Ontwerp herinrichting entree en ontvangstruimte

download Ontwerp herinrichting entree en ontvangstruimte

of 24

  • date post

    27-Jun-2015
  • Category

    Design

  • view

    588
  • download

    0

Embed Size (px)

description

De directie van Oxfam Novib heeft zich voorgenomen de insourcing van de receptiedienst te beeindigen en weer in eigen beheer te nemen. Daarnaast voldoet de inrichting van de receptie niet meer aan de huidige eisen, wensen en imago van Oxfam Novib. De uitstraling van de entree past hier ook niet bij.Tevens voldoet de wachtruimte niet en wil men hier meer het gevoel van ontmoeting en van het communicatieconcept "ambassadeurs van het zelfdoen" zichtbaar en voelbaar maken.

Transcript of Ontwerp herinrichting entree en ontvangstruimte

  • 1. Herinrichting entree
    Uitgangspunten
    - welkom
    - transparant
    - dynamisch
    - ontmoeting
    - eenvoud
    ontwerp: Ab Oosterhof Interieurarchitect BNI

2. Herinrichting entree
Analyse
gebouw heeft een monumentale en gesloten uitstraling
geenOxfam Novib identiteit
geen welkom gevoel
geen communicatie
niet transparant
saai
3. Herinrichting entree
Ontwerp
Door beide entreedeuren te gaan gebruiken ontstaat er eentoegankelijker
entree en is deze veel minder gesloten.
Bij binnenkomst zien wijeen nieuwe glazen tochtwand over de volle breedte
die voorzien wordt van een
printafbeelding met werkende handen.
Wij stellen voor dit als uitgangspunt te nemen en daarmee het concept van
ambassadeurs van het zelf doen te verbeelden.
Eenmaal binnen is de bedoeling dateen nieuwe lange loper, gelegd op het
marmer, twee zones gaat verbinden .
De receptiezone eneen Embassy Lounge zone.Deze loper zien wij in
gekleurde banen van verschillende breedtes.
4. Herinrichting entree
De kleuren in deze loper is onze vertaling voor de kleurrijkheid van onze wereld.
5. Herinrichting entree
Onze wereld = kleurrijk
6.Herinrichting entree
+
handen
7. Herinrichting entree
Voorstel glazen wand
8. Herinrichting entree
Aan beide einden van deze loper komt een verlicht element van glas voorzien van een
print met tekst. De verlichting is een groen LED licht. Hiermee wordt de loperzone met
elkaar verbonden. Aan de achterzijde van deze elementen komen de
receptie/werkplek en aan de andere zijde een zitbank.
Ontmoeting en transparantie zijn de verbindende elementen die de nieuwe hoofdentree
gaan bepalen van Oxfam Novib.
In de wachtruimte komt een halfronde wand opgebouwd uit verschillende schilderijlijstjes
die weer met elkaar worden verbonden. Ieder mens is uniekin de wereld is ook met jouw
verbonden. Deze wand wordt van achteraf uitgelicht door LED modules.
9. Herinrichting entree
Embassy Lounge
=
10. Herinrichting entree
Deze halve cirkel is de Embassy Lounge. Iedere bezoeker is een ambassadeur van Oxfam Novib. Door in deze cirkel te gaan zittenwordt je ook deel van de wereld van Oxfam Novib.
Je zit er midden in!
In het centrale punt komt een LCD scherm voor een interactieve en multimediale show met internetfaciliteiten
Losse alternatieve zitjes en een gentegreerde bank, aan de achterzijde van de lichtbak, bieden zitgelegenheden.
11. Herinrichting entree
12. Herinrichting entree
resultaat
doorzicht van buiten naar binnen
13. Herinrichting entree
overzicht
14. Herinrichting entree
overzicht
15. Herinrichting entree
overzicht
16. Herinrichting entree
Internet plek
17. Herinrichting entree
Doorkijk verbinding vanaf receptie
18. Herinrichting entree
Doorkijk verbinding naar receptie
19. Herinrichting entree
Adyour service
20. Herinrichting entree
plattegrond
21. Herinrichting entree
lichtplan
entree
plafond
werkplek
fotowand
22. Herinrichting entree
verlichtingsplan
23. Herinrichting entree
Voorstel communicatie buiten
24. Herinrichting entree
EINDE
copyright: Ab Oosterhof Interieurarchitect BNI