passie . harmonie . magie · Want in harmonie huist magie. Fijne feestdagen 2018-2019 was niet...

66
passie . harmonie . magie relatiegeschenken 2019

Transcript of passie . harmonie . magie · Want in harmonie huist magie. Fijne feestdagen 2018-2019 was niet...

p a s s i e . h a r m o n i e . m a g i e

r e l a t i e g e s c h e n k e n 2 0 1 9

ONZE V I S I EEen passie voor harmonie.

Wijn vloeit voort uit het harmonieus samengaan van het klimaat, de tijd en de liefdevolle zorg voor druiven. Zo onstaat ieder jaar een uniek, natuurlijk product. Laat dat rijpen in het juiste vat, onder het oog van een gepassioneerd wijnmaker en je bottelt een uniek geheel.

Bij Verivino is het onze passie en talent om die harmonie nog te versterken. Een passende wijn, kan een eenvoudig gerecht omtoveren tot een prachtig geheel,

De juiste wijn ontkurken om een uniek moment te vieren, draagt bij aan een onvergetelijke avond,

Van een glas wijn genieten in een ontspannen sfeer met het juiste gezelschap zorgt voor een persoonlijke blend.

Een complexe wijn degusteren in het geschikte kader, zorgt voor een betoverende compositie,Daar worden wij blij van.

Want in harmonie huist magie.

Fijne feestdagen

2018-2019 was niet alleen een mooi wijnjaar maar het was ook een fantastisch interessant en boeiend jaar voor Verivino. Als jonge starter in een zeer concurrentiële wijnwereld is en blijft dit een leuke (een gewaagde en ambitieuze) uitdaging. Niettemin zijn er in België, voornamelijk bij de Limburgse wijnhandelaren heel wat veranderingen opgetreden.

Verivino is goed uit zijn startblokken gestoten. Zovele fijne momenten en evenementen die hebben plaatsgevonden bij Verivino. Heel wat mensen die we gelukkig hebben kunnen maken rondom wijn. Ook in 2019-2020 willen we dit verder zetten en hierop verder bouwen. De positieve mond-op-mond reclame van de mensen doet zijn werk en voelen we hier meer en meer.

Verivino blijft uiteraard inzetten op het verder uitbouwen van het gamma aan wijnen en het aanbieden van degustaties. Ook zal Verivino op korte termijn opleidingen geven voor geïnteresseerde wijnliefhebbers.

01

02

De eindejaarsfeesten zijn weer in zicht, we schakelen weer een versnelling hoger om jullie weer vlot te bedienen in deze drukke periode. Dit jaar heb ik een mooie selectie gemaakt van verschillende mogelijkheden van wijnpakketten die zorgvuldig voor u worden samengesteld. De pakketten worden in eerste instantie gerangschikt per land, per streek en per wijndomein. Er zijn wijnpakketten in alle groottes, prijscategorieën, streken, landen, druiven, etc.

De pakketten die worden voorgesteld zijn telkens wijnen of sterke dranken van eenzelfde domein maar dit belet u zeker niet om een speciale aanvraag te doen indien u graag iets anders wenst. Wens je graag een persoonlijk op maat gemaakt pakket, neem dat gerust contact op met Laure en zij zal je hierbij verder helpen.

Wil jij graag een wijnliefhebber verrassen die Verivino nog niet kent en waarvan je zijn smaak voor wijn ook niet goed kent dan heeft Verivino ook heel leuke cadeaubonnen waar je zelf kan bepalen

03

S P A A N S E W I J N E N

04

Dit wijndomein volg ik al gedurende 2 jaren en sinds kort kan je de wijnen van Bodegas Santalba kopen bij Verivino. Dit familiedomein ligt in het hartje van Rioja Alta. Roberto maakt uitstekende wijnen, wijnen met een verhaal en een ziel. Van het instap gamma tot de grote toppers.

BODEGAS SANTALBA |

KRACHTIGpakket

27,00 €

Spanje, Rioja

05

Abando - 2017 - 100% Rueda - Wit Deze witte wijn is gemaakt van enkel en alleen Viura druiven, afkomstig van de wijngaarden in Gimileo, wat later geplukt om zo iets rijpere druiven te bekomen. Na het persen wordt het druivensap in nieuwe Amerikaanse eiken vaten gedaan, waar de alcoholische fermentatie start. De wijn verblijft 5 maanden op de droesem met een wekelijkse bâtonnage. De wijn resulteert in een volle en intense witte wijn.

Abando - 2015 - 100% Tempranillo - Rood Deze wijn wordt enkele gemaakt in exceptionele jaargangen van Tempranillo druiven, afkomstig uit 4 verschillende wijngaarden in Gimileo in Rioja Alta. De druiven worden gedeeltelijk ontrist. Temperatuur gecontroleerde fermentatie gebeurt in inoxen cuves. Regelmatig overpompen van de wijn. De wijn rijpt gedurende 13 maanden in Franse eiken vaten en nog 2 maanden in Amerikaanse eiken vaten. Wijn is niet gefilterd.

kartonnen doos

Pares Balta is een zeer mooi wijndomein gelegen in Catalonië die in hun wijnmaakproces zeer veel aandacht besteden aan de natuur. Ze willen de maximale vitaliteit, mooie balans en harmonie uit de wijnstokken te halen en dat doen ze door biodynamisch wijnbouw toe te passen. Ze werken met biodynamische preparaten en homeopathische remedies die helpen om de kosmische invloeden op de wijngaard over te brengen.

PARES BALTA|

MINERAAL pakket

25,70 €

Spanje, Catalonië, Penedes

06

Cosmic - 2016 - 85% Xarel’lo, 15% Sauvignon Blanc - Wit Cosmic is een blend van 2 druiven: Xarel’lo geeft veel florale aroma’s en toetsen van wit fruit, de Sauvignon Blanc gaat zorgen voor meer frisheid door hints van citrusvruchten. De wijn is gedurende 4 maanden in contact met de droesem wat de wijn iets ronder maakt en een mineraal karakter geeft.

Indigena - 2016 - 100% Grenache - Rood Indigena is een makkelijk drinkbare rode wijn. In de neus vinden we heel veel aroma’s van rood rijp fruit met een mooie kruidigheid. De wijn ondergaat een hout lagering ge-durende 5 maanden in Franse eiken vaten die zorgen voor extra complexiteit in de mond.

kartonnen doos

Bodegas Nodus is nog maar pas in het gamma en is na de laatste degustatie alvast een bestseller. Ultiel-Requena is een moderne appellatie in het zuiden van Spanje die wat zo’n hebben gehad.

BODEGAS NODUS |

KRACHTIG pakket

26,00 €

Spanje, Utiel-Requena

07

Nodus - 2017 - 100% Chardonnay - Wit Dit nieuwe wijndomein werd op de laatste 50 shades of Verivino voor het eerst aan de klanten voorgesteld en de Chardonnay was meteen een bestseller. Deze mooie witte wijn werd zo lekker bevonden. De most wordt gefermenteerd in jonge houten eiken vaten. De wijn is fruitig en rond in de mond met toetsen van vanille, hout, geroosterde toetsen en citrusvruchten.

Nodus - 2017 - 100% Bobal - Rood

Deze rode wijn is gemaakt van enkel en alleen Bobal druiven die sinds 2017 biologisch gecertificeerd zijn. De most wordt rustig gemacereerd en gefermenteerd op lage tempe-ratuur. De wijn is fruitig en heeft ook geroosterde toetsen door rijping in houten eiken vaten.

kartonnen doos

De Picossa Mountain is 499m hoog en is genoemd naar Pablo Picossa. De berg split Terra Alta van de Terres de L’Ebre regio. Tussen 1898 en 1899 leefde Picasso in het dorpje Horta de Sant Joan in Terra Alta. Hij verbleef hier 8 maanden lang terwijl hij herstelde van een ernstige ziekte.

BODEGAS LA PICOSSA |

PAKKET KRACHTIG

27 €

Spanje, Catalunia, Terra A

lta

08

La Picossa - 2018 - 100% Garnacha Bianca - Wit Garnacha is de druif van deze regio. Deze wijn is gemaakt van Garnacha bianca. In de neus heeft de wijn heel frisse en fruitige aroma’s van citrusvruchten en florale hints. In de mond vind je dezelfde smaken terug met een mooie minerale afdronk.

La Picossa - 2017 - 100% Garnacha - Rood Deze wijn is gemaakt van de rode grenache druiven, lokale variëteit van Terra Alta. In de neus vinden we aroma’s van donkere bessen en kersen met een mooie kruidigheid. In de mond is de wijn zacht en fluweel met een lange afdronk. .

KRACHTIG pakket

20,60 €kartonnen doos

Finca Bacara is een prachtig bodega gelegen in het zuiden van Spanje dichtbij de stad Murcia. 3 opvallende wijnen met een duidelijke boodschap: “Time waits for no one”. De tijd vliegt voorbij en we moeten genieten van het leven. De doodskoppen willen ons beetje choqueren om deze boodschap goed tot ons te laten doordringen.

FINCA BACARA |

VOL & KRUIDIG pakket

33,10 €

Spanje, Jumilla

09

Time waits for no one - 2016 - 3M - Rood (0,75L) Deze rode wijn is gemaakt van 100% Monastrell druiven. De wijn is gevinifieerd voor 3 maanden in nieuwe Amerikaanse eiken vaten. In de neus vinden we rijpe aroma’s van donker fruit en kruiden. In de mond is de wijn sappig, heel fruitig met smaken van donker fruit, rode bessen, blauwe bosbessen, kruidig en lichte houttoets. Makkelijk drinkbare wijn.

Time waits for no one - 2016 - 6M - Rood (0,75L) Deze rode wijn is gemaakt van 100% Monastrell druiven. De wijn is gevinifieerd voor 6 maanden in nieuwe Amerikaanse eiken vaten. In de neus vinden we rijpe aroma’s van donker fruit, gekonfijt fruit en kruiden. In de mond is de wijn sappig, heel fruitig met smaken van donker fruit, blauwe bosbessen, kruidig, vanille en geroosterde toetsen van de houtlagering. Stevige rode wijn

Time waits for no one - 2016 - 12M - Rood (0,75L) Deze rode wijn is gemaakt van 100% Monastrell druiven. De wijn is gevinifieerd voor 12 maanden in nieuwe Amerikaanse eiken vaten. In de neus vinden we rijpe aroma’s van donker fruit, gekonfijt fruit, leder, zoethout en kruiden. In de mond is de wijn stevig, donker fruit, blauwe bosbessen, donkere kers, kruidig, vanille en hout. Stevige rode wijn met mooi aanwezige tannines.

kartonnen doos

10

Finca Bacara is een modern wijndomein gelegen in het zuiden van Spanje dichtbij de grote stad Murcia. Ze produceren Vegan wines wat staat voor wijn waarbij geen enkele gebruik van dierlijk materiaal bij is gerelateerd. Ze worden ook gemaakt volgens het biologische vinificatieproces waarbij er geen herbiciden en pesticiden worden gebruikt in de wijngaard. Hun wijnen vallen meteen op in de wijnkelder van Verivino door hun kunstachtige etiketten. Ze hebben daarentegen nog een mooie prijs kwaliteit verhou-ding.

FINCA BACARA |Spanje, Jum

illa

Yeya - Chardonnay, Moscatel - 2016 - Jumilla DO - Wit (0,75L) Deze prachtige blend gaat je zeker verrassen in de neus. De Moscatel druif geeft heel veel toetsen van exotisch fruit zoals lychee, ananas, passievrucht en de Chardonnay gaat zorgen voor frisse citrus toetsen. De neus lijkt een zoete wijn te geven maar in de mond is de wijn droog gevinifieerd. Strakke zuren, rond en verfijnd in de mond. Kan als aperi-tief maar is ook uitstekend met een lekker fris gerecht.

3015 - Monastrell - 2016 - Jumilla DO - Rood (0,75L) Deze rode wijn is gemaakt van 100% Monastrell druiven. De wijn is gevinifieerd voor 2 maanden in nieuwe Amerikaanse eiken vaten. In de neus vinden we rijpe aroma’s van donker fruit en kruiden. In de mond is de wijn sappig, heel fruitig met smaken van don-ker fruit en blauwe bosbessen. Makkelijk drinkbare wijn.

Elephant - Monastrell - 2016 - Jumilla DO - Rood (0,75L) Deze rode wijn is gemaakt van 100% Monastrell druiven. De wijn is gevinifieerd voor 6 maanden in nieuwe Amerikaanse eiken vaten. In de neus vinden we rijpe aroma’s van donker fruit, gekonfijt fruit en kruiden. In de mond is de wijn sappig, heel fruitig met smaken van donker fruit, blauwe bosbessen, kruidig, vanille en geroosterde toetsen van de houtlagering. Stevige rode wijn..

FRUITIG & VOL pakket

29,20 €kartonnen doos

Bodegas Regina Viarum brengt een eerlijk en mooi verhaal, ze willen gewoon de beste wijn maken in de Ribeira Sacra regio. Het werd opgericht in 1999 door Horacio Gomez Araujo en zijn familie. De familie werd verliefd op het scenario en de regio. Ze besloten er een wijndomein te beginnen net zoals in Rias Baixas. De getalenteerden kennis en ervaring van oenoloog Pablo Ibanez Robles Sarimento helpt hen met het maken van hun prachtige wijnen.

HGA BODEGAS |Spanje, Ribeira Sacra

Regina Expression - Mencia - 2016 - Rood (1,5L) Deze wijn wordt gemaakt in een prachtig klimaat dat beïnvloed wordt door de winden die afkomstig zijn van de Atlantische Oceaan. De Mencia druiven worden gevinifieerd gedurende 10 maanden voor 90% in Franse eiken vaten en 10% in Amerikaanse eiken vaten. Deze laatste gaan ervoor zorgen dat er een kokos toets aan de wijn wordt gege-ven. In de neus vinden we vele aroma’s van rijp rood fruit, rode bessen, kersen, kruiden, geroosterde toetsen, hints van kokosnoot, vanille. In de mond is de wijn sappig, vol fruit, geroosterde toetsen, elegante tannines, makkelijk drinkbare wijn.

FRUITIG & KRUIDIG magnum pakket

41,10 €

11

kartonnen doos

Vina Zorzal is het allereerste wijnhuis dat Laure importeerde. Vina staat voor wijngaard en Zorzal staat voor een lijster. Het zijn de bekende flessen met de vogels op het etiket. Elke wijn uit het gamma heeft een andere vogel als design. Dit wijndomein is een van de bestsellers met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

VINA ZORZAL |Spanje, N

avarra

12

Tempranillo - 2016 - Rood (0,75L) In de neus vinden we vele aroma’s van rood rijp fruit, iets hogere zuren, rode bessen, kriek. In de mond is de wijn fruitig, makkelijk drinkbaar en verfrissend.

Graciano - 2016 - Rood (0,75L) In de neus vinden we aroma’s van rood en donker fruit, blauwe bosbes en kruiden. In de mond is de wijn heel fruitig en kruidig, makkelijk drinkbaar, ideaal als aperitief of bij een charcuterieschotel.

Rioja - 2015 - Rood (0,75L) In de neus vinden we aroma’s van rood rijp fruit, rode bessen en kruiden. In de mond is de wijn fruitig, iets voller, kruidig, makkelijk drinkbaar. Kan gedronken worden als aperitief maar past ook bij tapas en lichte gerechten.

Malayeto - 2016 - Rood (0,75L) Deze rode wijn is gemaakt van Garnacha druiven en heeft een rijping ondergaan van 9 maanden in houten vaten. In de neus vinden we aroma’s van rood rijp fruit, kruidig, geroosterde toetsen, vegetale hints, eucalyptus. In de mond is de wijn fruitig, kruidig, eucalyptus, verfrissend in en met een mooie lengte.

Spanje, Ribeira Sacra4 del 4 - 2016 - Rood (0,75L) Dit is een speicale cuvée wat de 3 broers speciaal hebben gemaakt voor hun vader die jarig is op de 4de van de 4de maand, de naam van de cuvée. Deze wijn is gemaakt van Graciano druiven en ondergaat een rijping van 13 maanden in houten eiken vaten. In de neus is de wijn fruitig, kruidig, met toetsen van zwarte peper, eucalyptus, donkere bes-sen. In de mond is de wijn fruitig en sappig, smaken van donker fruit, kruiden, geroos-terde toetsen en een middelmatige afdronk.

Senora de las Altaduros - 2012 - Rood (0,75L) De wijn is gemaakt van Garnacha druiven. De alcoholische fermentatie vindt plaats in gesloten Franse eiken vaten van 500L. Ze zijn een jaar oud men gebruikt autochtone gisten. De malolactische gisting duurt 12 maanden en vindt plaats in Franse eiken vaten van 500L. In de neus vinden we complexe aroma’s van donker fruit, kruiden, humus, hout, geroosterde toetsen, mokka. In de mond is de wijn stevig, met smaken van donker fruit, kruiden en hout. Lange afdronk.De wijn is gemaakt van Garnacha druiven.

FRUITIG & KRUIDIG magnum pakket

76,90 €

13

kartonnen doos

Vina Zorzal is het allereerste wijnhuis dat Laure importeerde. Vina staat voor wijngaard en Zorzal staat voor een lijster. Het zijn de bekende flessen met de vogels op het etiket. Elke wijn uit het gamma heeft een andere vogel als design. Dit wijndomein is een van de bestsellers met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

VINA ZORZAL |Spanje, N

avarra

Chardonnay - 2018 - Wit (0,75L)

In de neus vinden we aroma’s van citrusvruchten en wit steenfruit zoals perzik. In de mond is de wijn fris en fruitig, makkelijk drinkbaar met mooie zuren en goede afdronk. Makkelijke drinkbare wijn. Ideaal als aperitief of kleine hapjes.

Garnacha Bianca - 2018 - Wit (0,75L) In de neus vinden we aroma’s van citrusvruchten, wit steenfruit en kruiden. In de mond is de wijn fris en fruitig, mooie spanning met goede afdronk. De wijn is makkelijk drink-baar, iets pittiger en kruidiger als de Chardonnay.

Garnacha - 2018 - Rosé (0,75L) De Rosé is gemaakt van Garnacha druiven, gevinifieerd in inoxen cuves om de pure va-rietal karakteristieken van de druif naar boven te laten komen. In de neus vinden we vele aroma’s van rood kleinfruit, aardbei, rode bes en kers. In de mond is de wijn fris en fruitig, rode vruchten, makkelijk drinkbaar.

Malayeto - 2016 - Rood (0,75L) Deze rode wijn is gemaakt van Garnacha druiven en heeft een rijping ondergaan van 9 maanden in houten vaten. In de neus vinden we aroma’s van rood rijp fruit, kruidig, geroosterde toetsen, vegetale hints, eucalyptus. In de mond is de wijn fruitig, kruidig, eucalyptus, verfrissend in en met een mooie lengte.

14

4 del 4 - 2016 - Rood (0,75L) Dit is een speicale cuvée wat de 3 broers speciaal hebben gemaakt voor hun vader die jarig is op de 4de van de 4de maand, de naam van de cuvée. Deze wijn is gemaakt van Graciano druiven en ondergaat een rijping van 13 maanden in houten eiken vaten. In de neus is de wijn fruitig, kruidig, met toetsen van zwarte peper, eucalyptus, donkere bes-sen. In de mond is de wijn fruitig en sappig, smaken van donker fruit, kruiden, geroos-terde toetsen en een middelmatige afdronk.

Senora de las Altaduros - 2012 - Rood (0,75L) De wijn is gemaakt van Garnacha druiven. De alcoholische fermentatie vindt plaats in gesloten Franse eiken vaten van 500 L. Ze zijn een jaar oud men gebruikt autochtone gisten. De malolactische gisting duurt 12 maanden en vindt plaats in Franse eiken vaten van 500 L. In de neus vinden we complexe aroma’s van donker fruit, kruiden, humus, hout, geroosterde toetsen, mokka. In de mond is de wijn stevig, met smaken van donker fruit, kruiden en hout. Lange afdronk.De wijn is gemaakt van Garnacha druiven.

15

Spanje, Navarra

FRUITIG & KRUIDIG magnum pakket

71,90 €kartonnen doos

Vina Zorzal is het allereerste wijnhuis dat Laure importeerde. Vina staat voor wijngaard en Zorzal staat voor een lijster. Het zijn de bekende flessen met de vogels op het etiket. Elke wijn uit het gamma heeft een andere vogel als design. Dit wijndomein is een van de bestsellers met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

VINA ZORZAL |Spanje, N

avarra

Chardonnay - 2018 - Wit (0,75L)

In de neus vinden we aroma’s van citrusvruchten en wit steenfruit zoals perzik. In de mond is de wijn fris en fruitig, makkelijk drinkbaar met mooie zuren en goede afdronk. Makkelijke drinkbare wijn. Ideaal als aperitief of kleine hapjes.

Garnacha Bianca - 2018 - Wit (0,75L) In de neus vinden we aroma’s van citrusvruchten, wit steenfruit en kruiden. In de mond is de wijn fris en fruitig, mooie spanning met goede afdronk. De wijn is makkelijk drink-baar, iets pittiger en kruidiger als de Chardonnay.

Garnacha - 2018 - Rosé (0,75L) De Rosé is gemaakt van Garnacha druiven, gevinifieerd in inoxen cuves om de pure va-rietal karakteristieken van de druif naar boven te laten komen. In de neus vinden we vele aroma’s van rood kleinfruit, aardbei, rode bes en kers. In de mond is de wijn fris en fruitig, rode vruchten, makkelijk drinkbaar.

Tempranillo - 2016 - Rood (0,75L) In de neus vinden we vele aroma’s van rood rijp fruit, iets hogere zuren, rode bessen, kriek. In de mond is de wijn fruitig, makkelijk drinkbaar en verfrissend.

16

Graciano - 2016 - Rood (0,75L) In de neus vinden we aroma’s van rood en donker fruit, blauwe bosbes en kruiden. In de mond is de wijn heel fruitig en kruidig, makkelijk drinkbaar, ideaal als aperitief of bij een charcuterieschotel.

Rioja - 2015 - Rood (0,75L) In de neus vinden we aroma’s van rood rijp fruit, rode bessen en kruiden. In de mond is de wijn fruitig, iets voller, kruidig, makkelijk drinkbaar. Kan gedronken worden als aperitief maar past ook bij tapas en lichte gerechten.

Spanje, Navarra

FRUITIG & KRUIDIG magnum pakket

44,40 €

17

kartonnen doos

I T A L I A A N S E W I J N E N

18

Dit prachtige wijndomein in de Langhe regio is sinds 2014 in bio conversie. In 2018 haalde ze hun bio label binnen voor de Barbera, Dolcetto en de Nebbiolo. De naam “Cucco”, is de top van de berg waar het wijndomein is gelegen en weergeeft de hoge ligging in het locale dialect als waar ook de oudste wijngaard ligt, Vigna Cucco.

TENUTA CUCCO |

ITALIAANSKRACHTIG

pakket 36,35 €

Italië, Piemonte, Langhe

19

Langhe - 100% Chardonnay - 2016 - Wit Deze prachtige, volle Chardonnay wordt gemaakt van handgeplukte druiven op 350 m hoogte. Ze geven mooie fruitige aroma’s van citrusvruchten, rijpe ananas, hagedoorn en complexe aroma’s van vanille, geroosterde toetsen, gegrild brood. Een deel van de wijn oudert 12 maanden in houten eiken vaten en wordt daarna geblend met het andere deel dat op inoxen cuves verblijft. Mooie, vettige wijn.

Langhe Rosso - Nebbiolo, Barbera, Merlot en Cabernet Sauvignon - 2014 - Rood Deze Langhe Rosso is een blend van 4 druiven. De druiven worden geteeld op 400m hoogte. De wijn ondergaat een rijping gedurende 12 maanden in kleine houten vaten. De neus is vol van rood rijp fruit, donkere bessen, kruidig, geroosterde toetsen en hints van rozen, vanille. 2014 is prachtig jaar dat nu mooi drinkbaar is.

kartonnen doos

Schola Sarmenti is een prachtige parel gelegen in de hak van Italië, Puglia is de naam van deze wijnregio. Op het platteland van Salento kan je op het rode terroir wandelen met gretige zonnestralen op je gezicht. Dit is zo’n mooi familiebedrijf dat werd opgericht in //… Ze werken met de typische druivensoorten van daar: Fiano, Negroamaro en Primi-tivo. Zeer oude wijnstokken, prachtig terroir en enorm warm klimaat en super getalen-teerde mensen zorgen voor heel lekkere prijs kwaliteitswijnen. Een van de bestsellers van het gamma van Verivino.

SCHOLA SARMENTI |

FRUITIG & ROND pakket

22,00 €

Italië, Puglia

20

Candora - 2017 - 100% Chardonnay - Wit Deze witte wijn is gemaakt van Chardonnay druiven geteeld in de Puglia streek. Dit warm klimaat zorgt voor een zonnige, intense wijn. De wijn is heel fruitig, citrusvruch-ten, floraal. Door een zeer lichte houtlagering zijn er ook toetsen van vanille en hints van geroosterd brood. Zeer mooie wijn, kan als aperitief maar ook bij een visgerecht met een iets rondere saus. Critera - 2017 - 100% Primitivo - Rood Deze rode wijn is gemaakt van Primitivo druiven, de bekendste druif uit Puglia. Deze wijn is fris en fruitig, donker fruit. De kruiden domineren. Deze wijn is gevinifieerd in inoxen cuves om het fruitig karakter in de druif optimaal naar boven te laten komen. Stevige rode wijn.

kartonnen doos

FRUITIG & ROND pakket

29,00 €houten kist

Schola Sarmenti is een prachtige parel gelegen in de hak van Italië, Puglia is de naam van deze wijnregio. Op het platteland van Salento kan je op het rode terroir wandelen met gretige zonnestralen op je gezicht. Dit is zo’n mooi familiebedrijf dat werd opgericht in //… Ze werken met de typische druivensoorten van daar: Fiano, Negroamaro en Primi-tivo. Zeer oude wijnstokken, prachtig terroir en enorm warm klimaat en super getalen-teerde mensen zorgen voor heel lekkere prijs kwaliteitswijnen. Een van de bestsellers

SCHOLA SARMENTI |

FRUITIG & ROND pakket

22,00 €

Italië, Puglia

21

Fiano - 2018 - 100% Fiano - Wit Fiano is een lokale druif uit Puglia. Deze witte wijn is zeer fris, fruitig en heeft ook florale toetsen. Hints van papaya, citrusvruchten. In de mond is de wijn fruitig maar komt vooral het mineraal karakter naar boven. Stevig en mondvullend. Kan als aperitief maar ook bij salades en visgerechten met een citrussaus.

Roccamora - 2017 - 100% Roccamora - Rood Dit is de lievelingswijn van papa Roger. Roccamora is een volle rode wijn uit de Puglia regio, 100% Negroamaro druiven gevinifieerd in inoxen cuves om de fruitigheid van de wijn te benadrukken. De neus geeft heel veel aroma’s van donkere bessen, vegetale toetsen. Sappige rode wijn, makkelijk drinkbaar. Nodigt uit voor nog een glaasje.

FRUITIG & ROND pakket

29,00 €houten kist

kartonnen doos

Schola Sarmenti is een prachtige parel gelegen in de hak van Italië, Puglia is de naam van deze wijnregio. Op het platteland van Salento kan je op het rode terroir wandelen met gretige zonnestralen op je gezicht. Dit is zo’n mooi familiebedrijf dat werd opgericht in //… Ze werken met de typische druivensoorten van daar: Fiano, Negroamaro en Primi-tivo. Zeer oude wijnstokken, prachtig terroir en enorm warm klimaat en super getalen-teerde mensen zorgen voor heel lekkere prijs kwaliteitswijnen. Een van de bestsellers

SCHOLA SARMENTI |Italië, Puglia

22

Fiano - 2018 - 100% Fiano - Wit

Fiano is een lokale druif uit Puglia. Deze witte wijn is zeer fris, fruitig en heeft ook florale toetsen. Hints van papaya, citrusvruchten. In de mond is de wijn fruitig maar komt vooral het mineraal karakter naar boven. Stevig en mondvullend. Kan als aperitief maar ook bij salades en visgerechten met een citrussaus.

Candora - 2017 - 100% Chardonnay - Wit Deze witte wijn is gemaakt van Chardonnay druiven geteeld in de Puglia streek. Dit warm klimaat zorgt voor een zonnige, intense wijn. De wijn is heel fruitig, citrusvruch-ten, floraal. Door een zeer lichte houtlagering zijn er ook toetsen van vanille en hints van geroosterd brood. Zeer mooie wijn, kan als aperitief maar ook bij een visgerecht met een iets rondere saus.

Roccamora - 2017 - 100% Roccamora - Rood Dit is de lievelingswijn van papa Roger. Roccamora is een volle rode wijn uit de Puglia regio, 100% Negroamaro druiven gevinifieerd in inoxen cuves om de fruitigheid van de wijn te benadrukken. De neus geeft heel veel aroma’s van donkere bessen, vegetale toetsen. Sappige rode wijn, makkelijk drinkbaar. Nodigt uit voor nog een glaasje.

Critera - 2017 - 100% Primitivo - Rood Deze rode wijn is gemaakt van Primitivo druiven, de bekendste druif uit Puglia. Deze wijn is fris en fruitig, donker fruit. De kruiden domineren. Deze wijn is gevinifieerd in inoxen cuves om het fruitig karakter in de druif optimaal naar boven te laten komen. Stevige rode wijn

PAKKET KRACHTIG

27 €

Italië, Puglia

23

Nerio - 2014 - 80% Negroamaro, 20% Malvasia Nera - Rood Deze wijn staat gerangschikt in de top 100 van Wine Spectator. Het is een blend van de Negroamaro druif met Malvasia Nera. 50 jaar oude wijnstokken. Vinificatie gedurende 8 maanden in Franse houten vaten. De wijn is vol, stevig in de mond met aroma’s van donkerrood fruit, kruiden en geroosterde toetsen.

Cubardi - 2015 - 100% Primitivo - Rood Lievelingswijn van Laure binnen het assortiment van Schola Sarmenti. Zeer stevige en krachtige Primitivo. 65 jaar oude wijnstokken. Rijping gedurende 6 maanden in gebruikte Franse vaten, medium getoast. Een extraordinair aromatisch boeket geven intense aroma’s van rijp rood fruit weer, geroosterde toetsen, tabak en hints van donkere chocolade en koffie op het einde.

FRUITIG & ROND pakket

72,90 €

FRUITIG & ROND pakket

80,00 €houten kist

kartonnen doos

Marco Mosconi is de derde generatie wijnboeren en zet de traditie van zijn familie verder. Marco Mosconi is een klein en familiaal wijndomein in de Veneto regio en Marco begon in 2006 om wijn te maken voor zichzelf. Marco maakt biodynamische wijnen, dit houdt in dat hij geen pesticiden herbiciden gebruikt in de wijngaard en verder in het pro-ductieproces houdt hij rekening met de stand van de maan en de planeten bij het maken van de wijn. Goede en gezonde wijn start bij goede en zeer gezonde wijnstokken.

MARCO MOSCONI |

MINERAALpakket

52,00 €

Italië, Veneto

24

Soave - Corte Paradiso - 2016 - Wit Deze Soave is een monovarietal wijn gemaakt van Garganega druiven. De stokken hebben een ouderdom van 25 tot 35 jaar. In de neus is de wijn heel fruitig met florale toetsen en citrusvruchten. In de mond is de wijn fris en fruitig en heeft een mineraal karakter in de afdronk.

Valpolicella - Monte Curto - 2016 - Rood Deze Valpolicella is een blend van Corvina, Corvinone en Rondinella. Wijnstokken hebben een ouderdom van 10 tem 35 jaar. De wijn is gevinifieerd in inoxen cuves om de fruitigheid van de wijn meer te benadrukken. In de neus vinden we vele fruitige aroma’s van rood rijp fruit en een lichte kruidigheid. In de mond is de wijn fruitig, mooie sappig-heid en mooie kruiden.

Valpolicella Superiore - 2015 - Rood Deze Valpolicella Superiore is een blend van Corvina, Corvinone, Rondinella, Croati-na en Oselata. De wijn is gevinifieerde gedurende 24 maanden in Franse eiken vaten. De wijn is fruitig met aroma’s van rood fruit en donkere bessen, kruidig. De wijn heeft gerijpt in Franse eiken vaten gedurende 24 maanden. De wijn heeft veel potentieel, hij is drinkbaar vanaf 2018 en kan bewaard worden tot 2024.

kartonnen doos

Alberto Burzi is een nieuwe generatie wijnproducent die gebaseerd is in La Morra in Barolo. Alberto heeft een enorme passie voor wijn en voor het landschap waar hij is geboren. Hij heeft een stuk land geërfd van zijn voorouders met historische wijngaarden van de meest prestigieuze cru van Barolo. Zijn doel is om wijn te maken die de band tussen het landschap en de druivenstok symboliseert en waarbij de elegantie van de wijn de kracht van de tannines kan domineren

BURZI |

ELEGANT & COMPLEX

pakket 75,50 €

Italië, Piemonte

25

Barbera d’Alba - Plaustra - 2015 - Rood Deze wijn is gemaakt van de Barbera druif. Plaustra is een gebied in het dorpje Santa Ma-ria in La Morra op het heuvelland. De malolactische gisting en het rijpingsproces wor-den uitgevoerd in inoxen cuves. In de neus vinden we aroma’s van rood rijp fruit, rode bessen, kruiden, licht geroosterde toetsen. In de mond is de wijn rond, fruitig, kruidig met stevige tannines. De wijn heeft nog een mooi potentieel om te ouderen gedurende 3 à 5 jaren.

Langhe - Runcaja - Nebbiolo - 2015 - Rood Deze rode wijn is gemaakt van Nebbiolo druiven. De alcoholische fermentatie en de malolactische gisting worden uitgevoerd in houten eiken vaten van 500L. De wijn rijpt verder gedurende 6 maanden in grote tonneaux. In de neus vinden we aroma’s van rood rijp fruit, kruiden, licht geroosterde toetsen, mooi verweven tannines. Mooi potentieel.

Barolo - Nebbiolo - 2013 - Rood Met deze stijl van Barolo wil Alberto Burzi een typische klassieke generieke Barolo maken waar traditioneel druiven werden geblend van verschillende stukken wijngaarden. Met deze filosofie wilde hij teruggaan naar de traditie en het toepassen van structuur en aroma’s van de verschillende wijngaarden om zo een klassieke Barolo te maken. De ma-lolactische gisting en de rijping van de wijn gebeurt in grote Oostenrijkse houten vaten van 30hl. In de neus vinden we aroma’s van rood fruit, kruiden, vegetale toetsen, humus, champignons. Geroosterde toetsen die aan de wijn worden gegeven door de houtlage-

kartonnen doos

Castello di Radda is een wijndomein dat is gelegen op de oostelijke heuvels in het dorpje Radda. In 2003 kwam dit wijndomein in hadden van de Beretta familie die zich in de wijn wilden storten. Dit wijndomein is 45 ha groot en deze familie investeerde in een splinternieuwe wijnkelder die ontworpen werd door architect Spartaco Mori. Ze maken prachtige wijnen van instap tot grote toppers aan een betaalbare prijs.

CASTELLO DI RADDA|

ELEGANT & COMPLEX 52,19 €

Italië, Toscane

26

Granbruno - 2017 - Merlot, Sangiovese - Rood De Merlot druiven komen van een koeler klimaat wijngaard en zorgen voor extra fris-heid, mooie elegantie en zachtheid in de wijn. De Sangiovese druiven komen van een jonge Chianti Classico wijngaard en zorgen voor meer kruidigheid. In de neus vinden we aroma’s van rood rijp fruit, mooie kruidigheid en zeer zachte tanni-nes. Makkelijk drinkbare rode wijn. Zelfs dames die niet graag rode wijn drinken vallen voor de zachte structuur van deze Granbruno.

Chianti Classico - 2015 - Sangiovese - Rood Deze Chianti Classico is een blend van 90% Sangiovese en 10% andere druiven. De wijnstokken staan op een 400m hoogte. De alcoholische fermentatie vindt plaats in inoxen cuves. De malolactische gisting gebeurt in inoxen cuves als in Sloveense houten eiken vaten van 20hl. In de neus vinden we aroma’s van donker fruit, kruiden, hout, vanille. In de mond is de wijn stevig, sappig, donker fruit en geroosterde toetsen.

Chianti Classico Riserva - 2014 - Rood Deze Chianti Classico Riserva DOCG is gemaakt van enkel en alleen Sangiovese drui-ven. De malolactische gisting vindt voor 20% plaats in houten eiken vaten en de over-blijvende 30hl in inoxen cuves. De maturatie vindt plaats voor 20% in nieuwe Franse eiken tonneaux en 80% in gebruikte houten tonneaux en 20hl in ovale Sloveense eiken vaten gedurende 20 maanden. De wijn is fruitig, mooie kruiden, geroosterde toetsen en stevige tannines. Deze wijn heeft nog een zeer mooi potentieel om te ouderen.

kartonnen doos

Castello di Radda is een wijndomein dat is gelegen op de oostelijke heuvels in het dorpje Radda. In 2003 kwam dit wijndomein in hadden van de Beretta familie die zich in de wijn wilden storten. Dit wijndomein is 45 ha groot en deze familie investeerde in een splinternieuwe wijnkelder die ontworpen werd door architect Spartaco Mori. Ze maken prachtige wijnen van instap tot grote toppers aan een betaalbare prijs.

CASTELLO DI RADDA |Italië, Toscane

27

Chianti Classico - 2015 - Sangiovese - Rood (1,5L) Deze Chianti Classico is een blend van 90% Sangiovese en 10% andere druiven. De wijnstokken staan op een 400m hoogte. De alcoholische fermentatie vindt plaats in inoxen cuves. De malolactische gisting gebeurt in inoxen cuves als in Sloveense houten eiken vaten van 20hl. In de neus vinden we aroma’s van donker fruit, kruiden, hout, va-nille. In de mond is de wijn stevig, sappig, donker fruit en geroosterde toetsen. Prachtige magnum fles om cadeau te geven of om mee uit te pakken op een feestje.

FRUITIGE magnum

32,10 €kartonnen doos

Castello di Radda is een wijndomein dat is gelegen op de oostelijke heuvels in het dorpje Radda. In 2003 kwam dit wijndomein in hadden van de Beretta familie die zich in de wijn wilden storten. Dit wijndomein is 45 ha groot en deze familie investeerde in een splinternieuwe wijnkelder die ontworpen werd door architect Spartaco Mori. Ze maken prachtige wijnen van instap tot grote toppers aan een betaalbare prijs.

CASTELLO DI RADDA |Italië, Toscane

28

Chianti Classico Riserva - 2014 - Rood (1,5L)

Deze Chianti Classico Riserva DOCG is gemaakt van enkel en alleen Sangiovese drui-ven. De malolactische gisting vindt voor 20% plaats in houten eiken vaten en de over-blijvende 30hl in inoxen cuves. De maturatie vindt plaats voor 20% in nieuwe Franse eiken tonneaux en 80% in gebruikte houten tonneaux en 20hl in ovale Sloveense eiken vaten gedurende 20 maanden. De wijn is fruitig, mooie kruiden, geroosterde toetsen en stevige tannines. Deze wijn heeft nog een zeer mooi potentieel om te ouderen. Prachtige magnum fles voor bij een lekker stukje rood vlees.

KRACHTIGEmagnum

52,10 €kartonnen doos

Schola Sarmenti is een prachtige parel gelegen in de hak van Italië, Puglia is de naam van deze wijnregio. Op het platteland van Salento kan je op het rode terroir wandelen met gretige zonnestralen op je gezicht. Dit is zo’n mooi familiebedrijf dat werd opgericht in //… Ze werken met de typische druivensoorten van daar: Fiano, Negroamaro en Primi-tivo. Zeer oude wijnstokken, prachtig terroir en enorm warm klimaat en super getalen-teerde mensen zorgen voor heel lekkere prijs kwaliteitswijnen. Een van de bestsellers van het gamma van Verivino.

SCHOLA SARMENTI |Italië, Puglia

29

Roccamora - 2017 - 100% Negroamaro - Rood (1,5L) Dit is de lievelingswijn van papa Roger. Roccamora is een volle rode wijn uit de Puglia regio, 100% Negroamaro druiven gevinifieerd in inoxen cuves om de fruitigheid van de wijn te benadrukken. De neus geeft heel veel aroma’s van donkere bessen, vegetale toetsen. Sappige rode wijn, makkelijk drinkbaar. Nodigt uit voor nog een glaasje. Deze magnum fles is ideaal als cadeau en heeft een uitstekend prijs kwaliteit kaartje

FRUITIG & VOL magnum

22,10 €

FRUITIG & VOL magnum

32,00 €houten kist

kartonnen doos

Schola Sarmenti is een prachtige parel gelegen in de hak van Italië, Puglia is de naam van deze wijnregio. Op het platteland van Salento kan je op het rode terroir wandelen met gretige zonnestralen op je gezicht. Dit is zo’n mooi familiebedrijf dat werd opgericht in //… Ze werken met de typische druivensoorten van daar: Fiano, Negroamaro en Primi-tivo. Zeer oude wijnstokken, prachtig terroir en enorm warm klimaat en super getalen-teerde mensen zorgen voor heel lekkere prijs kwaliteitswijnen. Een van de bestsellers van het gamma van Verivino.

SCHOLA SARMENTI |Italië, Puglia

30

Critera - 2016 - 100% Primitivo - Rood (1,5L) Deze rode wijn is gemaakt van Primitivo druiven, de bekendste druif uit Puglia. Deze wijn is fris en fruitig, donker fruit. De kruiden domineren. Deze wijn is gevinifieerd in inoxen cuves om het fruitig karakter in de druif optimaal naar boven te laten komen. Stevige rode wijn.

FRUITIG & VOL magnum

22,10 €

FRUITIG & VOL magnum

32,00 €houten kist

kartonnen doos

Schola Sarmenti is een prachtige parel gelegen in de hak van Italië, Puglia is de naam van deze wijnregio. Op het platteland van Salento kan je op het rode terroir wandelen met gretige zonnestralen op je gezicht. Dit is zo’n mooi familiebedrijf dat werd opgericht in //… Ze werken met de typische druivensoorten van daar: Fiano, Negroamaro en Primi-tivo. Zeer oude wijnstokken, prachtig terroir en enorm warm klimaat en super getalen-teerde mensen zorgen voor heel lekkere prijs kwaliteitswijnen. Een van de bestsellers van het gamma van Verivino.

SCHOLA SARMENTI |

31

Nerio - 2014 - Negroamaro & Malvasia Nera - Rood (1,5L)

Deze wijn staat gerangschikt in de top 100 van Wine Spectator. Het is een blend van de Negroamaro druif met Malvasia Nera. 50 jaar oude wijnstokken. Vinificatie gedurende 8 maanden in Franse houten vaten. De wijn is vol, stevig in de mond met aroma’s van donkerrood fruit, kruiden en geroosterde toetsen. Ideale magnum om te openen bij een familiefeest waar een lekker stuk rood vlees wordt verorberd.

KRACHTIGE magnum

35,10 €

KRACHTIGE magnum

45,10 €houten kist

kartonnen doos

Italië, Puglia

Schola Sarmenti is een prachtige parel gelegen in de hak van Italië, Puglia is de naam van deze wijnregio. Op het platteland van Salento kan je op het rode terroir wandelen met gretige zonnestralen op je gezicht. Dit is zo’n mooi familiebedrijf dat werd opgericht in //… Ze werken met de typische druivensoorten van daar: Fiano, Negroamaro en Primi-tivo. Zeer oude wijnstokken, prachtig terroir en enorm warm klimaat en super getalen-teerde mensen zorgen voor heel lekkere prijs kwaliteitswijnen. Een van de bestsellers van het gamma van Verivino.

SCHOLA SARMENTI |Italië, Puglia

32

Cubardi - 2014 - 100% Primitivo - Rood (1,5L) Lievelingswijn van Laure binnen het assortiment van Schola Sarmenti. Zeer stevige en krachtige Primitivo. 65 jaar oude wijnstokken. Rijping gedurende 6 maanden in gebruikte Franse vaten, medium getoast. Een extraordinair aromatisch boeket geven intense aroma’s van rijp rood fruit weer, geroosterde toetsen, tabak en hints van donkere chocolade en koffie op het einde. Als je iets speciaal wil openen voor een grote groep is dit de ideale keuze. Zorg dat er een geweldig stuk rood vlees bij kan gegeten worden ofwel om gewoon lekker van te genieten.

KRACHTIGE magnum

37,10 €

KRACHTIGE magnum

47,10 €houten kist

kartonnen doos

Castello di Radda is een wijndomein dat is gelegen op de oostelijke heuvels in het dorpje Radda. In 2003 kwam dit wijndomein in hadden van de Beretta familie die zich in de wijn wilden storten. Dit wijndomein is 45 ha groot en deze familie investeerde in een splinternieuwe wijnkelder die ontworpen werd door architect Spartaco Mori. Ze maken prachtige wijnen van instap tot grote toppers aan een betaalbare prijs.

CASTELLO DI RADDA |Italië, Toscane

33

Granbruno - 2017 - Merlot, Sangiovese - Rood (0,75L) De Merlot druiven komen van een koeler klimaat wijngaard en zorgen voor extra frisheid, mooie elegantie en zachtheid in de wijn. De Sangiovese druiven komen van een jonge Chianti Classico wijngaard en zorgen voor meer kruidigheid. In de neus vinden we aroma’s van rood rijp fruit, mooie kruidigheid en zeer zachte tannines. Makkelijk drinkbare rode wijn. Zelfs dames die niet graag rode wijn drinken vallen voor de zachte structuur van deze Granbruno

Chianti Classico Riserva - 2013 - Sangiovese - Rood (0,75L) Deze Chianti Classico is een blend van 90% Sangiovese en 10% andere druiven. De wijnstokken staan op een 400m hoogte. De alcoholische fermentatie vindt plaats in inoxen cuves. De malolactische gisting gebeurt in inoxen cuves als in Sloveense houten eiken vaten van 20hl. In de neus vinden we aroma’s van donker fruit, kruiden, hout, vanille. In de mond is de wijn stevig, sappig, donker fruit en geroosterde toetsen. Prachtige magnum fles om cadeau te geven of om mee uit te pakken op een feestje.

Vigna Il Corno - 2013 - Sangiovese - Rood (0,75L) De Sangiovese druiven komen van een single vineyard vanop 400m hoogte. Deze single vineyard noemt “Il Corno”, vertaald als de Hoorn. De alcoholische fermentatie vindt plaats in 50hl inoxen cuves met schilmaceratie gedurende 4 weken. De malolactische gisting neemt volledig plaats in nieuwe 5hl houten vaten samen met de droesem gedu-rende 5 maanden. De rijping duurt verder gedurende 20 maanden in dezelfde houten vaten. In de neus is de wijn heel fruitig, kruiden, geroosterde toetsen, complex. In de mond is de wijn krachtig, heel veel fruit, kruidig en vegetale toetsen, zeer elegante tanni-nes. Als het iets specialer mag zijn is dit een uitstekende keuze.

LUXE pakket

87,50 €kartonnen doos

Castello di Radda is een wijndomein dat is gelegen op de oostelijke heuvels in het dorpje Radda. In 2003 kwam dit wijndomein in hadden van de Beretta familie die zich in de wijn wilden storten. Dit wijndomein is 45 ha groot en deze familie investeerde in een splinternieuwe wijnkelder die ontworpen werd door architect Spartaco Mori. Ze maken prachtige wijnen van instap tot grote toppers aan een betaalbare prijs.

CASTELLO DI RADDA |Italië, Toscane

34

Granbruno - 2017 - Merlot, Sangiovese - Rood (0,75L) De Merlot druiven komen van een koeler klimaat wijngaard en zorgen voor extra fris-heid, mooie elegantie en zachtheid in de wijn. De Sangiovese druiven komen van een jonge Chianti Classico wijngaard en zorgen voor meer kruidigheid. In de neus vinden we aroma’s van rood rijp fruit, mooie kruidigheid en zeer zachte tanni-nes. Makkelijk drinkbare rode wijn. Zelfs dames die niet graag rode wijn drinken vallen voor de zachte structuur van deze Granbruno

Chianti Classico - 2016 - Sangiovese - Rood (0,75L) Deze Chianti Classico is een blend van 90% Sangiovese en 10% andere druiven. De wijnstokken staan op een 400m hoogte. De alcoholische fermentatie vindt plaats in inoxen cuves. De malolactische gisting gebeurt in inoxen cuves als in Sloveense houten eiken vaten van 20hl. In de neus vinden we aroma’s van donker fruit, kruiden, hout, va-nille. In de mond is de wijn stevig, sappig, donker fruit en geroosterde toetsen. Prachtige magnum fles om cadeau te geven of om mee uit te pakken op een feestje.

Chianti Classico Riserva - 2013 - Sangiovese - Rood (0,75L) Deze Chianti Classico Riserva DOCG is gemaakt van enkel en alleen Sangiovese druiven. De malolactische gisting vindt voor 20% plaats in houten eiken vaten en de overblijvende 30hl in inoxen cuves. De maturatie vindt plaats voor 20% in nieu-we Franse eiken tonneaux en 80% in gebruikte houten tonneaux en 20hl in ovale Sloveense eiken vaten gedurende 20 maanden. De wijn is fruitig, mooie kruiden, geroosterde toetsen en stevige tannines. Deze wijn heeft nog een zeer mooi poten-tieel om te ouderen. Prachtige magnum fles voor bij een lekker stukje rood vlees.

PAKKET KRACHTIG

27 €

Italië, Toscane

35

Vigna Il Corno - 2013 - Sangiovese - Rood (0,75L) De Sangiovese druiven komen van een single vineyard vanop 400m hoogte. Deze single vineyard noemt “Il Corno”, vertaald als de Hoorn. De alcoholische fermentatie vindt plaats in 50hl inoxen cuves met schilmaceratie gedurende 4 weken. De malolactische gisting neemt volledig plaats in nieuwe 5hl houten vaten samen met de droesem gedu-rende 5 maanden. De rijping duurt verder gedurende 20 maanden in dezelfde houten vaten. In de neus is de wijn heel fruitig, kruiden, geroosterde toetsen, complex. In de mond is de wijn krachtig, heel veel fruit, kruidig en vegetale toetsen, zeer elegante tanni-nes. Als het iets specialer mag zijn is dit een uitstekende keuze.

LUXE pakket

102,50 €kartonnen doos

Italië, Lombardije, Franciacorta D

OC

G

Franciacorta is de champagne van Italië. Wijndomein Lo Sparviere is een prachtig huis dat zeer mooie prijs kwaliteit Franciacorta maakt in Lombardije. Hieronder meer infor-matie over twee verschillende cuvées uit hun gamma.

LO SPARVIERE|

36

Cuvée N°7 - 100% Chardonnay - Brut (0,75L) Deze Franciacorta is gemaakt door de traditionele methode met dubbele gisting op de fles. De wijn ligt sur lattes gedurende 30 maanden. Het is een Blanc de Blancs Francia-corta, waarbij ze enkel Chardonnay druiven gebruiken. De dosage bedraagt 9g/l. In de neus vinden we aroma’s van honing, rijp wit fruit zoals perzik, boterige nuances van de Chardonnay druif, noten, vooral amandel en toetsen van geroosterd brood. In de mond is de Franciacorta zeer elegant, minerale toetsen, zachte structuur en mooie afdronk.

Satèn - 100% Chardonnay - Brut (0,75L) Deze Franciacorta is ook gemaakt van enkel Chardonnay druiven. De fermentatie vindt voor 20% plaats in 5hl tonneaux en ondergaat een malolactische gisting. De wijn ligt 24 maanden sur lattes. Deze Franciacorta is iets donkerder van kleur. In de neus vinden we florale toetsen, toetsen van gegrild brood en petits fours, iets ronder en voller in de mond. De dosage is 7 g/l.

LUXE BUBBELS pakket

44,50 €kartonnen doos

Schola Sarmenti is een prachtige parel gelegen in de hak van Italië, Puglia is de naam van deze wijnregio. Op het platteland van Salento kan je op het rode terroir wandelen met gretige zonnestralen op je gezicht. Dit is zo’n mooi familiebedrijf dat werd opgericht in //… Ze werken met de typische druivensoorten van daar: Fiano, Negroamaro en Primi-tivo. Zeer oude wijnstokken, prachtig terroir en enorm warm klimaat en super getalen-teerde mensen zorgen voor heel lekkere prijs kwaliteitswijnen. Een van de bestsellers van het gamma van Verivino.

SCHOLA SARMENTI |Italië, Puglia

37

18 - 2014 - 100% Primitivo - Rood (0,75L) Diciotto is de top cuvée uit het gamma van Schola Sarmenti. De wijn is gemaakt van 85 jaar oude wijnstokken, een uiterst pure versie van de Primitivo druif. De wijn ondergaat een houtlagering gedurende 14 maanden in nieuwe medium getoaste Franse houten vaten. De wijn rijpt 12 maanden verder in de fles. In de neus vinden we fantastische aroma’s van rode vruchten, balsamico, geroosterde toetsen en zeer kruidige aroma’s. In de mond is de wijn krachtig, vol, fluwelen tannines die ongelofelijke gevoel geven. We vinden dezelfde smaken terug van donker fruit, krui-den, krachtige tannines die zo mooi geïntegreerd zijn in de wijn. Een echte meditatiewijn. Puur genot.

KRACHTIGE topper

55,40 €kartonnen doos

Het wijndomein De Stefani ligt in de heuvelachtige regio Veneto tussen Conegliano en Valdobbiadene, Unesco werelderfgoed. Deze regio ligt ten noorden van Treviso en Venetië op zo’n 300m boven het zeeniveau. Ze maken prachtige Prosecco’s maar ook zeer mooie stille wijnen met mooie diepgang, mineraliteit en lengte.

DE STEFANI |

FRUITIG & VOLmagnum pakket 36,90 €

Italië, Veneto

38

Vitalys - Chardonnay Piave DOC - 2016 - Wit - 75cl Deze Chardonnay komt uit Venetië en weet je zeker en vast te verleiden. De wijngaard ligt op een 10 km van de Adriatische zee en 50 km van de Dolomieten. In de neus vinden we aroma’s van citrusvruchten, groene appel, florale toetsen en licht minerale toetsen van het terroir. In de mond is de wijn fris en fruitig, appel, amandel en minerale toetsen. De wijn is zacht en heeft een aangename lengte.

Solèr - 2015 - Rood (0,75L) Deze krachtige rode wijn is een blend van 5 druiven: Merlot, Cabernet Sauvignon, Car-menere, Refosco en Marzemino. De Marzemino en Refosco druiven worden gedroogd, de andere druiven volgen een klassieke vinificatie temperatuur gecontroleerd. De wijn rijpt verder gedurende 12 maanden in houten eiken vaten, gevolgd door een volgende rijping van 12 maanden in de fles. In de neus vinden we aroma’s van pruim, violette en kruiden. In de mond is de wijn krachtig, vol van donker fruit, zeer kruidig en lange afdronk.

kartonnen doos

Het wijndomein De Stefani ligt in de heuvelachtige regio Veneto tussen Conegliano en Valdobbiadene, Unesco werelderfgoed. Deze regio ligt ten noorden van Treviso en Venetië op zo’n 300m boven het zeeniveau. Ze maken prachtige Prosecco’s maar ook zeer mooie stille wijnen met mooie diepgang, mineraliteit en lengte.

DE STEFANI |Italië, Veneto

39

Millesimato - 100% Glera - Extra dry (0,75L) De Prosecco 0.15 Millesimato wordt geproduceerd volgens een innovatieve vinifica-tiemethode. De most wordt gekoeld tot 0°C gevolgd door een enkele fermentatie op 15°C. De prosecco is heel fruitig met typische fruit aroma’s van rijpe appel, banaan en florale toetsen. In de mond is de prosecco fruitig, makkelijk drinkbaar en heeft een medium lange afdronk.

FRUITIGE PROSECCO 15,50 €

kartonnen doos

L”Astemia Pentita staat al langer gekend als het bekende en beruchte Barolo wijndomein vol met design en nieuwigheden. Ze hebben een speciale lijn ontworpen in wit, rosé en rood waar ze een patent hebben op hun gekke mannetjes en vrouwtjes flessen. Ze trek-ken meteen de aandacht en zijn wel super om cadeau te geven aan een fantastisch koppel dat graag wijn drinkt, die pas hun jawoord hebben gegeven of gewoon wijnliefhebbers die ook met design bezig zijn.

L”ASTEMIA PENTITA |Italië, Piem

onte

40

Armonico - Chardonnay, Arneis en Sauvignon Blanc - Wit (0,75L) Armonico is een blend van 3 witte druiven: Chardonnay, Arneis en Sauvignon Blanc. In de neus vind je aroma’s van wit rijp fruit zoals perzik, peer, ook kruidige hints als salie en rozemarijn. In de mond is de wijn fris en fruitig met een mineraal karakter. Lekker met kazen, een frisse salade of bij wit vlees.

Dinamico - 80% Nebbiolo & 20% Barbera - Rood (0,75L) Dinamico is de rode wijn in deze lijn en is gemaakt van Nebbiolo en Barbera druiven. Na de malolactische gisting wordt er een mooie blend gemaakt van deze twee druiven en ondergaan ze een rijping van 4 maanden in barriques en tonneaux van 5hl. Barbera zorgt voor heel veel rood fruit in de neus, kruiden en de Nebbiolo gaat zorgen voor meer vegetale hints, kruiden. In principe is deze wijn de kleine broer van een Barolo maar hij valt juist buiten de appellatie. In de mond is hij stevig, vlezig, veel rood fruit, donkere bessen, kruidig, humus, stevige tannines en toch sappig in de mond.

TOPKOPPEL MAN & VROUW

42,50 €

TOPKOPPEL MAN & VROUW

52,50 €houten kist

kartonnen doos

L”Astemia Pentita staat al langer gekend als het bekende en beruchte Barolo wijndomein vol met design en nieuwigheden. Ze hebben een speciale lijn ontworpen in wit, rosé en rood waar ze een patent hebben op hun gekke mannetjes en vrouwtjes flessen. Ze trek-ken meteen de aandacht en zijn wel super om cadeau te geven aan een fantastisch koppel dat graag wijn drinkt, die pas hun jawoord hebben gegeven of gewoon wijnliefhebbers die ook met design bezig zijn.

L”ASTEMIA PENTITA |

TOPKOPPEL MAN & VROUW

33,90 €

Italië, Piemonte

41

Armonico - Chardonnay, Arneis en Sauvignon Blanc - Wit (0,75L) Armonico is een blend van 3 witte druiven: Chardonnay, Arneis en Sauvignon Blanc. In de neus vind je aroma’s van wit rijp fruit zoals perzik, peer, ook kruidige hints als salie en rozemarijn. In de mond is de wijn fris en fruitig met een mineraal karakter. Lekker met kazen, een frisse salade of bij wit vlees.

Adorabile - 80% Nebbiolo & 20% Barbera - Rosé (0,75L) Deze rosé wordt gemaakt door kort contact met de schillen wat zorgt voor de kleur van de wijn. Daarna volgt deze wijn het procedé van de vinificatie van een witte wijn. In de neus vinden we aroma’s van rood klein fruit zoals framboos, bosaardbei, pruim. In de mond is er een mooie spanning, mineraal karakter met een klein bittertje in de afdronk.

kartonnen doos

L”Astemia Pentita staat al langer gekend als het bekende en beruchte Barolo wijndomein vol met design en nieuwigheden. Ze hebben een speciale lijn ontworpen in wit, rosé en rood waar ze een patent hebben op hun gekke mannetjes en vrouwtjes flessen. Ze trek-ken meteen de aandacht en zijn wel super om cadeau te geven aan een fantastisch koppel dat graag wijn drinkt, die pas hun jawoord hebben gegeven of gewoon wijnliefhebbers die ook met design bezig zijn.

L”ASTEMIA PENTITA |Italië, Piem

onte

42

Adorabile - 80% Nebbiolo & 20% Barbera - Rosé (0,75L) Deze rosé wordt gemaakt door kort contact met de schillen wat zorgt voor de kleur van de wijn. Daarna volgt deze wijn het procedé van de vinificatie van een witte wijn. In de neus vinden we aroma’s van rood klein fruit zoals framboos, bosaardbei, pruim. In de mond is er een mooie spanning, mineraal karakter met een klein bittertje in de afdronk.

Dinamico - 80% Nebbiolo & 20% Barbera - Rood (0,75L) Dinamico is de rode wijn in deze lijn en is gemaakt van Nebbiolo en Barbera druiven. Na de malolactische gisting wordt er een mooie blend gemaakt van deze twee druiven en ondergaan ze een rijping van 4 maanden in barriques en tonneaux van 5hl. Barbera zorgt voor heel veel rood fruit in de neus, kruiden en de Nebbiolo gaat zorgen voor meer vegetale hints, kruiden. In principe is deze wijn de kleine broer van een Barolo maar hij valt juist buiten de appellatie. In de mond is hij stevig, vlezig, veel rood fruit, donkere bessen, kruidig, humus, stevige tannines en toch sappig in de mond.

TOPKOPPEL MAN & VROUW

42,50 €

TOPKOPPEL MAN & VROUW

52,50 €houten kist

kartonnen doos

L”Astemia Pentita staat al langer gekend als het bekende en beruchte Barolo wijndomein vol met design en nieuwigheden. Ze hebben een speciale lijn ontworpen in wit, rosé en rood waar ze een patent hebben op hun gekke mannetjes en vrouwtjes flessen. Ze trek-ken meteen de aandacht en zijn wel super om cadeau te geven aan een fantastisch koppel dat graag wijn drinkt, die pas hun jawoord hebben gegeven of gewoon wijnliefhebbers die ook met design bezig zijn.

L”ASTEMIA PENTITA |Italië, Piem

onte

43

Barolo - 100% Nebbiolo - 2014 - Rood (0,75L) Deze Barolo ondergaat een maceratie van 30 tot 35 dagen. De rijping gebeurt geduren-de 36 maanden in houten eiken vaten. In de neus is de wijn intens, florale toetsen, veel fruit, hints van houtlagering en zoethout. 2014 is geen krachtig wijnjaar. De wijn heeft soepele tannines, mooie zuren die de wijn al sneller drinkbaar maken. Er is een goede structuur en een lange afdronk.

Barolo Cannubi - 100% Nebbiolo - 2013 - Rood (0,75L) Deze Nebbiolo stokken zijn zuid, zuid-oost aangeplant op een 200m hoogte. De most ondergaat een maceratie van 30 tot 35 dagen. De rijping is gedurende 36 maanden in grote houten vaten. De wijn heeft een mooie robijnrode kleur met oranje reflecties aan de rand van het glas. In de neus vinden we vele fruit aroma’s van donker fruit, donkere bessen, braambessen en florale toetsen. In de mond is de wijn fruitig, rood fruit, rode bessen, licht kruidig, stevige tannines, enorm potentieel om te ouderen.

Barolo Cannubi - 100% Nebbiolo - 2011 - Rood (0,75L)

Deze Nebbiolo stokken zijn zuid, zuid-oost aangeplant op een 200m hoogte. De most ondergaat een maceratie van 30 tot 35 dagen. De rijping is gedurende 36 maanden in grote houten vaten. De wijn heeft een mooie robijnrode kleur met oranje reflecties aan de rand van het glas. In de neus vinden we vele fruit aroma’s van klein rood fruit en flora-le toetsen. Na het openen van de wijn komen er meer kruiden naar boven zoals kruidna-gel en nootmuskaat, toetsen van gedroogde roos, hints van pepermunt en jeneverbes. In de mond is de wijn fruitig, rood fruit, rode bessen, full bodied, intense en elegante stijl met een enorm lange afdronk, klein bittertje op het einde. 2011 is geen heel krachtig jaar maar geniet vooral van zijn finesse, elegantie en complexiteit waarmee het schittert. In de afdronk komen er smaken naar boven van zoethout, chocolade en tabak.

LUXE pakket

220,00 €houten kist

Dit wijndomein volg ik al gedurende 2 jaren en sinds kort kan je de wijnen van Bodegas Santalba kopen bij Verivino. Dit familiedomein ligt in het hartje van Rioja Alta. Roberto maakt uitstekende wijnen, wijnen met een verhaal en een ziel. Van het instap gamma tot de grote toppers.

L”ASTEMIA PENTITA |

LUXEpakket

260,00 €

Italië, Piemonte

44

3X Barolo - Terlo - 100% Nebbiolo - 2012 - Rood (0,75L) Deze Nebbiolo stokken zijn oostelijk aangeplant op een 330 à 350 m hoogte. De most ondergaat een maceratie van 30 tot 35 dagen. De rijping is gedurende 36 maanden in grote houten vaten. De wijn heeft een mooie robijnrode kleur met robijnrode reflec-ties aan de rand van het glas. Terlo 2012 geeft in de neus heel veel rood rijp fruit zoals framboos en kers, een lichte zoete toets van hout. Naarmate de wijn meer opent komen er meer kruiden en specerijen naar boven. In de mond is de wijn fruitig, veel rood fruit, mooie zuren, mineraal karakter, toetsen van hout. Mooi verweven tannines, elegante structuur, al goed drinkbare Barolo maar heeft nog een mooi potentieel om te ouderen.

kartonnen doos

L”Astemia Pentita staat al langer gekend als het bekende en beruchte Barolo wijndomein vol met design en nieuwigheden. Ze hebben een speciale lijn ontworpen in wit, rosé en rood waar ze een patent hebben op hun gekke mannetjes en vrouwtjes flessen. Ze trek-ken meteen de aandacht en zijn wel super om cadeau te geven aan een fantastisch koppel dat graag wijn drinkt, die pas hun jawoord hebben gegeven of gewoon wijnliefhebbers die ook met design bezig zijn.

L”ASTEMIA PENTITA |Italië, Piem

onte

45

Barolo Cannubi - 100% Nebbiolo - 2011 - Rood (0,75L) Deze Nebbiolo stokken zijn zuid, zuid-oost aangeplant op een 200m hoogte. De most ondergaat een maceratie van 30 tot 35 dagen. De rijping is gedurende 36 maanden in grote houten vaten. De wijn heeft een mooie robijnrode kleur met oranje reflecties aan de rand van het glas. In de neus vinden we vele fruit aroma’s van klein rood fruit en flora-le toetsen. Na het openen van de wijn komen er meer kruiden naar boven zoals kruidna-gel en nootmuskaat, toetsen van gedroogde roos, hints van pepermunt en jeneverbes. In de mond is de wijn fruitig, rood fruit, rode bessen, full bodied, intense en elegante stijl met een enorm lange afdronk, klein bittertje op het einde. 2011 is geen heel krachtig jaar maar geniet vooral van zijn finesse, elegantie en complexiteit waarmee het schittert. In de afdronk komen er smaken naar boven van zoethout, chocolade en tabak.

Barolo Cannubi - 100% Nebbiolo - 2013 - Rood (0,75L) Deze Nebbiolo stokken zijn zuid, zuid-oost aangeplant op een 200m hoogte. De most ondergaat een maceratie van 30 tot 35 dagen. De rijping is gedurende 36 maanden in grote houten vaten. De wijn heeft een mooie robijnrode kleur met oranje reflecties aan de rand van het glas. In de neus vinden we vele fruit aroma’s van donker fruit, donkere bessen, braambessen en florale toetsen. In de mond is de wijn fruitig, rood fruit, rode bessen, licht kruidig, stevige tannines, enorm potentieel om te ouderen.

Italië, Piemonte

46

Barolo Cannubi Riserva - 100% Nebbiolo - 2011 - Rood (0,75L)

Deze Nebbiolo stokken zijn zuid, zuid-oost aangeplant op een 220 m hoogte. De most ondergaat een maceratie van 30 tot 35 dagen. De rijping is gedurende 36 maanden in grote houten vaten en 24 maanden rijping in de fles. De wijn heeft een mooie robijnrode kleur met granaatrode reflecties in het glas. In de neus vinden we enorm wijd en com-plex boeket van een wijn die afkomstig is van een van de beste terroirs. In de neus vinden we vele fruit aroma’s van klein vers rood fruit en iets rijpere donkere kers. Als de wijn zich wat meer opent komen er kruidige toetsen naar boven, gedroogde bloemen en zoete hints van de houtrijping. In de mond vertoont de wijn droge tannines, de wijn is jong, heeft veel potentieel, fruitige structuur, kruiden. Lange afdronk. Het is een kunst om deze wijn toch nog zeker een 5-tal jaren met rust te laten

LUXE pakket

270,00 €houten kist

L”Astemia Pentita staat al langer gekend als het bekende en beruchte Barolo wijndomein vol met design en nieuwigheden. Ze hebben een speciale lijn ontworpen in wit, rosé en rood waar ze een patent hebben op hun gekke mannetjes en vrouwtjes flessen. Ze trek-ken meteen de aandacht en zijn wel super om cadeau te geven aan een fantastisch koppel dat graag wijn drinkt, die pas hun jawoord hebben gegeven of gewoon wijnliefhebbers die ook met design bezig zijn.

L”ASTEMIA PENTITA |Italië, Piem

onte

47

Barolo Cannubi - 100% Nebbiolo - 2011 - Rood (0,75L) Deze Nebbiolo stokken zijn zuid, zuid-oost aangeplant op een 200m hoogte. De most ondergaat een maceratie van 30 tot 35 dagen. De rijping is gedurende 36 maanden in grote houten vaten. De wijn heeft een mooie robijnrode kleur met oranje reflecties aan de rand van het glas. In de neus vinden we vele fruit aroma’s van klein rood fruit en flora-le toetsen. Na het openen van de wijn komen er meer kruiden naar boven zoals kruidna-gel en nootmuskaat, toetsen van gedroogde roos, hints van pepermunt en jeneverbes. In de mond is de wijn fruitig, rood fruit, rode bessen, full bodied, intense en elegante stijl met een enorm lange afdronk, klein bittertje op het einde. 2011 is geen heel krachtig jaar maar geniet vooral van zijn finesse, elegantie en complexiteit waarmee het schittert. In de afdronk komen er smaken naar boven van zoethout, chocolade en tabak.

Barolo Terlo - 100% Nebbiolo - 2012 - Rood (0,75L) Deze Nebbiolo stokken zijn oostelijk aangeplant op een 330 à 350 m hoogte. De most ondergaat een maceratie van 30 tot 35 dagen. De rijping is gedurende 36 maanden in grote houten vaten. De wijn heeft een mooie robijnrode kleur met robijnrode reflec-ties aan de rand van het glas. Terlo 2012 geeft in de neus heel veel rood rijp fruit zoals framboos en kers, een lichte zoete toets van hout. Naarmate de wijn meer opent komen er meer kruiden en specerijen naar boven. In de mond is de wijn fruitig, veel rood fruit, mooie zuren, mineraal karakter, toetsen van hout. Mooi verweven tannines, elegante structuur, al goed drinkbare Barolo maar heeft nog een mooi potentieel om te ouderen.

Italië, Piemonte

48

Barolo Cannubi Riserva - 100% Nebbiolo - 2011 - Rood (0,75L)

Deze Nebbiolo stokken zijn zuid, zuid-oost aangeplant op een 220 m hoogte. De most ondergaat een maceratie van 30 tot 35 dagen. De rijping is gedurende 36 maanden in grote houten vaten en 24 maanden rijping in de fles. De wijn heeft een mooie robijnrode kleur met granaatrode reflecties in het glas. In de neus vinden we enorm wijd en com-plex boeket van een wijn die afkomstig is van een van de beste terroirs. In de neus vinden we vele fruit aroma’s van klein vers rood fruit en iets rijpere donkere kers. Als de wijn zich wat meer opent komen er kruidige toetsen naar boven, gedroogde bloemen en zoete hints van de houtrijping. In de mond vertoont de wijn droge tannines, de wijn is jong, heeft veel potentieel, fruitige structuur, kruiden. Lange afdronk. Het is een kunst om deze wijn toch nog zeker een 5-tal jaren met rust te laten.

LUXE pakket

270,00 €houten kist

49

F R A N S E W I J N E N

Dit wijndomein wordt exclusief verdeeld door Verivino. Sebastien Arsac maakt prachtige, biologische wijnen en hier zijn er twee toppers uit zijn arrangementen gekozen voor een subliem eindejaarspakket.

DOMAINE ARSAC |

MINERAAL pakket

28,80 €

Frankrijk, Côtes du Rhône, A

rdèche

50

La Chaumette - 2016 - 100% Chardonnay - Wit Deze wijn is gemaakt van enkel Chardonnay druiven. In de neus vinden we aroma’s van geel steenfruit, citrusvruchten maar vooral de minerale toetsen van het terroir zijn sterk aanwezig en geven de wijn extra complexiteit.

Messis Ultima - 2015 - Grenache, Syrah - Rood Deze wijn is een blend van Grenache en Syrah druiven. De wijn wordt gedurende 15 maanden opgevoed in houten eiken vaten. In de neus is de wijn fruitig met vooral aroma’s van donker fruit en kruiden. In de mond is de wijn stevig en vol met een mooi bewaarpotentieel van een 10 jaren.

kartonnen doos

Château Landereau is een wijndomein dat gelegen is in de Entre-deux-Mers regio. Bruno Baylet is de derde generatie die zich waagt aan super goede Bordeaux wijnen te maken aan een zeer goede prijs in wit, rosé als rood.

CHATEAU LANDEREAU |

FRUITIG & ELEGANT

Magnum

25,10 €

Frankrijk, Bordeaux

51

Entre-deux-Mers - 2017 - Sauvignon Blanc, Sémillon & Muscadelle - Wit (1,5L) Deze Entre-deux-Mers is een blend van 4 druiven: Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Muscadelle en Sémillon. De wijn is gevinifieerd in inoxen cuves om de fruitigheid in de wijn te laten domineren. In de neus vinden we vele citrusvruchten zoals roze pompel-moes, limoen, vegetale toetsen van groen gras en vers geschoren buxus. In de mond is de wijn zeer fris en fruitig, makkelijk drinkbaar en ideaal bij wit vlees of visgerechten met een frisse citrussaus.

kartonnen doos

Château Landereau is een wijndomein dat gelegen is in de Entre-deux-Mers regio. Bruno Baylet is de derde generatie die zich waagt aan super goede Bordeaux wijnen te maken aan een zeer goede prijs in wit, rosé als rood.

CHATEAU LANDEREAU |Frankrijk, Bordeaux

52

Bordeaux Superieur - 2015 - Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvginon - Rood (1,5L) Deze wijn is een blend van de drie bekende rode wijn druiven van Bordeaux. Ze hebben een rijiping ondergaan gedurende 6 maanden in Franse houten vaten. In de neus vinden we aroma’s van rood fruit, donkere bessen, geroosterde toetsen, vanille. 2015 was een topjaar in Bordeaux waardoor de wijn nog enorm potentieel heeft. Deze magnum is zeer leuk om cadeau te geven aan een Bordeaux liefhebber of om van te genieten bij een feest.

FRUITIG & ELEGANT

Magnum

25,10 €kartonnen doos

Château Saint-Jean d’Aumières is een wijndomein in het dorpje Gignac en maakt deel uit van de prestigieuze appellatie Terrases du Larzac. Ze hebben de etiketten pas vernieuwd met een trendy moderne lijn, gamme A in wit, rosé als rood. Zeer fruitige wijnen, makke-lijk drinkbaar en aan een goed prijskaartje.

CHATEAU SAINT-JEAN D’AUMIERES |

FRIS & FRUITIG pakket

19,00 €

Frankrijk, Languedoc

53

L’Autodidacte - 2018 - 100% Viognier - Wit Deze wijn is een pure Viognier, beetje atypische stijl. In de neus vinden we aroma’s van exotisch fruit en roze pompelmoes. De wijn is gevinifieerd in inoxen cuves om het aromatisch karakter van de druif naar boven te laten komen. In de mond is de wijn fris en fruitig, mooie aanwezige zuren met toetsen van witte perzik.

L’Affranchi - 2017 - Grenache, Syrah, Carignan - Rood Deze GSC blend heeft een kleine houtlagering ondergaan. De Grenache druif zorgt voor de fruitigheid van de wijn met veel aroma’s van rood fruit, kersen. Syrah zorgt voor een mooie kruidigheid, toetsen van peper. Carignan zorgt voor mooie rondheid en extra fruitigheid. De wijn ondergaat een hout lagering gedurende enkele maanden die extra complexiteit aan de wijn geeft.

kartonnen doos

Jérôme Trudon staat nu aan het roer bij Champagnehuis Trudon. Hij heeft lang gewerkt voor het zeer bekende Champagnehuis Louis Roederer. Met zijn opgedane kennis en ervaring, zet hij nu het werk van zijn overgrootvader en vader verder bij Trudon, waar hij 6 totaal verschillende cuvées maakt grotendeels op basis van de Pinot Meunier druif wat de druif is van de Vallée de la Marne.

CHAMPAGNE TRUDON |Frankrijk, C

hampagne, Vallée de la M

arne, Festigny

54

Emblematis - Pinot Meunier & Pinot Noir - Brut Jérôme Trudon heeft zeer lang voor Louis Roederer gewerkt. Met zijn opgedane kennis en ervaring in dit luxe champagne huis, zet hij nu het werk van zijn overgrootvader en va-der verder met het huis Trudon. Deze Emblematis is de instap champagne uit het gamma is een uitstekende aperitief chamapgne. Heel fruitige stijl, gedroogd fruit door de Pinot Meunier en de Pinot Noir geeft een stevige structuur in de mond. Drie jaren sur lattes.

FRIS & FRUITIGE

Champagne

23,60 €kartonnen doos

Jérôme Trudon staat nu aan het roer bij Champagnehuis Trudon. Hij heeft lang gewerkt voor het zeer bekende Champagnehuis Louis Roederer. Met zijn opgedane kennis en ervaring, zet hij nu het werk van zijn overgrootvader en vader verder bij Trudon, waar hij 6 totaal verschillende cuvées maakt grotendeels op basis van de Pinot Meunier druif wat de druif is van de Vallée de la Marne.

CHAMPAGNE TRUDON |Frankrijk, C

hampagne, Vallée de la M

arne, Festigny

55

Emblematis - Pinot Meunier & Pinot Noir - Brut 2 gepersonaliseerde champagne glazen van het huis

Jérôme Trudon heeft zeer lang voor Louis Roederer gewerkt. Met zijn opgedane ken-nis en ervaring in dit luxe champagne huis, zet hij nu het werk van zijn overgrootvader en vader verder met het huis Trudon. Deze Emblematis is de instap champagne uit het gamma is een uitstekende aperitief champagne. Heel fruitige stijl, gedroogd fruit door de Pinot Meunier en de Pinot Noir geeft een stevige structuur in de mond. Drie jaren sur lattes. In deze box zit een fles Emblematis met twee mooie, gepersonaliseerde glazen van het champagnehuis Trudon.

BOX FRIS & FRUITIGE

Champagne

48,70 €kartonnen doos

Wijn stroomt door de aderen van de familie Faiveley. Het is al de 7de generatie die aan het roer staat en ze blijft geïnspireerd door dezelfde waarden: een erfelijke gehechtheid aan de Bourgogne, een passie voor het terroir en een aangeboren respect voor de mens en het werk.

FAIVELEY |Frankrijk, Bourgogne

56

Givry - 100% Chardonnay - 2016 - Wit (0,75L) De alcoholische fermentatie duurt 4 weken en vindt plaats in Franse eiken vaten voor 30% van de most. Er worden geen nieuwe houten vaten gebruikt. De rijping van de wijn duurt 12 maanden met regelmatig omroeren van de droesem. In de neus vinden we aro-ma’s van citrusvruchten, limoen, vanille, licht geroosterde toetsen. In de mond is de wijn heel fris en fruitig, aangename zuren, mooi in balans, lange afdronk.

Rully - 100% Chardonnay - 2016 - Wit (0,75L) De alcoholische fermentatie duurt 4 weken lang en heeft voor 50% plaats in Franse eiken vaten waarvan 10% nieuwe eiken vaten zijn. De rijpingsperiode duurt 16 maanden met regelmatig roeren van de droesem. In de neus vinden we boterige toetsen, citrus-vruchten, geroosterde toetsen van het hout. In de mond is de wijn fris en fruitig, mond-vullend, fluwelen structuur, typische Bourgogne met mooie frisse zuren, vanille, hout en lang in de mond.

Bourgogne Rouge - 100% Pinot Noir - 2016 - Rood (0,75L) Deze generieke rode Bourgogne wordt gemaakt van sappige Pinot Noir druiven die tra-ditioneel een rijpingsproces ondergaan gedurende 6 maanden op Franse eiken vaten. In de neus vinden we heel veel toetsen van rood rijp fruit, rode bessen, aardbei en kruiden. In de mond is de wijn fruitig en sappig, makkelijk drinkbaar met een mooie lengte.

Mercurey - 100% Pinot Noir - 2016 - Rood (0,75L)

De wijn wordt tweemaal per dag overgepompt om zo kleur, tannines en aroma’s te extraheren van de schil van de druiven. De alcoholische fermentatie is gedaan na 15 tot 19 dagen. De wijn oudert gedurende 13 tot 14 maanden in Franse eiken vaten waarvan 20% nieuwe vaten zijn. In de neus vinden we prachtige aroma’s van klein rood fruit, bosaardbei, rode bessen, lichte kruiden, geroosterde toetsen en humus. In de mond is de wijn fruitig en sappig, makkelijk drinkbaar, mooi in balans, lange afdronk. Wijn heeft nog een mooi potentieel.

Frankrijk, Bourgogne

VOL & ELEGANT

pakket 93,10 €

57

kartonnen doos

40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier - Brut Premier (3 jaren sur lattes) 2 gepersonaliseerde champagne glazen van het huis

Louis Roederer Brut Premier is een blend van 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay en 20% Pinot Meunier druiven. Deze champagne wordt bekomen door rijping van de wijn in eikenhouten vaten. Het wordt gedurende 3 jaren gerijpt in de kelders. De champagne is fris en fruitig, rond, boterige toetsen, vanille, gegrild brood met lange afdronk. In deze box zitten twee mooie gepersonaliseerde champagneglazen van het champagne huis.

CHAMPAGNE LOUIS ROEDERER |Frankrijk, C

hampagne

58

LUXE CHAMPAGNE

pakket

74,00€kartonnen doos

CHATEAU D’YQUEM |

Sauvignon Blanc, Sémillon & Muscadelle - 2015 - Wit zoet (0,375L)

Wil jij eens een extraordinaire ervaring meemaken of nog mooier.. Wil je het iemand cadeau doen dan is deze mythische, magische wijn het ideale cadeau om jouw speciale topper in de hoogste hemel te laten reiken. Château d’Yquem is de mooiste, de beste en helaas ook de duurste zoete wijn ter wereld. Het is zo mooi en puur gemaakt. Perfect in balans, mooie zuren, zo een intens en prachtig boeket in de neus. Afhankelijk van wan-neer je deze wijn opent. Is hij jong ga je prachtige frisse aroma’s gaan verkrijgen van exo-tisch fruit, citrusvruchten maar ga je hem wat meer laten rijpen dan wordt dit vers fruit meer rijper en voller. Wanneer je hem echt voor lange tijd niet kan aanraken en hem na 15 of 20 jaar zal laten pronken dan zal je zo mooi zoete impressies van honing, gedroogd fruit, getoaste hints, brioche, gegrild brood, etc. naar boven laten komen. Het is als een

Frankrijk, Cham

pagne

59

LUXE pakket

195,00 €houten kist

Bij deze wil ik in eerste instantie mijn familie en vrienden bedanken met in het bijzonder mijn mama en papa die elke dag voor me klaarstaan en me steunen in hetgeen wat ik doe.

Ik wil ook al mijn klanten bedanken, mijn producenten en partners waarmee ik in 2019 heb mogen samenwerken. Mijn doel is om mensen gelukkig te maken met mijn wijnen en prachtige en onvergetelijke momenten te creëeren bij Verivino.

Verivino staat dan ook voor Passie, Harmonie en Magie. De Passie die ik heb gekregen doorheen mijn stage periode en die zich volledig heeft vastgebeten in mij gedurende de jaren die volgden. Harmonie is van groot belang in de wijn, het zorgt voor een mooi evenwicht tussen de zuren, de fruitigheid, alcohol en de tannines. Een perfecte harmonie is nodig voor Magie te creëeren in het glas. Als dit dan nog eens samengaat met een prachtig kunstwerk op het bord en top gezelschap dan worden er speciale vonken gecreëerd die onvergetelijke herinne-ringen bieden.

Dank aan jullie allen en ik wens jullie allen heel fijne, mooie en gezellige feestda-gen.

Liefs

Laure

VERIVINO

Poort Sint Truiden Nijverheidslaan 5140

3800 Sint-Truiden

Laure Kempeneers +32 494 295 280

OPENINGSUREN EINDEJAAR

NovemberDonderdag - Zaterdag van 15.00u - 19.00u

December

Dinsdag - Zondag van 15.00u - 19.00u

OpeningsurenMaandag - op afspraakDinsdag - op afspraak

Woensdag - op afspraakDonderdag - op afspraak

Vrijdag - doorlopend open van 11u - 19uZaterdag - doorlopend open van 11u-19u

Zondag - gesloten

p a s s i e . h a r m o n i e . m a g i e