pad van troost

of 16 /16
Pad van troost concept januari 2011

Embed Size (px)

description

concept voorstel

Transcript of pad van troost

 • Pad van troost concep

  t janu

  ari 2

  011

 • Loop met me mee, kijk naar het licht, ruik de frisse buitenlucht, voel de temperatuur en dwaal nog even rond. Verdwalen mag ook. Vergeten mag, verzinnen mag, verbinden, verkennen, vertrekken, alles mag. Overwinning (...)

  Iedereen voelt zn hart kloppen en koestert diep van binnen zn ziel. Een mens stapelt herinnering op herinnering en bouwt een kasteel van ervaringen om in te wonen. Zodat ie zich veilig voelt in zn eigen ik. Dat is mooi.

  Buiten de muren van het kasteel van Herinnering & Ervaring ligt een grote kasteeltuin. Groot genoeg om in te verdwalen. Klein genoeg om het kasteel te kunnen terugvinden.

  Op een dag loop je langs een kleurrijke struik en ruik je aan de zoete bloemen. Het verrast telkens weer hoe bescheiden de geur je neus in dwarrelt. Langs de struik loopt een paadje, je had het nog niet eerder gezien, vreemd, nu zie je het heel goed.

  Het pad van troost brengt je naar een plek, diep achter in de tuin. Waar de rust je omhelst. Een plek waar je jezelf vaak terug zult vinden als je even de weg kwijt bent.

  Laat je troosten.

 • Bloemen en planten zijn mijnonuitputtelijke inspiratiebron. De basis van leven.

  Kracht en kwetsbaar. Geur en kleur. Bedreigend en troostend.Overweldigend en ontroerend. Geborgen en vergankelijk.

  Stil

 • DoelIn de bibliotheek staat het thema natuur centraal.

  De bezoeker wordt uitgenodigd het pad van troost te bewandelen. Je kunt zien hoe verrassend gerust stellend, veerkrachtig en helend de natuur is.

  Je volgt het paadje, een lange sticker op de vloer, en loopt langs een aantal grote doeken die aan beide zijden te bekijken zijn. Het paadje brengt je naar een plek waar drie doeken in U-vorm staan. Je hoort een zacht geluid (vogeltjes of chimes), je ruikt in de verte een lichte prettige geur en je vindt rust. Het is de bedoeling dat je in je eentje op de plek kunt staan of zitten en ervaart dat zoel als een warme deken voelt. Dat geeft troost.

  Troostkwetsbaarverdrietopengeruststellenomarmenkoesterenveiligheidhoop

  Bloemsneeuwklokje(evamumu) leliesbloesems/seringvergeet me nietogentroost

 • Pad van troost

 • Zoel is een nieuwe manier van kijken naar bloemen en planten. Zoel vertaalt de warmte van bloem, blad en steel in vorm, kleur en lijn.

  Joanna Greve (1967) is gefascineerd door de vormen van plant en bloem. Met digitale grafische technieken creert zij opvallende patronen. Soms is haar werk puur illustratief, soms eigenzinnig abstract.

  Zij studeerde in de jaren negentig aan de Hoge-school voor de Kunsten te Utrecht. Door haar Finse moeder zijn in haar werk elementen te herkennen uit de tradities van Finse designhuizen als Marimekko, Iittala en Arabia.

  De Zoel designcollectie kun je overal toepassen. Het werk is geschikt voor gebruik in een huisstijl, op een website, in drukwerk. Maar ook als illustratie op de muur, op aardewerk of op textiel. Of in de bibliotheek.

 • Euphrasia Ogenstroost

 • Pad van troost