Opdracht Multimedia

of 16 /16
Opdracht Multimedia Maxime Debersaques 1COM E1

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Opdracht Multimedia

Page 1: Opdracht Multimedia

Opdracht Multimedia

Maxime Debersaques

1COM E1

Page 2: Opdracht Multimedia

INHOUDSTAFEL

• Huisstijl • Ontwikkelingen

PhonebloksWearablesVoxeet

• Blog• Website• Prezi• Delicious• RSS reader • Monitoring Tools• Twitter• Instagram• Pinterest

Page 3: Opdracht Multimedia

HUISSTIJL Ik heb besloten om voor mijn huisstijl te starten met een afbeelding van Palmbomen(zie links). In het logo zelf heb ik deze foto ook gebruikt. Het logo heb ik gecreëerdmet Word. Dit ging heel gemakkelijk en ik kwam perfect het resultaat uit dat ik woubereiken. Ik begon te werken met een vierkante sectie van de foto maar besloot pasop het einde dat ik een cirkelvormig logo wou. Een cirkelvormig logo oogt mooier.

Cropped afbeelding Palmbomen

Vervaagde zwarte cirkel

Initialen M & D in lettertype Georgia

Zwarte rand (kader)

Mijn huisstijl is dus aangepast aan de kleuren die je kan terugvinden in het logo : Donkergroen, zwart en wit.

Page 4: Opdracht Multimedia

ONTWIKKELINGEN

Page 5: Opdracht Multimedia

PhonebloksWat?Phonebloks is een modulaire smartphone designed door de Nederlandse designer Dave Hakkens. Het hoofddoel is om de elektronische verspilling tegen te gaan. Phonebloks bestaat uit een bord waarop de verschillende onderdelen kunnen worden geklikt door de gebruiker zoals lego-blokken. Elke blok is verantwoordelijk voor een unieke functie van de telefoon. Phonebloks zou kunnen aangekocht worden via een 'starterspakket' en verscheidene onderdelen apart. Het is belangrijk om te weten dat dit enkel een idee is dat niet uitgevoerd zal worden door phonebloks zelf, maar eigenlijk om aan te tonen dat er dringend verandering moet komen in de duurzaamheid van smartphones.

Elektronische verspillingDit zorgt ervoor dat wanneer de telefoon verouderd of kapot is, je heel eenvoudig het defecte onderdeeltje kan vervangen. In theorie zou dit ertoe leiden dan de gebruikers minder snel hun gsm zouden weggooien en dus minder gaan bijdragen aan het groeiende probleem van elektronisch afval.

PersonaliserenDoordat de verschillende onderdelen afhankelijk op de smartphone geplaatst zijn, kan je je telefoon gaan personaliseren. Wanneer je bijvoorbeeld heel veel foto's maakt met je gsm, kan je er gewoon een grotere camera opplaatsen. Er zijn tal van mogelijkheden die kunnen ontdekt worden.De bedoeling van Phonebloks is om zoveel mogelijk publiciteit te maken rond het concept zodat het wordt opgepikt door de gewone burger (en de vraag ernaar dus stijgt) én het te laten opmerken door onderzoekers, investeerders, grote bedrijven. Ze hopen dat de grote bedrijven samen gaan werken om 'the best phone ever' op de markt te kunnen brengen. Wanneer men dan nog verder gaat denken, kunnen we die modulariteit op al onze elektrische toestellen toepassen.

https://phonebloks.com/enhttp://phoneblocks.com/http://en.wikipedia.org/wiki/Phonebloks

Page 6: Opdracht Multimedia

WEARABLESHuh? Wearables?De naam van deze tendens spreekt boekdelen : je kan het apparaat 'dragen' zoals je kleren, juwelen of een bril zou dragen.We hebben er allemaal al van gehoord : Google Glass. Deze wearable kwam uit in 2012 maar door een veel te hoge verkoopprijs en enkele ethische discussies rond privacy, werd dit geen groot succes. Zo slecht dat Google in Januari beslist heeft om Google Glass volledig van de markt te halen. Wanneer we gaan kijken naar de nieuwe tendensen op vlak van communicatie, is de Smartwatch daarentegen zéér in aan het worden. Huawei, Samsung en Sony brachten er al eentje op de markt en vandaag werd de Apple Watch voorgesteld. Dit mooie apparaatje ligt in de winkels op 23 April. Het concept van een smartwatch is helemaal niet ingewikkeld. Je connecteert de smartwatch met je smartphone en afhankelijk van welke watch je hebt, kan je bepaalde functies daarmee gaan verwezenlijken. Het moet dus een zeer gebruiksvriendelijk apparaat zijn.

Aangepaste apps : WearablyNieuwe apparaten betekenen ook nieuwe apps. De app waarin ik me wat meer ga verdiepen heet : Wearably. Op zich is er nog niet veel informatie over te vinden. Dit komt omdat het nog maar een concept is. De bedenkers van deze app zagen wel duidelijk de groeiende interesse in the wearables en waren er dus snel bij om een aangepaste app ervoor te maken.Een RSS-reader is ideaal voor op een smartphone of PC, maar op het kleine schermpje van een smartwatch past toch echt te weinig tekst om comfortabel langere artikels te kunnen lezen. Wearably moet hier uitkomst bieden met apps en themakanalen die speciaal zijn ontwikkeld voor weergave op wearables.

http://www.buzzfeed.com/mylestanzer/how-media-organizations-are-prepping-to-move-the-news-to-you#.aiB4MOX17

Page 7: Opdracht Multimedia

VOXEETVoxeet is het herdefiniëren van de wereld van conferencing met verfrissend eenvoudige gesprekken en uitzonderlijk helder geluid . Gefrustreerd door schokkerige conference calls die bijeenkomsten verwarrend en ineffectief gemaakt, hebben de Voxeet oprichters vastgesteld dat een uitstekende geluidskwaliteit van essentieel belang is voor de samenwerking tijdens een conference call.

Ze voelden zich zo sterk over het leveren van een uitstekende geluidskwaliteit dat ze zelfs het Latijnse woord voor voice - vox - gebruikte in de naam van het bedrijf. Het resultaat is een conferencing oplossing waarmee u elk woord horen en altijd weet wie het zegt . Het koppelen van deze ongeëvenaarde geluidskwaliteit met een eenvoudige installatie en een naadloze mobiele ervaring , Voxeet maakt het eenvoudig aan te sluiten en samen te werken op elk apparaat , waar dan ook.

http://www.voxeet.com/

Page 8: Opdracht Multimedia

BLOG http://debersaquesm.tumblr.com/

Page 9: Opdracht Multimedia

BLOGPOSTS

Page 10: Opdracht Multimedia

WEBSITEhttp://debersaquesm.wix.com/website

Page 11: Opdracht Multimedia

PREZI

http://prezi.com/zp4yo_8me5ta/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

Page 12: Opdracht Multimedia

DELICIOUShttps://delicious.com/debersaquesm

Page 13: Opdracht Multimedia

RSS READERhttp://protopage.com/debersaquesm#Untitled/Multimedia

Page 14: Opdracht Multimedia

TWITTERhttps://twitter.com/debersaquesm

Page 15: Opdracht Multimedia

INSTAGRAMhttps://instagram.com/debersaquesm/

Page 16: Opdracht Multimedia

PINTERESThttps://nl.pinterest.com/debersaquesm/