OFED promotiemagazine MBO scholieren

download OFED promotiemagazine MBO scholieren

of 16

 • date post

  10-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Little magazine for Youthpeople promoting sales study

Transcript of OFED promotiemagazine MBO scholieren

 • Wil jij liever dat iedere dag voorspelbaar is ?

 • Hoef jij niet als eerste de nieuwste snufjes te zien?

  Lees dan vooral NIET verder . . . . .Anders: Lees snel door . . . . .

 • Een SmartPhone die steeds meer kan

  Een wasmachine die vertelt dat er een rode sok tussen de witte was zit

  De koelkast die zelf aangeeft dat de cola op is

  Over niet al te lange tijd staan dit soort apparaten in de schappen van de elektronicawinkels. Het kopen is leuk, maar ze verkopen is nog veel leuker! Wil jij graag werken met de allermodernste gadgets en snufjes? Vind jij het leuk om mensen te adviseren?

  Dan is de elektrodetailhandel

  op zoek naar jou!

  KLINKT DIT ALS TOEKOMSTMUZIEK?

 • MArvIN S.BUrgSTEDE (23) ASSISTENT fILIAALMANAgEr BELCOMpANy BOS EN LOMMErpLEIN, AMSTErDAM

  BelCompany heeft 16 vestigingen in Nederland. Er werken 922 medewerkers.

  Service wordt steeds belangrijker. Klanten vragen bijvoorbeeld steeds meer om advies. Het servicegericht werken ligt mij wel. Ik heb er echt plezier in als een klant tevreden is. Ik volg de opleiding Verkoopspecialist, die is ook sterk gericht op de service. Een broek verkopen vergt minder van je verkooptalent dan elektronica. Het verkopen van elektronica kost gewoon meer tijd en overredingskracht. De opleiding sluit goed aan bij de praktijk, het versterkt je denken in oplossingen en je communicatieve en leidinggevende vaardigheden. Ik vind dit echt een uitdagende branche.

 • 6Je hebt commercieel talent, je vindt het leuk om je in de laatste technische snufjes te verdiepen. Je kan natuurlijk goed met mensen omgaan want je bent vriendelijk en klantgericht.

  WAAr vOLg JE EEN OpLEIDINg vOOr DE ELEKTrONICA DETAILHANDEL?Op www.ofed.nl en www.kchandel.nl vind je de Regionale Opleidingscentra ROCs die je aan een aantrekkelijke opleiding kunnen helpen. Zij stomen je klaar voor een wereldbaan.

  WAT KUN JE WOrDEN? Aankomend

  verkoopmedewerker Verkoper Verkoopspecialist Manager Handel Ondernemer Detailhandel

  WELKE OpLEIDINgEN ZIJN Er?Er zijn verschillende opleidingen op verschillende niveaus. Je kunt dus altijd een keuze maken die past bij jouw ambities en mogelijkheden.

  WAT MOET JE IN JE MArS HEBBEN?

 • Ze zijn juist heel sterk praktijkgericht. Naast productkennis zijn praktische vaardigheden erg belangrijk. De praktijk wordt op school regelmatig nagebootst. Ecommerce, internet en de nieuwste technologie komen uitgebreid aan bod. Ook worden er regelmatig vakmensen uitgenodigd om jou de kneepjes van het vak te leren.

  IS DE OpLEIDINg WEL prAKTIJKgErICHT?

 • Volop keuze Audio en Video Groothuishoudelijke

  apparaten Kleinhuishoudelijke

  apparatuur en Personal Care Computers en Multimedia Telecom Verlichting

  BBL

  Maar wil je toch graag een diploma zodat je een goede baan kan vinden? Dan is de BBL iets voor jou! Via de beroepsbegeleidende leerweg leer je het vak op de werkvloer. Je gaat dan n dag per week naar school en je leert de praktijk direct in een winkel. Je wordt goed begeleid en ontvangt direct een leuk salaris.

  KUN JE NIET gOED STIL ZITTEN?

 • 9Werken in een winkel is iedere dag anders. Werken met elektronica maakt het extra leuk. Jij bent dan altijd op de hoogte van de nieuwste producten, je weet meer dan de gemiddelde consument. De kick is om die kennis over te brengen op een klant en hem naar huis te zien gaan met iets waar hij blij van wordt. Verkopen is een vak. Met een opleiding sta je daarom in de winkel steviger in je schoenen. En als je werken en leren combineert, verdien je nog eens geld ook. Dan kun je kopen wat je verkoopt. Om in de elektronicabranche te werken moet je een actieve instelling hebben, vrolijk in het leven staan en houden van afwisseling.

  yvETTE DE BrUIJN OpLEIDINgSCOrDINATOr MEDIAMArKT

  Mediamarkt heeft 2 vestigingen in Nederland. Er werken ruim 3000 werknemers.

 • 10

  MICHAEL SCHrEUDErS (30)ASSISTENT MANAgEr BCC S HErTOgENBOSCH

  BCC heeft 6 vestigingen in Nederland.Er werken ruim 120 medewerkers.

  Ik heb de opleiding Filiaalmanager afgerond. Ik had al jaren niet op school gezeten, dus dat was wel even wennen. Maar de opleiding was precies zoals ik had verwacht en gehoopt. Een goed diploma is belangrijk voor een goede toekomst. En het was voor mij een mooie kans om verder te groeien. Zonder die opleiding zat ik nu niet waar ik nu zit. Uiteindelijk wil ik graag een eigen filiaal. Ik vond de opleiding zo leuk dat ik nu zelfs klassenbegeleider ben, dus het aanspreekpunt voor leerlingen en leraren met hun vragen over BCC.

 • 11

  vErKOOpSpECIALIST

  Dat is competentiegericht onderwijs.

  Het gaat niet alleen om het leren van kennis en vaardigheden, maar het gaat bij de opleiding ook om je houding, gedrag en inzicht.

  Je moet ook kunnen samenwerken, plannen en leren van je ervaringen. Je gaat zelfstandig aan de slag en bepaalt je eigen leerproces. Zo word je nog beter voorbereid op het echte werk!

  De verkoopspecialist elektrotechnische detailhandel is een nieuwe richting die helemaal inspeelt op de toekomst. Verkopen blijft natuurlijk belangrijk, maar klanten vragen steeds meer. Daarom kan de verkoopspecialist ook een advies op maat geven, kleine reparaties uitvoeren, apparatuur bij de klant thuis aansluiten en houdt hij de markt goed in de gaten.

  Een verkoopspecialist is vaak de rechterhand van de manager en de expert op de werkvloer!

 • Daarmee kun je vestigingsmanager van een middelgroot filiaal worden, of je verder ontwikkelen als zelfstandig ondernemer of franchisenemer in het MKB.

  Als je de opleiding succesvol afrondt, heb je een waardevol diploma in handen. Daarnaast beloont de branche je ook nog eens met een bijzonder certificaat. Hierin verklaart OFED Opleidings en Ontwikkelingsfonds voor de elektrotechnische detailhandel dat je aan alle eisen van de branche voldoet. Zo krijgt je diploma een gouden randje!

  Je diploma is een perfecte basis voor je carrire of vervolgstudie op niveau .

  DIpLOMA MET EEN gOUDEN rANDJE!

  Je hebt ook de mogelijkheid tot een tweejarige HBOvervolgopleiding.

  12

 • 13

  MArC STrUIK (32)fILIAALMANAgEr, HArENSE SMID DONgEN

  Het familiebedrijf Harense Smid heeft 33 vestigingen in Nederland. Er werken ruim 00 medewerkers.

  Ik ben nu filiaalhouder. Om dat te worden ben ik weer terug naar school gegaan. Met n dag leren en vijf dagen werken was het goed te doen. Inhoudelijk stak de opleiding goed in elkaar. En het leuke is dat ik nu filiaalhouder ben in het filiaal waar ik al werkte. Het werk is nooit eentonig en er is altijd wel wat te beleven. Ik verkoop graag computers, zelfs thuis zit ik er nog veel achter. Het leukste is als klanten speciaal voor mij terugkomen, dat blijft bijzonder om mee te maken.

 • 1

  Je decaan kan je alles vertellen over de opleidingsmogelijkheden in de elektrodetailhandel. Meer informatie en een actueel overzicht van de ROCs waar je terecht kunt voor de opleiding van jouw keuze vind je ook op:

  www.kchandel.nlwww.ofed.nl

  Als eerste op de hoogte van de nieuwste snufjes

  Uitzicht op een superbaan Veel afwisseling Uitstekende begeleiding Goed lesmateriaal Een waardevol diploma

 • 1

  HErMAN vAN DEr HEIDE (41)ONDErNEMEr ExpErT HUIZEN

  Expert heeft .00 winkels in 22 verschillende landen. In Nederland zijn ruim 1 Expertwinkels.

  Mijn vader had vier SRVwagens, dus het ondernemen is mij met de paplepel ingegoten. In 2001 ben ik gestart als Expert ondernemer in Zeewolde. Sinds maart 2006 ben ik eigenaar van de Expert in Huizen. De branche is turbulent, je beleeft alle noviteiten van dichtbij mee. Ik ben meer dan fulltime met de zaak bezig. Als ondernemer moet dat ook, het is geen negen tot vijf baan. De handel gaat bij mij voor alles. Naast de directe verkoop ben je bezig met inkoop, boekhouden, personeelsbeleid, enzovoort. De verkoop blijft het leukst, dat is ook mijn kracht.

 • Uitgave: OFED Opleidings en ontwikkelingsfonds voor de elektrotechnische detailhandel Teksten: ABC beeld & tekstproducties, Zwolle Grafisch Ontwerp: Hollands Lof ontwerpers, Haarlem Druk: Van de Ridder, Nijkerk

  Deze brochure heb je ontvangen van: