People First Strategy

of 28 /28
IT’S TIME TO CHANGE THE RULES

Embed Size (px)

description

Marketingstrategie vanuit het principe dat ieder mens uniek is. Blink creëert strategische concepten en creatieve oplossingen voor merken, marketing en samenwerken. Altijd met de mens centraal. Laat je inspireren door ons magazine of check de site voor recente opdrachten www.thinkblink.nl

Transcript of People First Strategy

Page 1: People First Strategy

IT’S TIME TO CHANGE THE RULES

Page 2: People First Strategy

IN THE BLINK OF AN EYE2

buro blink think blink

Page 3: People First Strategy

buro blink think blink

3

Onze filosofie is gebaseerd op Malcolm Gladwell’s bestseller: „Blink: The Power of Thinking Without Thinking”. Hierin staan de eerste twee seconden van een moment centraal. In deze twee seconden wordt in het brein een beslissing genomen: raakt mij dit of niet? Deze eerste indruk is bepalend.

Echte mensenIn een steeds digitaler wordende wereld wordt de behoefte tot ‚echt’ menselijk contact steeds groter. Mensen willen niet als click, lead of nummer gezien worden. Daarom werken wij volgens onze people first strategy om strategische concepten en creatieve oplossingen voor merken, marketing en samenwerken te creëeren. Altijd met oog voor het menselijke fundament.

Eerst de mensenEen beter imago en meetbaar rendement zijn het gevolg van het gedrag van mensen. Enthousiaste medewerkers, complementaire samenwerking en de naadloze aansluiting op marktbehoeftes zijn voorwaarden voor succes. Hierbij hoort een open en creatieve werkwijze met het voortdurende streven om het beste uit de mensen en de markt te halen. Bij Blink zorgen we daarom voor een goede verbinding tussen creativiteit en rendement. En dat geeft energie. Aan klanten, opdrachtgevers en aan onszelf.

It’s time to change the rules.

Een boodschap moet raken. In één oogopslag. Doelgericht en oprecht. Of het nu gaat om de lancering van een nieuw product, een campagne, een fusie of het aanboren van een nieuwe markt. Alles draait om behoeften, motivaties en aspiraties van de eigen medewerkers, klanten en doelgroepen. En omdat mensen steeds meer zelf zoeken, vertellen, presenteren en interpreteren is het tegenwoordig een kunst om ze te raken. Dat vergt oefening, een open mind, zelfreflectie en een flinke dosis lef.

PEOPLE FIRST STRATEGY

buro blink think blink

Page 4: People First Strategy

4

“When I’m working on a problem,

I never think about beauty. But when

I’ve finished, if the solution is not

beautiful I know it’s wrong.”

(R. Buckminster Fuller, 1970)

buro blink think blink

Page 5: People First Strategy

5

BRANDSTOF TANKEN WE DOOR VEEL TE LEZEN, TE LUISTEREN EN TE VERGELIJKEN. WE LATEN ONS INSPIREREN DOOR GROTE ÉN KLEINE DENKERS, BEMIND ÉN ONBEMIND. WE WETEN WAT ER SPEELT IN DE WERELD EN IN ONS VAKGEBIED. NIEUWE MARKETINGINZICHTEN EN METHODES PROBEREN WE GRETIG UIT, MAAR OP BASIS VAN ERVARINGEN VERRIJKEN EN BLENDEN WE ZE NOG LIEVER. DOOR ONZE EIGEN VISIE EROP LOS TE LATEN MAKEN WE HET VERSCHIL. DAAR WAAR ANDEREN MET DE MASSA MEEGAAN, BLIJVEN WIJ GRAAG KRITISCH.

EEN VAN ONZE INSPIRATORS IS DE UITVINDER, ARCHITECT, DICHTER ÉN SCHRIJVER BUCKMINSTER FULLER. LOGISCH DENKEN VANUIT DE RATIO, MAAR UITEINDELIJK HET GEVOEL LATEN SPREKEN, TYPEERT HEM. BLINK WERKT EVENEENS VANUIT EEN CONTINUE BALANS TUSSEN LOGICA EN EMOTIE, TUSSEN VOELEN EN DENKEN. WE GAAN VOOR EEN KLOPPEND EINDRESULTAAT WAARBIJ ESTHETIEK, THEORIE ÈN CREATIVITEIT SAMENWERKEN.

WE KIJKEN CONSTANT VANUIT VERSCHILLENDE PERSPECTIEVEN NAAR EEN OPDRACHT, NAAR EEN ORGANISATIE, HAAR PRODUCTEN EN NAAR HAAR KLANTEN. VERSCHIL ZIT VAAK IN DETAILS, IS EEN KWESTIE VAN LOGISCH DENKEN EN FINGERSPITZENGEFÜHL.

INSPIRATIE

buro blink think blink

Page 6: People First Strategy

6

buro blink think blink

Of we nu werken voor steigerbouwers, advocaten, de orkestdirecteur, techneuten, wijkzusters of studenten, wij voelen ons thuis op alle niveaus en met allerlei typen mensen. We dompelen ons graag onder in uw branche en zijn in staat uw droom, ambitie en visie met realiteitszin vast te pakken in concrete marketingdoelen.

Om deze te realiseren, stellen we de werkwijze samen, specifiek afgestemd op uw markt, situatie en organisatie. Via sprints, warrooms, dagelijkse standups, online tools, planposters, watervallen of 24-uurs sessies garanderen we dat budgetten geen verrassing zijn en zorgen we ervoor dat deadlines en doelstellingen gehaald worden. Uw ambitie waarmaken is onze ambitie.

THINK BLINK URENCODIALOOG ALS PRODUCTPOSITIONERING & DIALOOG

Nederland was afgelopen jaar het gastland voor de internationale nucleaire topconferentie waar ook president Obama aanwezig was. Een prachtig en cruciaal moment voor uraniumverrijker URENCO om zichzelf op de kaart te zetten. Aan Blink de vraag hierover mee te denken en URENCO te helpen bij het vertellen van een scherp, eenduidig verhaal dat internationaal beklijft.

URENCO is beste werkgever van 2013. Medewerkers zijn trots en het bedrijf wil dicht bij de mensen staan. De communicatie is open: alle vragen over nucleaire producten worden zorgvuldig behandeld. Toch blijft er een zweem van mysterie om het bedrijf hangen. Dit kwam naar boven in de imagopeiling die Blink heeft gehouden onder doel- en publieks-groepen. Echte gesprekken met echte mensen. Kansen voor dialoog kwamen uit deze gesprekken bovendrijven. Hieruit zijn vijf verschillende verhaal-lijnen gedistilleerd waarmee URENCO de komende periode het gesprek met haar doel- en publieks-groepen wil versterken. De verhaallijn over stabiele isotopen die onder andere gebruikt worden in ziekenhuizen om kanker op te sporen en te behandelen, is de eerste waarop het accent wordt gelegd in de communicatie.

Deze nieuwe manier van communiceren draait niet meer om het corporate merk, maar om de mensen; om U: U&URENCO. URENCO heeft hiermee een pro - actieve stijl omarmd om de dialoog met het publiek aan te gaan. Blink voert in samenspraak met het communicatieteam van URENCO de regie over deze nieuwe communicatiestijl. We zorgen voor een continue creatieve impuls en creëren nieuwe partnerschappen voor URENCO die niet voor de hand- liggend, maar wel heel verrijkend kunnen zijn in de uitwerking van de nieuwe communicatiestijl.

Page 7: People First Strategy

7

buro blink think blink

CHOOZZEMOBILE HAPPINESSMERKBELOFTE & SALES

Telecomprovider SpeakUp, die sterk is in het B2B segment, vroeg Blink een nieuw merk te intro-duceren voor de consumentenmarkt; Choozze. In het woud aan telefoonabonnementen zijn twee innovatieve producten gelanceerd. Elk met een kraakheldere propositie. Het meest bijzondere is dat er een €0,- abonnement bestaat. Choozze heeft daarmee de primeur voor freemium bellen in Europa.

Blink introduceerde het merk Choozze zowel online als offline. In een naadloze samenwerking met de marketing- en communicatieafdeling van Choozze vormt Blink een eenheid voor strategie en uitvoering.

De merkbelofte van Choozze is Mobile Happiness. Daarmee onderscheidt Choozze zich al van andere providers in de markt. Choozze wil het telefoonmerk in de markt zijn dat niet voor negatieve verrassingen zorgt. Een aanbieder die echt naar de klanten luistert. We monitoren continu het effect van alle communicatie-uitingen en stellen deze bij voor het optimale resultaat. Deze strategie is succesvol gebleken. Met duizenden neiuwe abonnees binnen drie maanden na de lancering is Choozze door de telecombranche verkozen tot meest innovatieve provider van Nederland.

ROC VAN TWENTESELFMADEMARKETINGFORMULE

ROC van Twente is de grootste MBO opleider van Twente. Ze is zich zeer bewust van haar nieuwe rol in de samenleving waarin studenten niet alleen goed onderwijs komen afnemen, maar zichzelf ook en vooral als persoon willen ontwikkelen. Aan Blink de vraag hoe het ROC van Twente hierop kan inspelen door marketing breed in te bedden in de organisatie.

Blink vertaalde de ambitie van ROC van Twente naar “Selfmade”, een nieuwe signatuur voor de opleider. Geen eenmalige campagne, maar een nieuwe marketingformule. Vanuit de formule Selfmade zijn studenten en docenten namelijk zèlf aan de slag gegaan met tal van activiteiten en uitingen. Daarmee heeft het ROC van Twente niet één cam-pagne gevoerd, maar is een marketing syste matiek ontstaan waarmee binnen enkele maanden heel veel verschillende campagnes en initiatieven zijn ontstaan. De pop-up store met Selfmade etalage en een winkel met Selfmade producten van studenten zijn hiervan prachtige voorbeelden.

Met de nieuwe formule heeft het ROC van Twente een zelfbewuste en zelf-organiserende attitude gemanifesteerd. Marketing is als discipline en verantwoordelijkheid ook voelbaar bij andere afdelingen, studenten, docenten en de school-leiding. Onze visie: studenten en medewerkers zijn merkversterkers en merkverkenners voor de school. Zij kunnen er zelf voor zorgen dat kansen en signalen sneller en concreet worden opgepakt. De merkkracht van zowel huidige als voormalige studenten en medewerkers wordt met Selfmade beter uitgevent, waardoor nieuwe doelgroepen worden bereikt. Op hun eigen, authentieke manier, omdat het initiatief bij studenten en medewerkers zelf ligt. Selfmade is van jou en jij bent Selfmade!

WIL JIJ OOKUITGEDAAGD WORDEN?

Jij bepaalt wat je betaalt. choozze.nu

APP, SNAP, SURF EN BEL MET DE VRIJHEID VAN CHOOZZEALLEMAAL VOOR EEN VRIENDENPRIJS

choozze

Page 8: People First Strategy

8

buro blink think blink

Page 9: People First Strategy

We bepalen samen de route. Blink is co-piloot en helpt navigeren, koers houden en waarschuwen. We doen wat zinvol en naadzakelijk is. Maar wel met de grootst mogelijke impact. Dat vergt souplesse. We werken namelijk vanuit onze ambitie, de creatieve strategie, voor u toe naar een voortdurend veranderende praktijk. Waar reacties en resultaten sturend zijn. Waarmee we onze tactiek voortdurend bijslijpen. Zodat het werkt.

RICHTEN, INRICHTEN, VERRICHTEN

9

buro blink think blink

Page 10: People First Strategy

10

TOFSTE WERKPLEK VAN NEDERLAND

Niet alleen wij zijn fan van ons pand in Enschede. Onze werkplek op CeeCee in Roombeek is ook Emerce opgevallen. Ze selecteerden ons voor het katern tofste werkplekken van Nederland en plaatsten na een levendige fotoshoot deze foto in het blad.

Foto: Jeroen Dietz / Em

erce

buro blink think blink

Page 11: People First Strategy

11

buro blink think blink

Page 12: People First Strategy

buro blink think blink

Om merken te vermarkten is meer nodig dan een grappig beeld en een snedig tekstje. Een duidelijke en consequente boodschap formuleren klinkt makkelijk. Om onderscheidend te zijn, duidelijk te blijven en tot de kern te komen is echter een stevig fundament nodig. Dit fundament leggen we aan de hand van onze 4 nieuwe P’s in marketing.

Natuurlijk is jouw bedrijf betrouwbaar, flexibel en klantvriendelijk, maar.. geldt dat niet voor iedereen? Met algemene kernwaarden kun je je niet onderscheiden van andere organisaties. De onderscheidende kracht kun je wel vinden op basis van de vier nieuwe marketing P’s.

HET HART VAN HET MERK

- Waarom doen we wat we doen?

- Waarom bestaat onze organisatie?

- Waarvan worden wij enthousiast en krijgen we energie?

- Waar maken wij onze klanten blij mee?

- Waardoor gaan wij vrolijk naar ons werk?

- Hoe geven we iedereen elke dag weer het gevoel dat we er speciaal voor hen zijn?

- Hoe luisteren wij? - Hoe spelen we in op de

wensen van individuen?

- Wat zijn de principes van onze organisatie?

- Wat zullen we nimmer verloochenen?

- Waar zullen wij ons altijd aan houden?

PRINCIPLES PLEASURE

PERSONALIZED

PURPOSE

12

Page 13: People First Strategy

buro blink think blink

DE HARTSLAG VAN HET MERKEén strateeg van Blink kan de boel flink opschudden. Achter één persoon staat namelijk een compleet creatief marketingbureau met een bak aan ervaring en passie. We zorgen pro-actief voor creatieve impulsen in een constant ritme. Continue energie en focus. We blijven verrassen, uitdagen, verlichten en versnellen. Onze missie is dat er altijd iets sprankelt of borrelt.

Niet met slechts een eenmalige piek, maar continu. Marketing legt een fundament, ritme en focus in een merk. Wij zien marketing dan ook als een levensstijl. Dan zorg je ervoor dat jouw organisatie fit, gezond en vrolijk blijft. Daardoor ontstaan fitte, vrolijke merken en vitale organisaties.

Je voelt het. Als het hart klopt.

13

Page 14: People First Strategy

14

buro blink think blink

Page 15: People First Strategy

IT’S TIME TO CHANGE

THE RULES

buro blink think blink

15

Page 16: People First Strategy

16

buro blink think blink

EEN BREINPOSITIE IN HET HOOFD VAN JE DOEL-GROEP KRIJGEN EN CONSUMENTEN AAN JE MERK BINDEN? DE EMOTIONELE LAAG OM EEN MERK LIJKT ONGRIJPBAAR, MAAR BEPAALT WEL DE BELEVING BIJ DE DOELGROEP. OP BASIS VAN MERKKARAKTERS, MAKEN WE DE KOPPELING NAAR GEDRAG. DAARMEE LEGGEN WE EEN BASIS VOOR TAAL, TOON EN BEELD. DE OPMAAT NAAR DOELGERICHTE EN OPRECHTE MERKMOMENTEN.

MERKkarakters

Merkkarakter: Oermoeder

Page 17: People First Strategy

17

buro blink think blink

Mensen kiezen niet slechts rationeel voor een product of dienst maar laten hun intuïtie ook spreken. Bewust of onbewust. Aankoopkeuzes komen voort uit de emotionele band die een merk weet op te bouwen met de doelgroep.

Merkkarakters bieden een merk houvast om strategische doelstellingen te concretiseren naar houding en gedrag. Blink heeft twaalf merkkarakters ontwikkeld, zoals de Oer-moeder, Ontdekker, Leider en Minnaar. Ieder karakter bevat een unieke set van ambities, dromen, waarden en gedragspatronen. Met merkkarakters als basis, wordt een merk gestuurd vanuit haar expliciete merkkracht.

Je merkkarakter is een constante. Je kunt het niet kiezen, maar bent het. Dit betekent niet dat je je merk niet kunt vernieuwen of relevant kunt houden voor je doelgroep. Juist! Als je de karakter-eigenschappen en principes van je merk maar niet verloochent.

MerknamenMet merkkarakters leggen we de basis voor nieuwe merknamen.

Infense: Strijder. Intens, offensief en defensief advocatenkantoorPrevider: Leider. Internet start hier, voor providersWorkx: Bewaker. Materiaal- en steigerverhuur waarmee u werktDe Spindel: Oermoeder. Onderwijs draait om jouPulseOn: Metgezel. Hartslag voor online, gepersonaliseerd leren

Welk merkkarakter past bij jouw merk?

Doe de gratis test op www.merkkarakters.nl. Binnen enkele dagen neemt een merkencoach contact met je op om je uit te leggen waar jouw markkarakter voor staat en hoe je hem kunt inzetten.

Stabiel, gul en echtJe zult het maar zijn

Page 18: People First Strategy

18

buro blink think blink

Page 19: People First Strategy

WE ZIJN GEBOEID DOOR MENSEN EN HUN WERELD. HOE ZE ERUIT ZIEN, HOE ZE ZICH BEWEGEN IN DE SAMENLEVING, MET WIE ZE ZICH OMRINGEN, WAT ZE ZEGGEN, VOELEN, DENKEN EN WAAR ZE ZICH TEGEN AFZETTEN. ONS DOEL IS TE ACHTERHALEN WAT HEN MOTIVEERT EN WAT HUN WAARDEN, ZIENSWIJZEN EN GEVOELENS ZIJN. WAT ZEGGEN HOUDING, INTONATIE, BLIKKEN EN STILTES? WAT ZIJN DAADWERKELIJKE ASPIRATIES?

DE INZICHTEN IN MENSELIJK GEDRAG HALEN WE NIET ALLEEN UIT BOEKEN EN ONDERZOEKEN, MAAR VOORAL DOOR MET MENSEN IN GESPREK TE GAAN. DE STRAAT OP. HET BEDRIJF IN. OBSERVEREN, DOORVRAGEN EN TUSSEN DE REGELS DOOR LEZEN. GA EENS NA OF JIJ IN JE DIENSTEN EN IN COMMUNICATIE AL REKENING HOUDT MET DE VOLGENDE INZICHTEN.

EEN PAAR VAN ONZE INZICHTEN IN MOTIVATIES EN GEDRAG:

19

SOMS IS STILTE ALLESZEGGEND

Inzicht #3: Wat heb ík eraan? Hoe kan jullie product mij beter maken? Of hoe kan deze dienst ervoor zorgen dat ík scoor? Mensen stellen zichzelf centraal, diensten of producten moeten ervoor zorgen dat wij ons beter voelen.

Inzicht #5: Zoek het dicht bij huisLocale streekproducten zijn enorm populair. Net als de waardering van alledaagse dingen. Wat er in onze belevingswereld gebeurt, is belangrijker dan gebeurtenissen uit de rest van de wereld.

Inzicht #6: Doe-het-zelfWe gebruiken graag onze creativiteit om oplossingen te vinden. Niet alles hoeft kant-en-klaar voorgeschoteld te worden, het is ook mooi om eigen ideeën toe te passen.

Inzicht #10: Ik weet het beterInformatie is toegankelijk voor iedereen. Kennis over diensten en producten delen we niet alleen meer in kleine kring, maar met de hele wereld.

buro blink think blink

Page 20: People First Strategy

20

Zelf aan de slag met marketing zonder de strategen van Blink? Het kan. Bestel het strategiespel Kanscreatie en speel het met collega’s en vrienden. Liever toch met de ervaren creatieven en marketeers van Blink en zeker zijn van een goede landing kan altijd nog. KANSCREATIE.NL

STRATEGIE ZONDER BLINK

buro blink think blink

Page 21: People First Strategy

buro blink think blink

21

Kanscreatie transformeert out-of- reach-trends naar intern gedragen buiten kansen. Dat doe je in drie stappen. In de eerste fase van het spel definieer je de principes van je organisatie. Hiermee zorg je ervoor dat de kansen die je creëert, passen bij de organisatie en intern een groot draagvlak hebben.

In de tweede fase verklaar je een van de twaalf inzichten uit het spel. Dit zijn inzichten over menselijk gedrag die ten grondslag liggen aan maatschappelijke trends. Want hoewel deze trends soms ongrijpbaar lijken, door je te verdiepen in de menselijke oorzaak ervan begrijp je ze beter en kun je erop inspelen. In de laatste fase van het spel combineer je jouw principes met de inzichten. Hier door spoor je de unieke kansen voor jouw organisatie op.

Kanscreatie is een strategiespel voor de hele organisatie. Van managementteam, de communicatieafdeling tot zelfs klanten. Het is goed en snel uitvoerbaar en zorgt voor een blijvende impuls die écht aansluit bij de trends in de markt. Gebruik Kanscreatie als de onderlegger voor je marketingstrategie en je zult zien dat je je doelgroep op de juiste manier, op het juiste moment weet te raken.

In het strategiespel Kanscreatie vind, creëer en benut

je kansen. Kansen die specifiek passen bij jou, bij

trends in de markt én bij jouw doelgroep. Door het spel

te spelen, vertaal je strategie naar duurzame klanten,

nieuwe producten, nieuwe markten en blijvende groei.

Geen abstracte marketing- of strategieplannen meer,

maar concrete kansen die je letterlijk in je broekzak

kunt meenemen.

Met Kanscreatie zorg je ervoor dat je: - met een frisse blik naar eigen organisatie kijkt- grip krijgt op trends- inzichten krijgt in menselijk gedrag- beter inspeelt op de wensen van je doelgroep- je doelgroep écht kunt raken- kansen creëert waar de concurrent niet aan denkt- strategie tastbaar en uitvoerbaar maakt- je organisatie continu verbetert

2-22 spelers

30 - 120 minuten

onbeperkt speelbaar

Bestel jouw blik op kanscreatie.nl

Page 22: People First Strategy

buro blink think blink

22Vanuit de ambitie om Twente te positioneren als meest verbindende en ondernemende hightech regio van Nederland, ontwikkelde Blink de positionering en het merkverhaal van Twente; Get Connected. High Tech professionals, innovators en ondernemers worden online en offline geactiveerd als ambassadeur van de regio. De website www.twente.com is de springplank en het draaipunt in alle campagne-uitingen en activiteiten.

Twente.com biedt een overvloed aan wereldwijde succesverhalen waar Twents vernuft in doorklinkt. De talenten en de pioniers binnen en buiten Twente worden online met elkaar verbonden. Via een breed scala aan thema’s en activiteiten worden zij op de hoogte gehouden van de technologische ontwikkelingen, innovaties, topvacatures en activiteiten uit de regio, zodat ze op actieve wijze het merk Twente uitdragen.

CASE / TWENTEBRANDING

Page 23: People First Strategy

buro blink think blink

Launch re-design twente.com - mrt 2014

Start campagne Connecting Pioneers - mei 2014

Content campagne - okt 2014

30.000 bezoekers per maand - nov 2014

5.000 Twente ambassadeurs op twente.com - dec 2014

Brandstory Get Connected - 2010

Twente.com live - apr 2011

Co-recruitment strategie - aug 2011

Studenten Campagne Batavierenrace - mei 2012

TWAPP - apr 2012

Eerste editie 20/Twente - okt 2012

Expatportal - aug 2012

Brandportal - jan 2013

Ondernemersportal- feb 2013

Connect tour - apr 2013

1000e member - apr 2013

Nanotechnologie college - mei 2013

Studentencampagne - sep 2013

LEGO Solar Race - okt 2013

Vacatureportal - okt 2013

Start campagne NRC - okt 2013

Implementatie campagne dashboard - okt 2013

Cultuurportal - nov 2013

Strategie Twente Branding - okt 2010

Om te monitoren welk effect de

marke ting en communicatie rondom

Twente.com heeft, bouwde Blink een

dashboard met specifieke kengetallen.

Google Analytics biedt inzicht in bezoe-

kers en clicks. Het marketingdashboard

is ingesteld op de ambities en doelen

van uw onderneming. Het dashboard

voor Twente branding geeft bijvoorbeeld

aan of doelstellingen worden behaald.

Het aantal nieuwe members en de con-

necties tussen members en partners van

Twente.com zijn inzichtelijk. Uiteindelijk

draait het om verbindingen met de high-

tech professionals van Twente en daar

worden we graag op afgerekend.

23

Page 24: People First Strategy

buro blink think blink

24

Vijf scholen die tot dezelfde familie behoren en tòch zichzelf zijn. Hoe bouw je

daar een merkstructuur voor? Iedere school binnen Scholengroep Carmel Hengelo

heeft een eigen profiel en identiteit. Leerlingen en hun ouders ervaren zelf heel

snel welke school het best aansluit op het karakter van het kind. Blink adviseert

de scholengroep over de te voeren merkstrategie en de implementatie hiervan.

Samen met de scholen werden merkenpaspoorten ontwikkeld. Docenten en

medewerkers van de scholen zijn hierbij aan het werk gezet. Door zelf pitches te

houden en moodboards te maken en daarmee hun eigen gedachtegoed over de

school te presenteren. Hieruit is het gezamenlijke DNA bepaald dat per school

in taal en beeld is uitgewerkt. Daarnaast ontwikkelde Blink voor twee nieuwe

schoolformules van de scholengroep de merknamen ‘De Spindel’ en ‘Avila’.

CASE / SCHOLENGROEP CARMEL HENGELO

MerkenpaspoortenIn de merkenpaspoorten

zijn per school randvoorwaarden, principes en ambities voor communicatie met de primaire doelgroepen in één oogopslag zichtbaar gemaakt. Vervolgens is vormgegeven aan de visuele identiteit, die recht doet aan het karakter van de verschillende scholen.

“Op het Twickel College heerst een creatief klimaat waarin iedereenzichzelf mag onderscheiden. Je doel bepaal je zelf. De routebewandelen we samen.”

LEREN MET PLEZIER- Eigenzinnig- Sprankelend- Zelfverzekerd- Familiair

“Bezoekjes van oud leerlingen zijn het mooiste compliment. Daar zijn we trots op. Ze zijn voor ons het levende bewijs van het succes van ‘de Arcade filosofie’.”

COACHEN NAAR EEN SUCCESVOL VERVOLG- Toegewijd- Ontvankelijk- Oprecht- Vindingrijk

Page 25: People First Strategy

buro blink think blink

“Leerlingen van Avila worden geprikkeld nèt dat stapje extra te zetten. Ze werken aan doorstroom naar de HAVO en worden gestimuleerd na te denken over hun toekomstige beroep.”

UITDAGEN JEZELF TE OVERTREFFEN- Eigenzinnig- Persoonlijk- Inventief

“De ‘Grundelsfeer’ zit niet alleen in ons gebouw, maar juist ook in onze mensen. Vaardige mensen die met vertrouwen hun ambities waarmaken.”

ONDERWIJZEN VAN TALENTEN MET AMBITIE- Bewezen succesvol- Doordacht dynamisch- Recht door zee

“Op de Spindel regisseren leerlingen hun eigen loopbaan. Onder ons toeziend oog voor individueel talent. Met onze realistische kijk op de toekomst. En de garantie van een diploma op zak.”

OPLEIDEN MET HOOFD, HART EN HANDEN- Gedreven- Zonder opsmuk- Ontwapenend- Slagvaardig

The Flower of Life De basis van de verschillende beeldmerken komt voort uit

“The Fower of Life”. De basis voor alle begin. The Flower of Life is te vinden in alle grote religies van de wereld. Het bevat de patronen van de schepping zoals ze zijn voortgekomen uit de “Grote Leegte”.

25

Page 26: People First Strategy

26

buro blink think blink

Page 27: People First Strategy

buro blink think blink

27

Page 28: People First Strategy

28

buro blink think blink

thinkblink.nl

Roomweg 637523 BL Enschede053 431 07 05