portfolio2016 in Dutch

of 6 /6
Reizen in de Tijd games In de afgelopen 2 jaar is in opdracht van Gelders Erfgoed met veel plezier de digitale doorlopende leerlijn Reizen in de Tijd ontwikkeld. Deze leerlijn is tot stand gekomen dankzij subsidie van het programma Cultuur met Kwaliteit (CMK) en met de inzet van oa. Elsebeth Hoeven en ab- c media Nu is ook de leerlijn online gelanceerd en is de inhoud voor iedereen te vinden op www.reizenindetijd.nl. Bij dit project was Don Blaauw mede verantwoordelijk voor het advies over layout en visuals op de site. Samen met Studio Kloek ontwikkelde NoMoMot tevens de 7 games. 1 Portfolio Een selectie uit het werk van de afgelopen jaren DON BLAAUW | NO MORE MONDAYS NO11 APRIL 2016 Groep 1 tm 8 Iedere groep wordt aangesproken op diens eigen niveau. Game 5| tijden Weet jij wat waar hoort in deze kamers? Zet zet in de juiste periode. Bewaren of iets nieuws creëren? Directeur Dirkje vs. Donnie de Stylist. In de laatste game gebruik je je eigen materiaal uit alle eerdere jaren. WEETJE Reizen in de Tijd bevat allerlei activiteiten die gaan over jou en de plek waar jij leeft. ?

Embed Size (px)

Transcript of portfolio2016 in Dutch

Page 1: portfolio2016 in Dutch

Reizen in de Tijd games In de afgelopen 2 jaar is in opdracht van Gelders Erfgoed met veel plezier de digitale doorlopende leerlijn Reizen in de Tijd ontwikkeld.

Deze leerlijn is tot stand gekomen dankzij subsidie van het programma Cultuur met Kwaliteit (CMK) en met de inzet van oa. Elsebeth Hoeven en ab-c media Nu is ook de leerlijn online gelanceerd en is de inhoud voor iedereen te vinden op www.reizenindetijd.nl. Bij dit project was Don Blaauw mede verantwoordelijk voor het advies over layout en visuals op de site. Samen met Studio Kloek ontwikkelde NoMoMot tevens de 7 games.

1

Portfolio Een selectie uit het werk van de afgelopen jaren

DON BLAAUW | NO MORE MONDAYS NO11 APRIL 2016

Groep 1 tm 8 Iedere groep wordt aangesproken op diens eigen niveau.

Game 5| tijden

Weet jij wat waar hoort in deze kamers? Zet zet in de juiste periode.

Bewaren of iets nieuws creëren?

Directeur Dirkje vs. Donnie de Stylist. In de laatste game gebruik je je eigen materiaal uit alle eerdere jaren.

WEETJE Reizen in de Tijd bevat allerlei activiteiten die gaan over jou en de

plek waar jij leeft.

?

Page 2: portfolio2016 in Dutch

2

DON BLAAUW 11 APRIL 2016

KIDS LOVE CARDS PLATFORM Kids Love Cards Edu-adventures is een multifunctionele applicatie die betrokkenheid stimuleert, door middel van storytelling. Het is een toepassing waarbij digitaal en analoog elkaar aanvullen. Via een verhaal worden ontvangers (klasverband, schoolverband, gezinnen) meegenomen op reis, met behulp van gepersonaliseerde analoge kaarten en begeleidende digitale content. Een reiziger neemt de ontvanger(s) mee op avontuur. Deze kan worden aangepast aan het type verhaal en de content wordt toegespitst op de doelstellingen van de journey. Dit wordt back-end gedaan door het platform van KLC.

Groep 5 tm 8 Jeroen Bosch uitgelegd op niveau en met humor.

Blog op digibord Wat er niet op het kaartje past, kan online des te beter.

Poets van Bosch In nauwe samenwerking met de Muzerije in Den Bosch werkte NoMoreMondays aan offline en online avontuur met het KidsLoveCards platform.

Dit avontuur dienst als verrijkende theoretisch deel bij een aantal “Taalwezens” workshops waarbij basisschool-leerlingen uit groepen 5-6-7-8 leren etsen of digitaal tekenenen adhv de kunst en het leven van Jeroen Bosch. Teven zal er een kaartspel gespeeld kunnen worden waarbij kaartjes met woorden aan elkaar gelegd kunnen worden om zodoende nieuwe namen voor duivelse monsters en wezens te maken. Dit alles om inspiratie op te doen.

WEETJE Jeroen Bosch werd, Joen genoemd door

zijn moeder.

?

Page 3: portfolio2016 in Dutch

3

DON BLAAUW 11 APRIL 2016

DE CULTURELE LADEKAST In de Culturele Ladekast is elke kolom een kunstdiscipline. Elke lade bevat culturele activiteiten die aansluiten op de leerdoelen (per leerjaar), met een accent op één van de vermogens: receptief, creërend, reflectief of analyserend vermogen.

Aandeel Binnen dit project verantwoordelijk voor Concept, interactie en vormgeving.

Wat hebben we al gedaan? Scholen krijgen een goed beeld van hun doorlopende leerlijn. Ook kunnen zij intern beter de afgenomen workshops en kennis inzichtelijk krijgen.

Digitale Culturele Ladekast In februari 2016 namen tien Bossche basisscholen die werken met de Culturele Ladekast de digitale ‘tool’ in gebruik!

Via de online functionaliteit krijgen scholen steeds meer zicht op hun doorlopende leerlijn cultuureducatie; beeldende vorming, muziek, dans, erfgoed, enz. In het programma voeren ze hun eigen lessen, activiteiten én externe projecten in die gekoppeld zijn aan de culturele competenties.Via de online functionaliteit krijgen scholen steeds meer zicht op hun doorlopende leerlijn cultuureducatie; beeldende vorming, muziek, dans, erfgoed, enz. In het programma voeren ze hun eigen lessen, activiteiten én externe projecten in die gekoppeld zijn aan de culturele competenties.

Page 4: portfolio2016 in Dutch

4

DON BLAAUW 11 APRIL 2016

LEGOWORLD UTRECHT Tijdens LEGOWORLD 2015 in de Jaarbeurs heb ik als facilitator opgetreden om op een geheime locatie een kleine selectie test kinderen te mogen onderwerpen aan nieuwe experimentele LEGO interactieve games en installaties, die zullen worden gebouwd in het LEGO house gebouw, dat eind 2017 opgeleverd zal haan worden.

Daarnaast ik naast andere professionals en experts mijn mening mogen geven tijden evaluaties.

Groep 1 tm 8 Iedere groep wordt aangesproken op diens eigen niveau.

Game 5| tijden

Weet jij wat waar hoort in deze kamers? Zet zet in

LEGO consultant in New York Voor LEGO group in Denemarken was ik gevraagd om mijn online kennis en game ontwikkel-ervaring te delen binnen een aantal concept meetings voor het online gedeelte van het nieuw te bouwen LEGO house in Billund.

Concepten en inzicht krijgen in de mogelijkheden voor games, interactieve installaties en online voorpret binnen het domein van LEGO en LEGO House was het doel van deze periode. Bezoek aan Billund LEGO hoofdkwartier en NewYork meetings met Ralph Appelbaum Reclamebureau in Manhattan was een erg mooie bijkomstigheid.

WEETJE LEGO betekent

“Speel goed”

?

Page 5: portfolio2016 in Dutch

5

DON BLAAUW 11 APRIL 2016

ONTWERPEN VOOR DE KLEINTJES Judith leek te veel hooi op de vorm te nemen, maar bleek met haar mooie vormgeving én bordspel idee de spijker op de kop te slaan. Zo won dit jongetje van Judith en zijn broertje zonder vals te spelen.Een aantal studenten heeft goede contacten opgedaan met spellen bedrijven.

Concept In de klas werd een mix van oude borderellen als bron gebruikt om nieuwe games te bedenken.

Spellenbeurs Studenten weten hun werk zien aan professionele speler en makers.

Docent HKU illustratie| interactie In februari en maart 2016 werd ik gevraagd om voortaan de module voor derdejaars en de gehele leerlijn in 2017 vorm te geven waar het gaat om analoog spel en illustratie.

3e jaars leerlingen worden geacht in dit jaar naast een eigen stijl te ontwikkelen ook ervaring op te doen het het publiek en de invloed dan wel gedrag er van. Dit komt als beste naar voren als er een analoog en fysiek spel ontworpen en geproduceerd gaat worden. In acht weken tijd hebben de leerlingen de kans om van concept naar een analoog bordspel te komen en deze als “cherry on the cake” te mogen testen en presenteren op een Internationaal Spellenbeurs.

Page 6: portfolio2016 in Dutch

6

DON BLAAUW 11 APRIL 2016

KIDS LOVE CARDS PLATFORM Belangrijk is in ieder geval dat het - uiteindelijk, maar wellicht is dat nog niet mogelijk in deze eerste stap die gemaakt wordt door studenten - de mogelijkheid biedt om te experimenteren met een tentoonstelling en specifiek na te denken over de beleving ervan. Dus waar komt het schilderij / museumstuk te hangen / staan en waarom? Waar een bankje en waarom? Hoe maak je een spannende tentoonstelling, waar zet je dan wat neer?

Mijn aandeel Creatief denken en conceptmatig begeleiden.

Een echt spel D.m.v. workshop in het museum kunnen wensen beter in beeld worden gebracht zullen toekomstige exposities en tentoonstellingen meer kunnen worden ontwikkeld met de bezoeker in gedachten.

Hogeschool van Amsterdam Voor deze hogeschool ben ik ingehuurd als interne klant en begeleider van de studenten die in het Medialab voor externe bedrijven interactieve concepten uitwerken.

Designing the experience Wat we willen bereiken is eigenlijk het ontwikkelen van een soort toolkit waarmee museumprofessionals een tentoonstellingsruimte kunnen inrichten. Dan kun je dus denken in de vorm van een zaal, of zoals je dat op funda ziet, met dat soort software, maar dat kan ook ‘abstracter’ of generieker, zoals ze bij Play the City doen (dat is dan een fysieke variant).