oud-leerlingen heilige familie ieper

of 22 /22
Joachim Bollaert ° 22 september 1989 Handel – juni 2007 na HFI: Bachelor in bedrijfsmanagement – afstudeerrichting ‘accountancy & fiscaliteit’ Privé: woont in Boezinge Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? Interessante en informatieve lessen die op een aangename en soms ludieke manier aan de man werden gebracht. De Heilige Familie was dan ook een plaats waar je van kind opgroeide tot jongvolwassene. Het hele schoolteam zorgde ook voor een passende begeleiding bij dit groeiproces.” Waar heb je al gewerkt? “Momenteel (2011-2012) volg ik het schakelprogramma ‘accountancy – revisoraat ’ in de KULAK en volgend academiejaar (2012-2013) sluit ik af met mijn masterjaar in Leuven.” Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Doe goed je best! Vergeet niet dat je nu de kans krijgt om naar school te gaan, grijp ze dus met beide handen. Vergeet ook zeker niet om van het leven te genieten! Kortom: zorg ervoor dat je de gekregen kansen niet verbrodt, zowel op school, op het werk als privé!” HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Embed Size (px)

description

Hoe zou het zijn met ...?

Transcript of oud-leerlingen heilige familie ieper

Page 1: oud-leerlingen heilige familie ieper

Joachim Bollaert ° 22 september 1989 Handel – juni 2007 na HFI: Bachelor in bedrijfsmanagement – afstudeerrichting ‘accountancy & fiscaliteit’ Privé: woont in Boezinge

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “Interessante en informatieve lessen die op een aangename en soms ludieke manier aan de man werden gebracht. De Heilige Familie was dan ook een plaats waar je van kind opgroeide tot jongvolwassene. Het hele schoolteam zorgde ook voor een passende begeleiding bij dit groeiproces.”

Waar heb je al gewerkt? “Momenteel (2011-2012) volg ik het schakelprogramma ‘accountancy – revisoraat’ in de KULAK en volgend academiejaar (2012-2013) sluit ik af met mijn masterjaar in Leuven.”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Doe goed je best! Vergeet niet dat je nu de kans krijgt om naar school te gaan, grijp ze dus met beide handen. Vergeet ook zeker niet om van het leven te genieten! Kortom: zorg ervoor dat je de gekregen kansen niet verbrodt, zowel op school, op het werk als privé!”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 2: oud-leerlingen heilige familie ieper

Jonas Bouckaert ° 25 mei 1990 5 Creatie en mode – juni 2007 na HFI: muziektheater (Fontys Conservatorium Tilburg (Nederland)) Privé: woont in Tilburg en Zillebeke

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “Na een opleiding Houttechnieken in het VTI ben ik in het 5de jaar ingestroomd in Creatie en mode. Ik waardeerde het heel erg dat de leerkrachten bereid waren mij te helpen om op het gewenste niveau te komen.”

Waar heb je al gewerkt? “Ik studeer nog steeds. Na het vijfde jaar in de Heilige Familie ben ik naar Woordkunst-drama in Brugge gegaan, waar ik mijn 5de opnieuw deed. In het middelbaar onderwijs ben ik afgestudeerd in de richting Drama. Als alles goed gaat studeer ik af in juni 2014. Mijn droomjob is werken als performer in het muziektheater.”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Doe vooral wat JIJ leuk vindt!!”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 3: oud-leerlingen heilige familie ieper

Daisy Bril ° 25 maart 1989 Boekhouden-Informatica – juni 2007 na HFI: Bachelor bedrijfsmanagement (afstudeerrichting rechtspraktijk en optie fiscaliteit) Privé: woont in Voormezele

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “Wanneer je met vragen of bekommernissen zat, dan kon je altijd wel bij iemand terecht. De leerkrachten, het leerlingensecretariaat en zelfs de goedlachse Fernand boden een luisterend oor. Ook in het laatste jaar helpen de leerkrachten je bij het maken van een juiste verdere studiekeuze. Het niveau van de leerstof ligt merkelijk hoog. Wanneer je kiest om verder te studeren, zal je merken dat je over een zeer goede voorkennis beschikt!”

Waar heb je al gewerkt? Momenteel werk ik deeltijds op de griffie van de Politierechtbank te Ieper en deeltijds op de griffie van het Vredegerecht Eerste Kanton te Ieper. Dit is vooral administratief werk, waar je vooral toch bezig bent met recht. Ik denk niet dat ik dit werk heel mijn leven zal doen. Het is in ieder geval al een goede eerste stap. Normaal ben ik van plan om nog mijn master te beginnen. We zullen zien wat de toekomst brengt.”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Ik merk dat leerlingen zichzelf onderschatten. Als je echt iets wil, probeer het gewoon en denk niet dat het zal mislukken. Informeer je goed op de opendeurdagen van de scholen en stel voldoende vragen aan de studenten ter plaatse.”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 4: oud-leerlingen heilige familie ieper

Delfien Coryn ° 29 maart 1990 Handel – juni 2008 na HFI: Bachelor in de Agro- en biotechnologie - afstudeerrichting Agro-industrie (Katho Roeselare) Privé: woont in Houthulst

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “Een toffe, familiale sfeer. De leerkrachten zijn zeer behulpzaam en helpen je tot ze er zeker van zijn dat je alles begrepen hebt.”

Waar heb je al gewerkt? “Nog geen maand nadat mijn studies beëindigd waren, kon ik al aan de slag als teeltleider in het land- en tuinbouwinstituut in Oedelem. Ik ben er teeltoverste en mag er leerlingen de theorie in praktijk leren omzetten. Zo beleven ze de teelt van verscheidene groenten (nl. veldsla, prei, wortelen, …) en bloemen (chrysanten, eenjarigen.) eens van nabij. Mijn droom is om later met mijn vriend een landbouw-bedrijf uit te baten.”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Ik volgde de studierichting Agro-industrie in Katho Roeselare. Dit was geen evidente keuze, omdat ik geen voorkennis had van de specifieke vakken. Maar ik koos hiervoor heel bewust. Met de nodige inzet is het gelukt. Kies dus wat je graag wil, ook al is het een nieuwe weg en ga ervoor!” “Zorg dat je de geziene leerstof begrijpt en met je eigen woorden kunt uitleggen. Iets klakkeloos vanbuiten blokken heeft toch geen zin.”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 5: oud-leerlingen heilige familie ieper

Anthony Coussée ° 11 januari 1988 Handel – juni 2006 na HFI: Professionele bachelor financie- & verzekeringswezen Master handelswetenschappen finance & risk management Privé: woont in Ieper

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school?

Waar heb je al gewerkt?

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Geniet van het middelbaar!”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 6: oud-leerlingen heilige familie ieper

Guillaume Debeuf ° 13 oktober 1990 Handel – juni 2008 na HFI: Bachelor in Eventmanagement Privé: woont in Ieper

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “De familiale sfeer hadden een positieve invloed op mijn studieresultaten.”

Waar heb je al gewerkt? “Ik ben freelancer op allerlei evenementen voor o.a. Dazzle Events, Hels bvba, City Sounds Rent, TEVENT”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Enjoy and live your life, but pay attention at school!”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 7: oud-leerlingen heilige familie ieper

Emmelie Defever ° 17 november 1990 Handel – juni 2009 na HFI: 3de jaar bachelor in de bio-technologie Privé: woont in Boezinge

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “Ik vond het wel leuk dat de school zich inzette voor activiteiten over de middag (voetbal toernooi, basketbal toernooi). De nuttigste vakken in de Heilige Familie waren voor mij natuurwetenschappen, chemie, fysica, Engels en wiskunde. Dit zijn de vakken die ik nog het meeste nodig heb. Al de rest zit nog ergens in een klein niet-actief hersendeel.”

Waar heb je al gewerkt? “Ik zit nu in m’n 3de jaar bio-technologie. Het is een heel gevarieerde opleiding. Deze richting heeft 3 grote pijlers: Voedingstechnologie, milieutechnologie, cel- en gen- technologie. Aangezien ik nog studeer, heb ik nog nergens gewerkt en enkel stage en vakantiewerk gedaan bij o.a. Cargill (Izegem). Binnenkort mag ik stage lopen in het vissersbedrijf Marine Harvest (Oostende).

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Het is toch heel belangrijk dat je een diploma behaalt. Je kan er nog alle kanten mee op. Eens je aan de hogeschool of universiteit studeert, zal je soms nog denken aan de tijd in de Heilige Familie. Dus laat de moed zeker niet zakken, maak het de leerkrachten niet te moeilijk. Na het middelbaar komt er nog een hele mooie periode je leven!”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 8: oud-leerlingen heilige familie ieper

Karla Demyttenaere ° 5 januari 1981 Mode & kleding (tso) – juni 2000 na HFI: 4de graad Mode in Brugge en Antwerpen marokijnbewerking (Syntra) Privé: woont in Voormezele

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “Ik onthoud vooral de geduldige leerkrachten die mij gesteund hebben. Ik heb er ook discipline leren waarderen.”

Waar heb je al gewerkt? “Ik deed al heel wat ervaring op bij Jori (Wervik), Tonixks (Waregem), Oni Onik (Oostnieuwkerke) en bij Van Hagen (Ieper). Ondertussen startte ik mijn eigen winkel op met kinderkledij en retouches. Bovendien verkoop ik er ook eigen ontwerpen. Je vindt mijn winkel in de Stationsstraat te Ieper.”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Volg je hart en passie. Geef zeker nooit op!”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 9: oud-leerlingen heilige familie ieper

Naomi Dever ° 12 oktober 1987 Handel – juni 2005 na HFI: Management Assistant – Hantal (Kortrijk) Privé: woont in Ieper en stapt op 2 november 2012 in het huwelijksbootje

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “Ik heb HFI altijd een heel leuke school gevonden. De leerkrachten zorgden er voor dat ik mij steeds op mijn gemak gevoeld heb op school. Met de meeste leerkrachten had ik ook wel een redelijk goed contact. De studierichting Handel was voor mij de ideale basis voor mijn verdere opleiding. ”

Waar heb je al gewerkt? “Ik ben 2 jaar secretaresse geweest in een advocatenkantoor in Kortrijk. Nu werk ik al 1 jaar bij de firma Vens & Thiers in Heule. Hier doe ik een deel van de administratie op de technische dienst van het bedrijf. Dit houdt in dat ik onderdelen moet bestellen bij Duitse leveranciers, uren van technici verwerken, offertes opmaken, orders verwerken, interventies inplannen, …”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Geniet van de middelbare schoolperiode!! Probeer je doel te bereiken en aarzel niet om iemand om raad/hulp te vragen wanneer je dit nodig hebt.”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 10: oud-leerlingen heilige familie ieper

Astrid Fieuws ° 19 september 1991 Toegepaste Beeldende Kunst – juni 2010 na HFI: 2de jaar Bachelor Typographie (La Cambre - Brussel) Privé: woont in Bissegem

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “Ja, de sfeer in de Heilige Familie is er heel familiaal. Er zijn veel activiteiten die dit bevorderen. Ook de organisatie van de school zit goed.”

Waar heb je al gewerkt? “Ik studeer nog. Na het derde jaar Bachelor Typographie bestaat nog de mogelijkheid om te kiezen voor de tweejarige Masteropleiding.”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Geniet van de jaren in de Heilige Familie!”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 11: oud-leerlingen heilige familie ieper

Julie Guillemyn ° 15 februari 1993 Toerisme – juni 2011 na HFI: 1ste jaar Bachelor kleuteronderwijs (Katho – Tielt) Privé: woont in Zonnebeke

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “Het contact met de leerkrachten op professionele basis was zeer goed. Eventuele problemen werden zeer goed opgevangen. Er was wel altijd iets leuks te doen op school. De vakinhoud van Toerisme was interessant en leerrijk. Je kreeg veel taken en dit was een positief punt. Zo weet je wat het is om te studeren en daarnaast ook nog werken te maken. In het hoger moet ik dit nu ook combineren en dat heb ik geleerd in de Heilige Familie.”

Waar heb je al gewerkt? “Ik ben nog steeds aan het studeren. Werken doe ik nog niet, uitgezonderd voor school en vakantiejobs. Ik studeer kleuteronderwijs in Tielt. Ik zit op kot in Tielt en in het weekend ga ik naar huis. Kleuters iets kunnen bijbrengen, dat is echt mijn droomjob! Alle dagen die blije kindergezichtjes zien, dat is zeker en vast iets wat ik wil bereiken! ”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Naar school gaan is niet altijd even tof, zeker niet als de examens voor de deur staan. Probeer toch te genieten van de tijd in de middelbare school. Je krijgt er ondersteuning en uitleg van de leerkrachten. In het hoger onderwijs moet je veel zelf zoeken. Kies ervoor om verder te studeren. Haak niet zomaar af tijdens je studie, blijf op je tanden bijten. Want vandaag de dag heb je echt een diploma nodig.”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 12: oud-leerlingen heilige familie ieper

Riet Haveneers ° 23 februari 1990 Handel – juni 2008 na HFI: Individueel Maatschappelijk Werk (Artevelde Hogeschool Gent) Privé: Heeft een vriend en woont nog thuis in Dikkebus, maar is op zoek naar een eigen stekje.

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “Handel heeft mij een stevige en algemene basis geboden voor mijn verdere studies. Deze opleiding heeft zeker mijn slaagkansen in het hoger onderwijs bevorderd. De familiale sfeer en het doel tot maximale ontwikkeling- en leerstimulatie beïnvloedden zeker mijn visie op een goede school tijdens het uitoefenen van mijn job als schoolmaatschappelijk werker.”

Waar heb je al gewerkt? “Na mijn stage in het VCLB van Poperinge kreeg ik een interim tot december 2011. Op 1 december 2011 startte ik voor een periode van 6 maanden in de Welzijnsraad Arro Ieper. Vanaf 9 januari 2012 ben ik eveneens tewerkgesteld in het CLB GO! Veurne voor 6 maanden. Binnen het schoolmaatschappelijk werk is dit wat ik het liefst wou doen. ”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “De middelbare school is een leuke periode in je leven, de hoge school een super periode. Daarna begint het pas echt! Kies een richting die je graag doet, zodat je later elke morgen met plezier opstaat. Je actieve beroepsloopbaan wordt immers de langste periode uit je leven! Niet alle deuren gaan voor je open zonder het juiste diploma!”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 13: oud-leerlingen heilige familie ieper

Elke Ingelbeen ° 30 augustus 1993 Creatie en mode – juni 2011 na HFI: 1e jaar bachelor in de vroedkunde Privé: woont in Geluwe

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “Ik vind de sfeer in de school heel goed! Ik ben 6 jaar echt graag naar school geweest! Ook de relatie met de leerkrachten zat goed.”

Waar heb je al gewerkt? “Ik zit in mijn eerste jaar ‘bachelor in de vroedkunde’ en hoop daarna deze droomjob uit te kunnen oefenen. ”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Geniet ervan! De tijd in de Heilige Familie is prachtig! En ga met plezier naar school! Dat maakt het voor iedereen veel aangenamer!”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 14: oud-leerlingen heilige familie ieper

Stefan Lantsoght ° 6 augustus 1974 Sierkunsten – juni 1992 na HFI: 1 jaar Architectuur (Sint-Lucas – Gent) Master in de Grafische Vormgeving – optie typografie Privé: woont in Varsenare en is gehuwd met Katrien Allemeersch, ouders van Joppe (6) en Pepijn (2)

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “In de omstreken van Ieper was er in die tijd niet veel aanbod aan studierichtingen in het KSO. De sfeer was super door de gemoedelijke sfeer, boeiende inhoud en toffe klas. Doordat we met een kleine groep waren, zorgde dit voor een hechte band.”

Waar heb je al gewerkt? “Ik heb een zevental jaren in de studio van Uitgeverij Lannoo gewerkt als grafisch vormgever. Nu ben ik zelfstandig grafisch vormgever in ons eigen grafisch bureau ‘Keppie & Keppie’ (www.keppie-keppie.be). Wij werken vooral voor de culturele sector (Stad Brugge, Festival van Vlaanderen, VormingPlus,…) en we maken boeken voor verschillende uitgeverijen (Lannoo, Terra, Kannibaal, Tectum,…).”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Volg je hart en ziel in je keuzes en grijp alle kansen met beide handen!”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 15: oud-leerlingen heilige familie ieper

Shelly Lavens ° 28 november 1990 Toerisme – juni 2008 na HFI: Bachelor in Cultuurmanagement Privé: woont in Zandvoorde

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “De toeristische vooropleiding en de vele studiereizen in binnen- en buitenland vormden een stevige basis. Dankzij de dienstverleningen deden we ook ervaring op en verdienden we bovendien nog een extraatje zodat de studiereizen betaalbaar bleven.”

Waar heb je al gewerkt? “Ik ben mede-organisator van Novarock. Ik zat ook aan de kassa in Plopsaland en werkte voor de dienst ‘vrije tijd’ van Hooglede. Sportkampen zijn me ook niet vreemd. Nu ben ik animatrice en receptioniste in het hersteloord Ter Duinen in Nieuwpoort. Het is heel aangenaam werk omdat je steeds onder de mensen bent!”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Blijf doorzetten en dan kom je er wel!”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 16: oud-leerlingen heilige familie ieper

Kristof Louagie ° 9 mei 1983 Handel – juni 2001 na HFI: Bachelor Communicatiemanagement (optie PR) Bachelor Marketing Korporaal Brandweer Ieper Privé: woont in Ieper

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “Ik heb vooral goede herinneringen aan de sfeer en de contacten met de leerkrachten.”

Waar heb je al gewerkt? “Ik zit nog steeds bij mijn eerste werkgever: Belpark nv (site Bellewaerde Park en Walibi). Dit is echt een droomjob voor mij!”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Toon interesse, stel vragen en leer uit de praktijk.”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 17: oud-leerlingen heilige familie ieper

Jolien Persyn ° 2 november 1992 Handel – juni 2011 na HFI: Bachelor in de orthopedagogie (Katho) Privé: woont in Poelkapelle

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “Het vak sociale en communicatieve vaardigheden bewijst nu zeker zijn nut daar ik verder studeer in een sociale richting. De begeleiding in de HFI is goed. Ikzelf heb immers dyslexie en kan zeker niet klagen over de extra begeleiding van leerkrachten en het leerlingensecretariaat.”

Waar heb je al gewerkt? “Aangezien ik nog studeer, kan ik hier niet op antwoorden. Ik begeleid wel kinderen op de kinderboerderij waar ik stage liep.”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Misschien besef je het nu nog niet, maar school is erg belangrijk. Studeren is moeilijk en ook ik heb er vaak op gevloekt. Zet door, ook al zie je er soms totaal het nut niet van in. Ooit komt het besef wel. Is studeren dan toch niets voor jou, dan heb je er toch nog een paar goede vrienden aan overgehouden!”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 18: oud-leerlingen heilige familie ieper

Melissa Vancraeynest ° 15 oktober 1993 Handel – juni 2011 na HFI: 1ste jaar Bachelor in het kleuteronderwijs Privé: woont in Langemark-Poelkapelle

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “Het vak bedrijfseconomie heeft mij altijd aangesproken. Als ik wil, kan ik nu op eigen houtje een bedrijf opstarten en dat is toch super! Ik vond de leerkrachten heel aangenaam. Ze deden er alles aan opdat we ons goed zouden voelen. Het is een moderne school. Er werden allerlei dagen uitgestippeld om eens iets leuks te doen, zoals de flower power-dag.”

Waar heb je al gewerkt? “Ik hoop dat het onderwijs mijn droomjob wordt, maar nu moet ik nog eventjes studeren.”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Al heb je het soms eens moeilijk, praat erover. Zo komt er altijd wel een oplossing tevoorschijn!”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 19: oud-leerlingen heilige familie ieper

Hanne Vandermarliere ° 2 januari 1989 Handel – juni 2007 na HFI: Bachelor in de verpleegkunde Master in de verpleegkunde (2011-2012) Privé: woont in Ieper

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “Handel is een zeer goede basis voor zowel het werkveld als voor het hoger onderwijs, de vakken zijn zeer gevarieerd en je kan alle kanten op. Er werd ook heel veel aandacht besteed aan informatica, BIN-normen en dt-fouten. Dat is zeer belangrijk in zowel het werkveld als het hoger onderwijs. De balans tussen spanning en inspanning zat ook telkens goed. De mondiale dagen, sportdagen, 100-dagen, de reis naar Barcelona en tal van toffe leerkrachten staan nog altijd in mijn geheugen gegrift. Ik zou direct teruggaan naar HFI!”

Waar heb je al gewerkt? “In 2010 ben ik aan de Katho te Kortrijk afgestudeerd als ‘Bachelor in de Verpleegkunde’ met als afstudeerrichting Sociale verpleegkunde. Vorig jaar (2010) ben ik gestart met de studie ‘Master in de Verpleegkunde’ aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ik heb het schakelprogramma met succes afgerond. Nu zit ik in het laatste jaar, het masterjaar. Om een centje bij te verdienen, werk ik als thuisverpleegkundige voor het O.L.V.- Gasthuis te Poperinge.”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Ga je dromen achterna en geloof in jezelf! Denk niet dat een hogere (universitaire) opleiding niet mogelijk is omdat je uit een ‘te lage richting’ komt. Natuurlijk is motivatie, inzet en steun van je omgeving heel belangrijk. ‘Leren leren’ leer je gedurende jouw zes jaren in het middelbaar en niet gedurende jouw hogere studies! Maak ook veel plezier met je schoolvrienden. De kans is immers groot dat dit vrienden worden voor het leven!”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 20: oud-leerlingen heilige familie ieper

Sophie Vanmaele ° 25 september 1985 Boekhouden-Informatica - juni 2003 na HFI: Bachelor in de Taal- en Letterkunde (Nederlands – Engels) Master in de vergelijkende moderne letterkunde + academische lerarenopleiding Privé: woont in Kortrijk

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “In de derde graad hebben een aantal leerkrachten me enorm geïnspireerd. Het was duidelijk dat ze begeesterd waren door hun vak. Ze probeerden ons dan ook vol enthousiasme te overtuigen en mee te slepen. Ik heb in die periode veel geleerd over mezelf en mijn talenten. Juist omdat ze me inspireerden, ben ik ook leerkracht geworden. Ik wou/wil met evenveel overgave mijn ‘liefde’ voor mijn vakken doorgeven aan mijn leerlingen.”

Waar heb je al gewerkt? “Ik werk al vier schooljaren in dezelfde school in Deinze. Ik geef er Nederlands, Engels en integrale opdrachten aan de tweede en/of derde graad tso. Ik amuseer me in elk geval en geef nog steeds met plezier les. Ik zou het dan ook zeker niet erg vinden om nog een tijd te blijven waar ik ben.”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Het is een cliché maar ik zou de leerlingen in elk geval willen meegeven dat ze zoveel mogelijk moeten genieten van hun schooltijd. En de leerkrachten bedoelen het niet altijd even slecht ;)”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 21: oud-leerlingen heilige familie ieper

Jolien Verbeke ° 24 juni 1993 Handel – juni 2011 na HFI: 1ste jaar bachelor in secundair onderwijs (handel-burotica-aardrijkskunde) Privé: woont in Geluveld

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “De geziene leerstof was zeer belangrijk. In je verdere studies komen verschillende leerinhouden nog steeds aan bod. Ik heb de richting Handel gevolgd en dit vak is nu zeer belangrijk in mijn verdere studies. De sfeer in de HFI is zeer tof. De verschillende activiteiten die georganiseerd worden zorgen ervoor dat het een moderne school is: zeker en vast een aanrader.”

Waar heb je al gewerkt? “Ik studeer nu verder voor leerkracht handel-bureautica en aardrijskunde in Katho Reno Torhout. Tevens ben ik leidster in de Chiro. Ik werk ook iedere zondagmorgen in een Spar als kassierster. Al van jongsaf droom ik ervan om voor een klas te staan. Nu probeer ik deze droom werkelijkheid te laten worden door deze studies te volgen. ”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Naarmate je ouder wordt, merk je wel dat studeren steeds belangrijker wordt in onze maatschappij. Ik zou de leerlingen zeker aanraden om er het beste van te maken. Natuurlijk moet er ook eens tijd zijn voor plezier en ontspanning.”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?

Page 22: oud-leerlingen heilige familie ieper

Nick Verhooghe ° 18 januari 1990 Handel – juni 2008 na HFI: 1 jaar Sport- en cultuurmanagement (Brugge) Privé: woont in Boezinge

Wat heb je altijd gewaardeerd aan onze school? “Ik vond het een aangename en gezellige school. Met de meeste leerkrachten hadden we een goed contact.”

Waar heb je al gewerkt? “Na het jaar Sport- en cultuurmanagement ben ik overge-schakeld op bachelor voor secundair onderwijs (LO-bewegingsrecreatie – specialisatie fit- en wellness), waar ik dit schooljaar in afstudeer. In 2012-2013 zal ik nog een 2de specialisatie volgen: training & coaching.”

Welke goede raad geef je aan onze huidige leerlingen? “Met doorzettingsvermogen kom je heel ver. Je schooltijd is één van de mooiste periodes uit je leven!”

HEILIGE FAMILIE IEPER: HOE ZOU HET ZIJN MET ONZE OUD-LEERLINGEN?