OD December 2012

20

Click here to load reader

Transcript of OD December 2012

Page 1: OD December 2012

DECEMBER 2012

Boek v/d maandKerstboekColumnIk werk in...MegasaleFilm v/d maandDesign bij HupkesLa KemmeCulinair DeventerNieuwstraat

02020303 05050707101803 05 17 1902

‘Moordopera’ Galerie Vreybrinck Pruimentijd... zat het maar tussen mijn oren

Italië: het hele jaar door vakantie

Waar gaan we in het nieuwe jaar naar toe?

Deventer in Kerstsfeer

specialisten in licht & geluid

www.music-lights.nl • 0570 - 63 80 81 • [email protected]

2012

Dickens Festijn Bergkwartier Deventer

zaterdag 15 en zondag 16 december 11.00 – 17.00 uur

Toegang grat i s !Kerstkoopzondag & kerstconcerten

Deventer binnenstadzondag 16 december11.00 – 17.00 uur

Dickensin Miniature

Bergkerk Deventer8 december 2012 t/m 20 januari 2013

Met dank aan:

2012

Meer info: VVV Deventer Brink 56 (De Waag)www.vvvdeventer.nl www.dickensfestijn.nl

Het Dickens weekend staat voor de deur! Dit jaar een weekje eerder dan normaal, dus let op, ons centrum wordt aan-staand weekend 15 & 16 december wederom het prachtige decor voor een magisch Dickens Festijn. Met een heel klein beetje geluk strooit

moeder natuur nog een witte deken uit over onze stad en is het he-lemaal perfect! Vergeet u ook vooral niet een bezoekje te brengen aan de jaarlijkse Kerstmarkt in de Lebuinuskerk op het Grote Kerkhof, dit kan al vanaf donderdag 14:00 uur!

Page 2: OD December 2012

Over DeventerOver Deventer december 2012

2.

Verkrijgbaar bij Boekhandel Praamstrawww.boekhandelpraamstra.nl

Titel : EUSAuteur: Özcan AkyolPagina’s : 264Prijs : € 15,-

“EUS”Özcan Akyol

In de maand december wederom een boek van een Deventer schrijver; Özcan Akyol (Deventer, 1984) studeerde journalistiek en Nederlands. Hij ontwikkelde zich van straatschoffi e tot een ware

literaire belofte.

Het verhaal gaat over een Turkse tiener uit het oosten van het land die zich op een

onorthodoxe manier probeert te ontworstelen aan het lot als randfi guur. Het is geen boek over

multiculturalisme, geen successtory van een arme sloeber die zich opwerkt tot invloedrijke

ondernemer, of het sentimentele relaas van een crimineel die weer op het rechte pad komt. Dit is het verhaal van Eus. Een cynische kijk op de

wereld van iemand die het talent bezit om altijd en overal in problemen te raken.

Het boek van de maand

KerstboekIn de jaren twintig van de vorige eeuw werden door uitgeverij Cal-lenbach uit Nijkerk de jaarlijkse kerstboeken uitgegeven. Het wer-den er in totaal negen.

De boeken werden samenge-steld onder redactie van P.J. Risseeuw. Vele bekende au-teurs werkten aan deze boeken mee. Eén van de bekendste is W.G. van der Hulst.Van deze auteur zijn ook vele boekjes bekend, zoals “In de Soete Suikerbol”. Zondag-schoolleerlingen zullen zich deze boekjes nog goed herin-neren. Met de Kerst kregen de kinderen zo’n boekje met een sinaasappel mee naar huis.Bezoekers van antiquariaten reageren dan ook steevast zeer enthousiast bij het zien van deze boekjes. Herinneringen komen dan weer boven.Terug naar de kerstboeken. Deze boeken werden fraai uit-gevoerd. Vooral de omslag is

een lust voor het oog. Het ge-heel werd verluchtigd met fo-to’s, tekeningen, afbeeldingen van schilderijen van bekende schilders als Mauve, Vermeer, van Gogh en Picasso. Ook zijn er foto’s in opgenomen van Jan P. Strijbos. In een van de boe-ken staat een houtsnede van Albrecht Dürer. Ook bekende en minder bekende liedjes kunt u er in vinden.De verhalen zijn zelfs voor die tijd nog al moraliserend. De negen boeken bij elkaar zijn echter een sieraad om te zien en zeker verzamelwaardig.

Dirk BrugmanAntiquariaat Papyrus

Nieuwstraat 29Deventer

De klus is geklaard, op 15 november is deel 5 van de thrillerserie De zeven Deventer moord-zaken gepresenteerd aan publiek en pers. Dit gebeurde in een zeer passende omgeving: De Salon van de oude Schouwburg, Grote Kerkhof 1, Deventer.

Marcel Verreck neemt vanaf deel 5 de serie over van Al-mar Otten. Hij voegt aan het vertrouwde Deventer recher-cheerwerk met de komst van inspecteur Martin Taal een Haags accent toe.

Tijdens de jaarlijkse bad-kuipenrace ziet het toege-stroomde publiek op de Welle hoe één badkuip na de finish niet aanmeert, maar voort-drijft naar de andere kant van de rivier. De bestuurder zit doodstil in zijn vaartuig. Is dat niet de molenaar?

Inspecteur Martin Taal, door zijn Sallandse geliefde vanuit Den Haag naar Deventer ge-lokt, moet klaarheid brengen in deze mysterieuze zaak. Dan wordt over de schijn-baar onoplosbare moord een straatopera ingestudeerd en opgevoerd…

Marcel Verreck maakt in Deventer een vliegende start doordat hij ook betrokken is bij het maken van de straat-opera Molen, Wind en Water, waaruit de bezoekers van de boekpresentatie enkele liede-ren zullen kunnen horen.

Marcel Verreck (Den Haag, 1960) is cabaretier, columnist en schrijver. Hij won in 1987 samen met Paul Pleijsier het Leids Cabaret Festival. Als Verreck & Pleijsier maakten zij vier succesvolle theater-programma’s en de liedjes-CD Ja. Zes soloprogramma’s volgden. Daarnaast werkt(e) hij als presentator, columnist en schrijvend/uitvoerend ca-baretier voor TV, radio en ge-schreven media. Hij schreef eerder vier verhalenbundels.

Marcel Verreck schrijft:‘Moordopera’

Page 3: OD December 2012

StadsnieuwsOver Deventer december 2012

�.

CO

LUM

N

ZZPZelfstandige Zonder Personeel. Dat zal het eerste zijn wat in u opkomt als u deze kop leest. En dat klopt natuurlijk. Maar ZZP staat ook voor iets anders: Zorg-ZwaartePakket. Volgens de website van de Rijksover-heid ‘bepaalt een zorgzwaartepakket de hoeveelheid geld die een verblijfsinstelling krijgt voor de zorg aan een cliënt’. Het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) bepaalt welke indicatie een cliënt krijgt en dus hoe groot het potje met geld is. Op dit moment wordt deze zorg (voor mensen met een beperking, oude-ren of mensen die langdurig ziek zijn) betaalt uit de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) een volksverzekering waar iedereen aan mee betaalt. Voor mensen met een (verstandelijke) beperking zijn er 8 verschillende ZZP’s, bij 1 krijg je het minste geld, bij 8 het meeste.

Maar de AWBZ wordt – net als de zorg in totaal – te duur. Dus wil de landelijke overheid niet meer de re-gie in handen houden voor de lagere ZZP’s, nee, dat mogen de gemeenten doen. Die staan immers het dichtst bij de bewoners en kunnen veel beter bepalen wat mensen nodig hebben? Via de WMO (Wet Maat-schappelijke Ondersteuning, volgt u het nog?) krijgen de gemeenten daar geld voor.Dat klinkt aardig, ware het niet dat de overheid het be-drag aan geld dat ze zelf nu uitgeeft aan deze zorg - en dat dus naar de gemeente moet - meteen flink kort. Hoe graag een gemeente ook wil: ze kan nooit de zorg bieden die er nu geboden wordt. Volgens het regeer-akkoord wel, maar de praktijk zal anders uitwijzen.

Als u niks met deze zorg te maken hebt, zullen alle afkortingen en consequenties van het regeerakkoord u niet heel veel zeggen. Maar ik ben ouder van een (inmiddels volwassen) dochter met het Syndroom van Down. Ze kan niet lezen, niet schrijven en niet (verstaanbaar) praten. Ze heeft een IQ van ongeveer 50. We hebben haar zo veel mogelijk geleerd en dat is – al zeg ik het zelf – goed gelukt. Ze is sociaal, kan enorm genieten van leuke uitjes, maakt mooie kunst, eet met mes en vork en kan zelf onder de douche. Maar dan moet haar begeleiding wel checken of alles ook echt schoon is. Haar tanden napoetsen. Zorgen dat ze schoon ondergoed aandoet. Haar nagels knip-pen. Boodschappen doen. Eten koken. Wassen. Want dat kan ze allemaal niet zelf. Kortom: ze kan niet voor zichzelf zorgen. Nooit. Ze zal altijd afhankelijk zijn van mensen die voor haar zorgen, 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Ze heeft een ZZP 4.

De regering zegt in het nieuwe regeerakkoord dat de meest kwetsbare groepen in de AWBZ blijven. Vol-gens datzelfde regeerakkoord hebben we het dan over de ZZP’s 5 t/m 8. Blijkbaar valt iemand met de be-perkingen die mijn dochter heeft niet onder de meest kwetsbaren in de samenleving. Want het duurt nog een paar jaar, maar dan worden nieuwe cliënten met een indicatie ZZP 4 geschrapt. Streep er door. Ze mo-gen dan niet meer intramuraal worden verzorgd, wat betekent dat ze niet meer ergens kunnen wonen waar voldoende zorg is. Ze moeten in hun eigen omgeving blijven. Maar wat is de eigen omgeving van een vol-wassene met een verstandelijke beperking? Bij zijn of haar ouders thuis?

Gemeenten moet daarover straks beslissingen ne-men, met (veel) minder geld dat er nu in de AWBZ zit. De zorg voor mijn dochter is straks afhankelijk van de prioriteiten die de gemeenteraad stelt. En zal per ge-meente nog verschillen ook.

Ik vind dat deze taken thuishoren bij de landelijke overheid. Ik hoop dat de gemeenten via de VNG aan-geven dat ze deze zware taak er niet bij willen en kun-nen hebben.Mijn dochter heeft op dit moment een fantastische woonplek. De instelling waar ze woont gaat heel zorg-vuldig met het geld om dat ze via de ZZP’s krijgen. Ze is geen ‘nieuw’ geval, dus mogelijk kan zij voorlopig blijven waar ze is. Maar voor hoelang? Dus maak ik me zorgen, ernstige zorgen. Het regeerakkoord heeft al een aantal wijzigingen on-dergaan. Voorlopig kan ik dan ook maar een ding: ho-pen dat ook deze idiote beslissing wordt geschrapt!

Monica

Waar gaan we in het nieuwe jaar naar toe?

de vrijwilligers die belangeloos tijdens de donkere dagen men-sen, die aan de zelfkant van de samenleving verkeren, voor-zien van een kerstmaaltijd of een kom soep op straat.

Voor al die vrijwilligers heb ik diep respect. Zij zetten zich in

Zo aan het eind van het jaar willen we eigenlijk niet meer zoveel aan ons hoofd hebben. Het is een periode in het jaar om juist een beetje gas terug te nemen. En gelukkig doen de mees-te mensen dat ook.

Tijd voor de kerstboom en oliebollen bakken. Kachel aan en een boekje lezen. Terugblik-ken en voorzichtig het nieuwe jaar inkijken. ‘Waar gaan we in het nieuwe jaar naar toe?’, bezongen door Wim Kan geldt eigenlijk voor een ieder van ons zo tegen het eind van de decembermaand. En toch wil ik even stilstaan bij een andere kant van de decembermaand. Naast de vele mensen die be-

roepsmatig hun plicht moeten doen in de zorg of de openbare orde zijn er ook nog vele vrij-willigers druk op tijden dat wij gezellig kadootjes uitpakken onder de kerstboom. Vrijwil-ligers die bijvoorbeeld actief zijn voor de vele voedselban-ken die Nederland rijk is. Of

voor mensen die om wat voor reden dan ook aan lager wal zijn geraakt. Geven aandacht en een warm woord. Zij zorgen er voor dat de kerstdagen wat draaglijk worden doorgeko-men. En terwijl wij ons tegoed doen aan de rijkelijk versierde kerstdis moeten we misschien even aan deze vrijwilliger den-ken. En een mooie kerstge-dachte zou dan zijn: ‘Waar ga ik in het nieuwe jaar naar toe?’ Misschien bent u volgend jaar wel een van die vrijwilligers die zich gaat inzetten voor een maatschappelijk zinvol doel! Wij helpen u er graag bij. Al-vast fijne feestdagen, Team VCD, buro voor vrijwillige inzet.

www.vrijwilligersstad.nl

Ik werk in de detailhandelWinkel: La Kemme lingerie & borstprothesesNaam: Gwen van GeunsWoonplaats: Deventer, woont tegenover de zaakLeeftijd: 22 Functie: Lingeriestyliste

La Kemme lingerie & borst-protheses is een moderne ruim opgezette lingerie spe-ciaalzaak, waar iedere klant aandacht krijgt en een goed en eerlijk advies. Ondertus-sen kan de partner of vrien-din genieten van een heerlijk vers kopje koffie of thee met bonbon.

“Dit is onderdeel van onze

service ”, verteld Gwen van Geuns. “Wij willen namelijk goede service bieden aan onze klanten.

Zo onderscheiden wij ons van andere zaken waar de service vaak een stuk minder is.

Maar natuurlijk komen men-sen ook voor ons ruim as-sortiment. Wij hebben van de betere lingerie merken meer dan zeventig BH-maten op voorraad. Gelukkig heb ik in de drie jaren tijd dat ik hier nu fulltime werk al veel ervaring opgedaan. Tevens wordt ik jaarlijks bijgeschoold en daar-door staat er dan ook lingerie

styliste op mijn visitekaartje. Inmiddels zijn er klanten die graag door mij geholpen willen worden.

En ja ik ben eerlijk tegen de klanten ook als het niet past, dan bied ik graag een alterna-tief.

Als de klant gelukkig de zaak verlaat ben ikzelf helemaal happy. Ik vind het namelijk ontzettend leuk om de klant een stuk zelfverzekerder te la-ten voelen met goed passende functionele lingerie of met een sexy lingerie setje , al naar ge-lang de wensen van de dame in kwestie.

Naast het adviseren en of stylen doe ik ook de inkopen ieder sei-zoen. Dit doe ik niet zelfstan-dig, maar in samenspraak met de eigenaresse. Vooraf maken we dan samen een overzicht en bereiden we ons ter degen voor, voordat we op inkopen over-gaan. We gaan dan samen naar o.a. Antwerpen en Amersfoort waar de lingeriebeurzen zijn. In januari 2013 gaan wij dan ook naar de Salon International de la lingerie in Parijs. Daar moét je naar toe, als je van lingerie houdt zoals ik.

Tevens styleer ik de winkel elke week, wanneer het ’s morgens even rustig is in de winkel ver-ander ik de etalage en soms de hele zaak. Daarnaast kom ik ook bij onze klanten thuis. Dat is een extra gratis service van ons, wanneer mensen niet in staat zijn - om welke reden dan ook – in de winkel te komen.

Momenteel komen de eerste bikini’s, badpakken en acces-soires alweer binnen voor het seizoen 2013, daar kan ik hele-maal euforisch van worden!”

Page 4: OD December 2012

Over DeventerOver Deventer december 2012

�.

Strik

Beautiful Diamonds

Schitterende massief gouden solitair ringen met briljant geslepen diamanten (totaal 0.38ct).

Leverbaar in 3 kleurvariaties.

van 1275,- voor 1150,-

Bij aankoop van één ring ontvangt u GRATIS deze luxe sieradenbox (incl. uitneembaar reis-etui).

veerman zonder logo.indd 1 30-08-2012 18:02:41

Wie zijn wij? zelfstandige goud- en zilversmeden met ieder een eigen stijl/collectie sieraden; in een eigen

vitrine Wat doen wij?

werken met goud, zilver, titanium en edelstaal ontwerpen op maat; in overleg met de klant vermaken bestaande sieraden smelten gouden sieraden om tot nieuwe voeren reparaties uit

Dickens munt De tweede Dickensmunt is uit! Dit jaar staat Oliver Twist centraal. Vanaf de 2e week december te koop in onze edelsmederij en bij de VVV. De oplage is beperkt.

www.walstraat94.nl 0570- 545634 / 06 28161911 0pen woe t/m za 10-17.30 uur

Page 5: OD December 2012

Film & Kunst Over Deventer december 2012

�.

Galerie VreybrinckWellicht heeft u het al ontdekt...Deventer is een prachtige galerie rijker.

Op de prachtige Brink is tijdelijk gevestigd galerie Vreybrinck. Vreybrinck is de naam van het enige blauwe monumentale pand dat de Brink rijk is.

De naam was dan ook gauw gevonden. Oud van buiten en hedendaagse moderne kunst van binnen.

Galerie Vreybrinck is onderdeel van STYLZ interiors, waar ook een deel van de collecties te zien is.

In elk interieur hoort een mooi kunstwerk!

OPEN: vrijdag en zaterdag 12.00 tot 17.00 uur.

ADRES: Brink 31 te Deventer. of via STYLZ grote overstraat 4 te Deventer.

Mocht u op andere tijden een kijkje willen nemen dan kunt u contact opnemen met STYLZ op 0570-600654 voor het maken van een afspraak.

STYLZ INTERIORS Grote Overstraat 4-6 - 7411 JC DEVENTER

T 0570 600654 - F 0570 600657 http://www.stylz.nl

http://www.facebook.com/StylzInterieurDeventer

Galerie ZininKunst, www.zininkunst.nl

Walstraat 40 Deventer www.facebook.nl/megasale

The Broken Circle Breakdown, de Vlaamse fi lmhit van 2012, is een intens

liefdesverhaal, vol passie en muziek. Over hoe liefde het noodlot overwint en soms

ook niet.

Als Elise en Didier elkaar ontmoeten is het liefde op het eerste

gezicht. Ze zijn echter totaal verschillend. Zij heeft

haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een

band. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst en

tegelijkertijd een naïeve romanticus. Zij is de nuchterheid zelve. Wanneer dochter

Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar het lot slaat toe als Maybelle

ernstig ziek wordt. Kan een relatie dit gevecht doorstaan als twee personen zo van elkaar verschillen of laat de liefde je

op het belangrijkste moment dan toch in de steek? Felix van Groeningen

maakte eerder de boekverfi lming De Helaasheid der Dingen, die op het fi lmfestival

van Cannes 2009 een prijs won.

compleet. Maar het lot slaat toe als Maybelle

Vanaf 13 december te zien in :

MASTERPIECESG E S C H E N K E N O P M A AT

NIEUWSTRAAT 53 7411 LH DEVENTER • WEBSITE: WWW.MASTERPIECES.NL

Kerst bij Masterpieces

ZininKunst in december: Originele cadeaus en MEGASALE

Mega Kunst Sale! Vanaf 14 december tot medio januari houdt ZininKunst een MEGASALE in de galerie in de Walstraat. De schilderijen die hier worden verkocht, zijn al

Bij galerie ZininKunst kun je terecht voor kleurrijke, vrolijke en handgemaakte (kunst) cadeaus. Speciaal voor de feestdagen is de collectie uitgebreid met onder meer: kerstkaarten, kaarsenstan-daards, engelen en kerstboomhangers, servies, sjaals, glaskunst, sieraden, tassen, beeldjes en nog veel meer. Alles is uniek en hand-gemaakt door diverse kunstenaars. Dus ook voor Sinterklaas- en kerstaankopen is het de moeite om even te komen kijken.

een keer verhuurd geweest aan particulieren of bedrijven. De kortingen lopen op tot 80%! De ruim 200 kunstwerken zijn van diverse bekende kunstenaars zo-als Corneille, Ronald Boonacker, Ton Schulten, Ada Breedveld, Marieke Bekke en vele ande-ren. Al vanaf 30 euro kun je een uniek kunstwerk meenemen. Wees er snel bij, want op = op!

Gratis kunstuitleen!Wanneer je een kunstwerk koopt tijdens de MEGASALE, dan ontvang je een jaar lang een gratis lidmaatschap ter waarde van 25 euro. Dat kan ook een prachtig kerstcadeaus zijn! De schilderijen in de MEGASALE zijn ook beschikbaar voor de verhuur.

DickensfestijnNatuurlijk is galerie ZininKunst ook geopend met het Dickensfes-tival op zaterdag 15 en zondag 16 december. Kom gezellig even bij ons langs voor een drankje, om lekker op te warmen en te genieten van de prachtig geëx-poseerde kunstwerken.Ook de maandag en dinsdag na Dickens (17 en 18 dec) is de galerie geopend vanaf 12.00 uur. Heeft u het Dickensfestival ge-mist, dan is het deze dagen ze-ker een aanrader om even door de mooi versierde Walstraat te wandelen.Dus kom gezellig genieten van onze vrolijke kunst: daar wor-den wij ook weer blij van!

Page 6: OD December 2012

Luxe en passieNu bij La Kemme, Luxe protheselingerie t/m E-cup.Passie, liefde voor hetvak, service en klant-vriendelijkheid staan al96 jaar hoog in hetvaandel en dat blijftook zo.

LA KEMMELINGERIE & MOREGrote Overstraat 29DeventerTelefoon (0570) 613704Fax (0570) 614926www.lakemme.nl

Best shops DeventerServies van EdmeOp bijna het geheleservies van Edme ontvangt u in dedecembermaand 25% korting.

SENSES OF LIVINGNieuwstraat 19-23DeventerTelefoon (0570) 617 [email protected]

Top TimeNialaya is opgerichtdoor de Deense ont-werper Jannik Olander.De naam Nialaya en hetlogo staan symboolvoor waarden die vanbelang zijn in eenwereld van continueverandering. Alle arm-banden worden zorg-vuldig samengesteld enmet de hand gemaakt inHollywood. De kostbareedelstenen, kralen enmaterialen in de collec-tie van Nialaya zijn uit-gekozen door de ont-werper op zijn reizenrond de wereld.

TOP TIMESpijkerboorsteeg 10DeventerTelefoon (0570) 612 117www.toptimejuwelier.nl

Light up your moodHoe kom jij het liefst los van de sleur van alledag – minimalistisch of kleurrijk, onconventioneel of traditioneel? Met zoveel keuze uit sfeerlichten en kandelaars kun je een eigen sfeer creëren.Steek een kaars aan, ontspan en kom tot jezelf.

LINNENHUUSNieuwstraat 32-36, DeventerTelefoon (0570) 619 429

Theo blijft verrassenTheo heeft een geheel eigen,zeer herkenbare stijl die vaakgekopieerd maar nooitgeëvenaard is. Theo blijft verrassen met originele modellen en spraak-makende ontwerpen.

SCHAAP OPTICIENSBoxbergerweg 78, DeventerTelefoon (0570) 616 977www.schaapopticiens.nl

Dit wil je niet missenDe hele maand december is het feest bij Schräder Mode. Kom kijken en laat u verrassen.

SCHRÄDER MODELange Bisschopstraat 1, Deventer | Telefoon (0570) 613 293www.schradermode.nl

Extra allureSpeciaal voor de komende feestdagen, een stijlvolle lak pump op plateauzool met als finishing touch in rode kleur geverfde zolen.Deze combinatie geeft uw feestelijke outfit extra allure.

DINKELBERG MODIEUZE SCHOENENSmedenstraat 20, Deventer | Telefoon (0570) 614166www.dinkelbergschoenmakerij.nl

bestshops1dec._Opmaak 1 07-12-12 12:35 Pagina 1

Page 7: OD December 2012

TrendsOver Deventer december 2012

�.La Kemme

Lingerie & Borstprotheses Een borstprethese merk rijker

La Kemme lingerie & borstprotheses is een nieuw borstprothese merk rijker. Basko Healthcare intro-duceerde enige tijd geleden het nieuwe borstpro-these merk ABC Breast Care. Na 15 jaar ervaring in het aanmeten van borstprotheses staan de ontwik-kelingen gelukkig niet stil.

La Kemme lingerie & borstprotheses streeft ernaar om vrouwen te helpen het zelfvertrouwen terug te vinden na een operatie aan borstkanker. In nauwe samenwer-king met lotgenoten en professionals worden ABC pro-ducten met grote zorg ontwikkeld en geproduceerd.De lichte zachte soepele borstprotheses voelen na-tuurlijk aan en zijn in verschillende modellen en uit-voeringen verkrijgbaar, direct uit voorraad leverbaar. Zowel schaalprotheses, masserende protheses, zelf hechtende protheses en zwemprotheses maken deel uit van het assortiment. Voor de ziekenhuizen is de First Form, een eerste verzorgingsprothese, en de Leisure top beschikbaar. La Kemme lingerie & borst-protheses is SEMH gecertificeerd en heeft met iedere zorgverzekeraar een overeenkomst, zodat de klant geen omkijken heeft naar de financiële afwikkeling van de borstprothese.

Daarnaast heeft ABC Breast Care bijzondere aandacht voor details zoals het reisetui voor protheses en de ver-pakking van de zwemprothese.La Kemme lingerie & borstprotheses biedt naast borstprotheses een collectie lingerie die geheel op de wensen en behoeften van iedere vrouw is afgestemd. Naadloos of met mooi kant afgewerkt. Voor iedere ge-legenheid een passend model. Tevens heeft La Kemme lingerie & borstprotheses een grote collectie badmode voor de vrouw die een borstprothese draagt. Een grote collectie badpakken, bikini’s en tankini’s met bijpas-sende accessoires. Zo probeert La Kemme lingerie & borstprotheses voor iedere geopereerde vrouw een passende oplossing te bieden. En mocht de klant om welke reden ook niet in de lingerie speciaalzaak kunnen komen, komt La Kemme lingerie & borstprotheses als extra service bij de klant thuis.Passie, liefde voor het vak, service en klantvriendelijk-heid staan al 96 jaar hoog in het vaandel en dat blijft ook zo.

Graag tot ziens bij La Kemme Lingerie & Borstprotheses

Design bij Hupkes Meubelstoffering

Hupkes Meubelstoffering stof-feert al bijna 45 jaar stoelen en banken in de hele regio, veelal voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Als u een kwa-litatief goed zitmeubel heeft (bijv. Leolux, Gelderland, Harvink, Montis etc) loont het vrijwel altijd om de stoel of bank te laten herstofferen. Het scheelt aanzienlijk t.o.v. de nieuwprijs, u bent uw bank of stoel maar een weekje kwijt en u bepaalt zelf welke stof/kleur er op uw meubel komt. In de showroom aan de Halvestraat kunt u zich laten inspire-ren door een breed scala van mooie kleur,- en patroonsta-len, maar ook als u van leer

of alcantara houdt, bent u bij Hupkes aan het goede adres. In het moderne segment werkt Hupkes hoofdzakelijk met Kvadrat of Ploeg stof, maar ook de Scandinavische mer-ken Kilsund en Bogesunds brengen mooie wollen stoffen met opvallende geometrische motieven. Verder kunt u bij Hupkes ook terecht voor een leuke 2e hands Gispen stoel, een jaren-60 draaifauteuil van Artifort of een strakke Martin Visser slaapbank. Uiteraard kiest u zelf welke “ look “ de stoel of bank krijgt. Kortom een bezoekje waard aan onze showroom.

“Koop me, mevrouw” zei de jurk, “en ik maak van jou een prachtig en compleet en gelukkig mens”.

“Doe niet zo raar” zei de man, “een jurk alleen kan dat niet doen”.

“Klopt” zei de vrouw, “ik neem de schoenen en de tas erbij”.

Imago-, Stijl- en Kleuradvies

Om er stijlvol uit te zien moet je niet alleen weten wat je goed staat, het gaat er vooral om dat je je sterke punten en de punten waar je trots op bent accentueert. Kijk naar de vorm van je fi guur, botstructuur en lichaamsproporties en weet dat naast het model ook het materiaal en de kleur van de kleding minstens zo belangrijk is.

Wil jij ook een eigen stijlboek vol adviezen voor beste stofsoorten, garderobeplanning, kleuren en accessoires? Wil jij meer zelfvertrouwen, meer passie, meer power en minder miskopen?

Voor workshops, imago-, stijl- en kleuradviezen, shoppingsessies, garderobechecks en sollicitatiearrangementen.

Bel nu met Anita Graal: 06-18094670of kijk op: WWW.100PROCENTJEZELF.NL

ADVERTORIAL

Halvestraat 2 - 4, 7412 VN Deventertel. 0570-615033

[email protected]

Andere tijden voor“iedersstijl” Kado-shopAl bijna twee jaar is iedersstijl Kado-shop nu gevestigd in de Grote Overstraat 60. Nadat wij drie jaar in de Nieuwstraat ge-vestigd waren, hebben wij de de sprong naar het centrum genomen, omdat veel winkels in de Nieuwstraat gingen ver-dwijnen.

De overstap naar de voormalige platenzaak Bep Dylan was snel gemaakt. Na een kleine week opende iedersstijl opnieuw de deur; de gezellige winkel met veel aparte artikelen was weer terug. In deze moeilijke econo-mische tijden komen de klap-pen echter hard aan en begrij-pelijk, houden de consumenten de hand op de knip. Het huur-contract van iedersstijl loopt af en het huurcontract verlengen is geen optie. Het contact met de klanten vinden wij aange-naam, ook krijgen wij veel posi-tieve reacties op ons betaalbare

assortiment. Wij hebben nog steeds het grootste assortiment adventssterren in de regio, die nu net als alle andere produc-ten met veel korting worden verkocht. Mischien zijn er nog oplossingen om deze unieke kadowinkel niet op te heffen, iedersstijl staat open voor al uw reacties. De goedlopende web-shop www.iedersstijl.nl blijft bestaan.

Grote Overstraat 607411 JD Deventer tel: 0570-61 62 91www.iedersstijl.nl

Page 8: OD December 2012
Page 9: OD December 2012

TrendsOver Deventer december 2012

�.

Steven, Els en Melissa

TOT ZIENS

IN ONZE WINKEL Maak kans op het

terug winnen

van uw

aankoopbedrag

Lampe Berger parfum

DE WINTER GEUR 2013

Orange-Cannelle

Sinaasappel-Kaneel

1000ml

van € 25.90

voor € 20.00

Some’things Grote Poot 16 7411 KE Deventer Tel: 0570-614113 www.somethings.nl [email protected]

HET SIERAAD

VOOR KERST

EEN

COEUR DE LION SET

KERST ACTIE BIJ SOME'THINGS

De winnaars kunnen het aankoopbedrag

opnieuw besteden bij Some'things.

WIN UW AANKOOP BEDRAG TERUG BIJ SOME'THINGS

Winnaars krijgen per E-mail bericht

en worden vermeldt op onze website www.somethings.nl

Aankoopbedrag niet inwisselbaar voor geld.

Actie duurt tot 31 december 2012

JOSH

LEER

JOSH

KRISTAL

Scrubben; een extra stimulans voor de huid!

Ariane Inden heeft speciaal voor de lezers van “over de pleinen” een leuke aanbieding. Als u met deze advertentie naar onze winkel komt, krijgt u van ons een Hydrating Gentle Face Scrub van 75ml voor maar € 18,50 (normaal € 23,50). De Ariane Inden Face Scrub is een zeer milde scrub en heeft gelijke milieuvriendelijke synthetische bolletjes waardoor de huid gelijkmatige gescrubd wordt.

Ariande Inden, Nieuwstraat 44 in Deventer, Tel: 0570 – 750972

Deze keer in “over de pleinen” het scrubben van de huid; een vervolg op het reinigen van de huid. De vorige keer hebben we uitgebreid stil gestaan bij het reinigen van de huid van verschillende huidtypes. Een belangrijk onderdeel hebben we daarbij nog niet besproken; het scrubben van de huid.

In oktober heeft u kunnen lezen hoe belangrijk het is om de huid twee keer per dag consequent te reinigen. Hiervoor kunt u een zachte cleasing milk of een facewash en lotion gebruiken. Uiteraard afgestemd op uw huidtype, geadviseerd door een schoonheidsspecialiste. Daarna brengt u een verzorgende dag- of nachtcrème aan.

Maar u kunt meer voor uw huid doen. Naast het elke dag reini-gen van de huid is het goed om 1 a 2 keer in de week de huid goed te scrubben met een milde scrub. U begint de reiniging zoals u deze dagelijks doet. Na de mild massage cleanser of facewash brengt u niet de lotion aan maar gaat u eerst uw huid scrubben. Een goede scrub heeft gelijke bolletjes in de scrub, waardoor de

huid gelijkmatig behandeld wordt. In veel scrubs zijn de scrub-deeltjes van pitten gemaakt, waardoor vaak ongelijke delen ont-staan en u het risico loopt dat uw huid beschadigd.

Als u uw huid goed gereinigd heeft met de mild massage clean-ser of fashwash, brengt u een kleine hoeveelheid van de scrub op uw handen aan en verdeel deze over het gezicht. Door kleine draaiende bewegingen over het gezicht te maken, verwijdert u de dode huidcellen. U begint op uw voorhoofd en werkt vandaar naar beneden naar uw kin. Houd dit ongeveer een minuut of 5 vol. Besteed extra aandacht aan uw neus en kin. Deze plekken zijn vaak wat vetter. Daarna verwijdert u de scrub met water en droogt u uw huid goed af. U zult merken dat uw huid zacht aan-voelt en dat uw dag- of nachtcrème beter opgenomen wordt. Voor een grondige diepte reiniging van de huid, kunt u het beste 1 keer in de 8 weken een afspraak maken met een schoonheids-specialist. In een behandeling met dieptereiniging komt het scrubben uitgebreid aanbod. Vaak in combinatie met warmte-werking voor extra resultaat. Bij Ariane Inden adviseren wij u graag wat voor uw huid de beste behandeling is.

BOREEL ON ICESCHOOLSCHAATSEN

Maandag 17 decembert /m vrijdag 21 december 2012

Maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 uur en 15.00 uur Woensdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13:00 uur.

Inschrijven kan steeds voor hele uren: Dit betekent dat per dag vier of zesmaal één uur gereserveerd kan worden

door schoolklassen.Per uur kunnen maximaal 3 groepen tegelijkertijd op de ijsbaan (+/- 90 leerlingen). Deelname: Vanaf groep 4 t/m groep 8.

Deze week versturen wij een officiële uitnodiging met inschrijflijsten naar de scholen. Geen brief ontvangen? Mail ons dan voor inschrijflijsten. Door optimaal te plannen hopen we dit jaar ruim 2000 scholieren de kans

te bieden om van het schoolschaatsen gebruik te maken.

www.boreelonice.nlVragen? Stuur een mail naar [email protected]

Het team van Over de Pleinen wenst u fi jne feestdagen

&een voorspoedig 2013!

Page 10: OD December 2012

Mevrouw NOOT Broederenstraat 23 Deventer

Telefoon: 0570 - 601 287 www.mevrouwnoot.nl [email protected]

Kaashandel ‘de Brink’ Brink 2

7411 BT Deventer Tel: 0570-612.620

www.kaashandel-debrink.nl [email protected]

De Stoofpot Grote Overstraat 77 7411 JB Deventer Telefonisch:0570- 607271 www.stoofpot.com [email protected]

Java House Kleine Overstraat 58 7411JM Deventer 0570- 610796

Senses of Living aan de Nieuwstraat 19-23 timmert al jaren aan de weg met een prachtig assortiment stoffen, behang, verf, serviezen,

lampenkappen, woonaccessoires, leuke cadeautjes en een

uitgebreide collectie meubelen. Senses of Living vertegenwoordigd grote

merken zoals; Wedgewood, Blond Amsterdam, Royal Albert,

Gordon Ramsy, Designers Guild, Ralph Lauren en vele anderen.

Vele producten waaronder kussens, lampenkappen en gordijnen worden in eigen

atelier gemaakt. Ook voor een interieuradvies op maat kunt u

terecht bij Senses of Living.

DE GROENE WEG SLAGERIJ ILONA VAN REE

De Groene Weg slagerij Ilona van Ree Smedenstraat 118 7411 RJ Deventer tel: 0570 - 61 90 90 www.degroeneweg.nl/deventer [email protected]

Bij De Groene Weg Deventer aan de Smedenstraat 118 kunt u terecht voor uitzonderlijk lekker biologisch vlees en dito biologische vleeswaren. Niet voor niets is de Groene Weg uitgeroepen tot biologische Slagerij van het Jaar 2012! In de modern ingerichte ambachtelijke slagerij presenteren chef-slager Ilona van Ree en haar team onder meer een ruim assortiment aan rund- en varkensvlees, maar ook voor bijvoorbeeld biologisch lams-, geiten- en kalfsvlees bent u er aan het juiste adres. Ambachtelijke vleeswaren, maaltijden en diverse worstsoorten worden veelal in eigen huis bereid. Kom gerust eens kijken, keuren en proeven.

Kleinste Soepwinkel Kleine Overstraat 46 7411 JM Deventer 0570 616301 www.kleinstesoepwinkel.nl

De Kleinste Soepwinkel is de kleinste, leukste en lekkerste soepwinkel van Deventer en misschien wel van heel Nederland. Je kunt hier iedere dag genieten van een wisselend aanbod van lekkere, bijzondere en gezonde soepen, die worden gemaakt van de beste biologische ingrediënten door de allerkleinste soepfabriek van Nederland, De Kleinste Soepfabriek. Er staan 40 verschillende soepen op de plank. En om het nog lekkerder te maken hebben ze ook nog iedere dag oververs biologisch brood. Tot ziens bij de Kleinste Soepwinkel

Kaashandel De Brink is dé kaasspeciaalzaak van Deventer. Niet voor niets hebben ze al 5 keer het gouden kaasmes gewonnen. Dat zegt nogal wat. Een aanrader om hier zeker voor de feestdagen eens te gaan kijken en natuurlijk ook te proeven. Je kunt bij Kaashandel De Brink terecht voor alle mogelijke Noord Hollandse- en andere Nederlandse kaassoorten. Daarnaast is er een uitgebreid assortiment met Belgische, Franse en Italiaanse kazen en kaasjes. Teveel om op te noemen. En weet u, wanneer u lekkere olijven zoekt, kunt u er ook uw hart ophalen.

Senses of Living Nieuwstraat 19-23 7411 LG Deventer tel.: 0570-617678 www.sensesofliving.nl [email protected]

Banketbakkerij en chocolaterie Lentelink TG Gibsonstraat 7 7411 RN Deventer Tel: 0570 - 616 964 [email protected] www.banketbakkerijlentelink.nl

De Kruidnagel Walstraat 19

7411 GJ Deventer www.dekruidnagel.nl

tel. 0570 - 61 88 55 fax. 0570 - 61 26 62

Mevrouw Noot heeft niet alleen de gezondste en lekkerste noten van

Nederland, maar ook nog eens een ruime keuze vers gebrande

notenmixen voor u klaarstaan. Wat dacht u van de spannende

"Heksen Mix", de Oosterse "Djakarta Mix" of de Oer-Hollandse

"Harm&Harm Mix"?

Feestelijke Notenmixen met zulke prachtige namen mogen gewoon niet

ontbreken bij de borrel, diner of champagne tijdens de feestdagen

De Kruidnagel is toonaangevend in Devener als het gaat om natuurlijke cosmetica, homeopathie, kruiden, specerijen en voedingssupplementen. Niet alleen kenmerkt de winkel zich door een bijzonder breed assortiment met merken zoals o.a. Orthica, Solgar, Dr. hauschka en Weleda, maar ook kunt u terugvallen op ons deskundig advies. Tevens heeft De Kruidnagel een heel breed assortiment specerijen van Anijszaad tot zwarte Peper gemalen.

L e n t e l i n k In een van de gezelligste straatjes in het mooie centrum van Deventer, vindt u Banketbakkerij Chocolaterie Lentelink. U kunt hier genieten van vers gezette koffie en thee met een heerlijk ambachtelijk product uit eigen banketbakkerij. De naam Lentelink is al jaren een begrip in Deventer en ook buiten de stad zijn zij bekend om het heerlijke gebak en de producten uit de Chocolaterie. Laat u verrassen door het vele lekkers dat Lentelink u biedt. Zeker in de komende periode rond de Kerst hebben zij weer heel veel heerlijkheden.

De Stoofpot in Deventer is een gezellige kookwinkel in de Grote Overstraat waar u alles op het gebied van koken kunt vinden.

Van schitterendere pannen van hoge kwaliteit tot een mooi messenblok.

Ook diverse keukenhulpen van Magimix staan u blinkend aan te kijken in de winkel.

Maar ook voor de kleine handigheidjes voor dagelijks

gebruik hebben zij een grote keus. Loop eens binnen en u zult versteld staan.

Bij De Stoopot bent u welkom voor een persoonlijk en goed advies.

HEERLIJK THUIS CULINAIR GENIETEN

Het Java House in de Kleine Overstraat is het adres voor echte authentieke Javaanse specialiteiten. Hier vindt u alle ingrediënten om een heerlijke Javaanse maaltijd tot een feest te maken. Javaans koken wordt nog lekkerder met de producten van Java house. Daarnaast heeft Java House ook een groot assortiment met zorg bereide kant en klaar gerechten. Kortom het Java House is een echte aanrader.

JAVA House

Page 11: OD December 2012

Mevrouw NOOT Broederenstraat 23 Deventer

Telefoon: 0570 - 601 287 www.mevrouwnoot.nl [email protected]

Kaashandel ‘de Brink’ Brink 2

7411 BT Deventer Tel: 0570-612.620

www.kaashandel-debrink.nl [email protected]

De Stoofpot Grote Overstraat 77 7411 JB Deventer Telefonisch:0570- 607271 www.stoofpot.com [email protected]

Java House Kleine Overstraat 58 7411JM Deventer 0570- 610796

Senses of Living aan de Nieuwstraat 19-23 timmert al jaren aan de weg met een prachtig assortiment stoffen, behang, verf, serviezen,

lampenkappen, woonaccessoires, leuke cadeautjes en een

uitgebreide collectie meubelen. Senses of Living vertegenwoordigd grote

merken zoals; Wedgewood, Blond Amsterdam, Royal Albert,

Gordon Ramsy, Designers Guild, Ralph Lauren en vele anderen.

Vele producten waaronder kussens, lampenkappen en gordijnen worden in eigen

atelier gemaakt. Ook voor een interieuradvies op maat kunt u

terecht bij Senses of Living.

DE GROENE WEG SLAGERIJ ILONA VAN REE

De Groene Weg slagerij Ilona van Ree Smedenstraat 118 7411 RJ Deventer tel: 0570 - 61 90 90 www.degroeneweg.nl/deventer [email protected]

Bij De Groene Weg Deventer aan de Smedenstraat 118 kunt u terecht voor uitzonderlijk lekker biologisch vlees en dito biologische vleeswaren. Niet voor niets is de Groene Weg uitgeroepen tot biologische Slagerij van het Jaar 2012! In de modern ingerichte ambachtelijke slagerij presenteren chef-slager Ilona van Ree en haar team onder meer een ruim assortiment aan rund- en varkensvlees, maar ook voor bijvoorbeeld biologisch lams-, geiten- en kalfsvlees bent u er aan het juiste adres. Ambachtelijke vleeswaren, maaltijden en diverse worstsoorten worden veelal in eigen huis bereid. Kom gerust eens kijken, keuren en proeven.

Kleinste Soepwinkel Kleine Overstraat 46 7411 JM Deventer 0570 616301 www.kleinstesoepwinkel.nl

De Kleinste Soepwinkel is de kleinste, leukste en lekkerste soepwinkel van Deventer en misschien wel van heel Nederland. Je kunt hier iedere dag genieten van een wisselend aanbod van lekkere, bijzondere en gezonde soepen, die worden gemaakt van de beste biologische ingrediënten door de allerkleinste soepfabriek van Nederland, De Kleinste Soepfabriek. Er staan 40 verschillende soepen op de plank. En om het nog lekkerder te maken hebben ze ook nog iedere dag oververs biologisch brood. Tot ziens bij de Kleinste Soepwinkel

Kaashandel De Brink is dé kaasspeciaalzaak van Deventer. Niet voor niets hebben ze al 5 keer het gouden kaasmes gewonnen. Dat zegt nogal wat. Een aanrader om hier zeker voor de feestdagen eens te gaan kijken en natuurlijk ook te proeven. Je kunt bij Kaashandel De Brink terecht voor alle mogelijke Noord Hollandse- en andere Nederlandse kaassoorten. Daarnaast is er een uitgebreid assortiment met Belgische, Franse en Italiaanse kazen en kaasjes. Teveel om op te noemen. En weet u, wanneer u lekkere olijven zoekt, kunt u er ook uw hart ophalen.

Senses of Living Nieuwstraat 19-23 7411 LG Deventer tel.: 0570-617678 www.sensesofliving.nl [email protected]

Banketbakkerij en chocolaterie Lentelink TG Gibsonstraat 7 7411 RN Deventer Tel: 0570 - 616 964 [email protected] www.banketbakkerijlentelink.nl

De Kruidnagel Walstraat 19

7411 GJ Deventer www.dekruidnagel.nl

tel. 0570 - 61 88 55 fax. 0570 - 61 26 62

Mevrouw Noot heeft niet alleen de gezondste en lekkerste noten van

Nederland, maar ook nog eens een ruime keuze vers gebrande

notenmixen voor u klaarstaan. Wat dacht u van de spannende

"Heksen Mix", de Oosterse "Djakarta Mix" of de Oer-Hollandse

"Harm&Harm Mix"?

Feestelijke Notenmixen met zulke prachtige namen mogen gewoon niet

ontbreken bij de borrel, diner of champagne tijdens de feestdagen

De Kruidnagel is toonaangevend in Devener als het gaat om natuurlijke cosmetica, homeopathie, kruiden, specerijen en voedingssupplementen. Niet alleen kenmerkt de winkel zich door een bijzonder breed assortiment met merken zoals o.a. Orthica, Solgar, Dr. hauschka en Weleda, maar ook kunt u terugvallen op ons deskundig advies. Tevens heeft De Kruidnagel een heel breed assortiment specerijen van Anijszaad tot zwarte Peper gemalen.

L e n t e l i n k In een van de gezelligste straatjes in het mooie centrum van Deventer, vindt u Banketbakkerij Chocolaterie Lentelink. U kunt hier genieten van vers gezette koffie en thee met een heerlijk ambachtelijk product uit eigen banketbakkerij. De naam Lentelink is al jaren een begrip in Deventer en ook buiten de stad zijn zij bekend om het heerlijke gebak en de producten uit de Chocolaterie. Laat u verrassen door het vele lekkers dat Lentelink u biedt. Zeker in de komende periode rond de Kerst hebben zij weer heel veel heerlijkheden.

De Stoofpot in Deventer is een gezellige kookwinkel in de Grote Overstraat waar u alles op het gebied van koken kunt vinden.

Van schitterendere pannen van hoge kwaliteit tot een mooi messenblok.

Ook diverse keukenhulpen van Magimix staan u blinkend aan te kijken in de winkel.

Maar ook voor de kleine handigheidjes voor dagelijks

gebruik hebben zij een grote keus. Loop eens binnen en u zult versteld staan.

Bij De Stoopot bent u welkom voor een persoonlijk en goed advies.

HEERLIJK THUIS CULINAIR GENIETEN

In de Smedenstraat & T.G. Gibsonstraatin het mooie centrum vanDeventer, vindt u BanketbakkerijChocolaterie Lentelink.In de Smedenstraat kunt u genieten van vers gezette koffie en thee met eenheerlijk ambachtelijk product uiteigen banketbakkerij. De naam Lentelink is al jaren eenbegrip in Deventer en ook buiten destad zijn zij bekend om het heerlijkegebak en de producten uit deChocolaterie.Laat u verrassen door het velelekkers dat Lentelink u biedt.Zeker in de komende perioderond de Kerst hebben zij weerheel veel heerlijkheden.

& Smedenstraat 18

Page 12: OD December 2012

In de Overstraten & SpijkerboorsteegOver Deventer december 2012

12. In de Overstraten & Spijkerboorsteeg Over Deventer december 2012

De Bonte Klipper Sedert juni 2007 is de Bonte Klipper gevestigd in de Kleine Overstraat 12

te Deventer. Deventer, van oudsher een Hanzestad

is een omgeving waar de Bonte Klipper zich in

zijn element voelt en waar bezoekers van de

Bonte Klipper naast de ultieme koffiebeleving

ook de authentieke sfeer van vroeger

kunnen beleven.

Bij de Bonte Klipper ontmoet u een bijzonder

aangename koffie- en thee beleving en een

ouderwets gezellige winkelervaring.

Veel klanten komen bij

de Bonte Klipper (terug)

voor de leuke cadeautjes die we maken,

het ruime assortiment en de goede

kwaliteit van onze koffie, thee en chocolade.

DE BONTE KLIPPER Kleine Overstraat 12 7411 JL Deventer 0570-614219

[email protected] www.debonteklipper.nl

DE GULDEN KNOOP Spijkerboorsteeg 8 Deventer

0570-649774 www.deguldenknoop.nl

Verkoop van leren tassen,

riemen en portemonnees.

Kledingreparaties. Verstelatelier.

De Gulden Knoop Lederwaren

Voor iedere

kleur schoenen

altijd een

bijpassende

kleur riem.

Het

assortiment

is

GROOT

Café de Alm Hét voetbalcafé van Deventer

Uitgaan in Deventer doe je bij Café de Alm

CAFÉ DE ALM Kleine Overstraat 87

7411 JK Deventer www.dealm.nl/

Grote Overstraat 63 7411 JB Deventer Tel: 0570-862400 www.deverguldekoffieboon.nl [email protected]

Nivona, passie voor koffie. Exclusief verkrijgbaar bij De Vergulde Koffieboon.

Eenvoudig in gebruik en fraai design.

Superieure Zwitserse kwaliteit. Voor de echte koffiekenner.

Page 13: OD December 2012

GezondheidOver Deventer december 2012

1�.

Neem voor meer informatie contact op met

Eye Centre De IJssel

Hoofdstraat 67 7213 CS Gorssel

Telefoon 0575 494900

www.eyecentredeijssel.nl

Vooronderzoek ooglaseren en implantlenzen gratis.

Ooglaseren van € 1250,- nu € 850 per oog.

U heeft staar en wilt ook van uw leesbril af?Multifocale implantlenzen zijn de oplossing!

Bijbetaling vanaf 1100 euro/oog.

Weg met strenge diëten en afslankhypes. Terug naar puur gezond eten! Want dat is de beste oplossing voor overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Steeds meer diëtisten, gewichtsconsu-lenten en voedingsdeskundigen hanteren deze lekkere en puur gezonde aanpak in hun praktijk. Ook bij Frederika Rademaker van Natuurgezondheidspraktijk Legio Terra in Deventer kun je terecht voor PuurGezonde voedingsadviezen.

Geen pakjes, zakjes, shakes en light produc-ten. Maar wel écht eten, dat lekker en gezond voor je is. Wie op die manier eet, verbetert zijn gezondheid en valt af. Op een heel lekkere manier! Dat is de missie van PuurGezond en ook in de praktijk van Frederika wordt deze aanpak gehanteerd.

‘Het draait in deze methode allemaal om écht eten’, zegt Frede-rika Rademaker. ‘Pure, eerlijke producten die je verzadigen en voeden. Wie geniet van een puur gezonde voeding, voelt zich energieker en heeft geen last van snaaihonger. In mijn praktijk leer ik cliënten graag hoe ze soepel kunnen overstappen naar een puur gezond eetpatroon. Met lekkere recepten, goede tips en een duidelijk stappenplan.

De Natuurgezondheidspraktijk van Frederika vind je bij ‘t Cocon aan de Walstraat in Deventer. Elke zaterdag houdt ‘t Cocon Open Huis van 10.00 tot 12.00 uur. Loop gerust eens binnen voor een vrijblijvende kennismaking.Meer informatie over PuurGezond eten: www.PuurGezond.nl

Een PuurGezonde praktijk nu ook in Deventer

De feestdagen komen er weer aan en veel mensen houden van een lekker stukje vlees en een biertje. En natuurlijk veel, heel veel suikergoed en marsepein. Heerlijk… maar niet te veel en niet te vaak. Behalve jicht kan het maagklachten geven. Wist u dat? Ik zelf gebruik eigenlijk nooit rennie…maar het schijnt

Soms echter heeft maagpijn helemaal niets te maken met het eetpatroon. Ik ken bijvoorbeeld bijna geen mensen meer die geen stress hebben. Het lijkt wel alsof we het gewoon vinden of denken dat we anders niet hard genoeg werken. En stress kan ook een goede oorzaak zijn voor het ontwikkelen van maagklachten. Natuurlijk zijn voeding en stress niet de enige oorzaken voor maagklachten. Toch nemen we het tijdens de feestdagen iets minder nauw wat betreft onze voeding en ach…in deze tijd kennen we allemaal wel onze stress. Mannen en vrouwen die last hebben van zuurbranden zijn van harte uitgeno-digd om een afspraak te maken met de praktijk. Maar u kunt ook zelf preventief wat doen.

Let u bijvoorbeeld op uw eetpatroon. In de winter is warm eten, warme soepen een goed idee. Maar bent u iemand die veel rood vlees eet en graag een biertje of veel frisdrank drinkt en herkent u zich in bovenstaande klachten? Dan kunt u misschien op uw eetpatroon letten, regelmatiger gaan eten en bijvoorbeeld kiezen voor thee in plaats van bier of frisdrank. U kunt stress vermijden en kalmte bewaren door bijvoorbeeld te gaan mediteren, tai chi of yoga te doen.

Merel Somer

Page 14: OD December 2012

StadsnieuwsOver Deventer december 2012

1�.Op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15december tijdens de kerstmarkt in deLebuinuskerk vindt u Brood van Joop met

diverse kerstproducten van Driekant:

Kerstol met Amandelspijs

Broodkrans met Amandelspijs

Kersttimp

Kerstkrans met Amandelspijs

Kersttulband

Kerstkransen

Bij afname van Euro 10 gratis kopje koffie,Espresso, Cappuccino of Latte met sneetjekrentenbrood bij de winkel aan de Grote Poot 12(naast modewinkel DAY).

Brood van Joop, 06 41727356

Bo

od

e in B

athm

en w

ww

.bo

od

e.nl in

fo@

bo

od

e.nl 0

570

54

26

00

Bo

od

e in B

athm

en w

ww

.bo

od

e.nl in

fo@

bo

od

e.nl 0

570

54

26

00

Nieuwstraat 54 7411 LM Deventer Tel.: 0570 - 617098 Fax: 0570 – 613178

www.fhavekes.nl

Van zolderraam

tot achterdeur,

Een veilig gevoel

Page 15: OD December 2012

TrendsOver Deventer december 2012

1�.Inspired Design

Bo

od

e in B

athm

en w

ww

.bo

od

e.nl in

fo@

bo

od

e.nl 0

570

54

26

00

Bo

od

e in B

athm

en w

ww

.bo

od

e.nl in

fo@

bo

od

e.nl 0

570

54

26

00

ARTIFORT GELDERLAND GISPEN HARVINK LEOLUX MONTIS

ADVERTORIAL

Hupkes Meubelstoffering

Jurrien Hupkes bij de opnieuw gestoffeerde Artifort draaifauteuil.

Halvestraat 2 - 47412 VN Deventertel. 0570-615033

[email protected]

VIPX-MAS

VIP X-MAS SALE WEEK

X-MAS SALE WEEK

VIP X-MAS SALE WEEK

SALE WEEK

“Mooie, aparte woonaccessoires en bijzondere

geschenken & gadgets”

Proosdijpassage 32-36 - Deventer - Tel. [email protected] - www.inspiredliving.nl

Page 16: OD December 2012

BOXBERGERWEG16.Over Deventer december 2012Over Deventer November 2012

Winkelcentrum Boxbergerweg

Bakker Wessels Al meer dan 120 jaar ambachtelijk gebakken brood

BAKKER WESSELS Winkelcentrum Boxbergerweg /

hoek Spoorstraat Deventer tel: 0570-613258

Bent u in de stad?

Dan raden wij u aan voor een heerlijk broodje

naar Bakker Wessels te gaan!

De Poort van Kleef Slijterij & wijnhandel

DE POORT VAN KLEEF Boxbergerweg 15 Deventer

Rielerweg 37 Deventer tel:0570-624263

www.depoortvankleef.nl [email protected]

Henk Post nieuw– en gebruikt witgoed witgoed reparaties witgoed onderdelen waterpompen

HENK POST Boxbergerweg 19 7412 BB Deventer tel: 0570-641234 fax: 0570-601444 [email protected] www.henkpostwaterpompen.nl

Schaap opticiens

SCHAAP OPTICIENS Boxbergerweg 78 7412 BE Deventer 0570-616977 [email protected]

exclusief

Theo dealer

Voor Deventer

Page 17: OD December 2012

TrendsOver Deventer december 2012

1�.Pruimentijd ... zat het maar tussen mijn oren

De Haas VERLICHTING

Lange Bisschopstraat 28 | 7411 KL Deventer | Telefoon: 0570-615121

A.A. Living Garden DesignToutenburg 4077423XD DeventerTelefoon: 0570-651655Mobiel: 06-51892379E-mail: [email protected]

Terwijl ik dit vertelde, was ze bezig haar jas weer uit te trekken en ze haastte zich de trap op. Toen ik klaar was met het verhaal, draaide zij zich halverwege de trap om, keek me aan, trok haar wenkbrauwen op en tikte met haar wijsvinger op haar voorhoofd. Daarna liep ze weer verder en verdween haar kamer in.

Mijn vriendin en ik hebben elkaar toch zeker 5 seconden aan staan sta-ren zonder wat te zeggen. Hadden wij dat goed gezien? Ja, dat hadden wij wel goed gezien. Mag dat? Nee, dat mag natuurlijk niet. Wat doen we ermee? Tja…koffie en thee opdrinken en een fuik opstellen? Ja, dat doen we. Goed plan!

En nadat haar kamer opgeruimd was, kwam ze weer naar beneden ge-hold. Ze keek alsof ze een donkere lucht zag hangen en we konden haar hersens horen kraken. Maar eerlijk is eerlijk, ze kan snel denken. “Waarom tikte jij zo op je voorhoofd toen papa wat vertelde?”En door de snelheid van het antwoord werd het bijna geloofwaardig: “Ik wees aan waar ik het ga bewaren. Want daar zitten mijn hersenen en dan ga ik het beter onthouden, wat papa zegt, dan wanneer ik het

in mijn oren stop. Want daar kan het zo weer uit vallen.”

Dus:Voor de meeste hoveniers komt nu de pruimentijd er weer aan: Veel mensen denken namelijk, dat je in de winterperiode geen tuinen aan kunt leggen. Maar zolang het niet sneeuwt of vriest, kan de aanleg van tuinen gewoon doorgaan. Bovendien heb je in de winter ook minder last van de rommel die de aanleg van een tuin met zich meebrengt. Veelal zit je toch binnen.

Ook wordt het de laatste jaren steeds warmer in het voorjaar. Ruim 20º C is in april al geen bijzonderheid meer. Wanneer je er dan pas aan begint te denken om je ideeën voor een nieuwe tuin te verwezenlijken, mis je de eerste warmte-periode waarin je al lekker buiten had kunnen zitten. Nu kun je in het voorjaar direct volop genieten van uw nieuwe tuin.

Let op dat het niet uit je oren valt!Ed Linnemann

Steeds vaker komen er hier in huis vriendinnetjes van Sarah spelen. En al dat meidenspul moet omge-toverd worden in elfjes en prinsessen, dus de hele verkleeddoos wordt meestal leeggehaald. Vaak moet er gekleurd, geknipt en geplakt worden. En met poppen gespeeld en vader en moedertje en ze moeten wat lekkers en …en…en…uiteindelijk blijft er een dikke laag van verkleedspullen en speelgoed achter.

Laatst wilde Sarah, nadat haar vriendinnetjes weer waren opgehaald, buiten gaan spelen met een ander vriendinnetje. Ze was al bezig met haar verkleedkleren uit te trekken en haar jas aan te doen.

Ik vertelde dat ze eerst haar kamer moest opruimen. Oei! Dat was niet de bedoeling. “Ja maar, het is zoveel” zou haar wellicht van deze taak kunnen vrijwaren. Nou, aan haar hoela! Iedere dag ligt er zoveel speelgoed door het huis verspreidt, dat mijn vriendin en ik soms het gevoel hebben dat wij de Mount Everest van achtergelaten afval aan het ont-doen zijn.

Tijd voor een opvoedkundig praatje, dachten wij. Ik vertelde haar, dat ze voort-aan beter tussendoor het speelgoed waar ze niet meer me speelde kon oprui-men. “Zo merk je niet echt dat je aan het opruimen bent en uiteindelijk blijft je kamer veel leger, waardoor je beter kan spelen.”

Page 18: OD December 2012

A.P. Dijk en Zn.

‘t Linnenhuus

Uludag

Broodjeszaak De Vlinder

Hotel De Leeuw Run2Day

Kapsalon C & C

Van Der Linden Lingerie C’estbon Scharrelslagerij Nijenhuis

De Stoelendans

De Amaranth Inkstation Deventer Schuiling optiek

Cafetaria De Ster Wij feliciteren onze nieuwe collega’s

Welkom nieuwe ondernemers in de Nieuwstraat!!

WereldWinkel originele en bijzondere

cadeaus en (h)eerlijke producten uit niet Westerse culruren

Natuurlijk mooi. Prachtige fairtrade kleding van biologische katoe,

ecologisch linnen en diervriendelijkle wol

Cartridges, toner en kantoorartikelen. Wij hervullen uw cartridges

Vers belegde broodjes en ambachtelijk gebakken brood

Voor het mooiste bad- en bedtextiel

exclusieve brillen. tel 0570-612984

A.P. Dijk en Zn.Nieuwstraat 47-497411 LH DEVENTERtel.no. 0570-612786 Erkende juweliers-horlogers, sinds 1920Giro : 801137 De zaak met het CarillonBank : 59.60.35.721

___________________________________________________________________________

voor de mooiste juwelen ga je naar Juwelier Dijk alles wat u nodig hebt

voor de loopsport

Lingeriestyling van cup A tot en met I

Voor de lekkerste friet En heerlijke snacks

Voor een Eerlijk stuk vlees

heerlijke vers gebrande noten en andere lekkernijen

Waar fantasie Tot leven komt

een gezellig en kleinschalig familiehotel

met koffie- en theeschenkerij, verkoop van Hanze producten en

een Hanzemuseum

Sjanna Smits Evelien Top

Nick Göttgens Wouter Waagmeester

Lennart en Johan de Haan Bas

Heerlijke spareribbes en broodje shoarma

Kapsalon C&C Hair en Beauty is een van de grootste kapsalons van Deventer.

Page 19: OD December 2012

Reizen & SpelenOver Deventer december 2012

1�.

Meer info:

Smedenstraat 36, 7411 RD Deventer, tel. [email protected], www.globe.nl/winkel/overijssel/deventer/smedenstraat.aspxwww.facebook.com/globedeventer

Spel van de maand

Waanzinnig veel mogelijkhedenLaQ (spreek uit als La Kjoe) is edu-catief construc-tiespeelgoed van

hoogwaardige kwaliteit. Bij Ko-ning Willem is LaQ spel van de maand december. Wij vinden het na-melijk te gek om mee te prutsen. Kijk maar eens in onze etalage wel-ke fantastische bouwwerken je kunt maken met dit kunststof kliksysteem uit Japan. Een draaimolen, dinosauriërs, exotische landschappen, verschillende

dieren, voertuigen. Eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken.

LaQ bestaat uit 7 ver-schillende stukjes in alle kleuren van de regenboog.

Hoe meer stukjes, hoe groter de bouwwerken. Combineer en con-strueer. Er zijn waanzinnig veel mogelijk-heden.

Kijk voor uitleg en bouwtekeningen op www.arata-trading.nl.

kleine overstraat 24-26 deventer 0570-614181

[email protected]

www.facebook.com/koningwillempretwww.twitter.com/koningwillem

Italië: het hele jaar door vakantieVakantie in Italië betekent afwisselend genieten van glooiende landschappen, Middeleeuwse dorpjes en unieke steden als het romantische Venetië, het cultuurrijke Florence en het Eeuwige Rome. De verschillen zijn groot, van het noorden met de prachtige meren tot de echte levensgenieters in het zuiden, maar vooral staan de gastvrijheid , de Italiaanse keuken en ‘La Famiglia’ centraal.

Italië heeft vele gezichten. De unieke combinatie van cul-tuur en natuur zorgt ervoor dat u nooit uitgekeken raakt. Tussen de met sneeuw bedekte toppen van de Dolomieten in het noorden en de glooiende hellingen van Sicilië strekt zich een ware lappendeken uit van

lieflijke, maar ook ruige land-schappen. Campings in Italië behoren tot de meest populaire bestemmingen voor een va-kantie. Italië biedt een ruime keuze aan campings op vele toplocaties. Italië heeft echt voor elk wat wils: bergen, idyl-lische meren, karakteristieke steden en prachtige stranden. Weet u al naar welk Italië uw voorkeur uit gaat?

VVV Tip van de maand december 2012

Ontdek…….Italië

Wintersport in ItaliëAls wintersportland is het noorden van ‘La Bella Italia’ erg populair. Het klimaat is zeer gunstig en sneeuwzeker. In de Dolomieten vindt u als wintersporter alles wat u zoekt. Er zijn veel aaneengesloten en omvangrijke skigebieden, comfortabele accommodaties en luxe jet-set plaatsen, lek-ker eten en met name een heel ontspannen sfeer. Dankzij de ligging aan de zuidkant van de Alpen is de zon in dit mooie stukje Italië een graag geziene gast. Skiën in Italië staat voor

aangename en ongedwongen sfeer met veel plezier en gezel-ligheid. Voeg daarbij de vaak indrukwekkende uitzichten op enkele van de mooiste pieken van de Alpen en het plaatje van een fantastische wintersport-vakantie is compleet!

Het is december, de feestdagen dienen zich aan. Tijd om na te denken over geschenken voor de feestdagen en de manier waarop u vrienden en fa-milie wilt verrassen.

Uiteraard wilt u iets geven wat echt in de smaak valt. Met ons as-sortiment cadeaubonnen bieden wij daar de oplossing voor. Met een van de VVV Cadeaubonnen als eindejaarsgeschenk, geeft u keuze. Van een spannend boek tot de mogelijkheid om eens heer-lijk uit eten te gaan of een warme skimuts te kopen. We hebben voor iedereen en voor elke gelegenheid de juiste bon. En dat geeft wel zo lekker.

Actie!De VVV Deventer geeft graag tips voor besteding van de VVV-Cadeaubon, daarom heeft de VVV Deventer een leuke actie voor de ontvangers van de VVV Cadeaubon. Met de VVV Cadeaubon (gekocht bij de VVV Deventer) kan de ontvanger voordelig dineren in Deventer: de Cadeaubon is 15% meer waard in de maanden januari t/m maart in diverse restau-rants in Deventer!

De meerwaarde is geldig bij o.a. ’t Arsenaal, Chez Antoinette,

VVV Cadeaubon: ideaal feestdagengeschenk!

VVV Deventer Brink 56 (De Waag) [email protected] tel.: 0570-710120

De VVV Cadeaubon is verkrijgbaar bij:

Goesting eten en drinken, Grand Café Dikke van Dale, De Kei-zerskroon & O Sole Mio.

Uw VVV cadeaubon

15% extra waardin diverse restaurants

actie is geldig tijdens de maanden januari t/m maart 2013en geldt alleen voor bonnen gekocht bij het VVV Deventer

AKTIE

Page 20: OD December 2012

KAASHANDEL ‘DE BRINK’Meermalen bekroond als Nederlands beste kaasspecialistBrink 2 Deventer www.kaashandel-debrink.nl

Deze aanbiedingen zijn geldig t/m 31 december 2012

NOORD-HOLLANDSE...

OudekaasGoed snijdbaar...

ECHTE STOLWIJKSE BOEREN...

Gatenkaas

BOEREN AMBACHT...

Oplegkaasextra belegen...

BIJ AANKOOP VAN 500 GRAM 3 JAAR GERIJPTE

Rotterdam old limitedBELGISCHE GEWASSEN KORSTKAAS...

Brugse BlommeBLAUWADERKAAS UIT DE AUVERGNE...

Blue des Causses

1.75

100 GRAM..

1.95

100 GRAM..

6.95

500 GRAM..

5.95

500 GRAM..

Deze aanbiedingen zijn geldig t/m 31 december 2012

10.95

HEEL KILO..

BOEREN AMBACHT...

Oplegkaas BOEREN AMBACHT... BOEREN AMBACHT...

OplegkaasSpeciaal BOEREN AMBACHT...Speciaal BOEREN AMBACHT...

aanbevolen BOEREN AMBACHT...

aanbevolen BOEREN AMBACHT...

Oplegkaasaanbevolen

Oplegkaas

KONING VAN DE BERGEN...

Beaufort

15 maanden gerijpt

2.95

nu 100 GRAM..

GRATISPOTJE

MOSTERD DILLE T.W.V. € 2,99

SPAANSE KAAS MET KARAKTER...

São Miquelextra belegen...

MILDE GROTTEN KAAS UIT ZWITSERLAND...

KaltbachCreamy FRANSE KAASSPECIALITEIT...

Val de lou Marc JuraWij wensen al onze klantenPrettige Feestdagen en een voorspoedig

SPAANSE KAAS MET KARAKTER...

São Miquel SPAANSE KAAS MET KARAKTER... SPAANSE KAAS MET KARAKTER...NIEUW SPAANSE KAAS MET KARAKTER...NIEUW SPAANSE KAAS MET KARAKTER...

2.50

nu 100 GRAM..

2.50

nu 100 GRAM..

MILDE GROTTEN KAAS UIT ZWITSERLAND...

Kaltbach MILDE GROTTEN KAAS UIT ZWITSERLAND... MILDE GROTTEN KAAS UIT ZWITSERLAND...

NIEUW MILDE GROTTEN KAAS UIT ZWITSERLAND... NIEUW MILDE GROTTEN KAAS UIT ZWITSERLAND...

5.95

PER KAASJE..

FRANSE KAASSPECIALITEIT... FRANSE KAASSPECIALITEIT... FRANSE KAASSPECIALITEIT... NIEUW FRANSE KAASSPECIALITEIT... NIEUW FRANSE KAASSPECIALITEIT...

2013...