Portfolio Wouter Spruijtenburg

of 23 /23
Portfolio Portfolio Wouter Spruijtenburg Wouter Spruijtenburg Speco sport en media Speco sport en media 2010 - 2011 2010 - 2011

Embed Size (px)

description

Portfolio Wouter Spruijtenburg 2010 - 2011

Transcript of Portfolio Wouter Spruijtenburg

Page 1: Portfolio Wouter Spruijtenburg

PortfolioPortfolio

Wouter SpruijtenburgWouter Sp

ruijtenburg

Speco sp

ort en med

ia

Speco sport en media

2010 - 2011

2010 - 2011

Page 2: Portfolio Wouter Spruijtenburg

CU

RR

ICU

LUM

VITAE

CURRICULUM VITAEVoornaam: Wouter Spruijtenburg Achternaam: SpruijtenburgStraat: EnschotsestraatNummer: 165Postcode: 5040 DEWoonplaats: Tilburg Mobiel nummer: 06-10275488Email: [email protected] Geboortedatum: 17-06-1987Burgerlijke staat: Ongehuwd Nationaliteit: NLRijbewijs: Ja

Persoonlijke gegevens

Jaar: 2008 – 2011 Opleiding: CO-SPECO Opleidingsinstituut: Fontys Economische Hogeschool (HBO)Plaats: TilburgDiploma behaald: Bezig

Overige opleidingen:Jaar: 2004-2007Opleiding: Internationale handel en Groothandel Opleidingsinstituut: Roc – Ter AA (MBO)Plaats: HelmondDiploma behaald: Ja

Jaar: 2001-2004Opleiding: VMBO T Opleidingsinstituut: Varendonck CollegePlaats: SomerenDiploma behaald: Ja

Opleidingen

Page 3: Portfolio Wouter Spruijtenburg

CURRICULUM VITAEStageMBO

Periode: 2004 – 12 wekenFunctie: Administratief.Werkgever: Kerasom B.VWerkzaamheden: Meelopen in het bedrijf

Periode: 2005 – 15 wekenFunctie: AdministratiefWerkgever: Rogon B.VWerkzaamheden: Meelopen in het bedrijf.

Periode: 2006 – 15 wekenFunctie: Administratief Werkgever: Rogon B.VWerkzaamheden: Onderzoek.

HBO

Periode: 2009 – 16 wekenFunctie: Communicatie medewerkerWerkgever: EiffelTowers Den BoschWerkzaamheden: Onderzoek- assisteren marketing manager

Word: Zeer goed Excel: Zeer goedDreamweaver: Goed Flash: GoedAdobe Illustrator: GoedAdobe Indesign: Goed Adobe Photoshop: Goed

Software kennis

Nederlands: GoedEngels: GoedDuits: Goed

Persoonlijke kenmerkenLeergierig SportiefSociaalBehulpzaamGeen 9 tot 5 mentaliteit

Talen kennisC

UR

RIC

ULU

M V

ITA

E

Page 4: Portfolio Wouter Spruijtenburg

Wouter Spruijtenburg

Ik ben Wouter Spruijtenburg 23 jaar en zit op de Fontys Hogeschool, op dit moment ben ik bezig in mijn laatste jaar van de opleiding SPECO Sport en Media. Ik heb er al redelijk wat jaren school opzit-ten voor mijn huidige periode op het HBO. Ik ben begonnen op het VMBO – T deze opleiding heb ik met gemak afgesloten. Toen heb ik er voor gekozen om MBO Internationale handel en Groothandel te gaan doen deze heb ik na 3.5 jaar gemiddeld met een 8 afgesloten. Over de opleiding die ik op dit moment doe vertel ik later in mijn portfolio meer.

Zoals u verder in mijn portfolio kunt zien ben ik een actief hockeyer. Ik hockey bij HCAS in het eerste op een 1e klasse niveau. Wij trainen met heren 1 twee a drie keer in de week. Ik steek veel tijd en mijn sport maar haal hier ook veel voldoening uit.

Verder ben ik in de winter snowboardleraar en surf ik in de zomer. Over de verschillende baantjes die ik heb vertel ik later in mijn portfo-lio meer.

Veel plezier met mijn portfolio!

Wouter Sp

ruijtenburg

Welkom in mijn portfolio.

Page 5: Portfolio Wouter Spruijtenburg

Wou

ter S

pru

ijte

nbur

g

Wouter Spruijtenburg

Page 6: Portfolio Wouter Spruijtenburg

Onderstaande informatie is een een beschrijving van de opleiding vanuit fontys.

When sport is the message

Sport is de laatste tientallen jaren uitgegroeid tot een massale vorm van vrijetijdsbesteding en tot een echte industrietak. Champions League, Formule 1, Wimbledon, Tour de France, Olympische Spelen, het zijn allemaal evenementen waarin zeer veel geld omgaat en waarin de media een centrale rol vervullen. De sport en het bedrijfsleven hebben elkaar gevonden, ook al omdat sport uit-stekende mogelijkheden biedt tot onderscheidende communicatie rond een merk.

Sportmarketingcommunicatie

Daarmee is sportmarketingcommunicatie een belangrijk onderdeel geworden van de marketingmix van veel organisaties; de praktijk vraagt om medewerkers op hbo-bachelorniveau die de combinatie van sport, marketingcommunicatie en media optimaal voor de organisatie kunnen inzetten. Wil je je speciaal richten op een communicatiefunctie in de wereld van de sport dan moet je zeker voor SPECO - Sport en Media kiezen.

Opleiding SPECO - Sport en Media

SPECO

- Sport en M

edia

SPECO - Sport en Media

Page 7: Portfolio Wouter Spruijtenburg

SPECO - Sport en Media

SPEC

O -

Spor

t en

Med

ia

Een sportcommunicatiemanager:

Commercieel met een scherp oog voor kwaliteit.Communicatiestrategieën op het juiste moment in.Communiceert effectief en efficiënt in binnen- en buitenland.Heeft inzicht in het functioneren van de sportwereld.Heeft inzicht in actuele maatschappelijke verhoudingen met betrekking tot sport en vrije tijdHeeft affiniteit met sport.Heeft een gezonde dosis companyspirit.Kan organiseren en leidinggeven.Heeft kennis van sport, sportkleding en sportmaterialen.Houdt rekening met sociale en culturele verschillen.Gaat efficiënt om met moderne informatietechnologie.

Producten die ik gedurende de jaren heb opgeleverd zijn onder anderen:

Communicatieplan voor TopSport BrabantSponsorplan voor Tour Start Rotterdam 2010Communicatieplan Cos Brabant

Zie onderstaande link om een beter inzicht te krijgen in al mijn producten. http://wouterspruijtenburg.wordpress.com

Page 8: Portfolio Wouter Spruijtenburg

Afstudeer stageAfstud

eer stag

e

Afstudeer stage

Management Instituut Nederland(M.I.N.) is een onderzoeksbureau dat zich bezighoudt met het begeleiden van medewerkers, klanten en organisaties in onderzoek- en veranderprocessen. Na een start onder de vleugels van adviesbureau Habilis koos oprichter Frank van Delft er in 2005 voor om zijn product NarrowCoach onder te brengen in zijn eigen BV. Management Instituut Nederland.

Management Instituut Nederland werkt voor veel profit klanten (o.a. ING, Royal Haskoning, Philips etc.) en voor non-profit instellingen (o.a. waterschappen, gemeenten, ministeries etc.). Daarnaast is Management Instituut Nederland het eerste en tot nog toe enige bureau in Nederland dat volledig in eigen beheer een onderzoeksinstrument heeft ontwikkeld, waarop patent is verleend. Om te kunnen afstuderen moet er natuurlijk een probleem zijn of iets anders waardoor er bijvoorbeeld omzet of naamsbekendheid verlies is. Op dit moment bindt management instituut Nederland haar klanten middels haar huidige relaties en een beetje doormiddel van haar marketing activiteiten.

Page 9: Portfolio Wouter Spruijtenburg

afstudeer stage

Afs

tud

eer s

tag

e

Afstudeer stage

Probleem 1: M.I.N maakt dus niet optimaal gebruik van haar marketing instrumenten wat uiteindelijk kan leiden tot een verlies van potentiële en of huidige klanten.

Een tweede probleem is de concurrentie, Effectory wordt gezien als de grootste concurrent en is veel bezig met communicatie naar buiten. Zij lopen voor op het gebied van web 2.0. Hiermee wil M.I.N mee concurreren maar weet op dit moment niet hoe.

Probleem 2: Er ligt dus een wereld open voor M.I.N maar ze hebben niet de kennis om deze wereld op een goede manier in te stappen wat uiteindelijk kan leiden tot een verlies van naamsbekendheid.

Page 10: Portfolio Wouter Spruijtenburg

Stage EiffelTowersStag

e EiffelTowers

In het derde jaar van mijn studie heb ik 17 weken stage gelopen bij EiffelTowers Den Bosch. EiffelTowers Den Bosch is de meest profession-ele basketball club van Nederland. Het top team van EiffelTowers heeft op dit moment de beste spelers van Nederland. Ik heb voor EiffelTow-ers gekozen omdat ik mijn eerste stage wilde lopen bij een bedrijf wat continu bezig is met sport . Ik wilde proeven aan de sfeer dat 24/7 om sport draait. EiffelTowers is een professionele organisatie waar een vast team bezig is voor het 1ste team.

In mijn stage heb ik me met verschillende onderwerpen bezig gehouden zoals:

• Het bijhouden van de sponsormail en reageren op binnengekomen mails. • Het recent houden van de sponsorwand, er dus voor zorgen dat er nieuwe logo’s op de wand komen en de oude er af gaan.• Het recent houden van de sponsor boarding, er voor zorgen dat er nieuwe logo’s op komen en dat oude logo’s er af gaan.• Een plan opstellen voor het ophangen van de boarding op de 2de ring. • Portal werkzaamheden. Het onderhouden van de portal en ervoor zorgen dat iedereen zijn/haar informatie invult. • Het interessant houden van de portal en het verder optimaliseren ervan. Alles rondom de wedstrijd klaar zetten inclusief draaiboeken maken etc.

Inleiding

Page 11: Portfolio Wouter Spruijtenburg

Stage EiffelTowers

Stage opdracht EiffelTowers Den Bosch:

1. Behoefte en kennis onderzoek.

Een onderzoek onder business club leden om er achter te komen wat business club leden op dit moment ondernemen met hun bedrijf buiten EiffelTowers om. Hierbij moet u denken aan het huren van faciliteiten, marketing, en sponsoring. Een 2de doel van mijn onderzoek is de kennis testen onder de business club over het concept EiffelTowers en hoe ze het concept inzetten binnen hun bedrijfsvoering. 2. Onderzoek bedrijven top.

Het uitlichten van een top 23 bedrijven die EiffelTowers geselecteerd heeft. Hierbij moet je denken aan informatie vergaren op het gebied van omzet, sponsorbudget, contactpersoon, sponsorgeschiedenis en huidige sponsorovereenkomsten.

Stage opdracht EiffelTowers

S

tag

e Ei

ffel

Tow

ers

Page 12: Portfolio Wouter Spruijtenburg

Minor C

MD

1

Minor CMD1

De wereld verandert, de maatschappij verandert, mensen veranderen. Ook de wijze van communiceren verandert erg snel. Zo schakelen we over van een analoog tijdperk naar een digitale wereld. Beeld wordt zeker zo belan-grijk als tekst en one-to-one communicatie wordt in rap tempo massaal op allerlei terreinen in ons leven ingezet.

In deze minor wordt gekeken naar het speerpunt op het gebied van nieuwe ontwikkelingen. Beeld en webcommunicatie staan hierin centraal. De minor richt zich op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van communicatie en ICT binnen de context van mediadesign en het inzetten van digitale media.

Centraal staan drie domeinen: Communicatie, Design en ICT. Deze drie pijlers komen steeds samen in een creatief concept dat uitgewerkt wordt in een effectieve digitale mediaproductie. Ik als student heb hierin geleert met name hoe om te gaan met multimedia en webgerelateerde com-municatiemiddelen. Deze middelen kan ik dan inzetten binnen mijn eigen opleiding SPECO sport en media.

De minor bestaat uit 4 blokken: Merkdenken en Designmanagement; Conceptdenken en Trendwatching; Creatief denken en Guerillamarketing; Marktgericht denken en Personal branding.

Inleiding

Page 13: Portfolio Wouter Spruijtenburg

Min

or C

MD

1Minor CMD1

Ik heb voor deze minor gekozen omdat ik mij verder wil ontwikkelen op creatief gebied. Zodat ik in de toekomst niet alleen strategien en concepten kan bedenken maar deze zelf daadwerkelijk kan ontwerpen.

Bij het mijn minor CMD1 heb ik verschillende opdrachten gemaakt zoals:

Communicatie.Beschrijf een bepaalde organisatie in het kort.(branch, product/dienst, omvang).En geef een advies over wat er beter kan binnen het bedrijf.

Design.Creatief gevoel verder ontwikkelen.

ICT.Site maken met Dreamweaver en CSS.E-Magazine ontwikkelen met Indesign,Photoshop en Illustrator.

Waarom de minor CMD1?

Page 14: Portfolio Wouter Spruijtenburg

Minor Business of the Next Generation Minor Business of the N

ext Gener-

Het nieuwe ondernemen en de consument van morgen

Page 15: Portfolio Wouter Spruijtenburg

Minor Business of the Next Generation

Min

or B

usin

ess

of t

he N

ext

Gen

era

tion

Waarom de minor Business of the Next Generation.De internationale kredietcrisis toont aan dat oude ideeën over economie en marketing versleten zijn. De wereld van nu vraagt om nieuwe oplossingen.

Door technologische en sociale ontwikkelingen verandert marketing de komende jaren drastisch. Marketing 1.0 maakt plaats voor marketing 2.0 met consequenties voor merken, producten, communicatie en distributie.

Duurzame ontwikkeling en innovatie zijn een belangrijk onderdeel van de maatschappij en dus ook voor de bedrijfsvoering geworden. De vraag naar hbo’ers met kennis op het dit gebied wordt steeds groter. Om te zorgen dat de duurzaamheidsproblemen van nu, in de toekomst niet meer voorkomen dien ik als nieuwe generatie kennis te hebben met competenties voor duurzame ontwikkeling.

In het economisch domein van het hoger onderwijs zijn er echter nauwelijks opleidingen die zich primair bezighouden met duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, of de balans tussen economische groei en milieu. Deze minor biedt een nieuwe kans.

Je volgt deze minor als je:

In bent voor de nieuwste vormen van marketing en communicatie. Vernieuwen en verbeteren de routine vindt Duurzaam ondernemen niet ziet als een hype maar als een basisvoorwaarde voor ieder bedrijf. Ecologie en economie niet ziet als tegenstellingen maar als partners. Je kennis wil maken met moderne en digitale werkvormen Je jezelf niet ziet als consument maar ook als producent van je eigen onderwijs.

Page 16: Portfolio Wouter Spruijtenburg

HC

AS H

eren 1

HCAS Heren 1

Page 17: Portfolio Wouter Spruijtenburg

Her

en1HCAS Heren 1

Hockey neemt een groot deel van mijn wekelijkse bezigheden in. Ik hockey bij HCAS in Asten, dit is tevens ook de plaats waar ik in het weekend te vinden ben.Wij hockeyen in Asten op 1e klasse niveau, dit is een redelijk hoog niveau voor een club met ongeveer 400 leden.

Wij trainen twee a drie keer in de week. Ik reis dus twee a drie keer in de week op en neer vanuit Tilburg naar Asten en terug. Dit wordt mede mogelijk ge-maakt door onze sponsoren. Als je bij Asten hockeyt en niet in Asten zelf woont wordt er een auto ter beschikking gesteld om op een neer te reizen. Mede daardoor hockeyen wij bij Asten op een hoog niveau. HCAS heren 1 is steeds professioneler geworden, dit komt mede door het filmen van de wedstrijden en het verwerken van deze beelden via GameBreaker. Dit is een speciaal progamma waarmee je hockeywedstrijden kunt analyseren. Onze trainer bekijkt de beelden en stuurt de verschillende goede en minder goede punten naar de spelers die ze vervolgens moeten beki-jken. Op vrijdag bekijken we dan met zen alle de beelden en discussiëren over verschillende situaties. Dit jaar zijn we na een slechte seizoensstart toch knap 4e geworden.

Passie voor hockey.

Page 18: Portfolio Wouter Spruijtenburg

Afsluiting

Afsluiting

Ik hoop dat u middels mijn portfolio een goed inzicht hebt gekregen in de persoon Wouter Spruijtenburg. Ik zou graag bij uw onderneming mijn studie afronden. Niet alleen omdat mij het geweldig lijkt om bij u af te studeren. Maar ook omdat ik uw onderneming wil helpen met het oplossen van een probleem.

Ik hoop op een spoedige reactie,

Wouter SpruijtenburgEnschotstetraat 1655014 DE [email protected]

Afsluiting

Page 19: Portfolio Wouter Spruijtenburg

Afs

luit

ing

Afsluiting

Page 20: Portfolio Wouter Spruijtenburg
Page 21: Portfolio Wouter Spruijtenburg
Page 22: Portfolio Wouter Spruijtenburg
Page 23: Portfolio Wouter Spruijtenburg