Opdracht Multimedia2

download Opdracht Multimedia2

of 21

 • date post

  07-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Voor Karen De Groof Van Kelly Vandepitte 2COMD

Transcript of Opdracht Multimedia2

PowerPoint-presentatie

Opdracht Multimedia 2Kelly Vandepitte 2COMD In opdracht van Karen De GroofAcademiejaar 2014 2015 Toepassing van het Internet of Things en Big DataESTIMOTE BEACONS

Wat zijn Estimote Beacons?Estimote Beacons zijn kleine draadloze sensoren die je kan koppelen aan een locatie of object. Ze zenden kleine radiosignalen die je smartphone kan ontvangen en interpreteren.Hoe werkt het?

Klanten kunnen gebruikmaken van dein-storenavigatie door een app te downloaden die hun persoonlijke lijst van wensen of favorieten synchroniseert en deze verbindt aan de producten die op dat moment in de winkel aanwezig zijn.

Via de combinatie van Beacons en uw LSA-app wordt het mogelijk om de bezoekers in je handelszaak te tracken.

Zo kan je te weten komen waar je klanten lopen in je zaak, bij welk product ze het meest stilstaan. Je kan zelfs hun gedrag in de winkel mappen ten opzichte van hun online gedrag.

Een klant die online interesse getoond heeft in een jas kan je zo perfect naar die specifieke jas gidsen en bovendien terloops vermelden dat die jas echt wel matcht met de broek die een eindje verderop te vinden is. Betere dienstverlening door relevante aanbevelingen.

Als je met je smartphone in de buurt van een winkel met Beacons bent, krijg je een melding. Deze melding is gebaseerd op je eerdere zoekacties.

Dit illustreer ik met een voorbeeld in een schoenenwinkel.

Je smartphone leidt je naar het voorgestelde product via een aanbevolen route. De gegevens van het product komen op je scherm.

Er kunnen ook andere producten aangeboden worden.

Het is zelfs mogelijk om te betalen met je smartphone.

Thanks to iBeacon technology, smartphones can now see more of the world around them, opening up an endless set of possibilities for richer, more personalized experiences.VoordelenNadelenAan de hand van beacons is het gedrag van shoppers op de winkelvloer veel beter te meten en bovendien te relateren aan zijn online koop- of kijkgedrag. Mobiele advertenties kunnen zeer fijn locatiegebaseerd worden uitgeserveerd.De privacy van klanten lijkt het grootste struikelblok voor retailers om beacons aan te schaffen. Sommige studies suggereren echter dat klanten er juist geen problemen mee hebben dat zein-storeworden gevolgd, vooral als het de customer experienceverbetert.Beacons zijn nog niet goed ontwikkeld, ze moeten nog meer getest worden.Kellys AppSoftwareDe software die ik gebruikt heb om mijn app te maken is AppMachine. Op http://www.appmachine.com/ heb ik een account aangemaakt. Om het resultaat te kunnen zien, moest ik de app App Previewer downloaden op mijn smartphone.

Kellys App

Kellys App

Google AnalyticsGoogle Analytics gegevens van mijn Tumblr

https://www.tumblr.com/blog/kellyvdp94Google Analytics gegevens verwerkt in een Google Docs rekenblad

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AlXyBOzTjcImdElMdGdmVXZGbFV4ei1rYUVJSmdITEE&usp=sharing