Op Pad Biking

download Op Pad Biking

of 2

 • date post

  08-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Publicatie Op Pad Biking

Transcript of Op Pad Biking

 • 32

  Je zit in een hele snelle afdaling en

  plots duikt er een kuil

  op, die je zou willen

  ontwijken, maar daar-

  voor is het te laat.

  Hoe pak je zon snelle

  drop-off aan?

  RijtechniekDe Drop-offLeer het in praktijk

  17 juli: Op pad Biking mOuntainBikeclinicWil je de techniek van de drop onder de knie krijgen met behulp van vakkundige instructeurs, maar ook weten hoe je verschillende soorten bochten doorrijdt, klimt, daalt, remt, door los zand rijdt en nog veel meer? Kom dan zaterdag 17 juli naar de speciale Op Pad Biking clinic in Velp (gld). Verzorgd door de instructeurs van mtbclinic.nl. Na afloop is er een uitgebreide workshop onderhoud en reparatie waarna je pre-cies weet hoe je mountainbike schoon te maken, te onderhouden en wat te doen bij pech onderweg. Daarnaast krijg je waardevolle tips voor een succesvolle, avontuurlijke mountainbikevakantie. Geef je op via www.oppadbiking.nl of via www.mtbclinic.nl -> inschrijven.

  Als Op pAd Biking ABOnnee krijg je 5 kOrting dOOr vermelding vAn je ABOnneenummer.

  Tekst karst Zijlstra

  Fotografie Bart Hautvast

  BekiJk OOk Ons drOp-filmpje

  oppadbiking.nl

 • 33

  Stap 3 Zodra het voor-wiel op de rand is, haal je de druk volledig van het voorwiel af door je lichaam te strekken. Hierdoor blijft het voorwiel hoog en de mountainbike horizontaal, totdat dankzij de snelheid die je hebt opgebouwd - het achterwiel over de rand komt. Houd je teveel druk op het voorwiel, dan duikt het naar beneden en ga je mogelijk over het stuur...

  Stap 4 voor de landing breng je je gewicht weer naar het midden van de mountain-bike. richt je blik naar voren, hou de armen en benen licht gebogen en je lichaam ont-spannen om je klaar te ma-ken voor de landing. Blijf van de remmen af!

  Stap 5 vang de landing op door verdere actieve buiging van armen en benen. Concentreer je daar helemaal op. pas als je op twee wielen bent geland, rustig de remmen opzoeken en snelheid onder controle houden zover dat noodzakelijk is.

  Stap 1 rij staand op de pedalen met horizontale cranks. Houd knien en elle-bogen licht gebogen, zodat je heup en bovenlichaam kunnen mee bewegen voor een betere balans. Houd je gewicht op de trappers om druk op beide wielen te hou-den. Blijf ontspannen en knijp niet te hard in het stuur.

  nB: in een steile helling verplaats je je li-chaamsgewicht wat verder naar achteren, om een betere balans te kunnen houden. Hoe steiler, hoe verder naar achteren, maar vermijd gestrekte armen, zodat je schokken kunt blijven opvangen en de controle over het stuur kunt houden. in erg steile hellingen kun je het zadel naar beneden zetten, zodat je meer bewe-gingsvrijheid hebt boven je zadel.

  Stap 2 laat vlak voor de rand de remmen los, want je hebt snelheid nodig. en buig je armen en benen verder, zodat je je straks beter kunt afzetten.

  in een volGenD nummer van op paD BikinG komt weer een anDere riJtecHniek aan BoD.