PLEZIER X PRESTATIE

Ouderavond ESV E1Seizoen 2009-2010

Page 2: Ouderavond ESV E1

Onderwerpen

• visie• teamsamenstelling• teamafspraken• trainingen• wedstrijden• meer dan voetbal• alles is na te lezen op www.esvjeugd.nl/e1• training!

Plezier x Prestatie

• prestatie: E1 is een selectieteam• prestatie: 1e keer de ESV-E in de 1e klasse• prestatie: hard werken en goed luisteren• prestatie: alles eruit halen; winnen!

• plezier: voetballen is leuk• plezier: team is meer dan voetbal• plezier: lekker voetballen staat voorop• plezier: samen is meer

Page 6: Ouderavond ESV E1

Het team – de spelers

• 9 spelers (kan 10e bijkomen)• de beste spelers uit de ESV-E• in principe hele seizoen• winterstop evaluatie• geef aan wanneer het te zwaar is• aanvoerder Krijn (vervanger Mounir)

• www.esv.nl + teletekst 201• www.esvjeugd.nl/e1• teamgegevens (adres/telefoon) delen (?)• algemeen mailadres [email protected]

(Wijtze/Frank/Patrick/Bart)• afgelastingslijn 040 2485210• bij afgelastingen op laatste moment een SMS• per toerbeurt verslag (door speler/ouder)

Page 9: Ouderavond ESV E1

Ouders• 1e aanspreekpunt is Wijtze (geef tijdig zaken aan)• E-coördinatie Peter vd Berg (bij problemen)• support team zowel binnen en buiten het veld• kom regelmatig kijken en supporteren (ook bij

uitwedstrijden)• bij wedstrijdbespreking in kleedlokaal graag buiten

wachten• tijdens training & wedstrijden geen advies aan begeleiding• tijdens trainingen en wedstrijden niet in het veld• tijdens wedstrijden spelers supporteren, niet coachen

(hebben we genoeg)

Page 10: Ouderavond ESV E1

Ouders• contact met tegenstander en de scheidsrechter alleen door

eigen begeleiding• zorg dat kinderen er op tijd zijn• zorg dat kinderen gebracht en gehaald worden (of ze

mogen alleen komen)• zorg dat de kinderen goed gekleed zijn• meld op tijd af• rook niet in bijzin van de kinderen• regel samen het vervoer (schema in overleg met Wijtze)• beloon geen individuele spelers, maar wel het team• blijf niet met zaken rondlopen, laat het weten• help ons bij 'meer dan voetbal'

Page 11: Ouderavond ESV E1

Teamafspraken - afmeldingen

• bij trainingen 10 minuten voor aanvang aanwezig• aanwezigheid bij wedstrijden; thuis 30 minuten uit

circa 45 minuten• afzeggen alleen met goede reden• afzeggen training per mail 1 dag van te voren

([email protected])• afzeggen wedstrijden uiterlijk donderdagavond

([email protected])• zonder reden niet tijdig afzeggen is 1 wedstrijd reserve

(wel aanwezig)

Page 12: Ouderavond ESV E1

Teamregels• respecteer elkaar en de begeleiders• respecteer tegenstander en scheidsrechters (mondje dicht)• luister naar vrijwilligers bij ESV en uit-clubs• coach elkaar alleen positief• luisteren als een begeleider aan het woord is• spreek elkaar gewoon aan, niet schelden of jennen• geen vechtpartijen• geen rommel op veld/kleedkamer/kantine• niet aan elkaars spullen zitten

zit iets je dwars vertel het!

Page 13: Ouderavond ESV E1

Teamregels - maatregelen

• geef jezelf een time-out van 5 minuten (1 x per training, nooit bij wedstrijd)

• de disciplinaire ladder:– 1. waarschuwing– 2. verplichte time-out 10 minuten– 3. 2e time-out van 10 minuten– 4. halve wedstrijd schorsing (wel aanwezig)– 5. één wedstrijd schorsing (wel aanwezig)– 5. bespreking met speler/ouders– 7. doorverwijzing naar jeugdbestuur

Page 14: Ouderavond ESV E1

Trainingen

• 10 minuten van te voren aanwezig• dinsdag van 18:45-20:00 uur• donderdag van 18:45-20:00 uur (D1)• om de 2 weken theorie dinsdag van 18:30 19:00• winterstop training vrijdag van 8 t/m 29 januari 2010 van

18.00-19.30 uur• bij slechte velden training voetbalkooien (indien mogelijk)• zondag (vrijblijvend) voetballen in voetbalkooien

Page 15: Ouderavond ESV E1

Wedstrijden

• op tijd aanwezig• ESV tenue (netjes) / trainingspak / scheenbeschermers /

goede schoenen• voor wedstrijd bespreking in de kleedkamer• voor wedstrijd samen een warming-up• voor aanvang wedstrijd line-up middenstip en handjes geven• wisselen door coaches (niet volgens lijstje)• bij penalty's in rij opstellen & na penalty's handjes geven• na afloop wedstrijd douchen en gewone kleren• samen na afloop iets drinken (niet verplicht)

Page 16: Ouderavond ESV E1

Meer dan voetbal• voetbal is geen strafkamp• samen lol maken/teambuilding• neem familie/vriendjes als supporters mee• na afloop samen iets drinken• trakteer je team als je jarig bent• zet foto's/video's op onze website• schrijf (per toerbeurt) een wedstrijdverslag voor de site• als team Eindhoven marathon• ... pakjesavond/barbecue/wedstrijd kijken/???