Presentatie LIF

of 22 /22
L i f e s t y l e a d r e s s e n i n F r i es la n d w w w . l e v e n in f r i e s l a n d . c o m De leukste lifestyle adressen in Friesland! shoppen Proeven slapen Doen Alles over wat LIF voor jouw bedrijf kan gaan doen!

Embed Size (px)

description

Een presentatie van LIF - Leven in Friesland om ondernemers te informeren over de mogelijkheden...

Transcript of Presentatie LIF

Page 1: Presentatie LIF

Lifestyl

e

adressen in Frieslan

d

www.leveninfriesla

nd.c

om

De leukste lifestyle adressen in Friesland!

shoppen Proeven slapen Doen

Alles over wat LIF voor jouw bedrijf kan gaan doen!

Page 2: Presentatie LIF

Lifestyl

e a

dressen in Frieslan

d

www.leveninfriesla

nd.c

om

LIF - Leven in FrieslandWestermarwei 798501 TB JoureT. [email protected]

LIF is een initiatief van mij: Lotte Snelder.Met het idee Friesland eens flink op de kaart te zetten liep ik al een tijdje rond. Vanuit mijn passie voor win-kelen, varen, lezen en mijn liefde voor het goede in het leven is het idee ontstaan om Leven in Friesland vorm te gaan geven. Want in Friesland is het goed leven. Heel goed zelfs! En juist dat enthousiasme wilde ik overbrengen. Na veel brainstormen, naden-ken, overleggen, inspiratie opdoen, knippen en plakken, is LIF geboren en daar ben ik, als Friezin, best heel trots op.

Page 3: Presentatie LIF

Wat willen wij met LiF bereiken?Doel van LiF is ondernemers te laten samenwerken, immers samen staan wij sterk! We willen graag dat consumenten uit het (buiten)land zien hoe leuk Friesland is. Frie-sland heeft namelijk alles in huis om een heerlijke dag, weekend, week of vakantie te beleven. Door middel van deze site bundelen we deze locaties & plaatsen overzichtelijk aan elkaar in vorm van een etalage. Door het plaatsen van uitnodigende foto’s en ent-housiasmerende teksten willen wij consumenten stimuleren er zelf er op uit gaan en de sfeer te gaan proeven.Wanneer consumenten van digitale bezoekers, échte bezoekers worden, zullen zij zeker terugkomen op zowel de site als op de locatie! LiF ziet internet als een aanvulling, een extra middel om consumenten te bereiken. De ondernemer zal door eigen service, kennis, producten en diensten de consument ervan overtuigen vaker de locatie te bezoeken.

De site van LiFDe site is een presentatie van bijzondere Friese lokale ondernemers, geen ketens. Door een platform te creëren kun je als kleine ondernemer meedoen in een groter geheel. Je bereik wordt groter en je markt daardoor ook. Het succes en bekendheid van andere ondernemers wordt ook jouw succes.Alle ondernemingen in de etalage zullen met zorg samengesteld worden en moeten passen binnen de visie van LiF. LiF is onafhankelijk. Wij bepalen wie er op de site komt. Elke onderneming wordt op dezelfde manier gepresenteerd. Hierdoor krijg je een rustige, overzichtelijke site. De etalage is verdeeld in 4 thema’s. Shoppen, Slapen, Proeven en Doen.

Promotie LiFEen site is natuurlijk mooi, maar is niet genoeg. Nog belangrijker: hoe zorg je voor naamsbekendheid en vindbaarheid van de site. We besteden veel zorg aan de teksten die op de site gebruikt worden voor optimale zoekmachines- optimalisatie. Wanneer je con-tinu door zoekmachines opgepikt wordt, zullen consumenten die zoeken op woorden als: dagje uit, dagje weg, shoppen, Friesland, varen, eten, proeven, slapen, logeren, wei-land, boot, doen, LiF als resultaat krijgen.Tevens is de site volledig geschikt voor de mobiele telefoon en tablet. Tot slot zal de website op meerder manieren gekoppeld worden aan facebook zodat ook via die weg naamsbekendheid gegenereerd zal worden (èn bezoekers naar de site getrokken zullen worden).

Kaarten Op veel (toeristische) plekken en natuurlijk ook bij de LiF ondernemers komen A5 kaarten te liggen die consumenten mee kunnen nemen. Dit worden mooi ‘ansichtkaarten’ in de LiF stijl.

LiF ‘Stempel’ De deelnemende ondernemers ontvangen een sticker om op etalageraam of de deur te plak-ken. Hiermee geven ze aan dat ze een échte LiF onderneming zijn!Tevens ontvangen ondernemers deze ‘stempel’ als button die op hun site geplaatst kan worden. Consumenten kunnen dan op de LiF site komen via ondernemers. Hierdoor maak je gebruik van de door de LiF ondernemer opgebouwde klantenkring. Wat de samenwerking tussen ondernemers versterkt en vergroot.

LiF arrangementenOm samenwerking tussen ondernemers te stimuleren en voor de consumenten verrassende mogelijkheden in Friesland te presenteren, stelt LiF arrangementen samen. Deze zijn te boeken op de site van LiF. Belangrijk is dat deze arrangementen LiF waardig zijn en kwaliteit uitdragen.Ondernemers komen zelf met aanbod, maar ook in overleg met LiF en andere ondernemers kunnen we mooie combinaties maken.

Page 4: Presentatie LIF
Page 5: Presentatie LIF

Lifestyle adresse

n i

n F

rieslan

dww

w.l

evenin

friesland.com

Overige producten

Magazine Wanneer de website eenmaal online is, zullen we snel willen starten met het maken van het eerste (digitale) LiF magazine. Hierin zullen ondernemers gepresenteerd worden, zoals op de website, maar het magazine zal vooral een aanvulling zijn. We zullen de ondernemingen groter presenteren en redactionele stukken plaatsen. Ook komen hier bijvoorbeeld, favoriete producten, hapjes, locaties van derden in te staan.

Event LiF wil op een échte LiF locatie een verrassend event organiseren. Ondernemingen kunnen zich hier presenteren op een geheel eigen wijze. Op die manier kunnen consu-menten de sfeer van de ondernemingen live proeven.

Nieuwsbrief Consumenten kunnen zich op de website inschrijven voor een nieuwsbrief. Hierin komen nieuwtjes te staan omtrent LiF, Friesland en ondernemingen zoals nieuwe leden, acties en aanbiedingen. Per seizoen zal er een nieuwsbrief digitaal verspreid worden, tevens krijg je de mogelijkheid deze ook naar je eigen klantenkring te versturen.

Heb je interesse?Ben je na het zien van deze presentatie net zo enthousiast als wij geworden, word dan met je onderneming lid van LiF. Je kunt hiervoor het formulier invullen dat je in deze publicatie kunt vinden, deze scannen en mailen naar [email protected]. LiF neemt dan contact met je op. Past je onderneming bij LiF, dan zorgen we voor een mooie presentatie in onze etalage.

Page 6: Presentatie LIF
Page 7: Presentatie LIF
Page 8: Presentatie LIF

Zoeken op plaats

Bezoekers hebben ook de mogelijkheid te zoeken op plaats. Wanneer ze daar niet vinden wat ze zoeken krijgen ze suggesties voor leukeactiviteiten in de nabije omgeving van die plaats. Zo zorgen wij dat onze bezoekers altijd slagen en vinden wat ze zoeken in onze mooie provincie!

Page 9: Presentatie LIF
Page 10: Presentatie LIF
Page 11: Presentatie LIF
Page 12: Presentatie LIF

L

ifestyle adressen in F

r

ieslan

d

ww

w.l

e

veninfriesland.com

Page 13: Presentatie LIF

Door middel van dit formulier meld ik mijn onderneming aan voor een presentatie in de etalage van LiF. U dient het in te vullen, te ondertekenen en inscannen en mailen naar: [email protected] A.Algemene gegevens:

Gegevens opdrachtgeverNaam bedrijf:

Contactpersoon:

Adres:

Postcode + woonplaats

Telefoonnummer:

Email adres:

Website:

B.Etalage:Ik wil in de etalage op de website van LiF – leven in Friesland staan.

LiF arrangementen:O Ja, ik wil arrangementen samenstellen: O Mijn onderneming biedt een LiF aanbod voor op de website aan. U kunt uw aanbod in een mail zetten. Aanbod + prijs. Het mogen meerdere aanbiedingen zijn. LiF neemt contact met u op.

O Ik sta open voor samenwerking met andere ondernemers. Dat houdt in dat LiF u kan benaderen om een arrangement met een andere ondernemer samen te stellen.Dit kan voortkomen uit uw eigen aanbod, of iets wat in overleg samen gesteld wordt.LiF neemt contact met u op.

O nee ik wil geen arrangementen op de website

C.Tekst voor in de advertorial:Dit zijn de kernpunten van uw onderneming voor de presentatie in de etalage van LiF. Hier wordt door LiF een passende enthousiasmerende tekst van geschreven. Tekst mag als bijlage meegestuurd worden in een mail. (max 200 woorden)

1.Van wie is de onderneming en wanneer is hij opgericht?2.Wat wilt u overbrengen met de onderneming? (missie)3.Wat wilt u dat mensen ervaren als ze bij u komen?4.Wat maakt uw onderneming zo speciaal?

Paraaf ondernemer:

Aanmelding lidmaatschap LiF: Doen, Proeven en Slapen

~ 1 ~

Page 14: Presentatie LIF

D.Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord door ondertekening van dit document

Overige Condities:1. LiF – Leven in Friesland website gaat voor 1 mei 2014 online.2. Door ondertekening van dit contract wordt de ondernemer lid van LiF en biedt haar

onderneming aan voor het maken van een advertorial in de etalage van de website van LiF. De condities, zoals op in de algemene voorwaarden staan vermeld, zijn hierop van toepassing.

3. De ondernemingen die worden goedgekeurd, betalen voor de basisvermelding (tekst + max. 3 foto’s). De presentatie van de onderneming wordt dan na betaling van deze factuur de eerstvolgende maand online gezet op de LiF website. Wanneer jouw onderneming in onze etalage staat ontvang de onderneming bericht.

4. U ontvangt direct na goedkeuring een factuur. Betaling geschied binnen 14 dagen na het ontvangen van deze factuur. Prijzen zijn exclusief BTW.

5. De advertorial wordt door LiF opgemaakt in een vaste lay out, zonder bedrijfslogo maar wel met n.a.w. gegevens en een doorlink naar de eigen website van de onderneming. Onze tekstschrijver zal voor u een passende en enthousiasmerende tekst schrijven. Deze ontvangt u ter goedkeuring, voordat wij het op de website plaatsen.

6. Ondernemer dient zelf goede sfeerfoto’s aan te leveren in hoge resolutie (minimaal 300 DPI). Heeft u geen goede foto’s beschikbaar, dan kan onze fotograaf foto’s van uw bedrijf maken. De kosten voor het maken van de foto’s zijn voor rekening van de opdrachtgever.

7. Aanlevertijd van het fotomateriaal is binnen twee weken na ondertekening van dit formulier. Bij niet of onjuist aanleveren van het materiaal kan jouw onderneming niet de eerstvolgende maand in de etalage gepresenteerd worden.

OndertekeningPlaats: Datum:

Handtekening Ondernemer:

Aanmelding lidmaatschap LiF: Doen, Proeven en Slapen

~ 2 ~

Page 15: Presentatie LIF

Door middel van dit formulier meld ik mijn onderneming aan voor een presentatie in de etalage van LiF. U dient het in te vullen, te ondertekenen en inscannen en mailen naar: [email protected] A.Algemene gegevens:

Gegevens opdrachtgeverNaam bedrijf:

Contactpersoon:

Adres:

Postcode + woonplaats

Telefoonnummer:

Email adres:

Website:

B.Etalage:Ik wil in de etalage op de website van LiF – leven in Friesland staan.

C.Tekst voor in de advertorial:Dit zijn de kernpunten van uw onderneming voor de presentatie in de etalage van LiF. Hier wordt door LiF een passende enthousiasmerende tekst van geschreven. Tekst mag als bijlage meegestuurd worden in een mail. (max 200 woorden)

1.Van wie is de onderneming en wanneer is hij opgericht?2.Wat wilt u overbrengen met de onderneming? (missie)3.Wat wilt u dat mensen ervaren als ze bij u komen?4.Wat maakt uw onderneming zo speciaal?

Paraaf ondernemer:

Aanmelding lidmaatschap LiF: Shoppen

~ 1 ~

Page 16: Presentatie LIF

D.Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord door ondertekening van dit document

Overige Condities:1. LiF – Leven in Friesland website gaat voor 1 mei 2014 online.2. Door ondertekening van dit contract wordt de ondernemer lid van LiF en biedt haar

onderneming aan voor het maken van een advertorial in de etalage van de website van LiF. De condities, zoals op in de algemene voorwaarden staan vermeld, zijn hierop van toepassing.

3. De ondernemingen die worden goedgekeurd, betalen voor de basisvermelding (tekst + max. 3 foto’s). De presentatie van de onderneming wordt dan na betaling van deze factuur de eerstvolgende maand online gezet op de LiF website. Wanneer jouw onderneming in onze etalage staat ontvang de onderneming bericht.

4. U ontvangt direct na goedkeuring een factuur. Betaling geschied binnen 14 dagen na het ontvangen van deze factuur. Prijzen zijn exclusief BTW.

5. De advertorial wordt door LiF opgemaakt in een vaste lay out, zonder bedrijfslogo maar wel 6. met n.a.w. gegevens en een doorlink naar de eigen website van de onderneming. Onze

tekstschrijver zal voor u een passende en enthousiasmerende tekst schrijven. Deze ontvangt u ter goedkeuring, voordat wij het op de website plaatsen.

7. Ondernemer dient zelf goede sfeerfoto’s aan te leveren in hoge resolutie (minimaal 300 DPI). Heeft u geen goede foto’s beschikbaar, dan kan onze fotograaf foto’s van uw bedrijf maken. De kosten voor het maken van de foto’s zijn voor rekening van de opdrachtgever.

8. Aanlevertijd van het fotomateriaal is binnen twee weken na ondertekening van dit formulier. Bij niet of onjuist aanleveren van het materiaal kan jouw onderneming niet de eerstvolgende maand in de etalage gepresenteerd worden.

OndertekeningPlaats: Datum:

Handtekening Ondernemer:

Aanmelding lidmaatschap LiF: Shoppen

~ 2 ~

Page 17: Presentatie LIF

Algemene voorwaarden

Ondernemen vraagt tegenwoordig om actief in te spelen op de markt. Het is niet langer vanzelfsprekend dat ondernemen een wereld biedt vol ongekende mogelijkheden. Integendeel, hard werken is keiharde noodzaak. Adequaat reageren op mogelijkheden, creativiteit en persoonlijke binding zijn randvoorwaarden om te kunnen overleven.

Persoonlijk communiceren, persoonlijk performen, de samenwerking opzoeken en onderzoeken welke innovaties perspectief bieden. Zomaar wat ingrediënten die er toe doen. ‘Leven in Friesland’ is een nieuw business to business concept die lokale ondernemers in Friesland een breder draagvlak biedt door de samenwerking op te zoeken en een grote etalage biedt voor promotie en marketing. Want, Friesland is hip en happening! In veel Friese plaatsen vind je de leuke onbekende en verborgen winkeltjes, sfeervolle eettentjes en leuke belevenissen. Door deze samen te bundelen maken we van Friesland één overzichtelijk en aantrekkelijk geheel.

AlgemeenDeze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen uw onderneming en LiF.

Door het invullen van het formulier cq het samenwerkingsovereenkomst, te vinden op leveninfriesland.com. Hiermee geeft u automatisch aan dat u het eens bent met deze algemene voorwaarden voor de presentatie in de etalage en de privacy statement van LiF.

-Leven in Friesland.com-Onderhavige Algemene Voorwaarden worden gebruikt door:

LiF -Leven in FrieslandWestermarwei 798501 TB Joure

Ingeschreven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Leeuwarden onder nummer 01101437.BTW-nummer: 101914830B01

LiF is telefonisch te bereiken op telefoonnummer 06-52694864 en per e-mail op [email protected].

Artikel 1 DefinitiesIn deze Algemene Voorwaarden gebruikte woorden, in enkelvoud of meervoud, die aanvangen met een hoofdletter, hebben de betekenis van de schuin gedrukte woorden zoals deze hieronder in dit artikel worden gedefinieerd.

1.1 Algemene Voorwaarden: onderhavige algemene voorwaarden.1.2 De ondernemer: de wederpartij van LiF met wie LiF een Samenwerkingsovereenkomst aangaat.1.3 Lidmaatschap aanmelding: formulier waarmee ondernemers zich aanmelden om lid te worden van LiF, waar de Algemene Voorwaarden integraal onderdeel van uitmaken, inzake de aanlevering, betaling, presentatie en levering van zaken en diensten.1.4 Partijen: LiF en ondernemer gezamenlijk.1.5 LiF: de partij welke zich bedient van Algemene Voorwaarden, tevens wederpartij van ondernemer.1.6 Website: de website van LiF, te vinden onder de URL <http://www.leveninfriesland.com>.1.7 Etalage: Presentatie van ondernemers en hun onderneming. 1.8 Arrangement: aanbiedingen van ondernemers op de website die kunnen worden afgenomen door klanten.1.9 klant: de partij die de website bezoekt en arrangementen kan boeken.

Algemene voorwaarden

~ 1 ~

Page 18: Presentatie LIF

1.10 Aankoopprijs: het bedrag waarvoor de klant een arrangement koopt.1.11 Commissie: een percentage van de aankoopprijs wat bestemd is voor LiF.

Onderscheidend vermogen:Veel verzamelsites richten zich op heel Nederland of zijn minder selectief in hun visie en soort winkels. Voor de consument is er nu één site die zij kunnen bezoeken, waar LiF alle goede adressen bij elkaar heeft gebundeld. LiF is onafhankelijk. Hiermee dus onderscheidend. Ondernemers kunnen na goedkeuring van LiF, lid worden als ze qua samenstelling van het assortiment, presentatie, specialiteit, originaliteit van producten/diensten en missie binnen de visie van LiF passen.

LiF bepaalt dus of uw onderneming in aanmerking komt voor een vermelding in onze etalage. Zodra uw onderneming online wordt gezet kunt u deze terugvinden onder het passende thema of onder de plaats waar de onderneming zich bevindt. LiF kan ook zelf ondernemers benaderen.Prijs lidmaatschap website LiF:

Kosten: € 12,50,- per maand. Dit bedrag wordt vanaf het moment dat de onderneming is goedgekeurd vooruit gefactureerd voor een heel jaar (€150,-).Deze kosten zijn exclusief het laten ontwerpen van de online advertorial (presentatie in de etalage)dat is eenmalig €25,-. Bij onjuistheden in de vermelding kunt u met LiF contact opnemen, waarna LiF de vermelding zal aanpassen. U kunt LiF altijd vragen om het beeldmateriaal te wijzigen, waarbij de eerste aanpassing gratis is en u voor de overige wijzigingen van het beeldmateriaal €25,- dient te betalen.Prijzen zijn excl. BTW.

BetalingLiF factureert u voor de contributie voor de basisvermelding een jaar vooruit zodra uw onderneming is goedgekeurd. De basisvermelding van de presentatie in de etalage blijft staan tot wederopzegging of aanpassingen van uit de kant van de onderneming of vanuit LiF. Betalingen dienen plaats te vinden binnen 14 dagen na factuurdatum. Indien na het verstrijken van deze termijn door LiF nog geen (volledige) betaling is ontvangen, wordt de presentatie nog niet in de etalage geplaatst.Bij de vervolgende jaren zal LiF de presentatie na 2 maanden niet betalen tijdelijk verwijderen tot betaling heeft plaatsgevonden. Wordt er helemaal niet betaald, gaat de presentatie volledig uit de etalage.

U bent niet gerechtigd betaling van facturen van reeds geplaatste vermeldingen op te schorten of in delen te betalen.

OpzeggenU bent minimaal een jaar lid van LiF. Wilt u na het eerste jaar niet meer in de etalage staan, of stopt u door omstandigheden met uw onderneming, moet dat minimaal 1 maand voor het einde van het jaarcontract schriftelijk worden doorgeven.

Rechten van intellectuele eigendom en eigendomsrechtenTenzij anders met u overeengekomen, komen alle uit de opdracht voortkomende rechten van intellectuele eigendom -waaronder het octrooirecht, het modelrecht en het auteursrecht- toe aan LiF. Wanneer dit recht slechts verkregen kan worden door een depot of registratie, is uitsluitend LiF daartoe bevoegd.

Tenzij anders met u overeengekomen, blijven de in het kader van de plaatsing van uw presentatie in de etalage op de site van LiF, door LiF gemaakte illustraties, prototypes, maquettes, mallen, ontwerpen, ontwerpschetsen, foto’s films en andere materialen of (elektronische) bestanden, eigendom van LiF.

U vrijwaart LiF voor aanspraken met betrekking tot rechten van intellectuele eigendom op door de uw verstrekte gegevens. LiF heeft geen bewaarplicht met betrekking tot de gebruikte materialen en

Algemene voorwaarden

~ 2 ~

Page 19: Presentatie LIF

gegevens.

AansprakelijkheidLiF is niet aansprakelijk voor:1. fouten of tekortkomingen in het materiaal dat door uw in naam van of in naam van de onderneming verstrekt is.2. misverstanden, fouten of tekortkomingen ten aanzien van de uitvoering van deovereenkomst indien deze hun aanleiding of oorzaak vinden in uw handelingen zoals het niet tijdig of niet aanleveren van volledige, deugdelijke en duidelijke gegevens/materialen.3. fouten of tekortkomingen van door of namens LiF ingeschakelde derden.4. gegevens vermeld op uw site

LiF is uitsluitend aansprakelijk voor aan haar toerekenbare, directe schade. Onder directe schade wordt enkel verstaan:1. redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op schade in de zin van deze voorwaarden;2. de eventuele redelijke kosten noodzakelijk om de gebrekkige prestatie van LiF aan de overeenkomst te laten beantwoorden;3. redelijke kosten, gemaakt ter voorkoming of beperking van schade, voor zover u kunt aantonen dat deze kosten hebben geleid tot beperking van de directe schade als bedoeld in deze algemene voorwaarden.

Aansprakelijkheid van LiF voor alle overige dan voornoemde schade, zoalsindirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, verminkte of vergane gegevens of materialen, of schade door bedrijfsstagnatie, is uitgesloten.

Opschorting en ontbindingLiF is bevoegd de overeenkomst te ontbinden indien zich omstandigheden voordoen die van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst onmogelijk is of van dien aard zijn dat ongewijzigde instandhouding van de overeenkomst in redelijkheid niet van LiF kan worden gevergd.

Indien LiF de nakoming van haar verplichtingen opschort, behoudt zij haar aanspraken uit de wet en overeenkomst.

Indien LiF tot opschorting of ontbinding overgaat, is zij niet gehouden tot vergoeding van schade en kosten die daardoor zouden kunnen ontstaan.

Indien u uw verplichtingen die uit de overeenkomst voortvloeien niet nakomt en deze niet-nakoming ontbinding rechtvaardigt, is LiF gerechtigd de overeenkomst met directe ingang te ontbinden zonder enige verplichting van haar kant tot betaling van enige schadevergoeding of schadeloosstelling. U bent dan uit hoofde van deze tekortkoming, wél tot schadevergoeding of schadeloosstelling verplicht.

Indien u een geplaatste melding geheel of gedeeltelijk annuleert, zullen de daarvoor bestelde of gereedgemaakte zaken, vermeerderd met de eventuele aan- afvoer- en afleveringskosten daarvan en de voor de uitvoering van de overeenkomst gereserveerde arbeidstijd, integraal aan u in rekening gebracht worden.

OvermachtLiF is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting ten aanzien van jou indien LiF daartoe gehinderd wordt als gevolg van een omstandigheid die niet is te wijten aan haar schuld, en ook niet krachtens de wet, een rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor haar rekening komt.

Onder overmacht wordt verstaan, naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buitenkomende oorzaken, voorzien of niet-voorzien, waarop LiF geen invloed kan

Algemene voorwaarden

~ 3 ~

Page 20: Presentatie LIF

uitoefenen, maar waardoor LiF niet in staat is haar verplichtingen na te komen. Werkstakingen van derden daaronder begrepen.

LiF kan gedurende de periode dat de overmacht voortduurt haar verplichtingen uit de overeenkomst opschorten. Indien deze periode langer duurt dan twee maanden, dan zijn LiF en u gerechtigd de overeenkomst te ontbinden, zonder verplichting tot vergoeding van schade aan de andere partij.

Voor zoveel LiF ten tijde van het intreden van overmacht haar verplichtingen uit de overeenkomst inmiddels gedeeltelijk is nagekomen of deze zal kunnen nakomen, en aan het nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte zelfstandige waarde toekomt, is LiF gerechtigd om het reeds nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte separaat te factureren.

LiF arrangementen:In onze webshop bieden we arrangementen aan, die zijn samengesteld uit aanbiedingen van LiF ondernemers, uiteraard in overeenstemming met de ondernemers proberen we verrassende arrangementen samen te stellen. De consument boekt deze arrangementen via de LiF website en betaalt LiF. De consument ontvangt een voucher en kan hiermee de ondernemer benaderen voor het arrangement. De ondernemer factureert nadat het arrangement is afgenomen aan LiF, dit kan maandelijks, LiF betaalt de ondernemer. Ondernemer stelt een aanbieding van zijn ondernemer beschikbaar tegen een prijs (incl BTW). LiF zet deze aanbieding op de website, bij boeking ontvangt LiF 15% commissiekosten van de aankoopprijs. Wanneer LiF een arrangement maakt door verschillende aanbiedingen aan elkaar te koppelen, zal in overleg met de ondernemers een aangepaste prijs gemaakt worden. Ook hiervan ontvangt LiF 15% commissie kosten.

LiF is niet verantwoordelijk voor de uitvoering van arrangementen door ondernemers, echter zijn klanten niet tevreden, zal LiF de kwaliteit waarborgen. LiF zal er dan alles aan doen om te zorgen dat de ondernemers aan de kwaliteit zullen voldoen, is dit niet naar belofte, afspraak of tevredenheid, zal de samenwerking worden ontbonden tussen LiF en ondernemer m.b.t. de aanbiedingen en arrangementen. Tevens wordt de ondernemer uit de etalage gehaald, wanneer het niet voldoet aan de kwaliteit als beloofd, dan is het geen LiF waardige onderneming. LiF heeft hier alle bevoegdheid toe. Ondernemer heeft geen recht op restitutie.

Overige BepalingenPartijen zijn gehouden feiten en omstandigheden, die in het kader van de opdracht aan de andere partij ter kennis komen, vertrouwelijk te behandelen. Derden, die bij de uitvoering van de opdracht worden betrokken, zullen ten aanzien van deze feiten en omstandigheden afkomstig van de andere partij aan eenzelfde vertrouwelijke behandeling worden gebonden.

Op de overeenkomst tussen u en LiF is het Nederlands recht van toepassing. De rechter die bevoegd is tot het kennisnemen van geschillen tussen jou en LiF is de rechter in het arrondissement waar LiF is gevestigd, of de volgens de wet bevoegde rechter, dit ter keuze van LiF.

Overige Condities:1. LiF – Leven in Friesland website gaat voor 1 mei 2014 online.2. Door ondertekening van dit contract wordt de ondernemer lid van LiF en biedt haar

onderneming aan voor het maken van een advertorial in de etalage van de website van LiF. De condities, zoals op in de algemene voorwaarden staan vermeld, zijn hierop van toepassing.

3. De ondernemingen die worden goedgekeurd, betalen voor de basisvermelding (tekst + max. 3 foto’s). De presentatie van de onderneming wordt dan na betaling van deze factuur de eerstvolgende maand online gezet op de LiF website. Wanneer jouw onderneming in onze etalage staat ontvang de onderneming bericht.

4. U ontvangt direct na goedkeuring een factuur. Betaling geschied binnen 14 dagen na het ontvangen van deze factuur. Prijzen zijn exclusief BTW.

5. De advertorial wordt door LiF opgemaakt in een vaste lay out, zonder bedrijfslogo maar wel

Algemene voorwaarden

~ 4 ~

Page 21: Presentatie LIF

met n.a.w. gegevens en een doorlink naar de eigen website van de onderneming. Onze tekstschrijver zal voor u een passende en enthousiasmerende tekst schrijven. Deze ontvangt u ter goedkeuring, voordat wij het op de website plaatsen.

6. Ondernemer dient zelf goede sfeerfoto’s aan te leveren in hoge resolutie (minimaal 300 DPI). Heeft u geen goede foto’s beschikbaar, dan kan onze fotograaf foto’s van uw bedrijf maken. De kosten voor het maken van de foto’s zijn voor rekening van de opdrachtgever.

7. Aanlevertijd van het fotomateriaal is binnen twee weken na ondertekening van dit formulier. Bij niet of onjuist aanleveren van het materiaal kan jouw onderneming niet de eerstvolgende maand in de etalage gepresenteerd worden.

LiF - Leven in Friesland, 2014

Algemene voorwaarden

~ 5 ~

Page 22: Presentatie LIF

Fotografie: IMKA van fotografie Johan Brouwer. Tekst: Lotte Snelder en Esther van Opzeeland van Letterhuis.

Ontwerp:

Lifesty

le adressen in Friesla

nd

www.l

eveninfriesla

nd.c

om