Odijk - Singel 101

21
DAT ZET ZODEN... Singel 101 3984 NX Odijk 088 - 966 46 42 www.woningadviseurs.nl [email protected] 06 - 20 66 10 44 Woningadviseurs @Woningadviseurs

Transcript of Odijk - Singel 101

Page 1: Odijk - Singel 101

DAT ZET ZODEN...

Singel 1013984 NX Odijk

088 - 966 46 42www.woningadviseurs.nl

[email protected]

06 - 20 66 10 44Woningadviseurs

@Woningadviseurs

Page 2: Odijk - Singel 101

Deze woning

Dit maakt het huis bijzonder KenmerkenType woning:

Bouwjaar: Aantal kamers:

Aantal slaapkamers: Woonoppervlakte:

Inhoud:Perceeloppervlakte:

geschakelde woning197054132 m²541 m³375 m²

De makelaar van deze woning

Waarom is makelen de passie van René? “Vanuit mijn grote interesse in architectuur en oude en

karakteristieke panden zie ik een huis niet als ‘alleenmaar een stapel stenen’. Een huis is een beleving, heefteen emotionele waarde.

Kopers vinden die deze waarde herkennen en samenmet de verkopers tot een goede overeenkomst komen,is wat het vak zo aantrekkelijk maakt. Daarbij hou ik vande interactie met mensen en mijn adviserende encoördinerende rol in het verkoopproces.

Door mijn jarenlange ervaring binnen de makelaardijdenk ik te mogen zeggen dat men kan vertrouwen opeen uitgebreide kennis, zowel binnen de bestaandebouw als nieuwbouw.

Welke woorden mij en mijn werkwijze omschrijven? Authenticiteit, oprechtheid en respect. Ik ben mezelfen wil kunnen staan voor wat ik zeg en beloof. Voor mijis geloofwaardigheid namelijk de basis van goed zakendoen. Daarnaast hecht ik veel waarde aan respect naarzowel de verkopers als de kopers, maar ook bij departijen onderling. Het moet voor iedereen een mooiestap in de toekomst zijn.”

René HoksbergenNVM Makelaar - Taxateur

06 - 50 64 16 [email protected]

Wonen en slapen op de begane grond Kan naar eigen wens gemoderniseerd worden Fraai aangelegde tuin Ruime garage Centraal in het land

Page 3: Odijk - Singel 101

Dat zet zoden...

Het Utrechtse Ojik, oftewel Odijk, is sinds1964 onderdeel van de gemeente Bunnik.Met z'n bijna 5500 inwoners is het eengemoedelijk maar tegelijkertijd moderndorp, centraal gelegen en met allefaciliteiten binnen de dorpsgrenzen of ernet overheen. Je woont er ontspannen,omringd door de gevarieerde natuurwaarvan fruitteelt een bloeiend onderdeelis. Zeker in het voorjaar en in de zomer kunje vanuit Odijk de fraaie omgeving tot jetweede thuis maken. Lopend of op de fietsis het iedere keer opnieuw een fantastischeontdekkingstocht langs bijvoorbeeld dewandelroute van de Kromme Rijn of defietsroute over de Langbroekerdijk richtingMiddeleeuwse kastelen en uniekebuitenplaatsen. Ook de andere kant op,richting fort Rhijnauwen en landgoedAmelisweerd is het volop genieten van hetuitgestrekte groen in een unieke natuur.De stadse geneugten, zoals een drankjeaan de grachten van het levendige Utrechtzijn ook per fiets prima bereikbaar.

Aan de rand van Odijk loopt de Singel, diehet dorp als het ware omarmt. De ruimegeschakelde woning op nummer 101 gedijter aangenaam in het vele omliggendegroen. Deze semibungalow kent eenlevensloopbestendige opzet, maar is ookzeer geschikt voor een gezin met kinderen.

De basis van de heerlijk lichte, L-vormigeliving wordt gevormd door een parketvloer,een breukstenen muur en ingebouwdegashaard. In de erker is het goed toeven,met een prettige lichtinval van 3 kanten, enis ruim van opzet. Je hebt rondom zicht opde royale tuin.

De gesloten keuken staat in eenhoekopstelling. Achter de keuken is eenprovisieruimte gesitueerd; onverwachtbezoek kan altijd blijven eten wanneer jedaar je voorraad bewaart. Vanuit dekeuken loop je ook direct de fraaie tuin in.Deze ligt gunstig op het zuidoosten duszowel ontbijt, lunch als diner kun je metmooi weer heerlijk op het terras nuttigen.In de ochtend of bij wat frisser maar zonnigweer is het in de keuken heerlijk ontbijten.

Page 4: Odijk - Singel 101

De ouderslaapkamer en de badkamerliggen op de begane grond. Via debadkamer kom je in de garage, waar dewasmachine-aansluiting zit. Vanuit dewoonkamer leidt een vaste trap naar deeerste verdieping waar een overlooptoegang biedt tot drie kamers met extrabergruimte.

Singel 101 ligt in een rustigewoonomgeving, en ook in het huis zelf ishet heerlijk rustig. Naast de woning is eenruime garage aangebouwd. Hoewel je autoer prima onderdak zou vinden, zal dezestalling in de praktijk waarschijnlijk vooralplaats bieden aan bijvoorbeeld de fietsenen het tuingereedschap. De auto parkeer jedan op je eigen oprit.

Het knusse centrum van het dorp heeftonder andere twee goed gesorteerdesupermarkten. Voor uitgebreiderboodschappen doen kun je terecht inomliggende gemeenten als Bunnik, Zeisten natuurlijk Utrecht.

….aan de (O)dijk

IndelingBegane grond: Entree/ hal, cv-ruimte, L -vormige woonkamer met parket vloer engashaard, gesloten keuken inhoekopstelling, provisieruimte en directverbinding met de tuin. Ouderslaapkamer,badkamer met ligbad en wastafel.

Eerste verdieping: Via de vaste trap in dewoonkamer komt men op de verdiepingwaar nog 3 kamers zijn.

Kenmerken: Type woning: BungalowBouwjaar: 1970Woonoppervlakte: 132 m2Perceeloppervlakte: 375 m2Aantal kamers: 5 (4 slaapkamers)

Page 5: Odijk - Singel 101

Begane grond

Page 6: Odijk - Singel 101
Page 7: Odijk - Singel 101
Page 8: Odijk - Singel 101
Page 9: Odijk - Singel 101

Eerste verdieping

Page 10: Odijk - Singel 101
Page 11: Odijk - Singel 101
Page 12: Odijk - Singel 101

Kaarten

Page 13: Odijk - Singel 101

Wonen in Odijk

Odijk (Utrechts Ojik) is een plaats in deNederlandse provincie Utrecht enonderdeel van de gemeente Bunnik. Odijkwas tot 1964 een zelfstandige gemeente.

Odijk heeft ruim 4.400 inwoners en wasonder andere bekend vanwege hetmuseum voor de bijenteelt dat er vroegerzat.

De hervormde kerk in laat-gotische stijldateert uit het midden der 16e eeuw en ishet bewaard gebleven voormalige koor vaneen ooit veel grotere kerk. Odijk is eengroen dorp met veel wandelroutes langsde Kromme Rijn.

Er zijn onder andere een sporthal, eentennispark, een natuurijsbaan, eenvoetbalclub genaamd SV Odijk, eenScoutingvereniging en eenvolleybalvereniging.

Page 14: Odijk - Singel 101

49% 51% 1,1 per huishouden

Gemiddelde woningwaarde: € 275.000

Leeftijd Nationaliteit

Huishoudens Koop / huur

Buurtinformatie - Bunnik / Odijk

Page 15: Odijk - Singel 101

Blijft achter

Gaat mee Ter overname NVT

Algemeen

tuinaanleg / (sier-)bestrating/beplanting/erfafscheiding

X

buitenverlichting X

tuinhuisje/buitenberging X

broeikas X

vlaggenmasthouder X

voet droogmolen X

antenne X

brievenbus X

(voordeur)bel X

veiligheidssloten (antikerntrekcylinders) X

alarminstallatie X

zonwering buiten X

zonwering binnen (lamellen in erker) X

gordijnrails X

gordijnen X

vitrages X

hordeur keuken X

rolgordijn hal X

vloerbedekking/linoleum X

lange houten ladder in garage (tegen wand) X

spiegel op deur in hal X

parketvloer X

warmwatervoorziening, te weten

2 boilers X

c.v. met toebehoren X

thermostaat X

(voorzet)open haard met toebehoren, te weten:

open haard (gas) X

kachels X

isolatievoorzieningen (voorzetramen,radiatorfolie etc.) te weten:

vaatwasser (is defect) X

keukenblok met bovenkasten inclusief verlichting X

Lijst van zaken

Page 16: Odijk - Singel 101

Blijft achter

Gaat mee Ter overname NVT

keuken (inbouw)apparatuur, te weten:

koelkast. (uit 2009) X

diepvries X

gasfornuis X

oven X

Afzuigkap (uit 2009) X

inbouwverlichting/dimmers, te weten:

in erker: 3 stuks met dimmer X

opbouwverlichting, te weten:

in overleg kunnen we kijken wat achter kan blijven X

2 grote linnenkasten op bovenverdieping X

boeken-, legplanken X

wastafels met accessoires X

toiletaccessoires (toiletrolhouder, toiletbril, spiegel etc.)

X

badkameraccessoires (planchet, spiegel, kranen douchescherm etc.)

X

sauna met toebehoren, te weten:

veiligheidsschakelaar wasautomaat X

(huis)telefoontoestellen X

Lijst van zaken

Page 17: Odijk - Singel 101

Kadastrale kaart

Page 18: Odijk - Singel 101

Veel gestelde vragen bij het kopen van een huis

Vanaf het moment dat uw interesse gewekt Uitnodiging tot het doen van een bod. Ookwordt in een woning tot het moment als u de vraagprijs biedt, kan de verkoperwaarop u het contract van uw nieuwe huis dus nog beslissen of hij uw bod aanvaardttekent, loopt u tegen allerlei vragen aan. of niet, of dat hij zijn makelaar eenNiet zo vreemd, want een huis kopen doet tegenbod laat doen. u niet elke dag. En NVM makelaar Woningadviseurs doet dat wel, daarom 4. Kan de verkoper de vraagprijs van eenkunnen we u op de meeste vragen snel een woning tijdens de onderhandelinggoed antwoord geven. Hieronder verhogen?beantwoorden we de 10 meest gestelde vragen zodat u weet waar u staat wanneer Ja, de verkoper kan besluiten de vraagprijsu op zoek gaat naar uw nieuwe huis. te verhogen of te verlagen. Daarnaast kunt

u als potentiële koper echter ook besluiten 1. Wanneer ben ik in onderhandeling? om tijdens de onderhandelingen uw bod weer te verlagen. Zodra de verkopende U bent pas in onderhandeling als de partij een tegenbod doet, vervalt namelijk

verkopende partij reageert op uw bod door uw eerder gedane bod. een tegenbod te doen. U bent echter nog niet in onderhandeling als de verkopende 5. Hoe komt de koop tot stand? makelaar aangeeft dat hij uw bod met de verkoper zal bespreken. Als verkoper en koper het eens zijn over de

belangrijkste zaken (zoals de prijs, de 2. Mag een makelaar doorgaan met opleveringsdatum en de ontbindende

bezichtigingen als er al over een bod voorwaarden), legt de verkopendeonderhandeld wordt? makelaar de afspraken schriftelijk vast in

een koopakte. Ontbindende voorwaardenJa, dat mag. Een onderhandeling hoeft zijn hierin een belangrijk onderwerp. Unamelijk nog niet tot een verkoop te leiden. krijgt als koper niet automatisch eenBovendien kan het zijn dat de verkoper ontbindende voorwaarde. Wilt ugraag wil weten of er meer belangstelling bijvoorbeeld een ontbindende voorwaardeis. voor de financiering, dan moet u dit

melden bij het uitbrengen van uw bod. HetVaak zal de verkopende NVM-makelaar aan is dan ook belangrijk dat de partijen hetbelangstellenden vertellen dat een pand, eens zijn over aanvullende afspraken enzoals dat heet, ‘onder bod’ is. Als ontbindende voorwaarden voordat debelangstellende mag u dan wel een bod koopakte wordt opgemaakt. uitbrengen, maar de makelaar mag dan pas met u in onderhandeling treden als de Zodra beide partijen de koopakte hebbenonderhandeling met de eerste ondertekend en de koper een afschrift vangeïnteresseerde beëindigd is. De NVM- deze akte heeft ontvangen, treedt voor umakelaar doet geen mededelingen over de als particuliere koper de wettelijkehoogte van biedingen. Dit zou namelijk bedenktijd van drie dagen in werking.overbieden kunnen uitlokken. Binnen deze tijd kunt u als koper alsnog

afzien van de aankoop. Doet u dit niet, zijn 3. Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de financiën rond en vormen ook

de verkoper de woning dan aan mij eventuele andere ontbindendeverkopen? voorwaarden geen obstakel meer, dan zal

op de afgesproken opleveringsdatum de Nee. De Hoge Raad heeft bepaald dat de overdracht plaatsvinden bij de notaris.

vraagprijs moet worden gezien als een

Page 19: Odijk - Singel 101

6. Mag een makelaar van de NVM De makelaar van de NVM zal in detijdens de onderhandeling het systeem tussentijd proberen niet met een anderevan verkoop wijzigen? partij in onderhandeling te gaan. De

belangstellende koper kan deze tijdJa, dat mag. Soms zijn er zo veel gebruiken om een beter inzicht te krijgenbelangstellenden die de vraagprijs bieden in zijn financiering of in deof benaderen, dat het moeilijk te bepalen is gebruiksmogelijkheden van de woning. Eenwie de beste koper is. In dat geval kan de optie kunt u niet eisen; de verkoper en deverkopende makelaar - in overleg met de verkopende NVM-makelaar beslissen zelfverkoper - besluiten de lopende of er in een onderhandelingsprocesonderhandelingen af te breken en de bepaalde toezeggingen worden gedaan. biedprocedure te wijzigen om vervolgens te kiezen voor bijvoorbeeld een 9. Moet een makelaar als eerste met mijinschrijvingsprocedure. Hierbij hebben alle in onderhandeling gaan als ik de eerstebieders een gelijke kans om het hoogste ben die belt voor een bezichtiging of alsbod uit te brengen. Alvorens het systeem ik als eerste een bod uitbreng?te wijzigen, dient de makelaar uiteraard eerst de eventueel gedane toezeggingen Nee. De verkopende makelaar bepaaltna te komen. samen met de verkoper de

verkoopprocedure. Hij heeft wel de plicht u 7. Mag een makelaar van de NVM een daarover te informeren. Hebt u serieus

belachelijk hoge prijs vragen voor een belangstelling, vraag de makelaar dan watwoning? uw positie is. Dat kan teleurstelling

voorkomen.De verkoper bepaalt in overleg met zijn NVM-makelaar waarvoor hij zijn woning 10. Zit de makelaarscourtage in deverkoopt. De koper kan onderhandelen ‘kosten koper’?over de prijs, maar de verkoper beslist.

Nee. Onder ‘kosten koper’ vallen de kosten 8. Wat is een optie? die de overheid koppelt aan de overdracht van een woning. Dat zijn de

Een optie in juridische zin geeft een partij overdrachtsbelasting (2%), dede keuze om door een eenzijdige notariskosten voor het opmaken van deverklaring een koopovereenkomst met een leveringsakte en de kosten voor hetandere partij te sluiten. Partijen zijn het inschrijven daarvan in de registers.dan wel eens over de voorwaarden van de Daarnaast dient de koper rekening tekoop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld houden met de (notaris)kosten voor denog een week bedenktijd. Bij de aankoop opmaak en inschrijving van devan een nieuwbouwwoning is zo’n optie hypotheekakte. Heeft de verkopende partijnog wel gebruikelijk. Bij het aankopen van een makelaar ingeschakeld om de woningeen bestaande woning niet. Het begrip te verkopen, dan komen de kosten hiervan‘optie’ wordt daarbij vaak ten onrechte voor zijn rekening. De verkopendegebruikt. Dan heeft het de betekenis makelaar is immers belangenbehartigervanbepaalde toezeggingen die een van de verkoper en niet van u als koper.verkopende NVM-makelaar kan doen aan Om deze reden is het doorgaans ookeen belangstellende koper tijdens het verstandig om zelf een aankoop-makelaaronderhandelingsproces. Zo’n toezegging van de NVM in te schakelen. Dekan bijvoorbeeld inhouden dat een makelaarscourtage voor een aankopendebelangstellende koper een paar dagen de makelaar komt voor rekening van detijd krijgt om na te denken over een bod. koper.

Page 20: Odijk - Singel 101

Veel gestelde vragen bij het inschakelen van een aankoopmakelaar

Een huis kopen doet u niet elke dag. U kunt Als er uiteindelijk geen koopovereenkomsteen aankoopmakelaar inschakelen om u te wordt gesloten, rekent u er in principehelpen bij het kopen van een huis. niets over af. Overleg als u eenHieronder beantwoorden we de 10 meest aankoopmakelaar inschakelt over hetgestelde vragen zodat u weet wat een tijdstip van betaling. De meeste makelaarsaankoopmakelaar voor u kan betekenen. zullen met u afrekenen op de datum dat u

eigenaar van de woning wordt. Werkelijk 1. Wat bespaar ik als ik een huis koop gemaakte kosten (bijvoorbeeld van een

met behulp van een eigen aankoop- bouwkundige keuring) worden uiteraardmakelaar? wel direct in rekening gebracht.

Door deskundigheid, ervaring en 4. Kan mijn aankoopmakelaar taxeren

marktkennis bespaart een aankoop- voor de financiering van mijn woning?makelaar voor u duizenden euro’s, maar ook veel tijd en problemen. De kosten van Nee, de taxatie voor de financiering dienteen eigen makelaar verdient u terug in: te geschieden door een makelaar/taxateur1. een lagere koopprijs dan uzelf zou die onafhankelijk is, dus een makelaar diekunnen realiseren niet betrokken is geweest bij de aan- of2. inzicht in de waarde van de woning verkoop van de woning. U kunt natuurlijk3. essentiële informatie over de woning, wel uw aankoopmakelaar vragen om eenzoals: erfdienstbaarheden, vereniging van taxatie te regelen.eigenaars, bouwkundige staat (moet er wel of niet bouwkundig worden gekeurd, onder 5. Kan ik de kosten van mijnwelke voorwaarden en met aankoopmakelaar meefinancieren?welke omschrijving), bestemmingsplan e.d. 4. het op het juiste moment in de Ja, dat is mogelijk (Deze kosten zijn echteronderhandelingen naar voren brengen van niet aftrekbaar). De hoogte van het tede voorwaarden van de koop, overname verstrekken hypotheekbedrag dientroerende zaken, transportdatum etc. uiteraard wel toereikend te zijn.5. tijdwinst door deskundige afwikkeling van alle zaken. 6. Kan ik mijn aankoopmakelaar

inschakelen voor de aankoop van een 2. Bezichtigen kan ik zelf, maar kan ik huis dat niet te koop staat bij een NVM-

een makelaar inschakelen die voor mij makelaar?onderhandelt?

Ja, dat kan. Bij iedere woning die te koop In overleg met uw aankoopmakelaar zal dit wordt aangeboden, kan een

zeker tot de mogelijkheden behoren. Op aankoopmakelaar voor u bemiddelen.het moment dat u uw toekomstige huisheeft gevonden, zal uw makelaar dewoning gaan opnemen en u informeren enadviseren over de belangrijke aspecten.Vanaf dat moment kan uw makelaar hetaankooptraject oppakken en begeleiden.

3. Wanneer moet ik mijn

aankoopmakelaar betalen? Het inschakelen van een aankoopmakelaar

is meestal op basis van no cure no pay.

Page 21: Odijk - Singel 101

7. Kan ik een eerste bezichtiging alleen inspectie ook de meterstanden voor gas,doen? licht en water opgenomen en meldt uw

aankoopmakelaar u aan bij deNatuurlijk kan dat. De eerste indruk is nutsbedrijven. Zijn er problemen nadat ubelangrijk. Als het huis u bevalt, belt u met de sleutel van uw nieuwe huis heefteen NVM-aankoopmakelaar om een ontvangen, dan kunt u altijd terecht bij uwafspraak te maken voor een tweede aankoopmakelaar. Indien nodig zal hij of zijbezichtiging. Uw aankoopmakelaar contact opnemen met de verkoper (via debezichtigt het pand dan met u en met de verkopend makelaar) en de problemenverkopende makelaar. Vervolgens voor u trachten op te lossen.bespreekt uw aankoopmakelaar alles metbetrekking tot het pand met u en bepaalt ugezamenlijk het te volgen traject.

8. Als er een verkoopmakelaar is, heb ik

dan toch een aankoop makelaar nodig?

De makelaar die de woning in de verkoopheeft, behartigt de belangen van deverkoper. Hij of zij mag u dus niet helpenbij het te volgen onderhandelingstraject. Udoet er goed aan om zelf eenaankoopmakelaar in te schakelen. Uwaankoopmakelaar is een deskundige, heeftkennis van de plaatselijke markt en hetbelangrijkste: hij behartigt úw belangen.Ondanks de informatieplicht van deverkopende partij, heeft de koper ook eenonderzoeksplicht. Uw aankoopmakelaarkan u daar nader over informeren.

9. Kan mijn aankoopmakelaar ook de

hypotheek regelen?

Uw aankoopmakelaar is (meestal) geenhypotheekadviseur, maar kan –indien udat wenst- wel een afspraak voor u makenmet een deskundige hypotheekadviseur.

10. Wat doet de aankoopmakelaar nog

meer?

Op de dag van de overdracht (transport bijde notaris) zal uw aankoopmakelaarregelen dat u samen met hem of haar uwnieuwe huis kunt inspecteren. Is dezeinspectie niet in orde dan zal uwaankoopmakelaar actie ondernemenvoordat de akte wordt getekend bij denotaris. Meestal worden tijdens deze