PLAKA Belgium op de themadagen BETONICA dBreak Akoestische Titan deuvel - 1.091 AKOESTISCHE TITAN...

4
1 PLAKA ® NEWS | voorjaar 2013 PLAKAGROUP.COM T: +32 2 582 29 45 [email protected] In samenwerking met het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf), FEBELCEM (de Federatie van de Belgische Cementnijverheid) en Confederatie Bouw Limburg, is BETONICA (Verzamelen en digitaliseren van beton- informatie) gestart. PLAKA Belgium op de themadagen BETONICA De presentatie werd vakkundig behandeld door Philippe Beckers, technisch commercieel afgevaardigde regio Limburg. De bedoeling is een kennisbank te ontwikkelen, informatie te bundelen en kennis te verspreiden met betrekking tot productontwikkelingen en oplossingen voor toepassingen in en voor beton. PLAKA Belgium werd gecontacteerd door het WTCB en de Confederatie Bouw Limburg, om een presentatie en een praktische uitleg te geven over waterdichte betonconstructies. Op de twee stands die we opbouwden, kwam ons product Stremaform uitgebreid aan bod, zowel in de presentaties als in de opgezette proefopstellingen en demonstratiemodellen. 250 studenten van de Bachelor en Master opleidingen bouw van de XIOS hogeschool Limburg en studenten van 7 verschillende middelbare onderwijsinstellingen bouw, hebben de BETONICA themadagen bezocht. Op donderdagavond waren er 140 bezoekers, waaronder aannemers, studiebureaus en architecten. De verwelkoming en toelichting van BETONICA gebeurde door Jan Venstermans, directeur- generaal WTCB. Er werden toespraken gedaan door Marc Vandeput, gedeputeerde van de provincie Limburg. Ook Rik Mondelaers, voorzitter van de Confederatie Bouw Limburg, deed enkele toespraken, gevolgd door technische sessies, waaronder waterdichting betonconstructies van PLAKA Belgium. Het geheel is uitgebreid in beeld geweest op TV-Limburg en onze inspanningen zijn hartelijk onthaald door de aanwezigen. Dank aan onze technisch afgevaardigde Philippe Beckers voor de voorbereiding en presentaties. Ivo Van Hoof Technisch-Commercieel Verantwoordelijke

Transcript of PLAKA Belgium op de themadagen BETONICA dBreak Akoestische Titan deuvel - 1.091 AKOESTISCHE TITAN...

1

PLAKA®NEWS | voorjaar 2013

PLAKAGROUP.COM T: +32 2 582 29 45 [email protected]

In samenwerking met het WTCB (Weten schappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf), FEBELCEM (de Federatie van de Belgische Cementnijverheid) en Confederatie Bouw Limburg, is BETONICA (Verzamelen en digitaliseren van beton­informatie) gestart.

PLAKA Belgium op de themadagen BETONICA

De presentatie werd vakkundig behandeld door Philippe Beckers, technisch commercieel afgevaardigde regio Limburg.

De bedoeling is een kennisbank te ont wikkelen, informatie te bundelen en kennis te verspreiden met betrekking tot product ontwikkelingen en oplossingen voor toe passingen in en voor beton. PLAKA Belgium werd gecontacteerd door het WTCB en de Confederatie Bouw Limburg, om een presentatie en een praktische uitleg te geven over waterdichte betonconstructies.

Op de twee stands die we opbouwden, kwam ons product Stremaform uitgebreid aan bod, zowel in de presentaties als in de opgezette proefopstellingen en demonstratie modellen.

250 studenten van de Bachelor en Master opleidingen bouw van de XIOS hogeschool Limburg en studenten van 7 verschillende middelbare onderwijs instellingen bouw, hebben de BETONICA themadagen bezocht. Op donderdagavond waren er 140 bezoekers, waaronder aannemers, studiebureaus en architecten. De verwel koming en toelichting van BETONICA gebeurde door Jan Venster mans, directeur-generaal WTCB. Er werden toespraken gedaan door Marc Vandeput, gedeputeerde van de provincie Limburg. Ook Rik Mondelaers, voorzitter van de Confederatie Bouw Limburg, deed enkele toespraken, gevolgd door technische sessies, waaronder waterdichting beton constructies van PLAKA Belgium. Het geheel is uitgebreid in beeld geweest op TV-Limburg en onze inspanningen zijn hartelijk onthaald door de aanwezigen. Dank aan onze technisch afgevaardigde Philippe Beckers voor de voorbereiding en presentaties.

Ivo Van HoofTechnisch-Commercieel Verantwoordelijke

2 T: +32 2 582 29 45 [email protected] PLAKAGROUP.COM

Wij zijn op zoek naar

Technisch-commercieel vertegenwoordigers

voor regio Brussel ofregio West-Vlaanderen

Interesse?

Vind het volledige functieprofielop www.plakagroup.comStuur uw CV naar: [email protected]

Plakaground Alveolair karton voor de bekisting van zelfdragende vloerplaten De constructie van een gebouw op een bodem met sterke kleiachtige kenmerken, die kan krimpen en uitzetten, vereist de realisatie van een onbelaste ruimte onder de vloerplaten. Deze ruimte moet minstens even hoog zijn als de potentiële uitzetting van de klei, die door het studiebureau voor bodemonderzoek door middel van samendrukkingsproeven is bepaald.

Dankzij het procedé van Plakaground, kan men deze ruimte realiseren met behulp van in water afbreekbare platen van alveolair karton, die als verloren bekisting dienen voor het verkrijgen van een zelfdragende vloerplaat.

Plakaground

Zelfdragende vloerplaat

Facultatieve isolatie

Inlaatbuis voor water, 1 voor 25 m2

Film

Werkvloer

PlakagroundAlveolair karton voor de bekisting van zelfdragende

vloerplaten

Stapelfi xAnti-slip plaatjes

NIEUW

CSTB

AT 3/09-615

Titan Techniek

Glijdeuvels voor opname van dwarskrachten

ter hoogte van dilatatievoegen

Plakaground

Alveolair karton voor de bekisting van zelfdragende

vloerplaten

Contacteer ons voor meer informatie, toepassingen, kenmerken en voordelen. Wij helpen u graag verder.

Het brede assortiment van constructieve en tijdbesparende Plaka-oplossingen is voortdurend in beweging.

Om U op de hoogte te houden produceren wij regelmatig nieuwe brochures van onze producten. In deze brochures worden product-oplossingen uitgelegd en vindt U technische kenmerken en voordelen terug.

Vraag onze technische vertegenwoordiger naar de nieuwste editie of stuur even een aanvraag per mail naar [email protected]. Op onze website kunt U steeds terecht voor de nieuwste brochures die U daar rechtstreeks kunt downloaden.

Er zijn nieuwe brochures beschikbaar!

Sluitingsdagen 1 mei Feest van de Arbeid 9 mei Onze Lieve Hemelvaart

10 mei 2e Hemelvaartsdag20 mei Pinkstermaandag

3PLAKAGROUP.COM T: +32 2 582 29 45 [email protected]

Aandacht voor akoestiek in appartementsblokken Vaartkom Leuven

Plaka dBreak Akoestische Titan deuvel

- 1.091 AKOESTISCHE TITAN deuvels (zie foto’s).

- 1.500 lm KORBO metselwerkondersteuning.

- 270 lm ISOTEC thermische onderbrekingen voor de terrassen.

- STREMAFORM waterdichting en stortnaadbekisting.

- PLAKATUBE kolombekisting.- Alle toebehoren en afstandhouders.

De akoestische titan deuvels worden toegepast in de voegen tussen de akoes-tisch gescheiden vloerplaten, tussen de wooneenheden. Ze vangen de dwars-kracht op, terwijl de akoestische onder-breking gegarandeerd blijft.

In het beton van de eerste fase wordt een PE uitzettingsbus geplaatst, die toelaat dat er een metalen staaf – deuvel genaamd - wordt ingebracht. In de omhullende uitzettingsbus in PE, bevindt zich een akoestische isolatiehuls in een kurkrubber elastomeer materiaal. De trillingen worden systematisch gedempt en zodoende bekomt men een belangrijke vermindering van de overdracht van contactgeluiden.

De door de deuvel opgevangen krachten worden naar het beton overgebracht, via de geïntegreerde Titan versterkings-wapening.

De werken zijn gestart in het eerste trimester van 2012 en het einde van de werken is voorzien in het najaar van 2014.

In opdracht van Dijledal – de grootste sociale huisvestingsmaatschappij van Vlaams­Brabant – wordt gestart met een grootschalige herontwikkeling van de zone rond de Vaartkom in Leuven. De vaartkom is een bijzondere plek in Leuven, bestaande uit een oude industriële site rondom de Vaart en de Dijle, die stilaan uitgroeit tot een zeer dynamische en groene stadswijk, waar wonen, werken en vrijetijdsbesteding aan het water, samenkomen. Het bouwblok langs de Leuvense Vaartkom bestaat uit de bouw van 21 sociale huurappartementen, 24 sociale koop­ appartementen, starterappartementen, handelszaken, kantoren van SHM Dijledal en een ondergrondse parking.

33 architecten uit Leuven kregen de opdracht voor dit grote project, na een wedstrijdprocedure. De stabiliteitsstudies werden door bureau Establis uitgevoerd.

De werken zijn volop bezig en worden uitgevoerd door Cei De Meyer die beroep deden op de knowhow van PLAKA BELGIUM voor de studie en levering van:

Werf Vaartkom Leuven

Titan akoestische deuvel ­ 2e fase

Titan akoestische deuvel ­ 1ste fase

Titan akoestische deuvel ­ 1ste fase

4 T: +32 2 582 29 45 [email protected] PLAKAGROUP.COM

Onze administratieve dienst zorgt voor de dagelijkse verwerking van al uw bestellingen.

Na het opnemen van uw bestelling door onze commerciële binnendienst, is het ons “Sales order entry” team, dat zorgt voor de input in onze computer en vervolgens een picking list aanmaakt.Nadat de goederen in onze magazijnen gepickt werden, maakt het “Sales invoicing” team een zendnota op, waarmee de effectieve levering zal gebeuren. Daarna zorgen zij ook voor de uiteindelijke facturatie. In geval van eventuele vragen ivm uw factuur, staan zij steeds tot uw dienst. Wat betreft de leveringen aan onze zuster -bedrijven, gebeurt de afhandeling door de “IC Invoicing”. Al deze diensten staan onder de verant woor delijkheid van het “Purchasing & Administration Department”, dat onder andere ook instaat voor de afhandeling van al onze aankopen.

Even voorstellen:Onze administratieve dienst

Martine MeyersIC Invoicing

02 / 583 02 50

Veerle BelgradoSales invoicing02 / 582 29 45

Veerle PodevinSales invoicing02 / 583 02 64

Frieda NevensSales order entry

02 / 582 29 45

Jenny HaerensSales order entry

02 / 582 29 45

Katty Van LoockSales invoicing02 / 583 02 63

Monique JacobsPurchasing & Administration Department 02 / 583 02 57

PLAKA®NEWS nr. 4Verschijnt 4× per jaar enis een uitgave van Plaka Belgium

Industrielaan 21740 TernatT : +32 2 582 29 45 F : +32 2 582 19 62

Wilt U meer weten over een bepaald product of heeft U algemene vragen? Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie:[email protected]

U vindt ons ook op internet via: PLAKAGROUP.COM

Nieuwe website Plaka Belgium online!

PLAKAGROUP.COM

Alle bouwwerf oplossingen en diensten van Plaka Belgiumnu ook online bereikbaar met onze nieuwe website.

En dan is het eindelijk zover, een volledig vernieuwde website voor Plaka Belgium volgens de Plaka huisstijl. Met een strakker design en een overzichtelijke structuur zijn wij trots op deze nieuwe website. Wij hopen dat U nu ook online gemakkelijk de weg vindt naar de vele Plaka bouwproducten en diensten. De website is zo ontworpen dat deze zowel op een pc als op een tablet gemakkelijk navigeert. Verder kunt U nu 24 uur per dag informatie vinden en bij ons aanvragen. Tevens kunt U ook online uw bestelling doorgeven. Producten selecteert U zeer gemakkelijk via de intelligente zoek-functie. Vanzelfsprekend is de Plaka Belgium website 2-talig. Uiteraard zullen wij de komende periode de website nog verder uitbreiden en voorzien van nieuwsitems en innovatie oplossingen voor op uw bouwwerf.

Bekijk onze vernieuwde website via: