Order Direct brochure 2014

20
www.order-direct.nl ERP Management overzichten Verkoop informatie Onderhoud en reparatie CRM Webshops In de cloud Op smartphone en tablet Het kloppend hart van uw bedrijf E-mail indexering

description

 

Transcript of Order Direct brochure 2014

Page 1: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l

ERP

Managementoverzichten

Verkoopinformatie

Onderhouden reparatie

CRM

Webshops

In de cloudOp smartphone

en tablet

Het kloppend hart van uw bedrijf

E-mail indexering

Page 2: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l2

Onze klanten Order-Direct wordt dagelijks intensief gebruikt door ruim 250 bedrijven in Nederland en België.

Onze software is een essentieel instrument voor het aansturen van hun processen en stelt ze in staat efficiënter te werken. Tegelijkertijd krijgen zij meer controle, waardoor zij minder kans lopen op kostbare fouten en vertragingen.

Met de Order-Direct software kunnen bedrijven hun processen volledig rond hun klanten inrichten. De software helpt niet alleen de verkoop, maar ook de logistieke organisatie klantgerichter te laten werken.

De software van Order-Direct biedt onze klanten de voordelen van een oplossing op maat zonder de nadelen van maatwerk!

De keuze voor Order-Direct Ieder van onze klanten heeft zijn eigen redenen gehad om over te stappen naar Order-Direct.

Sommige organisaties werkten nog met Excel, wat uiteindelijk onvoldoende flexibiliteit en controle bood. Andere bedrijven werkten met software met te beperkte functies, waardoor zij op zoek gingen naar uitgebreidere pakketten.

Een aantal klanten koos ervoor om hun bestaande financiële software te blijven gebruiken, omdat de medewerkers van de administratie, anders dan de verkoop- en inkoopmedewerkers, geen behoefte hadden aan nieuwe functionaliteit. Voor deze bedrijven hebben we een koppeling met Order-Direct gemaakt, waardoor beide pakketten naast elkaar gebruikt kunnen worden. Hierdoor blijft de herkenbaarheid intact en kunnen alle medewerkers goed hun werk doen.

Page 3: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l 3

Handelsbedrijven Gezien de historie van onze software is Order-Direct uitermate geschikt voor handelsbedrijven.

Veelgebruikte functies in deze branche zijn voorraadbeheer, besteladviezen, meerdere leveranciers bij een artikel, prijsbepalende leveranciers, vrije artikelomschrijvingen, tijdelijke artikelcodes, backorderoverzichten, inlezen van externe prijslijsten, in serie bewerken van prijzen en omschrijvingen, afbeeldingen koppelen en prijsafspraken op artikel-, klant- en groepsniveau.

OnderhoudsbedrijvenVoor ondernemingen die machines of installaties plaatsen en onderhouden biedt Order-Direct specifieke functies voor onderhoud, planning, servicecontracten, activiteiten, keuringen en deelfacturen.

Bij het aanmaken van een machine legt u een onderhoudsinterval en periodieke keuringen vast, die per klant en machine op maat aan te passen zijn.

Door het koppelen van alle informatie en acties aan een machine ziet u met enkele muisklikken wat de status van de machine is, welke marges er behaald zijn en wanneer de eerstvolgende onderhoudsbeurt of keuring moet worden uitgevoerd.

Overige bedrijvenOrder-Direct wordt daarnaast ingezet in uiteenlopende branches. Voorbeelden hiervan zijn productie en assemblage, computerwinkels, automatiseringsbedrijven, magazijnbeheerders, transport en overslag, medische industrie, installatiebedrijven, automotive en AGF (Aardappelen, Groente en Fruit).

Page 4: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l4

Order-Direct voor handelsbedrijvenVoor handelsbedrijven biedt Order-Direct veel functionaliteit die u helpt efficiënt te werken en de bedrijfsvoering volledig onder controle te houden. Zo voorziet de software in voorraadbeheer, besteladviezen, minimale en maximale voorraden en ontsluiting naar het internet met één of meerdere webshops, een klantenportaal en een webapplicatie.

Binnen Order-Direct staat gebruiksgemak voorop. Met slechts enkele muisklikken vragen medewerkers omzet-, inkoop- en backorderoverzichten op en drukken deze af, exporteren ze naar Excel of slaan ze op als PDF. Natuurlijk kan alle informatie ook direct per e-mail worden verzonden naar klanten en leveranciers.

• Artikelbeheer

• Serienummerregistratie

• Koppelingen naar webshop(s)

• Retourzendingen

• Koppelen van afbeeldingen, PDF’s en andere bijlagen

• Locaties

• Meerdere leveranciers per artikel

• Inlezen van leveranciersbestanden en prijslijsten

• Besteladviezen

• Backorderoverzichten

• Inventarisatie

• Voorraadoverzichten

• Track & trace

• Koppelingen met DPD en PostNL

• Relatiebeheer

• Notities en taken

• Indexeren van inkomende en uitgaande e-mails

• Vastleggen van prijsafspraken

• Barcodes

• Mailings

• Voorraadbeheer in meerdere magazijnen

Veelgebruikte Order-Direct functies door handelsbedrijven

Page 5: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l 5

Handelsbedrijven uitgelicht

RP MedicalKlant sinds: 2010

RP Medical is een jong en dynamisch bedrijf dat sinds 2008 medische instrumenten, disposables, implantaten en apparatuur levert aan ziekenhuizen en privéklinieken in binnen- en buitenland.

De uitdagingenRP Medical was op zoek naar een compleet systeem waarbij voorraadcontrole en zaken als minimale en maximale voorraden een belangrijke rol spelen. Verder was batch- en serienummerregistratie essentieel. De ondersteuning van vreemde talen was een belangrijke pre.

De voordelen van het werken met Order-DirectPeter Davelaar, eigenaar van RP Medical: “Met Order-Direct hebben wij koppelingen tussen onder andere relaties, orders en openstaande posten. Hierdoor hebben wij altijd een compleet overzicht, zowel logistiek als financieel. Verder kunnen we met Order-Direct snel en efficiënt werken. Alle documenten kunnen net zo eenvoudig worden geprint als in PDF-formaat per mail verzonden worden. Wij factureren zelfs per e-mail.”

RP MedicalNijverheidsweg Noord 123-1273812 PL Amersfoortwww.rpmedical.nl

Delta International BVKlant sinds: 2012

Delta International importeert sinds 2000 perslucht- en handgereedschap uit het verre oosten. Deze producten worden onder eigen label via wederverkopers in de BeNeLux verkocht. De organisatie richt zich met name op industrie en automotive en verkoopt daarnaast aan grotere inkooporganisaties.

De uitdagingenPerry Cremers, directeur van Delta International: “Binnen onze bestaande SAP-omgeving leek heel veel mogelijk, maar in de praktijk bleek dit vaak erg lastig of kostbaar. Wij zochten naar software die specifiek op onze business aansloot. Het pakket Order-Direct voldoet hieraan. Het gelijknamige bedrijf heeft een no-nonsense aanpak. Ze staan hierdoor heel kort bij de praktijk.”

De voordelen van het werken met Order-DirectMede-directeur Sander Stegeman: “Onze procedures zij nu duidelijker geworden, waardoor er veel efficiënter gewerkt kan worden. We kunnen nu meer doen in minder tijd. Door de uitgebreide importmogelijkheden zijn we nu ook in staat om een website te koppelen. Alle specificaties zijn aanwezig en kunnen online gebruikt worden waardoor het voor onze klanten nog duidelijker wordt.”

Delta International BVRondven 696026 PX Maarheeze www.deltainternational.nl

Page 6: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l

Handelsbedrijven uitgelicht

6

VM ServiceKlant sinds: 2006

VM Service is een totaalleverancier voor reinigingsmiddelen en -materialen. Het bedrijf levert onder meer aan schoonmaakbedrijven maar ook aan de horecasector en zorginstellingen.

De uitdagingenVM Service maakte gebruik van een ERP-systeem dat niet intuïtief werkte en onvoldoende aansloot op de praktijk. Verder verliep de samenwerking met de leverancier van het pakket stroef. Door de groei van VM Service was er behoefte aan een nieuw pakket dat beter aansloot op de behoefte van de onderneming.

De voordelen van het werken met Order-DirectCees Jan Bras, eigenaar van VM Service: “Alle overzichten zijn duidelijk en eenvoudig op te vragen. Het Order-Direct pakket lijkt op ons lijf geschreven en groeit mee met onze behoefte.”

VM ServiceZernikelaan 109351 VA Leekwww.vmservice.nl

Page 7: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l

Order-Direct voor onderhoudsbedrijvenVoor onderhoudsbedrijven voorziet Order-Direct in specifieke functies waaronder het vastleggen van machines en installaties met daaraan gekoppeld periodiek onderhoud, keuringen, acties, deelfacturatie, servicecontracten en abonnementen.

Machines en werkbonnen worden getoond in duidelijke overzichten. Het onderhoudsgedeelte werkt naadloos samen met de andere functies van Order-Direct; openstaande posten worden desgewenst bijvoorbeeld automatisch getoond bij het aanmaken van een werkbon of het opvragen van een klant of machine.

Veelgebruikte Order-Direct functies door onderhoudsbedrijven

• Projectregistratie

• Machineregistratie

• Onderhoudsbeurten

• Periodieke keuringen in meerdere keuringssoorten

• Reparaties en werkbonnen

• Planning

• Bestellingen

• Onderhoudscontracten

• Abonnementen

• Urenregistratie

• Activiteiten

• Machineconfiguraties

• Serienummers

• Koppelen van afbeeldingen, PDF’s en andere bijlagen

• Garantietermijnen

• Werkzaamheden op werkbonnen

7

Page 8: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l

Onderhoudsbedrijven uitgelicht

Mulder HeftruckserviceKlant sinds: 2012

Mulder Heftruckservice is gespecialiseerd in de verkoop, verhuur, lease, keuring, onderhoud en reparatie van alle merken intern transportmaterieel. Een eigen servicedienst onderhoudt en repareert slagvaardig en snel.

De uitdagingenMulder Heftruckservice zocht een oplossing die gebruiksvriendelijk was en voor de gebruikers gepersonaliseerd kon worden.

De voordelen van het werken met Order-DirectTess Wisselink van Mulder Heftruckservice: “Order-Direct is erg gebruiksvriendelijk en sluit aan op de praktijk. Alle overzichten zijn snel oproepbaar en werkzaamheden kunnen gedetailleerd worden vastgelegd.”

Mulder Heftruckservice BVDe Hogenkamp 137071 EC Ulftwww.mulderheftrucks.nl

8

Page 9: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l

Onderhoudsbedrijven uitgelicht

X-Tronx Security Systems Klant sinds: 2002

X-Tronx Security Systems is een full service aanbieder op het gebied van winkeldiefstalbeveiliging, inbraakbeveiliging, brandbeveiliging, camerasystemen en toegangscontrole. X-Tronx levert alle projecten turn-key op, zodat de opdrachtgever één aanspreekpunt heeft.

De uitdagingenX-Tronx liep tegen een aantal beperkingen in hun oude software aan. Naast voorraad- en debiteurenbeheer gold dat onder andere voor de registratie en facturatie van onderhoudsovereenkomsten en het inplannen van periodiek onderhoud en periodieke keuringen.

De voordelen van het werken met Order-DirectThijs Klifman, eigenaar van X-Tronx Security Systems: “Om te beginnen is de Order-Direct organisatie erg flexibel. Doordat wij gebruik maken van de Order-Direct webapplicatie is de bonnenstroom afgenomen. Verder kunnen wij de registratie van zowel de gebruikte artikelen als de uit te voeren werkzaamheden real-time monitoren.“

X-Tronx Security Systems B.V.Marssteden 1507547 TD Enschedewww.xtronx.nl

Europa IceKlant sinds: 2011

Europa Ice is een serviceorganisatie die zorg draagt voor het plaatsen, repareren en onderhouden van vooral koeltechnische horeca-apparatuur. Het bedrijf biedt 365 dagen per jaar, 24 uur per dag support aan hun klanten en heeft vijf servicemonteurs in dienst die de klanten bezoeken.

De uitdagingenEuropa Ice was op zoek naar een applicatie waarmee de monteurs real-time op locatie werkbonnen konden afhandelen, zodat achteraf geen verwerking meer nodig was. Verder moesten de voorraden direct worden bijgewerkt en moest de nieuwe software gekoppeld kunnen worden met Snelstart.

De voordelen van het werken met Order-DirectMieke Peters van Europa Ice: “Om te beginnen hoeven wij geen dubbel werk meer te doen. In de hele organisatie hebben wij meer inzicht gekregen en wordt kennis gedeeld. Zo zijn bijvoorbeeld oplossingen die door een monteur worden ontwikkeld ook voor de collega’s inzichtelijk. Tot slot zijn we nu in staat om met een centrale administratie alle buitendienstmedewerkers effectief aan te sturen.”

Europa IceHet Kleine Ambacht 166651 KW Drutenwww.europa-ice.nl

9

Page 10: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l

Onze softwareOrder-Direct is bijzonder flexibel opgebouwd. De software kan eenvoudig naar de wensen van uw bedrijf of medewerkers worden ingericht, zonder dat daar specifieke technische kennis voor nodig is. Order-Direct werkt snel en intuïtief, waardoor medewerkers snel productief zijn en prettig kunnen werken.

Dankzij de flexibele opbouw en uitgebreide configuratiemogelijkheden kan Order-Direct in veel branches zonder complexe (en dus kostbare) implementaties worden ingezet. Order-Direct doet precies wat het moet doen, zonder dure extra’s en maatwerk.

Sturing en optimalisatieAmbitieuze ondernemers en ondernemingen kunnen de Order-Direct software inzetten om hun bedrijf te sturen en optimaliseren. De software biedt een unieke combinatie tussen enerzijds flexibiliteit en slagkracht en anderzijds controle en inzicht.

Standaard maar toch flexibelHet grote voordeel van maatwerk software is dat deze perfect aansluit bij uw bedrijfsvoering. Het voordeel van standaard software is dat deze zowel in aanschaf als qua beheer meestal veel goedkoper is dan maatwerk. Met Order-Direct hoeft u niet langer tussen deze mogelijkheden te kiezen. Order-Direct is standaard software met het gevoel van een maatwerk oplossing.

Vrijwel alle functies van de software kunnen zodanig worden ingesteld dat ze optimaal bij uw bedrijfsvoering aansluiten. Zelfs de benamingen van de functies kunnen worden aangepast aan de termen zoals die in uw organisatie worden gebruikt, wat de herkenbaarheid verder vergroot.

10

Page 11: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l

Breed inzetbaarOrder-Direct draait niet alleen op standaard Windows PC’s maar ook via een koppeling met een webshop, klantenportaal of webapplicatie. Tevens is de software beschikbaar als cloud applicatie. Order-Direct heeft koppelingen met verschillende financiële pakketten, waaronder Snelstart, AccountView, AFAS en Twinfield.

GebruiksgemakDe doordachte opbouw en lay-out van de schermen zorgt ervoor dat u al na enkele uren training met Order-Direct aan de slag kunt. Alle onderdelen werken zoveel mogelijk op dezelfde manier. Hierdoor vinden ook nieuwe gebruikers snel hun weg in de software.

Uitgebreide functiesDe software biedt uitgebreide functies voor het aanmaken, onderhouden en inzien van offertes, orderafhandeling, inkoop, facturering, RMA’s, serienummers, service en onderhoud, relatiebeheer, debiteurenbewaking, voorraadbeheer, urenregistratie en assemblages.

RelatiebeheerDe mogelijkheden binnen het relatiebeheer zijn bijzonder uitgebreid. U kunt informatie vastleggen zoals prijsafspraken, notities, taken en bezoekrapporten, inkomende en uitgaande e-mails, mailings en prognoses. Verder kunt u per klant onder andere de omzet in euro’s en aantallen monitoren.

Productiviteit van uw medewerkersHet pakket is gericht op snel kunnen werken met slimme functies zoals doorklikken naar andere onderdelen, ‘drag & drop’ functionaliteit en een geavanceerde zoekfunctie die suggesties geeft tijdens het invoeren van de zoekopdracht.

Voor individuele medewerkers kunnen niet gebruikte functies gemakkelijk worden verborgen, waardoor de software altijd overzichtelijk en eenvoudig te bedienen blijft.

11

Page 12: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l

Managementoverzichten Alle informatie in Order-Direct is in standaard rapportages beschikbaar. Hiermee krijgt u een accuraat beeld van de positie van uw bedrijf.

U heeft direct inzicht in de omzet en de inkopen per artikel, groep, merk of leverancier, van alle klanten of van een klantengroep, verkocht via de balie, telefonisch of met uw webshops. De talrijke overzichten tonen bijvoorbeeld ook de omzetsnelheid en behaalde marge.

Of het nu gaat om voorraad, backorders, besteladviezen of uit te leveren orders, alle informatie is direct real-time beschikbaar. Met enkele muisklikken heeft u het juiste overzicht, per dag, week, maand of jaar, per groep of per medewerker.

Alle overzichten kunnen worden afgedrukt naar printer en PDF, verstuurd per e-mail en geëxporteerd naar Excel.

WebshopsAlle in Order-Direct vastgelegde artikelen en prijsafspraken worden met een druk op de knop geëxporteerd naar uw webshop, zodat uw klanten ook daar kunnen beschikken over hun eigen prijzen en orderhistorie. Het is zelfs mogelijk voorraadmutaties en wijzigingen in de orderstatus real-time door te laten voeren in de webshop.

Koppeling met de boekhoudingOrder-Direct heeft koppelingen naar diverse boekhoudpakketten waaronder veelgebruikte pakketten als Snelstart, AccountView, AFAS en Exact.

Voor een aantal pakketten kunnen zowel de verkoop- als inkoopfacturen worden doorgeboekt naar de financiële administratie. Het aanmaken van relaties en facturen gebeurt dan centraal op één plek, wat de efficiency verbetert en de kans op fouten verlaagt.

Mobiel gebruikMonteurs en vertegenwoordigers kunnen de webapplicatie gebruiken om werkbonnen, klantorders en leverbonnen direct online af te laten tekenen op locatie. Alle mutaties worden real-time doorgevoerd; de actuele status van reparaties en orders is dus steeds direct zichtbaar voor uw medewerkers ‘in het veld’.

12

Page 13: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l

Vrije veldenOp diverse plekken binnen de software kunt u, naast de standaard velden, een onbeperkt aantal vrije velden aanmaken. Deze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden bij artikelen, relaties, notities, machines, reparaties en keuringen. Met vrije velden bepaalt u zelf welke informatie moet worden opgeslagen in Order-Direct.

Vrije velden kunnen worden afgedrukt, online getoond en er kan natuurlijk op gezocht en gefilterd worden.

DocumentbeheerMet documentbeheer kunt u documenten inchecken bij relaties, bonnen, facturen, artikelen, notities en taken. Door het vastleggen van importmaskers worden documenten automatisch van de juiste naam voorzien en aan het goede object gekoppeld. Zo koppelt u moeiteloos een PDF-inkoopfactuur aan de inkoopfactuur in Order-Direct. Het tijdrovende zoeken in ordners is hiermee verleden tijd!

13

Page 14: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l

WebapplicatieSnelheid in zaken doen wordt steeds belangrijker en mobiele toepassingen kunnen daar een grote rol bij spelen.

Met de webapplicatie kunnen vertegenwoordigers op locatie bij de klant orderhistorie en openstaande orders bekijken, nieuwe orders plaatsen en indien gewenst alle financiële gegevens inzien. Tijdens of na een bezoek kan een bezoekrapport worden aangemaakt, waarna de met de klant gemaakte afspraken direct zichtbaar zijn voor de interne organisatie.

Met de webapplicatie kunt u ook zowel vaste als tijdelijke en externe servicemedewerkers aansturen. Zij kunnen dan op locatie machinehistorie bekijken, werkbonnen aanmaken, digitaal laten aftekenen en per e-mail naar de opdrachtgever versturen.

Als beheerder bepaalt u zelf welke mogelijkheden iedere medewerker krijgt. U kunt deze bijvoorbeeld alleen toegang geven tot de klanten in zijn regio en wel of geen historie van de klant te laten zien.

Het doordachte ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid zorgen ervoor dat de webapplicatie moeiteloos door alle medewerkers kan worden gebruikt.

Veelgebruikte functies van de webapplicatie

• Relatiebeheer

• Notities en taken

• Offerte-, order- en factuurhistorie

• Openstaande orders en facturen

• Bezoekrapporten

• Nieuwe orders

• Nieuwe pakbonnen

• Machinegegevens en -historie

• Nieuwe werkbonnen

• Artikelgegevens en actuele voorraad

• Aankomst- en vertrektijd en gewerkte uren

• Gereden kilometers

• Kleinmateriaal registratie

• Serienummerregistratie

• Digitaal tekenen

• PDF verzenden of printen

14

Page 15: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l

Koppeling met webshops Voor organisaties die online willen verkopen zijn er koppelingen waarmee u artikelen uit Order-Direct rechtstreeks in uw webshops kunt opnemen in een vooraf vastgelegde menustructuur. Ook gekoppelde afbeeldingen en technische documenten kunnen direct in de webshop worden getoond.

U kunt prijsinformatie wel of niet laten tonen. Zo kunt u uw webshop bijvoorbeeld gebruiken als catalogus voor anonieme bezoekers en alleen aan ingelogde klanten ook de prijzen tonen. Prijsafspraken die binnen Order-Direct zijn vastgelegd worden ook toegepast voor ingelogde klanten.

Online bestellingen worden met de importfunctie direct in Order-Direct ingelezen. Nieuwe klanten worden hierbij automatisch aangemaakt. De actuele voorraad van de online artikelen kan real-time worden bijgewerkt in uw webshops. Wordt van een klantbestelling een pakbon gemaakt, dan stuurt de webshop direct een e-mail met de verzendgegevens aan de klant, waardoor deze continu op de hoogte blijft van de status van zijn of haar bestelling.

Veelgebruikte Order-Direct functies voor webshops

• Klantenlogin

• Orderhistorie

• Prijsafspraken • Online bestellingen importeren

• Voorraadindicatie

• Statusupdates met e-mail notificaties

• Real-time voorraad

• Menu-items

• Favoriete artikelen

• Artikelvariaties

• Artikelaccessoires

• Upselling

15

Page 16: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l

Klantenportaal Wanneer u klanten toegang wilt geven tot uw Order-Direct omgeving, kunt u daarvoor een portaal inrichten.

Hierbij legt u per contactpersoon van uw klanten een eigen login vast en geeft u aan welke toegangsrechten deze contactpersoon online heeft. Het invoeren van nieuwe orders en het controleren van de orderstatus kan vervolgens door de klant zelf geregeld worden.

Veelgebruikte Order-Direct functies voor klantenportalen

• Artikelgegevens en -prijzen

• Favoriete artikelen

• Nieuwe orders

• Openstaande orders en facturen

• Omzet- en orderhistorie

• Leveringen onderweg

• Machineoverzichten en -historie

• Werkbonoverzichten

• Notitie-overzichten

16

Page 17: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l

Order-Direct in de cloud Steeds meer organisaties kiezen er voor hun ICT-omgeving niet langer zelf te beheren. Om aan deze vraag tegemoet te komen, is de Order-Direct software ook beschikbaar als cloud oplossing.

Software uit de cloud is per definitie geschikt om over het internet te benaderen. Hierdoor krijgen uw medewerkers via een remote desktop client toegang tot de Order-Direct software. Vanaf elke plek, elk device en op elk moment.

De belangrijkste voordelen van Order-Direct in de cloud

• Geen investeringen in dure hardware, maar vaste maandelijkse kosten

• Platformonafhankelijk: u kunt inloggen met uw PC, Mac, iPad, etc.

• Thuis en mobiel werken wordt eenvoudiger

• Altijd toegang tot de laatste versie en technologie

• Hoge beschikbaarheid en dagelijkse backups in het datacenter

• Backup op eigen pc mogelijk

• Flexibel: maandelijks aanpasbaar

17

Page 18: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l

Samenwerken met Order-Direct Tijdens een vrijblijvende demonstratie op locatie laten wij u alle mogelijkheden van onze software zien. Hierbij gaan we in op al uw vragen zodat u een goede indruk krijgt of de functionaliteit van Order-Direct aansluit bij de wensen en eisen van uw bedrijf.

Implementatie zonder verrassingenAls ontwikkelaar van de software kennen wij de software als geen ander. Aangezien wij tevens zelf voor de implementatie zorgen, heeft u nooit discussie tussen fabrikant en reseller van de software.

U ontvangt van ons een ‘fixed price’ offerte voor de implementatie, de training en het feitelijke gebruik van de software. Wij leveren de software voor de afgesproken prijs werkend op. U weet dus vooraf exact waar u aan toe bent, zonder vervelende verrassingen achteraf.

TrainingVoorafgaand aan de implementatie worden uw gegevens al geïmporteerd zodat we op de dag van de implementatie en training meteen kunnen beginnen. Na de installatie en het aanmaken van de lay-outs wordt gestart met de training. Zodra voldoende kennis is opgebouwd kunt u aan de slag met Order-Direct. Een eventuele terugkomdag wordt op een later tijdstip ingepland.

Support en updatesOnze helpdesk is op werkdagen bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur. U kunt uw vragen stellen per telefoon, e-mail of met het formulier op onze website.

Is het niet mogelijk om uw vraag telefonisch op te lossen dan gebruiken wij een remote support tool. Hiermee wordt uw PC op afstand overgenomen via een internetverbinding; hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Updates voor de software kunt u 24 uur per dag downloaden vanaf onze website.

Onderhoudscontract Iedere vier à zes maanden komt een nieuwe versie van Order-Direct beschikbaar met nieuwe functies en mogelijkheden. Met een onderhoudscontract bent u niet alleen verzekerd van alle nieuwe versies, maar ook van tussentijdse updates van de Order-Direct software.

Daarnaast heeft u met een onderhoudscontract voorrang bij het in behandeling nemen van een voorstel voor een wijziging of uitbreiding van de software.

Tenslotte heeft u kosteloze toegang tot de telefonische helpdesk van Order-Direct voor het stellen van vragen.

18

Page 19: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l 19

Het begin De software van Order-Direct is ontwikkeld vanuit de dagelijkse praktijk van een technische groothandel in Limburg. Al rond 1992 had de eigenaar van dit bedrijf vooruitstrevende ideeën over automatisering en de manier waarop dit hem kon helpen het bedrijf succesvol te runnen.

Deze ondernemer had een visie van één enkel softwarepakket waar de volledige organisatie op moest kunnen draaien. Na een onderzoek onder de beschikbare pakketten was de conclusie dat alleen een maatwerkoplossing aan zijn eisen zou voldoen. In de jaren daarna is door verschillende mensen, waaronder een van de huidige ondernemers achter het bedrijf Order-Direct, aan deze software gewerkt.

Van maatwerk naar productIn de loop van de tijd groeide de software uit tot een compleet pakket met veel functionaliteit dat ook – zij het toen nog mondjesmaat – werd verkocht aan andere bedrijven. Intussen maakte Windows een sterke ontwikkeling door terwijl de software nog op Microsoft DOS was gebaseerd. Uiteindelijk bleek software-ontwikkeling toch te ver van zijn groothandelsbedrijf af te staan, waarop de ondernemer besloot de software af te stoten.

Van product naar bedrijfDe huidige eigenaren van Order-Direct hadden op dat moment al geruime ervaring met de software. In 2001 richtten zij hun eigen bedrijf op, verkregen de rechten op de software en namen de ondersteuning van een aantal bestaande klanten voor hun rekening. Zij bouwden de DOS-versie om naar Windows software en gingen daarmee actief de markt op.

Op dat moment lag de focus vooral op handelsbedrijven, maar er kwamen al snel klanten uit andere branches met vergelijkbare uitdagingen bij. Order-Direct vandaag de dagMede door de spreiding in branches en het groeiende aantal klanten is de Order-Direct software vandaag de dag uitgegroeid tot een bedrijfsbrede automatiseringsoplossing voor middelgrote en kleinere handels-, onderhouds- en assemblagebedrijven.

De software van Order-Direct biedt veel ‘value for money’. Het pakket bevat bijzonder veel functionaliteit en is tegelijkertijd erg eenvoudig te gebruiken. Hieraan ten grondslag ligt de ontwikkelfilosofie van Order-Direct: bouw een product dat standaard is, maar eenvoudig kan worden geconfigureerd om de klanten een maatwerk ervaring te geven.

Over Order-Direct Business Software

Page 20: Order Direct brochure 2014

w w w . o r d e r - d i r e c t . n l

Order-Direct BV Bolderweg 1 1332 AX Almere

T. 036-547 50 90F. 036-547 50 99 E. [email protected] Baexem Geenraderweg 14 6095 AR Baexem

België T. 038-08 25 90