Pieter de Vos Coaching - leaflet 2016

2
Goed in je werk Goed in je vel zitten, professioneel zowel als persoonlijk is belangrijk. Het helpt je om je doelen te bereiken en jezelf in de maatschappij te profileren. Maar dat gaat niet altijd en overal vanzelf. Dan kan het zijn dat je tegenslag of weerstand ervaart. En wat doe je dan? Raak je uit het veld geslagen? Wacht je tot de storm voorbij is? Of pak je jezelf bij je lurven en zet je ‘gewoon’ nog een tandje bij? Er is geen goed of fout in dergelijke situaties. Maar het kan helpen om jezelf de vraag te stellen wat er nu echt aan de hand is, wat jouw patroon hierin is en welke uitdagingen hierin voor jou te ontdekken zijn. Individuele bedrijfscoaching Hierbij is het goed om te kunnen sparren met een onafhankelijk professional; een coach die echt luistert, de juiste vragen stelt, confronteert en/of suggesties doet waar je je voordeel mee kan doen. Ofwel omdat je het op dat moment ‘nodig’ hebt, of omdat het je helpt (in kortere tijd) op de goede weg te komen. Hieronder een selectie van de voorkomende vragen die Pieter tegenkomt in zijn coach- praktijk: Carrière stap “Op het werk dat ik oplever is eigenlijk nooit iets aan te merken. Ik doe de juiste aannames, mijn analyses zijn goed en men waardeert mijn werk en input erg. Toch heb ik het idee dat ik meer zou kunnen als ik die kans maar eens kreeg. Daar zou ik nou wel eens bij geholpen willen worden.” Don't show up to prove, show up to improve. Gedoe “Dit is nu al de derde baan waarin ik door gedoe met mijn collega’s in de knel kom te zitten. Ik doe echt mijn best om zo goed en open mogelijk te communiceren, maar toch begrijpt men mij niet. Met alle misverstanden en gevolgen van dien. Wie kijkt eens mee vanuit mijn perspectief en helpt me om te ontdekken wat er werkelijk aan de hand is?” Nieuw leiderschap “Als manager verwacht ik veel van mijn team als geheel en van ieder individueel. Gezamenlijk hebben we wel een ontwikkeling doorgemaakt, maar nu staat het al een tijd stil. Ik vraag me af hoe ik mijn mensen echt kan laten groeien. Hoe kan de organisatie maximaal gebruik maken van ieders talenten? Bestaat er een betrouwbaar instrument waarmee we ieders talenten maximaal zichtbaar kunnen krijgen? Ook als die talenten minder aan de oppervlak liggen.” As good as it gets? “Na al die jaren durf ik wel te zeggen dat ik mijn werk goed doe. Maar doe ik ook het goede werk? Dat is de vraag die me steeds meer bezig houdt. Sterker nog, ik denk dat het antwoord op die vraag wel eens heel belangrijk zou kunnen zijn voor de volgende stap die ik ga zetten. Wie is hierbij een goede en onafhankelijke sparringpartner voor mij?” MANAGEMENT & PROFESSIONALS COACHING TRAINING Pieter de Vos Coaching

Transcript of Pieter de Vos Coaching - leaflet 2016

Page 1: Pieter de Vos Coaching - leaflet 2016

   

Goed in je werk

Goed in je vel zitten, professioneel zowel als persoonlijk is belangrijk. Het helpt je om je doelen te bereiken en jezelf in de maatschappij te profileren. Maar dat gaat niet altijd en overal vanzelf. Dan kan het zijn dat je tegenslag of weerstand ervaart. En wat doe je dan? Raak je uit het veld geslagen? Wacht je tot de storm voorbij is? Of pak je jezelf bij je lurven en zet je ‘gewoon’ nog een tandje bij? Er is geen goed of fout in dergelijke situaties. Maar het kan helpen om jezelf de vraag te stellen wat er nu echt aan de hand is, wat jouw patroon hierin is en welke uitdagingen hierin voor jou te ontdekken zijn.

Individuele bedrijfscoaching  

Hierbij is het goed om te kunnen sparren met een onafhankelijk professional; een coach die echt luistert, de juiste vragen stelt, confronteert en/of suggesties doet waar je je voordeel mee kan doen. Ofwel omdat je het op dat moment ‘nodig’ hebt, of omdat het je helpt (in kortere tijd) op de goede weg te komen. Hieronder een selectie van de voorkomende vragen die Pieter tegenkomt in zijn coach-praktijk:

Carrière stap

“Op het werk dat ik oplever is eigenlijk nooit iets aan te merken. Ik doe de juiste aannames, mijn analyses zijn goed en men waardeert mijn werk en input erg. Toch heb ik het idee dat ik meer zou kunnen als ik die kans maar eens kreeg. Daar zou ik nou wel eens bij geholpen willen worden.”

Don't show up to prove, show up to improve.  

Gedoe

“Dit is nu al de derde baan waarin ik door gedoe met mijn collega’s in de knel kom te zitten. Ik doe echt mijn best om zo goed en open mogelijk te communiceren, maar toch begrijpt men mij niet. Met alle misverstanden en gevolgen van dien. Wie kijkt eens mee vanuit mijn perspectief en helpt me om te ontdekken wat er werkelijk aan de hand is?” Nieuw leiderschap

“Als manager verwacht ik veel van mijn team als geheel en van ieder individueel. Gezamenlijk hebben we wel een ontwikkeling doorgemaakt, maar nu staat het al een tijd stil. Ik vraag me af hoe ik mijn mensen echt kan laten groeien. Hoe kan de organisatie maximaal gebruik maken van ieders talenten? Bestaat er een betrouwbaar instrument waarmee we ieders talenten maximaal zichtbaar kunnen krijgen? Ook als die talenten minder aan de oppervlak liggen.”

As good as it gets?

“Na al die jaren durf ik wel te zeggen dat ik mijn werk goed doe. Maar doe ik ook het goede werk? Dat is de vraag die me steeds meer bezig houdt. Sterker nog, ik denk dat het antwoord op die vraag wel eens heel belangrijk zou kunnen zijn voor de volgende stap die ik ga zetten. Wie is hierbij een goede en onafhankelijke sparringpartner voor mij?”

 

!

PIETER DE VOS

MANAGEMENT & PROFESSIONALS

COACHING TRAINING !

[email protected] 3 6 204 4029 +!

Pieter  de  Vos  Coaching  

Page 2: Pieter de Vos Coaching - leaflet 2016

  Werkwijze Coaching begint vaak aan de telefoon; “Ik loop ergens tegenaan, ik heb er al over nagedacht, maar kom er eigenlijk niet uit. Kunnen we eens praten?”

Intake Tijdens het intake gesprek bespreken coach en Professional de situatie en diepen deze samen uit. Welke zaken spelen er? Wat bepaalt de urgentie? Wat zou het doel van coaching moeten zijn? Daarnaast is van belang dat beiden het gevoel hebben dat een te starten coachtraject iets gaat opleveren.

Plan van aanpak Coach en Professional werken aan de hand van een plan van aanpak. Hierin staat omschreven wat de uitgangspunten van de situatie zijn waarmee de Professional zit, alsmede het doel van de coaching. Ook wordt een schets gegeven dan de vorm en duur van het coachtraject. Wanneer de coaching gestart wordt vanuit een verzoek van de leidinggevende van de Professional, dan wordt in het plan van aanpak beschreven op welke manier deze leidinggevende betrokken en geïnformeerd wordt.  Locatie Coachgesprekken gaan over zaken die van belang zijn en een persoonlijk/gevoelig karakter kunnen hebben. Het is daarom belangrijk dat ze plaats vinden in een ruimte zonder verstorende ruis. In Doorn is hiervoor een coachkamer beschikbaar (Jan Steenlaan 5). Gesprekken kunnen ook gepland worden op kantoor van de Professional of op een elders gelegen locatie.

Investering Pieter de Vos Coaching hanteert verschillende tarieven voor bedrijven, zelfstandig professionals en particulieren. Zelfstandig professionals en particulieren*:

• Intakegesprek (face-2-face): kosteloos • Coachgesprek (face-2-face): € 150 (per uur) • ODC-meting, rapport en bespreking: € 595 • Coachpakket A € 1175

(ODC®-meting, rapport en 4 coach- gesprekken van 1,5 uur)

* Genoemde prijzen zijn voor particulieren inclusief BTW en voor zelfstandig professionals exclusief BTW. Eventuele reiskosten zijn niet opgenomen in de genoemde prijzen.

Voor bedrijven geldt een ander tarief, afhankelijk van de vraag. Pieter de Vos Coaching maakt graag een offerte op maat.    

Teamcoaching In teamverband gaat het vaak om meer dan een optelling van de ieders individuele kwaliteiten. Bij het verbeteren van teamprestaties en –dynamiek is de eerst stap vaak het zicht-baar maken van de kwaliteiten en drijfveren van de teamleden. Hiermee wordt duidelijk waar de onderlinge overlap zit, waar er tekort dreigt en vooral ook waar men elkaar kan aanvullen. Teamcoaching helpt vervolgens teamleden en teammanager om hiermee effectiever om te gaan. Voorbeelden van situaties waarbij teamcoaching waardevol is: Ad hoc “Als team zijn we goed in het ad hoc reageren op urgente zaken, dan zijn we altijd allemaal hard aan het werk en weten we elkaar snel te vinden. Maar op de momenten dat er geen druk van buiten is, zakken we terug. Echt de groei opzoeken en onze business laten groeien wordt daarmee lastig. Waar komt deze dynamiek vandaan, en belangrijker nog; hoe kunnen we dat verbeteren?”

Verantwoordelijkheid “Binnen mijn team zijn sommige taken duidelijk belegd en deze worden over het algemeen goed opgepakt. Maar over zaken die minder duidelijk zijn toebedeeld, heeft iedereen een mening maar niemand neemt de verantwoordelijkheid ervoor. Het kan toch niet zo zijn dat we overal regels voor moeten maken, of dat alle beslissingen uiteindelijk door mij als manager genomen moeten worden? Wat speelt hier eigenlijk en hoe kan ik dit vlot trekken?

ODC ® meting Tijdens een coachtraject blijkt het vaak waardevol om naast je kerncompetenties ook je onbewuste drijfveren in kaart te krijgen. Hiervoor is het Odin Development Compass ontwikkeld. De meting is in korte tijd online in te vullen en kan veel duidelijkheid geven over het waarom van bepaalde issues. Ook wordt helder waar de weg naar groei en ontwikkeling begint. Door gebruik te maken van de ODC®-meting wordt het coachtraject doorgaans fors versneld. Meer informatie over de ODC® meting en de meerwaarde ervan voor organisaties, teams en individuelen is te vinden op de website van OdinCompany.  

 

!

PIETER DE VOS

MANAGEMENT & PROFESSIONALS

COACHING TRAINING !

[email protected] 3 6 204 4029 +!

Pieter de Vos Coaching KvK 34389942 [email protected] BTW NL100892085 B 01 06-12044029 IBAN NL77 ABNA 0452326664