Ontwerpdocument Mark Bakker

Click here to load reader

 • date post

  14-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  216
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Ontwerpverslag van de Wereld van Wraak...

Transcript of Ontwerpdocument Mark Bakker

 • Mark Bakker

  IC1H

  Immersive

  Space

 • Het IdeeHet idee om de Wereld van Wraak uit te werk-en is eigenlijk voortgekomen uit 3 inspiratiebronnen. De reeks De Donkere Toren van Stephen King, die gaat over Roland Deschain, die als enige is overgebleven van een rid-derorde, de Scherpschutters. De wereld waarin hij leeft valt uit elkaar, eens was er magie en volop technologie, maar nu zijn daar slechts resten van te vinden. Daarom begint hij een queeste naar de Donkere Toren, het verbindingspunt van alle universa.

  Ook het spel Red Dead Redemption, waar je als cow-boy door het Wilde Westen gedwongen op zoek gaat naar je oude gangleden, was een grote inspiratiebron voor mij. Verder zijn films als The Good, the Bad and the Ugly, A Few Dollars More en A Fistful of Dollars, met Clint Eastwood ook een mooi voorbeeld voor mij om inspiratie uit te halen.

  Het leek het mij erg leuk om deze wereld vanuit mijn perspectief te maken en natuurlijk te laten zien.Meteen vanaf het begin van deze opdracht had ik er al voor gekozen om deze wereld te mak-en omdat ik dit al een hele tijd wilde realiseren.

 • RuimteVoor mijn Immersive Space had ik het idee om deze in een Third-Person View te maken, waarbij je dus uit de ogen van de hoofd-persoon in de hoofdstraat kijkt. Deze gebouwen zijn een Saloon, een gewoon huis en een hotel, al deze gebouwen zijn natuurlijk allemaal in het oude Wilde Westen stijl gemaakt. Om deze ruimte te visualis-eren heb ik onder ander maquettes gemaakt, waarin de hoofdstraat te zien is met de drie gebouwen waar het verhaal zich gaat afspelen.

  Dit zijn verschillende fotos van mijn maquette, met de klok mee vanaf links. Dit is mijn eerste prototype, ik had net alle ge-bouwen in elkaar gezet en gefotografeerd om zo een eerste im-pressie te geven. Daarna heb ik verschillende fotos gemaakt van mijn eindresultaat met verschillende point-of-views.

 • RuimteOmdat het de wereld van wraak is, wordt de sfeer grim-mig. De grimmigheid in de IS is te zien door de wat donkere wolken en de sputters regen die vallen. Ook het feit dat de straat leeg en desolaat is geeft een verlaten, dode sfeer.

  De POV die ik heb gekozen, de POV waarin je dus in de straat kijkt, vond ik goed passen bij het onderw-erp omdat ik het gevoel van betrokkenneid wou geven, en omdat ik een soort van klassiek gevoel mee wil geven.

 • Voor ik begon met het maken van mijn Immersive Space heb ik niet alleen schetsen en mindmaps gemaakt, maar ook verschillende moodboards ontworpen. Deze heb ik gemaakt om een bepaalde sfeer over te brengen. Dit heb ik voor mezelf gedaan, om te kijken of de sfeer die ik wilde overbrengen ook daadwerkelijk werkt. De moodboards heb ik in verschillende stijlen gemaakt, waaronder een echt gebouw, maar een volledig zwart karakter (althans, de schaduw daarvan), hiermee wil ik een mysterieus tintje geven aan het karakter die de hoofdrol speelt. Wel wil ik de omgeving, dus de gebouwen die in de stage staan, de lucht, de mensen en zelfs de grond zo authentiek mogelijk houden. Dus scheve planken, spijkers die nog half uit de muur hangen, de grond waarin nog sporen te zien zijn van paarden, mensen, honden en karren waarop handelswaar, mensen of kluizen werden ver-voerdt, dit zijn allemaal dingen die ik graag mooi wil overbrengen.

  Dit hoop ik allemaal te bereiken door de belangrijke aspecten van de IS, de grond, de muren, en de lucht, zo gedetailleerd mogelijk na te maken als

  toen, met behulp van texturen.

  Vormgeving

 • StoryNa een lange reis door het drukke stadsleven, het bedrukte moeras en de snikhete woestijn, met niet meer dan een verkrommeld stukje papier, en flacon met water en een verroeste, bruine .45 caliber revolver met een bruine sadelhouten kolf op zak, komt onze held dan eindelijk in het stadje Armadillo aan.

  Hier begint ons avontuur, op zoek naar

  wraak.

 • ScenarioJe kijkt in de ogen van onze held, het is een klamme herfst-namiddag, de lucht is donker, en de stemming van onze held is ook niet opperbest. Gieren vliegen op een prooi af in de verte. De sfeer is grimmig en onze held rookt nog een sigaretje. Het huis waartegen hij leunt piept en kraakt. Wanneer hij zijn sigaret op heeft, gooit hij deze op de grond, gaat recht opstaan en loopt de stadje binnen.

  In de stad is het rustig, t rustig, en op de achtergrond draait Johnnys in Town van Zez Confrey op piano, net hard genoeg om te horen dat het uit de bar komt.

  Er staan twee mannen te roken op de patio voor het hotel even verderop. Ze houden hem nauwlettend in de gaten.

  Vanuit de steeg rechts, tussen het hotel en het huis waartegen hij net stond, komt een vreemd, rochelend gehik. Wat zou dat zijn?

  De cowboy besluit om maar eerst een kijkje te nemen in de saloon.

  Hier is het ook al zo rustig. Waar is iedereen?

  In de linkerhoek zit een pianospeler de tune Johnnys in Town door Zez Confrey te spelen, helemaal in de hoek is hij inderdaad aan het spelen. Er zitten ook een paar mannen bier te drinken aan tafel, en er staat een enkeling aan de bar. Kent u deze man?, vraagt de scherpschutter met een uitgedroogde stem, waarna hij een vervallen, bruin papiertje omhoog houdt met het een foto en het woord WANT-ED erop. De man op de foto heeft een nette strik, glad haar, en een kleine sik.

  De barman kijkt verbaasd omhoog, en schrikt een beetje, de held denkt ook een paar druppels zweet te zien bij de arme man. Twee woorden spreekt de barman uit, met een klein wijsgebaar naar buiten.. en de held weet genoeg: Buiten...steeg.

 • ScenarioBuiten aangekomen kijkt de held om zich heen, en met grote passen loopt hij naar de steeg, eindelijk... wraak!

  Er is hier niets te zien, behalve een kar die achter de schutting voorbij rijdt. Opeens hoort hij het vieze gerochel dat hij al eerder hoorde! Met een beweging zo snel als de wind, kijkt hij in de richting van de tonnen. Is dat een been achter die ton?

  Opeens komt er iemand geschroken omhoog, de man die op de poster stond. Jou zocht ik, zegt de held kort maar duidelijk verstaanbaar. De man op de poster breekt in het zweet uit. De held denkt aan twee mogelijkheden, de man neerschieten (welke hij van harte prefereert) of toch maar aanhoren wat de man te vertellen heeft.

  Jou zocht ik zegt de held kort maar krachtig.

  Hij besluit toch maar te luisteren naar wat te man te vertellen heeft. De gezochte man, wiens schrik al een beetje is afgenomen, vertelt onze held alles wat hij weet. Ik was erbij, maar ik was het niet!, schreeuwt hij, Maar ik weet wel wie het heeft gedaan, ik zweet het je!.

 • Min

  dm

  ap

 • 50 Vragen1. Waar zijn we? Het Wilde Westen.2. Wat zien we? We kijken tegen een gebouw, in de ogen van onze held.3. Van waaruit zien we ? Eerste persoon.4. Door wiens ogen zien we ? De held.5. Verandert je point of view gedurende de productie? Nee.6. Ga je als gebruiker anders tegen het onderwerp aankijken? Nee.7. Of verandert de inhoud van het onderwerp gaandeweg? Ja.8. Welk moment van de dag is het? Eind van de middag.9. Hoe is het licht, welk seizoen? Zomer.10. Hoe is het weer? Stralend, warm.11. Hoe is de stemming? Geladen. grimmig.12. Blijft dat zo? Nee.13. Zit er een lijn in? Ja.14. Welke objecten kunnen we zien? Saloon, Bar, Bank, Steeg, cowboys, aasgieren.15. Welke objecten gaan een rol spelen in het verhaal? Steeg, bar.16. Welke objecten zijn belangrijk, vallen ons direct al op? Steeg.17. Speelt het in het heden, verleden, toekomst? Verleden.18. Hoe zien de 4 verschillende scnes eruit? Een saloon, waarin een barman wordt ondervraagt, de hoofdstraat bekeken vanaf de saloon, een steeg waarin het gezochte persoon wordt gevonden.19. Hoe ga je van de ene scne naar de andere? Je kan op verschillende manieren van de ene scene naar de andere door een telkens een deur te openen.20. Welke metaforen gebruik je in je productie? Geen.21. Welke verassingen heb je voor de gebruiker in petto? Door middel van wraakzucht en voldoening heb ik 2 onderwerpen gebruikt in de Immursive Space.22. Hoe ga je om met het begrip ontdekken? Voor de mensen die niet echt het Wilde Westen hebben ontdekt, kunnen dat nu wel doen.

  TO BE CONTINUED