainers worden geïnformeerdwaar, wanneer en tegen wie ze moetenspelen. In de loop der jaren kwamen ermeer taken bij. De doelgroep werd uitge-breid tot de gehele jeugd. Ook de kleed-kamer- en veldindeling en het gehele

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 23

Page 24: Presentatie magazine 2010/2011

Goudplevier 105 IJsselmuiden

SupermarktOpeningstijdenmaandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdagzaterdag

8.00 - 20.00 uur8.00 - 20.00 uur8.00 - 20.00 uur8.00 - 20.00 uur8.00 - 21.00 uur8.00 - 20.00 uur

Ontdek onze lage prijzen. Altijd vers,

altijd goedkoop!

Oosterholtseweg 15 • 8271 PS IJsselmuiden

Tel. 038 - 331 71 00, b.g.g. 038 - 332 69 19

Fax 038 - 333 04 46

Voskuilerdijk 24 • 8094 PW HattemerbroekTel. (038) 376 41 21 • fax (038) 376 45 05

Kijk voor onze wekelijkse aanbiedingen op:www.ter-weele.nl

OOK OP DE VRIJDAGMARKT IN IJSSELMUIDEN

PROFNORM KAMPEN B.V.IJZERWAREN - GEREEDSCHAPPEN

MACHINES - BOUWBESLAG

WWW.PROFNORMKAMPEN.NL

Wezenberg Transport BVWezenberg Atrop BVWezenberg Gemo BVAgrarisch Logistiek Centrum BV

Veilingweg 1, 8271 PX IJsselmuidenTel. 038 33 15 108Fax 038 33 19 905

Internet: www.wezenberg.nlE-mail: [email protected]

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:52 Pagina 24

Page 25: Presentatie magazine 2010/2011

PRESENTATIEMA G AZINE I JVV 25

Ook in de Presentatiegids van het seizoen2009/2010 hebt u kunnen lezen over hetwel en wee van de Beheercommissie vanIJVV. Dat artikel eindigde met enkele zeerambitieuze woorden van voorzitter Jan van Assen. “Het sportpark is straksHoofdklasse waardig,” zei hij toen. Eenjaar later staan de zaken er anders voordan gehoopt. In augustus 2009 werd VanAssen getroffen door een zware hersen-bloeding. Tot op vandaag heeft hij zijnfunctie niet kunnen hervatten.

“Toen viel er een behoorlijk gat,” verteltBoeve. “Allerlei afspraken die door Janwaren gemaakt vielen ineens weg.”Gelukkig voor Boeve en IJVV, stond GerWijbrandts op. Wijbrandts, die inmiddelsbekend staat als vast redder wanneer denood bij IJsselmuider club hoog is, nam detaken van Van Assen op interim-basis over.“Het probleem is helaas dat Ger bepaaldebeslissingen niet mag nemen, waar Jandat wel kon,” benoemt Boeve een verschil.“Maar Ger heeft het fantastisch opgepakt,ik heb heel veel aan hem gehad.”

Toch blijft de voorzitter van de Beheer-commissie Van Assen bijna dagelijks mis-sen: “Jan zat vol ideeën, zo wilde hij eennieuw ballenhok laten bouwen en warener plannen voor extra kleedkamers. Datligt nu allemaal stil.”Gelukkig kon er wel gewerkt worden aande plannen waarvoor reeds toestemminggegeven was. Het grootste project van ditseizoen was het maken van een overdekteentree naar de kantine en de Commissie-en Bestuurskamer. Boeve: “We hebbendat grotendeels laten doen door Bouw-bedrijf Van der Weerd, maar natuurlijkook weer met de hulp van vrijwilligers.”Hij vervolgt: “Het project raakte wel zo’nzes á zeven weken vertraagd door dezware winter die we hebben gehad. Toch

zijn we al met al erg tevreden over de uit-voer.” Met deze grote verbouwing kwa-men ook een aantal kleine werkzaamhe-den kijken. Zo werden nieuwe toilettengeplaatst en kreeg de technische ruimteeen opknapbeurt. “Daarmee hebben wede planning voor dit seizoen in ieder gevalvolledig afgewerkt,” aldus een tevredenBoeve.

Na twee jaar waarin veel is gebeurd, lijktkomend seizoen wat rustiger te worden.“Naast de dagelijkse werkzaamheden,onderhoud en dergelijke, zal er niet veelgaan gebeuren,” stelt Boeve. Met datdagelijkse onderhoud stipt hij meteen hetpunt aan dat vorig jaar nog als grootsteprobleem werd benoemd. “Er is in 25 jaargewoon heel weinig gebeurd,” was zijntoenmalige uitspraak. Hoe denkt Boevedaarover nu hij zelf verantwoordelijk isvoor deze taken? “Wij gaan een langeter-mijnplanning opstellen, waarin we aange-ven welke zaken we wanneer moetenbehandelen.” Toch houdt hij een slag omde arm: “Je weet het maar nooit. Ik denk

Beheercommissie

“Voordat ik stop moet er bijIJVV een kunstgrasveld liggen”

dat er altijd wel wat achterstallig onder-houd zal zijn, waarvan je gewoon nietweet dat het er is.”

Bij alle werkzaamheden blijft Boeve hetaantal vrijwilligers als grootste obstakelzien. “Je blijft toch vooral aangewezen ophetzelfde groepje mensen,” verzucht hij.“Het blijft moeilijk om ze voldoende telaten voelen dat ze gewaardeerd worden.Zo hadden we vorig jaar een avond chine-zen voor de mannen geregeld, maar bleekachteraf dat niet iedereen daarbij wasgeweest. Dat is dan toch jammer.” Alsvoorzitter van de Beheercommissie isBoeve van mening dat vrijwilligers op zijnminst een bedankje moeten hebben naafloop van hun werk: “Dan komen ze ooknog een keer terug.”

Dan neemt Boeve ineens een gewaagdestelling in: “Voordat ik stop moet er bijIJVV een kunstgrasveld liggen.” Zelf vindthij deze uitspraak echter helemaal niet zogedurfd. “Ik denk dat IJVV niet meer zon-der kunstgras kan. Misschien dat we ditvolgend seizoen al wel voor elkaar kunnenkrijgen.” Door dit onderwerp komt hetgesprek toch weer op voorzitter Jan vanAssen. Om een kunstgrasveld te kunnenrealiseren is namelijk de hulp van degemeente nodig. “Jan had heel veel con-tacten binnen de gemeente,” legt Boeveuit. “Als voorzitter zijnde wist hij precieshoe bepaalde zaken gedaan kon krijgen.”Zo blijft het gemis van Van Assen steedsweer voelbaar bij IJVV. Boeve is echterpositief: “Ik ken Jan zijn plannen en we gaan als Beheercommissie proberenom die te realiseren.” En daarmee blijft de droom van Jan van Assen, eenHoofdklasse waardig sportpark, levend.

De nieuwe overdekte entree naar de kantine

Opening gerenoveerde kleedkamers

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:53 Pagina 25

Page 26: Presentatie magazine 2010/2011

Al onzezalen zijnvoorzienvan airco!!!

Tijdens het seizoen en in de winter- en zomerstopmaakt het 1e van IJ.V.V. ook gebruik van:

U kunt bij ons terecht voor:• Fitness en Cardio-fitness• Groepslessen van Les Mills:

(Bodystep; Bodypump; Bodybalance; RPM (spinning)• Freestyle groepslessen: Aeronetics en Callanetics• Judo• 55+ fitness (speciale middag)• Schoonheidsspecialiste en Voedingsdeskundige• CompanyFIT (bedrijfsfitness)• Zonnebank; Sauna; Zwembad

Kom gerust eens langs, of maak een afspraak vooreen gratis proefles!

Bekijk ook onze site: www.sonnenberch.nl

Koekoeksweg 21 • 8271 PC IJsselmuiden • www.kalteraardbeien.nl

Naast aardbeien ook

volop verse groente,

fruit uit eigen kas

en streekproducten

Openingstijdenboerderijwinkel De moestuin:

ma, di, wo van 8.30 – 12.00 uurdo, vr van 8.30 – 18.00 uurzaterdag van 8.30 – 16.00 uur

Bramer Makelaarsuw makelaar in Kampen en

Botermarkt 5Postbus 93

Bramer Makelaarsuw makelaar in Kampen en IJsselmuiden

PARTNER IN DYNAMIS

Botermarkt 5Postbus 938260 AB Kampen

E [email protected] T (038) 333 66 33F (038) 333 66 44

www.bramer.biz

HET BOVAG BEDRIJF VOOR AL UW REPARATIESAAN ALLE MERKEN AUTO'S.

Spoorstraat 63, 8271 RG IJsselmuiden - Tel. 038 - 33 180 50

GROTE EN KLEINE ONDERHOUDSBEURTEN | A.P.K. KEURINGFIREZONE DAG EN NACHT TANKEN, 6 DAGEN PER WEEKCARWASH & WASBOX | AIRCOSERVICE

GROTE KEUS INWOONKAMERPROGRAMMA'S

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:53 Pagina 26

Page 27: Presentatie magazine 2010/2011

PRESENTATIEMA G AZINE I JVV 27

SPORTPARKDEN UITHOEK

• Vanaf Zwolle (N50) richtingEmmeloord.

• Afslag Kampen Zuid/IJsselmuiden.• Over de 'nieuwe' IJsselbrug bij Kampen

linksaf en langs de 'nieuwe' Stadsbrug. • Na ± 1 km rechtsaf richting

Genemuiden.• Na ± 2 km bij de rotonde linksaf

(Bergweg), alwaar u het 'SportparkDen Uithoek' aan uw rechterhandvindt.

IJVV Stickeralbum

Steun IJVV enmeld u aanals donateurMeldt u als donateur van IJVV, want metuw steun kunnen wij bij IJ.V.V. nog meerrealiseren dan nu het geval is. U kunt zichopgeven bij de penningmeester van IJVV:Johan Wienen, 1e Ebbingestraat 31, Kampen.Tel. (06) 51 38 77 23.

Als donateur heeft u tevens vrije toegangbij alle thuiswedstrijden van het eersteelftal. Namens IJ.V.V. alvast bedankt!

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

.

Routebeschrijving

Eigenaar Marco Joosten van supermarktC1000 aan het Markeresplein kijkt zeertevreden terug op de voetbalplaatjesactiebij IJVV. Het afgelopen seizoen kondenmensen alle voetbalplaatjes sparen van despelende leden van IJVV. De stickers warente verkrijgen bij C1000 Joosten. "Het waseen geweldige actie. Ik heb geen wan-klank gehoord", aldus Joosten.

Joosten liet zich inspireren door het TV-programma Holland Sport, waarin een item zatover een stickeractie van een amateurvereni-ging. De supermarkteigenaar nam contact opmet IJVV en al snel werd het initiatief genomenom tot een eigen IJVV-stickeralbum te komen.Wim Selles, Herman Wezenberg en vormgeverJos Huberts staken veel tijd in de voorberei-ding. Joosten verstrekte 15.000 euro. Het album werd in het najaar van 2009 gelan-

ceerd. Daarna was het sparen, sparen en nogeens sparen. In totaal werden 741 spelendeIJVV-leden op de gevoelige plaat vastgelegd endat betekende dat het een hele klus was omhet boek vol te krijgen. Het leidde tot eenlevendige ruilhandel en zelfs tot de organisatievan een aantal ruilbeurzen.

Joosten koos er bewust voor om niet de hoofd-prijs te vragen voor de voetbalplaatjes. Klantenvan C1000 Joosten kregen drie stickers gratisbij 10 euro aan boodschappen. Bij bepaaldeaanbiedingen kregen mensen één sticker gra-tis. "Op deze manier krijg je ook onbewustespaarders. Iedereen ging sparen en de onder-

C1000-voetbalplaatjes succesnummer bij IJVV

linge betrokkenheid werd steeds groter."Uiteindelijk werden er 926.250 plaatjesgedrukt. De laatste restanten van deze voor-raad gingen naar IJVV. Daar werden ze verdeeldonder de leden die het boek nog niet compleethadden.

De actie zorgde voor extra drukte in de super-markt en leverde C1000 Joosten veel goodwillop. "De kosten en baten van deze actie zijn inbalans, maar in de toekomst hoop ik hier devruchten van te kunnen plukken." Hij roemt de samenwerking met IJVV. "Ik wil alle betrok-kenen bedanken voor de samenwerking. Ze hebben veel voor me gedaan en goed mee-geholpen.” Marco Joosten wordt bedankt voor zijn initiatief

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:53 Pagina 27

Page 28: Presentatie magazine 2010/2011

Krol Wezenberg maakt de zaken helder

www.krolwezenberg.nl

Krol Wezenberg Accountants verdiept zich in uw

onderneming, brengt feiten en cijfers in kaart en

maakt een praktische vertaalslag naar uw beleid.

Zo maken we voor u als ondernemer de zaken helder.Westeinde 25A, 3844 DD HarderwijkPostbus 372, 3840 AJ HarderwijkT (0341) 42 60 60, F (0341) 42 44 53E [email protected]

IJSSELMUIDENKoekoeksweg 15

Tel. 038 - 331 65 59Fax 038 - 333 57 45

www.autobedrijfnieuwbroek.nl

Connexxion ToursOosterlandenweg 15, 8271 ES IJsselmuidenT 0900 400 8 400; F 038 339 32 62; E [email protected]

Touringcar huren?Connexxion Tours biedt u:

Ruim 200 luxe touringcars en VIP touringcars Vestigingen overal in Nederland

Evenementen- en congresvervoer Verzorgde groepsarrangementen

Bel : 0900 - 400 8 400 (lokaal tarief)

voor touringcarservice in geheel Nederland

AUTOBEDRIJF

NIEUWBROEK

ConstructieIJsselmuiden - Kampen

• Rvs - Aluminium• Plaatwerk• Montage

Spoorstraat 21, 8271 RG IJsselmuidenTelefoon / Fax: (038) 331 41 18

• Verkoop Computers• Reparatie Computers• Systeem Beheer• Netwerk Beheer• Webdesign

• Webhosting• Backup Online• Ombouw

Spelcomputers• Ziggo Dealer

Dorpsweg 58, 8271 BN IJsselmuiden

Tel. 038-7507474 • E-mail: [email protected]

www.BrinkComputers.nl

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:53 Pagina 28

Page 29: Presentatie magazine 2010/2011

PRESENTATIEMA G AZINE I JVV 29

WEDSTRIJDSCHEMAZaterdag 4 september 2010Blauw Geel '55 - IJVVDFS - HierdenElburger SC - VSCO’61 Gazelle Nieuwland - 't HardeOWIOS - Lelystad '67Stroe - Advendo '57VIOS V. - Dodewaard

Zaterdag 11 september 2010't Harde - Elburger SCAdvendo '57 - Blauw Geel '55Dodewaard - StroeHierden - Gazelle NieuwlandLelystad '67 - DFSVSCO’61 - VIOS V.IJVV - OWIOS

Zaterdag 18 september 2010Advendo '57 - IJVVBlauw Geel '55 - DodewaardDFS - OWIOSElburger SC - HierdenGazelle Nieuwland - Lelystad '67Stroe - VSCO’61 VIOS V. - 't Harde

Zaterdag 25 september 2010't Harde - StroeDodewaard - Advendo '57Hierden - VIOS V.Lelystad '67 - Elburger SCOWIOS - Gazelle NieuwlandVSCO’61 - Blauw Geel '55IJVV - DFS

Zaterdag 2 oktober 2010Advendo '57 - VSCO’61 Blauw Geel '55 - 't HardeDodewaard - IJVVElburger SC - OWIOSGazelle Nieuwland - DFSStroe - HierdenVIOS V. - Lelystad '67

Zaterdag 9 oktober 2010't Harde - Advendo '57DFS - Elburger SCHierden - Blauw Geel '55Lelystad '67 - StroeOWIOS - VIOS V.VSCO’61 - DodewaardIJVV - Gazelle Nieuwland

Zaterdag 16 oktober 2010Advendo '57 - HierdenBlauw Geel '55 - Lelystad '67Dodewaard - 't HardeElburger SC - Gazelle NieuwlandStroe - OWIOSVIOS V. - DFSVSCO’61 - IJVV

Zaterdag 23 oktober 2010Beker/Inhaalprogramma

Zaterdag 30 oktober 2010't Harde - VSCO’61 DFS - StroeGazelle Nieuwland - VIOS V.Hierden - DodewaardLelystad '67 - Advendo '57OWIOS - Blauw Geel '55IJVV - Elburger SC

Zaterdag 6 november 2010't Harde - IJVVAdvendo '57 - OWIOSBlauw Geel '55 - DFSDodewaard - Lelystad '67Stroe - Gazelle NieuwlandVIOS V. - Elburger SCVSCO’61 - Hierden

Zaterdag 13 november 2010DFS - Advendo '57Elburger SC - StroeGazelle Nieuwland - Blauw Geel '55Hierden - 't HardeLelystad '67 - VSCO’61 OWIOS - DodewaardIJVV - VIOS V.

2e Klasse G | District Oost

Indeling en wedstrijdenZaterdag 20 november 2010't Harde - Lelystad '67Advendo '57 - Gazelle NieuwlandBlauw Geel '55 - Elburger SCDodewaard - DFSHierden - IJVVStroe - VIOS V.VSCO’61 - OWIOS

Zaterdag 27 november 2010Beker/Inhaalprogramma

Zaterdag 4 december 2010DFS - VSCO’61 Elburger SC - Advendo '57Gazelle Nieuwland - DodewaardLelystad '67 - HierdenOWIOS - 't HardeStroe - IJVVVIOS V. - Blauw Geel '55

Zaterdag 11 december 2010't Harde - DFSAdvendo '57 - VIOS V.Blauw Geel '55 - StroeDodewaard - Elburger SCHierden - OWIOSVSCO’61 - Gazelle NieuwlandIJVV - Lelystad '67

Zaterdag 18 december 2010Beker/Inhaalprogramma

RETURNPROGRAMMADe wedstrijddagen 14 t/m 26 zijnde returnprogramma’s.Dag 14 is de return van 1.

5 februari 2011Wedstrijddag 24

12 februari 2011Wedstrijddag 25

19 februari 2011Wedstrijddag 14

26 februari 2011Wedstrijddag 15

12 maart 2011Wedstrijddag 16

19 maart 2011Wedstrijddag 17

26 maart 2011Wedstrijddag 18

2 april 2011Wedstrijddag 26

9 april 2011Wedstrijddag 19

16 april 2011Wedstrijddag 20

23 april 2011Wedstrijddag 21

7 mei 2011Wedstrijddag 22

14 mei 2011Wedstrijddag 23

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

.

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

. . .

.INDELINGADVENDO '57 EDERVEENwww.advendo57.nl

BLAUW GEEL '55 EDEwww.blauwgeel55.nl

DFS OPHEUSDENwww.svdfs.nl

VV DODEWAARD DODEWAARDwww.voetbal-clubs.nl/voetbal/vvdodewaard

ESC ELBURGwww.elburgersc.nl

GAZELLE N. DIERENwww.gazellenieuwland.nl

SV ‘T HARDE ‘T HARDEwww.svtharde.nl

HIERDEN HIERDENwww.vvhierden.nl

IJVV IJSSELMUIDENwww.ijvv.nl

LELYSTAD ‘67 LELYSTADwww.svlelystad.nl

OWIOS OLDEBROEKwww.owios.nl

STROE STROEwww.vvstroe.nl

C.S.V. VIOS VAASSENwww.viosvaassen.nl

VSCO'61 OOSTERWOLDEww.vsco.nl

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:53 Pagina 29

Page 30: Presentatie magazine 2010/2011

RietdekkersbedrijfJ. Schinkel & Zn.

Schoorsteenveegbedrijf

J. Schinkel & Zn.

Aalbershof 16 • 8271 JA IJsselmuiden • Tel. 038 - 331 48 27

b.g.g. 038 - 332 34 51 • Mobiel 06 51 193 202

Bergweg 2a • 8271 CD IJsselmuiden • Tel. 038 - 331 15 57

b.g.g. 038 - 332 34 51 • Mobiel 06 51 193 202

Burg. v. Engelenweg 159, IJsselmuiden - Tel. 038-3332425

• Dealer van Gazelle en Sparta

• Volop nieuwe en 2e hands fietsen

Tevens het adres voor:

Tuinartikelen, zaden, gereedschap,

gazonmaaiers slijpen, sleutelservice,

doe-het-zelf artikelen, enzovoort.

Een elektrische fietsiets voor u?Kom snel een

proefrit maken

Telefoon 06 - 227 00 227

Voor bedrijf en particulier

Kleiland 14h

8271 RV IJsselmuiden

Tel. 038 - 333 20 35

www.uitzendbureauzendijk.nl

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:53 Pagina 30

Page 31: Presentatie magazine 2010/2011

PRESENTATIEMA G AZINE I JVV 31

COLOFONDIT PRESENTATIEMAGAZINE IS EEN UITGAVE VAN I JVV I JSSELMUIDEN

Algemeen e-mailadres: [email protected]

Advertentie-aquisitie: Sponsorcommissie IJVV

Algehele coördinatie: Wim Selles IJsselmuiden

BESTUUR

Jan van Assen Voorzitter Flevoweg 85-29, Kampen 038 - 333 73 24

Ger Wijbrandts Interim-voorzitter Klaver 20 038 - 332 84 52

Gerlinda Junte Secretaris Klaver 15 038 - 331 21 44

Johan Wienen Penningmeester 1e Ebbingestraat 31, Kampen 06 - 513 87 723

Lammert van den Berg PR en Communicatie V.d. Mijlestraat 5, Kampen 038 - 332 94 07

Eddy Boeve Beheerzaken Hoepelweg 5 038 - 338 85 30

Bert Hinderks Jeugdzaken Koraal 40 038 - 332 04 86

Jan Bouwmeester Seniorenzaken Rietgors 108 038 - 332 70 68

Vacant Sponsorzaken en geldwerving

Dik van Ginkel Technische zaken Van Diggelenweg 49 038 - 332 79 72

Jan Kamp Vrijwilligerszaken Burg. van Engelenweg 49 038 - 333 39 55

JEUGDCOMMISSIE

Bert Hinderks Voorzitter / Coördinator D pupillen Koraal 40 038 - 332 04 86

Sjaak Meuleman Secretaris Zeegravensingel 99 038 - 332 70 78

Harrie de Groot Wedstrijdzaken / Coördinator A en B junioren Karthuizerlaan 60 06 - 282 09 458

Reiny Westendorp Toernooien / Activiteiten / Coördinator - meisjes Rietgors 68 038 - 331 09 77

Gerhard van Vilsteren Technische zaken en Coördinator E pupillen Zeester 12 038 - 332 89 94

Frans van den Berg Coördinator F pupillen Kluisstraat 23 038 - 332 63 12

Vacant Coördinator C junioren.

BESTUUR STICHTING SUPPORTER VAN IJVV / CLUB VAN HONDERD

Henry van Ginkel Voorzitter stichting Supporter van IJVV Tuinstraat 14 06 - 104 59 627

Gerda v.d. Berg Voorzitter club van honderd De Bogaard 10 038 - 331 11 17

Marianne Mensink Secretaris stichting Supporter van IJVV Garnaal 4 038 - 332 83 12

Henk Bottenberg Penningmeester stichting Supporter van IJVV Groenendael 27 038 - 332 15 71

Aart Boer Lid Orkestlaan 32, Kampen 038 - 332 06 88

Jan-Willem van Dijk Lid Van Diggelenweg 36 06 - 114 79 416

Freddy Hooisma Lid Hogehuisstraat 27 038 - 331 18 81

William Junte Lid Korenmolen 9, Espel 06 - 490 56 763

Aalt Leusink Lid A. Fleminglaan 4 038 - 332 05 82

Rudy Wagteveld Lid A. Fleminglaan 6 038 - 332 10 40

IJVV

Fotografie: Freddy Schinkel

en Lammert van den Berg

Interviews: Gerard Meijeringh

en Matthew Last

Vormgeving: Brainstorm.nl

Druk: Zalsman Kampen

OrganisatiestructuurBestuur vlnr.: Eddy Boeve, Jan Kamp, Lammert van den Berg, Jan Bouwmeester, Gerlinda Junte, Ger Wijbrandts, Johan Wienen, Dik van Ginkel, Bert Hinderks

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:53 Pagina 31

Page 32: Presentatie magazine 2010/2011

onbetwist uw specialist in noord Nederland-

GENEMUIDEN - keukens, sanitair & tegels • Kamperzeedijk 127 • Tel. 038 344 6412HEERENVEEN - keukens, sanitair & tegels • Beurtschip 9 • Tel. 0513 653 475DRONTEN - sanitair & tegels (binnenkort keukens) • De Noord 36 • Tel. 0321 337 209SLAGHAREN - keukens, sanitair & tegels • Coevorderweg Noord 22 • Tel. 0523 683 098

internet: www.deltabv.nl • e-mail: [email protected]

keukens & badkamers om van te dromen!

IJVV-Presentatie0610-DEF:Opmaak 1 27-07-2010 23:53 Pagina 32