ODIN '59 Magazine 2015-2016

32
MAGAZINE 2015-2016 “JE SPEELT OM TE WINNEN” Barry van Dijk “VAN MIJ MAG HET SPECTACULAIRDER” Richard Plug O D I N

description

Nu we aan de vooravond van ons zevende seizoen in de Hoofdklasse staan, beginnen we het seizoen met iets nieuws. Zoals veel hoofdklassers jaarlijks doen, geven wij dit seizoen ook, voor het eerst, een presentatiegids uit.

Transcript of ODIN '59 Magazine 2015-2016

Page 1: ODIN '59 Magazine 2015-2016

MAGAZINE2015-2016

“JE SPEELT OM TE WINNEN”

Barry van Dijk

“VAN MIJ MAG HET SPECTACULAIRDER”

Richard Plug

O • D • I

• N •

Page 2: ODIN '59 Magazine 2015-2016

DE ZEKERSTE WEGALTIJD EN OVERAL BIJZONDER GOED GEREGELD

VEELSUCCES.Wij wensen ODIN’59 een top seizoen

151363 adv_ODIN59_BUKO-ECO Toilet_210x297_fc.indd 1 24-8-2015 9:30:12

Page 3: ODIN '59 Magazine 2015-2016

Nu we aan de vooravond van ons zevende seizoen in de Hoofdklasse staan, beginnen we het seizoen met iets nieuws. Zoals veel hoofdklassers jaarlijks doen, geven wij dit seizoen ook, voor het eerst, een presentatiegids uit.

Uiteraard staat de selectie van ODIN ’59 centraal in dit magazine, maar er is meer. Zo is er o.a. ook aandacht voor het jeugdvoetbal, de vrijwilligers en de sponsors. Ook is er een uitgebreid artikel over de Heemskerk Cup, de traditionele seizoensopening op ons complex.De redactie heeft wat betreft onderwerpen keuzes moeten maken, immers er gebeurt veel bij de vereni-ging. Artikelen over het meisjes/damesvoetbal, over het voetbalgala, over de diverse jeugdtoernooien of over de voetbalschool zouden allemaal passen in een presentatiegids. Wie weet in een volgend magazine. Behalve de redactie hebben de medewerkers van onze huisdrukker VHP Drukkers zich ingezet om er een pret-tig leesbaar geheel van te maken. Diverse mensen heb-ben foto’s beschikbaar gesteld, de foto op het voorblad en die van Barry van Dijk zijn beschikbaar gesteld door Jan Volwerk van het gelijknamige tekst- en fotobureau. Merel de Vries van Merels Fotografie heeft de grote teamfoto en de individuele foto’s gemaakt.

Niet nieuw is de grote inzet van veel vrijwilligers om in de zomerperiode ons complex weer op orde te

brengen. Zo hebben de kleedkamers weer een grote schoonmaak- en onderhoudsbeurt gehad, is het Mini-topstadion, voor onze kleinste voetballers, dankzij de inzet van de businessclub gerenoveerd en is er een nieuw speelplaatsje ingericht.

We mogen ons verheugen op een grote toestroom van jeugdvoetballers. Daar zijn we erg blij mee, maar dat vraagt veel van de interne organisatie, bijna elke vierkante meter gras op ons complex wordt intensief gebruikt. De aanleg van een tweede kunstgrasveld, gepland in de zomer van 2016, is dan ook meer dan noodzakelijk. Gelukkig hebben we een enthousiast jeugdbestuur en veel actieve ouders die de begelei-ding van onze jeugd goed oppakken. Het is duidelijk, ODIN ’59 bruist!

Namens het bestuur van ODIN ’59 wens ik u veel leesplezier met dit maga-zine, maar veel meer nog een fijn en sportief voetbal- seizoen.

Joop de VriesSecretaris a.i. ODIN ‘59

UITGAVE:

ODIN ‘59Hoflaan 1, 1967 NE HeemskerkPostbus 367, 1960 AJ HeemskerkT: 0251 23 70 26www.odin59.nl(alle informatie en adressen)

REDACTIE:Jaap van AanholtPascal KamphuisJoop de Vries

MEDEWERKERS:Ab ArendsLouis de Bruijne

FOTOGRAFIE:Pim HolsJan VolwerkMerel de VriesRedactieleden

TECHNISCHE REALISATIE EN VORMGEVING:VHPdrukkers

IETS NIEUWS!

COLOFON

3

O • D • I

• N •

Page 4: ODIN '59 Magazine 2015-2016

4

In Richard Plug (47) heeft ODIN ‘59 de nieuwe trainer gevonden voor het vlaggenschip van de vereniging. Na acht jaar bij VSV en vier jaar bij De Kennemers ge-werkt te hebben, wilde Richard graag bij een regionale club die op een wat hoger niveau speelt werken. Toen hij dan ook hoorde dat er bij ODIN ’59 een vacature kwam, liet hij weten geïnteresseerd te zijn. Uiteindelijk leidde dat, tot wederzijds genoegen, tot zijn aanstel-ling als hoofdtrainer van ODIN ’59.

WIE IS RICHARD PLUG?Voordat we Richard van alles over zijn visie als trainer en plannen met ODIN ’59 gaan vragen willen we eerst wat meer weten over Richard zelf. “Ik woon samen met mijn partner in IJmuiden en we hebben twee doch-ters, als zelfstandig assurantie-tussenpersoon en hypo-theekadviseur verdien ik de kost. Voetballen doe ik al mijn hele leven, via VSV, Stormvogels, RCH kwam ik in het betaald voetbal terecht. Het begon bij Telstar, ver-volgens bij FC Zwolle en tenslotte bij Dordrecht ’90. Na het betaalde voetbal ben ik nog voor VSV, Velsen en afgelopen seizoen voor IJmuiden uitgekomen. Omdat voetbal mijn passie is, ben ik tevens als trainer aan de slag gegaan, van 2003 tot 2011 bij VSV en de laatste vier jaar bij De Kennemers. Bij beide clubs heb ik lang gewerkt als trainer en dat zegt ook wel wat over mijn betrokkenheid. Ik pas me aan aan de club en ga daar vol voor aan de bak. Ik voel me nergens te groot voor maar zeker ook niet te klein”.

DE TRAINERRichard hoeft daar niet zo lang over na te denken. “Het is” zo vervolgt hij zijn verhaal, “voor mij heel simpel. Be-houd het gezicht van je vereniging, bevorder doorstro-ming van je eigen jeugdspelers, trek regionale spelers aan waar nodig en anders spelers die van wat verder komen, maar wel bij de vereniging passen”.Dat klinkt mooi, dat is feitelijk de lijn die ODIN ’59 al jaren volgt. Kun je misschien wat meer aangeven wat je bedoelt met betrokkenheid bij de club? “Ik eis van mezelf dat ik mijn stinkende best doe voor de club die me betaalt, met altijd het clubbelang voorop. Er zijn in

mijn ogen twee type trainers. Degenen die bezig zijn met hun eigen carrière en zo hoog mogelijk willen wer-ken en het type dat bij een club werkzaam is om daar het maximale uit te halen, soms weleens ten koste van zijn eigen carrière. Tot die laatste groep behoor ik zelf. Daarnaast eis ik van iedereen in mijn staf en groep dat je je gedraagt binnen bepaalde kaders waar ruimte ge-noeg is voor wat gekkigheid en lol. Op tijd komen, net-jes afbellen, normale omgang met de spullen en met de mensen die zich belangeloos voor de club inzetten zijn voor mij vanzelfsprekend.”

RICHARD PLUGEEN EERSTE KENNISMAKING

Page 5: ODIN '59 Magazine 2015-2016

5

EEN NIEUWE SELECTIENa het vorige seizoen, tweede plaats in de eindrang-schikking en een periodetitel, is het voor een nieuwe trai-ner geen gemakkelijke start. Natuurlijk realiseert Richard zich dat, maar dat tempert zijn enthousiasme niet.“ODIN ’59 heeft qua resultaat een enorm goed seizoen doorgemaakt en het zal lastig zijn om dat te evenaren, zeker omdat, in mijn ogen, niet alle wedstrijden terecht gewonnen zijn. Door de goede prestaties is de gehele voorhoede verdwenen, met name het vertrek van Cerilio Cijntje en Thom de Vries, spelers die het verschil kunnen maken, vind ik doodzonde. Waar de doelstelling was be-houd van de huidige groep met hier en daar een vervan-ging kon er al vrij snel een streep door de namen van Bas Ent, Dennis Greuter, Faruk Yurdakan, Raymond Kolder en Barry vd Brink worden gezet. Toen ik eindelijk dacht alles in orde te hebben werd Danny Hols nog even weggehaald door KHFC. Terecht gezien zijn goede prestaties, maar voor mij een enorme aderlating. Tot slot hebben Frits Kramer en Paul Groen vlak voor de overschrijving gekozen voor een andere club. Zij waren bij Mark niet altijd zeker van hun plek en die garantie kon en wilde ik ze ook niet geven. In het geval van Paul kan ik nog begrijpen dat hij vertrok, om-dat met Milo en Tim er al twee soortgelijke voorstoppers rondlopen, maar in het geval van Frits had ik de strijd aangegaan als er een nieuwe trainer komt. Kortom je kan wel een doelstelling hebben maar in dit geval ben je van de eerste selectie dus 50% kwijt. Met Milo Cremers, Ron Scheffer en Barry van Dijk zijn gelukkig voor mij drie heel belangrijke spelers gebleven. Zij vor-men de kern van de nieuwe ploeg. Jeffrey, Tim en Joey hebben ook laten zien dat ze het nivo van de hoofdklasse aankunnen. Voor wat betreft de nieuwe spelers hebben we eerst gekeken binnen de eigen selectie, vervolgens naar de overkomende jeugd, toen naar regionale spelers en uiteindelijk naar spelers van wat verder weg die bij de vereniging passen. Dat laatste is voor mij heel belangrijk, ik weet dat het bij ODIN ’59 heel vanzelfsprekend is dat je na de wedstrijd en op de donderdagavond nog ge-zellig blijft nazitten. Ik ben een gezelligheidsdier en ga vaak als laatste de kantine uit, zonder dat ik ook maar één druppel alcohol drink. Gezelligheid en goede sfeer zijn in het amateurvoetbal heel bepalend, zeker als de financiële mogelijkheden beperkt zijn.”

Het tweede team, de aanwas uit de jeugd, spelers uit de regio of van iets verder, dat moet toch niet al te

moeilijk zijn. “Juist in dit verhaal heb ik wel wat con-cessies moeten doen,” reageert de trainer,”de A-jeugd speelt niet op een hoog niveau, dat maakt de stap naar het tweede al moeilijk. Het tweede team speelt wel-iswaar reserve-hoofdklasse en er zijn wel wat jongens met mogelijkheden, maar wil je met het eerste blijven meedoen in de hoofdklasse is dat ook nog een behoor-lijke stap. Dus uiteindelijk heb ik gekeken naar jongens uit de regio die, in mijn ogen, het niveau wel aankunnen en diverse gesprekken gevoerd. Een aantal is gekomen, zoals Kenneth Hulshoff, die ik meeneem van De Kenne-mers, maar een aantal verkozen een langer verblijf bij hun eigen club.

Omdat ODIN ‘59 niet de middelen heeft om spelers uit de topklasse of bij BVO’s vandaan te halen, in sommi-ge gevallen heb ik het wel geprobeerd, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik soms plaatsvervangende schaamte had, zijn de meeste spelers die nu komen van een lager niveau. Maar ik ben er van overtuigd dat er een paar echte verrassingen tussen zitten. Ook zullen een aantal nieuwe jongens de tijd moeten krijgen en nemen om zich door te ontwikkelen naar hoofdklasseniveau.”

EEN NIEUWE TECHNISCHE STAFBehalve een nieuwe selectie zullen we ook met een nieuwe, door jou zelf samengestelde technische staf gaan werken. Hoe ziet die eruit?“Van De Kennemers neem ik Rick Schotvanger mee als assistent. Rick kan enorm goed met mensen omgaan en neemt heel makkelijk spanning weg bij jongens. Waar ik nog weleens als een olifant door de porseleinkast kan gaan, is hij echt een allemansvriend.Voor mij was het nooit een optie om clubman Peter van der Slikke te laten gaan, dus dat is ook niet gebeurd. Zijn bevoegdheden worden uitgebreid en hij wordt naast assistent ook trainer van het tweede team.

Met Barry van Dijk staat er een van de beste keepers uit de regio en hopelijk kan hij, met de aanstelling van Cor Varkevisser, keeper bij Telstar, als trainer op bepaal-de gebieden nog een klein beetje progressie maken. Cor voetbalt zelf hoog en is van dezelfde generatie, dus die kunnen mooi gaan sparren. Ik denk, zonder Cock Mulder tekort te doen, dat dit voor Barry een hele goe-de keuze is. Voor de rest, daarmee bedoel ik de team-begeleiding, blijft alles bij het oude, want wat goed is moet zo blijven.”

Page 6: ODIN '59 Magazine 2015-2016

TOT SLOT WAT MOGEN WE VERWACHTEN EN WAT IS JE DOELSTELLING ?“Wat ik sowieso wil zien is een team waar spelvreugde, werklust en de bereidheid voor elkaar door het vuur te gaan vanaf druipt. Als trainer en als mens ben ik vrij di-rect en duidelijk in de omgang, dus veel ruimte voor misverstanden is er niet. Van de nieuwe jongens heb ik geëist dat zij zich aanpassen aan de club en de club niet aan hun, dat wil ik dan ook gewoon terugzien. Bij supporters heerst vaak de waan van de dag, gebaseerd op de stand van de ranglijst en de einduitslag na de wedstrijd. Een bal binnenkant paal eruit of erin maakt een wereld van verschil voor hun. Begrijpelijk, maar als trainer kijk ik wat verder. Het voetbal, zeker in thuis-wedstrijden, mag van mij wel wat spectaculairder zijn, maar wel met hetzelfde resultaat. Al moet ik hierbij wel stellen dat je enorm afhankelijk bent van de spelers en uiteraard ook van de tegenstanders die je krijgt. De rol van een trainer moet je dan ook zeker niet overschat-ten. Zelf heb ik 25 jaar als voetballer op het veld gestaan

en ik ben van mening dat je nog het meeste leert van ervaren, goede medespelers die je op het juiste mo-ment coachen en helpen. Ik wil het trainerschap niet he-lemaal bagatelliseren, want het is zwaar genoeg, maar om trainers die zichzelf heel erg goed vinden, moet ik kostelijk lachen. Ik zeg altijd:”Beter vier goede spelers in je as dan één trainer langs de kant.” Wel moet je als trainer en selectie altijd het hoogst haalbare nastreven. Of dat gelukt is, weet je vaak pas aan het einde van het seizoen.” “Tot slot hoop ik het net zo naar mijn zin te hebben als bij VSV en De Kennemers. Clubs waar mensen lopen die niet achter je rug om kletsen. Als ik dan een zwak punt mag noemen, dáár kan ik absoluut niet tegen. Zeg het dan liever recht in mijn gezicht. Neem de tijd om me te leren kennen, dan schijn ik over het algemeen genomen wel mee te vallen”, zo besluit hij deze eerste kennismaking.

6

Boven: Peter vd Slikke en Richard Plug. Onder: Rick Schotvanger en Cor Varkevisser.

Page 7: ODIN '59 Magazine 2015-2016

7

DRIE NAMEN DIE AL HEEL LANG BIJ ELKAAR HORENWie dit magazine leest kent ODIN ’59, dit jaar al weer voor het zevende seizoen uitkomend in de Hoofdklasse. Hans Rosenberg is zeker binnen de club geen onbe-kende. In 1968 meldde hij zich als B-pupil aan en speel-de in alle jeugdselecties, maar tot een grote doorbraak kwam het niet. Na zijn studie kwam hij in de financiële wereld terecht en zo uiteindelijk bij OHV, waarvan hij mede-eigenaar werd. Naast zijn drukke werkzaamhe-den en het voetballen in een van de lagere senioren-teams zette hij zich ook bestuurlijk in voor ODIN ’59. Na negen jaar voorzitter geweest te zijn, werd hij in 2004 ere-voorzitter van ODIN ’59. Sinds 2009 is zijn bedrijf, OHV, hoofdsponsor van ODIN ’59. Graag geven we hem in dit eerste ODIN ’59-magazine de gelegenheid om te vertellen wat voor bedrijf OHV is.

OHV CAPITAL MARKETSOHV zetelt sinds juni 2015 in het hoogste gebouw van Amsterdam, de Rembrandttoren. Het bedrijf werkt daar met 45 medewerkers op de 12e verdieping. Sinds 1932 is OHV actief als onafhankelijke bemiddelaar op de in-ternationale geld- en kapitaalmarkt. Door haar jarenlan-ge ervaring heeft OHV een zeer uitgebreid en divers cliëntenbestand opgebouwd, waaronder partijen zoals de Staat der Nederlanden, binnen- en buitenlandse la-gere overheden, zorginstellingen, woningcorporaties, nutsbedrijven, pensioenfondsen, banken, verzekeraars en multinationals. Het bedrijf heeft twee takken van sport. De bemiddeling in effecten en leningen voor de zakelijke markt aan de ene kant en vermogensbeheer voor particulieren en bedrijven aan de andere kant.De bemiddeling in effecten geschiedt op het internati-onale podium, waarbij wereldwijd effecten worden aan-gekocht van banken, verzekeraars en pensioenfondsen en weer worden doorverkocht aan potentiële kopers.Bij de bemiddeling in leningen bestaat het werk meer uit het bij elkaar brengen van geldnemende partijen zoals gemeenten, woningbouwcorporaties, zorginstel-lingen en geldgevende partijen zoals de pensioenfond-sen en de verzekeraars. De looptijd van deze leningen kan variëren van 1 dag tot 50 jaar.

OHV VERMOGENSBEHEERDoor de positie van OHV als broker op de internatio-

nale geld- en kapitaalmarkt, ziet de onderneming in een zeer vroeg stadium de kansen en mogelijkheden, maar ook de gevaren die zich in de financiële wereld aandienen. Zo werd de crisis van 2008 door OHV voor-zien. De beslissing om 10 jaar geleden te starten met vermogensbeheer werd dan ook vanuit dit perspectief genomen en schept dan ook een voorsprong op menig andere vermogensbeheerder. OHV heeft inmiddels € 3 miljard onder haar vermogensbeheer kunnen scharen.Het klantenbestand bij OHV Vermogensbeheer wordt vooral gevonden bij particulieren en stichtingen. De minimale inleg begint bij € 250.000,-OHV is een maatschappelijk betrokken onderneming. Dit blijkt ook uit de selectie die OHV maakt in haar keu-zes bij de beleggingsstrategie. Het sponsoren van maat-schappelijke activiteiten, dus ook sportverenigingen hoort in de zienswijze van OHV daar bij. De keuze voor ODIN’59 heeft te maken met het goede imago dat de vereniging uitstraalt op het gebied van sport en bege-leiding van de jeugd. Daarbij komt dat heel veel mensen zowel actief als passief plezier beleven aan de club die in de top van de hoofdklasse zaterdag voetbalt.

OHV EN ODIN ’59, SAMEN VERDERZoals eerder vermeld is OHV sinds 2009 hoofdsponsor van ODIN ’59, dit voorjaar kwa-men sponsor en vereniging overeen het contract weder-om met drie jaar te verlen-gen. Dus ook de komende jaren zal OHV Vermogens-beheer op het shirt van ons vlaggenschip prijken. Even-als op de diverse reclame-borden rondom ons veld.Op die velden zal ook Hans zijn voetbalkunsten blijven vertonen, in september be-gint hij aan zijn achtenveer-tigste seizoen bij ODIN ’59 en is daarmee de speler die het langst actief is bij ODIN ’59.

ODIN ’59, HANS ROSENBERG EN OHV

Page 8: ODIN '59 Magazine 2015-2016

8

Dat was de kop van een groot artikel in Dagblad Ken-nemerland nadat ODIN ’59 vorig seizoen de eerste periodetitel gewonnen had. Met Barry van Dijk werd vooruitgeblikt naar het verdere seizoen. De betrouw-bare sluitpost was bezig aan zijn elfde seizoen onder de lat en maakte een sterk seizoen door, maar liet zijn hoofd niet op hol brengen. Uit ervaring wist hij dat het nog een lange weg zou worden. ”Maar”, zo mijmerde hij, “het zou heel mooi zijn als we met ODIN ’59 op het hoogste niveau kunnen komen”. De afloop is in-middels bekend, met een gigantische dreun kwam er in Veenendaal een eind aan de droom.

Op de vraag of hij, een paar weken na die memorabe-le avond, de klap weer te boven was, reageerde Barry heel stellig.” Jazeker, het is ondertussen alweer enige tijd geleden. Het was een behoorlijke domper om het seizoen op deze manier te beëindigen. Teleurstelling

was er natuurlijk, maar misschien was het wel meer on-geloof, nog nooit eerder hadden we zo een grote ne-derlaag geleden. Persoonlijk heb ik het wel verwerkt en kan het achter me laten, we moeten de draad weer oppakken en doorgaan. Het zal ongetwijfeld nog wel een keer ter sprake komen, misschien als we DOVO dit seizoen weer zullen treffen.”

THE WALL OF FAMEOp het Voetbal-gala, de traditionele seizoensafsluiting, kreeg Barry veel eer toegezwaaid. Hij werd door de supporters tot Speler van het Jaar uitgeroepen, voor de vierde keer mocht hij de prijs die daaraan is verbonden, de Ton Sminia-bokaal, in ontvangst nemen. Bovendien werd zijn portret in “The Wall of Fame” onthuld. Als hem gevraagd wordt of hij die prijzen als een troost ziet, antwoordt hij daar ontkennend op: ”Een troost niet, maar het is gewoon jammer dat we niet zijn gepro-moveerd, het zou mooi zijn geweest. Maar, zoals ik al eerder zei ,dat ligt nu achter ons.Het is altijd leuk om in de prijzen te vallen. Dat ik een plaats aan “The Wall of Fame” kreeg, vond ik wel heel verrassend, ik had daar geen moment aan gedacht. De andere mensen die daar een plekje hebben gekregen, kwamen daar pas op het moment dat zij hun carrière bij het eerste team beëindigden.” Om daar vervolgens luid lachend aan toe te voegen: “Ik ben dat nog lang niet van plan, maar misschien is het wel een kleine hint naar mij toe, dat ze me liever zien stoppen”.

HET NIEUWE SEIZOEN“Even een paar weken géén voetbal, lekker genieten en op vakantie en daarna kunnen we ons weer gaan richten op een nieuw seizoen.” Er is veel veranderd, een nieuwe trainersstaf, veel spe-lers zijn vertrokken, nieuwe spelers zijn gekomen. Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?“Het is wel heftig deze zomer, zo een beetje de helft van het team is vertrokken, maar er zijn ook weer veel nieu-we spelers gekomen. Ik ken enkele van deze spelers en verwacht dat het straks allemaal weer goed komt. We zullen in het begin even moeten wennen, maar als het

DROMEN VAN DE TOPKLASSE

Page 9: ODIN '59 Magazine 2015-2016

eenmaal draait, is iedereen tevreden. ”Over de kansen in het nieuwe seizoen wil hij zich nog niet uitspreken. “Op papier ziet het er allemaal goed uit qua selectie. Het is afwachten met welke clubs we in de hoofdklasse terecht komen, omdat je dan kan gaan kijken waarvoor je moet gaan strijden. Uiteindelijk speel je elke zater-dag weer om te winnen, ook al lijkt dat”, zo voegt hij er lachend aan toe, “soms van de kant misschien niet altijd het geval.”

EEN EIGEN TRAINERJarenlang was Cock Mulder je keeperstrainer, afgelo-pen seizoen deed je zonder keeperstrainer. Komend seizoen is Telstar-keeper Cor Varkevisser je trainer, wat verwacht je daarvan?“Na jarenlang goed en fijn samengewerkt te hebben met Cock, had ik er zelf voor gekozen een jaartje zonder keeperstrainer te doen. Aankomend seizoen ga ik weer met een keeperstrainer aan de slag. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan. Cor speelt zelf nog steeds op een ho-

ger niveau, misschien dat hij, vanuit zijn ervaring, nog enkele tips voor me heeft. Hopelijk helpt mij dat om nog enkele procenten beter te worden.”

RECORDJACHT?Je begint straks aan je twaalfde seizoen, je hebt er al 300 wedstrijden opzitten. Ben je op jacht naar het club-record van Richard Klijn, die 379 keer voor ODIN ’59 in het veld kwam?“Dat is wel een mooi doel natuurlijk, maar dat zou be-tekenen dat ik in ieder geval nog ongeveer zo’n drie seizoenen moet volmaken.  In principe moet dat geen probleem opleveren, ik moet er gewoon voor zorgen dat ik fit blijf. Voorlopig heb ik nog alle plezier in het spelletje, dus denk ik er ook nog niet aan om te stop-pen. Richard en Torsten, ook goed voor bijna 300 wed-strijden, hadden al eens gezegd ‘Zo lang het lukt, moet je zo lang mogelijk doorgaan’.” Met een grote smile op zijn gezicht beëindigt hij het gesprek. “ Over een paar jaar wil ik pas weer met hen spelen, haha!”

Nieuwbouw . Verbouw . Onderhoud . Timmerwerken

Voor al uw bouw of verbouw plannen gaat u naar

www.driessen-en-kooij.nl

Vestigingen Rehab Centre B.V.- Steenhouwerskwartier 29b, 1967 KD Heemskerk Vestiging SMC-IJmond- Kerkweg 219, 1964 KJ Heemskerk - Hoflanderweg 83, 1945 ZD BeverwijkT: 0251-231900 T: 0251-254161E: [email protected] E: [email protected]

ijmond Fysiotherapie Fysiotherapie

Nieuwbouw . Verbouw . Onderhoud . Timmerwerken

Voor al uw bouw of verbouw plannen gaat u naar

www.driessen-en-kooij.nl

9

Page 10: ODIN '59 Magazine 2015-2016

10

In een magazine als deze moet zeker ruimte worden ingedeeld voor de jeugd, immers een vereniging zonder jeugd is een vereniging zonder toekomst. De jeugd heeft bij ODIN ’59 altijd de aandacht gekregen die het verdiende. Bijzonder was dan ook dat de weg naar de hoofdklasse werd afgelegd met een groot aantal spelers uit de eigen jeugd. Met die groei naar dat niveau heeft ook het technisch beleid bij de jeugd zich verder ontwikkeld.

SAMEN MAAKT STERKRichard Klijn, één van die jongens die vanuit de derde klasse naar de hoofdklasse is gegroeid en José Calle, ook oud-eerste elftalspeler en al jaren actief in het be-geleiden van jeugdig talent, geven samen met de TC vorm aan dat beleid.Richard en José maken onderdeel uit van een techni-sche commissie, bestaande uit oud selectiespelers en

mensen die zeer betrokken zijn bij de vereniging. Zij zijn van mening dat ze met deze manier van werken veel draagvlak creëren en het vele werk samen kunnen uit-voeren. Met hen hadden we een kort gesprek.

WERKEN VANUIT EEN VISIERichard bijt het spits af: ”ODIN’59 streeft er naar de jeugd op een zo hoog mogelijk niveau te laten spelen. Dit houdt in dat er prestatiegericht wordt gewerkt, on-der leiding van gekwalificeerde trainers, conform de KNVB-visie. Onze voetbalvisie is neergelegd in een technisch beleidsplan. Dit plan vormt de basis, hierin zijn per leeftijdscategorie opleidingsplannen geschre-ven. In deze plannen is op duidelijke wijze de oplei-dingsvisie en de manier waarop voetballers bij ODIN’59 worden opgeleid vastgelegd. Zij vormen de basis en bieden houvast aan de jeugd-trainers van de betreffende leeftijdscategorie.”

VISIE EN AMBITIE BIJ DE JEUGD

Page 11: ODIN '59 Magazine 2015-2016

11

José vult daar op aan: “Uiteraard is er ook ruimte om het voetbal op een recreatieve manier te beoefenen. Belangrijk blijft dat een ieder het op zijn niveau leuk vindt om te voetballen. Prestatie en plezier gaan hand in hand.”

TRAINERS EN OUDERSHet is mooi dat alles zo keurig in plannen beschreven staat, maar dan moet het ook nog tot uitvoering wor-den gebracht. José geeft onmiddellijk toe dat papieren plannen alleen geen effect hebben, de ouders moeten actief bij de uitvoering van dat beleid worden betrok-ken: “We werken met door de KNVB opgeleide en ge-kwalificeerde trainers, zij leveren een belangrijke bijdra-ge aan de uitvoering van de visie en trainen dagelijks de selectieteams. Daarnaast betrekken we de ouders actief bij het jeugdvoetbal, wij stimuleren de ontwikke-ling van eigen kader. Belangstellende ouders, die willen helpen bij het verzorgen van de training of het bege-leiden van een team, bieden we de mogelijkheid een daarop gerichte opleiding of korte cursus te volgen. Deze worden veelal door de KNVB verzorgd.Omdat niet iedereen altijd de mogelijkheid en tijd heeft om zo’n ‘officiële’ cursus te volgen, organiseren we zelf speciale thema-avonden over speelwijze, jeugd-opleiding etc. etc. Deze avonden worden altijd goed bezocht en versterken de betrokkenheid. Zo hopen we dat wat op papier staat ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt.”

SELECTEREN, SCOUTEN EN VOLGENEen club met visie en ambitie, dan zal er ook geselec-teerd moeten worden. Hoe gaat dat en wanneer begin-nen jullie daar mee?Richard gaat er even goed voor zitten en begint dan vol passie te vertellen: “Om de jeugd op een zo hoog mogelijk niveau te laten voetballen wordt er inderdaad geselecteerd. Deze selectie vindt plaats vanaf de 2e jaars F-pupillen en wordt ondersteund door een inter-ne scouting en zeer nauw overleg tussen coördinatoren en leiders/trainers. De scouting is erop gericht de indi-viduele jeugdspeler zich zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen. ODIN’59 gebruikt het spelersvolgsysteem ‘Talento’. Dit programma biedt de mogelijkheid de ontwikkeling van onze jeugdspelers te volgen en vast te leggen. Het biedt ons en onze jeugdtrainers de mogelijkheid om binnen één integraal systeem de prestatie van team en speler inzichtelijk te maken. Het helpt de trainers bij het voorbereiden van wedstrijden en het vastleggen van de resultaten.” Op de vraag wat daar mee bedoeld wordt, vertelt Richard: “Talento moet de trainer ondersteunen

met een gedegen administratie, het maken van op-stellingen, bijhouden van trainingsopkomsten en het maken van een tweetal persoonlijke spelersevaluaties. Dit alles in een centraal systeem zorgt voor borging van spelersinformatie, ook als een trainer de vereniging mocht verlaten. Deze informatie kan de TC ondersteu-nen bij het maken van de juiste indeling. Een juiste in-deling draagt bij aan de optimale ontwikkeling van de speler op selectie of recreatief niveau.” José vult aan: “Het selectiebeleid is er ook op gericht snel en duidelijk een beeld te krijgen van de nieuwe teamindelingen, die in overleg met de direct betrokke-nen worden vastgesteld.”

Voor we het gesprek beëindigen willen ze nog even iets kwijt: “Wij doen het niet alleen. Een goede communi-catie met alle bij de opleiding van onze jeugdspelers betrokken partijen is van groot belang. Hiervoor zijn er de diverse overlegstructuren, zoals het jeugdbestuur, de technisch jeugdcommissie, het trainersoverleg, co-ordinatorenoverleg etc. etc.”

Met een goede en enthousiaste groep vrijwilligers en een sfeer waarin iedereen zich prettig voelt, hoopt ODIN’59 uiteindelijk zijn jeugdspelers zo goed moge-lijk op te leiden en te laten doorstromen naar het top amateurniveau waarop de seniorenselectie speelt.

Richard Klijn en José Calle

Page 12: ODIN '59 Magazine 2015-2016

12

In de zoektocht om voor de selectie een goede ver-zorger te vinden, kwam ODIN ’59 vorig jaar in contact met SMC/Rehab. In de daarop volgende gesprekken werd duidelijk dat zij meer konden bieden dan alleen maar verzorging voor de selectie. Naast de verzorging en begeleiding van de selectiespelers is er ook voor de leden van ODIN ’59 gelegenheid om gebruik te maken van de speciale sportspreekuren.

REHAB CENTRE EN SMC-IJMONDRehab Centre en SMC-ijmond zijn fysiotherapieprak-tijken in o.a. de regio Heemskerk en Beverwijk. Beide fysiotherapiepraktijken hebben al vele jaren ervaring en zijn bekend in de regio. Vorig jaar hebben de praktijken de handen ineen geslagen en zijn de verdere samen-werking aan het vergroten. De praktijken hebben sa-men al een nauwe samenwerking met de verschillende

specialisten in het Rode Kruis ziekenhuis.

DE SELECTIEDe medische verzorging van de senioren selectie wordt tijdens het seizoen 2015-2016 begeleid door hun fysio-therapeuten. De beide fysiotherapiepraktijken werken samen om optimale zorg te leveren voor de selectie-spelers van ODIN ‘59. De vaste verzorgers, Gijs Oos-terveld voor het eerste team en Marc Eeltink voor het tweede team, zijn op de trainingsavonden en op de wedstrijddag aanwezig.

SPORTSPREEKUUR VOOR ALLE LEDENNaast de verzorging van de selectie is het mogelijk om als speler/speelster van ODIN ‘59 gebruik te maken van de kennis en expertise van de desbetreffende fysiothe-rapeut(en).

FYSIOTHERAPIE EN SPORTVERZORGING

Page 13: ODIN '59 Magazine 2015-2016

13

Er zijn speciale sportspreekuren voor alle leden van ODIN ‘59 op maandag- en dinsdagavond. De maan-dagavond wordt verzorgd bij het SMC-IJmond op de Hoflanderweg 83 tussen 18.00 – 19.00 uur door Ton Pronk en op dinsdagavond bij ODIN ‘59 tussen 18.30 – 19.30 uur verzorgd door Gijs Oosterveld. Je kunt er te-recht voor vragen en adviezen over je blessure, dit kan zonder tussenkomst van de huisarts of specialist.

Voor fysiotherapeutische behandelingen kunnen er ver-der afspraken gemaakt worden bij beide praktijken, zij hebben verschillende specialisaties in huis, waaronder manuele therapie, preventie en revalidatietraining na bijvoorbeeld operaties, maar ook dry needling of me-dical taping. Zie voor verder informatie de beide web-sites, www.rehab-centre.nl of www.smc-ijmond.nl

GIJS OOSTERVELD, DE VERZORGER BIJ HET EERSTE TEAMGijs, werkzaam in MCA op de afdeling revalidatie, kwam er aan het begin van het vorig seizoen bij en al heel snel werd duidelijk dat hij zijn draai bij de ploeg wel kon vinden.” Vanaf het eerste moment ben ik goed in de groep opgenomen, we gingen tijdens de voor-bereiding een paar dagen naar Sneek. Daar hebben we elkaar goed leren kennen. Om de wedstrijden en trainingen heen zijn er veel activiteiten geweest, die de teamspirit deed stijgen.”Vorig seizoen was je eerste jaar bij ODIN ‘59, hoe heb je dat ervaren?“Het eerste jaar heeft me doen beslissen hier nog een jaar aan vast te plakken, wat een geweldige prestatie! Het eerste heel lang bovenaan gestaan, periodetitel ge-pakt en ver in het bekertoernooi gekomen. Het tweede draaide ook een topseizoen en won de beker. Daarnaast hebben de andere seniorenteams ook goed gepres-teerd. De sfeer binnen en buiten de teams heb ik als zeer prettig ervaren, mooi kluppie daar in Heemskerk.”

DE ZATERDAG VAN GIJSOp de vraag hoe zijn zaterdag er meestal uit ziet vertelt Gijs over zijn eerste seizoen:“Je bent de hele week met de jongens bezig, maar de zaterdag is toch de dag waar het om draait. De dag waar de mannen zo hard voor hebben getraind. Dan kwam ik meestal iets eerder voor de bespreking en de lunch, zodat ik de verzorgspullen kon klaarzetten of meenemen naar de bus. Eenmaal op bestemming, zorgde ik er voor dat de jongens speelklaar waren om aan de wedstrijd te beginnen met een tape, losgegooi-de spieren of wat oefeningetjes. Tijdens zo’n wedstrijd kijk je bij blessures of iemand uit het veld moet of kan doorspelen en bied je ze de juiste hulp.” En wat voor blessurebehandelingen kom je dan tegen? “De klach-ten kunnen heel uiteenlopen, zo zie je tijdens wedstrij-den veel verzwikkingen door enkels en vaak dat iemand hard geraakt wordt door een tegenstander en de spie-ren in die regio helemaal hard worden. Ook zie je op trainingen en na het weekend vaak spelers met klachten aan de hamstrings en liezen.“

DOOR DE WEEK“Vorig jaar werd er op dinsdag, donderdag en maan-dags om de week getraind. Dan was ik er een uur van te voren om eerst een lekker bakje koffie te doen om vervolgens de verzorging van het eerste en tweede elf-tal op mij te nemen. Soms bleef ik een uur, soms wat langer om bijvoorbeeld voor een paar mannen een her-steltraining te geven na hun opgelopen blessure. Op de dinsdag was ik er altijd een half uur eerder om het inloopspreekuur van Rehab Centre te draaien, waar je als voetballer of voetbalster, vader of moeder, broer of zus terecht kan voor advies over je klachten. Je kan daar met alle houdings- en bewegingsafhankelijke klachten terecht. Zo heb ik ook veel rug- en nekklachten gezien, maar ook klachten aan de knie en pijnen onder de voet.”

HET NIEUWE SEIZOENUit al zijn reacties blijkt dat Gijs het naar zijn zin heeft bij de club, dat hij er dus nog een seizoen aan vast plakt, valt te begrijpen. Er is nogal wat veranderd, wat ver-wacht je van het nieuwe seizoen?“Vorig seizoen zijn er fantastische prestaties neergezet, dat brengt wel met zich mee dat er veel spelers, die zich in de schijnwerpers hebben gespeeld, zijn vertrokken. Voor komend seizoen zijn er flink wat spelers en een nieuwe technische staf aangetrokken, ik hoop dat zij net zo goed worden opgenomen als ik en dat ze zich snel thuis voelen bij de club. Je zult in de voorbereiding weer een team moeten sme-den dat er de rest van het seizoen staat. Dat neemt niet weg dat ik er het volste vertrouwen in heb dat er het komend jaar weer bovenin meegespeeld kan worden.” Op de vraag of het voor hem dus al-lemaal hetzelfde blijft, geeft Gijs aan dat er wel iets verandert: “Volgend jaar zal de invulling van de verzorging er iets anders uitzien, de verzorger van het tweede elftal, Marc Eeltink, zal er wat vaker doordeweeks zijn en ikzelf wat minder, ik blijf naast één training ook het inloopspreekuur doen. Maar de zaterdag blijft gewoon zoals vorig seizoen, een heerlijke voetbaldag.”

Page 14: ODIN '59 Magazine 2015-2016

14

“Wij zijn geen seizoenwerkers, we gaan het hele jaar door.” Dat is de reactie op de vraag of ze het nu, aan het eind van het seizoen, iets rustiger aan kunnen doen.De dinsdagochtendploeg is een niet zo piepjonge ploeg voor wie het heel gewoon is dat je als vrijwilliger je steentje bijdraagt aan het verenigingsleven.

DE ZATERDAGWie op zaterdag het sportpark oploopt, ziet hoeveel mensen zich met hart en ziel voor de club inzetten. De kantinemensen zorgen dat er al vroeg koffie is, het wedstrijdsecretariaat is de hele dag bezet om er voor te zorgen dat het wedstrijdprogramma goed verloopt. Elftalleiders, scheidsrechters, ouders die voor vervoer zorgen, allemaal zijn ze druk in de weer om van de za-terdag weer een heerlijke voetbaldag te maken.

MAAR NIET ALLEEN OP ZATERDAGNiet alleen op zaterdag is het druk op het park. Uiteraard wordt er de hele week druk getraind, door jong en oud. Maar dat niet alleen, overdag zijn er altijd wel mensen op het park aanwezig om hun bijdrage aan de organisatie te leveren. Zo zien we op vrijdagmiddag iemand lijnen trek-ken, zien we op maandagavond een ploeg dames de kan-tine en bestuurskamer schoonmaken, zijn er ’s avonds re-gelmatig bestuurs- of commissievergaderingen. Overdag zijn er bijna altijd mensen aanwezig om diverse klusjes op te knappen, zoals de kantine inrichten, de was doen, een reclamebord ophangen of wat zich ook aandient. Kortom er wordt de hele week, vaak ongezien, hard gewerkt om er elke zaterdag weer een mooie voetbaldag van te maken.

DINSDAG, EEN FEESTDAGDe dinsdagploeg bestaat al zo lang als de vereniging be-staat, op dit moment zijn er een man of tien, met een ge-middelde leeftijd van 70 jaar. Er zijn er bij die al veertig of vijftig jaar actief zijn binnen de vereniging. Gevraagd naar

wat ze zoal doen, komen de reacties los. Henk: “Ik zorg voor het onderhoud van de generator, leeg de prullenbak-ken langs het veld en ruim het zwerfafval op. Ongelooflijk hoeveel troep er soms ligt, er zijn weken dat je zakken met vuil verzamelt.” Jaap vertelt dat hij met enkele anderen de kleedkamers schoonmaakt. “Dat is niet altijd even dankbaar werk, de kleedkamers worden te oud. Je maakt ze schoon, maar er moet meer gebeuren om ze er weer fris en uitnodigend uit te laten zien.” Ton haakt daarop in, “Voor mij was dat een reden om me meer met de bui-tenkant bezig te houden, ik ruim de tribune op en haal de troep bij de dug-outs en rondom de kleedkamers weg.”

Van enige hiërarchie is geen sprake, maar Piet, sinds dit jaar bij de ploeg ziet dat toch anders. “Met mijn 67 jaar ben ik de benjamin van de schoonmaakploeg, ik zie me nog als assistent bij de schoonmakers”. De 74-jarige Ton, al 20 jaar bij de ploeg, reageert daarop, “Nee, er is abso-luut geen verschil, al word ik door Henk wel altijd aange-sproken met “Chef”. Niets daarvan, we doen het samen. Het is gewoon hartstikke gezellig! En als straks de velden dicht gaan, kunnen we lekker aan de slag voor het groot onderhoud.” Dat ze het werk met veel plezier doen, is dui-delijk, ook al hebben ze verschillende motieven om mee te doen. De een vindt het de normaalste zaak van de wereld dat je dit doet voor je club, de ander geeft aan dat z’n vrouw het wel lekker vindt als hij even de deur uit is. Num-mer drie doet het voor de gezelligheid en weer een ander vindt het een leuke manier om je vrije tijd in te vullen.

Toch maken ze zich ook zorgen, ze missen de volgende generatie. “Wij worden er ook niet jonger op en dat ga je toch wel merken.” Maar tegelijk roepen ze una-niem niet van plan te zijn er mee te stoppen. “Want”, zo voegt Ton er aan toe, “het zijn feestdagen”. Helaas was Ton, wegens vrijwilligerswerk elders, afwe-zig toen de fotograaf langs kwam.

ONZE VRIJWILLIGERS

Page 15: ODIN '59 Magazine 2015-2016

15

HOOFDSPONSOR

OHV Vermogensbeheer Amsterdam

KERNSPONSORS

Carpentier Bloemengroothandel Wormer SEW Woningbedrijf Heemskerk

Flexcorail Railonderhoud Heemskerk SMC/REHAB Fysiotherapie Heemskerk

Makro Groothandel Beverwijk Veldhuis/Jako Intersport Beverwijk

Muis software BV Bedrijfssoftware Heemskerk ZAAM Accountants Limmen

BORDSPONSORS

AA drink Frisdranken Henneman Accountants Ichthus Lyceum Scholengemeenschap

ABEKO BV Grondbedrijf VHP drukkers Drukkerij Rietkerk Internationaal transport

AGB Beveiligingen Woonrijk Meubelwinkel J.W.J. Rumping Transportbedrijf

Lautenbach Notariskantoor Inrush Elektr. Opleidingen Kennemerwaertgroep Accountants

G.F. Beemer Glashandel Jansheeren Horeca Koning tweewielers Rijwielhandel

Beverbouw Aannemersbedrijf Visser Electrotechniek Bakker Sierbestrating en Buitenleven

Brantjes Makelaardij Teer Makelaars Hartman Interieur en Meubelmakerij

Brantjes Verzekeringen SAMA Bouwservice TLDD BV IJmond Transportgroep

Bronder Behangersbedrijf Severijnse Dakbedekkingen Cas Pronk Schilderwerk en glashandel

Buko Facilitaire diensten De Waterakkers Sportcafé Jumping Kennemerland Springkussenverhuur

Businessclub Ondersteuning ODIN’59 Sphinx Shoarmarestaurant IJmond Transportgroep BV Transportbedrijf

De Wit Accountantskantoor Van Tunen Administratiekantoor Janssen & van Commenée Notariskantoor

ECO toilet Dienstverlening Pearle Opticiens Gomes Noord-Holland BV Garagebedrijf

JUMBO Supermarkt Post Staalbouw Glasservice Heemskerk Glasbedrijf

Wempe Tuin- en parkmachines Prismaat Makelaardij Keukenstudio Heemskerk BV Keukeninstallatiebureau

OVERIGE SPONSORS KLEDINGSPONSORS

Topslijter Assumburg Lubbers Woninginrichting Autocentrale

Beverwijkse Aardappelhandel IJssalon Marx-O-Larry’s De Bie en Seignette

Autoservice Bloedjes Bakker Meijer Continental Logistics

Opticiën Bollemeijer Assurantiekantoor Mulder Dekker

Kapsalon W.H.Brandjes Parré Interieurverzorging FLEXCOrail

H & J Broda Tuinadvies Schoonheidssalon Rozenbroek Fresco pizza en taco

Installatiebedrijf Bruins Rumping Special Coatings Hens Glas

Autoservice Dalton Tuincentrum Sap JAK bv

Catering Casse Croûte Shoarmarestaurant Sphinx Van Kampen

Europa Sportprijzen Dierenwereld Van Someren L&K Fire Master products

Sporthuis Geldermans Slijterij Spirit of Wine Repa Equipment

Bakkerij Goemans Sanitair- tegelbedrijf Tokos IM Projects BV

Vishandel De Graaf Reisbureau Travel Care Vogelzang

Groot Herenmode Keurslager Van Veldhuizen Woon op Maat

Hakkenbar Van Vliet Woninginrichting

Kwekerij Van der Kolk Wempe Tuin- en parkmachines

Keurslager Laan Autocenter Weysters

Oliehandel Leijen & zoon Zandvliet Ongediertebestrijding

Kapsalon Zonneveld

ONZE SPONSORS

Page 16: ODIN '59 Magazine 2015-2016

16

Jalel Benahmed, Jordi Tiktak, Niels Jager, Luke Sanberg, Kay Eijspaart, Mathijs Krijgsman, Amin Ouass, Joop de Vries (bestuur/ass.leider)Frans vd Slikke (kleding/materiaal), Jaap van Aanholt (Interne communicatie), Yassine Ibrahimi, Menno Kremer, Erik Alders, Melvin Habets, Toine Merk, Bart Boogaard, Charles van de Water (teamleider 2e elftal), Arie vd Heuvel (kleding/materiaal).

Richard Jonker (teammanager), Lissanne Stange (verzorger), Paul Hazeveld, Bilal el Amrani, Jeroen Nijman, Milo Cremers, Barry van Dijk, Eelke de Graaf, Stefan Seijs, Joey Klare, Robert Vossebelt, Gijs Oosterveld (verzorging), Marc Eeltink (verzorging).Stefan van Dijk, Kenneth Hulshof, Ron Scheffer, Tim Koops, Peter vd Slikke (ass. trainer/trainer 2e elftal). Richard Plug (hoofdtrainer), Rick Schotvanger (ass. trainer), Erik Homan, Jurjen Dikker, Jim Hulleman, Jeffrey Tol.

Page 17: ODIN '59 Magazine 2015-2016

17

Jalel Benahmed, Jordi Tiktak, Niels Jager, Luke Sanberg, Kay Eijspaart, Mathijs Krijgsman, Amin Ouass, Joop de Vries (bestuur/ass.leider)Frans vd Slikke (kleding/materiaal), Jaap van Aanholt (Interne communicatie), Yassine Ibrahimi, Menno Kremer, Erik Alders, Melvin Habets, Toine Merk, Bart Boogaard, Charles van de Water (teamleider 2e elftal), Arie vd Heuvel (kleding/materiaal).

Richard Jonker (teammanager), Lissanne Stange (verzorger), Paul Hazeveld, Bilal el Amrani, Jeroen Nijman, Milo Cremers, Barry van Dijk, Eelke de Graaf, Stefan Seijs, Joey Klare, Robert Vossebelt, Gijs Oosterveld (verzorging), Marc Eeltink (verzorging).Stefan van Dijk, Kenneth Hulshof, Ron Scheffer, Tim Koops, Peter vd Slikke (ass. trainer/trainer 2e elftal). Richard Plug (hoofdtrainer), Rick Schotvanger (ass. trainer), Erik Homan, Jurjen Dikker, Jim Hulleman, Jeffrey Tol.

Page 18: ODIN '59 Magazine 2015-2016

Uw specialist in schoonmaak en reiniging

www.vanoordtschoonmaakdiensten.nlTel. 06-54322968

Wempe Tuin- en parkmachines

Timmerwerf 65 . 1969 NJ Heemskerk

Tel./fax 0251-24 90 06 . M 06 53 47 72 32

Bezoekadres: Ambachtsring 25c, Heemskerk

Postbus 163, 1960 AD Heemskerk

Tel: 0251-242315 Fax: 0251-251653

Email: [email protected] www.severijnse.nl

Nijverheidsweg 30, 1948 PV Beverwijk

Tel. 0251-275050 Fax. 0251-210799

[email protected]

www.ijmondtransportgroep.com

TEGELS

SANITAIR

KEUKENS

TEGELZETBEDRIJF

DAKBEDEKKINGEN LOOD- EN ZINKWERKEN DAKISOLATIE

Page 19: ODIN '59 Magazine 2015-2016

In 1987 stopte Jaap met voetballen om zijn zoons Jos en Bert in het eerste team van ODIN ‘59 te kunnen volgen, daarvoor had hij twintig jaar bij de club gevoetbald, de

laatste jaren bij de veteranen. Sindsdien heeft hij maar weinig wedstrijden van het eerste gemist, ook nadat beide jongens bij ODIN ’59 waren gestopt. Jaap, 76 inmiddels, is niet de enige vaste supporter, samen met nog zeven of acht andere supporters vormt hij een vast clubje dat zowel bij thuis- als bij uitwedstrijden hun eigen ritueel hebben. En niet alleen zaterdagmid-dag is hij actief, hij behoort ook bij dat kleine club-je mannen dat elke dinsdagochtend de kleedkamers schoonmaakt en kleine onderhoudswerkzaamheden verricht. Niet alleen een echte supporter, maar ook een echte clubman.

UIT OF THUIS, ZE ZIJN ER ALTIJDBij een thuiswedstrijd komen ze één voor één binnen, enkelen pakken ook de wedstrijd van het tweede team mee. Zo een drie kwartier voor de wedstrijd verzamelen ze zich aan hun eigen “stamtafel”. Ze bespreken de ver-wachtingen voor de wedstrijd en vullen hun eigen voet-balpool in. Tijdens de wedstrijd staan ze meestal als een vast clubje achter het doel van de tegenstander en becommentariëren de wedstrijd. Ze hebben niet alleen oog voor de eigen ploeg, maar ook de tegenstander krijgt regelmatig te horen hoe ze over hun spel denken. Jaap is niet alleen supporter, maar vooral liefhebber: “Als een tegenstander een mooie actie maakt, kan ik daar ook van genieten. Natuurlijk sta ik achter onze jon-gens, maar als de tegenstander echt beter is, moet je je ogen daar niet voor sluiten. Als je dan verliest, moet je dat accepteren”, waarmee Jaap aangeeft als supporter objectief naar een wedstrijd te kunnen kijken. En na de wedstrijd? “Dan drinken we gezellig een bier-tje, bespreken de wedstrijd, kijken naar de resultaten van de andere ploegen in de hoofdklasse en praten, onder het genot van een hapje en drankje, nog even gezellig over koetjes en kalfjes. Regelmatig komt de

trainer ook nog even langs om te horen wat we er van vonden. ”Jaap geniet zichtbaar als hij het over de zater-dagmiddag heeft en voegt er aan toe: “ook veel van de spelers komen regelmatig bij ons langs om even na te praten over de wedstrijd.”“Naar de uitwedstrijden gaan we altijd met twee auto’s, we hebben twee vaste chauffeurs. Na de wedstrijd rij-den we direct terug naar Heemskerk en halen dan een afzakkertje bij de club, aan onze eigen stamtafel.”

HOOGTE- EN DIEPTEPUNTENDe hoogtepunten zijn voor de hand liggend. “Natuur-lijk, dat waren de verschillende kampioenschappen en de daarbij behorende promoties. Maar er is één per-soonlijk echt hoogtepunt”, vervolgt Jaap zijn verhaal en met een brede glimlach op zijn gezicht noemt hij de be-kerwedstrijd op en tegen Marken in het seizoen ’88-’89. Marken speelde toentertijd op het allerhoogste ama-teurniveau en ODIN ’59 was een onbekende derdeklas-ser.”Onvergetelijk”, vertelt Jaap, “we wonnen met 3-2 en Jos maakte alle drie de doelpunten, terwijl Bert de onmogelijkste ballen uit zijn doel wist te houden.” Hij geniet nog zichtbaar als hij dit vertelt.“Het dieptepunt? Dat is duidelijk, dat was nog niet zo lang geleden, de wedstrijd tegen DOVO. Ongeloof-lijk wat daar gebeurde. Zo iets, kansloos naar een 8-0 nederlaag gespeeld worden, heb ik in al die jaren niet meegemaakt, tot op de dag van vandaag begrijp ik daar niets van.”

HET SEIZOEN AFSLUITEN EN DAN EEN NIEUW SEIZOEN“Elk jaar, aan het eind van het seizoen gaan we met ons supportersclubje, met de vrouwen, uit eten en daar wordt dan ook bekend gemaakt wie over het hele jaar de hoogste scores hebben behaald met onze toto. De drie besten mogen de inleg verdelen. Maar het gaat vooral om de gezelligheid.”En volgend seizoen? “Een voorspelling is moeilijk, er zijn zo veel nieuwe namen. Maar”, zo gaat Jaap verder, ”het zal moeilijk worden om de prestaties van het afge-lopen seizoen te evenaren.”Wat wel te voorspellen is, is dat Jaap ook komend sei-zoen elke zaterdag weer langs de lijn te vinden zal zijn. Waar ODIN ’59 speelt, is Jaap.

19

JAAP PEEKELEEN ECHTE SUPPORTER

Page 20: ODIN '59 Magazine 2015-2016

20

Barry van Dijk(25-03-1985)rugnummer: 1positie: keeperODIN ‘59: 13e seizoen

Erik Alders(21-10-1988)rugnummer: 21positie: keeperkomt van: FC Uitgeest

Jeffrey Tol(17-04-1986)rugnummer: 2positie: verdedigerODIN ‘59: 2e seizoen

Tim Koops (13-06-1990)rugnummer: 3positie: verdedigerODIN ‘59: 7e seizoen

Milo Cremers (11-10-1988)rugnummer: 4positie: verdedigerODIN ‘59: 5e seizoen

Stefan van Dijk(31-08-1986)rugnummer: 5positie: verdedigerODIN ‘59: 12e seizoen

Kenneth Hulshof(21-02-1994)rugnummer: 12positie: verdedigerkomt van: De Kennemers

Jordi Tiktak(03-08-1995)rugnummer: 24positie: verdedigerkomt van: SVW ‘27

Ron Scheffer (25-03-1988)rugnummer: 6positie: middenvelderODIN ‘59: 3e seizoen

Joey Klare(04-05-1989)rugnummer: 8positie: middenvelderODIN ‘59: 2e seizoen

SELECTIE2015-2016

Page 21: ODIN '59 Magazine 2015-2016

21

Bilal el Amrani(09-04-1991)rugnummer: 10positie: middenvelderkomt van: FC Chabab

Osman Tosun(25-01-1995)rugnummer: 16positie: middenvelderODIN ‘59: 2e seizoen

Jurjen Dikker(03-03-1989)rugnummer: 20positie: middenvelderkomt van: Stormvogels

Jim Hulleman (27-04-1993)rugnummer: 23positie: middenvelderkomt van: Stormvogels

Erik Homan(26-02-1982)rugnummer: 7positie: aanvallerkomt van: Stormvogels

Eelke de Graaf (08-01-1988)rugnummer: 9positie: aanvallerkomt van: AFC ‘34

Stefan Seijs(05-01-1991)rugnummer: 11positie: aanvallerkomt van: vv Assendelft

Jalel Benahmed(31-07-1988)rugnummer: 14positie: aanvallerkomt van: AFC ‘34

Toine Merk(24-12-1991)rugnummer: 19positie: aanvallerkomt van: LSVV

Margel Muzo(10-03-1996)rugnummer: 22positie: aanvallerkomt van: FC Dordrecht

Amin Ouass(13-06-1994)rugnummer: 27positie: aanvallerODIN ‘59: 3e seizoen

Richard Plug(05-09-1967)

positie: trainerkomt van: De Kennemers

Page 22: ODIN '59 Magazine 2015-2016

22

EEN SPONSORCOMMISSIE MET EEN MISSIE“Je moet eerlijk zijn, nakomen wat je beloofd hebt. Het gaat er niet alleen om om geld via de sponsor binnen te halen, je moet ook iets bieden en laten merken dat je blij bent met de sponsor.” Zo begint Bertus Berghuis, sinds een jaar of tien voorzitter van de sponsorcommis-sie bij ODIN ’59 het gesprek. De andere twee commis-sieleden, Hans Kamphuis en Cor Gravemaker, knikken instemmend.

Nadat oud-voorzitter Hans Rosenberg een groot aantal mensen benaderd had om het werven van sponsors se-

rieus op te pakken, vormde dit drietal uiteindelijk een sponsorcommissie. Hun doelstelling was, uiteraard, om zo veel mogelijk geld binnen te halen voor de vereni-ging. “Maar”, zo voegt Hans Kamphuis er aan toe, “het moet wel met wederzijds respect gebeuren.”

Zo vertelt hij dat er altijd aandacht voor de sponsor is. Valt er bij een sponsor iets te vieren, bijvoorbeeld een jubileum of een heropening dan zal de sponsorcommis-sie niet zwijgend toekijken. “Ook wij moeten klantvrien-delijk denken en zo’n blijk van belangstelling wordt zeer gewaardeerd.”

SPONSOR BIJ ODIN ’59? DAT MOET JE WILLEN!

Bertus Berghuis, Hans Kamphuis en Cor Gravemaker

Page 23: ODIN '59 Magazine 2015-2016

23

Cor Gravemaker was voor het aantreden van de com-missie al actief bezig met het zoeken naar sponsors, maar, zo vertelt hij: “Daar zat toen nog geen duidelijk beleid achter. Af en toe konden we een advertentie voor het clubblad of een bord langs het veld verko-pen en dat was het dan. Toen we met deze commis-sie begonnen, hebben we eerst gekeken welke vorm van sponsoring wij konden bieden, maar ook wat we konden betekenen voor die sponsor. We zijn toen gaan werken met diverse categorieën sponsors. Maar laat duidelijk zijn de kleine sponsor is ons net zo lief als de grote sponsor. ”

ZOEKTOCHT NAAR SPONSORSOp de vraag hoe je op het spoor van een mogelijke sponsor komt, geeft Hans aan dat hij zich daar niet zo mee bezig houdt, dit is het werk van Bertus en Cor. Hans, als secretaris van de commissie zorgt er voor dat alles goed op papier komt, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten. Nu zijn de over-eenkomsten niet heilig, want er kunnen zich situaties voordoen dat het voor een sponsor even moeilijk is, zeker in de achter ons liggende economische crisisja-ren kwam dat nogal eens voor. Altijd is er wel weer een modus gevonden om daar samen goed uit te komen.Het benaderen van kandidaat sponsors gebeurt door Cor en Bertus. Via de leden worden ze nogal eens ge-tipt om iemand of een bedrijf te benaderen, maar het meeste succes hebben ze toch via het eigen netwerk dat ze in de loop der jaren hebben opgebouwd. Het is een kwestie van geduld hebben en er veel tijd aan besteden. Cor: “Regelmatig komt het voor dat ik wel vier of vijf keer bij een bedrijf op bezoek moet komen, soms haal ik dan een grote sponsor binnen, maar soms ook krijg ik dan te horen dat het nu even niet uitkomt. Het gaat er dan om dat je toch allebei een goed gevoel daar aan over houdt. Wie weet voor de toekomst.”

Ook Bertus heeft die ervaring, zo vertelt hij hoe hij de winkeliers van een nieuw winkelcentrum na veel ge-sprekken wist te interesseren in een gezamenlijk spon-sorschap. Net toen alles rond kwam, viel het doek voor een van de ondernemers en ging de actie niet door. “Dat heeft veel tijd en energie gekost en daar zie je dan uiteindelijk niets voor terug, dat is dan wel een grote teleurstelling.”

ALLES VOOR DE CLUBOp de vraag of zij als commissie ook zelf kunnen aan-geven waar het geld aan besteed wordt, klinkt een-sluidend “Nee, wij zijn er voor om sponsors binnen te halen en wat het oplevert is voor de club. Het is aan

het bestuur van de vereniging hoe zij de gelden behe-ren.” “Overigens”, gaat Hans verder, “er is een goede samenwerking met het bestuur, Ab Arends is vanuit het bestuur altijd aanwezig bij onze vergaderingen en hij zorgt vaak voor de uitvoering van onze afspraken met de sponsors, zoals het drukwerk regelen of het laten maken van de reclameborden.”

DE VOLGENDE GENERATIEZe doen dit werk met veel plezier, werken fijn samen, maken veel contacten en krijgen veel leuke reacties, zit-ten nog vol met nieuwe plannen. Kortom geen reden om te stoppen, maar, zo geven ze alle drie aan, er moet nieuw bloed in de commissie komen. Alle drie zijn ze in de zeventig. Sinds enige tijd verzorgt Wouter Buis de sponsorza-ken op de site, daarnaast hebben ze een paar jonge mensen, Jose Sanna en Patrick Gravemaker, bereid ge-vonden hun werk voort te zetten. Nieuwe mensen met nieuwe ideeën, maar ook met drukke werkzaamheden overdag. Voorlopig echter kunnen die rekenen op de enthousiaste steun van deze actieve senioren, want echt stoppen? Dat kunnen ze niet, daarvoor voelen ze zich te veel verantwoordelijk voor de sponsors.

ODIN ’59 SPONSOREN, WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN?Hoofdsponsor hier wordt in overleg een sponsor-pakket op maat samengesteld.Kernsponsor met o.a. naamsvermelding “Kernsponsors” op zuil bij de ingang van het com-plex. Reclamebord aan openbare weg, onder wel-komstbord ODIN ’59.Veldbordsponsor langs het hoofdveld, waar ODIN ’59 al haar thuiswedstrijden speelt.Adverteren bijvoorbeeld met een banner op de site met doorklikmogelijkheid naar de eigen site.Tenuesponsor een heel team geheel of per onder-deel kleden, er zijn veel mogelijkheden.Balsponsor het gaat hier om de wedstrijdbal bij een thuiswedstrijd van ODIN ’59.Wedstrijdsponsor dan bent u automatisch ook balsponsor, maar meer dan dat.Combinatie van deze vormen of maatwerk is uiter-aard mogelijk.

Op de site van ODIN ’59 is, in het menu Sponso-ring, een compleet overzicht van de kosten en mo-gelijkheden te zien.

Page 24: ODIN '59 Magazine 2015-2016

24

VERTROUWEN IS DE BASIS VAN ONZE SAMENWERKINGMet dat uitgangspunt begon tien jaar geleden de sa-menwerking tussen ODIN ’59 en Intersport Veldhuis en tot op de dag van vandaag gebeurt dat tot wederzijdse tevredenheid.

VAN SPORT CAMPINGSHOP NAAR SPORTSPECIAALZAAKTweënveertig jaar geleden ontstond er aan de Breestraat te Beverwijk een winkel in sport- en campingartikelen, Sport Campingshop Veldhuis. De zaak floreerde, maar Veldhuis bemerkte dat de vraag naar sportartikelen groter werd, terwijl de verkoop van campingartikelen minder werd. Logisch dat Veldhuis zich door deze ont-wikkeling meer ging richten op de verkoop van sport- artikelen. Met de passie voor sport die Peter Veldhuis heeft en de groei van de sportverenigingen in de regio is de winkel uitgegroeid tot een toonaangevende sport-speciaalzaak in de IJmond. Met expertise op het gebied van running, voetbal, tennis, indoorsporten en walking. Enthousiast vertelt Peter: “In deze takken van sport zijn wij écht specialist. Op de winkelvloer hebben wij een professioneel team van sportspecialisten, waaronder twee sportpodologen. Advies op maat en blessurepre-ventie zijn onze pijlers. Hierin hebben wij in de loop der jaren gericht geïnvesteerd in de vorm van diverse voe-tanalysesystemen. Sinds kort hebben wij iets unieks in huis, we leveren binnenzooltjes op maat en gespecia-liseerd op de positie in het veld. Op de voet van een spits, met kappen en draaien, komen andere krachten vrij dan bij de voet van een keeper, met sprongkracht en reflexen. De verzuring daalt enorm waardoor een speler de wedstrijd maximaal kan uitspelen.”

MATERIAALSPONSOR ODIN ‘59Over de relatie met ODIN ’59 vertelt Peter: “Sinds de samenwerking ongeveer tien jaar geleden is begonnen, speelt ODIN ’59 met JAKO materiaal. Dit hoogwaardi-ge materiaal bevalt prima en is bijna niet meer weg te denken. De gehele lijn van dit merk wordt gevoerd, van trainingspakken en tenues tot aan de ballen. Bijzonder is dat SC Heerenveen een nieuwe JAKO-wedstrijdbal wil gaan gebruiken en deze onder andere bij ODIN ’59 laat testen. Andere clubs uit de regio waren hiervoor niet blind en hebben inmiddels ook de aansluiting ge-vonden bij dit merk.” Peter vertelt uitvoerig en met passie over de materialen en zijn relatie met ODIN ’59. Maar op de vraag of de club een grootverbruiker is en er mogelijk anekdotes zijn, moet hij even nadenken: “Een echte grootverbruiker is ODIN ’59 niet, de spullen zijn zeer duurzaam en redelijk slijtvast. De vervangings-termijn is gemiddeld drie jaar, maar bij de jeugd gaan de tenues al zo’n zes jaar mee. Sokken daarentegen zijn wel onderhevig aan slijtage, maar nog altijd binnen re-delijke termijnen. Als je mij vraagt of ik anekdotes ken, weet ik dat voetballers soms bijgelovig zijn of vasthou-den aan een type schoen, handschoen of kledingsoort. Barry van Dijk, jullie keeper, heeft al jaren hetzelfde merk, maat en type handschoen. De meeste spelers staan open voor onze adviezen om over te stappen op een bepaalde schoen in combinatie met een maatwerk inlegzool. We hebben van elke speler een bestand met aangeschafte spullen en maten, tot soms wel tien jaar terug. We weten dus exact met welke materialen ze het best presteren. Ze vertrouwen op onze expertise. Het is fijn om op die basis samen te werken.”

EEN NIEUW SEIZOEN, EEN NIEUW TENUEKomend seizoen wordt de selectie in het nieuw gesto-ken, een nieuwe lijn trainingspakken, thuisshirt en een nieuwe kleur uittenue. Als we vragen of dat op tijd gele-verd kan worden, vertelt Peter afsluitend: “De staf komt altijd op tijd en samen kijken we naar de wensen en mo-gelijkheden. Een strakke planning zorgt dat alles op tijd gereed is voor het nieuwe seizoen. Door de verlengde seizoenen is de tussenliggende tijd kort, maar haalbaar om alles netjes op tijd in orde te hebben. Dat is onze uitdaging en daar mag ODIN ’59 ook op vertrouwen. Vertrouwen is immers de basis van onze relatie.”

INTERSPORT VELDHUISMATERIAALSPONSOR ODIN ’59

Page 25: ODIN '59 Magazine 2015-2016

25

Merk het verschil- 10% korting op al je voetbalschoenen en voetbalkleding*- Deskundig en altijd een goed advies- Officiele kledinglijn van Odin’59- Speciale acties voor de leden van Odin’59- Gratis klantenkaart voor nog meer aanbiedingen (*niet op aanbiedingen)

WWW.HENSGLAS.NL

Met ingang van 28 september:Biesland 21 te BeverwijkT 0251-270901

In eigen fabriek op maat gesneden enbewerkt glas en spiegels; tevens

leverancier van hoogwaardigeisolatieglasproducten.

Glazen deuren, puien, spiegels etc.

www.vhpdrukkers.nl

Rijksstraatweg 27, 1969 LB Heemskerk T: +31 (0) 251 24 01 89 E: [email protected]

Duiveland 13c, 1948 RB Beverwijk

Tel: 0251-211592 Fax: 0251-214010

www.carpentierbloemen.nl

JOH. DE CARPENTIERCOMMISSIEHANDEL IN BLOEMEN B.V.

Met ingang van 28 september:Biesland 21 te BeverwijkT 0251-270901

In eigen fabriek op maat gesneden enbewerkt glas en spiegels; tevens

leverancier van hoogwaardigeisolatieglasproducten.

Glazen deuren, puien, spiegels etc.

Page 26: ODIN '59 Magazine 2015-2016

26

Uiteraard gaat de meeste aandacht uit naar het eerste team, maar wij mogen ons gelukkig prijzen met een tweede team dat qua niveau, prestaties en sfeer niet onder doet voor het eerste team. Al jaren komt de ploeg uit in de reserve hoofdklasse en speelt daarin een rol van betekenis. Twee jaar geleden werd een be-slissingswedstrijd om het kampioenschap op ongeluk-kige wijze verloren, maar afgelopen seizoen werd er een echte prijs gewonnen, de districtsbeker voor re-serveteams. We gingen in gesprek met twee jongens die al jaren mede kleur geven aan dit team, Paul Haze-veld, 27 jaar, begon in 1994 als 6-jarige bij ODIN ‘59 en Bas Nagel, 26 jaar en sinds 2005 bij de club.

GEEN VASTE KEUSOp de vraag hoe het is om af en toe eens bij het eerste mee te doen, maar geen vaste keus te worden is Paul heel duidelijk: “Trainers maken keuzes en daar heb je het mee te doen. Je moet er dus voor zorgen dat de

trainer niet om je heen kan. Kan hij dat wel, dan moet je bij jezelf te rade gaan. Ik speel voor mijn plezier en dat heb ik bij zowel het eerste als bij het tweede. Misschien zelfs meer bij het tweede, maar je streeft toch altijd het hoogste na.” Bas vertelt hoe dat in het begin ging: ”Op het moment dat wij bij het eerste kwamen, speelde de A1 hoofdklasse en het eerste in de 1e klasse. Dat is na-tuurlijk nog wel een verschil met nu. In het begin speel-den Paul en ik dan een wedstrijd bij het eerste om half drie en gingen daarna door naar de A1, die om half vijf speelde. Ik heb het helaas nooit gered om een vaste waarde in het eerste te worden, maar gelukkig is het geen straf om hier in het tweede te spelen.”

SPELEN IN HET TWEEDE TEAM“Geen straf, hoe bedoel je dat?” Bas vervolgt: “Het is al jaren een vriendenteam, met een vaste kern en op een heel leuk niveau. De afgelopen jaren hebben we echt grote stappen kunnen maken en dan zie je wat je kan bereiken als team. Dat is, denk ik, wel het mooiste van het spelen in het tweede. Elke wedstrijd maken we er iets moois van, ook al moeten we naar Veenendaal. Omdat we de laatste jaren weinig verliezen, kunnen we er dan ook echt een feestje van maken. Dan is het juist leuk om zo ver weg te spelen.” Paul knikt instemmend en voegt er aan toe:”Met name vanwege de kameraad-schap, maar ook vanwege de busritjes van en naar de verre uitwedstrijden. Tot slot vanwege het niveau waar je op speelt. Veel jongens willen per se in een eerste elftal spelen, maar hebben niet door dat ons tweede elftal op een hoger niveau speelt dan de meeste clubs uit de regio.” 

VERSCHIL TUSSEN 1 EN 2Over het verschil tussen het spelen in het eerste of het tweede team denken beiden hetzelfde. Paul: “Bij het tweede is de spanning rondom de wedstrijden wat minder, maar de beleving in het veld zeker niet. Vanaf het eerste fluitsignaal gaat de knop om en geeft ieder-een de volle 100%.” “Natuurlijk is er verschil”, reageert Bas,”Bij ons is de sfeer wat losser, vooral op trainingen. Maar uiteindelijk, als je op het veld staat en de wed-strijd begint, maakt het niet uit of je nou bij het 1e of het 2e staat”. Paul vult aan:”Beide is leuk. Bij het eerste is de beleving rondom de wedstrijd iets groter, de be-geleiding wat professioneler en er staan meer mensen langs de lijn.”

ODIN ‘59 2 DOET ER TOE!

Bas Nagel en Paul Hazeveld

Page 27: ODIN '59 Magazine 2015-2016

27

SUCCESSENOp de vraag wat ze als grootste successen met het tweede hebben ervaren is Paul duidelijk. “Uiteraard de bekerwinst van afgelopen seizoen! Al was de gedeelde eerste plaats in de competitie er ook eentje om trots op te zijn.” Bas moet daar toch wat langer over nadenken. ”Heel lastig, omdat het eigenlijk niet echt een succes was. Maar het seizoen ’13-’14 was écht het mooiste seizoen.  Vanaf november verloren we geen wedstrijd en we waren elke keer echt een stuk beter dan de te-genstanders. Dat waren toch teams als Ajax 2 en Spa-kenburg 2. Dat we de beslissingswedstrijd uiteindelijk verloren, was een grote domper, maar wat we dat jaar hebben laten zien was echt geweldig. Mooi was ook dat het ODIN-publiek dat om 12:00 uur langs de lijn stond steeds meer werd uitgebreid. Dat was voor mijn gevoel nog mooier dan de winst in de bekerfinale afgelopen seizoen.”

AMBITIESMet de komst van een nieuwe trainer zijn er misschien weer mogelijkheden om in het eerste team te komen. Hoe staat het met de ambities? Bas: ”Natuurlijk is het weer afwachten hoe het gaat lopen met alle nieuwe jon-gens, maar ik ga er vanuit dat ik het komende seizoen gewoon weer in het tweede ga spelen.” Paul is nog vol ambities: “Uiteraard, hopelijk is er weer behoefte aan wat oorlog in de 16.”Bas ziet dat het steeds moeilijker wordt om vanuit de jeugd bij het eerste team te komen. “Als jeugdspe-ler was het geweldig om bij de selectie te komen met échte ODIN-jongens als Torsten van der Welle en Ri-chard Klijn, daar keek je echt tegenop. Nu het niveau van het eerste hoger wordt, zie je dat het moeilijker wordt om aan te haken vanuit de jeugd. Ik hoop dat dat in de toekomst weer wat meer gaat gebeuren en de jeugd van ODIN ‘59 weer naar een hoger niveau groeit.” 

UW SPECIALIST INRUNNING - TENNIS - VOETBAL - FITNESS

SAMA bouwservice bvKantoor en showroom: Lijnbaan 75 T 0251 236 8461969 ND Heemskerk E [email protected] I www.sama.nl

Lekker potje poolen? Pijltje gooien? Of elke week live voetbal kijken bij het café op de hoek? Bij de enige echte bruine kroeg van Heemskerk Café Ons Plein kun je op

maar liefst twee schermen de Eredivisie, Europa League en Champions League volgen. Ook kunnen wij recepties/verjaardagen verzorgen tot zo’n 45 à 50 personen.

Schuif aan aan de bar of neem plaats op onze ouderwetse Chesterfield voor een lekkere pils of een van de speciale bieren die we hebben, met al je vrienden.

Op vertoon van jouw Odin seizoenskaart is het eerste biertje (p.p.) halve prijs.

Tot ziens bij Café Ons PleinGildenplein 24, 1967 KL Heemskerk T 0251-209093 @: [email protected]

Jan Ligthartstraat 771964 HA Heemskerk 0251 - 23 65 [email protected] 06 - 502 80 431

DE WITACCOUNTANTSWWW.WITBV.NL

Page 28: ODIN '59 Magazine 2015-2016

28

Wat eind jaren ’90 startte als het ABC-toernooi is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot internationaal toernooi. Enkele jaren stond het toernooi bekend als het Internationale Jeugd Selectie Toernooi, kortweg JST, tegenwoordig heet het De Heemskerk Cup. De Heemskerk Cup is een tweedaags toernooi dat elk jaar wordt gespeeld in het tweede weekend van augus-tus. Het toernooi richt zich op topclubs uit het betaalde voetbal op internationaal niveau. ODIN’59 doet mee met een team van spelers onder 21.

Ed Bulthuis, samen met Hans Laske verantwoordelijk voor het eerste ABC-toernooi en nog altijd actief bij de organisatie betrokken, vertelt over die beginperiode. “Zoals bij elke club, was er ook bij ODIN’59 voor elke jeugdcategorie een toernooi. Samen met veel vrijwilli-gers namen wij de organisatie van het Jeugd Selectie Toernooi voor A-, B- en C-junioren voor onze rekening. Er werden toen voor alle jeugdselecties clubs van hun eigen niveau uitgenodigd. Met simpele middelen werd een toernooiweekend in elkaar gezet en uitgevoerd. Na een aantal jaren besloten we de organisatie anders aan te pakken en voor iedere categorie afzonderlijk een toernooi te organiseren”.

Naar aanleiding van de prestaties van de hoofdmacht van ODIN’59, in een paar jaar tijd ging de club van de derde klasse naar de hoofdklasse, werd er een jeugd-plan geschreven om de jeugd een betere aansluiting te geven bij dat niveau. Ook voor de opzet van het JST-toernooi had dit consequenties.Besloten werd toen om de jeugdselectie van de A en B jeugd te laten ruiken aan een hoog niveau en zo te motiveren het maximale uit zichzelf te halen. Daarmee wilden we als vereniging laten zien dat we ook met de jeugd de ambitie hebben om op het hoogste niveau een rol van betekenis te spelen.

VAN NATIONAAL NAAR INTERNATIONAALDaar waar toentertijd een toernooi werd georgani-seerd voor de A- en B-selecties met louter Nederlandse teams, werd dat medio 2009 internationaal. In 2010 is er met de komst van Marcel de Snaijer een veranderslag

gemaakt, hij stelt jaarlijks het deelnemersveld samen. Hij vertelt over die beginperiode: “Nadat we als com-missie bij het bestuur duidelijk hadden kunnen maken wat het nut was van een dergelijk toernooi mochten we aan de slag gaan om de ambities waar te maken. Al snel werd duidelijk dat de periode waarin het toernooi georganiseerd werd, begin augustus, internationaal goed lag. Veel teams zijn dan druk met de voorberei-ding op het nieuwe seizoen en dit toernooi past daar goed in.Al snel lukte het om, zonder al te veel moeite, grote voetbalnamen naar het relatief onbekende Heemskerk te krijgen. Wat echter teleurstellend is, is dat de Neder-landse topclubs achterblijven wegens de start van hun competities in die periode. In het verleden, toen het toernooi nog aan het eind van het voetbalseizoen werd verspeeld, waren AZ, AJAX, FC Volendam, Sparta Rot-terdam, FC Den Haag en FC Zwolle ploegen waarvoor de mensen naar het park kwamen.

Ploegen als TIGRES, Zenith St Petersburg, Club Brugge, PAOK Saloniki, Bolton Wanderers en Maccabi Tel Aviv stonden garant voor voetbal op hoog niveau. Ik doe an-dere ploegen eigenlijk tekort door ze niet te noemen, want naast de grote bekende clubs die ik noemde, waren er ook minder bekende namen, spelend op het zelfde niveau. Mooie voorbeelden zijn Eintracht Braun-schweig en SENICA FC. Wij zijn als organisatie dan ook supertrots dat zij aan ons toernooi hebben meegedaan.Wat toen nog niet kon worden bevroed, was dat het

VAN ABC NAAR HEEMSKERK CUPInternationaal toernooi opening van het nieuwe seizoen

De winnaar van de Heemskerk Cup 2015, Odense BK

Page 29: ODIN '59 Magazine 2015-2016

29

toernooi internationaal groot aanzien zou gekregen. De naam is sinds vorig jaar veranderd in de HEEMSKERK CUP”.

HET TOERNOOI VAN 2015Gevraagd naar de stand van zaken voor het toernooi voor augustus gaat Marcel even enthousiast verder: “Ik begin met de afzegging van Kampioen 2014, Macca-bi Tel Aviv. Een nieuwe CEO voert een beleid waarbij een dergelijk uitstapje niet past. Jammer, we hadden er vrienden aan. Ook veel Nederlandse topteams zien af van deelname. Men bedankte voor de uitnodiging, de competitiestart is heilig. Daarom dit jaar meer buiten-landse deelnemers, alleen grote namen uit het inter-nationale (top betaalde) jeugdvoetbal. Indien ze onbe-kend lijken, zou ik zeggen, zoek ze maar eens op via het internet. Ik durf te stellen dat we tot op heden nog nooit zo een sterk deelnemersveld hebben gehad.Zo komen de volgende buitenlandse ploegen in augus-tus naar Heemskerk, Club Brugge, het Deense Odense BK, uit Zweden AIK Solna, Guangzhou Evergrande FC uit China, het Japanse Mitsubishi Yowa, uit Chili CSD Colo Colo, Clube Atlético do Paraná uit Brazilië en uit de USA New York Soccer School. Uit eigen land komen teams van AZ, Volendam, NEC en Excelsior, uit de regio

DEM en uiteraard de jeugdteams van ODIN ’59.Voor wat betreft de clubs zijn we dus rond, de verzor-ging eromheen biedt nog wel wat zorgen.”

WE ZIJN ER KLAAR VOORArjan Hilbers, voorzitter van de toernooicommissie, deelt die zorgen, maar klinkt toch optimistisch als we hem naar de stand van zaken vragen.“Allereerst wil ik zeggen dat ik supertrots ben op wat we tot op heden hebben weten te bereiken als groep. Een mooi toernooi, geborgd op de toernooikalender van Nederland. We willen de deelnemende teams, begeleiders en scheidsrechters op de toernooidagen goed verzorgen. Daar is veel geld voor nodig, door het wegvallen van de hoofdsponsor hebben we het moei-lijk. Wij hopen dan ook dat we een sponsor kunnen vin-den die ons wil ondersteunen.Onze sponsors zijn uiteraard van harte welkom tijdens de toernooidagen, wij hopen ze daarmee de gelegen-heid te bieden contacten te leggen, zij kunnen zich daar op een internationaal podium presenteren. Wij hebben er goede hoop op dat het goed komt. Wij kunnen voor deze editie in ieder geval weer uitzien naar een mooi deelnemersveld en hopelijk een goede ambiance. Op zaterdag 8 augustus begint rond half twaalf de eer-ste ceremonie, gevolgd door de eerste serie poulewed-strijden. De volgende dag nog één poulewedstrijd en vervolgens kruisfinales en afsluitend de finale. De win-naar heeft de Heemskerk Cup! Een leuker evenement bestaat er volgens mij niet. Onze gastvrijheid wordt in-ternationaal geroemd en daar zijn we trots op. Als je dan vraagt of we er klaar voor zijn, zeg ik volmon-dig JA ! We staan te popelen om onze gasten te ont-vangen en het publiek te entertainen. Samen met onze vrijwilligers, maar ook met de sponsors die ons bijstaan in deze moeilijke tijden. We gaan er een topfeestje van maken, en volgend jaar weer ! “

Trotse aanvoerder Stef Halbersma toont de tweede prijs

Kort voor het toernooi meldde het Chileense Colo Colo zich af. Met het Engelse Queens Park Rangers vond de organisatie een goede vervanger.

Het Deense Odense BK was de grote winnaar van het toernooi. Bij “onder 19” wonnen zij de finale, in de verlenging, van ODIN ’59, bij “onder 17” wer-den zij tweede, Volendam bleek net even te sterk.

Page 30: ODIN '59 Magazine 2015-2016

OO•D•

I• NN•

BusinessclubBusinessclubAmsteldijk 1661079 LH Amsterdam

www.ohv.nl

phone 0031 (0)20 504 04 20fax 0031 (0)20 504 04 95 mobile 0031 (0)6 129 865 74email [email protected]

Drs Richard Abmaasset manager

425802_ohv_visite_wt.indd 1 20-05-2010 15:33:08

BakkerBeheer b.v.

Ruud Halbersma B. Wolters

Rob v Lieshout Bouw

F.P. Steenstra.

Bonne Management / Advies

A. Arends

Automobielbedrijf HB Dealer Occasion

Deutzstraat 24, Heemskerk • Tel.: (0251) 23 77 46

O•Businessclub

leveringsprogramma kozijnen, ramen en deuren dakkapellen; nieuw en renovatie gevelbekleding polyester goten dakramen

waarom SAMA levering uit eigen fabriek

montage door eigen medewerkers incl. complete binnenafwerking altijd scherpe prijs eigen service dienst

Meer dAn 25 jAAr

ervAring in kunStStof

www.sama.nl

SAMA Heemskerk

T 0251 236 846

E [email protected]

openingstijden showroom

ma t/m vr 09.00 - 17.00 uur, za 10.00 - 15.00 uur

Ruime showroom, u kunt voor de deur parkeren

Lijnbaan 75, 1969 ND Heemskerk

Pool – Biljart - Darten

Maerten van Heemskerckstraat 121961 EB HEEMSKERK0251-250301email; [email protected]; bruincafe Dam

Café Dam

ODIN ‘59 Businessclub

schoonmaakar tikelen

Rietkerk Transport B.V.

Horecade Jansheeren

Heemskern

Maltezerplein 11961 JC Heemskerk

M 06-21223130E [email protected]

Rik v/d LaanBeheerder Heemskern

Businessclub

reclamebord FlexcoRail 50x30 - FC.indd 1 24-12-14 (w 52) 11:16

Page 31: ODIN '59 Magazine 2015-2016

31

EERSTE PERIODE

5 september 2015 12 september 2015 19 september 2015

ODIN ‘59 - Achilles Veen Mobi Design Alkmaar

SLV - ODIN ‘59 ODIN ‘59 - Sparta Nijkerk Sminia Open Haarden

ODIN ‘59 2 - Zwaluwen ‘30 2 Argon 2 - ODIN ‘59 2 ODIN ‘59 2 - Woudenberg 2

26 september 2015 3 oktober 2015 10 oktober 2015

Huizen - ODIN ‘59 ODIN ’59 - AJAX Kwaliteits Slagerij Laan

VVA ’71 - ODIN ‘59

Swift 2 - ODIN ’59 2 ODIN ’59 2 - AJAX 2 Spakenburg 2 - ODIN ’59 2

17 oktober 2015 24 oktober 2015 31 oktober 2015

ODIN ’59 - SDC Putten Ruud Rietkerk Int. Transport

Inhaal- of bekerwedstrijd Eemdijk - ODIN ‘59

ODIN ’59 2 - GVVV 2 Zuidvogels 2 - ODIN ’59 2

TWEEDE PERIODE

7 november 2015 14 november 2015 21 november 2015

LRC - ODIN ‘59 ODIN ‘59 - Swift Café ‘t Pleintje

Inhaal- of bekerwedstrijd

Volendam 2 - ODIN ‘59 2 ODIN ‘59 2 - IJsselmeervogels 2

28 november 2015 5 december 2015 12 december 2015

DOVO - ODIN ‘59 ODIN ‘59 - NSC Nijkerk Parré Woninginrichting

Bennekom - ODIN ‘59

DOVO 2 - ODIN ‘59 2 ODIN ‘59 2 - De Merino’s 2 FC Breukelen 2 - ODIN ‘59 2

19 december 2015 26 t/m 31 december 2015 1 t/m 16 januari 2016

Inhaal- of bekerwedstrijd Winterstop Winterstop

23 januari 2016 30 januari 2016 6 februari 2016

ODIN ‘59 - SVL Café Dam

Sparta Nijkerk - ODIN ‘59 Inhaal- of bekerwedstrijd

ODIN ‘59 2 - Argon 2 Woudenberg 2 - ODIN ‘59 2

13 februari 2016 20 februari 2016 27 februari 2016

ODIN ‘59 - Huizen Visspecialist Henk v/d Brug

Ajax - ODIN ‘59 Inhaal- of bekerwedstrijd

ODIN ‘59 2 - Swift 2 Ajax 2 - ODIN ‘59 2

DERDE PERIODE

5 maart 2016 12 maart 2016 19 maart 2016

ODIN ‘59 - VVA ‘71 OHV Vermogensbeheer

SDC Putten - ODIN ‘59 ODIN ‘59 - Eemdijk Elco Smit witgoed

ODIN ‘59 - Spakenburg 2 GVVV 2 - ODIN ‘59 2 ODIN ‘59 2 - Zuidvogels 2

26 & 28 maart (Pasen) 2 april 2016 9 april 2016

Inhaal- of bekerwedstrijd ODIN ‘59 - LRC Tuinaanleg H & J Broda

Swift - ODIN ‘59

ODIN ‘59 2- Volendam 2 IJsselmeervogels 2 - ODIN ‘59 2

16 april 2016 23 april 2016 30 april 2016

Inhaal- of bekerwedstrijd ODIN ‘59 - Bennekom IJmond Transportgroep

Achilles Veen - ODIN ‘59

ODIN ‘59 2 - FC Breukelen 2 Zwaluwen ‘30 2 - ODIN ‘59 2

5 mei 2016 7 mei 2016 14 mei 2016

Inhaal- of bekerwedstrijd NSC Nijkerk - ODIN ‘59 ODIN ‘59 - DOVO Poelier Martin Rolvink

De Merino’s 2 - ODIN ‘59 2 ODIN ‘59 2 - DOVO 2

SPEELSCHEMA 2015-2016

Page 32: ODIN '59 Magazine 2015-2016

OHV is al meer dan 80 jaar acti ef op de fi nanciële markten.

Profi teer van de wereldwijde toegang tot de fi nanciële markten in alle producten

tegen lage tarieven.

uw toegang tot de fi nanciële markten

Amstelplein 1 1096 HA AmsterdamTel.: +31(0) 20 504 04 00 • Fax: +31 (0)20 504 04 95

[email protected] • www.ohv.nl

ohv-advertentie.indd 1 12-08-15 17:00