Powerpoint Mediatechnologie

download Powerpoint Mediatechnologie

of 11

 • date post

  18-Jun-2015
 • Category

  Education

 • view

  586
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Dit is de Powerpoint voor de tentoonstelling Mediatechnologie

Transcript of Powerpoint Mediatechnologie

 • 1. Mediatechnologie en het Crossmedia Platform
  Martin van Toorn
  Sander Keizer
  Ruben Kooijman
  W2A.1

2. Inhoud
1. De School
2. De Opleiding Mediatechnologie
3. Wat Is Crossmedia?
4. Het Crossmedia Platform
3. 1. De School
School, wat is school? School is dat beetje thuis dat iedereen met zich meebrengt, want het gebouw is niets meer dan het is, een gebouw.In het geval van de ICT Academie betekent dat er een wat gezellige sfeer hangt tussen de leerlingen en de leraren. Maar ondanks dat, wordt er wel van je verwacht dat je je werk op tijd af hebt en dat je het goed maakt. Dat je een product maakt, waar jij en je klant trots op kunnen zijn.
En dat is iets dat voor iedere richting geldt, niet alleen Mediatechnologie. Alle richtingen binnen niveau 4 zijn:Systeembeheer, Netwerkbeheer, Mediatechnologie en Applicatieontwikkeling. Deze richtingen zijn uniek voor niveau 4, omdat de andere niveaus geen richtingen kennen.
Ook zult u waarschijnlijk gemerkt hebben dat er buiten een nieuw gebouw gebouwd wordt. Dit is het nieuwe gebouw van het ROC Leiden Lammenschans, en samen wat nu nog een enorm zwembad is naast het centraal station leiden, waar nog een gebouw van het ROC gebouwd gaat worden, zullen deze gebouwen in de toekomst al de opleidingen van het ROC in de omgeving voorzien.
4. 2. De Opleiding
Mediatechnoloog (niveau 4)
Je ontwerpt en ontwikkelt oplossingen voor het overbrengen van multimediale informatie. Soms voer je deze oplossingen ook zelf uit. Je kunt aan het werk bij alle bedrijven waar met digitale media wordt gewerkt: reclamebureaus, uitgeverijen, omroepbedrijven, gespecialiseerde mediasoftwarebedrijven etc. Alswebmasterga je bijvoorbeeld werken bij een provider of binnen een grote organisatie met een eigen site.
Deze opleiding kent drie beroepsrichtingen:

 • Crossmedia publishing: de technische kant van het tot stand komen van verschillende mediaproducten.

5. Webmaster: het technisch bouwen, beheren, beveiligen en onderhouden van webservers. 6. Workflowbeheer: als er binnen een bedrijf verschillende besturingssystemen moeten samenwerken, zorg jij voor de koppelingen.Bron: www.rocleiden.nl
7. 3. Wat Is Crossmedia?
Crossmedia betekent dat er verschillende vormen van media ingezet worden om het zelfde doel te bereiken.Zoals het promoten van een band d.m.v. televisie, radio, posters, internet, mobiele apparaten en live-events. Daarnaast zijn er nog andere middelen zoals theater, film en games.
8. 4. Het Crossmedia Platform
4.1 Het Project
In de laatste week van het schooljaar kregen wij een klein project om uit te voeren. De opdracht luidde als volgt:
Aan het begin van deze opleiding heb je als eerste project een tentoonstelling over de ICT Academie in elkaar gezet. Dit project is daar een afgeleide van. Je gaat nu echter een tentoonstelling ontwikkelen rondom een crossmediale platform over de opleiding Mediatechnologie die je volgt. En dan met name over de afgelopen twee projecten. Dit doe je in je huidige projectgroep. Het is de bedoeling dat jullie ouders/verzorgers en de nieuwe lichting Mediatechnologen een goed beeld krijgen van de opleiding.
We kregen de opdracht om de volgende producten op te leveren en tentoon te stellen:

 • Poster over de opleiding (per persoon)

9. Flyer over de opleiding (per persoon) 10. Uitnodiging voor de tentoonstelling voor ouders/verzorgers (per persoon) 11. PowerPoint waarin het crossmedia platform wordt gepresenteerd (groepsopdracht) 12. Website inclusief CMS gevuld met informatie over de opleiding (groepsopdracht)