Ophaalkalender Sint-Amands 2014

32
ophaalkalender 2014 Sint-amands

description

 

Transcript of Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Page 1: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

ophaalkalender 2014Sint-amands

Page 2: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

IVAREM Intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen

IVAREM beheert het afval van de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte, Puurs, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek volgens deze principes:

1. Afval vermijden Afval vermijden is het beste voor het milieu. Immers afval dat je vermijdt, moet je niet kwijt! Afval vermijden doe je o.a. door afvalarme producten te kopen of door thuis organisch afval te composteren.

2. Hergebruik Wanneer afval vermijden niet mogelijk is, kies je best voor producten die je opnieuw kan gebruiken zoalsglazenflessenmetretoursystemen.Brengook regelmatig je afgedankte maar nog bruikbare zaken naar een kringloopwinkel in je buurt.

3. Recycleren Opdederdeplaatsstaatrecycleren:recycleerbaarafval geef je mee met de selectieve huis-aan-huis inzamelingen of kan je naar het containerpark in je buurt brengen. Doorrecyclagekrijgtjeafvaleentweedeleven!

4. Verbranden Het afval dat niet vermeden, opnieuw gebruikt of gerecycleerdkanworden,wordtverbrandomerzoveel mogelijk energie uit te winnen.

5. Storten Pas wanneer het afval evenmin milieuvriendelijk kan verbrand worden, gaan we het storten.

IVAREM beheert het afval van de Mechelse regio volgens deze principes (ook wel gekend als de Ladder van Lansink). Dit betekent dat we het vermijdenvan afval stimuleren en het storten ervan zoveel mogelijk beperken.

Voor meer informatie of opmerkingen over de dienstverlening van IVAREM kan je tijdens de kantooruren terecht op de gratis infolijn 0800 90 441 of op onze site www.ivarem.be.

Page 3: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

AFVALPREVENTIE

Afvalarm winkelenWie kent het niet: de berg folies, karton, schaaltjes … die overblijft nadat de boodschappen uitgepakt zijn? Door meer aandacht te besteden aan de manier waarop goederen verpakt zijn, kanjealsnelheelwateuro’sbesparenenhelpjehetmilieu.Individueelverpakteyoghurtjeszijn duurder dan een grote pot waar je telkens je portie uitschept, een grote bus vruchtensap is goedkoper dan 6 kleine brikjes … Daarnaast vermijd je ook een heleboel afval!

Een test bewijst het! Afvalarm winkelen = 34 % minder betalen en 63 % minder afval!

(Bron: IOK Afvalbeheer).

Te veel ongewenst papierafval in je brievenbus? Kleef de sticker!Wekelijks vallen er massa’s ongeadresseerd reclamedrukwerk in onze brievenbussen. Indien dit papier bij jou toch alleen maar ongelezen bij het papierafval gaat, kan je op de milieudienst (L.VanderLooystraat10,2890Sint-Amands,052399878)eenstickerafhalenomopjebrievenbus te kleven. Zo wordt dit drukwerk bij jou niet meer gebust en help je mee minder papierafval te veroorzaken. Indien ook geadresseerd reclamedrukwerk je ergert, kan je je laten inschrijven op de zogenaamde ‘Robinsonlijst’. De mensen op deze lijst ontvangen geen ongewenste geadresseerde reclame meer van de bedrijven die de Robinsonlijst respecteren (meer info op www.robinson.be).

AFVALRIJK AFVALARM

= =

Page 4: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Thuiscomposteren, de ideale manier om afval te vermijden

Thuiscomposteren is een goed alternatief om minder restafval aan te bieden. Door al je tuinafval en ongekookte resten van fruit en groenten zelf thuis te composteren, vermijd je heel wat afval. De compost die je maakt, kan je bovendien gebruiken als voedsel voor je planten in de tuin.

Als je wil beginnen met composteren of je hebt problemen met je compostvat, kan je steeds hulp vragen aan een compost-meester van je gemeente.

Contacteer hiervoor de milieudienst of ‘ik leef verstandig’ ([email protected]).

Thuiscomposteren

Wanneer je graag advies krijgt over thuiscomposteren, kan je terecht bij de compostmeesters of kan je een kijkje gaan nemen op een demonstratieplaats. Compostmeesters geven gratis informatie en richtlijnen over goed composteren. Leer je liever door zelf te doen? Volg dan een gratis spoedles composteren in het voorjaar. In maximum twee uur tijd heb je de basis-vaardigheden onder de knie. De milieudienst kan je meer vertellen over de aankoop van een gesubsidieerd compostvat, een compostbak, een wormenbak, de compostmeesterwerking en despoedles:Milieudienst052399878,[email protected]. Of neem contact op met ‘ik leef verstandig’ ([email protected]).

Demonstratieplaats thuiscomposteren in SINT-AMANDS

De demonstratieplaats bevindt zich op het containerpark, in de KMO-zone Hemelrijke te Sint-Amands.Decompostmeestersontvangenjeinhetvoorjaaropeenzaterdagvan1uurtot12uur.Houhetgemeentelijkinfobladindegatenvoordeexactedatum.

Page 5: Ophaalkalender Sint-Amands 2014
Page 6: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Retoursystemen en kringloopwinkels: een goed idee!

Hetsysteemvanstatiegeldiseenvandemeestbekenderetoursys-temen. Bij de aankoop van bepaalde producten betaal je als consu-ment een kleine bijdrage. Wanneer je de verpakking na gebruik weer inlevert, krijg je deze bijdrage terug. De producent kan de verpak-king, na grondige reiniging, weer gebruiken. Goed voor het milieu en de portemonnee.

Kringloopwinkels zijn de ideale adresjes om leuke snuisterijen, meubels, huisraad, boeken, speelgoed … voor een zacht prijsje op de kop te tikken. Heb je nog bruikbare spullen die je zelf niet meer wil of kan gebruiken? Bel dan even naar de kringloop-winkel in je buurt: misschien staat jouw oude zetel kort erna in hun toonzaal!KringwinkelSpoor2, RodeKruisstraat21,2870Puurs (tel.038896330).

Om te recycleren moet je eerst goed sorteren!

Afvaldatnietvermedenkanworden,moetenwerecycleren.Opdiemanierkrijgtafvaleentweede leven!Omrecyclagezovlotenefficiëntmogelijktelatenverlopen,moetergoedgesorteerdworden.Hoezuiverderhetafval,hoebeterdeverwerking!Recyclageisnietalleengoedvoorhetmilieu(besparen van energie en grondstoffen), maar het zorgt ook voor minder CO

2-uitstoot en het

creëertjobs.

Hierna vind je voor alle fracties de sorteerregels. Volg ze goed op en doe het milieu een ple-zier!

Page 7: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

HUISVUIL

• Huisvuilmoetaangebodenwordenindeofficiëlehuisvuilzak

• Dezakmoetzodaniggeslotenwordendaterbovenaaneenstropvanminstens10cmzitzodatdezakdoor1ophalermet1handkanwordenopgetild.

• Het huisvuil mag geen afval bevatten dat selectief wordt ingezameld en ook geen dode dieren of scherpe voorwerpen (vb. injectienaalden).

• Dehuisvuilzakmoettenlaatsteom7uuropdedagvanophalingbuitenstaanentenvroegsteom19uurdedagvoordeophalingenditopdeopenbareweg(evenwelzonderhet doorgaand verkeer te verstoren).

• Indien de straat niet toegankelijk is voor de ophaalwagen (wegenwerken, feestelijkheden …) of andere oorzaken, bel dan naar 052 39 98 75 voor meer informatie i.v.m. de afvalophaling.

• Opgelet: indien de ophaaldag samenvalt met een feestdag, dan wordt het huisvuil opgehaald op een andere dag. Kijk goed de afvalkalender na!

Probeerzogoedmogelijktesorteren(PMD,papier&karton,glas…)enhourecycleerbaarafval uit je huisvuil!

Page 8: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

PMD

Plastic flessen en flacons, Metalen verpakkingen en Drankkartons

• PMDmoetaangebodenwordenindeofficiëleblauwePMD-zakvanIVAREM (IVAREM-logo op PMD-zak).

• PMDmoetbuitenstaantenlaatsteom7uuropdedagvanophalingentenvroegsteom19uurdedagvoordeophaling.

• De PMD-zak moet op de openbare weg gezet worden, zo dicht mo-gelijk tegen de rijweg, maar zonder de weggebruikers te hinderen. De ophalinggebeurttussen7uuren19uur.

Opgelet: Indien de ophaaldag samenvalt met een feestdag, dan wordt het PMD opgehaald op een andere dag. Kijk goed de afvalka-lender na!

• Is je straat niet toegankelijk voor de ophaalwagen door bv. wegeniswerken,feestelijkheden (kermis, markt …) of andere oorza-ken, bel dan naar onderstaand nummer voor meer informatie over hoe het ophalen van het afval zal verlopen: 052 39 98 75.

Opgelet:Maakdeverpakkingenhelemaalleeg.Verpakkingenvanmeerdan8literzijnverboden en je mag ook geen plastic bidons vastmaken aan de buitenkant van de PMD-zak.

De P staat voor plastic FLESSEN en FLACONS! Andere voorwerpen in plastic zijn niet toegelaten in de PMD-zak: enkel en alleen FLESSEN en FLACONS!

Toegelaten Plasticflessenenflacons Metalen verpakkingen (ook spuitbussen van voedingswaren en cosmetica, aluminium schaaltjes en bakjes, metalen deksels en doppen) Drankkartons

Opmerking:Volledigleeg,maximaalvolume8liter,geen plastic bidons aan de buitenkant van de PMD-zak vastmaken.

Page 9: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Rode sticker op PMD-zak?

PMD-zakken met een foute inhoud of PMD-zak-ken waar voorwerpen aan de buitenkant beves-tigd werden of niet-reglementaire PMD-zakken, worden niet opgehaald! De ophaler kleeft een rode sticker op de PMD-zak en laat deze staan. Aan de binnenkant van de sticker vind je de sorteerregels terug.

Haal de PMD-zak terug binnen, verwijder de fout en scheur het rode deel van de sticker af. Bij de volgende ophaling van PMD zet je de zak terug buiten. Je kan met de gecorrigeerde PMD-zak ook terecht op het containerpark.

Verboden Alle andere plastic verpakkingen en voorwerpen (bv. plastic potjes en vlootjes, plastic zakken, folie …) Verpakkingen die giftige of bijtende middelen of motorolie hebben bevat Aluminiumfolie Piepschuim

Page 10: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Papier en karton

•Het papier en karton moet in één beweging door één persoon kun-nenwordenopgetild(max.15kgperpakket)enbijeengebondenzijn met natuurtouw of verzameld worden in een kartonnen doos.

•Papierenkartonmoetbuitenstaanvoor7uuroftenvroegsteom19uurdedagvoorhetophalen.

•Bied het aan op de openbare weg, zo dicht mogelijk bij de rijbaan zonder de weggebruiker te hinderen. Zorg ervoor dat het papier en kartonnietkanwegvliegen.Hetophalengebeurttussen7uuren19uur.

• Opgelet: indien de ophaaldag samenvalt met een feestdag, dan wordt het papier en karton opgehaald op een andere dag. Kijk goed de afvalkalender na!

• Is je straat niet toegankelijk voor de ophaalwagen door bv. wegeniswerken, feestelijkheden (kermis, markt …) of andere oorzaken, bel dan naar onderstaand nummer voor meer infor-matie over hoe het ophalen van het afval zal verlopen: 052 39 98 75.

Toegelaten Papieren zakken en kartonnen dozen, kranten, tijdschriften, folders, boeken, schrijf- en printpapier Opmerking: plasticfolie verwijderen van kranten, tijdschriften en folders

Verboden Vuil of vettig papier en karton, cellofaanpapier, behangpapier, aluminiumfolie en –zakjes

Papier en karton wordt in Sint-Amands en Oppuurs opgehaald door IVAREM. Kijk in de afvalkalender voor de juiste data.

In Lippelo wordt papier en karton opgehaald door een vereniging en dit op25/01,22/02,29/03,26/04,31/05,28/06,26/07,30/08,27/09,25/10,29/11en27/12.Dezedatastaanookvermeld in de kalender (PK- Lippelo).

Page 11: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Glas

Glaskanjebrengennaardeglasbol(enkeltussen8uuren22uur) of naar het containerpark. Wit en gekleurd glas moeten gescheiden worden.Maakdeglazenflessen,flaconsenbokalenookhelemaalleeg en verwijder de deksels en doppen.

Toegelaten Transparanteglazenflessen,bokalenenflacons Opmerking: volledig leeg, geen doppen of deksels. Wit en gekleurd glas moeten gescheiden worden.

Verboden Hittebestendig glas (bv ovenschotels en kookplaten) Porselein en aardewerk Stenenflessenenkruiken Opaalglas en kristal Vlak glas zoals ruiten en spiegels Lampen, TL-lampen

Page 12: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Grof huisvuil

Bij het grof huisvuil hoort huishoudelijk afval dat niet selectief ingezameld wordt en te groot is voordehuisvuilzakofhetOCT.Opwww.ivarem.be/grofvuilaanhuisvindjeeenoverzichtvande afvalstoffen die aan huis worden opgehaald. Verwerking en ophaling van grof huisvuil is duur: probeer dus zoveel mogelijk je afval eerst te sorteren. Aanvraag voor ophalen aan huis• Grof vuil wordt enkel op aanvraag opgehaald. Aanvragen moeten ten laatste gebeuren op

de vrijdag voorafgaand aan de ophaling.• Maakeenafspraakviagratisnummer080090411.• Jebetaalt20euro/adres+0,39euro/kg Je kan met grof huisvuil ook op het containerpark terecht. Op de containerparken betaal je met bankkaart of kredietkaart.

Snoeihout

Aanvraag voor ophaling aan huis:• Snoeihout wordt enkel op aanvraag opgehaald aan huis. Aanvragen moeten ten laatst de

vrijdag voor de ophaling gebeuren.• Maakeenafspraakvia080090441• Het snoeihout moet samengebundeld zijn met natuurtouw. De bundel mag niet breder,

hogeroflangerzijndan2meterennietmeerwegendan20kg.Demaximalediametervandetakkenbedraagt15cm.

• Jebetaalt14euro/m³ Je kan met snoeihout ook op het containerpark terecht.

Page 13: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Klein Gevaarlijk Afval (KGA)

• Verf, lijm, spuitbussen van gevaarlijke producten (insecticiden, verf) of niet- lege spuitbus-sen (gevaarlijk of niet-gevaarlijk), detergenten, sproeimiddelen, zuren, basen… zijn ge-vaarlijk voor mens en milieu. Bewaar ze daarom apart in je milieubox en breng ze naar het containerpark.

• Laat alle producten in hun oorspronkelijke verpakking of vermeld de naam van het product op de verpakking waarin het wordt aangevoerd.

• (Oude) geneesmiddelen lever je in bij de apotheek.• Injectienaalden moeten aangeboden worden in een naaldcontainer. Deze kan je kopen bij

de apotheker of gratis verkrijgen op het containerpark.

Kerstbomen

Kerstboominzamelingop6,7,8en9januari2014.

Gebruikte frituurolie en vet

Nog teveel frituurolie en vet verdwijnt in het restafval, de riool, de tuin of het toilet. Dat is jammer, want deze afvalstoffen zijn belastend voor het milieu. Bovendien kunnen frituurolie en-vetgerecycleerdwordentotbiobrandstoffen,pershout,plastiek,industriëlezepenensmeermiddelen.Redengenoegdusomjefrituurolieen–vet(max.25l/gezin/dag)naarhetcontainerparktebrengenvoorrecyclage.

In oktober organiseert IVAREM een grote Inzamelactie. Breng tijdens de actie je gebruikte frituurolie en –vet naar het containerpark en maak kans op mooie prijzen!

Page 14: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten

Indien je afgedankte elektrische of elektronische apparaat nog werkt, kan je het eventueel naar de kringwinkel brengen of in de container ‘herbruikbare voorwerpen’ op het containerpark deponeren.

Is het apparaat niet meer bruikbaar, breng het dan naar het containerpark.

• Koel- en vriesapparaten• Wasmachines, vaatwassers, droogkasten, kookfor-

nuizen …• TV- en computerschermen • GSM, strijkijzer, videorecorders,stereoketens …• Autonome rookmelders• Gasontladingslampen

Deapparatenmoetenvolledigzijn(alleessentiëleon-derdelen bevatten) en ontdaan zijn van alle inhoud die niet eigen is aan het toestel (stofzuigerzak, inhoud van koelkast …).

Gebruikte motorolie

Wist je dat één kleine druppel gebruikte motorolie in z’neentjemaarliefst1.000literwaterkanvervuilen?Afschrikwekkend, niet? Gebruikte smeerolie is namelijk een afvalstof die bedreigend is voor zowel het water, de lucht, de bodemalsdefaunaenflora.

Breng daarom gebruikte motorolie (max.25l/gezin/dag)naarhetcontainerpark.

Page 15: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Kringloopcentrum

KringwinkelSpoor2komtbijjouthuisalleherbruikbaregoederenhalen:meubelen,huisraad,boeken… De goederen worden nadien verkocht tegen zeer democratische prijzen. In Kring-winkelSpoor2kaniedereenterechtomherbruikbaregoederentekopen.

Gemengde plastics = Roze zak

Op het containerpark kan je terecht met een aantal kunststoffen en plastics. Indien je gemengde plastics wil aanvoeren (folies, zakjes, botervlootjes, (bloem)potjes, voorwerpen uit harde plastic kleiner daneenemmervan10l…)naarhetcontainerpark,danmoetjedat doen in de roze zak van IVAREM. Roze zakken kan je per rolvan10stuks(€2,50)aankopenopo.a.hetcontainerparkengemeentehuis.

Niemand is verplicht om gemengde plastics apart in te zamelen, maar indien je dit doet dan moeten ze in de roze zak. De roze zak moet je steeds zelf naar het containerpark brengen, want ze wordt niet aan huis ingezameld.

Kringwinkel Spoor2

RodeKruisstraat21,2870PuursTel.038896330-fax038890265Kringwinkel@spoor2.beOpeningsuren: maandagtotzaterdagvan9u30tot17u30doorlopend open

Kringboetiek & Verstelatelier BIS Spoor2

Stationstraat14,2880BornemTel.038892993-ophaalnummer038896330ofkringloop@spoor2.beOpeningsuren: Dinsdag tot zaterdag doorlopend open van 9u30tot17u30. Maandag en zondag gesloten

Page 16: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Containerpark Sint-AmandsKMO-zone Hemelrijken2890Sint-Amands080090441

OpeningsurenMaandag 12.30uur-18.00uurDinsdag 9.00uur–18.00uurWoensdag 9.00uur–18.00uurDonderdag GESLOTEN

Containerpark

Je kan met gesorteerde afvalstoffen (geen huisvuil) ook terecht op het containerpark. Sorteer steeds vooraf en volg de instructies van de parkopzichters!

Vrijdag 9.00uur–18.00uurZaterdag 9.00uur–15.00uurZondag GESLOTENFeestdagen GESLOTEN

Sluitingsdagen Nieuwjaarsdag Woensdag1januari2014

Paasmaandag Maandag21april2014

Pinkstermaandag Maandag9juni2014

Feestdag Vlaamse Gemeenschap Vrijdag11juli2014

Nationale Feestdag Maandag21juli2014

Onze Lieve Vrouw Hemelvaart Vrijdag15augustus2014

Allerheiligen Zaterdag1november2014

Wapenstilstand Dinsdag11november2014

Dag voor Kerstmis Woensdag24december(vanaf12uur)

Tweede Kerstdag Vrijdag26december2014

Dag voor Nieuwjaar Woensdag31december2014(vanaf12uur)

Opgelet: op maandagvoormiddag, donderdag en zondag is het containerpark steeds gesloten.

Page 17: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Toegang krijgen tot het containerpark

Om toegang te krijgen tot het containerpark moet je beschikken over een elektronische identiteitskaart (e-ID). Indien je hier niet over beschikt, moet je vooraf een toegangsbadge kopen (€10,00)viadegratisinfolijn080090441.

Elkgezinheeftrechtop28gratisbezoeken.Indienjevakernaarhetcontainerparkgaat, moetjeeenbijdragebetalenperbezoek.Indienjenietofficieelingeschrevenbentindegemeente, moet je per bezoek een bijdrage betalen.

KMO’s, zelfstandigen … kunnen enkel terecht op de containerparken van Duffel (Hoogstraat158),Lier(Mechelsesteenweg310),MechelenII(Blarenberglaan29a)en Putte (KMO-zone Klein Boom). Meer informatie over de werkwijze en de tarieven voor bedrijven vind je op www.ivarem.beofviahetgratisnummer080090441.

Aanvoer van afvalstoffen

Breng de afvalstoffen gesorteerd naar het containerpark. Indien het afval niet gesorteerd is, kan de parkwachter je de toegang tot het park ontzeggen. Deponeer het afval in de juiste container. Vraag eventueel de parkwachter om hulp of meer informatie. Volg steeds de aanwijzingen van de parkwachters op.

Jemag2maalperdagafvalstoffennaarhetcontainerparkbrengenenintotaalnietmeerdan2m³afvalbrengenperdag.Demeesteafvalstoffenmagjegratisdeponeren.Vooreenaantalfracties moet betaald worden (vb. grofvuil, asbestcement …).

KMO’s, zelfstandigen … kunnen enkel terecht op de containerparken van Duffel (Hoogstraat158),Lier(Mechelsesteenweg310),MechelenII(Blarenberglaan29a)enPutte (KMO-zone Klein Boom). Meer informatie over de werkwijze en de tarieven voor bedrijven vind je op www.ivarem.beofviahetgratisnummer080090441.

Betalen op het containerpark

Op het containerpark van Sint-Amands kan je betalen met bankkaart of kredietkaart. Cash geld wordt NIET aanvaard! Meer informatie over de werking van het DIFTAR-containerpark vind je op www.ivarem.be of viadegratisinfolijn080090441.

Page 18: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

HV

PMD

Nieu

wja

ar

HV

PMD

Feb

ru

ar

i 2

01

4

ma

d

i w

o

do

v

r

za

z

o

27

2

8

29

3

0

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

1

5

16

17

1

8

19

2

0

21

2

2

23

24

2

5

26

2

7

28

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Jan

ua

ri

20

14

m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

30

3

1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

13

1

4

15

1

6

17

1

8

19

20

2

1

22

2

3

24

2

5

26

27

2

8

29

3

0

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

kalender2014.indd 1-2 13/11/13(w 46) 09:14

PK

Papi

er &

kar

ton

PM

DPl

astic

fles

sen,

flac

ons,

Met

alen

verp

akkin

gen,

Dran

kkar

tons

HV

Huis

vuil

HV

PMD

HV

PMD

CP

geslo

ten

CP

geslo

ten

SH

SHSn

oeih

out

GH

HV

HV

HV

HV

HV

PKli

ppel

o

PK

PMD

PMD

PMD

KB

KB

KB

KB

GH

Gro

f Hui

svui

l

Con

tain

er

Park

G

eslo

ten

KB

Kers

tboo

m

Page 19: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

HV

PMD

Nieu

wja

ar

HV

PMD

Feb

ru

ar

i 2

01

4

ma

d

i w

o

do

v

r

za

z

o

27

2

8

29

3

0

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

1

5

16

17

1

8

19

2

0

21

2

2

23

24

2

5

26

2

7

28

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Jan

ua

ri

20

14

m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

30

3

1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

13

1

4

15

1

6

17

1

8

19

20

2

1

22

2

3

24

2

5

26

27

2

8

29

3

0

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

kalender2014.indd 1-2 13/11/13(w 46) 09:14

PK

Papi

er &

kar

ton

PM

DPl

astic

fles

sen,

flac

ons,

Met

alen

verp

akkin

gen,

Dran

kkar

tons

HV

Huis

vuil

HV

PMD

HV

PMD

PKli

ppel

o

PKG

HG

rof H

uisv

uil

GH

HV

HV

HV

HV

PMD

PMD

SH

SHSn

oeih

out

Page 20: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Ma

ar

t 2

01

4

HV

PMD

m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

24

2

5

26

2

7

28

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

1

5

16

17

1

8

19

2

0

21

2

2

23

24

2

5

26

2

7

28

2

9

30

31

1

2

3

4

5

6

Ap

ril

20

14

ma

d

i w

o

do

v

r

za

z

o

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

1

5

16

1

7

18

1

9

20

21

2

2

23

2

4

25

2

6

27

28

2

9

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

Pase

n

Paas

maa

ndag

kalender2014.indd 3-4 13/11/13(w 46) 09:14

PK

Papi

er &

kar

ton

PM

DPl

astic

fles

sen,

flac

ons,

Met

alen

verp

akkin

gen,

Dran

kkar

tons

HV

Huis

vuil

HV

PMD

HV

PMD

GH

Gro

f Hui

svui

l

SHSn

oeih

out

SH

GH

HV

HV

HV

HV

PMD

PMD

PKli

ppel

o

PK

Page 21: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Ma

ar

t 2

01

4

HV

PMD

m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

24

2

5

26

2

7

28

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

1

5

16

17

1

8

19

2

0

21

2

2

23

24

2

5

26

2

7

28

2

9

30

31

1

2

3

4

5

6

Ap

ril

20

14

ma

d

i w

o

do

v

r

za

z

o

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

1

5

16

1

7

18

1

9

20

21

2

2

23

2

4

25

2

6

27

28

2

9

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

Pase

n

Paas

maa

ndag

kalender2014.indd 3-4 13/11/13(w 46) 09:14

PK

Papi

er &

kar

ton

PM

DPl

astic

fles

sen,

flac

ons,

Met

alen

verp

akkin

gen,

Dran

kkar

tons

HV

Huis

vuil

HV

PMD

HV

PMD

CP

geslo

ten

Con

tain

er

Park

G

eslo

ten

GH

HV

HV

HV

HV

PMD

PMD

GH

Gro

f Hui

svui

l

PKli

ppel

o

PK

SH

SHSn

oeih

out

Page 22: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

HV

PMD

HV

PMD

HV

PMD

HV

PMD

Mei

20

14

m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

28

2

9

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

1

5

16

1

7

18

19

2

0

21

2

2

23

2

4

25

26

2

7

28

2

9

30

3

1

1

2

3

4

5

6

7

8

Jun

i 2

01

4m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

26

2

7

28

2

9

30

3

1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

1

5

16

1

7

18

1

9

20

2

1

22

23

2

4

25

2

6

27

2

8

29

30

1

2

3

4

5

6

Fees

t van

de

Arbe

id

Pink

ster

maa

ndag

Pink

ster

en

Onze

Hee

r He

mel

vaar

t

kalender2014.indd 5-6 13/11/13(w 46) 09:14

PK

Papi

er &

kar

ton

PM

DPl

astic

fles

sen,

flac

ons,

Met

alen

verp

akkin

gen,

Dran

kkar

tons

HV

Huis

vuil

HV

PMD

HV

PMD

Con

tain

er

Park

G

eslo

ten

CP

geslo

ten

CP

geslo

ten

HV

HV

HV

HV

HV

PMD

PMD

PKli

ppel

o

PK

Page 23: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

HV

PMD

HV

PMD

HV

PMD

HV

PMD

Mei

20

14

m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

28

2

9

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

1

5

16

1

7

18

19

2

0

21

2

2

23

2

4

25

26

2

7

28

2

9

30

3

1

1

2

3

4

5

6

7

8

Jun

i 2

01

4m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

26

2

7

28

2

9

30

3

1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

1

5

16

1

7

18

1

9

20

2

1

22

23

2

4

25

2

6

27

2

8

29

30

1

2

3

4

5

6

Fees

t van

de

Arbe

id

Pink

ster

maa

ndag

Pink

ster

en

Onze

Hee

r He

mel

vaar

t

kalender2014.indd 5-6 13/11/13(w 46) 09:14

PK

Papi

er &

kar

ton

PM

DPl

astic

fles

sen,

flac

ons,

Met

alen

verp

akkin

gen,

Dran

kkar

tons

HV

Huis

vuil

HV

PMD

HV

PMD

Con

tain

er

Park

G

eslo

ten

CP

geslo

ten

HV

HV

HV

HV

PMD

PMD

PKli

ppel

o

PK

Page 24: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

HV

PMD

HV

PMD

Au

gu

stu

s 2

01

4

HV

PMD

HV

PMD

Juli

20

14

m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

1

5

16

1

7

18

1

9

20

21

2

2

23

2

4

25

2

6

27

28

2

9

30

3

1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

ma

d

i w

o

do

v

r

za

z

o

28

2

9

30

3

1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

1

2

13

1

4

15

1

6

17

18

1

9

20

2

1

22

2

3

24

25

2

6

27

2

8

29

3

0

31

1

2

3

4

5

6

7

Mar

ia H

emel

vaar

t

Natio

nale

fees

tdag

Fees

tdag v

an de

Vla

amse

gem

eens

chap

kalender2014.indd 7-8 13/11/13(w 46) 09:14

PK

Papi

er &

kar

ton

PM

DPl

astic

fles

sen,

flac

ons,

Met

alen

verp

akkin

gen,

Dran

kkar

tons

HV

Huis

vuil

HV

PMD

HV

PMD

HV

HVH

V

HV

PMD

PMD

PKli

ppel

o

PK

Con

tain

er

Park

G

eslo

ten

CP

ges

loten

CP

geslo

ten

Page 25: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

HV

PMD

HV

PMD

Au

gu

stu

s 2

01

4

HV

PMD

HV

PMD

Juli

20

14

m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

1

5

16

1

7

18

1

9

20

21

2

2

23

2

4

25

2

6

27

28

2

9

30

3

1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

ma

d

i w

o

do

v

r

za

z

o

28

2

9

30

3

1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

1

2

13

1

4

15

1

6

17

18

1

9

20

2

1

22

2

3

24

25

2

6

27

2

8

29

3

0

31

1

2

3

4

5

6

7

Mar

ia H

emel

vaar

t

Natio

nale

fees

tdag

Fees

tdag v

an de

Vla

amse

gem

eens

chap

kalender2014.indd 7-8 13/11/13(w 46) 09:14

PK

Papi

er &

kar

ton

PM

DPl

astic

fles

sen,

flac

ons,

Met

alen

verp

akkin

gen,

Dran

kkar

tons

HV

Huis

vuil

HV

PMD

HV

PMD

HV

HV

HV

HV

HV

PMD

PMD

PMD

PKli

ppel

o

PK PK

Con

tain

er

Park

G

eslo

ten

CP

geslo

ten

Page 26: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

HV

PMD

HV

PMD

HV

PMD

Sep

tem

ber

20

14

Ok

tob

er 2

01

4m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

29

3

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

13

1

4

15

1

6

17

1

8

19

20

2

1

22

2

3

24

2

5

26

27

2

8

29

3

0

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

15

1

6

17

1

8

19

2

0

21

22

2

3

24

2

5

26

2

7

28

29

3

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

kalender2014.indd 9-10 13/11/13(w 46) 09:14

PK

Papi

er &

kar

ton

PM

DPl

astic

fles

sen,

flac

ons,

Met

alen

verp

akkin

gen,

Dran

kkar

tons

HV

Huis

vuil

HV

PMD

HV

PMD

HV

HV

HV

HV

PMD

PMD

PKli

ppel

oPK

Page 27: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

HV

PMD

HV

PMD

HV

PMD

Sep

tem

ber

20

14

Ok

tob

er 2

01

4m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

29

3

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

13

1

4

15

1

6

17

1

8

19

20

2

1

22

2

3

24

2

5

26

27

2

8

29

3

0

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

15

1

6

17

1

8

19

2

0

21

22

2

3

24

2

5

26

2

7

28

29

3

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

kalender2014.indd 9-10 13/11/13(w 46) 09:14

HV

PMD

HV

PMD

P

KPa

pier

& k

arto

n

PM

DPl

astic

fles

sen,

flac

ons,

Met

alen

verp

akkin

gen,

Dran

kkar

tons

HV

Huis

vuil

GH

Gro

f Hui

svui

l

GH

HV

HV

HV

HV

HV

PMD

PMD

PKli

ppel

oPK

SH

SHSn

oeih

out

Page 28: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

HV

PMD

HV

PMD

HV

PMD

HV

PMD

No

vem

ber

20

14

m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

27

2

8

29

3

0

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

1

5

16

17

1

8

19

2

0

21

2

2

23

24

2

5

26

2

7

28

2

9

30

1

2

3

4

5

6

7

Dec

emb

er 2

01

4m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

15

1

6

17

1

8

19

2

0

21

22

2

3

24

2

5

26

2

7

28

29

3

0

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

Kers

tmis

Wap

enst

ilsta

nd

Alle

rhei

ligen

kalender2014.indd 11-12 13/11/13(w 46) 09:14

SH

SHSn

oeih

out

PK

Papi

er &

kar

ton

PM

DPl

astic

fles

sen,

flac

ons,

Met

alen

verp

akkin

gen,

Dran

kkar

tons

HV

Huis

vuil

HV

PMD

HV

PMD

CP

geslo

ten

CP

geslo

ten

GH

Gro

f Hui

svui

l

GH

HV

HV

HV

HV

PMD

PMD

Con

tain

er

Park

G

eslo

ten

PKli

ppel

o

PK

Page 29: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

HV

PMD

HV

PMD

HV

PMD

HV

PMD

No

vem

ber

20

14

m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

27

2

8

29

3

0

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

1

5

16

17

1

8

19

2

0

21

2

2

23

24

2

5

26

2

7

28

2

9

30

1

2

3

4

5

6

7

Dec

emb

er 2

01

4m

a

di

wo

d

o

vr

z

a

zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

12

1

3

14

15

1

6

17

1

8

19

2

0

21

22

2

3

24

2

5

26

2

7

28

29

3

0

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

1

Kers

tmis

Wap

enst

ilsta

nd

Alle

rhei

ligen

kalender2014.indd 11-12 13/11/13(w 46) 09:14

HV

PMD

HV

PMD

CP

geslo

ten

CP

geslo

ten

CP

geslo

ten

CP

geslo

ten

PK

Papi

er &

kar

ton

PM

DPl

astic

fles

sen,

flac

ons,

Met

alen

verp

akkin

gen,

Dran

kkar

tons

HV

Huis

vuil

GH

Gro

f Hui

svui

l

GH

HV

HV

HV

HV

PMD

PMD

Con

tain

er

Park

G

eslo

ten

PKli

ppel

o

PK

SH

SHSn

oeih

out

Page 30: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Notitie

Page 31: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Straat niet toegankelijk?

Is je straat niet toegankelijk voor de ophaalwagen door bv. wegeniswerken, feestelijkheden (kermis, markt …) of andere oorzaken, bel dan naar onderstaand nummer

voor meer informatie over hoe het ophalen van het afval zal verlopen: 052 39 98 75.

Zwerfvuil in de vuilbak!

Afval hoort in de vuilbak en nergens anders!

Sluikstorten en sluikverbranden is verboden! Boete van 250 euro!

Sluikstorten en sluikverbranden is verboden! Je schaadt er niet alleen het milieu maar ook de gemeenschap mee. Mensen die zich ontdoen van afval op plaatsen of op een wijze zoals dat niet hoort, zijn sluikstorters. Ook zij die op illegale wijze afval verbranden zijn sluikstorters. Sluikstorters kunnenbestraftwordenmeteenadministratievegeldboetemeteenmaximumvan250euro,voor zover door andere wetten geen andere straffen voorzien zijn. Diegene die sluikstort moet bovendien het afval onmiddellijk opruimen; zo niet kan de gemeente dit doen op kosten van de overtreder.

Page 32: Ophaalkalender Sint-Amands 2014

Straatpeter en –meter

Wil je je samen met de gemeente Sint-Amands inzetten voor een propere buurt? Word dan peter of meter van je straat. Het peter- of meterschap houdt in dat je toezicht houdt op de netheid van de straat en op zelf gekozen tijdstippen het zwerfvuil verzamelt.

Uiteraard krijgen de peters of meters het nodige materiaal van de gemeente Sint-Amands terbeschikkingzoalsspecialevuilniszakken,fluo-vestje,handschoenenenregenjas.Op afgesproken tijdstippen worden de vuilniszakken dan door de gemeentediensten opgehaald. Je inzet wordt beloond met een klein geschenk. Interesse? Neem dan snel contactopmetonzemilieudienstvia052399878ofmilieudienst@sint-amands.be

www.fostplus.be

Informatie & klachten over• PMD, PK St-A en Oppuurs, GH, SH, HV• Glasbollen• Containerpark

IVAREM 0800 90 441www.ivarem.be

Informatie & klachten over• PK Lippelo

Gemeente Sint-Amands 052399878

Nutt ige te le foonnummers

Groene punt

Het Groene Punt-logo op een verpakking geeft aan dat de fabrikant van het product een bijdrage betaalt voor het inzamelen, sorteren enrecyclerenvanverpakkingsafval.Hetzegtnietsoverderecycleerbaarheidvanhetproductofzijnverpakkingenisdusgeensorteerinstructie.