online kitesurfmagazine

Click here to load reader

 • date post

  12-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  221
 • download

  6

Embed Size (px)

description

Verder wil ik nog de organisatoren bedanken voor een fantastische dag, de reddingsploegen die de hele dag stonden te koukleumen en iedereen die er aan heeft meegewerkt. Op naar de volgende F*ck Gravity!

Transcript of online kitesurfmagazine

 • TUSSENDOOR

  Bas Koole

  TESTZONENorth Rebel

  EVENTVERSLAGNK KITE 06

  Extra dik Winternummer !!

  editie nov 2006

  kitemagonline kitesurfmagazine

 • Uitgave 3, daar is die dan. Voor het eerst dat we

  de deadline gehaald hebben en iedereen lekker

  meewerkte. Zo moet dat vaker gaan. We zijn in

  deze uitgave met de trend meegegaan en heb-

  ben een artikel over veiligheid. De legendarische

  sequense de Backmobe van Youri door hem zelf

  beschreven. Een tussendoortje met Bas Koole die

  onlangs 3e is geworden op het NK kiteboarden

  2006. En nog een aantal artikelen en foto`s die je

  zeker niet mag missen.

  Achter de schermen zijn we ook al druk bezig

  met Kitemag4. Daar gaat een leuke verassing in

  komen. Ik kan jullie in ieder geval verklappen dat

  het een knallende nieuwjaarspecial wordt op 1

  januari. We hebben in deze uitgave ook nog een

  prijsvraag, Mystic was zo vriendelijk een prijsje

  voor de winnaar beschikbaar te stellen dus stuur

  je antwoorden zo snel mogelijk in.

  We zijn tevens weer op zoek naar artikelen voor

  de volgende uitgave. Dus heb je een helder mo-

  mentje pak je pen of laptop en schrijf een knal-

  lend verhaal. Ook zoeken we weer vette foto`s,

  dus heb je een foto op je cam staan die je met

  heel Nederland wil delen stuur hem dan in.

  Ik hoop dat jullie weer veel plezier aan deze uit-

  gave hebben.

  En op naar de nieuwjaarsspecial uitgave 4..

  Marc de Munnik

  Van de redactie..

  Foto door: Odette de Munnik

 • INHOUD KITEMAGINHOUD KITEMAG4 VerslagFckGravity7 KiteAwareTeam12 Raak![JeffTobias]13 Veiligheid17 GVDHouddiecamerastil20 Raak![Leonvreugdehil]21 Interview:HansdeMeijer24 Testzone:NorthRebel28 NKKitesurfen200630 Raak![JurjendeJong]31 Tussendoor:BasKoole35 Hoedoeik:BackMobe36 ColumnMarcdeMunnik37 Raak![HansdeMeijer]39 OverzichtNederlandseKitespots42 JgermeisterWaveRiderz48 Verzineenslogan..49 Kitekalender50 Colofon

  NkKitesurfen2006

  28

  WineenMysticWarrior48

  Tussendoor:BasKoole

  31

 • Eventverslag

  de hangtime contest Willem Willems met de beste tijd van 4,95 sec. Als 2e met 4,81 sec. Kwam Lex Dekker toch aardig in de buurt. En Ricardo behaalde met 4,69 sec. een nette 3e plaats. Na afloop van de hangtime contest werd er een kleine pauze ingelast. Na de pauze kwamen we allemaal even bij elkaar, daar werden snel wat dingen uitgelegd over het onderdeel freestyle en werden de heats bekend gemaakt. Je werd heat voor heat omgeroepen als je aan de beurt was, dit ging erg goed. Het niveau lag hoog met toppers als Youri Zoon, Lex Dekker en Steve Verelst.

  Helaas klopten de weersvoorspellingen iets te goed. Want aan het eind van de middag toen net de finale tussen, hoe kan het ook anders, Youri Zoon en

  Het is zaterdagochtend 7 oktober en het event F*ck Gravity te Grevelingendam staat voor de deur. Er is een dikke windkracht 6 voorspeld voor in de ochtend en die zou in de loop van de dag afnemen. De bedoeling is om s ochtends de Hangtime contest te houden, s middags Freestyle wedstrijden en s avonds gezellig na te feesten en een kleine loting te houden. We komen vroeg in de morgen aan en het event terrein ziet er goed georganiseerd uit. De wind is zoals voorspelt rond de 22 tot 28 knopen, perfect voor een hangtime contest dus! We zijn n van de eersten en pompen snel onze kites op. Al snel worden we vergezeld door pak hem beet nog 35 deelnemers die zich snel inschrijven aan de balie onder de kleine tent. Daar halen ze hun wedstrijdnummer en lycra. Nadat het hele veld bezaaid ligt met kites meld iedereen zich om 11 uur bij de skippersmeeting. Hier wordt de hangtime contest uitgelegd. De bedoeling is om in 5 minuten een zo hoog en lang mogelijke sprong te laten zien. Iedereen heeft er zin in en al snel zijn de eerste kites in de lucht.

  Het event gaat los. Het waait lekker en er zijn waanzinnig hoge sprongen te zien. Maar bij elke wedstrijd kan er maar 1 de winnaar zijn en dat werd bij

 • Hangtime1- Willem Willems (4

  ,95)2- Lex Dekker (4,8

  1)3- Ricardo Westend

  orp (4,69)

  Freestyle1- Youri Zoon2- Steve Verelst3- Branko Heijboe

  r

  Tekst: Felix Maks Fotos: Kitemag

  Steve Verelst van start ging, begon de wind toch erg hard af te nemen. Erg jammer maar het was toch leuk te zien hoe deze toppers alsnog al hun tricks eruit weten te gooien. Tegen de avond zou bekend worden gemaakt wie er had gewonnen, maar eerst hadden we een overheerlijke barbecue, die je dag compleet maakte als je moe van het water kwam. Na de barbecue kwam de prijsuitreiking en de loting. De Hangtime Contest had niemand anders gewonnen dan Willem Willems en de Freestyle contest natuurlijk door onze Nederlands kampioen Youri Zoon(2005). Die snel opgevolgd werd door Steve Verelst en de 3e plaats wist Branko Heijboer op zijn naam te zetten. Na de prijsuitreiking was de loting aan de beurt. Dit gebeurde door een lycra met jouw wedstrijdnummer uit een wasmand te halen. Dit vond ik, en ik gok ook de anderen, erg geslaagd, want eigenlijk iedereen kreeg een prijs. De hoofdprijs, een 6 meter kite van Catapult, werd gewonnen door Johnno Scholte omdat hij als snelste een flesje Corona kon vullen met zout water. Hierna werd nog wat nagefeest, maar gingen de meeste toch moe en voldaan naar huis.

  Verder wil ik nog de organisatoren bedanken voor een fantastische dag, de reddingsploegen die de hele dag stonden te koukleumen en iedereen die er aan heeft meegewerkt. Op naar de volgende F*ck Gravity!

 • Kite AwareKite Aware

  Kite Aware stond in de titel van een aantal topics op de kiteboardforas. En dat topic werd een groot succes.

  Angela, de oprichtster van het kite-ware team, beantwoordt voor Kitemag een aantal vragen. Wat is nu precies de bedoeling en hoe kwam ze op het idee! Angela Brandsma is 31 jaar en opgegroeid in Sneek. Ik ben op en om het water opgegroeid (wat wil je ook als dochter van een jachtmakelaar) en heb eigenlijk mijn hele leven gezeild. Ik heb 2 zusjes en ben met mijn jongste zusje in 1997 in de Vaurien wereldkampioen geworden. Daarna zijn wij professioneel gaan zeilen in de 470 en hebben wij geprobeerd ons te kwalificeren voor Sydney 2000. Dit is niet gelukt, waarna ik in Nederland alles heb opgegeven en voor een half jaar naar Aruba ben gegaan. Ahumeen half jaar was het plan, ik ben er uiteindelijk 5 jaar gebleven. Ik heb daar met heel veel plezier als duikinstructrice en onderwaterfotograaf gewerkt. Eind 2004 ben ik teruggegaan naar Nederland om tch een soort bestaan op te bouwen en iets met mijn opleiding (International Business) te gaan doen. Het gekke is dat kiten op Aruba al aardig populair was en dat ik NOOIT overwogen heb om het op te pakken! Onder water was mijn leven. Totdat ik dit jaar in contact kwam met een vriendengroep die al jaren aan het kiten zijn. Ik heb 1 les gehad en zoals verwacht, I got hooked. Daar komt bij dat ik snel leer en ook fanatiek genoeg ben om veel tijd te investeren (dat was met zeilen niet anders). Doordat ik als accountmanager werk, ben ik verantwoordelijk voor mijn eigen agenda. Daardoor ben ik soms in de gelegenheid mijn afspraken af te laten hangen van de wind. Een echte watersportster dus.

 • En opeens was daar het idee. Er verscheen een berichtje op Hanglos en Kitehigh en het Kite Aware team sprong ineens tot leven. Het was een hersenspinseltje dat ze als antwoord op een topic gaf. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik, voordat ik op de knop reageer drukte, wel een soort voorgevoel had van: oh, oh.. hier gaat veel werk uit komen. En dat was waar! Helemaal na het ongeluk in Workum hadden veel kiters een mening over hoe het beter moet, dat we moeten veranderen, dat het z niet verder kan, dat er teveel spots dicht dreigen te gaan etc. Ik dacht toen bij mijzelf: ok, leuk allemaal, maar gaat iemand hier ook concreet iets mee doen? Ja en voordat ik het wist had ik zlf iets opgezet! En dat heeft ze. We zijn nu een paar maanden verder en we zijn er achter gekomen dat het Kite Aware team niet zomaar iets is. En er echt een doelstelling achter zit. Eigenlijk wil ik een soort algemeen besef realiseren in het belang van het behoud van de sport. Dit geldt niet alleen voor de kiters, maar ook voor bedrijven en gemeentes.

  Het doel voor de kiters is duidelijk (kiters-voor-kiters-dr-kiters). Kiters betrekken bij het beslissingsproces om een gezamenlijk doel te bereiken: keep our sport safe. Kiten is ook een commercile sport. Als het in Nederland overal verboden wordt, verliezen veel bedrijven behoorlijk wat omzet. Wat betreft de gemeentes: ook zij halen omzet uit de kite business. Neem Workum als voorbeeld. Zonder het kiten is het strand veel minder vol, de camping leger en het dorp minder druk. Dus ook al praten ze over sluiting, commercieel gezien is het niet interessant! Kiten is een vrije sport en daardoor is het moeilijker om een soort teamgeest te creren. Door lid te worden geef je aan betrokken te zijn bij Kiten als sport. Dat je het goede voorbeeld wilt geven en ook mensen met vragen te woord wilt staan.

 • Tevens kan je iemand wijzen op gevaarlijk gedrag: als er 10 mensen met een lycra op het strand zijn die een kiter aanspreken, heb je veel meer overwicht dan dat je dat alleen doet. Het samen staan we sterk principe. Als kite community heb je veel meer impact op een spot dan als je er iemand van de gemeente laat patrouilleren. En dat is de kracht van Kite Aware. Dat is nog eens een instelling. Er zijn al heel wat aanmeldingen.

  Op dit moment (1 oktober) zijn er 98 aanmeldingen en dat alleen maar via de kiteforums! Vooral de 1e twee weken ging het supersnel. Ik moest alles handmatig bijhouden omdat de website nog niet open was. Veel werk, maar wel de moeite waard (en natuurlijk mazzel dat er in die periode g