Perfect voor exact zagen

18
Technische gegevens 15 PTS 10 PCM 7 PCM 10 PCM 8S Opgenomen vermogen 1 400 Watt 1 100 Watt 1 500 Watt 1 200 Watt Laser ü ü ü Licht ü ü Onbelast toerental 5 000 opm 4 800 opm 4 800 opm 5 200 opm Zaagbladdiameter 254 mm 190 mm 254 mm 210 mm Boorgat zaagblad 30 mm 30 mm 30 mm 30 mm Hellingshoek tot 45° tot 45° tot 45° tot 45° Verstekhoek +/– 60° +/– 46° +/– 47° 47° L / 53° R Gewicht 23,5 kg 8,0 kg 13,8 kg 18,6 kg Onderstel als accessoire ü ü ü

Transcript of Perfect voor exact zagen

Page 1: Perfect voor exact zagen

Perfect voor exact zagen

Precies zagen en snijden als nooit tevoren. Met de stationaire machines PTS 10, PCM 7, PCM 10, PCM 8S en het zaagstation PLS 300 voor decoupeerzagen evenals de tegelsnijder PTC 1 van Bosch. Meer informatie op www.bosch-do-it.com. U zult versteld staan.

Page 2: Perfect voor exact zagen

1619

GW

0812

– B

nl –

Ged

rukt

in d

e B

ond

srep

ublie

k D

uits

land

– T

echn

isch

e w

ijzig

inge

n vo

orb

ehou

den

. Aan

spra

kelij

khei

d v

oor

dru

kfou

ten

w

ord

t ni

et a

anva

ard

.

Nog meer ideeën gewenst?

Laat u op internet (www.bosch-do-it.com) inspireren op het gebied van huisverfraaiing en design. Hier vindt u niet alleen tips en trucs over veel voorkomende werkzaamheden in huis, maar ook bouwinstructies voor buitengewone designobjecten alsmede natuurlijk actuele en uitgebreide informatie over alle Bosch doe-het-zelf machines.

Robert Bosch BeneluxDivisie elektrisch gereedschap Postbus 3267 NL-4800 DG Breda

www.bosch-do-it.com

www.bosch-do-it.com

Page 3: Perfect voor exact zagen

Technische gegevens

15

PTS 10 PCM 7 PCM 10 PCM 8SOpgenomen vermogen 1 400 Watt 1 100 Watt 1 500 Watt 1 200 Watt

Laser – ü ü üLicht – – ü üOnbelast toerental 5 000 opm 4 800 opm 4 800 opm 5 200 opm

Zaagbladdiameter 254 mm 190 mm 254 mm 210 mm

Boorgat zaagblad 30 mm 30 mm 30 mm 30 mm

Hellingshoek tot 45° tot 45° tot 45° tot 45°

Verstekhoek +/– 60° +/– 46° +/– 47° 47° L / 53° R

Gewicht 23,5 kg 8,0 kg 13,8 kg 18,6 kg

Onderstel als accessoire ü – ü ü

Page 4: Perfect voor exact zagen

Zagen en snijden in perfectie

2

Page 5: Perfect voor exact zagen

Inhoud

Praktische accessoires maken het gemakkelijkerDe rolsteun PTA 1000 en de kapzaagtafel PTA 2400: daarmee heeft u ook een goede grip op grote werkstukken.

Tafelcirkelzaag, kap- en verstekzaag, paneelzaag of zaagstation – met Bosch maakt u altijd een goede zaagsnede. Bijvoorbeeld bij parketplanken, plinten, laminaat, terrasplanken, schilderijlijsten of bij exact op maat zagen van houtplaten. Ook hoeken en verstek-zaagsneden speelt u met de stationaire zagen zonder problemen klaar. En voor het snijden van tegels of fijn gresmateriaal wordt de tegelsnijder PTC 1 in combinatie met het zaagstation PLS 300 ge-bruikt. Alle zagen en de praktische accessoires onderscheiden zich door een uiterst eenvoudige bediening evenals de hoogste precisie. Zo maakt u heel gemakkelijk meesterwerken.

Bosch tafelzagen PTS 10, PCM 7, PCM 10 en PCM 8S 4

Accessoires Bosch tafelzagen PTA 1000 en PTA 2400 10

Bosch zaagstation PLS 300 en Bosch tegelsnijder PTC 1 12

Toepassingenoverzicht soorten zaagsneden 14

Technische gegevens 15

3

Page 6: Perfect voor exact zagen

Krachtige zaag voor meubelbouw en binnenafwerking• De hoogste precisie door geïntegreerde schuifslede •voor eenvoudig, exact geleiden van de werkstukken

De kap- en verstekzaag PCM 7

Licht en compact om kanthouten en plinten op •maat te zagen Geïntegreerde laser en robuuste werktafel voor •absoluut precies op maat zagen

De tafelcirkelzaag PTS 10

4

Page 7: Perfect voor exact zagen

Hout ademt. Maar hier moet het toch echt naar lucht snakken

Parallelgeleider Verstekgeleider Tafelverlenging Schuifslede

De tafelcirkelzaag PTS 10Met de PTS 10 geleidt u grote werkstukken naar de hoogste pre-cisie. Eenvoudig op de schuifslede leggen, verstekhoek tot ± 60° instellen en beginnen met zagen. Werkstuk voor werkstuk, exact in dezelfde hoek, zo vaak u wilt. De zelfinstellende parallelgelei-der maakt precies werken nog gemakkelijker. En de softstart van de 1400 watt sterke zaag zorgt ervoor dat u met rustige hand en zonder trillingen van start kunt gaan.

6

Page 8: Perfect voor exact zagen

Lekker lichtgewicht Precies het juiste voor zware klussen

Robuuste zaagtafel Laserlicht Optionele accessoire Compact en licht

De kap- en verstekzaag PCM 7Bij de PCM 7 volgt u zaagsnede voor zaagsnede eenvoudig het geïntegreer-de laserlicht. U kunt er zeker van zijn dat u kanthouten en plinten op de mil-limeter nauwkeurig exact zo zaagt als u deze nodig heeft. Om ervoor te zor-gen dat bij het zagen niets wegglijdt, ligt uw werkstuk veilig op de robuuste aluminium tafel van de PCM 7 en wordt door de praktische klem extra vast-gezet. Omdat de compacte PCM 7 slechts 8 kilo weegt, is ook snel van plaats wisselen geen probleem.

7

Page 9: Perfect voor exact zagen

Uitbreidingsrails Combinatieklem Werklamp Laserlicht

Zo wordt scheiden geen lijden Vooral niet de scheiding van uw oude zaag

De kap- en verstekzaag PCM 10Het maakt niet uit of u smalle of lange werkstukken wilt bewerken: de PCM 10 is dankzij zijn hoge precisie altijd de juiste keus. De veelzijdige kap- en verstekzaag zaagt dikke planken evenals filigra-ne schilderijlijsten exact in de gewenste hoek. Werklamp en laser-licht wijzen u daarbij de weg naar de perfecte zaagsnede. En de combinatieklem zet snel en eenvoudig elk werkstuk vast. Gemak-kelijk wisselen van het zaagblad en het ergonomische ontwerp zor-gen ervoor dat de hantering net zo perfect is als u zich zult voelen met uw nieuwe zaag.

8

Page 10: Perfect voor exact zagen

Uitbreidingsrails Horizontale verstekzaagsneden Werklamp Laserlicht

Schuif het werk niet voor u uit Trek!

De paneelzaag PCM 8SIdeaal voor het zagen van brede werkstukken. Door de trekfunctie wordt de zaagcapaciteit groter. Laminaat of panelen – de PCM 8S garandeert bij elke zaagsnede de hoogste precisie. Het geïntegreerde laserlicht maakt exact zagen eenvoudig. Want de laser projecteert een zaaglijn direct op het werkstuk. Precies werken garandeert ook de combinatieklem. Deze heeft zowel horizontaal als verticaal alles stevig in grip, ook bij hellingshoeken tot 45°. Overigens: uitbreidingsrails met eindstop en extra aanslag zijn bij de prijs inbegrepen.

9

Page 11: Perfect voor exact zagen

Robuuste zaag voor de binnenafwerking en voor •onderconstructies Grote aluminium werktafel en combinatieklem voor •precies zagen en snel vastzetten van de werkstukken

De kap- en verstekzaag PCM 10

De paneelzaag PCM 8S

Robuuste en nauwkeurige zaag voor het leggen van •parket en laminaat Met trekfunctie voor exact zagen, ook van bredere •werkstukken

5

Page 12: Perfect voor exact zagen

Vaste aanslag voor afkorten, kogelsteun voor brede werk-stukken, rolsteun voor lange panelen. De PTA 1000 maakt maatwerk in een handomdraai gemakkelijker.

De rolsteun PTA 1000De universeel te gebruiken „assistent” helpt u bij het zagen van grote werkstukken. Het opleggen, uitlijnen en geleiden van panelen, grote houtplaten en planken is daarmee net zo eenvoudig als het transport van de ca. 6 kilo lichte PTA 1000.

Vaste aanslag voor zagen op gelijke lengte• Moeiteloos uitlijnen bij het zagen van grote houtplaten dankzij kogelsteun• Met de flexibele rolsteun voor lange panelen kan het werkstuk eenvoudig worden •uitgelijnd Zeer praktisch: alle drie steunen kunnen met één handbeweging worden ingesteld•

Zo heeft u ook lange en grote werkstukken perfect in grip

10

Page 13: Perfect voor exact zagen

De stabiele PTA 2400 biedt met verstelbare zijelementen inclusief rollen en zijgelei-ders alles wat u nodig heeft voor het hanteren van grote werkstukken.

De kapzaagtafel PTA 2400De PTA 2400 vormt de perfecte aanvulling op alle Bosch kapzagen. Snel en eenvoudig gemonteerd biedt deze een hoog draagvermogen, ook bij grote werkstuk-ken – ideale accessoire voor PCM 7, PCM 10 en PCM 8S.

Eenvoudig op te bouwen• Stabiele, robuuste constructie• Verstelbare zijelementen incl. rollen voor lange •werkstukken Zijgeleiders voor afstellen van werkstukken voor •reproduceerbare zaagsneden

11

Page 14: Perfect voor exact zagen

Easy Universal Expert

Nieuwe Compact generatie

Easy Universal Expert

Het mobiele zaagstation PLS 300 helpt u om snel en veilig, perfect en in een rechte lijn laminaat, parket, kunststof en aluminium te zagen.

Maakt van uw decoupeerzaag een precisiegereedschap

Het zaagstation PLS 300Hout, laminaat, kunststof of aluminium – met het nieuwe zaag-station van Bosch kunt u alle materialen op maat zagen die een decoupeerzaag aan kan. En dit kunt u zowel recht zagen als in verstek zagen en zagen onder hoeken van – 45 tot + 45 graden.

12

Het Bosch zaagstation PLS 300 functioneert alleen in combinatie met de Bosch decoupeerzagen PST.

Page 15: Perfect voor exact zagen

Zo brengt u tegels in vorm

De tegelsnijder PTC 1De tegelsnijder PTC 1 is de ideale aanvulling op het zaagstation PLS 300. Keramische wand- en vloertegels met geringe oppervlaktestructuur en diktes tot tien millimeter worden in de PLS 300 precies uitgelijnd en daarna met de PTC 1 exact op maat gesneden. Het scherpe hardmetalen kraswieltje garandeert zuiver inkrassen en exacte breukranden. De ergonomische geleidingsknop met softgrip zorgt voor veilig en nauwkeurig werken. Zodat u meteen aan het werk kunt, is de tegelsnijder PTC 1 uitgerust met verdeelschaalaanslag en twee breekkegels.

Voor nauwkeurige rechte lij-nen of hoeken eenvoudig de tegel in de PLS 300 spannen, uitlijnen en met de PTC 1 in-krassen. Of u leidt de PTC 1 uit de vrije hand.

13

Page 16: Perfect voor exact zagen

Toep

assi

ngen

over

zich

t so

orte

n za

agsn

eden

Soorten zaagsneden horizontaal/verticaal PTS 10 PCM 7 PCM 10 PCM 8S PLS 300 PTC 1

Rechte zaagsnede 0°/0°

✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Verstekhoek 45°/0°

✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔*

Verstekhoek 0°/45°

✔ ✔ ✔ ✔ ✔ –

Verstekhoek 45°/45°

✔ ✔ ✔ ✔ – –

Materiaal**

Zacht hout (naaldhout) ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ –Hardhout (loofhout, tropisch hout) ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ –Metaal – – – – ✔ –Keramische tegels – – – – ✔ ✔

Toepassingenoverzicht

*In combinatie met zaagstation PLS 300. **Let erop dat het juiste zaagblad wordt gebruikt.

14

Page 17: Perfect voor exact zagen

Technische gegevens

16

PTA 1000 PTA 2400Hoogte 700 –1 150 mm 820 mm

Lengte met / zonder verlengstuk – 2 440 mm / 1 200 mm

Draagvermogen 100 kg 160 kg

Passend voor PTS 10, PCM 7, PCM 10, PCM 8S PCM 7, PCM 10, PCM 8S

Gewicht 6,2 kg 20,4 kg

Page 18: Perfect voor exact zagen

17

PLS 300Zaaglengte voor afkorten max. 315 mm

Zaaghoogte max. 25 mm

Zaagbladlengte max. 100 mm

Verstekzaagsneden horizontaal / verticaal

± 45°

Gewicht 3,2 kg

PTC 1Zaaglengte max. 340 mm*

Zaaghoogte max. 10 mm*

Verstekzaagsneden horizontaal ± 45°

Gewicht 0,2 kg

*In combinatie met zaagstation PLS 300.