Parijs 2012

download Parijs 2012

of 6

 • date post

  15-Jan-2016
 • Category

  Documents

 • view

  28
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Gemaakt door Gilian Sanders 4hna. Parijs 2012. Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Eiffeltoren. - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of Parijs 2012

PowerPoint-presentatie

Parijs 2012Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik fotos zien en recensies.Gemaakt door Gilian Sanders 4hna

EiffeltorenEiffeltoren, n van de beroemde bezienswaardigheden in Parijs, hij staat niet alleen bekend om zijn vorm, maar ook om zijn grootte.Je kunt er ook in, maar dat kost wel geld.Als je naar boven gaat zie je al snel heel Parijs, zijn rivieren, gebouwen en de wijken van Parijs.Alleen kun je wel zien, dat het geen mooi weer was, daarom konden we er iets minder van genieten dan andere mensen, die er kwamen met mooi weer.

Notre dame

Notre Dame (vertaling: onze vrouw) is n van de oudste gebouwen in Parijs. Het is gebouwd in de 12e eeuw In 1163 begonnen ze met het bouwen in opdracht van paus Maurice de Sulley (met de hand natuurlijk, ze gebruikten geen een hulpmiddel.Binnen in de kerk zie je allemaal kleine kamertjes met standbeelden erin die allemaal gewijd zijn aan het christendom.

De Arc de Triomph

de Arc de Triomphe.De Arc de Triomphe staat in het midden van 8 straten en staat ongeveer in het centrum van Parijs.Er staan heel veel beelden, in en op dit gebouw, (die ook allemaal met het christendom te maken hebben) We liepen er snel voorbij, dus we hebben er maar weinig van meegekregen.

Le LouvreLe louvre Het grootste museum in Frankrijk, en het heeft een hele grote collectie qua beelden, schilderijen (inclusief de Mona Lisa)Hij staat ook bekend om zijn ingang omdat dat de vorm van een pyramide heeft. Binnen zie je de meest bijzondere voorwerpen en schilderijen die ooit in Frankrijk zijn gemaakt (en in andere omstreken)Je moet wel van tevoren weten waar je naartoe wilt gaan want er is te veel om in n dag te zien.Ik vond het heel erg mooi (van binnen) en ik vond dat er hele mooie schilderijen waren.

Dit waren mijn fotos van Parijs