OV Nieuws uit Groningen Maandkrant augustus 2010

6
OV Nieuws uit Groningen Maandkrant Jaargang 1, nr. 3 augustus 2010 Convenant tegen agressie Editorial Juli. Veel mensen zijn op vakantie maar de OV Nieuws uit Groningen- redactie draait gewoont door. En Nederland is natuurlijk ook gewoon prachtig. Dat bleek wel weer rondom de finale van het WK Voetbal met Oranje! En dan natuurlijk ook de huldiging en rondvaart van de spelers die daarop volgde. En het is een klein beetje feest, want op 1 augustus bestaat OV Nieuws uit Groningen alweer drie jaar! In die drie jaar tijd is de site verschrikkelijk gegroeid mede dankzij de bezoekers. Bedankt allemaal voor de interesse! Zonder u kunnen we niet bestaan. Kevin van der Laan Kijk ook eens op de website, ovnieuwsuitgroningen.web-log.nl! Deze krant is een productie en uitgave van OV Nieuws uit Groningen Kijk ook eens op onze Twitterpagina: www.twitter.com/ ovnewsgroningen

description

De derde maandkrant van OV Nieuws uit Groningen, editie augustus 2010.

Transcript of OV Nieuws uit Groningen Maandkrant augustus 2010

OV Nieuws uit GroningenMaandkrant

Jaargang 1, nr. 3 augustus 2010

Convenant tegen agressie EditorialJuli. Veel mensen zijn op vakantie maar de OV Nieuws uit Groningen-redactie draait gewoont door. En Nederland is natuurlijk ook gewoon prachtig. Dat bleek wel weer rondom de finale van het WK Voetbal met Oranje! En dan natuurlijk ook de huldiging en rondvaart van de spelers die daarop volgde. En het is een klein beetje feest, want op 1 augustus bestaat OV Nieuws uit Groningen alweer drie jaar! In die drie jaar tijd is de site verschrikkelijk gegroeid mede dankzij de bezoekers. Bedankt allemaal voor de interesse! Zonder u kunnen we niet bestaan.

Kevin van der Laan

Kijk ook eens op de website, ovnieuwsuitgroningen.web-log.nl!

Deze krant is een productie en uitgave van OV Nieuws uit Groningen

Kijk ook eens op onze Twitterpagina:

www.twitter.com/ovnewsgroningen

2 - OV Nieuws uit Groningen Maandkrant augustus 2010

Bushokje aan Paterswoldseweg Stad vernield- Tweede achtereenvolgende weekend vernield- Politie zoekt tips op basis van beelden ooggetuige

Beeld uit het filmpje op internet Foto: beelden Politie/ooggetuige

De abri werd een weekend eerder ook al vernield. Mensen die tips hebben kunnen bellen met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief). Een ieder die dit liever anoniem wenst te doen, kan bellen met 0800-7000.

Let op! De bussen rijden in augustus nog volgens de (zomer)vakantiedienstregeling.Kijk op www.qbuzz.nl voor de vertrektijden van uw bus!

3 - OV Nieuws uit Groningen Maandkrant augustus 2010

Opnieuw botsing op busbaan PeizerwegDe bestuurder van de auto verleende vermoedelijk geen voorrang aan de bus, ondanks de vele aanwezige waarschuwingslampen. Er raakte niemand gewond, wel raakte de auto zwaar

beschadigd. Het is niet voor het eerst dat er op de busbaan ongelukken gebeuren. Ook op de andere krusingen op de busbaan is het regelmatig raak, onder andere bij de Eemsgolaan.

Behandeld na ruzie in trein

Nachtbus Stadskanaal blijft alsnog

OV Nieuws uit Groningen heeft ook een Hyvespagina! Word lid!

http://ovnieuwsuitgroningen.web-log.nl

Op zoek naar uw vakantieervaringen

Friesland stelt aanvragers treinkaartje teleur

4 - OV Nieuws uit Groningen Maandkrant augustus 2010

Alcomobilist botst op trein Chauffeur bedreigd door puber

Op de website van OV Nieuws uit Groningen vind u ook actuele stremmingsinformatie.

Kijk opovnieuwsuitgroningen.web-log.nl

Onderzoek naar hoge schades Qbuzz

Ziekteverzuim Qbuzz bovengemiddeld hoogGroningen - Het ziekteverzuim onder buschauffeurs van Qbuzz in Groningen ligt bovengemiddeld hoog. Dat stellen de vakbonden.

Bij de streekchauffeurs van Qbuzz is tien procent van de werknemers ziek. Bij de stadsdienst van Groningen ligt dat zelfs op 15,4 procent. Volgens de vakbonden is dit te wijten aan een te krappe dienstregeling en het feit dat Qbuzz te weinig chauffeurs in dienst heeft. Daardoor kunnen verlofaanvragen niet worden gehonoreerd. Daarnaast vinden de bonden dat de chauffeurs geen loon naar werk krijgen.

5 - OV Nieuws uit Groningen Maandkrant augustus 2010

Nieuw transferium biedt forenzen en toeristen extra parkeerruimte- Transferium Hoogkerk bijna klaar- Goed voor minimaal 550 P+R-parkeerplaatsen

Het transferiumgebouw in aanleg. De rotonde is al klaar Foto: Kevin van der Laan

MAANDKRANT REPORTAGEAan de zuidkant van de afrit Hoogkerk van de A7 is op dit moment een grote bouwput zichtbaar. Daar wordt het transferium Hoogkerk aangelegd. Een reportage.

Het transferiumgebouwFoto: Gemeente Groningen

6 - OV Nieuws uit Groningen Maandkrant augustus 2010

Achterin de bustijdOp de laatste bladzijde van de OV Nieuws uit Groningen elke maand 'Achterin de

bustijd' met een oude foto uit de Groninger busgeschiedenis.

Foto: www.grunn.nl

Deze uitgave is geproduceerd en gepubliceerd door OV Nieuws uit Groningen. Op deze uitgave rusten de voorwaarden uit de Disclaimer zoals deze te vinden is op de website, ovnieuwsuitgroningen.web-log.nl. © 2010 OV Nieuws uit Groningen, alle rechten voorbehouden.

Voor reisinformatie kunt u terecht bij de klantenservice van Qbuzz, www.qbuzz.nl op 0900-7289965, lokaal tarief. Ook kunt u terecht op de website van de NS, www.ns.nl en bij 9292OV, www.9292ov.nl of 0900-9292 (€ 0,70 per minuut).

Druk- en zetfouten voorbehouden.

Tips voor site of maandkrant? Mail naar [email protected]!