Powerplan_nl_DEF_02092013 20-05-2014

download Powerplan_nl_DEF_02092013 20-05-2014

of 30

description

Het oude powerplan van euphony

Transcript of Powerplan_nl_DEF_02092013 20-05-2014

  • PowerPlan Jouw weg naar succes!

  • Welkom in het PowerPlan: jouw weg naar succes!

    In het PowerPlan, ook wel eens de Euphony-bijbel genoemd, vind je alle informatie over hoe Euphony jou beloont voor je inspanningen en hoe je kan groeien in je carrire als consultant. Het aanbrengen van services staat hierbij centraal. Gebruik dit PowerPlan dus regelmatig, want het is jouw weg naar succes.

    Als zelfstandig ondernemer bepaal je zelf hoe je je eigen Euphony-onderneming opbouwt: uitsluitend door het aanbrengen van services of door een combinatie van services aanbrengen en het uitbouwen van een team. Je ontvangt slechts een vergoeding voor het aanbren-gen van nieuwe consultants indien je zelf over het benodigde aantal services beschikt n deze consultants eveneens actief services aan-brengen. Je kan bij Euphony alleen commissies ontvangen wanneer je zelf een minimum aantal services hebt aangebracht.

    INHOUD

    Het PowerPlan is ingedeeld in volgende hoofd-stukken:

    1 Welkom bij Euphony

    1.1 Member (kandidaat Consultant)

    1.2 Business Consultant (BC)

    1.3 Business Advisor (BA)

    2 Euphony-services: 'te activeren', 'geactiveerd'

    en 'actief'

    3 Euphony Consultants

    3.1 Actief zijn

    3.2 Gekwalificeerd zijn

    3.3 Hernieuwing kwalificaties

    4 Promoties

    4.1 Promoveren door het aanbrengen van services

    4.2 Promoveren door een team uit te bouwen

    5 Het commissie- en bonusschema op 10 niveaus

    5.1 Inkomen op korte termijn

    5.1.1 Aanbrengcommissie

    5.1.2 Quick Start

    5.1.3 Groeibonus

    5.2 Inkomen op middellange termijn

    5.2.1 Customer Development Bonus (CDB)

    5.2.2 Quarterly Retail Bonus

    5.3 Inkomen op lange termijn

    5.3.1 Passief

    5.3.2 Car Plan

    5.3.3 Matching Bonus

    6 Clubs

    6.1 Club 99

    6.2 Success Club (SC Club)

    6.3 Ambassador Club

    2 Powerplan 02/09/2013

  • 1 Welkom bij Euphony

    Als zelfstandig consultant bij Euphony heb je de unieke kans om op een eenvoudige manier een succesvolle eigen zaak uit te bouwen. Je kan rekenen op alle nodige praktische en professionele ondersteuning. Je brengt geen services aan uit winstbejag maar met als doel je vrienden en kennissen een rele besparing aan te bieden op diensten die ze dagelijks gebruiken. Dat je hiermee voor jezelf een permanent inkomen kan verzekeren is natuurlijk mooi meegenomen.

    Voor het aanbrengen van services ontvang je als Euphony-consultant commissies. In dit PowerPlan worden al je carrirestappen uitgelegd. Je promoties behaal je door bepaalde aantallen services aan te brengen. Jouw groei als consultant beloont Euphony met hogere commissies. Om een correcte uitbetaling van commissies te waarborgen, biedt Euphony de nodige informatie en ondersteuning op administratief vlak. Indien nodig staan onze medewerkers, en natuurlijk ook je sponsor, klaar om je hierbij te helpen.

    Binnen Euphony heb je 3 soorten consultants:

    Member: kandidaat Consultant Business Consultant (BC) Business Advisor (BA)

    Naargelang je inspanningen promoveer je als BC tot Senior Consultant (SC), Executive Consultant (EC), Principal Consultant (PC), Managing Consultant (MC), National Managing Consultant (NMC) en Presidential Managing Consultant (PMC).

    1.1 Member (kandidaat Consultant)

    Om als Member te kunnen starten dien je samen met jouw sponsor de Business Consultant (BC) Aanvraag volledig in te vullen. Daarnaast dien je de verplichte GoMember-training te volgen. Op de Business Consultant (BC) Aanvraag dient de GoMember-training en de datum van de training in gevuld te worden. De datum waarop jij de GoMember-training hebt gevolgd, is tevens jouw startdatum en erg belangrijk voor jouw verdere Euphony carrire.

    Samen met je sponsor kun je aan jouw Euphony business beginnen. Voordat je zelfstandig de Euphony services kunt aanbieden, dien je eerst de verplichte GoBC-training te volgen. Deze training wordt afgesloten met een examen. Indien je niet slaagt voor het examen kun je de training op een andere datum opnieuw volgen en het examen afleggen.

    Een Member mag zelf Members introduceren. Op deze manier kun je al direct beginnen met het bouwen aan je eigen netwerk.

    Hierbij is het wel van belang om te weten dat je pas retail commissie kunt ontvangen als je voldaan hebt aan de volgende voorwaarden:

    Let op: Als Member is het niet mogelijk om upline commissie te ontvangen.

    3Powerplan 02/09/2013

    Belangrijk!Als Member geven we je de mogelijkheid om je te kwalificeren naar Business Consultant indien je 10 ser-vices activeert. Hiervoor heb je 1 jaar de tijd. Als het je niet lukt om binnen 1 jaar te promoveren naar BC, dan word je sleeping. Na 6 maanden sleeping kom je op de status inactive te staan.

    Voorwaarden* Retail/passief commissie

    GoMember-training

    GoBC-training * De trainingen dienen door de consultant met succes zijn gevolgd en door Euphony zijn geregistreerd in de systemen.

  • 1.2 Business Consultant (BC)

    Als nieuwe consultant werk je in eerste instantie intensief samen met je eigen sponsor. Zodra je voldoende ver-trouwd bent met de werking van Euphony, kan je nieuwe consultants aanbrengen en hen, in je rol als sponsor, leren om zelf succesvol te worden. De Go SC-training is verplicht en helpt je alvast op weg om je eerste mijlpaal, Senior Consultant (SC) worden, te bereiken.

    Uiteraard kies je zelf, afhankelijk van de grootte van het extra inkomen dat je wil uitbouwen, hoeveel tijd je in Euphony investeert. Je kan dus zowel part- als fulltime Euphony-consultant zijn.

    Om iedere consultant snel uit de startblokken te krijgen en direct zo efficint mogelijk te laten werken, orga-niseert Euphony doorlopend opleidingen. We adviseren je om deze te volgen voor je begint met het uitbouwen van een eigen team door het sponsoren van andere consultants. Iedere maand kan je kiezen uit tientallen gratis opleidingen, verspreid over het hele land. Voor meer informatie over het trainingsaanbod en het instituut dat ze organiseert, de Euphony Academy, verwijzen we je door naar de MyEuphony-website (www.myeuphony.nl)

    Je hebt ook de beschikking over een uitgebreid aanbod aan begeleiding en hulpmiddelen:

    gratis opleidingen tijdschrift euMAGAZINE brochures over onze producten en diensten ondersteunend materiaal commissierapporten administratieve opvolging toegang tot de Consultantservice van Euphony

    Via de euFEED op MyEuphony verneem je alle informatie over nieuwe services, incentives, promoties, evenemen-ten en nog veel meer.Zorg er voor dat jouw gegevens bij Euphony altijd up-to-date zijn. Dit voorkomt dat je belangrijke informatie niet ontvangt. Dus laat het ons weten als je gsm-nummer, adres, e-mailadres of andere gegevens wijzigen.

    1.3 Business Advisor (BA)

    Een Business Advisor (BA) is een consultant die zich toelegt op de Business markt, het aanbieden van Euphony-diensten aan grotere commercile klanten. De Business Advisors worden elk kwartaal benoemd. Om de positie van BA te verwerven moet men aan een aantal criteria voldoen. Ben je genteresseerd? Neem dan contact op met onze Sales afdeling.

    Indien je geen BA bent maar je wel potentile Business-klanten kent, kan je nauw samenwerken met de Account Managers. Deze Euphony-medewerkers hebben als taak om jou bij te staan met hun technische en commercile knowhow. Samen vormen jullie een onverslaanbaar team!

    4 Powerplan 02/09/2013

    Belangrijk!Je ontvangt pas netwerkcommissie (= upline commissie) als je voldaan hebt aan de volgende voorwaarden:

    Voorwaarden* Retail/passief commissie Upline commissie

    GoMember-training

    GoBC-training

    BC promotie

    GoSC-training * De trainingen dienen door de consultant met succes zijn gevolgd en door Euphony zijn geregistreerd in de systemen.

  • 2 Euphony-Services: te activeren, 'geactiveerd', 'actief' en 'eligible'

    Zowel voor de klant als voor de consultant is het belangrijk om weten wat de actuele status van de service is. De klant kan hier pas gebruik van maken als de service door ons is geactiveerd. De consultant ontvangt zijn aanbrengcommissie of promotie pas als de service actief is.

    Een service kan de volgende statussen hebben:

    Een contract kan meerdere services vertegenwoordigen. Hieronder een overzicht:

    3 Euphony-consultants

    3.1 Actief zijn

    Een actieve consultant is een consultant die zelf minimaal over n actieve service beschikt.

    5Powerplan 02/09/2013

    Een Mobiele telefonie-contract Een Vaste telefonie-contract Een energie-contract

    Kan als meer dan n service worden beschouwd: elke simkaart dat aan het contract gekoppeld is, telt als een service.

    Wordt als n service beschouwd,ook indien het een contract metmeer dan n lijn betreft.

    Kan als meer dan n service worden beschouwd: bij energie kleinverbruik is elektriciteit en gas samen n service, bij energie grootverbruik telt zowel elektrici-teit als gas elk als n service.

    euCONNECT-contract

    Internet Internet Bellen / Vast Bellen Digitale TV

    Wordt als n service beschouwd. Wordt als n service beschouwd. Wordt als n service beschouwd.

    Te activeren services Geactiveerde services Actieve services

    zijn services waarvan het contract ondertekend is en ver-volgens bij Euphony werd inge-leverd.

    zijn services die naar Euphony zijn omgeschakeld en dus gebruik kunnen maken van de Euphony-dienst.

    zijn services waarvan minstens nmaal gebruik werd gemaakt.

    Belangrijk!

    Eligible services

    Met deze term omschrijft Euphony de services die meetellen voor het behalen van promoties, de kwalifi-catievereisten en de berekening van commissies en bonussen vermeld in het PowerPlan. Het al dan niet eligible zijn van de services staat gespecificeerd in het overzicht van de aanbrengcommissie (zie 5.1.1.)!Indien er een uitzondering op de niet Eligible services van toepassing is, dan vermelden we deze uitzondering(en) specifiek per onderdeel in het PowerPlan.

  • 3.2 Gekwalificeerd zijn

    Met gekwalificeerd zijn bedoelt Euphony voldoen aan de kwalificatievereisten voor n van de 10 commissieni-veaus binnen de Euphony-organisatie. Gekwalificeerd zijn geldt specifiek voor commissies op het verbruik op de services en teamcommissies. Indien je als consultant commissies wil ontvangen op ieder van de 10 niveaus, moet je voor ieder niveau over de vereiste kwalificaties beschikken.

    Niveau 1 Om gekwalificeerd te zijn voor commissies op je eerste niveau moet je persoonlijk 1 actieve consultant

    sponsoren en 5 actieve services hebben. Je niveau 1 bestaat uit de consultants die je zelf hebt inge-schreven en die je persoonlijk begeleidt bij het aanbrengen van diensten.

    Niveau 2 tot en met 6 Om gekwalificeerd te zijn voor commissies op je niveaus 2 tot en met 6 moet je persoonlijk 2 actieve

    consultants sponsoren en 10 actieve services hebben. Je niveau 2 wordt gevormd door consultants die zijn ingeschreven door jouw persoonlijke consultants (consultants van wie jij de sponsor bent).

    Niveau 7 Om tenslotte gekwalificeerd te zijn voor de commissies op niveau 7 moet je persoonlijk 3 actieve con-

    sultants sponsoren en 20 actieve services hebben.

    Niveau 8, 9 en 10 Om gekwalificeerd te zijn voor deze niveaus, dien je minstens aan de vereisten voor niveau 7 te voldoen.

    De bijkomende vereisten worden gespecifieerd bij de Customer Development Bonus en het passieve inkomen en zijn verschillend voor beide commissietypes.

    Belangrijke opmerking betreffende alle 10 niveaus: indien je op een gegeven moment over minder persoonlijke actieve consultants of persoonlijke actieve services zou beschikken dan vereist is om gekwalificeerd te zijn op een van de niveaus, ontvang je geen commissies meer op dat niveau of hoger tot je er opnieuw voor gekwalificeerd bent.

    Daarnaast dient de GoMember- en GoBC-training te zijn gevolgd en geregistreerd, je de BC status te hebben en dient de GoSC-training gevolgd en geregistreerd te staan in de Euphony systemen.

    3.3 Hernieuwing kwalificatieregels

    De Euphony Consultant heeft in een gegeven contractjaar slechts recht op alle commissie indien hij/zij in dat con-tractjaar voldoet aan de kwalificatieregels die hieronder vermeld worden. Indien je er niet in slaagt om je opnieuw te kwalificeren wordt je status op sleeping gezet en ontvangt de Euphony Consultant uitsluitend de aanbrengcom-missie. Zodra je aan je kwalificatieregels hebt voldaan, verandert je status opnieuw in actief en kan de Euphony Consultant opnieuw aanspraak maken op actieve en passieve commissie.

    Van Euphony ontvang je een herinneringsmail zodra de status sleeping van toepassing is. Op MyEuphony kun je de status van jouw kwalificatie bijhouden. Dit is te vinden onder Rapporten Hernieuwing kwalificaties.

    6 Powerplan 02/09/2013

    Status Kwalificatie op services Kwalificatie op QS

    BC30 nieuwe actieve

    persoonlijke servicesOF

    3 nieuwe Quick Starts op niveau 1

    SC-EC20 nieuwe actieve

    persoonlijke servicesOF

    2 nieuwe Quick Starts op niveau 1

    PCMCMC*10 nieuwe actieve

    persoonlijke servicesOF

    1 nieuwe Quick Start op niveau 1

    MC** of hoger Automatische kwalificatie

  • 7Powerplan 02/09/2013

    4 Promoties

    Zoals je ziet verschaft Euphony je meerdere interessante mogelijkheden om een extra inkomen te verwerven. Bovendien kan iedere consultant die dat wil en zich voldoende inzet, vroeg of laat promoveren tot een hogere positie binnen de Euphony-structuur. Ook daartoe biedt Euphony je diverse mogelijkheden. Enerzijds kan je promoveren louter door het persoonlijk aanbrengen van actieve services. Daarnaast kan je promotie maken door nieuwe BCs te sponsoren en zo een team uit te bouwen waarmee je samen services kan aanbrengen.

    Bij het toekennen van een promotie wordt automatisch gekozen voor de meest gunstige promotiemethode. In de praktijk betekent dit dat je bijvoorbeeld van BC tot SC kunt promoveren op basis van persoonlijk aange-brachte actieve services (in dit geval dienen dat er tenminste 75 te zijn), waarna je van SC tot EC promoveert op basis van het sponsoren van nieuwe BCs enz.

    Een promotie wordt door Euphony nooit ongedaan gemaakt. Wie eenmaal gepromoveerd is tot SC zal dus nooit meer opnieuw BC worden.

    Iedere service die minstens 3 maanden actief stond, telt altijd mee voor jouw promotie.

    Voorbeeld: Persoonlijk heb je momenteel 70 actieve en 4 inactieve services die ooit minimaal 3 maanden actief waren. Dit betekent dat je nog 1 service moet schrijven om tot het totaal van 75 persoonlijk aangebrachte services te komen om te promoveren tot SC.

    4.1 Promoveren door het aanbrengen van services

    Om te promoveren op basis van aangebrachte services dien je telkens over een bepaald aantal actieve services te beschikken.

    Voorbeeld: Je promoveert van BC tot SC zodra je 75 persoonlijke actieve services hebt verzameld.

    BCSC

    ECPC

    MCNMC

    PMC

    UITZONDERING: De niet eligible services euMOBI 80 Bel & Sms en Interactieve TV van KPN tellen wel mee voor persoonlijke promoties.

    Schematische voorstelling van de verschillende Euphony-posities:

    Promotie van tot Persoonlijke actieve services*

    Member tot Business Consultant (BC) 10

    BC tot Senior Consultant (SC) 75

    SC tot Executive Consultant (EC) + 125 = 200

    EC tot Principal Consultant (PC) + 400 = 600

    PC tot Managing Consultant (MC) + 900 = 1.500

    MC tot National Managing Consultant (NMC) + 2.000 = 3.500

    NMC tot Presidential Managing Consultant (PMC) + 6.500 = 10.000

    * services die minstens 3 maanden actief stonden

  • 4.2 Promoveren door een team uit te bouwen

    Om te promoveren op basis van teambuilding dien je telkens tenminste te beschikken over een bepaald aantal persoonlijke actieve services, een bepaald aantal actieve teamservices en een bepaald aantal actieve BCs. Voor het vereiste aantal teamservices worden je persoonlijke services steeds meegerekend.

    Belangrijk om te weten is dat je enkel kan promoveren door anderen te helpen om eveneens hogerop te klim-men. Net zoals je benen nodig hebt om te lopen, zal je benen nodig hebben om te promoveren door een team uit te bouwen. Met de term benen wordt bij Euphony verwezen naar de BCs die je zelf aanbrengt. Iedere BC die je zelf aanbrengt en waarvan jij dus de sponsor bent vertegenwoordigt voor jou een been. Het aantal BCs op jouw eerste niveau is dus steeds hetzelfde als jouw aantal benen.

    4.2.1 Minimumvereisten om te promoveren naar een hogere status

    Promotie van Member tot Business Consultant (BC) Je promoveert tot BC zodra je als BC het volgende hebt verwezenlijkt:

    10 persoonlijke actieve services Belangrijk hierbij is dat je de GoMember- en de GoBC-training hebt gevolgd en dat deze geregistreerd

    staan in de Euphony systemen.

    Promotie van BC tot Senior Consultant (SC) Je promoveert tot SC zodra je als BC het volgende hebt verwezenlijkt:

    het volgen van de Go SC-training 2 actieve benen met in totaal 5 actieve BCs 20 persoonlijke actieve services 70 actieve teamservices

    Voorbeeld:

    Niveau 2Niveau 1

    20 persoonlijkeactieve services

    JIJ / BC

    70 actieveteamservices

    actieve BC

    actieve BC actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    8 Powerplan 02/09/2013

  • Promotie van SC tot Executive Consultant (EC) Je promoveert tot EC zodra je het volgende hebt verwezenlijkt: 5 actieve benen met in totaal 15 actieve BCs 20 persoonlijke actieve services 200 actieve teamservices

    Voorbeeld:

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    20 persoonlijke

    actieve services

    JIJ / SC

    200 actieve

    teamservices

    Jouw bestaande

    SC-team

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    Niveau 1 Niveau 2 Niveau 3 Niveau 4

    actieve BC

    9Powerplan 02/09/2013

  • Promotie van EC tot Principal Consultant (PC) Je promoveert tot PC zodra je het volgende hebt verwezenlijkt: 6 actieve benen met in totaal 25 actieve BCs 3 actieve SCs (niveaus 1-7) in 3 verschillende benen 25 persoonlijke actieve services 400 actieve teamservices

    Voorbeeld:

    10 Powerplan 02/09/2013

    actieve SC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BCactieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve SC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve BC

    actieve SC

    actieve BC

    actieve BC actieve BC

    actieve BC

    25 persoonlijkeactieve services

    JIJ / EC

    400actieveteamservices

    Niveau 1 Niveau 2 Niveau 3 Niveau 4 Niveau 5

    actieve BC

    Jouw bestaande EC-team

  • 1 actieve PC (niveaus 1-7) in een been dat je hebt opgestart nadat je tot PC promo-veerde

    of5 actieve ECs (niveaus 1-7) in 5 verschil-lende benen (tevens andere benen dan deze waar je je 3 actieve PCs hebt)

    +

    1 actieve MC (niveaus 1-7) in een been dat je hebt opgestart nadat je tot MC pro-moveerde

    of4 actieve PCs (niveaus 1-7) in 4 verschil-lende benen (in andere benen dan deze waar je je 2 actieve MCs hebt).

    +

    1 actieve NMC (niveaus 1-7) in een been dat je hebt opgestart nadat je tot NMC promoveerde

    of3 actieve MCs (niveaus 1-7) in 3 verschil-lende benen (in andere benen dan deze waar je je 2 actieve NMCs hebt).

    +

    Promotie van PC tot Managing Consultant (MC) Je promoveert tot MC zodra je het volgende hebt verwezenlijkt: 3 actieve PCs (niveaus 1-7) in 3 verschillende benen 30 persoonlijke actieve services 2.500 actieve teamservices

    Om van PC tot MC te promoveren moet je dus in eerste instantie 3 medewerkers aan een promotie tot PC helpen. Zodra je daar voor n consultant in slaagt, wordt je PC*. Help je twee consultants aan een promotie tot PC (in 2 verschillende benen), dan promoveer je tot PC**. Bij je derde PC promoveer je tot PC*** en vervolgens kan je MC worden.

    Promotie van MC tot National Managing Consultant (NMC) Je promoveert tot NMC zodra je het volgende hebt verwezenlijkt: 2 actieve MCs (niveaus 1-7) in 2 verschillende benen 30 persoonlijke actieve services 10.000 actieve teamservices

    Om van MC tot NMC te promoveren moet je dus in eerste instantie 2 medewerkers aan een promotie tot MC hel-pen. Zodra je daar met n consultant in slaagt, wordt je MC*. Help je twee consultants aan een promotie tot MC (in 2 verschillende benen), dan promoveer je tot MC** en vervolgens kan je NMC worden.

    Promotie van NMC tot Presidential Managing Consultant (PMC) Je promoveert tot PMC zodra je het volgende hebt verwezenlijkt: 2 actieve NMCs (niveaus 1-7) in 2 verschillende benen 30 persoonlijke actieve services 25.000 actieve teamservices

    Om van NMC tot PMC te promoveren moet je dus in eerste instantie twee medewerkers aan een promotie tot NMC helpen. Zodra je daar met 1 consultant in slaagt, word je NMC*. Help je 2 consultants aan een promotie tot NMC (in twee verschillende benen), dan promoveer je tot NMC** en vervolgens kan je PMC worden.

    Wanneer is een promotie een feit?Een promotie staat vast zodra je van Euphony je felicitatiebrief ontvangt.

    11Powerplan 02/09/2013

  • 12 Powerplan 02/09/2013

    Overzicht promoties (minimumvereisten)

    Actieve benen

    Actieve consul-tants

    Persoonlijke actieve services

    Actieve team

    services

    Voorwaarde in actieve benen

    +

    Member BC

    10

    GoMember-training gevolgd en geregistreerdGoBC-training gevolgd en geregistreerd

    BC SC2

    Tip: ga voor 3

    5 20 70GoSC-training gevolgd en geregistreerd.

    SC EC 5 15 20 200

    EC PC 6 25 25 400

    3 actieve SCs (niveaus 1-7) in 3 verschil-lende benen

    PC MC 30 2.500

    3 actieve PCs (niveaus 1-7) in 3 verschil-lende benen

    A 1 actieve PC (niveaus 1-7) in een been dat je hebt opgestart nadat je tot PC promoveerde

    OFB 5 actieve ECs (niveaus 1-7) in 5 verschillende benen (tevens andere benen dan deze waar je je 3 actieve PCs hebt)

    MC NMC

    30 10.000

    2 actieve MCs (niveaus 1-7) in 2 verschil-lende benen

    A 1 actieve MC (niveaus 1-7) in een been dat je hebt opgestart nadat je tot MC promoveerde

    OFB 4 actieve PCs (niveaus 1-7) in 4 verschillende benen (in andere benen dan deze waar je je 2 ac-tieve MCs hebt).

    NMC PMC

    30 25.000

    2 actieve NMCs (niveaus 1-7) in 2 verschil-lende benen

    A 1 actieve NMC (niveaus 1-7) in een been dat je hebt opgestart nadat je tot NMC promoveerde

    OFB 3 actieve MCs (niveaus 1-7) in 3 verschillende benen (in andere benen dan deze waar je je 2 ac-tieve NMCs hebt).

  • 13Powerplan 02/09/2013

    5 Het commissie- en bonusschema op 10 niveaus

    Met dit PowerPlan biedt Euphony een unieke manier om elke consultant te belonen op basis van zijn individuele prestaties. Om commissies te kunnen verdienen zijn er wel een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen:

    Voorwaarden* Retail/passief commissie Upline commissie

    GoMember-training

    GoBC-training

    BC promotie

    GoSC-training

    *De trainingen dienen door de consultant met succes zijn gevolgd en door Euphony zijn geregistreerd in de systemen. Als consultant heb je de keuze tussen het parttime of fulltime aanbrengen van services, dan wel het aanbrengen van services in combinatie met het uitbouwen van een team. Bij de meeste commissietypes kan je kiezen voor een van de twee vermelde mogelijkheden. Euphony registreert wanneer je aan de vereisten voor een van beide mogelijkheden voldoet en kent je automatisch de desbetreffende commissie toe.

    5.1 Inkomen op korte termijn

    5.1.1 Aanbrengcommissie

    Voor iedere service die je aanbrengt en die geactiveerd wordt, ontvang je een aanbrengcommissie. Zoals je op het desbetreffende overzicht kan zien, varieert de omvang van de aanbrengcommissie per product (vaste telefonie, mobiele telefonie, ) en per dienst (tariefformule).

    Member en BC verdienen de normale aanbrengcommissie. Zodra je promoveert naar de positie SC, geniet je van een hogere aanbrengcommissie.

    UITBETALING!Je moet per commissietype tenminste 30 opbouwen voor de uitbetaling kan plaatsvinden. De eerstvolgende week na activering van de service worden de commissie berekend.

    MOBIEL commissie per simkaart

    Member &

    BC commissie

    SC of hoger

    commissie

    Upline-commissie, niveau:Eligible

    1 2 3 4 5 6 7

    euMOBI Bel & Sms 80 10 15

    1

    *

    euMOBI Bel & Sms 280 10 15

    euMOBI Bel & Sms 380 10 15

    euMOBI Bel & Sms Relax 15 20

    euMOBI Bel, Sms & Web 80 20 30

    1

    euMOBI Bel, Sms & Web 280 20 30

    euMOBI Bel, Sms & Web 380 20 30

    euMOBI Bel, Sms & Web Relax 30 40

    euMOBIZZ 30 20 25

    1

    euMOBIZZ 150 50 65

    euMOBIZZ Relax 80 100

    * Indien hierop uitzonderingen van toepassing zijn, wordt dit bij het betreffende onderdeel vermeld.

    DATA ONLy commissie per simkaart

    Member &

    BC commissie

    SC of hoger

    commissie

    Upline-commissie, niveau:Eligible

    1 2 3 4 5 6 7

    DATA Only particulier

    DATA Only 1000 MB 10 15

    1

    DATA Only 2500 MB 10 15

    DATA Only 5000 MB 20 30

    DATA Only zakelijk

    DATA Only 1000 MB 20 30

    1

    DATA Only 2500 MB 20 30

    DATA Only 5000 MB 45 60

  • 14 Powerplan 02/09/2013

    INTERNET*commissie per contract

    Member & BC commissie

    SC of hoger commissie

    Upline-commissie, niveau:Eligible

    1 2 3 4 5 6 7

    BASIC 0 0

    0

    COMFORT 10 10

    EXCELLENT 15 20

    * Alleen mogelijk in combinatie met Vast Bellen of Internet Bellen en/of Digitale TV.

    VAST BELLENcommissie per contract

    Member en BC-commissie

    Vanaf SC-commissie

    Upline commissie, per niveau:Eligible

    1 2 3 4 5 6 7

    euFREE 20 30

    1

    euBFREE 20 30

    euBIZ contractvrij 25 35

    euBIZ 1 jaar 50 65 1,25

    euBIZ 2 jaar 50 65

    DIGITALE TV**commissie per contract

    Member en BC-commissie

    SC of hoger commissie

    Upline-commissie, niveau:Eligible

    1 2 3 4 5 6 7

    Interactieve TV van KPN 10 10 0 *

    * Indien hierop uitzonderingen van toepassing zijn, wordt dit bij het betreffende onderdeel vermeld.** Alleen mogelijk in combinatie met internet.

    INTERNET BELLEN*commissie per contract

    Member en BC-commissie

    Vanaf SC-commissie

    Upline commissie, per niveau:Eligible

    1 2 3 4 5 6 7

    euFREE 20 30 1

    * Alleen mogelijk in combinatie met internet.

    ENERGIEcommissie per contract

    Member en BC-commissie

    SC of hoger commissie

    Upline-commissie, niveau:Eligible

    1 2 3 4 5 6 7

    Kleinverbruik elektriciteit en gas

    euGREEN < 10.000 kWh en < 5.000 m3 15 20 1

    Grootverbruik elektriciteit

    euGREEN 10.000 100.000 kWh 25 35 1

    euGREEN 100.000 500.000 kWh 80 100 1

    euGREEN > 500.000-1.000.000 kWh 125 150 1

    Grootverbruik gas

    euGREEN 5.000 50.000 m3 10 10 1

    euGREEN 50.000 170.000 m3 15 20 1

    euGREEN > 170.000 m3 40 50 1

  • 5.1.2 Quick Start (QS)

    Persoonlijke Quick Start commissieIndien je in een termijn van 30 dagen na de GoMember-training minstens 10 eligible (waarvan minimaal 3 eligible mobiel) of 20 eligible services binnenbrengt die nadien geactiveerd worden, verdien je zelf 90. Indien je dit in een termijn van 15 dagen doet, verdien je 180.

    Er zijn 4 mogelijkheden om een Quick Start te realiseren:

    Aantal dagen Commissie niv. 0 Services

    QUICK START10 eligible services

    15 dagen 180Minimaal 3 eligible mobiel

    30 dagen 90

    QUICK START 20 eligible services

    15 dagen 180

    20 willekeurige eligible services30 dagen 90

    Let op:Het vertrekpunt voor het behalen van de Quick Start is de datum van de GoMember-training. Deze datum is terug te vinden op MyEuphony/Gadgets/Mijn Start details. De diensten moeten binnen 15 of 30 dagen (na de GoMember-training datum) door Euphony verwerkt en geaccepteerd zijn (gemailroomed).

    Quick Start-commissie op team niveauTelkens als iemand in jouw team een Quick Start realiseert ontvang ook jij Quick Start-commissie. Afhankelijk van jouw status (BC, SC, EC, ...) kan je tot 8 niveaus Quick Start-commissie verdienen.

    Onderstaande tabel geeft een overzicht weer van de te verdienen bonussen:

    Niv. BC SC EC PC MC NMC PMC

    0 (in 15 dagen) 180

    0 (in 30 dagen) 90

    1 140 140 140 140 140 140 140

    2 70 70 70 70 70 70 70

    3 50 50 50 50 50 50

    4 25 25 25 25 25

    5 25 25 25 25

    6 25 25 25

    7 25 25

    8 25

    Voorbeeld: Je bent PC en op jouw niveau 5 is er een consultant die een QS realiseert. Dit betekent dat jij 25 QS-commissie verdient.De QS-commissie wordt de eerstvolgende week na activering van alle services berekend.

    BELANGRIJK!Euphony drukt iedere nieuwe consultant op het hart om nooit te mikken op een bepaald aantal services, maar steeds nieuwe services te blijven aanbrengen. Zo bouw je een reserve op: indien zou blijken dat een service om welke reden dan ook niet geactiveerd kan worden, beschik je nog steeds over voldoende services om te kwalificeren en komt de QS niet in gevaar. Houd hierbij ook rekening met de services die niet eligible zijn!

    15Powerplan 02/09/2013

  • 5.1.3 Groeibonus

    Consultants die een explosieve start kennen door team uit te bouwen en snel tot SC en/of EC en/of PC te promoveren, kunnen een bedrag tot 7.000 verdienen. De Sponsor kan tot 3.500 verdienen.Consultants die op basis van services promoveren, verdienen op niveau 0 en 1, 50% van de groeibonus.

    De periode waarin je moet promoveren start vanaf het moment dat je de GoMember-training hebt gevolgd.

    Let op: een voorwaarde om voor deze bonus in aanmerking te komen, is dat je in een termijn van 30 dagen een Quick Start Mailroom moet behalen. Voor een Quick Start Mailroom dienen de services binnen 30 dagen na de GoMember-training door Euphony verwerkt en geaccepteerd te zijn (gemailroomed). Voor de groeibonus moet de Consultant vanaf het bereiken van zijn status SC/EC/PC gedurende minstens 14 opeenvolgende dagen aan deze voorwaarden tot promotie blijven voldoen.

    In onderstaande tabel vind je de bedragen en de voorwaarden terug.

    5.2 Inkomen op middellange termijn

    5.2.1 Customer Development Bonus (CDB)

    Naarmate je onderneming groeit kan je promoveren van BC tot SC en verder. De Customer Development Bonus (CDB) wordt uitbetaald aan consultants die de status van SC of hoger (EC, PC, MC, NMC of PMC) hebben bereikt.

    In aanmerking komenOm recht te hebben op de Customer Development Bonus (CDB) moet je er eerst voor in aanmerking komen. Bij Euphony ligt de nadruk op het permanent aanbrengen van services. Daarom is het ontvangen van de CDB zowel gebonden aan je aantal persoonlijke actieve services, het aantal aangebrachte services binnen je hele groep en het aantal persoonlijke actieve consultants.

    De CDB wordt betaald aan consultants die de status van SC, EC, PC, MC, NMC of PMC hebben bereikt, en dit iedere keer wanneer een nieuwe consultant in hun team een QS (Quick Start) realiseert.

    16 Powerplan 02/09/2013

    NiveauMinimale positie

    Quick Start Mailroom behalen en In 90 dagen SC

    Quick Start Mailroom behalen en In 150 dagen EC

    Quick Start Mailroom behalen en In 210 dagen PC

    o.b.v. netwerken

    o.b.v. diensten

    o.b.v. netwerken

    o.b.v. diensten

    o.b.v. netwerken

    o.b.v. diensten

    0 (Jij) 1.000 500 2.000 1.000 4.000 2.000

    1 500 250 1.000 500 2.000 1.000

    2 BC 50 50 100 100 200 200

    3 SC 50 50 100 100 200 200

    4 EC 50 50 100 100 200 200

    5 PC 50 50 100 100 200 200

    6 MC 50 50 100 100 200 200

    7 NMC 50 50 100 100 200 200

    8 PMC 50 50 100 100 200 200

  • Positie SC EC PC MC NMC PMC

    Aantal actieve services in het team 70 200 400 2500 10000 25000

    Aantal persoonlijke services 20 20 25 30 30 30

    Aantal persoonlijke actieve consulltants 2 3 3 3 3 3

    CDB 100 150 200 250 300 350

    QS + 100 QS + 150 QS + 200 QS + 250 QS + 300 QS + 350

    Niveau 1 140 + 100 140 + 150 140 + 200 140 + 250 140 + 300 140 + 350

    Niveau 2 70 + 100 70 + 150 70 + 200 70 + 250 70 + 300 70 + 350

    Niveau 3 50 + 100 50 + 150 50 + 200 50 + 250 50 + 300 50 + 350

    Niveau 4

    100

    25 + 150 25 + 200 25 + 250 25 + 300 25 + 350

    Niveau 5

    150

    25 + 200 25 + 250 25 + 300 25 + 350

    Niveau 6

    200

    25 + 250 25 + 300 25 + 350

    Niveau 7

    250

    25 + 300 25 + 350

    Niveau 8 300

    25 + 350

    Niveau 9 en meer 350

    Voorbeeld:Een EC moet minstens 200 actieve services binnen zijn structuur hebben, 20 persoonlijke actieve services en 3 persoonlijke actieve consultants. De bonus bedraagt 150 voor elke actie in zijn downline, d.w.z. telkens wanneer een nieuwe consultant een QS realiseert.

    Indien er zich een gekwalificeerde SC bevindt tussen de EC en de nieuwe consultant, ontvangt deze SC 100 en de EC de resterende 50. Indien er geen gekwalificeerde SC tussen de EC en de nieuwe consultant staat, is het hele bedrag voor de EC.

    De CDB wordt samen met de QS berekend.

    Eenmalige gratieperiode Met de CDB beloont Euphony een team in zijn geheel voor het werven van services. Indien het aantal actieve services van je team op een bepaald moment zou zakken onder het voor de CDB vereiste aantal, bedraagt de gra-tieperiode om opnieuw voldoende nieuwe actieve services te werven 60 dagen. Het ontbrekende aantal actieve services moet verworven worden door nieuwe persoonlijke services aan te brengen. Tijdens de gratieperiode wordt de CDB volledig doorbetaald. Van deze gratiemaatregel kan je slechts een keer per jaar gebruik maken en wordt automatisch toegepast. Als na het verstrijken van de 60 dagen het vereiste aantal actieve services niet opnieuw wordt bereikt, vervalt de uitbetaling van de CDB.

    17Powerplan 02/09/2013

    NiveauMinimale positie

    Quick Start Mailroom behalen en In 90 dagen SC

    Quick Start Mailroom behalen en In 150 dagen EC

    Quick Start Mailroom behalen en In 210 dagen PC

    o.b.v. netwerken

    o.b.v. diensten

    o.b.v. netwerken

    o.b.v. diensten

    o.b.v. netwerken

    o.b.v. diensten

    0 (Jij) 1.000 500 2.000 1.000 4.000 2.000

    1 500 250 1.000 500 2.000 1.000

    2 BC 50 50 100 100 200 200

    3 SC 50 50 100 100 200 200

    4 EC 50 50 100 100 200 200

    5 PC 50 50 100 100 200 200

    6 MC 50 50 100 100 200 200

    7 NMC 50 50 100 100 200 200

    8 PMC 50 50 100 100 200 200

  • 18 Powerplan 02/09/2013

    5.2.2 Quarterly Retail Bonus (Q-Bonus)

    Als je als consultant per kwartaal een bepaald aantal services uit servicegroep 1 en 4 (zie 5.3.1) activeert, word je be-loond met een extra Retail Bonus. Iedere consultant heeft een persoonlijke kwartaalperiode afhankelijk van zijn/haar startdatum. Voor alle consultants die voor 24/05/2010 zijn gestart, zal het eerste kwartaal op 24/05/2010 starten.

    Voorbeeld:Indien je in een kwartaal 120 particuliere services Mobiel schrijft dan verdien je 4.000 extra.

    Service Kwartaaltarget in actieve services Q-Bonus

    Mobiel + DATA Only

    10 100

    30 400

    60 900

    90 2.000

    120 4.000

    Vast Bellen

    10 100

    30 400

    45 750

    60 1.200

    75 2.000

    Internet + Internet Bellen

    10 50

    30 200

    45 350

    60 600

    75 1.000

    LET OP: Internet en Internet Bellen gelden als 2 aparte services. Mobiel en DATA Only gelden als 2 aparte services.

    Deze bonus werkt per schijf. Bijvoorbeeld voor Mobiel krijg je bij het schrijven van 90 diensten per kwartaal 2.000. Schrijf je 95 diensten, dan krijg je nog steeds 2000. Je komt in de hoogste schijf wanneer je 120 diensten schrijft per kwartaal. Voor 120 diensten krijg je dan maar liefst 4.000, wat overeenkomt met 33,33 extra per simkaart. Stel nu: je schrijft 180 diensten per kwartaal. Normaal krijg je dan ook 4.000, maar hiervoor maken we een uitzondering. Per extra dienst krijg je immers nog eens 33,33.

    Voorbeeld: Voor 180 geschreven diensten, krijg je 4.000 voor de eerste 120 diensten. Daarnaast verdien je nog eens 60 x 33,33; waardoor je maar liefst 6.000 verdient. Dit principe geldt ook voor de andere diensten.

    Een service dient in het desbetreffende kwartaal gemailroomed en actief te zijn voor de bonus wordt uitbetaald. De bonus wordt 3 weken na het einde van jouw kwartaal uitbetaald.

  • 19Powerplan 02/09/2013

    5.3 Inkomen op lange termijn

    5.3.1 Passief inkomen

    Om het passief te berekenen heeft Euphony de services in 4 servicegroepen opgedeeld:

    Groep 1: Mobiel (euMOBI en euMOBIZZ), Vast Bellen (euFREE, euBFREE en euBIZ), Internet Bellen en Internet, DATA Only zakelijk

    Groep 2: Energie kleiner dan 10.000 kWh en 5000 m3

    Groep 3: Energie groter dan 10.000 kWh en 5000 m3 Groep 4: Mobiel (euMOBI Bel & Sms en de euMOBI Bel, Sms & Web), DATA Only particulier

    Persoonlijke resultaten om gekwalificeerd

    te zijn.

    Niveau 7: 3 actieve BC's op niveau 1 & 20 actieve services

    Niveau 2-6: 2 actieve BC's op niveau 1 & 10 actieve services

    Niveau 1: 1 actieve BC op niveau 1 & 5 actieve services

    Niveau

    servicegroep 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

    1 (in %) 3+1+3 0,75 0,75 0,35 0,35 0,35 0,35 1,25+1 0,50 0,50 0,50

    2 (in ) 0,18 0,045 0,045 0,045 0,045 0,045 0,045 0,09 n.v.t. n.v.t. n.v.t.

    3 (in %) 2 0,5 0,5 0,25 0,25 0,25 0,25 1 n.v.t. n.v.t. n.v.t.

    4 (in %) 3+4+3 1,5 1,5 0,5 0,5 0,5 0,5 2,25+1 0,5 0,5 0,5

    Voor servicegroep 1 en 4 berekenen we iedere maand de ARPU (Average Revenu Per User = gemiddelde omzet per ge-bruiker). Deze ARPU is voor iedere consultant dezelfde. Vervolgens berekenen we het passief met de volgende formule: aantal actieve services x hieronder vermelde percentage x ARPU. De ARPU wordt 2 maanden op voorhand vastgesteld en weergegeven op MyEuphony. Zo weet je op voorhand hoeveel jouw mogelijk passief inkomen zal bedragen. De ARPU voor servicegroep 1 wordt berekend over de services die onder servicegroep 1 vallen en de ARPU over servicegroep 4 wordt berekend over de services die onder servicegroep 4 vallen.

    UITZONDERING: De niet eligible service euMOBI 80 Bel & Sms telt bij deze berekening wel mee.

    Voor servicegroep 2 gelden vaste bedragen.

    Voor servicegroep 3 wordt een percentage genomen van de vastgestelde waarde per service categorie. De waardenvoor 2013 euGreen zijn vastgesteld op:

    Waarden euGREEN elektriciteit 2013 Waarden euGREEN gas 2013

    20,- voor euGreen 10.000 100.000 kWh 10,- voor euGreen 5.000 50.000 m3

    40,- voor euGreen 100.000 500.000 kWh 20,- voor euGreen 50.000 170.000 m3

    50,- voor euGreen 500.000 1.000.000 kWh 50,- voor euGreen >170.000 m3

    Compressed commissionWanneer een Consultant niet meer de status ACTIEF bezit, zal de persoonlijke passieve commissie voor productgroep1 en 4 van deze consultant gestort worden op de rekening van de eerste actieve upline. Houd er a.u.b. rekening mee dat de Upline te allen tijde moet voldoen aan de kwalificatievereisten.

    5.3.1.1 Passieve commissies ontvangen

    Om commissie te krijgen voor de services in je team moet je gekwalificeerd zijn. Raadpleeg de tabel hierboven voor een overzicht van de kwalificatievereisten en commissiepercentages.

    Uitbetaling: De commissie wordt berekend op de derde zondag van elke maand, op basis van alle betaalde en tot 45 dagen

    daarvoor gedateerde facturen. De uitbetaling ervan heeft 5 dagen later plaats. Commissie op onbetaalde facturen wordt door Euphony ingehouden tot deze facturen betaald zijn, daarna wordt de commissie alsnog overgemaakt. Het kan tot 90 dagen duren voor je voor de eerste maal je commissie ontvangt. Voor het verloop

    vanaf dat punt biedt het onderstaande schema je houvast.

    Gesprekken Jan. Feb Mrt. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt Nov. Dec.

    Commissie Mrt. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov. Dec. Jan. Feb.

  • 5.3.1.2 Extras

    UITZONDERING: De niet eligible service euMOBI 80 Bel & Sms telt bij de berekening van de extras (beschreven in paragraaf 5.3.1.2) wel mee.

    3 extra niveaus voor passief inkomen voor alle services van servicegroep 1 en 4Deze extra niveaus (8, 9 en 10) zijn van toepassing op inkomsten van services van servicegroep 1 en 4. En gelden enkel voor MCs, NMCs en PMCs die aan bepaalde vereisten voldoen:

    voor niveau 7 gekwalificeerd zijn, d.w.z. over 3 persoonlijke actieve BCs en 20 persoonlijke actieve services beschikken;

    niet betrokken zijn bij andere netwerkmarketingactiviteiten; per kalenderjaar moeten ze minimaal 4 Euphony Days bijwonen; het jaarlijkse jubileum in hun land van herkomst bijwonen.

    Extra percentages op het passief inkomen voor alle services van servicegroep 1 en 4 + 1% voor groep 1 op niveau 0 Zodra je er als consultant in slaagt om minimaal 20 actieve services aan te brengen, stijgt je passief

    inkomen op al je persoonlijke services uit servicegroep 1. + 4% voor groep 4 op niveau 0 Zodra je binnen 60 dagen nadat jij gestart bent als Member minimaal 20 actieve services aanbrengt,

    waarvan minimaal 10 euMOBI abonnementen en 10 overige telecom diensten uitgezonderd energie, dan stijgt je passief inkomen op al je persoonlijke services uit servicegroep 4.

    BELANGRIJK!Indien je aantal persoonlijke services daalt tot minder dan 20 (bijvoorbeeld vanwege een opzegging), beschik je over een gratieperiode van 30 dagen. Indien je tijdens deze periode alsnog aan een totaal van 20 persoonlijke services komt, stijgt je passief inkomen opnieuw. Haal je geen 20 services tijdens deze gratieperiode, dan kan je je pas na je volgende jaarlijkse hernieuwing opnieuw kwalificeren.

    + 1% voor groep 1 op niveau 7 Zodra je er als nieuwe consultant in slaagt om tijdens je eerste jaar minimaal 20 actieve services aan te bren-

    gen, stijgt je passief inkomen op alle services van niveau 7 uit servicegroep 1. Om ook de volgende jaren van deze verhoogde commissie te kunnen genieten, dien je steeds 20 persoonlijke actieve services te behouden. Eenmaal dit vereiste minimum bereikt en behouden wordt, blijft het extra percentage gelden.

    + 1% voor groep 4 op niveau 7 Zodra je binnen 60 dagen nadat jij gestart bent als Member minimaal 20 actieve services aanbrengt, waarvan

    minimaal 10 euMOBI abonnementen en 10 overige telecom diensten uitgezonderd energie, dan stijgt je passief inkomen op alle services van jouw niveau 7 uit servicegroep 4.

    BELANGRIJK!Indien je aantal persoonlijke services daalt tot minder dan 20 (bijvoorbeeld door een opzegging), beschik je over een gratieperiode van 30 dagen. Behaal je tijdens deze gratieperiode alsnog 20 persoonlijke ser-vices in totaal, dan stijgt je passief inkomen op niveau 7 opnieuw. Haal je geen 20 services tijdens deze gratieperiode, dan kan je je pas na je volgende jaarlijkse hernieuwing opnieuw kwalificeren.

    5.3.1.3 Servicebonus voor het werven van services uit servicegroep 1 en 4 extra 3 % op niveau 0

    Indien je iedere maand over een aantal actieve services beschikt, geniet je van extra persoonlijke %.

    Aantal persoonlijke actieve services Extra % op niveau 0

    500

    1000

    1500

    2500

    7500

    20 Powerplan 02/09/2013

    0,5

    + 0,5 = 1

    + 0,5 = 1,5

    + 0,5 = 2

    + 1 = 3

  • 5.3.2 Car Plan

    Op basis van persoonlijk geactiveerde services en behaalde Quick Starts in jouw downline, kun je commissie verdie-nen waarmee je de mogelijkheid hebt om een auto te kopen, huren of leasen. De merken die Euphony ondersteunt zijn BMW, Mercedes, Land Rover, Jaguar, Audi en Volkswagen. In de toekomst kan dit aanbod nog uitbreiden. Indien je de commissie aanvaardt, ben je verplicht deze aan te wenden voor de overeenkomst die tussen jou en de autodealer wordt afgesloten.

    Het Car Plan is gebaseerd op het behalen van een bepaalde target gedurende een kwartaal. De minimumtarget die je dient te behalen is afhankelijk van jouw consultantpositie. Hoe groter de target die je bereikt, hoe groter de bonus die je kan verdienen. Wanneer je in een kwartaal je target hebt behaald, wordt je in het daaropvolgende kwartaal vergoed. De Car Plan-commissie wordt dan in dat kwartaal per maand uitbetaald. Je kan geen gebruik maken van een gratieperiode. Indien je de benodigde kwartaaltarget niet behaald, zal er ook geen Car Plan-commissie op jouw rekening worden gestort.

    Het bedrag dat je maandelijks betaalt voor de auto, staat volledig los van het bedrag dat je hiervoor krijgt van Euphony. Kost je auto minder dan het bedrag dat overeenkomt met de door jou behaalde target, krijg je toch het volledige bedrag. Om deel te nemen aan het Car Plan dien je minimaal SC en gekwalificeerd te zijn voor de SC Club of Club 99.

    De vereiste kwalificaties zijn:

    Voor iedere persoonlijke geactiveerde service verdien jij een bepaald aantal punten:

    Voor iedere Quick Start in jouw team verdien jeeveneens punten:

    Service Punten

    Mobiel* 150

    DATA Only 150

    Vast Bellen 100

    Internet** 100

    Internet Bellen 100

    Energie 25

    Niveau Punten

    1 2.500

    2 1.500

    3 1.000

    4 250

    5 250

    6 250

    7 400

    Jouw positie Success Club Club 99

    SC Member Bronze

    EC Bronze Bronze

    PC of hoger Silver Silver

    * Uitgezonderd euMOBI 80 Bel & Sms** Uitgezonderd Internet BASIC

    21Powerplan 02/09/2013

  • PositieTarget 1

    per kwartaalReward 1per maand

    Target 2per kwartaal

    Reward 2 per maand

    Target 3per kwartaal

    Reward 3per maand

    SC 6.000 350 n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

    EC 7.000 450 n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

    EC* 7.000 450 n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

    EC** 7.000 450 n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

    PC 8.000 500 9.000 600 10.000 700

    PC* 9.000 600 10.000 700 11.000 800

    PC** 10.000 700 11.000 800 12.000 900

    PC*** 11.000 800 12.000 900 13.000 1.000

    MC 12.000 900 13.000 1.000 14.000 1.100

    MC* 12.500 1.000 13.500 1.100 14.500 1.200

    MC** 13.000 1.100 14.000 1.200 15.000 1.300

    NMC 14.000 1.200 15.000 1.300 16.000 1.400

    NMC* 14.500 1.300 15.500 1.400 16.500 1.500

    NMC** 15.000 1.400 16.000 1.500 17.000 1.600

    PMC 16.000 1.500 17.000 1.600 18.000 1.700

    De targets (punten) die je moet halen en de commissies die je kan verdienen, worden hieronder weergegeven:

    Voorbeeld: Je bent PC. Indien je in 1 kwartaal 8.000 punten behaalt, stort Euphony gedurende 3 maanden, maandelijks 500 op jouw rekening, die je verplicht moet gebruiken voor de huur, aankoop of leasing van een auto. Indien je 10.000 punten behaalt, verdien je gedurende 3 maanden maandelijks 700 die je dient te gebruiken voor jouw auto.

    Het Car Plan is geldig gedurende een periode van 4 jaar voor een voor jou nieuwe auto. Indien de auto is gekocht en wordt verkocht gedurende de Car Plan periode, dan vervalt jouw recht op de Car Plan-commissie.

    22 Powerplan 02/09/2013

  • 5.3.3Matching Bonus

    Net zoals bij het Car Plan kan je op basis van persoonlijke geactiveerde services en behaalde Quick Starts in jouw downline de Matching Bonus verdienen. Dit doe je door ieder kwartaal samen met je frontline consultant een be-paalde target te behalen. Via deze weg wil Euphony het netwerk stimuleren en jullie in harmonie laten samenwerken.

    Indien jullie beiden de target behalen, zal jij een bonus verdienen die overeenkomt met een percentage op het totale bedrag, met uitzondering van de eventuele Matching Bonussen, dat aan de respectievelijke consultant gedurende dat kwartaal is uitbetaald. Dit bedrag kan oplopen tot 30% van het inkomen van al jouw persoonlijke consultants.

    Als sponsor dien je minimum SC en gekwalificeerd te zijn voor de SC Club of Club 99. Je frontline consultant dient minimum SC te zijn en mag maximum 1 positie hoger staan dan jij. De vereiste kwalificaties zijn:

    Voorbeeld: Een PC kan deze bonus behalen als de frontline consultant maximum MC is, maar niet als hij NMC is.

    6

    Positie sponsor Positie frontline Punten sponsor Punten frontline% op de commissie van de frontliner

    SCSC

    6.0003.000 5

    EC 3.000 10

    ECSC

    6.750

    3.000 5

    EC 5.250 10

    PC 7.500 15

    EC*SC

    6.750

    3.000 5

    EC 5.250 10

    PC 7.500 15

    EC**SC

    6.750

    3.000 5

    EC 5.250 10

    PC 7.500 15

    De targets die je moet halen en de commissies die je kan verdienen, worden hieronder weergegeven.

    Jouw positie Success Club Club 99

    SC Member Bronze

    EC Bronze Bronze

    PC of hoger Gold Gold

    Voor iedere persoonlijke geactiveerde service verdien jij een bepaald aantal punten:

    Voor iedere Quick Start in jouw team verdien jeeveneens punten:

    Service Punten

    Mobiel* 100

    DATA Only 100

    Vast Bellen 75

    Internet** 75

    Internet Bellen 75

    Energie 25

    Niveau Punten

    1 2.500

    2 1.500

    3 1.000

    4 400

    5 400

    6 400

    7 750* Uitgezonderd euMOBI 80 Bel & Sms** Uitgezonderd Internet BASIC

    23Powerplan 02/09/2013

  • Positie sponsor Positie frontline Punten sponsor Punten frontline% op de commissie van de frontliner

    PC

    SC

    7.500

    3.000 5

    EC 5.250 10

    PC 7.500 15

    MC 9.000 20

    PC*

    SC

    8.250

    3.000 5

    EC 5.250 10

    PC 7.500 15

    MC 9.000 20

    PC**

    SC

    9.000

    3.000 5

    EC 5.250 10

    PC 7.500 15

    MC 9.000 20

    PC***

    SC

    9.750

    3.000 5

    EC 5.250 10

    PC 7.500 15

    MC 9.000 20

    MC

    SC

    10.500

    3.000 5

    EC 5.250 10

    PC 7.500 15

    MC 9.000 20

    NMC 12.000 25

    MC*

    SC

    11.250

    3.000 5

    EC 5.250 10

    PC 7.500 15

    MC 9.000 20

    NMC 12.000 25

    MC**

    SC

    12.000

    3.000 5

    EC 5.250 10

    PC 7.500 15

    MC 9.000 20

    NMC 12.000 25

    NMC

    SC

    13.500

    3.000 5

    EC 5.250 10

    PC 7.500 15

    MC 9.000 20

    NMC 12.000 25

    PMC 15.000 30

    24 Powerplan 02/09/2013

  • Positie sponsor Positie frontline Punten sponsor Punten frontline% op de commissie van de frontliner

    NMC*

    SC

    14.500

    3.000 5

    EC 5.250 10

    PC 7.500 15

    MC 9.000 20

    NMC 12.000 25

    PMC 15.000 30

    NMC**

    SC

    15.000

    3.000 5

    EC 5.250 10

    PC 7.500 15

    MC 9.000 20

    NMC 12.000 25

    PMC 15.000 30

    PMC

    SC

    18.000

    3.000 5

    EC 5.250 10

    PC 7.500 15

    MC 9.000 20

    NMC 12.000 25

    PMC 15.000 30

    Voorbeeld: Jij bent PC en je hebt een frontline consultant die eveneens PC is. Om de Matching Bonus te behalen dienen zowel jij als jouw frontline dat kwartaal 7.500 punten te verdienen. Indien dit lukt verdien jij 15% op het bedrag dat aan jouw frontline consultant in dat kwartaal is uitbetaald (uitgezonderd de reeds uitbetaalde Matching Bonus).

    25Powerplan 02/09/2013

  • 6 De Euphony-clubs

    Euphony hecht belang aan het geven van de nodige recognition aan iedereen die het verdient. Door de topcon-sultants samen te brengen in een Euphonyclub, kan Euphony die extra erkenning waarborgen.

    Club 99 en de Succes Club zijn clubs specifiek op maat van consultants die voornamelijk services aanbrengen enconsultants die zich vooral focussen op het uitbouwen van hun team.

    6.1 Club 99

    Club 99 is een exclusieve club speciaal voor de top van de klantenwervers. Als Club 99 member geniet je van de volgende voordelen:

    exclusieve forums speciale incentives toegang tot testgroepen gratis contracten vanaf bepaalde status toegang tot Car Plan en Matching Bonus

    6.1.1. Kwalificeren voor Club 99

    Als je in 3 opeenvolgende maanden 99 nieuwe actieve services op jouw naam zet, word je de vierde maandBRONZE member van Club 99.

    6.1.2. Opklimmen binnen Club 99

    Slaag je er de drie daaropvolgende maanden opnieuw in om 99 geactiveerde services binnen te halen, word je de volgende maand SILVER member. Doe je die prestatie nog een derde keer over bereik je de hoogste status: GOLD member.

    6.1.3 Gratieperiode

    Indien het je niet lukt om gedurende 3 opeenvolgende maanden 99 geactiveerde diensten binnen te halen, kan je 1 maal per kalenderjaar beroep doen op een gratieperiode. Je dient in de eerstvolgende maand je achterstand in te halen. De gratieperiode wordt automatisch toegepast.

    Voorbeeld: Je bent bronze member en je haalt in 3 maanden (maand 1, 2 & 3) 89 diensten binnen. Nu dien je de eerst komende maand (maand 4) ten minste 10 diensten binnen te halen. Deze 10 diensten tellen niet mee voor maanden 5, 6 & 7 Indien dit niet lukt, ben je geen Club 99 lid meer en start de periode om je terug te kwalificeren na maand 4.

    6.1.4 Terugvallen binnen Club 99

    Als je als lid van Club 99 minder dan 99 geactiveerde services behaalt binnen de 3 maanden daal je de daarop-volgende maand een status:

    GOLD SILVER, SILVER BRONZE BRONZE niet lid

    26 Powerplan 02/09/2013

  • 6.2 De Success Club (SC Club)

    De SC Club is een echte netwerkclub. Wil je doorgroeien met je team binnen Euphony, dan moet je SC worden en SCs maken. Als je het PowerPlan goed bekijkt, zal je dan ook snel ontdekken dat dit eigenlijk n van de belangrijkste promoties is in het Euphony-verhaal. De SC Club wil je aanmoedigen om zoveel mogelijk mensen uit je team SC of hoger te laten worden.

    6.2.1 Kwalificeren voor de Success Club

    Om lid te worden van de Success Club dien je zelf SC of hoger te zijn en te allen tijde 20 actieve services te heb-ben. Daarbovenop moet je minstens n persoonlijke actieve consultant hebben die ook de status SC of hoger heeft.

    6.2.2 Opklimmen in de Success Club

    Het totaal aantal persoonlijke SCs of hoger bepaalt jouw Success Club-status. Van zodra je n persoonlijke SC of hoger hebt, mag je je al member noemen. Hoe meer SCs of hoger, hoe hoger je status. In dit overzichtje zie je meteen welke statussen je kan bereiken in de Success Club en wat je daarvoor moet doen.

    6.2.3 De Success Club-voordelen

    Door lid te zijn van de SC Club kan je rekenen op heel wat voordelen. Wil je bijvoorbeeld deelnemen aan het CarPlan dan dien je minimaal member te zijn van de SC Club. Ook voor de Matching Bonus dien je member te zijn van de SC Club.

    Success Club-status Aantal persoonlijke SCs of hoger

    Member 1

    Bronze 2

    Silver 4

    Gold 6

    Platinum 10

    Diamond 14

    Saphire 18

    27Powerplan 02/09/2013

  • 6.3 De Ambassador Club

    Als lid van de Ambassador Club behoor jij tot de crme de la crme van de Euphony consultants. Leuk om te weten is dat enkel het neusje van de zalm van de netwerkers en klantenwervers tot deze club behoort. Veel exclusiever kan het dus niet! Als topconsultant, ken jij de knepen van het vak. Jij als ambassador fungeert als rolmodel voor alle andere consultants! Af en toe zal er op jouw ervaring beroep worden gedaan om de strategie en toekomstvisie van Euphony mee uit te tekenen.

    6.3.1 Kwalificeren voor de Ambassador Club

    Om lid te worden van deze club dien je minstens Gold Member van Club 99 of de Succes Club te zijn of de status Gold als Business Agent te bezitten. Daarbovenop ben je minimum Principal Consultant en verdien je een ge-middeld passief inkomen van 1000 per maand. Voldoe je niet aan de kwalificatievereisten, maar lever je een uitzonderlijke prestatie als consultant, kan de Euphony-directie beslissen je een wildcard te geven, waardoor je alsnog lid wordt van deze club.

    6.3.2 De Ambassador Club-voordelen

    Uiteraard biedt ook deze club heel wat voordelen. Zo krijg je onder meer toegang tot een speciaal Ambassador Event, een Black Tie Event en een exclusief Travel Seminar. Je geniet van extra recognition en een VIP-behande-ling tijdens Euphony-events. Bovendien is je lidmaatschap van deze club een voorwaarde om deel uit te maken van de Performance Council.

    28 Powerplan 02/09/2013

  • 29Powerplan 02/09/2013

  • 02/09/2013 Euphony Sales Nederland BV - M

    eentwal 15 - 3432 GL N

    ieuwegein

    BTW nr.: N

    L823014927B01 Onder voorbehoud van drukfouten en w

    ijzigingen.

    Overzicht PowerPlan wijzigingen

    Wijzigingen 02/09/2013Pag. 8 t/m 12: Minimum vereisten om te promoveren

    Pag. 15: Correctie tabel Quick Start (QS)

    Pag. 17: Vereisten Customer Development Bonus (CDB)

    Wijzigingen 01/06/2013Pag. 3 - 1.1 Promoveren van Member naar BC

    Pag. 4 - 1.2 Vereisten voor het ontvangen van upline commissies

    Pag. 8 - 4.2.1 Promotie van Member naar BC toegevoegd

    Pag. 13 - 5 Gewijzigde Member en BC commissie, SC en hoger commissie, Internet Basic eligible

    Pag. 14 - 5.1.2 Quick Start 15 en 30 dagen, persoonlijk niveau toegevoegd

    Pag. 15 - 5.1.3 Groeibonus in 90 dagen SC, in 150 dagen EC, in 210 dagen PC mits Quick Start Mailroom is

    behaald, minimale positie niveau 2 t/m 8

    Wijzigingen 23/03/2013Pag. 13 - 5.1.1: Toevoeging commissies DATA Only.

    Pag. 17 - 5.2.2: Toevoeging DATA Only aan Quarterly Retail Bonus.

    Pag. 18 - 5.3.1: Toevoeging DATA Only aan Passief inkomen.

    Pag. 20 - 5.3.2: Toevoeging DATA Only aan Car Plan.

    Pag. 22 - 5.3.3: Toevoeging DATA Only aan Matching Bonus.

    Wijzigingen 01/02/2013Pag. 5 - 2.: Eligible services. Tekstuele aanpassing m.b.t. uitzonderingen op niet eligible services.

    Pag. 13 en 14 - 5.1.1: Aanpassingen niet eligible services euMOBI Bel & Sms 80, Internet Basic en Interactieve TV

    van KPN. Split Retail en upline-commissie bij Internet Bellen.

    Pag. 18 - 5.3.1: Passief inkomen, Digitale TV uit Groep 1. Uitzonderingen niet eligible services euMOBI Bel &

    Sms 80 en Internet Basic.

    Pag. 19 - 5.3.1.2: Uitzonderingen niet eligible services euMOBI Bel & Sms 80 en Internet Basic.