Podium Oost

download Podium Oost

of 16

 • date post

  31-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  2

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Podium Oost

 • Kom proeven bij PO!verschillende proeverijen en

  wereldkeukens

  Kindertheaterweekaan de slag met Roald Dahls mysterieuze en merkwaardige Minpins

  Nieuwe websitevoor nog meer informatie

  O

  ST

  PODIUM

  Juli

  2014

  Vrijwilliger & vriendhelp mee aan een bruisend podium

  Weekprogrammaboordevol leuke activiteiten

 • Voor iedereen die zijn geheugen wil verbeteren.

  Teveel willen onthouden, of teveel tegelijk, te weinig tijd en aandacht besteden, het zijn valkuilen waar we allemaal snel in lopen en waardoor we dingen vergeten.

  De praktische 10-weekse cursus, met veel (ontspannings-) oefeningen, tips en trucs die u heel makkelijk zelf kunt toepassen, helpt u beter om te gaan met uw geheugen. U zult vooral veel doen in deze cursus!

  De cursus kost 100,- (U-pas 80,-) voor 10 bijeenkomsten van anderhalf uur en een uitgebreide syllabus met alle oefeningen en hulpmiddelen.

  Start donderdagochtend 18-9 van 10.30 uur tot 12.00 uur.Aanmelden kan bij de cursusleider Olga Feenstra via olga.feenstra@gmail.com of 06-18293679/030-2517729

  Beter omgaan met het geheugen

  Podium voor PodiumEindelijk is het zover: het culturele centrum in hartje Oost heeft een echt podium. Voor muziek, theater, lezingen en alle andere kunstvormen die een podium verdienen! De zaal is nu een volwaardig theater met plek voor maar liefst 90 stoelen. Het podium is tot 26m2 op verschillende manieren op te stellen. Bovendien heeft de zaal een professionele licht- en geluidsinstallatie. Het succesvolle Fte de la Musique van 22 juni liet zien dat er in Podium Oost een klein muziekfestival kan worden georganiseerd. Wij hopen dit soort evenementen in de toekomst vaker te gaan realiseren. Heb je ideen om de nieuwe zaal te gebruiken? Of wil je graag nog een kijkje nemen in een van onze andere te huren ruimtes? Loop gerust eens binnen of bel voor de mogelijkheden!

 • Nu nog vooral van de ideen, maar vanaf september ook van een breed pakket aan bijzondere activiteiten. Op cultureel, op culinair, op educatief vlak. Denk aan exposities, optredens en opvoeringen. Maar ook aan culinaire avonden, zoals proeverijen en wereldkeukenavonden. Hou daarvoor onze spiksplinternieuwe website in de gaten: www.podiumoostutrecht.nl. Bovendien zijn we in gesprek met de gemeente om ook een rol te spelen in de dagopvang van wijkbewoners die daar behoefte aan hebben.

  Om al die nieuwe activiteiten te kunnen onderbrengen moet het gebouw ingrijpend worden aangepast. We hebben inmiddels een podium en een nieuwe geluidsinstallatie voor de grote zaal en een lichtinstallatie zijn onderweg. Met een aantal fondsen voeren we gesprekken over onze plannen met het hele gebouw. Die gesprekken verlopen bemoedigend. Daarnaast biedt Podium Oost ook onderdak aan steeds meer andere activiteiten. U treft aardig wat voorbeelden aan verderop in deze folder.

  De gemeente volgt de ontwikkelingen op de voet. Al die positieve ontwikkelingen zijn voor de gemeente aanleiding om Podium Oost ook in 2015 nog enige ondersteuning te geven. Al met al hebben we wel een luxeprobleem. Door al die nieuwe activiteiten hebben we steeds meer behoefte aan vrijwilligers. Denkers, maar vooral doeners. Steek uw handen uit de mouwen en help mee Podium Oost uit te laten groeien tot ht sociaal-cultureel ontmoetingscentrum van Utrecht Oost. Dat is niet alleen zinvol maar ook gewoon erg leuk, weet ik uit ervaring.

  Geef u op via info@podiumoostutrecht.nl, of loop even binnen op de Oudwijkerdwarsstraat. Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele ontwikkelingen en het aanbod, geef u dan op voor de digitale nieuwsbrief. Dat kan ook via hetzelfde mailadres.Ik zie u vast een keer in het nieuwe seizoen - of misschien wel eerder!

  Hans ElsendoornVoorzitter Stichting Podium Oost

  Open dag Podium Oost zaterdag 6 septemberBen jij ook zo benieuwd wat Podium Oost te bieden heeft in het nieuwe seizoen? Op zaterdag 6 september ben je van harte welkom op de open dag. Vanaf 13.30 uur kun je in Podium Oost genieten van het (muzikale) podiumprogramma, kennismaken met docenten, workshops en lessen of gewoon de sfeer komen proeven. Je kunt onder andere proeflessen muziekgeschiedenis, powerYoga en Mind, Body & Music volgen en meedansen met Zumba! Kom gerust met kinderen, er is ook voor hen genoeg te beleven.

  Podium Oost bruist

 • ZUMBA IN PODIUM

  Ben jij er klaar voor om je conditie te verbeteren?Dat is waar Zumba over gaat. Zumba betekent snel bewegen en plezier hebben. Dans op Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse muziek: zonder dat je de pijn voelt werk je hard aan je hele lichaam en verbrand je veel calorien.

  We geven ook salsalessen op andere locaties.Zie: www.salsamandali.nlGratis Zumba proeflessen op 17 september, 15 oktober en 12 november. Start van de lessen 24 september, 22 oktober en 19 november. Tijd: 20:00-21:00 uur Locatie: Oudwijkerdwarsstraat 148 UtrechtCursusprijs : 70,-

  Donderdagavond van 19.30 tot 20.45 uur.Vanaf 11 september in Podium Oost

  Intensief en gezond Danservaring is niet nodig Kleine groepen en plezierige sfeer Verschillende leeftijden

  Nieuwsgierig? Vraag een gratis proefles aan.Of schrijf je in voor de cursus van 6 lessen. (65,-)

  Meer informatie en opgeven kan bij buikdanseres Hadyr:www.buikdansenutrecht.nl / hadyr@live.nl030 6911868 / 06 11065606

  Buikdansen voor vrouwen

 • Project WOIIHet bijzondere verhaal van een gewone wijk

  Foto

  Gem

  eent

  e Ar

  chie

  f

  Utrecht Oost was tijdens de Tweede Wereldoorlog vijf jaar lang het dubieuze centrum van ons land. Langs de as van de Maliebaan concentreerde zich vanaf 1940 de macht van het kwaad dat Nederland jarenlang teisterde. Maar het centrum van Katholiek Nederland, het aartsbisschoppelijk paleis was ook een plek voor veel onderduikers. Het is volgend jaar 70 jaar geleden dat de Maliebaan terug transformeerde in een keurige zaken- en woonlaan. Dit is aanleiding voor Podium Oost om een grootschalig multimediaal project te organiseren.

  Een groep wijkbewoners gaat een jaar lang zoveel mogelijk feiten en informatie verzamelen. Wij roepen vooral ook wijkbewoners op om hun verhalen, documenten, voorwerpen en/of fotos met ons te delen. Tijdens een bijzondere themaweek rondom 4 en 5 mei 2015 staan Podium Oost en omgeving geheel in het teken van het dubieuze centrum dat Utrecht Oost was in de Tweede Wereldoorlog.

  Initiatiefnemer Mijnie Borghstijn stelde enige jaren geleden een fototentoonstelling samen over Utrecht in de Tweede Wereldoorlog. Volgens haar is er alle reden om 70 jaar na dato stil te staan bij de geschiedenis van de wijk in de Tweede Wereldoorlog: Ik woon al zon dertig jaar met veel plezier in deze wijk. Maar het is wel een vreemd idee, dat de NSB en de SS hun hoofdkwartieren hier om de hoek hadden. Dat deze wijk ooit het centrum was van de verkeerde mensen, weten veel jongeren niet.

  ThemaweekIn de loop van het jaar wordt de themaweek gevuld met activiteiten die variren van theater, historische wandelingen en lezingen tot exposities. Alle activiteiten vinden in en rond Podium Oost plaats. Gedurende het jaar maken we ook een documentaire waarin nog levende en gensceneerde ooggetuigen hun verhaal vertellen. Daar zijn ook historische filmopnamen in te zien. De documentaire gaat tijdens de themaweek in premire.

  Meedoen?De projectgroep roept de hulp in van de wijkbewoners, maar ook media, de scholen en onderwijsinstellingen in Oost kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de themakweek. Wie mee wil doen met het project of wie interessante informatie, documenten of voorwerpen heeft, kan dat melden via het emailadres: info@podiumoostutrecht.nl. Of loop even binnen bij Podium Oost,Oudwijkerdwarsstraat 148.

 • TAI CHI CURSUS

  Zeer langzaam en geconcentreerd, in eenzelfde tempo en op het ritme van de ademhaling uitgevoerd.

  Chi Kung: Eenvoudige oefeningen die steeds herhaald worden.Tai Chi Yang vorm: Serie langzame bewegingen volgens een bepaald patroon gebaseerd op de Oude Chinese Krijgskunst van de familie Yang.

  Waarom? Vermoeidheid en spanning nemen af en de vitaliteit neemt toe.Wil je ook meedoen? Neem bij voorkeur makkelijk zittende kleding en schoeisel mee. Beginners en gevorderden, ieder doet op eigen niveau mee.

  Dinsdagavond alle leeftijden, vanaf 16 september 20.00-21.30 uurDonderdagmiddag voor 50+, vanaf 18 september 13.1514.45 uur

  Kosten: 10 lessen van 1,5 uur 100,- (U-pas 80,--) Gratis proefles mogelijkINFORMATIE & AANMELDING: Olga Feenstra (docent), olga.feenstra@gmail.com T. 030 251 77 29 / M. 06 1829 3679.

  ELLADANS: SCHOOL VOOR AFRIKAANSE & BRAZILIAANSE DANS IN UTRECHT!

  AFRO DANSCONDITIEVrijdagochtend: 9.30 10.30 Swingende ochtendles met Afrikaanse en Braziliaanse ritmes om bewegingsvrijheid te vergroten en conditie op peil te houden

  Kosten: 60 euro per reeks van 5, proefles mogelijkInfo/aanmelden: info@elladans.nl(ook lessen op maandagavond)

  WORKSHOPS & OPTREDENSVoor Afrikaanse of Braziliaanse dansworkshops of een spetterende Braziliaanse Samba Show voor alle gelegenheden, van vrijgezellenfeest tot teamuitje! Mail: info@elladans.nl WWW.ELLADANS.NL

 • Lucky YogaEsther van den Bos geeft iedere woensdagavond Power Yogalessen onder de naam Lucky Yoga.

  De lessen zijn fysiek intensief, waarbij plezier en aandacht voor de deelnemers centraal staan.

  Esther opent vanaf 2 juli met enthousiasme de deur voor jullie bij Podium Oost. Je bent van harte welkom op de Oudwijkerdwarsstraat 148 vanaf 18:30 uur. De les start om 18:40 uur en duurt tot 19:50 uur.

  De kosten zijn: 12,50 voor een losse les, een 5-rittenkaart is 55 en ee