Portfolio Wouter Spruijtenburg

download Portfolio Wouter Spruijtenburg

of 23

 • date post

  12-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Portfolio Wouter Spruijtenburg 2010 - 2011

Transcript of Portfolio Wouter Spruijtenburg

 • PortfolioPortfolio

  Wouter SpruijtenburgWouter Sp

  ruijtenburg

  Speco sp

  ort en med

  ia

  Speco sport en media

  2010 - 2011

  2010 - 2011

 • CU

  RR

  ICU

  LUM

  VITAE

  CURRICULUM VITAEVoornaam: Wouter Spruijtenburg Achternaam: SpruijtenburgStraat: EnschotsestraatNummer: 165Postcode: 5040 DEWoonplaats: Tilburg Mobiel nummer: 06-10275488Email: w.spruijtenburg@live.nl Geboortedatum: 17-06-1987Burgerlijke staat: Ongehuwd Nationaliteit: NLRijbewijs: Ja

  Persoonlijke gegevens

  Jaar: 2008 2011 Opleiding: CO-SPECO Opleidingsinstituut: Fontys Economische Hogeschool (HBO)Plaats: TilburgDiploma behaald: Bezig

  Overige opleidingen:Jaar: 2004-2007Opleiding: Internationale handel en Groothandel Opleidingsinstituut: Roc Ter AA (MBO)Plaats: HelmondDiploma behaald: Ja

  Jaar: 2001-2004Opleiding: VMBO T Opleidingsinstituut: Varendonck CollegePlaats: SomerenDiploma behaald: Ja

  Opleidingen

 • CURRICULUM VITAEStageMBO

  Periode: 2004 12 wekenFunctie: Administratief.Werkgever: Kerasom B.VWerkzaamheden: Meelopen in het bedrijf

  Periode: 2005 15 wekenFunctie: AdministratiefWerkgever: Rogon B.VWerkzaamheden: Meelopen in het bedrijf.

  Periode: 2006 15 wekenFunctie: Administratief Werkgever: Rogon B.VWerkzaamheden: Onderzoek.

  HBO

  Periode: 2009 16 wekenFunctie: Communicatie medewerkerWerkgever: EiffelTowers Den BoschWerkzaamheden: Onderzoek- assisteren marketing manager

  Word: Zeer goed Excel: Zeer goedDreamweaver: Goed Flash: GoedAdobe Illustrator: GoedAdobe Indesign: Goed Adobe Photoshop: Goed

  Software kennis

  Nederlands: GoedEngels: GoedDuits: Goed

  Persoonlijke kenmerkenLeergierig SportiefSociaalBehulpzaamGeen 9 tot 5 mentaliteit

  Talen kennisC

  UR

  RIC

  ULU

  M V

  ITA

  E

 • Wouter Spruijtenburg

  Ik ben Wouter Spruijtenburg 23 jaar en zit op de Fontys Hogeschool, op dit moment ben ik bezig in mijn laatste jaar van de opleiding SPECO Sport en Media. Ik heb er al redelijk wat jaren school opzit-ten voor mijn huidige periode op het HBO. Ik ben begonnen op het VMBO T deze opleiding heb ik met gemak afgesloten. Toen heb ik er voor gekozen om MBO Internationale handel en Groothandel te gaan doen deze heb ik na 3.5 jaar gemiddeld met een 8 afgesloten. Over de opleiding die ik op dit moment doe vertel ik later in mijn portfolio meer.

  Zoals u verder in mijn portfolio kunt zien ben ik een actief hockeyer. Ik hockey bij HCAS in het eerste op een 1e klasse niveau. Wij trainen met heren 1 twee a drie keer in de week. Ik steek veel tijd en mijn sport maar haal hier ook veel voldoening uit.

  Verder ben ik in de winter snowboardleraar en surf ik in de zomer. Over de verschillende baantjes die ik heb vertel ik later in mijn portfo-lio meer.

  Veel plezier met mijn portfolio!

  Wouter Sp

  ruijtenburg

  Welkom in mijn portfolio.

 • Wou

  ter S

  pru

  ijte

  nbur

  g

  Wouter Spruijtenburg

 • Onderstaande informatie is een een beschrijving van de opleiding vanuit fontys.

  When sport is the message

  Sport is de laatste tientallen jaren uitgegroeid tot een massale vorm van vrijetijdsbesteding en tot een echte industrietak. Champions League, Formule 1, Wimbledon, Tour de France, Olympische Spelen, het zijn allemaal evenementen waarin zeer veel geld omgaat en waarin de media een centrale rol vervullen. De sport en het bedrijfsleven hebben elkaar gevonden, ook al omdat sport uit-stekende mogelijkheden biedt tot onderscheidende communicatie rond een merk.

  Sportmarketingcommunicatie

  Daarmee is sportmarketingcommunicatie een belangrijk onderdeel geworden van de marketingmix van veel organisaties; de praktijk vraagt om medewerkers op hbo-bachelorniveau die de combinatie van sport, marketingcommunicatie en media optimaal voor de organisatie kunnen inzetten. Wil je je speciaal richten op een communicatiefunctie in de wereld van de sport dan moet je zeker voor SPECO - Sport en Media kiezen.

  Opleiding SPECO - Sport en Media

  SPECO

  - Sport en M

  edia

  SPECO - Sport en Media

 • SPECO - Sport en Media

  SPEC

  O -

  Spor

  t en

  Med

  ia

  Een sportcommunicatiemanager:

  Commercieel met een scherp oog voor kwaliteit.Communicatiestrategien op het juiste moment in.Communiceert effectief en efficint in binnen- en buitenland.Heeft inzicht in het functioneren van de sportwereld.Heeft inzicht in actuele maatschappelijke verhoudingen met betrekking tot sport en vrije tijdHeeft affiniteit met sport.Heeft een gezonde dosis companyspirit.Kan organiseren en leidinggeven.Heeft kennis van sport, sportkleding en sportmaterialen.Houdt rekening met sociale en culturele verschillen.Gaat efficint om met moderne informatietechnologie.

  Producten die ik gedurende de jaren heb opgeleverd zijn onder anderen:

  Communicatieplan voor TopSport BrabantSponsorplan voor Tour Start Rotterdam 2010Communicatieplan Cos Brabant

  Zie onderstaande link om een beter inzicht te krijgen in al mijn producten. http://wouterspruijtenburg.wordpress.com

 • Afstudeer stageAfstudeer sta

  ge

  Afstudeer stage

  Management Instituut Nederland(M.I.N.) is een onderzoeksbureau dat zich bezighoudt met het begeleiden van medewerkers, klanten en organisaties in onderzoek- en veranderprocessen. Na een start onder de vleugels van adviesbureau Habilis koos oprichter Frank van Delft er in 2005 voor om zijn product NarrowCoach onder te brengen in zijn eigen BV. Management Instituut Nederland.

  Management Instituut Nederland werkt voor veel profit klanten (o.a. ING, Royal Haskoning, Philips etc.) en voor non-profit instellingen (o.a. waterschappen, gemeenten, ministeries etc.). Daarnaast is Management Instituut Nederland het eerste en tot nog toe enige bureau in Nederland dat volledig in eigen beheer een onderzoeksinstrument heeft ontwikkeld, waarop patent is verleend. Om te kunnen afstuderen moet er natuurlijk een probleem zijn of iets anders waardoor er bijvoorbeeld omzet of naamsbekendheid verlies is. Op dit moment bindt management instituut Nederland haar klanten middels haar huidige relaties en een beetje doormiddel van haar marketing activiteiten.

 • afstudeer stage

  Afs

  tud

  eer s

  tag

  e

  Afstudeer stage

  Probleem 1: M.I.N maakt dus niet optimaal gebruik van haar marketing instrumenten wat uiteindelijk kan leiden tot een verlies van potentile en of huidige klanten.

  Een tweede probleem is de concurrentie, Effectory wordt gezien als de grootste concurrent en is veel bezig met communicatie naar buiten. Zij lopen voor op het gebied van web 2.0. Hiermee wil M.I.N mee concurreren maar weet op dit moment niet hoe.

  Probleem 2: Er ligt dus een wereld open voor M.I.N maar ze hebben niet de kennis om deze wereld op een goede manier in te stappen wat uiteindelijk kan leiden tot een verlies van naamsbekendheid.

 • Stage EiffelTowersStag

  e EiffelTowers

  In het derde jaar van mijn studie heb ik 17 weken stage gelopen bij EiffelTowers Den Bosch. EiffelTowers Den Bosch is de meest profession-ele basketball club van Nederland. Het top team van EiffelTowers heeft op dit moment de beste spelers van Nederland. Ik heb voor EiffelTow-ers gekozen omdat ik mijn eerste stage wilde lopen bij een bedrijf wat continu bezig is met sport . Ik wilde proeven aan de sfeer dat 24/7 om sport draait. EiffelTowers is een professionele organisatie waar een vast team bezig is voor het 1ste team.

  In mijn stage heb ik me met verschillende onderwerpen bezig gehouden zoals:

  Het bijhouden van de sponsormail en reageren op binnengekomen mails. Het recent houden van de sponsorwand, er dus voor zorgen dat er nieuwe logos op de wand komen en de oude er af gaan. Het recent houden van de sponsor boarding, er voor zorgen dat er nieuwe logos op komen en dat oude logos er af gaan. Een plan opstellen voor het ophangen van de boarding op de 2de ring. Portal werkzaamheden. Het onderhouden van de portal en ervoor zorgen dat iedereen zijn/haar informatie invult. Het interessant houden van de portal en het verder optimaliseren ervan. Alles rondom de wedstrijd klaar zetten inclusief draaiboeken maken etc.

  Inleiding

 • Stage EiffelTowers

  Stage opdracht EiffelTowers Den Bosch:

  1. Behoefte en kennis onderzoek.

  Een onderzoek onder business club leden om er achter te komen wat business club leden op dit moment ondernemen met hun bedrijf buiten EiffelTowers om. Hierbij moet u denken aan het huren van faciliteiten, marketing, en sponsoring. Een 2de doel van mijn onderzoek is de kennis testen onder de business club over het concept EiffelTowers en hoe ze het concept inzetten binnen hun bedrijfsvoering. 2. Onderzoek bedrijven top.

  Het uitlichten van een top 23 bedrijven die EiffelTowers geselecteerd heeft. Hierbij moet je denken aan informatie vergaren op het gebied van omzet, sponsorbudget, contactpersoon, sponsorgeschiedenis en huidige sponsorovereenkomsten.

  Stage opdracht EiffelTowers

  S

  tag

  e Ei

  ffel

  Tow

  ers

 • Minor C

  MD

  1

  Minor CMD1

  De wereld verandert, de maatschappij verandert, mensen veranderen. Ook de wijze van communiceren verandert erg snel. Zo schakelen we over van een analoog tijdperk naar een digitale wereld. Beeld wordt zeker zo belan-grijk als tekst en one-to-one communicatie wordt in rap tempo massaal op allerlei terreinen in ons leven ingezet.

  In deze minor wordt gekeken naar het speerpunt op het gebied van nieuwe ontwikkelingen. Beeld en webcommunicatie st